Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-22, 12:39   #4141
mysza007
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

owieczko mozesz mnie dopisac na pierwszej stronie?

Kasia, 32 lata, tp 29.09.2015

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:40   #4142
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
owieczko mozesz mnie dopisac na pierwszej stronie?

Kasia, 32 lata, tp 29.09.2015
Myszko to Ty jesteś juz duuuuzią Myszką napisz owieczce na priv
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:41   #4143
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Telepatia albo ciążowe smaczki:p

Wiecie co ja też idę dziś na urodziny! Do bratanicy Tż tylko boje się że złapie mnie ta niestrawność i mdłości w trakcie... I chyba założę moja bandażową spódniczkę, chyba już ostatni raz, rozmiar 32 i coś czuje ze po ciąży tez juz nie wrócę do tego rozmiaru.
Boze ja to bym chciala zmiescic sie w moje upragnione 38 ... ledwo co znalazlam cos w co moge sie dzis ubrac by wygladac w miare przyzwoicie ...
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:46   #4144
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Boze ja to bym chciala zmiescic sie w moje upragnione 38 ... ledwo co znalazlam cos w co moge sie dzis ubrac by wygladac w miare przyzwoicie ...
Leginsy i tunika
Stary 2015-02-22, 12:47   #4145
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
To jest super pomysł. Mojej sis tesciowie kupili lozeczko ( moja sióstr upatrzyla sobie takie ,że z lozeczka można zrobić łóżko dla dziecka tak do7-8 lat). Z mojej strony dostała wózek, a ja z TŻ kupilismy jej rowerek dla dziecka od roku do 3 lat. Resztę grzechotki itp dostała od znajomych (do dziecka nie przychodzi się z pustą ręką)
Mi się też te łóżeczka które rosną z dzieckiem podobają ale chyba nie pomieścimy takiego w tej sytuacji jaką mamy teraz (czyli brak dodatkowego pokoju dla dziecka). W ogóle o teściach zapomniałam że też może coś będą chcieli kupić no ale poczekam aż oni wyjdą z propozycją.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Leginsy i tunika
Najlepszy zestaw kobiety w ciąży sama chodzę tak cały czas, czasami mi się wstyd robi i zakładam jakieś dżinsy na jeden dzień, potem sobie przypominam czemu mi w nich niewygodnie i znów 3-4 dni w legginsach
Stary 2015-02-22, 12:50   #4146
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mi się też te łóżeczka które rosną z dzieckiem podobają ale chyba nie pomieścimy takiego w tej sytuacji jaką mamy teraz (czyli brak dodatkowego pokoju dla dziecka). W ogóle o teściach zapomniałam że też może coś będą chcieli kupić no ale poczekam aż oni wyjdą z propozycją.
Owieczko to jest zwykle lozeczko z tym,ze ściąga się boczne ścianki z zakłada od strony głowy i nóg .
Ja myślę na razie nad kołyska mojzeszowa. Tylko nie wiem do ilu miesięcy ona będzie dobra...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Najlepszy zestaw kobiety w ciąży sama chodzę tak cały czas, czasami mi się wstyd robi i zakładam jakieś dżinsy na jeden dzień, potem sobie przypominam czemu mi w nich niewygodnie i znów 3-4 dni w legginsach
Nie tylko kobiety w ciąży ja tak chodziłam... Jest mega wygodnie
Stary 2015-02-22, 12:52   #4147
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Myszko to Ty jesteś juz duuuuzią Myszką napisz owieczce na priv
Truskaweczko ja juz stara myszka

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 12:53   #4148
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Owieczko to jest zwykle lozeczko z tym,ze ściąga się boczne ścianki z zakłada od strony głowy i nóg .
Ja myślę na razie nad kołyska mojzeszowa. Tylko nie wiem do ilu miesięcy ona będzie dobra...

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Nie tylko kobiety w ciąży ja tak chodziłam... Jest mega wygodnie
No ja wiem że tylko ścianka ale chyba nie zmieścimy takiego standardowego tylko jakieś mniejsze. Może stolarza poprosimy o zrobienie takiego.

Kołyski używała moja bratowa do 5-6 miesiąca, ale jej mała była naprawdę mała, waga urodzeniowa 2500, potem też wolno rosła i przybierała więc wydaje mi się że to 6 miesięcy to taki max.
Stary 2015-02-22, 12:58   #4149
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja wiem że tylko ścianka ale chyba nie zmieścimy takiego standardowego tylko jakieś mniejsze. Może stolarza poprosimy o zrobienie takiego.

Kołyski używała moja bratowa do 5-6 miesiąca, ale jej mała była naprawdę mała, waga urodzeniowa 2500, potem też wolno rosła i przybierała więc wydaje mi się że to 6 miesięcy to taki max.
Koszt takiej kołyski używanej oczywiście to przeliczajac na polskie złotówki jakieś 50-80zl. Z tego co slyszalam to znajoma mojej mamy ma nam dac śliczna i ręcznie robiona

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Truskaweczko ja juz stara myszka
Stary 2015-02-22, 13:00   #4150
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Koszt takiej kołyski używanej oczywiście to przeliczajac na polskie złotówki jakieś 50-80zl. Z tego co slyszalam to znajoma mojej mamy ma nam dac śliczna i ręcznie robiona

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

To tanioszka faktycznie, nawet jak ma się tylko na parę miesięcy przydać to warto. Szczególnie że macie za darmo, to brać i się nie pytać
Stary 2015-02-22, 13:04   #4151
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
To tanioszka faktycznie, nawet jak ma się tylko na parę miesięcy przydać to warto. Szczególnie że macie za darmo, to brać i się nie pytać
My i tak myślimy nad przeprowadzka do Polski, wiec sciagac łozeczka i inene bajery nie ma sensu. W sumie mój TŻ wczoraj sie dowiedział, że awansuje i będzie miał o wiele wyższa pensję, ale to tylko takie " pogłoski" , wiec jak dostanie umowę i ja podpisze to będzie wiadomo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-22, 13:08   #4152
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
My i tak myślimy nad przeprowadzka do Polski, wiec sciagac łozeczka i inene bajery nie ma sensu. W sumie mój TŻ wczoraj sie dowiedział, że awansuje i będzie miał o wiele wyższa pensję, ale to tylko takie " pogłoski" , wiec jak dostanie umowę i ja podpisze to będzie wiadomo.
No to faktycznie u was to jedyne sensowne rozwiązanie kupować mało i tanio.
Stary 2015-02-22, 13:12   #4153
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
No to faktycznie u was to jedyne sensowne rozwiązanie kupować mało i tanio.
A ostatnio TŻ babcia " wypaliła" i mówi do nas tak : " tam na wsi na strychu są jeszcze wasze ubranka , bo po co kupować i wydawać pieniądze jak ubranka przecież są." Dodam jeszcze , ze ubranka maja kolo 30 lat
Stary 2015-02-22, 13:20   #4154
TusiaeM
Zakorzenienie

Witam się w 14 tygodniu, według niektórych kalendarzy to już II trymestr

Powiedzcie mi jak Wy czujecie skurcze? Bo ja mam czasem taki delikatny ból, który idzie od góry do dołu i zastanawiam się czy to skurcz macicy i lepiej wziąć nospę czy nie? W zasadzie to nie jest ból, ale po prostu to czuje.

Ja planuje kupić łóżeczko, wózek, komodę i bujak. Pomyślę też o tej karuzeli świecącej, bo moje znajome zachwalają i pewnie matę. I marzę o kołysce, którą bym wstawiła do pokoju dziecka (a łóżeczko stałoby w sypialni), ale kupie je pewnie tylko w przypadku nadmiaru kasy ().

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 13:28   #4155
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ostatnio TŻ babcia " wypaliła" i mówi do nas tak : " tam na wsi na strychu są jeszcze wasze ubranka , bo po co kupować i wydawać pieniądze jak ubranka przecież są." Dodam jeszcze , ze ubranka maja kolo 30 lat
Powiem Ci że w przypadku tych ubranek największym problemem może być to, że tyle czasu leżały, a nie że mają 30 lat. Znam pary (takie eko świry w pozytywnym tego słowa znaczeniu) które używają pieluch z tetry i ubranek, które sami nosili (czyli też około 30-letnie) ale z tą różnicą że te ubranka były cały czas w użytku przez jakieś znajome, kuzynki etc
Stary 2015-02-22, 13:30   #4156
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Ci że w przypadku tych ubranek największym problemem może być to, że tyle czasu leżały, a nie że mają 30 lat. Znam pary (takie eko świry w pozytywnym tego słowa znaczeniu) które używają pieluch z tetry i ubranek, które sami nosili (czyli też około 30-letnie) ale z tą różnicą że te ubranka były cały czas w użytku przez jakieś znajome, kuzynki etc
Tak , leżały na strychu przez około 30 lat bez używania
Stary 2015-02-22, 14:01   #4157
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zdziwiłabym się jakby się "złamały" po takim czasie leżenia. Jeszcze zależy jakie były warunki, wilgotność itp.
Stary 2015-02-22, 14:06   #4158
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam podobnie, tzn może nie ubranka, ale moi rodzice mają na strychu jeszcze mój wózek (cały zakurzony ), trochę zabawek, no i z tych rzeczy może się nadawać jedynie taki trojkolowy rowerek chyba. Ubranka ostatnio wyciągnęli i wyrzucili, bo te wszystkie aplikacje i gumki się po prostu już kruszyły...
Ale za to u Tż w rodzinie jest w obiegu takie wiklinowe łóżeczko/kosz dla niemowlaka, na kółkach, mój mąż w niej spał i czeka teraz na nasze maleństwo, ma specjalne poszewki, materac i koronki do postrojenia, a ze było w obiegu i korzystało z niego już ponad 20 niemowlaków to przynajmniej systematycznie było prane.
Stary 2015-02-22, 14:12   #4159
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Hej hej! Jutro wizyta i 11tc zaczęłam
Cytat:
My na wesele TŻ przyjaciela odmówiliśmy. Wesele jest w czerwcu, a ja sobie nie wyobrazam w 6-7 miesiącu lecieć samolotem, albo jechać samochodem.
My mamy wesele w lipcu, ale blisko 30 km od domu. Mam nadzieje, że będę się dobrze czuła. Sukienkę sobie uszuje, bo taniej wychodzi niż bym miała kupić.
Najwyżej jak źle mi będzie to wsiadam w autko i do domu.
U nas w koperty różnie dają. Nam ten kuzyn dał 500 zl wiec tez tyle damy
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Tylko trzeba mieć zaświadczenie od lekarza. O ile oczywiście z ciążą będzie wszystko ok lecę do UK więc podróż niedługa no i kraj z raczej dobrą opieką (w razie czego).

W Primarku są dziecięce? Nigdy nie oglądałam. Ja podejrzewam, że najbardziej się obkupię w dziecięce rzeczy właśnie w UK
Mnie się marzą jakieś wczasy za granicą ale to się okaże później gdzie maj - czerwiec.
Cytat:
32 lub 34, zależy od rozmiarówki. Nic nie wyrzucam, ale wydaje mi się ze te bardzo obcisłe rzeczy już nie będą się nadawały, bo jednak biodra się trochę rozejda. No ale zobaczymy w sumie chciałabym mieć tak 34/36 bo dużo łatwiej z ciuchami.
Chudzinka ja nigdy takiego rozmiaru nie miałam. W liceum nosiłam 38/40, teraz 42/44. Więc ja z tych większych.
Cytat:
Ty to masz łeb! W ogóle nie pomyślałam że w sumie i tak nam się prezentów namnoży to mogę od razu powiedzieć co by nam się przydało.
U nas rodzice chcą kupić wózek. Podejrzewam, że jakieś fajne prezenty dostaniemy.
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Witam się w 14 tygodniu, według niektórych kalendarzy to już II trymestr

Powiedzcie mi jak Wy czujecie skurcze? Bo ja mam czasem taki delikatny ból, który idzie od góry do dołu i zastanawiam się czy to skurcz macicy i lepiej wziąć nospę czy nie? W zasadzie to nie jest ból, ale po prostu to czuje.

Ja planuje kupić łóżeczko, wózek, komodę i bujak. Pomyślę też o tej karuzeli świecącej, bo moje znajome zachwalają i pewnie matę. I marzę o kołysce, którą bym wstawiła do pokoju dziecka (a łóżeczko stałoby w sypialni), ale kupie je pewnie tylko w przypadku nadmiaru kasy ().
Hej hej tez czuje od czasu do czasu lekkie skurcze. Ale nic nie biorę, bo zaraz przechodzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-22, 14:14   #4160
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam podobnie, tzn może nie ubranka, ale moi rodzice mają na strychu jeszcze mój wózek (cały zakurzony ), trochę zabawek, no i z tych rzeczy może się nadawać jedynie taki trojkolowy rowerek chyba. Ubranka ostatnio wyciągnęli i wyrzucili, bo te wszystkie aplikacje i gumki się po prostu już kruszyły...
Ale za to u Tż w rodzinie jest w obiegu takie wiklinowe łóżeczko/kosz dla niemowlaka, na kółkach, mój mąż w niej spał i czeka teraz na nasze maleństwo, ma specjalne poszewki, materac i koronki do postrojenia, a ze było w obiegu i korzystało z niego już ponad 20 niemowlaków to przynajmniej systematycznie było prane.
Kosz mojżeszowy tez taki będę miała pewnie

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Hej hej! Jutro wizyta i 11tc zaczęłam

My mamy wesele w lipcu, ale blisko 30 km od domu. Mam nadzieje, że będę się dobrze czuła. Sukienkę sobie uszuje, bo taniej wychodzi niż bym miała kupić.
Najwyżej jak źle mi będzie to wsiadam w autko i do domu.
U nas w koperty różnie dają. Nam ten kuzyn dał 500 zl wiec tez tyle damy

Mnie się marzą jakieś wczasy za granicą ale to się okaże później gdzie maj - czerwiec.

Chudzinka ja nigdy takiego rozmiaru nie miałam. W liceum nosiłam 38/40, teraz 42/44. Więc ja z tych większych.

U nas rodzice chcą kupić wózek. Podejrzewam, że jakieś fajne prezenty dostaniemy.

Hej hej tez czuje od czasu do czasu lekkie skurcze. Ale nic nie biorę, bo zaraz przechodzi.
Mnie tez marzą się wczasy za granica. Najlepiej w Polsce
Stary 2015-02-22, 14:20   #4161
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

w sobotę jadę na urodziny- 1 rok, mojej chrześnicy, nie mam pojęcia co jej kupić, pytałam rodziców małej ale oni niczego nie potrzebują.
macie jakiekolwiek pomysły ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:22   #4162
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Kosz mojżeszowy tez taki będę miała pewnie
Właśnie nie do końca bo kosz Mojżesza to chyba jest taki kosz ktory ma rączki i jest lekko elastyczny i można go zabrać i przenosić po schodach itp, a ten mój to taki na kółkach bez rączek, do kuchni na dole juz go nie przeniose niestety...

Zbieram się na imprezę, miłej niedzieli
Stary 2015-02-22, 14:22   #4163
truskafffka91
Wtajemniczenie

Ja bym kupiła cos w stylu edukacyjnym. Np. Krzesełko uczydelko ...
Stary 2015-02-22, 14:28   #4164
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

krzesełko uczydełko ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:32   #4165
truskafffka91
Wtajemniczenie

Tak z Fisher zobacz na allegro
Stary 2015-02-22, 14:33   #4166
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym kupiła cos w stylu edukacyjnym. Np. Krzesełko uczydelko ...
Ja właśnie ostatnie, co bym kupiła to coś tak dużego. Jak rodzice mówią, że niczego nie potrzebują to nie wiem czy na miejscu jest zawalanie czyichś czterech ścian tylko dlatego, że nam jest głupio przyjść z pustymi rękami. Zapytałabym wprost czy coś takiego jest okej.

aakkzzii - ja bym zapytała jeszcze raz czy zdają się na Twój gust i osąd, albo kupiłabym coś małego, książeczkę a rodzicom jakiś "dorosły" prezent.
Stary 2015-02-22, 14:34   #4167
Panna Izabela
Zakorzenienie

Witam nowe mamuśki!

Cytat:
To moje wczorajsze zakupy wczoraj mialam wrazenie ze to takie ciuszki uniwersalne a dzis mi bardziej pod chlopiece podchodza hihi
Uniwersalne są jak najbardziej

pisałyście o zakupach - my na pewno fotelik, wózek, łóżeczko (chyba że po bracie będzie dobre), huśtaweczkę/lezak czy jak to się tam nazywa profesjonalnie i takie różne drobne rzeczy typu rożyk, kocyk - ale to wiadomo. Matę ("wyspę") mamy po moim bracie, tylko moja mama ją upierze. Są też ciuszki ale głównie chłopięce. A mój tata jeszcze przed naszym ślubem kupił... książki dla wnuków, jakieś ładne wydania

Cytat:
Moja mama stwierdziła wczoraj, że ona zbyt często ma "przejezyczenia" i to będzie chłopak.
Dużo tych chłopców w wątku....
Jeszcze nie wiadomo, ilu tak naprawdę będzie

Cytat:
Z tego co wiem to " szkoły rodzenia" to nabijanie w "butelkę" .
Reklamowanie produktów....
Ja niestety się nie załapię na darmową szkołę, więc nie idę.

Cytat:
Ja tez nie obrazilabym sie gdybym urodzila wczesniej nawet w 38 tygodniu
Mi się marzy urodzić 2 tygodnie przed terminem

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Konflikt serologiczny pojawia się wtedy jak matka ma odczynnik Rh-, a ojciec Rh+. Rh określa czy w krwi jest tzw. antygen D. Ci co mają +, mają w krwi ten antygen. Dziecko może przejąć wsp. Rh od matki, czyli -, wtedy jest ok, albo ojca + i wtedy jest problem. Tak w uproszczeniu organizm matki wtedy zaczyna zwalczać nieznany antygen. Z tego co wiem, to w pierwszej ciąży jest małe ryzyko powikłań, bo organizm matki zwalcza dziecko dopiero jak krew dziecka przedostanie się do krwioobiegu matki.
Bardziej niebezpiecznie jest w drugiej ciąży, bo organizm matki ma przeciwciała na antygen D.
Skutki dla dziecka są różne. Często zdarzają się poronienia lub zahamowanie rozwoju płodu. U urodzonych dzieci pojawia się niedokrwistość, upośledzenia.
W tej chwili są metody zapobiegania niepożądanym skutkom. Podaje się matce środki zapobiegające tworzeniu się przeciwciał.
Akurat miałam w rodzinie przypadek z konfliktem i mają trójkę zdrowych dzieci. Chociaż co poród było gorzej. Pierwsze zdrowe, drugie niedotlenione, trzecie chorowite i niedotlenione. Czwarte urodziło się upośledzone i w krótkim czasie zmarło.

Mam nadzieję, że jasno opisałam
U nas to jest tak, że ja mam 0 Rh+ (i myślałam, że to taka grupa, której nic nie szkodzi), a tż nie wie jaką ma (ale chyba A-). Trzeba to będzie sprawdzić

Cytat:
My też dostaliśmy zaproszenie na wesele w połowie sierpnia, ale jak termin przesuwa mi się z każdym USG i aktualnie jest na 24 sierpnia to nie chcę ryzykować. Jeszcze gdyby to było wesele tutaj na miejscu to nie widzę problemu, najwyżej będę siedzieć w jakimś namiocie przy stoliku i sączyć soczek, ale to jest 300 km od Gdańska i nie chcę żeby mnie poród tam złapał.
My też mamy wesele w połowie sierpnia, ale my tam jedziemy, chociaż na krótko. Czeka nas podróż ponad 100km, ale damy radę

Cytat:
No moja bratowa sama tyle nakupowała że na prezenty nic nie starczyło i ostatecznie skończyło się na tym że miała chyba 6 mat edukacyjnych Mi na pewno mama obiecała że dołoży się do wózka zamiast kupować prezenty na urodziny moje, męża i prezent z okazji narodzin dziecka i też uważam, że to jest super pomysł.
Moja szwagierka też nakupowała wszystkiego, 2 łóżeczka, wózek (a jeden już miała), 2 huśtawki (a jeszcze dostała w prezencie, na chrzciny) i łącznie ma 5.... Kupili też małej zabawkę z grzechotkami, mimo że jeszcze ją nie interesowały takie rzeczy, a dostali taką samą na Gwiazdkę (a kosztuje 150zł), i teraz próbuje sprzedać to, czego ma za dużo (bez skutku). Na jej miejscu bym to oddała, jej biedniejsza koleżanka niedawno urodziła drugie dziecko, miałaby nierozpakowany prezent dla niej, a tak... Trzyma to wszystko i wszystkiego ma po kilka, a używa: jednego łóżeczka, jednej huśtawki.

Ja mam lenia totalnego, ale idziemy na zapowiadającą się na długą wieczorną mszę... Mam wyrzuty sumienia, jak nie chodzę, ale tak mnie męczy siedzenie w kościele... Zaraz zaczynam być głodna, spać mi się chce i mi niewygodnie....

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 14:39   #4168
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U nas to jest tak, że ja mam 0 Rh+ (i myślałam, że to taka grupa, której nic nie szkodzi), a tż nie wie jaką ma (ale chyba A-). Trzeba to będzie sprawdzić

My też mamy wesele w połowie sierpnia, ale my tam jedziemy, chociaż na krótko. Czeka nas podróż ponad 100km, ale damy radę

Moja szwagierka też nakupowała wszystkiego, 2 łóżeczka, wózek (a jeden już miała), 2 huśtawki (a jeszcze dostała w prezencie, na chrzciny) i łącznie ma 5.... Kupili też małej zabawkę z grzechotkami, mimo że jeszcze ją nie interesowały takie rzeczy, a dostali taką samą na Gwiazdkę (a kosztuje 150zł), i teraz próbuje sprzedać to, czego ma za dużo (bez skutku). Na jej miejscu bym to oddała, jej biedniejsza koleżanka niedawno urodziła drugie dziecko, miałaby nierozpakowany prezent dla niej, a tak... Trzyma to wszystko i wszystkiego ma po kilka, a używa: jednego łóżeczka, jednej huśtawki.
.
Jak masz 0 Rh + to bez znaczenia jest grupa krwi męża bo ty masz +. A grupa której absolutnie nic nie szkodzi to AB+, czyli krew mojego męża (co za farciarz), od każdego może krew wziąć.

No ja się boję z tym weselem. Jakbym miała termin na koniec września to spoko, ale tydzień przed terminem? Po prostu się boję że wyląduję w jakimś szpitalu na peryferiach bez mojego lekarza.

A koleżanka... no dziwnie się zachowuje. Jej rzeczy jej sprawa, ale choćby dla odgracenia mieszkania bym to oddała, jeśli nie z dobrego serca.
Stary 2015-02-22, 14:40   #4169
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to masz łeb! W ogóle nie pomyślałam że w sumie i tak nam się prezentów namnoży to mogę od razu powiedzieć co by nam się przydało.
Noo powiem wszystkim co by się przydało i problem z głowy szwagierka ma bliźniaki 4 miesięczne i.mi ciuszki odkłada mówiła ze przewijak wanienka tez nam da bo jej wyrastają juz z tego . .także coś już jest ze tak powiem

Cytat:

Właśnie ja takie łóżko kupie 2 w 1 z i dla bobasa i potem do około 6 roku życia takie samo ma mój synuś . I nie są drogie . Ja tez czekam na ciepłe dni żeby legginsy nosić ale wole te z bawełny są elastyczne i nie prześwituje takie kolorowe juz mam 2 pary .

Cytat:

Cytat:
Właśnie czemu nie jeśli są w dobrym stanie ..
Stary 2015-02-22, 14:41   #4170
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie ostatnie, co bym kupiła to coś tak dużego. Jak rodzice mówią, że niczego nie potrzebują to nie wiem czy na miejscu jest zawalanie czyichś czterech ścian tylko dlatego, że nam jest głupio przyjść z pustymi rękami. Zapytałabym wprost czy coś takiego jest okej.

aakkzzii - ja bym zapytała jeszcze raz czy zdają się na Twój gust i osąd, albo kupiłabym coś małego, książeczkę a rodzicom jakiś "dorosły" prezent.
Takie krzeselko jest małe, wiec dużo miejsca by nie zajmowało.
Było hasło " cała Polska czyta dzieciom" - 100% poparcia, ale trzeba uważać, bo czasami poziom książek jest bardzo niski.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości