Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 15:06   #4111
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
W zasadzie to dzieci karmione kp przybierają skokowa więc nie można sztywno do tabelki ich wpisywać. Ja bym starała się częściej Majkę przestawiać .
A myślałam że jakaś stara bo one zazwyczaj na wszystko mówią "dać mm","więcej mm""za mało wartościowy pokarm" a to stek bzdur.
Nie odbieraj Aniu tego broń Boże jako atak na Ciebie.Tylko wkurzają mnie tacy lekarze.Zamiast wspierać w karmieniu to od razu na łatwiznę chcą żeby iść. Tak jak u mnie w szpitalu jak Ida się urodziła to wiecznie chciały ją dokarmiać mm na co nie wyrażałam zgody to chodziły obrażone.I jedna mi gadała że mam za mało pokarmu i jest liczy. No kurde dziwne żebym kilka godzin po narodzinach dziecka sikała z cyca kaszką zamiast kilku kropli wartościowej siary.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie.
Broń Boże nie odbieram to jako jakis atak
Mnie zaskoczyło to co zaczęła baba mówić. Rozumiem gdyby Maja plakala ze jest glodna. Ale tego nie ma. Je i albo zasypia albo się bawi.
Ze to niby teraz na probe do każdego karmienia piersią dodatkowo 50 ml mm i patrzec ile zje. Z tego co mi inna lekarka powiedziala ze dziecko zawsze zje tyle ile mu się da... i tutaj się nie zgodzę bo nie zawsze na noc zjada 120 ml. Czasami jej wystracza 60-80 ml i zasypia.

Tz najlepszy to trzeba się zastanowić nad tym. Czy dawac pierś czy zrezygnować i tylko mm.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Haniu bylam właśnie u innej niz ostatnio i za 2 tygodnie mam wizyte u wcześniejszej. Mam nadzieje że u Taty będą normalni lekarze.

A kupa jest taka jaka dieta mamy karmiacej.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Moze po prostu moja córcia jest drobnej kości.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Nie chce zrezygnować z kp ponieważ widok Mai jak ma cycusia bardzo mnie rozczula

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:07   #4112
Madzia9999
Zakorzenienie

Aniu dziwna ta lekarka :/ 50ml mm do każdego karmienia to dużo i bezsens moim zdaniem. Komentarz o tym, że dziecko wolno zjada też. Każde dziecko zjada w innym tempie. (Dla przykładu Hania zjada czasem 100ml w 40min chwilę zjada, przerwa i dalej zjada)
Waga Maji jak najbardziej mieści się w siatkach centylowych nie ma co siać paniki. Hania tylko na mm (podobno więcej ważą takie dzieci :P) mając 3m-ce i 2dni wazyla 5250 czyli niewiele wiecej.
Badania krwi i moczu fajnie bo sprawdzisz.
Wielkie go*** że dziecko zje tyle ile się mu da. Smiesmiejszej rzeczy nie słyszałam :P.
Kanwa dobrze napisała dzieci przybierają skokowo. Jeśli się bardzo martwisz tematem to idź do innego pediatry i się skonsultuj.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 15:19   #4113
ania230
Zakorzenienie

Ja na pewno nie bede do każdego karmienia dawać 50 ml. Szalona babka. Będzie mi tu eksperymentować na Mai czy zjada czy nie.

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Dokładnie Madziu mieści się w tabeli wiec jest dobrze.
Kur..wa ja to zawsze musze trafić na jakis dziwnych ludzi.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-12, 15:31   #4114
CarycaKatharina
Zadomowienie

Mi pediatra przy zoltaczce przejsc na dwa dni na

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Mm calkowicie. Nie posłuchałam. Żółtaczka w koncu zeszła. Nie rozumiem co ci lekarze mają z tym mm...
Stary 2016-09-12, 15:48   #4115
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
U mnie Hania tydzień temu miała dopiero 5w1- czyli ponad 3 miesiące.

Bardzo dziwne- ja jak ostatnio byłam to lekarka zaszczepiła tylko 5w1 bo powiedziała, że po pneumo "lubią" być gorączki itp, i żeby to sprawdzić, jak Hania reaguje, to szczepi pierwsza dawkę pojedynczo, a później, jeśli nic się nie dzieje, to już razem.
No co lekarz to opinia.
5kg to moim zdaniem normalna waga, no ale ja się do końca nie znam.
Tylko coś tak widzę, że już drugi raz masz problem z tym pediatrą.
Myślałaś może o zmianie?
Ale wyniki warto zrobić
Ja nie liczę swojemu dziecku ile czasu je...;/
Haneczka a czemu u was taka przerwa ze,szczepieniami?

