|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie chce sie powtarzac![]() Cytat:
piszecie o tej krwi,ze sie boicie i wogole... a czego tu sie bac?male uklucie a potem chwile lezysz i po robocie.. ![]() Oddawalam w Polsce i teraz oddaje w Szkocji. Wierze,ze pomagam ludziom i kiedys to do mnie wroci jak ja bede w potrzebie.. ![]() ciesze sie ze juz coraz wiecej nas tu u mnie w porzadku, dlugi weekend sie zapowiada bo poniedzialek wolnym pogoda bardzo srednia, desczz,slonce i tak na zmiane. Jutro mam ciezki dzien w pracy ale jest piatek i potem 3 dni laby wiec nie bede narzekac ![]() milego wieczorka
|
|
#4142 |
|
♥
|
agolku ja sie krwi nie boje-ale zeby oddac to trzeba miec dobre wyniki
|
|
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
ania , to mnie zaskoczyłaś z tą łaciną. Bo jak patrze to do szkoły którą wybrałam , najmniej chętnych jest właśnie na humana z łaciną.Wszyscy omijaja ja szerokim łukiem ( w tym ja
) . Chociaż w sumie to nie wiem czy ta łacina mi się przyda do czegoś. Tobie na pewno skoro na medycyne chesz iść Swoją drogą to też bym chciała mieć "powołanie" do tego zawodu ^^.Hm...w sumie praca w Macu jest ciekawsza niz roznoszenie ulotek. Chyba pomyślę nad tym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I ja też
|
||
|
|
|
#4144 |
|
♥
|
baby a ja w przeciwienstwie do ciebie bardzo cieszyłam sie ze w tej szkole jest łacina- bardzo byłam ciekawa tego jezyka. Nie ma czego sie bac , nauka tego jezyka jest przyjemna i jak ma sie dobre nauczyciela latwa
Nawet gdyby Ci sie do niczego nie przydała zawsze cos w głowie Ci pozostanie - mozna czasem pochwalic sie ze cos sie umie u mnie wieksze powołanie to zostanie insteruktorem siłwoni
Edytowane przez anniaa Czas edycji: 2009-05-21 o 20:59 |
|
|
|
#4145 | ||||
|
Zakorzenienie
|
na imprezę zawsze możesz wbić na Juwenalia
![]() a do Maka wpadnę na pewno jak będziesz tam pracować już no ja myślę ![]() wzajemnie Cytat:
) oraz to ze mdleję zawsze przy pobieraniu krwi (chociaż to akurat nie problem, bo się siedzi wiec najwyżej bym spadła z krzesła moja grupa krwi (0 rh+) nie jest zbyt poszukiwana wieć jakoś sie jeszcz nie zdecydowałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a też jak wybierałam liceum to nie wyobrażałam sobie iść do klasy z łaciną ^^ Powiem Ci ze łacina jest na takiej ilości kierunków studiów ze masakra i później przychodzą do mnie na korki studenci którzy nic nie umieją, a muszą zdać z łaciny egzamin (np na filologiach wszystkich egzamin z łaciny jest obowiązkowy) i mi płaczą że to takie trudne... a jakby w liceum była łacina to zapewne prościej by było takie jest moje zdanie filologa ![]() jeszcze nie ma zbiorczych wyników, ale to co ona sprawdzała to różnie bywało od kilku punktów do ponad 40 ... no ale egzaminy są sprawdzane anonimowo wiec na razie nie wiadomo jak konkretnym uczniom poszło jeszcze sie nie znamy ale mieszkamy w tym samym mieście i to całkiem niedaleko od siebie wiec przydałoby sie w końcu poznać osobiscie
|
||||
|
|
|
#4146 |
|
♥
|
`no tak my planujemy juz od kilku lat spotkanie wraz lolcia i czas leci a spotkania jak nie było tak nie ma :P
|
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniec twórczości na dziś idę spać ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
No tak...Ja juz na nogach od godziny
![]() Kładac się wczoraj spać , wiedziałam ze czegoś zapomniałam. I dziś budzę się o 5 i już sobie przypomniałam ,że CV nie zrobiłam Własnie skonczyłam pisac. Trzymajcie kciuki za mnie na geografii i chemii ![]() [ chociaż z geografii to nie miałam ani notatki ,ani atlasu więcc nawet się nie uczyłam . ale może coś wymyśle.] I burza się chyba zapowiada u mnie ![]() Ewusia_marchew: Jak jakaś wizażanka mieszkała by blisko mnie to bym nie dopuściła do nieznania się ^^. Zdolna z Ciebie kobitka Chyba już nie obawiam sie tej łaciny![]() A co do testów to na pewno znajdą się i kujony po 50 pkt , jak i nizej. Zresztą jak zawsze ![]() anniaa: A z tym instruktorem to nic nie da sie zrobić ?;> Miłego dnia |
|
|
|
#4149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie też chyba burza będzie, albo nawet dwie ![]() właśnie się zbieram powoli, w sumie nie wiem co na razie będę robić... może pójdę na mieście coś załatwić, albo pójdę zobaczyć paradę studentów katowickich uczelni (chociaż nie chce mi się zbytnio bo nie mam z kim iść, jakbym miała z kim to co innego ) No ale po południu zaczną się schodzić goście wiec już będzie coś do roboty ![]() BTW goście ulatniają sie dopiero w niedzielę więc życzę Wam miłego weekendu )
|
|||
|
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Hop Hop Dzien Dobry
![]() Zyje jeszcze ![]() Baty mi sie naleza,bo zaniedabałam plotkowy niemiłosiernie... ale grunt to sie nawrócic,czyz nie? ![]() Ogolnie u mnie wszystko jest dobrze Teraz mam wrazenie ze jestem w raju Mam czas na wszystko, czas dla siebie,chodze do szkoły,pracuje,zarabiam pieniądze,chodze na basen, w poniedziałek wybieram sie na siłownie-na 1 spotkaniu bede miala jakis test wytrzymałosciowy czy cos takiego, i potem pan miulozy plan treningowy wiec sie ciesze![]() No i po powrocie do PL, ktory jeszcze nie wiem kiedy nastapi.. robie prawo jazdy I jak dobrze wszytsko pojdzie(A wszystko idzie w dobrym kierunku ku temu) dostane od Mamy autoZ TZ tak sobie. Tzn niby ok,ale..To jest tak inny człowiek. Czasami w ogole go nie rozumiem,nie rozumiem jak mozna miec takie poglady na zycie,tak zyc jak on.Ehh,to wszystko jest takie trudne dla mnie jesli chodzi o niego,tak bardzo sie pogubiłam w swoich uczuciach.. Dzis zdaje ustne mature.Ciekawe jak mu pójdzie,zwłaszcza ze mało umie;/ Dzis przylatuje do mnie siostra na weekend,wiec bedziemy shoppigowac Dojedzie dopiero wieczorem bo samolot ma 7h opoznienia! biedaczka juz od 12 w nocy nie spi i jest na lotnisku w katowicach..Milego Weekendu Kochane
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj !
![]() Cytat:
A ja chętnie bym wróciła do szkoły... ![]() Jestem i ja Też staram się nawrócić na plotkowy, tymbardziej, że mam wiele.. o wiele za wiele wolnego czasu.. Wczoraj zdawałam angol ustny, poszło całkiem, całkiem.. w poniedziałek mam polak.. tego to boję się nie na żarty, bo mimo, że wypowiedź mam napisaną to jeszcze nic nie umiem, a jak mam się zabrać za naukę to jakoś mi nie po drodze.. Ogólnie całe dnie się nudze. Tżet w pracy.. jak wraca to się widzimy, a ostatnio bywa nawet tak, że całe dnie siedze sama, bo on pomaga w czyms tam koledze i poprostu nie ma czasu. Jeszcze troche i zniose w tym domu jajko. Złozyłam podanie o NIP i jak go dostane, odrazu ide do urzędu pracy i łatwie sobie staż. Chcę się usamodzielnić, mieć własne pieniądze.. tymbardziej, że są mi one potrzebne (a komu nie są ? ).Uciekam chyba do miasta niedługo.. chociaż nie bardzo mam chęć bo zapowiada się burza, ale z drugiej strony jak mam siedzieć i się nudzić... Mam już dość bezczynności. ! dość ! Buziaki dla Was Kochane
|
|
|
#4152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroscze ci,ze masz tyle ludzi dookola na weekendy... Milego weekendu Cytat:
witajcie, ja juz mam pol dnia za soba.. Ciesze sie jzu na dlugi weekend bo poneidzialek wolny wczoraj wieczorem prawie dostalam zawalu serca bo mi sie wydawalo ze cos nawalilam w pracy i sie poryczalam i wogole bylam przerazona bo to bardzo powazna sprawa a rano przyjachalam wczesnie mimo ze nei musialam zeby posprawdzac wszystko i sie okazalo ze jest ok...glupia jestem w kazdym razie za 3 h dluuugi weekend nie wiem jakie plany jesczze ale wszystko lepsze od pracy ![]() mielgo laleczki
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
Ale fajnie poznajdywały się dziewczynki
![]() Agolek- ojej, widze, ze sie bardzo stresujesz ta pracą, ale wytrzymaj moze juz niedługo... Tamonita- bede trzymac kciuki za Ciebie na polskim, bo pamietam jak sama się stresowałam, ![]() ![]() Orzeszek-czeeeść ale Cię dawno nie widziałam!To dobrze ,ze jeste zadowolona dodajes mi otuchy -czemu to napisze nizej....a z tym TZ...hmmmm...pamiętam ze był jakis drugi chłopak, którego lubiłas, co z nim? ![]() Baby kciuki bęą Ewuś do niedzieli i baw się dobrze z gościami ![]() Kurcze coś gdzies grzmi, wiec zaraz wyłaczam kompa. No i włąsnie chciałam Wam powiedziec ze ja tez zrezygnowałam ze studiow w tym roku, bo się męczyłam, pojde od pazdiernika na inne Juz pozabierałam papiery itd. No i teraz będe sobie załatwiac jakąs prace.W poniedziałek ide złozyc podanie z kolezanka No to do zobaczenia
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietnie w cudzysłowiu![]() czeka na mnie wystarczy jedno moje słowo..![]() Agolku, jestem w DE obecnie. Kurcze,dzis np tesknie do domu.. Chcialabym jutro wsiasc w samolot i zaskoczyc TZ i przyleciec na pare dni do domu.No ale mam szkołe,prace..Ale tak to jest ok. Siostra przyleciała,8h spozniony samolot miała Teraz biedulka wymeczona spi. Mercy,a co zamierzasz robic , za jaka praca sie rozglądasz? U nas tez sie pogoda cos psuje
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
Orzeszek, jak mnie przyjmą to będę wychowawca kolonijnym,albo bede pomagac tam w sanatorium przy łebkach, tylko trzeba bedzie jeszcze przejsc kurs.Orzeszek, a wiesz gdzie będziesz składac papiery na studia, juz? A Ty gdzie pracujesz?
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Buuuu
Ranno pisałam takiego BIg posta i normalnie mi skasowało ;/Więc napiszę tylko w skrócie. Byłam na zakupach . Nawet udane . Kupiłam sobie bluzkę i tpisy ;D Muszę je przetestować przed weselem I ogólnie impreza mi sie szykuje dziś , ale nie wiem czy mnie mama puści bo wczoraj miałam być w domu o 23 a przyszłam o 2 Pogoda piękna . Tzn. wieje i przynajmniej gorąco nie jest . No to tyle na razie .Tarantulek: Wychowawca kolonijny to super sprawa A kompa jak jest burza to nigdy nie wyłaczam ![]() orzeszek01: Co to DE bo nie kapująca jestem... ? Wiem ,że w Niemczech jesteś ,ale to jedno i to samo ? A do tamtego drugiego nic nie czujesz?![]() I wogole zazdroszcze efektów R |
|
|
|
#4157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, ze się udane zakupki Zazdroszcze Ci wesela, tez bym gdzieś poszlła![]() A ja jęcze i skucze bo spiekłam ramiona i bąbel się zrabił ale nie opalałam sie specjalnie tylko po prostu byłam cały dzien poza domem ostatnio i mnie tak spiekło....takto jest wyjsc i sie nie posmarować![]() Idę się troche odpręzyc bo kosiłam trawe ![]() Narazie
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opiekuje sie dzieckiem Kurde,co do studiow to jedna wielka pustka w glowie dalej ![]() A dzis bylam na zakupach z siostrą,ale sie obkupiłam Fajne buty adidasa na przecenie były,sexowne gladiatorki , kostium kąpielowy z cekinami czarny(tia, ciekawe po co go kupiłam,jak i tak w nim nie wyjde nad rzeke czy plaze![]() Dzis bylo tak gorąco,ze ufff... ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() Kurcze,czy ja cos do tamtego czuje..Hmm,jak sie tydzien temu mocno spiłam(nie ma nic bardziej załosnego niz picie do samej siebie ![]() Efektów R? Tia,zeby jakies były Narazie staram sie uwolnic od KZ odchudzania raz na zawszze... Powracam powoli do rownowagi psychicznej,wiecie Dzis jeszcze wybieram sie na spacer- codziennie sobie spaceruje szybkim temprem,a wlasciwie maszeruje,w kolo tyle zieleni,muzyka w uszach-czego chciec wiecej..
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
orzeszku : A z niemieckim u Ciebie jest bardzo dobrze?
Może zostaniesz tam , kto wie? Jeśli masz taką możliwość i chcesz tego to korzystajI suuper ,że zadowolona z zakupów jesteś. Efekty R widać i nawet mnie nie denerwuj Na NK taki lachon z Ciebie ,że aż miło patrzeć Co do tego drugiego chłopaka to ja już nie wiem.. tzn. trudno mi to ocenić bo nie znam Twojego Tżeta.Ale mam nadzieję ,że będzie ok.![]() Tarantulek: To u mnie też wszystko wyłaczają. Jak jestem sama to siedzę na kompie , a jak jest ktoś ze mną to wszystko jest odłączone od prau i wogóle cisza wielka jakby koniec świata miał iśc Spiekłaś się ? Ja jakoś nie moge sie nawet opalić tydzien temu lezałam ,ale marne efekty były. A dziś to za zimno już ;P
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\Ta NK to mnie zaczyna powoli wkurzac..Jakis popapraniec mnie zawala jakimis dennymi tekstami(po 200komenatrzy do jednego zdjecia i profilu w stylu "miłosc łaskawa jest,nie pamieta złego.." i ja to musze usuwac,bo przeciez wstyd ![]() Własnie skonczyłam interwały na skakance-padam Ja i laska-dobre zarty ![]() Jutro moja siostra wraca do krk,bo sie jej sesja zaczyna,wyrwala sie tylko na weekend do mnie,szkoda bo z nia zawsze tyle smiechu jest ![]() A co do facetow to mam taki mętlik w głowie ze szkoda gadac Dobra,ide gotowac jajka na twardo na kolacje
|
|
#4161 |
|
♥
|
orzeszku własnie widziałam na nk - myslałam ze to twoj tz :P
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
Heej, to Ty mnie widzisz na nk a ja Cie nie?nie ma tak
ja Cie nie widziałam jeszcze![]() Jakis padalec normalnie ![]() Moj TZ nie ma konta na nk
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Orzeszku , podziwiam Cię z tym niemieckim. Ja sie chyba nigdyy do tego języka nie przekonam. Po prostu go nie cierpie
A NK to właśnie widziałam te komentarze ,ale myślalam ze sie znacie ![]() Z facetami ułozy sie wszystko ...zobaczysz ![]() A jeszcze musze jedno spytac , bo nie pamietam Twoj tżet jest z Tobą za granica?Aniu , też chcę Cię zobaczyć
|
|
|
|
#4164 |
|
♥
|
hehe mnie tylko kilka osób widziało na wizazu - dokładnie kilka lat temu ooo jeszcze pamietam zdjecia z bierzmowania czyli 2 lata temu ?
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Ania , to daj znać jak coś bo mnie normalnie ciekawość zżera
![]() Zawsze chciałam wiedzieć jak wyglądasz.^^ Orzeszku : co do opisu tzn. "to nie mogło zdarzyć się w prawdziwym życiu...Kocham Cię z całego serca" . A potem : ,, W poszukiwaniu straconego czasu " .
|
|
|
|
#4166 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyynki
Można?Kurcze mam doła, pokłuciłam się z moim chłopakiem i teraz siedze sama w domu przed kompem.....Powiedziałąm mu, że nie chce go widzieć i niech nie przyjeżdza....Z jednej strony jestem tak zła na niego, ale z drugiej już mi go brakuje Wybaczcie, że pisze wam o takich pierdach ale musiałam, gdzieś sie wyżalić....
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję ,że wszystko Wam się ułoży A poszlo o coś waznego ? |
|
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Długa historia... Poprostu mamy troche różne charaktery i różne poglądy na życie i to jest naszyą najczęstszą przyczyną kłótni....Ehhh... wiem, że jestem uparta jak osioł, ale nie będe wyciągać ręki pierwsza, bo musi zastanowić się nad sobą....
Jeszcze mam @ i jestem bardzooo nerwowa, wiecie jak to jest w te dni
|
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
tez dzis chodze jakas rozdrażniona bez powodu
Moj Tz ma jutro ustna z angielskiego. Jego bezcenne pytanie " To co mam sobie powtórzyc?" mnie powaliło Ja zdaje mature czy on Jaki to jest len A wczoraj piwkował . Tia.. Niech ten dzien sie juz skonczy.
|
#4170 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
pójdziesz na studia to Ci się odechce
w prawdzie będzie więcej nauki ale i o ile więcej atrakcji ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z TZ-em to w sumie normalne ze nie macie dużej ilości czasu dla siebie, tak to jest jak każdy ma własne zycie, nawet jak sie ze sobą mieszka ja co tydzień się żegnam z TŻ-em na 5 dni zazwyczaj, czasami i więcej i jakoś to muszę wytrzymać, a wiem ze nie zamieszkamy ze sobą na pewno jeszcze co najmniej przez rok bo TŻ ma jeszcze jeden rok studiów ![]() Cytat:
plusy posiadania własnego mieszkania bez żadnych rodziców ani współlokatorów na stanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajnie że się odnajdujesz w tych Niemczech Myślę że bardzo mądra decyzję podjęłaś z tym wyjazdem i nauką w DE Cytat:
fajna praca chociaż ja bym się nie nadawała )Cytat:
w sumie jak się człowiek odnajduje na emigracji to nie jest źle, szczególnie jak masz tam rodzinę (jeśli dobrze kojarzę )Cytat:
gratulujuę zakupów a co do wychodzenia w kostiumie to nie masz tam jakiegoś basenu>? albo jakiś miejsc za miastem żeby się poopalać? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
głowa do góry, po burzy zawsze wychodzi słońce Cytat:
![]() Jestem, żyję super było imprezowanie w piątek na spokojnie przy winkach i w mniejszym gronie (koleżanki plus TŻ Siostry) a wczoraj już mega impreza w większym gronie, tańce hulanki no i koncert Kultu (fantastyczny!!) Wróciliśmy z koncertowanie w nocy i później jeszcze do rana siedzieliśmy (bo w sumie ciężko było ułożyć kilkanaście osób do spania, ale daliśmy radę )Mój TŻ wczoraj wieczorem dopiero przyjechał z kolegami ale dziś za to nie zważając na kolegów którzy zmyli się przed południem razem z resztą gości został do wieczora, wiec trochę spędziliśmy czasu razem No ale teraz znów powrót do rzeczywistości. Musze pisać pracę w bardzo szybkim tempie bo mam 3 dni w sumie do spotkanie z promotorem kolejnego poza tym jutro mam korki po południu z nową uczennicą tym razem z licealistką (Aniu z Twojej szkoły, nawet też z drugiej klasy ) wiec znów pół dnia z głowy no ale będzie kasa za to ![]() idę brać sie za pisanie ![]() miłego wieczorku fajnie ze piszecie |
||||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

Oczywiście podczytywałam co tam u Was żeby być w miarę na bieżąco, ale nie ukrywam, że nie chciałam się rozpraszać pisaniem...
Nie wiem czy się uda, ale postaram się spiąć. To w połączeniu z pracą, szkołą i życiem towarzyskim tak ograniczyło mi czas, że szok. Przyznaję, że czasem po dłuższym siedzeniu przy kompie nas pracą nie mam nawet siły odpisywać. No, ale teraz już finiszuję pomału więc postaram się od nowa poudzielać w naszym zacnym wątku 

chociaż jakby mi się nawet przytrafiła dzidzia to bym bardzo nie płakała, w końcu już nastolatką nie jestem

) to w ogóle byłoby git 

chyba jednak to nie byłby dobry pomysł
teraz jak mam auto to będzie mi łatwiej Cię odwiedzić 

biedaczka juz od 12 w nocy nie spi i jest na lotnisku w katowicach..

Ranno pisałam takiego BIg posta i normalnie mi skasowało ;/
Wybaczcie, że pisze wam o takich pierdach ale musiałam, gdzieś sie wyżalić....