|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Dziekujemy cioci Madzi i Karenince za pamięc i życzenia
przyznaje sie że trochę was przeleciałam wiec odniose sie tylko do niektórych postów które jeszcze pamiętam: Najpierw- trzymam kciuki ,żeby nikogo z nas powódz nie dotknęła ![]() A teraz- zazdorszcze Agusi i Brombrusi że macie już zębole bo u nas nadal nima ![]() Brawo za wszystkie dodatkowe umiejętności naszych bobasów i nie moge napatrzeć sie na te wszystkie śliczne buziaczkiU nas tak jak wspomniałam zebów brak a dzis juz 7 miesięcy nam minęło. Byliśmy dzis u pediatry -Tomus waży 7800 i jest zdrowy
|
|
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka najlepszego dla synusia
no i zdjęcia śliczne Szczególnie to przy stole![]() Agnessja ależ akrobata! Mój Piotrus tak samo zachowuje się przy jedzeniu. Wyrywa mi łyżkę i wkłada sobie ją z łapką albo rozmazuje jedzonko po całej buzi No i również próbowałam dać mu inną ale zaraz ją wyrzuca i poluje na tą z jedzonkiem.Wieczorem były cyrki przy flaszce oczywiście...ale jak się w końcu dossał to jadł aż miło. Ciekawe jaka będzie noc... Spał mniej w dzień i później o pół h był kąpany. |
|
|
|
#4144 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Cytat:
![]() Cytat:
Super, ze usg ok Relacja super ![]()
|
|
#4145 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4146 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje wszystkim za komplementy dla mojej złotowłosej
![]() i oczywiscie za kliki- bez Was nie dalabym rady ![]() cos mnie mdli- chyba za duzo hoop coli i wafelkow- musze sie polozyc chyba...;/ nasze maluszki jak zwykle cudne nie rosnijcie tak szybko! ble idee
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Domi płacimy 600zl wiec jak u nas to bardzo mało
Zapraszam do albumu jest kilka fotek
|
#4148 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze ja jakos sobie nie ufam, beda leciały słoiczki ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj dalam kilka lyzeczke marchewki, a jutro planuje zupke jarzynowa albo marchewke z jablkiem (bo samych jablek nie widzialam w sklepie ) i mam dylemat![]() Cytat:
WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO DLA TOMECZKA ![]() Waga idealna przystojny ten moj ziec, a jaka ma super bluze![]() No doslownie, przystojniaki ![]() Fajnie, ze juz macie po dwojce dzieciaczkow ![]() Cytat:
Cytat:
![]() DiTu my obie dostaniemy nagrody + probki Naomi i dyktafon za to, ze nasz klubik wygral ![]() Poza tym zauwazylam, ze wiekszosc Mamusiek wybrala klub Fashion ![]() ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie.. wiem ze ostatnio malo pisalam ale raczej nie bedzie mnie tu na wizazu przez jakis czas.. tak mi sie dziwnie teraz zycie uklada ze musze sobie ze wszystkim poradzic.. wroce jak mi sie unormuje sytuacja.. mam nadzieje ze nie zapomnicie
|
#4150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też nie mogę przeboleć że te dzidzie tak szybko rosną, za mało czasu zeby się nimi nacieszyć mnie mój perełek dziś ugryzł w cycka zębami, boję się już go karmić
|
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie zapomnimy ![]() powodzenia i odezwij sie szybko, jak tylko dasz rade...albo wpadnij do klubu Kolanosi sto lat juz nie bylo i Moni85
|
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Domi ja sobie też średnio ufam ale poprostu nie będzie nas stać na same słoiczki. więc trza próbować swoich sił w kuchni
![]() Agnessja a nie gryzą wszystkie dzieci jak mają ząbki? No bo jak inaczej ssać z zębami nie wiem sama... Ale (wiem głupie porównanie) pieski jak mają ząbki to kąsają matkę i przeważnie wtedy ona ucieka przed nimi i kończy się przygoda z karmieniem |
|
|
|
#4153 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusinki, narazie to tylko buziaki dla Malinowego Tomeczka ślę
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
(czy jakoś tak )Cytat:
oby poszło jak najszybciej <><><> no i dzieciąteczka słodkosci a ten Tomeczek to ech.. przystojniak mały on sie tymi kablami bawił? ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- ano właśnie - mam nadzieję że u nich ok
|
||||||
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez nic.... ![]() Mam pomysl - moze zrobimy konkurs na najsarszego szczerbolka? Moj maly ma spore szanse jak widze ![]()
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Jakoś nie mam czasu na pisanie... Tylko na temat ząbków więc się wypowiem... Mój brat doczekał się ząbków dopiero jak skończył 12 miesięcy, więc Nasze dzidziole maja jeszcze kupę czasu... Nie przeszkadzało mu to w zajadaniu kotleta pewnego razu w Bułgarii na stołówce w hotelu... Tak się darł, że mama nie wytrzymała i mu wcisnęła kotleta z obiadu...
|
|
#4156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() <><><> u nas też ząbków nie ma ale my to dopiero nieco ponad 5 m-cy więc luz blus z resztą jak dla mnie to dopóki karmię sobą to mogą zęby nie rosnąc bo mnie bedzie Olutka gryzła
|
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() Ja tylko na chwilkę, bo padam na cycki Dobrze, że jutro pracuję tylko do 10.15, szkoda tylko że mam lekcję z pewnym obleśnym uczniem, który próbuje mnie sprowokować do czegoś, nie wiem o co mu chodzi, ale takie teksty rzuca że o maj gad ![]() W każdym razie, dobrze się składa że chodzę nie wyspana, bo co walnie jakimś głupim tekstem to ziewam ostentacyjnie i mówię mu, żeby wymyślił coś lepszego bo mnie nudzi. I wtedy mu żyłka na szyi skacze ![]() Byliśmy dzisiaj w leroy merlin, mama kafelki do kuchni kupowała, Filusiowi najbardziej podobało się na dziale z oświetleniem, potem ufifrał się chrupkami kukurydzianymi, oblał soczkiem i wołał "tata" głośno na cały sklep ![]() Dla Malinkowego Tomusia sto lat z okazji 7 miesięcy Jaki to duży chłopak już i jak pięknie siedzi To samo Grzesiulek Och, zazdraszczam Wam, bo mój jak go posadzę to się pochyla jeszcze do przodu, więc nie robię tego często, bo to dla niego najwidoczniej jeszcze za wcześnie ![]() I jeszcze miałam napisać, że reszta dzieciaczków jak zwykle urocza, Polusia w nowej bryce bosko wygląda, a Kamilka to mała rezolutna ślicznotka. I Madzia w marchewce, śliczna Jak o kimś zapomniałam to wybaczcie Kropciu kochanie, jak się uporasz ze wszystkim to do nas wróć
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie umiem tego wymówic
a Fifi to ma może jutro imieniny? Bo widziałam w kalendarzu że Filipa jest
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem kiedy Filuś ma imieniny, bo imieniny to gorole obchodzą, na Śląsku się tylko urodziny świętuje ![]() A propos, mam doła bo w tym tygodniu kończę 30 lat. O rany ale jestem stara ![]() Chociaż mnie dzisiaj uczniowie pocieszyli że się nawet dobrze trzymam i wyglądam góra na 26
|
|
#4160 |
|
Rozeznanie
|
Ditu, Madzia, Malina, Agnessja cudne te wasze dzieciaczki
![]() Agusia dla Filipka!U nas też zębów na razie nie widać, ale dobijamy dopiero do 6 miesięcy więc jeszcze jest czas. A ja uwielbiam ten jego bezzębny uśmiech Brombi Ty to musisz mieć nerwy ze stali! Płacą Ci chociaż jakiś dodatek za "uciążliwe" warunki? ![]() Kropka żeby Ci się tam wszystko ułożyło po Twojej myśli ![]() Mamrotka 100 m to rzeczywiście baaardzo blisko. Dobrze, że póki co wszystko u Was ok. I dobrze, że małą wywieźliście w bezpieczne miejsce, bo nie warto ryzykować. Ja się trochę dziwię tym niektórym ludziom, że się nie ewakuują jak trzeba, a potem ich helikopterem przez dach trzeba zabierać. No ale nigdy nie byłam w takiej sytuacji (na szczęście) więc może tego nie umiem zrozumieć
|
|
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Skoro nie jesteś ze Śląska, toś gorol, a raczej gorolica W sobotę mam urodziny, kurde to już blisko ![]() To idę spać, bo o 6 pobudka
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano nie jestem ze Śląska i stąd ma niewiedza plis forgiw mi do soboty to jeszcze daleko ![]() miłych snów |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
a Gucia to też chyba już jakis czas się nie odzywała nie?
![]() <><><> dobra idę sobie - baaj
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-05-25 o 23:40 |
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w gorolni się obchodzi imieniny i Paulina właśnie jutro ma, a raczej już dzisiaj bo po 12 jest... 30 to fajny wiek, ja obchodziłam tydzień przed narodzinami Pauli...
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie,
nie odzywałam się kilka dni, ale podczytywałam codziennie piękne dzieciaczki na zdjęciach! jejku jak te maleństwa nam szybko rosną! u nas wszystko dobrze, Lenka poznaje nowe smaki, uwielbia jagody, gardzi kurczakiem przewracanie się na brzuszek to już pestka, coraz pewniej siedzi i chce siedzieć jak najwięcej, robi też "pozycje startową" do raczkowania, na prostych rączkach pupa w górze... tylko wystartować nie może ![]() no i idą nam zebole, więc marudzenie okrutne!
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-26 o 07:24 |
|
|
|
#4168 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fotki super. Widze, ze twoja malutka tez chwyta juz pojemniczki z jedzeniem.... ![]() Wszystkiego naaaaaaaaaaaaaaaaajlepsze go
dla ![]() ![]() oraz ![]()
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim mamusiom
![]() U Oskara jeszcze też ząbka nie widać. Jak skończył pół roczku i byliśmy na szczepieniu to pediatra powiedział, że jak za miesiąc nie będzie siedział to rehabilitacja! Jestem zaskoczona też tym, że sam stoi trzymając się rączkami np. ławy. dziwi mnie też to, że gaworzy tylko gdy leży sam w łóżeczku. Gdy mnie zobaczy natychmiast milknie. A jak zobaczy kogoś obcego to od razu mina grobowa i ani nie drgnie Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
|
|
|
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Filipku, Oliwko, Olivierku- buziaki od cioci Gissh i Dominiki z okazji Waszego święta No i wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta, Mamusie!!! ![]() Moja córeczka zrobiła mi z tej okazji najlepszy prezent z możliwych, a mianowicie uraczyła mnie dziś zaraz po przebudzeniu ślicznym i głośnym "ma-ma" ![]() Moja Księżniczka
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2010-05-26 o 09:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

bo u nas nadal nima 
i nie moge napatrzeć sie na te wszystkie śliczne buziaczki

no i zdjęcia śliczne

nie rosnijcie tak szybko! 

)