Ja też spotkałam na swojej drodze mnóstwo lekarzy którzy id razu wciskali mojej starszej mm. Bol brzuszka-podac mm, uczulenie-podac mm. Jak wiecie karmiłam do 11-mc i dopiero wtedt dostała mm. Uwazam że u nas totalnie brak wsparcia dla mam które chcą karmić piersią. Zero pomocy. Gdyby nie fora i internet obawiam się, ze nie udało by ni sie karmić starszej za dlugo, bo uwierzylabyn w te brednie lekarzy sugerujące że moj pokarm to zło.
Jak mama ma pokarm i chce karmić, to niech karmi jak najdłużej. To zdrowe i.ekonomiczne

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:04   #4116
zabciajs
Zakorzenienie

Dzanet otoz to! Szkoda tylu piersi i mleka A niektore kobiety opieraja sie na wiedzy przekazanej od pediatry, no bo w sumie on powinien być dobrym doradcą, nie maja dostepu do internetu, albo po prostu wariują i nie wiedza co robić, bo nie chcą dziecku zaszkodzić.
Stary 2016-09-12, 16:27   #4117
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Mm calkowicie. Nie posłuchałam. Żółtaczka w koncu zeszła. Nie rozumiem co ci lekarze mają z tym mm...
Kasa, kasa, kasakoncerny im płacą wiecie o co chodzi... mi jedna pediatra sugerowała przejście na Enfamila bo super mleko sruu, sruu tu.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 16:41   #4118
ania230
Zakorzenienie

Rozmawiałam z tz i mówi mi ze zdecydowanie za dużo jest dawanie 50 ml do każdego karmienia. Cycki sa wazniejsze.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dzanet otoz to! Szkoda tylu piersi i mleka A niektore kobiety opieraja sie na wiedzy przekazanej od pediatry, no bo w sumie on powinien być dobrym doradcą, nie maja dostepu do internetu, albo po prostu wariują i nie wiedza co robić, bo nie chcą dziecku zaszkodzić.
Dokładnie. U mnie koleżanka karmi mm dla wygody i nie wyobraża sobie zwisajacych cyckow....ja to obrzydza.
Jak to usłyszałam to mnie wcielo.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Kasa, kasa, kasakoncerny im płacą wiecie o co chodzi... mi jedna pediatra sugerowała przejście na Enfamila bo super mleko sruu, sruu tu.

Moze jakiś procent z tego miala.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-12, 17:48   #4119
haneczkab92
Ania

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65190861]O widzisz! W okolicach tarnowskich gór też często bywam, moja siostra ma knajpke w Radzionkowie

Dziewczyny na wiosnę zlot robimy. Maluchy już będą tak fajnie kumate to może uda się pogadać i wypić ciepłą kawę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Miałam pytać, czy nie było u niej czasami Gesslerowej? kojarzę nazwę, i wydaje mi się że z kuchennych rewolucji!?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65209066]Haneczka a czemu u was taka przerwa ze,szczepieniami?

Mieszkam blisko moich siostrzeńców, oni mają w zasadzie codzienny kontakt z Hanią- i u nich ciągle coś. Najpierw ospa, później bostonka, kaszel itp, więc czekałam do bezpiecznego okresu i jakoś tak wyszło

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

"dobrze gada"!!

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z tz i mówi mi ze zdecydowanie za dużo jest dawanie 50 ml do każdego karmienia. Cycki sa wazniejsze.

Dokładnie. U mnie koleżanka karmi mm dla wygody i nie wyobraża sobie zwisajacych cyckow....ja to obrzydza.
Jak to usłyszałam to mnie wcielo.

Moze jakiś procent z tego miala.

A ja Ci powiem, ze kiedyś byłam taka za kp, że jak ktoś może, to czemu nie itp. Odkąd sama miałam problemy z kp, nie potępiam żadnej mamy- to każdego indywidualna sprawa. Nie chce, bo ją obrzydza, ok, to jej życie, jej dziecko i jej sprawa.- SZCZĘŚLIWA MAMA, SZCZĘŚLIWE DZIECKO
Ale takie zdanie wyrobiłam sobie dopiero po urodzeniu dziecka

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 18:29   #4120
ania230
Zakorzenienie

Wiesz Haniu ja nie potepiam mam karmiacych mm. Na pewno większość z nich próbowało kp ale z wielu powodów musiały zrezygnować itp.

Mnie zaskoczyło jej słowo obrzydza.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-12, 18:32   #4121
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość

Caryca,akurat u mnie karmienie mm przez 2 dni zmniejszyło bilirubine dwukrotnie i potwierdziło,że to zoltaczka pokarmowa,a nie np uszkodzenie wątroby,więc w moim przypadku podanie mm było zasadne
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 18:34   #4122
Cierpliwosc
Zadomowienie

haneczko zgadzam się z Tobą, niech sobie każdy karmi dziecko jak chce, jego sprawa. Z tym że niech się ta Ani koleżanka nie zdziwi jak będziesz miała obwisłe piersi, bo one się wcale nie robią od kp, ot co!

Aniu 780g w 1,5 miesiąca to wychodzi ok 130g na tydzień czyli bardzo dobrze. Esia w ostatni miesiąc 450g czyli podobnie,a lekarz chwalił.
Dodam, że w I tydzień w domu przypakowała prawie 600g, jakby w tym tempie przybierała ciągle, to bym jej nie uniosła
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:19   #4123
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
haneczko zgadzam się z Tobą, niech sobie każdy karmi dziecko jak chce, jego sprawa. Z tym że niech się ta Ani koleżanka nie zdziwi jak będziesz miała obwisłe piersi, bo one się wcale nie robią od kp, ot co!

Aniu 780g w 1,5 miesiąca to wychodzi ok 130g na tydzień czyli bardzo dobrze. Esia w ostatni miesiąc 450g czyli podobnie,a lekarz chwalił.
Dodam, że w I tydzień w domu przypakowała prawie 600g, jakby w tym tempie przybierała ciągle, to bym jej nie uniosła
Kochana Dziękuję zawsze mnie podniosisz do góry

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Mamuski które karmią mm nie odbierajcie wypowiedzi mojej ze niby one sa do prowadzone do Was. Ja pamietam jak bardzo Wam zalezalo na kp i probowalyscie jak tylko można było. Wasze poświęcenia i upór byl chwalony brawami. Pamiętam jak mialyscie "lzy w oczach" bo musialyscie podjąć bardzo ciężka decyzję.

Tak jak zawsze piszemy SZCZĘŚLIWE DZIECKO SZCZĘŚLIWA MAMA i tego się trzymajmy !!!
Najważniejsze żeby dzieciątko zdrowo rosło i prawidłowo sie rozwijało.

Forum jest od wylewania swoich słów nie zależnie na jaki temat. Tak mi się wydaje ze jesteśmy tutaj po to żeby się wspierać i sobie pomagać aaa nie zygac do gardeł.

Cieszmy się tym ze na tyle się "zaprzyjaźnilysmy" na początku ciąży, ze i teraz jesteśmy razem. Nie tylko tutaj

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-12, 19:25   #4124
Paulinagm
Zadomowienie

Aniu mi też się "nie podobają" kobiety, które nawet nie podejmują próby kp, uzasadniając to słowem "obrzydzenie", nie rozumiem tego...
albo znam jedną dziewczyne, która nie karmi ponieważ kp jest słabe, nie można piwka wypić i zapalić sobie nie można, więc dzidziuś od początku jest na mm. no przykre to takie po prostu, że nawet takiej odrobiny poswięcenia nie chcą dla zdrowia dziecka zrobić. Wiadomo, historie potem są różne, ale żeby tak się ktoś chciał chociaż postarać (albo jakoś tak... sensowniej uargumentowac tą decyzję bo obrzydzenie i piwko mnie nie przekonują )
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 19:26   #4125
Konto usunięte

Cytat:
Miałam pytać, czy nie było u niej czasami Gesslerowej? kojarzę nazwę, i wydaje mi się że z kuchennych rewolucji!?

Mieszkam blisko moich siostrzeńców, oni mają w zasadzie codzienny kontakt z Hanią- i u nich ciągle coś. Najpierw ospa, później bostonka, kaszel itp, więc czekałam do bezpiecznego okresu i jakoś tak wyszło

"dobrze gada"!!

A ja Ci powiem, ze kiedyś byłam taka za kp, że jak ktoś może, to czemu nie itp. Odkąd sama miałam problemy z kp, nie potępiam żadnej mamy- to każdego indywidualna sprawa. Nie chce, bo ją obrzydza, ok, to jej życie, jej dziecko i jej sprawa.- SZCZĘŚLIWA MAMA, SZCZĘŚLIWE DZIECKO
Ale takie zdanie wyrobiłam sobie dopiero po urodzeniu dziecka
Nie było u nich jeszcze Gesslerowej knajpe mają malutka, od półtorej roku dopiero.

Zgadzan się z Tobą co do decyzji mamy odn kp. Ja karmię bo lubię. Ale jeżeli kobieta źle się z tym czuje, czy nawet jak znajoma Ani- boi się o to że cycki jej polecą, to niech na siłę nie karmi. Nic na siłę. Macierzyństwo ma być przyjemnym okresem, a nie meczarnia.
Swoją drogą cycki lecą po ciąży, a nie po kp Ale to inna sprawa

Hanulka pozwolila mojej siostrze zrobić mi pazurki w nogach i rękach zaraz inaczej się czuję!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 20:04   #4126
haneczkab92
Ania

Aniu- ja wcale nie powiedziałam, że potępiasz mamy karmiące mm
chodziło mi o to, że każda z nas, kobiet robi jak uważa. I jeśli Twoją koleżankę to obrzydza, to wierze jej, a karmić na siłę to bez sensu
I nawet nie pomyślałam, że Twoje słowa sa skierowane do mnie np spokojnie. Forum, jak mówisz, jest od wspierania się, ale i wyrażania swojego zdania. Ja nie pisałam też tego w złej wierze, tylko właśnie kiedyś byłam taka: jeśli kobieta ma pokarm to czemu nie karmi? nie zdawałam sobie sprawy, ile to może być problemów..począwszy od złego chwytania, poranionych piersi, braku chwytania, i wiele wiele innych. Dlatego wyrobiłam sobie opinie: róbta co chceta, Wasze dziecko, każdy robi jak uważa- no jedynie argument, który napisała CIerpliwość, że nie można zapalić, czy napić się piwa mi się nie podoba, no ale taką drogę wybrała ta dziewczyna to jej wybór.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65218316]Nie było u nich jeszcze Gesslerowej knajpe mają malutka, od półtorej roku dopiero.

Zgadzan się z Tobą co do decyzji mamy odn kp. Ja karmię bo lubię. Ale jeżeli kobieta źle się z tym czuje, czy nawet jak znajoma Ani- boi się o to że cycki jej polecą, to niech na siłę nie karmi. Nic na siłę. Macierzyństwo ma być przyjemnym okresem, a nie meczarnia.
Swoją drogą cycki lecą po ciąży, a nie po kp Ale to inna sprawa

Hanulka pozwolila mojej siostrze zrobić mi pazurki w nogach i rękach zaraz inaczej się czuję![/QUOTE]

No to nie wiem skąd kojarzę tą nazwę muszę poszukać, gdzie Gesslerowa robiła rewolucje:P

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-09-12, 20:18   #4127
australia87
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą
Marysia dzisiaj pierwszy raz przewróciła się na brzuszek Tak się jej to spodobało, że zrobiła to potem od razu kilkanaście razy pod rząd

Co do kp, to też uważam, że niech każdy robi jak uważa.
Ja żałuję, że moje dziecko nie ciągnie cycka w dzień, bo nigdy nie wiem jaka ilość jest wystarczająca... A Młoda zazwyczaj wciągnie wszystko co jest w butelce, tyle że często potem ulewa (co się wcześniej nie zdarzało gdy jadła z cycka) :/
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:19   #4128
Konto usunięte

Dziewczyny jaką witaminę d podajecie?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-12, 20:19   #4129
201711281320
Konto usunięte

Aniu ja na Twoim miejscu nie dałabym tego dodatkowego mm ale zrobiłabym te badania. Właśnie też miałam pisać, że Maja wcale mało nie przybrała. Nie rozumiem tej lekarki
Nie zamartwiaj się niepotrzebnie

U nas dzisiaj dzień marudy. Byliśmy na mieście z tz, udało mi się wybrać nowe oprawki do okularów i pójść do fryzjera. Niestety poszłam do niesprawdzonej babki z salonu do którego zwykle chodzę i jakoś to co mi zrobiła na głowie nie ma nic wspólnego z tym o co prosiłam
Córka mi powiedziała, jak mnie zobaczyła, żebym teraz nie wychodziła tak na miasto, a tz powiedział że ma w pracy kominiarkę to mi przyniesie jutro Nienawidzę ich! Tylko syn powiedział mi, że I TAK jestem piękna

Co do kp to ja rozumiem, że to może niektóre dziewczyny obrzydzać. Zwykle dotyczy to młodych, nie myślących jeszcze o macierzyństwie dziewczyn. Często im się potem zmienia po urodzeniu dziecka.
Na innym wątku poznałam taką dziewczynę. Była zdecydowana nie karmić, potem jednak postanowiła niechętnie spróbować i karmiła syna prawie dwa lata, nawet gdy była w ciąży z drugim dzieckiem

agusia kciuki za wyniki, oby obyło się bez tych antybiotyków
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-12, 20:24   #4130
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Na szybko. Mam mały szpital Igi chory na szczęście bez antybiotyku, Gabi jatar tak ze nocka masakra byla. Dzisiaj,liczę ze będzie lepiej.
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja odkąd skończyłam polog to prawie co dzień molestuje męża
Ale u nas było 9,5 miesiąca celibatu ze wzgl na problemy w ciąży, później polog i jestem niewyzyta po prostu

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Dzanet a Ty nie miałaś juz umowionej wizyty?

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Elaine super fryz! Odważnie
Tez prawie tyle przerwy mielismy.. 8mies.
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, nie mam za bardzo kiedy Was podczytywać. Mojemu mężowi udało się w końcu wziąć urlop. Od razu inaczej człowiek się czuje. Cały czas mam lęki, że zostanę z nimi dłużej sama i nie dam rady psychicznie. Strasznie mnie to dobija, bo z nimi czasem 2 osoby nie mają kiedy zjeść. Myśleliśmy o płatnej pomocy, ale jak mąż wyjeżdża na dłużej i będę musiała pojechać do teściów to ta osoba nie będzie miała w tym czasie zarobku. Od grudnia mąż będzie na miejscu pracował, więc marzę o tym, żeby dożyć do tego grudnia we względnym zdrowiu psychicznym.

zabciajs ten smoczek do butelek o regulowanym przepływie ma zamiast dziurek nacięcie, w zależności jak się ustawi smoczek tak szybko będzie lecieć, większy przepływ jest chyba do kaszek. Nie są one wygodne (mój mąż kupił przez przypadek), szczególnie w nocy jak nic nie widzisz, wprawdzie numerki na smoczku są wypukłe, ale tak łatwo nie da się ich namierzyć. Te na kolejne miesiące, normalne, nie te z regulowanym przepływem, mają po prostu więcej dziurek, w moich z Aventa są 2 dziurki.

Trzymajcie się ciepło, może zdecydujemy się na zakup tableta, wtedy będę bardziej z Wami na bieżąco.
Myślałam dzisiaj o Tobie.Dzielna jesteś. Kciuki!
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
super fryzurka!
Ty masz tak dużo włosów i takie grube Moje cieniutkie jak piórka...

Żabcia zmolestuj go, może to go przekona, że nadal jesteście małżeństwem i ma pewne obowiązki względem Ciebie

Fajnie, że się odzywasz
Na pewno dasz sobie radę w końcu jak napisała Elaine masz "moc matki"

Podobno jak pojawia się dziecko to i bardziej nerwowo w związku się robi... My po 11 dniach ciszy już gadamy z mężem ale jak długo nie wiem
To tylko tak wyglada,chociaż po ciąży jakoś ich więcej. Generalnie fryz taki ze wydaje się, ze ich wiecej
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Honcia, Elaine jak usypiacie córeczki jeżeli nie zasną przy cycu?
Ja mam też teraz problem z tym gdy Ignaś się przebudzi np. po 10 minutach drzemki. Kiedyś dałam smoczek spał dalej, teraz zwykle znowu biorę na ręce i usypiam od nowa i odkładam potem z różnym skutkiem W wózku jedynie spoko, bo pobujam i śpi dalej, gorzej w łóżku lub łóżeczku.

Szalona fryzura!
Też mam ochotę obciąć włosy, bo już długie urosły i mnie wkurzają tylko ciężko znaleźć jakąś fajną fryzurę dla kręconych włosów. Jak są za krótkie to robi się coś w stylu afro

A bo to często tak jest, że ludzie się źle dobierają pod tym względem. Mi by pasował ktoś jak Twój mąż, bo moje libido praktycznie nie istnieje, a Tobie pewnie przydałby się taki co mógłby po kilka razy dziennie jak mój

Jak o Tobie pomyślę to ogarnia mnie wstyd, że ostatnio tak narzekam mając JEDNEGO malucha

Oby Hania jutro dłużej pospała, może wtedy humor Ci się polepszy. A sprzeczki pomiędzy małżonkami- rodzicami to norma niestety. Więcej okazji do nieporozumień i żalów...

____

Czy Wy na wizycie kontrolnej u gina miałyście usg? Ja miałam tylko badanie na samolocie i tak sobie myślę czy to wystarczające było... I tak czytam o tym, że czekacie z przytulankami do czasu aż gin pozwoli, a ja nigdy nie czekałam Nikt mi nigdy o czymś takim nie powiedział, jedynie w szpitalu po 1. porodzie lekarz mówił, żeby w okresie połogu się wstrzymać i tyle.
W ciagu dnia? Jak nie zaś nie to dalej sie bawimy: mata , lezaczek, lozeczko z karuzelka nic na siłę
Cytat:
Ja pojadlam frytek i wypiłam Lecha Free . Pokarmiłam Małą i pewnie się polożę
Żabciu przyke, że Wam się nie układa. Spróbuj odkładać przynajmniej na część nocy dziecko do łóżeczka i porozmawiaj z mężem koniecznie. Może jutro podrzucisz Gabi mamie i będziecie mieli chwilę dka siebie?
Wiesz ze lech free ma alko?
Cytat:
Zmykam spać. U nas wieczór mily i sympatyczny spalilam princepolo i krakersy

Mamuśki szczepicie na rota? Bo w poniedziałek mamy szczepienia i się cały czas zastanawiam....

Za 38 min moja Majunia skończy 3 miesiące

Nie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Aaaa MADZIA i tak pozno piszesz ze jesteś we Wladyslawowie? Bacik. Masz szczęście ze dzieci mam chore.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:25   #4131
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję, ale teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy nie decydując się na antybiotyk i czekać kolejny tydzień na posiew moczu. Powiem Wam, że się trochę podłamałam, bo myślałam jednak, że posiew wyjdzie ok a tu dupa
Stary 2016-09-12, 20:35   #4132
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Marysia dzisiaj pierwszy raz przewróciła się na brzuszek Tak się jej to spodobało, że zrobiła to potem od razu kilkanaście razy pod rząd

Ja żałuję, że moje dziecko nie ciągnie cycka w dzień, bo nigdy nie wiem jaka ilość jest wystarczająca... A Młoda zazwyczaj wciągnie wszystko co jest w butelce, tyle że często potem ulewa (co się wcześniej nie zdarzało gdy jadła z cycka) :/
Brawa dla Marysi! Poważna umiejętność

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65221106]Dziewczyny jaką witaminę d podajecie?

Ja mam D-Vitum.

Miałam jeszcze pytać o to czy próbowałyście podciągać z pozycji leżącej Wasze dzieci jakby do siedzenia. W sensie, że jak się chwyci dziecko za rączki i lekko pociągnie to ono powinno napiąć mięśnie rąk i szyi. Moje starszaki szybko to potrafiły, a Ignaś wcale nie napina nawet rąk i nie ma ochoty się podnosić. Jak go trzymam za rączki to on ma je luźno i czeka aż zacznę mu nimi machać, bo tak się czasem bawimy
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:41   #4133
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Aniu mi też się "nie podobają" kobiety, które nawet nie podejmują próby kp, uzasadniając to słowem "obrzydzenie", nie rozumiem tego...
albo znam jedną dziewczyne, która nie karmi ponieważ kp jest słabe, nie można piwka wypić i zapalić sobie nie można, więc dzidziuś od początku jest na mm. no przykre to takie po prostu, że nawet takiej odrobiny poswięcenia nie chcą dla zdrowia dziecka zrobić. Wiadomo, historie potem są różne, ale żeby tak się ktoś chciał chociaż postarać (albo jakoś tak... sensowniej uargumentowac tą decyzję bo obrzydzenie i piwko mnie nie przekonują )
Dość ze całą ciążę narzekala i otwarcie mowila ze przez córkę ma pryszcze itp to jeszcze tak zrobila. Nawet nie spróbowala bo ona musi wyglądać.... a później narzekala że nie zgubiła wagi.
A jak jej powiedzialam ze u mnie kp to mi powiedziala ze wspólczuje bo będę cały czas zmęczona chodzić. Bo dziecko przy kp jest niespokojne... tak jakby miała coś do powiedzenia na ten temat.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-12, 20:45   #4134
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Z butelki, mimo, że niby smoczki zbliżone do cycka, to leci inaczej!- raczej szybciej, pewnie stąd ulewanie dziecka.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65221106]Dziewczyny jaką witaminę d podajecie?

Bobolen D.

Cytat:
Aniu ja na Twoim miejscu nie dałabym tego dodatkowego mm ale zrobiłabym te badania. Właśnie też miałam pisać, że Maja wcale mało nie przybrała. Nie rozumiem tej lekarki

U nas dzisiaj dzień marudy. Byliśmy na mieście z tz, udało mi się wybrać nowe oprawki do okularów i pójść do fryzjera. Niestety poszłam do niesprawdzonej babki z salonu do którego zwykle chodzę i jakoś to co mi zrobiła na głowie nie ma nic wspólnego z tym o co prosiłam
Córka mi powiedziała, jak mnie zobaczyła, żebym teraz nie wychodziła tak na miasto, a tz powiedział że ma w pracy kominiarkę to mi przyniesie jutro Nienawidzę ich! Tylko syn powiedział mi, że I TAK jestem piękna

Co do kp to ja rozumiem, że to może niektóre dziewczyny obrzydzać. Zwykle dotyczy to młodych, nie myślących jeszcze o macierzyństwie dziewczyn. Często im się potem zmienia po urodzeniu dziecka.
Na innym wątku poznałam taką dziewczynę. Była zdecydowana nie karmić, potem jednak postanowiła niechętnie spróbować i karmiła syna prawie dwa lata, nawet gdy była w ciąży z drugim dzieckiem

O jakiego masz wspaniałego syna!
A co do reszty, to cóż, każdy ma prawo wyrazić opinie na dany temat
Pewnie nie wyglądasz najgorzej- ja też miałam kiedyś taką fryzjerkę, pokazałam coś, a na glowie było zupełnie coś innego!

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Na szybko. Mam mały szpital Igi chory na szczęście bez antybiotyku, Gabi jatar tak ze nocka masakra byla. Dzisiaj,liczę ze będzie lepiej.

Zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziękuję, ale teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy nie decydując się na antybiotyk i czekać kolejny tydzień na posiew moczu. Powiem Wam, że się trochę podłamałam, bo myślałam jednak, że posiew wyjdzie ok a tu dupa
moim zdaniem dobrze, bo być moze antybiotyk nie będzie potrzebny, czego Wam życzę!!

Cytat:

Miałam jeszcze pytać o to czy próbowałyście podciągać z pozycji leżącej Wasze dzieci jakby do siedzenia. W sensie, że jak się chwyci dziecko za rączki i lekko pociągnie to ono powinno napiąć mięśnie rąk i szyi. Moje starszaki szybko to potrafiły, a Ignaś wcale nie napina nawet rąk i nie ma ochoty się podnosić. Jak go trzymam za rączki to on ma je luźno i czeka aż zacznę mu nimi machać, bo tak się czasem bawimy
tak moja napina.
Moja Hania w ogóle sama łapie czasami za wiszące zabawki na macie i się podnosi sporo do góry...

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-09-12, 20:49   #4135
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Zdecydowalam i na pewno nie będe podawać tak dużej ilości mm. Zostaje tak jak bylo. Butelka na noc i jak mnie nie ma -a to sie zdarzylo tylko raz
Maja je z cycusia i butelki wiec mysle ze później jak będzie trzeba to bez problemu przystosuje się do butelki.

Mam nadzieje ze na swoim osiedlu trafia do normalnej lekarki.

Jeszcze babka mi kazala pokazać piersi i mowi ooo pusto... a ja do niej bo przed wyjściem jadla Musialam jej dogadać bo mnie zdenerwowala.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-12, 20:49   #4136
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Tez prawie tyle przerwy mielismy.. 8mies.

Myślałam dzisiaj o Tobie.Dzielna jesteś. Kciuki!

To tylko tak wyglada,chociaż po ciąży jakoś ich więcej. Generalnie fryz taki ze wydaje się, ze ich wiecej

W ciagu dnia? Jak nie zaś nie to dalej sie bawimy: mata , lezaczek, lozeczko z karuzelka nic na siłę

Wiesz ze lech free ma alko?

Nie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Aaaa MADZIA i tak pozno piszesz ze jesteś we Wladyslawowie? Bacik. Masz szczęście ze dzieci mam chore.

Zdrowia dla dzieciaków i sily dla Ciebie
Wiem o alko. Jest go tak malo, że organizm go przetrawia zanim dotrze do krwi
Swoją drogą nie smakowalo mi tak jak prawdziwe piwo i więcej go nie kupię
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Agusia ja myślę, że antybiotyk to ostateczność. Trzymam kciuki sa dobry wynik

Aniu ja też uważam, że to co naopowiadała Ci lekarka to brednie. Maja ładnie przybiera. Co innego jak by nie przybietała czy leciała z wagi. Jakie badania wam zleciła? Morfologia tylko czy coś jeszcze?

Odnośnie kp to oczywiście każdy robi jak uważa ale przykre slyszeć od 80% spotkanych młodych mam, że miały mało mleka albo slabe mleko
Osobiscie nie bylam i nie jestem jakoś mega nakręcona na kp ale tak sobie myślę, że skoro mam pokarm to karmię jak długo damy radę

Edytowane przez Honcia
Czas edycji: 2016-09-12 o 20:55
Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 20:53   #4137
haneczkab92
Ania

Cytat:
Zdecydowalam i na pewno nie będe podawać tak dużej ilości mm. Zostaje tak jak bylo. Butelka na noc i jak mnie nie ma -a to sie zdarzylo tylko raz
Maja je z cycusia i butelki wiec mysle ze później jak będzie trzeba to bez problemu przystosuje się do butelki.

Jeszcze babka mi kazala pokazać piersi i mowi ooo pusto... a ja do niej bo przed wyjściem jadla Musialam jej dogadać bo mnie zdenerwowala.

To już chyba lekka przesada moim zdaniem

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-09-12, 20:53   #4138
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam D-Vitum.

Również mam te witaminę.

U mnie Maja ostatnio podniosila sie w nosidelku samochodowym :/ a tak jak wezmę Ja za raczki to powoli unosi się ale jeszcze daleka droga przed nami.
Przewracac się jeszcze nie umie..
Mam nadzieje że na dniach zrobi to taka niespodziankę

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-12, 20:54   #4139
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam D-Vitum.

Marcelinka napina się i trzyma główkę
Cytat:

Jezzu jaki tekst!!! Zerowe pojęcie o laktacji

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 21:01   #4140
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Aniu ja też uważam, że to co naopowiadała Ci lekarka to brednie. Maja ładnie przybiera. Co innego jak by nie przybietała czy leciała z wagi. Jakie badania wam zleciła? Morfologia tylko czy coś jeszcze?

Odnośnie kp to oczywiście każdy robi jak uważa ale przykre slyszeć od 80% spotkanych młodych mam, że miały mało mleka albo slabe mleko
Osobiscie nie bylam i nie jestem jakoś mega nakręcona na kp ale tak sobie myślę, że skoro mam pokarm to karmię jak długo damy radę
Krew i mocz ( juz się zastanawiam jak bede mocz łapała )

Zdrowe podejscie !

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
To już chyba lekka przesada moim zdaniem
Moze chciała sobie popatrzec
Ale fakt zatkalo mnie

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:

Jezzu jaki tekst!!! Zerowe pojęcie o laktacji
Wiec mam nadzieje ze trafię w końcu na dobrego lekarza.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości