Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 09:49   #391
frogutka
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

tak sobie czytam Wasze opinie(bezcenne ) na temat kursów i wychodzi mi, że najbardziej ulgowo można to na Karczówce zrobić czy taki kurs można robić wcześniej ma jakiś termin ważności Mój Tż chce to mieć z głowy i w miarę bezproblemowo
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 09:56   #392
srubka87
Zadomowienie

Taki kurs jest bezterminowy, my robiliśmy 13 miesięcy przed ślubem, żeby mieć z głowy.
Stary 2010-02-20, 10:03   #393
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Margaret-rzecz w tym, że ta pani ma tyle pokrowców z tym, że są za małe, wystają spod nich kremowe krzesła. Pewnie nie miała materiałów tych kolorach i nie chce kupować. Jak sama powiedziała: większość decyduje się na ciepłe kolory: pomarańcz i krem(a co mnie większość obchodzi).Ponoć spotkałam się z dekoratorką...
Pani Maria z poradni jest świetna, serdeczna, nie mówiła farmazonów o tabletkach...przedstawiła nam inną metodę planowania rodziny i na tym koniec
No własnie widocznie taka z niej dekoratorka Miała szanse rozszerzyć swoją ofertę o nowe kolory zwłaszcza że z tego co słyszę to zieleń i fiolet sa teraz dosyć popularne Widocznie nie zależy jej na kliencie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 10:21   #394
Kasia1429
Raczkowanie

GG do Kasia1429

Cytat:
Napisane przez domika88 Pokaż wiadomość
Fallsi a gdzie dokładnie na bazarach znajduje się budka pani Ani? Może pamiętasz nr budki?

Podawałyśmy jej stronkę internetową, ale jeszcze raz wrzucę
http://www.kwiaciarniaanna.pl/
Kasia1429 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 10:22   #395
ul3nka
Raczkowanie

srubka87 też poproszę namiary na Panią Marię. Kursy przed nami, na Karczówkę wybieramy się w marcu. Dzięki
ul3nka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 11:21   #396
gosza_25
Rozeznanie

My się tak co miesiąc na ta karczówke wybieramy żeby mieć już z głowy i albo ja akurat mam zajęcia na podyplomówce albo mój Tż albo coś innego nam wypadnie i tak dojść nie możemy A znając życie będziemy wszystko na ostatnią chwilę robić
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 12:10   #397
ela_86
Wtajemniczenie

kolejna część wątku.... pozdrawiam Was

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 13:27   #398
Meana1
Rozeznanie

Mam dylemat jak mam wpisać w zaproszeniu
....przyjęcie które odbędzie się w:
1) Bohemie w Zagnańsku
2) Domu Weselnym Bohema w Zagnańsku

Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:51   #399
srubka87
Zadomowienie

Zdecydowanie druga opcja
Stary 2010-02-20, 13:52   #400
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
1) Bohemie w Zagnańsku
Ja wpisywałam "w restauracji Bohema w Zagnańsku''. W sumie do domu weselnego to Bohemie daleko.

Fallsi pisałaś na priv, nie pomogę w kwestii Sosnowego Dworku, miałam wesele właśnie w Bohemie.

22.08.2009-to był Ten dzień

Edytowane przez karothka
Czas edycji: 2010-02-20 o 13:59 Powód: dopis
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:03   #401
lemon tree
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Ja wpisywałam "w restauracji Bohema w Zagnańsku''. W sumie do domu weselnego to Bohemie daleko.

Fallsi pisałaś na priv, nie pomogę w kwestii Sosnowego Dworku, miałam wesele właśnie w Bohemie.

karothka ja kiedyś pisałam do Ciebie PW odnośnie Bohemy ale chyba nie doszło bo nie odpisałaś
lemon tree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:33   #402
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
1) Bohemie w Zagnańsku

też jestem za drugą opcją lub faktycznie jeszcze lepiej brzmi w "restauracji Bohema w Zagnańsku"

srubka87 również poproszę o namiary na panią Marię
Stary 2010-02-20, 16:13   #403
madziastanczyk
Raczkowanie

Smile Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez ul3nka Pokaż wiadomość
srubka87 też poproszę namiary na Panią Marię. Kursy przed nami, na Karczówkę wybieramy się w marcu. Dzięki
Witam dziewczyny!!! Jestem tu nowa i powalił mnie ogrom bardzo przydatnych informacji od Was! Chciałabym spytac kiedy zaczyna się najbliższy kurs przedmałżeński na karczówce? Chyba w końcu zrobie go sama bo mój Tż najpierw siedział w Holandii i nie bylo jak a teraz wymyślił sobie Anglię i od 3tyg. znowu jestem sama :-/ Co do Domów Dziecka bo wcześniej był ten wątek poruszany- na pewno maskotki to zły pomysł ponieważ dzieci mają już sporą kolekcję. Podobno domy dziecka już w ogóle nie chcą przyjmowac prezentów od Młodych więc my z narzeczonym postanowiliśmy napisac na zaproszeniach że tak samo jak kwiaty ucieszy nas butelka słodkiego wina (bo obydwoje lubimy ), no i na pewno winko sie nie zmarnuje... Co do zaproszeń mamy już gotowe!!! Zamowiłam na allegro w firmie MARIPOSA. http://www.e-mariposa.pl/ Ślub mamy 02.10.2010 w Kościele p.w. Jana Chrzciciela pod Telegrafem bo ja jestem z tej parafii (mój Tż jest z Mazur) a wesele w Restauracji STANGRET. Początkowo miał byc Sosnowy Dworek ale nas troche wykiwali z datą (wcisnęli wesele jakigoś znajomego) więc krótko mówiąc olaliśmy ich. Co do zespołu to..... będziemy miec mój zespół (z wiadomych przyczyn bez wokalistki) Zespół nazywa się RYTMIX i gramy głównie na terenie Buska-Zdroju i okolic więc na pewno nie jest Wam znany... Jeśli ktoś miałby ochotę posłuchac tragicznej jakości nagrań to zapraszam -dźwięk zgrywany z dvd z jednego z wesel! Płytę demo dopiero zaczniemy nagrywac na początku marca. http://rytmix.muzzo.pl/
Kamerzysta - Andrzej Mazur - Video-Mag, ul. Tatrzańska 107
Fotograf - Krzysztof Klimek
Wystrój kościoła i wiązanki ślubne - Monika Brelak - można podejrzec na stronie http://www.limrent.pl/ w dekoracja kościoła.
Tortu jeszcze nie zamawialiśmy ale chyba się zdecydujemy na Cukiernie na warszawskiej - po drugiej stronie empiku. Cenę tortu na 120 osób podali 300zł!!!!!! Także bardzo niewiele...
Hmmm... Co by tu jeszcze napisac? Jak mi sie coś przypomni to znowu tu zajrzę A póki co proszę o radę - JAK SCHUDNĄĆ SZYBKO I SKUTECZNIE W DOLNYCH PARTIACH...???????
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młodę i życzę duuużo cierpliwości w załatwianiu spraw związanych ze ślubem i weselem! Do napisania!

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

[QUOTE=Meana1;17322241]Mam dylemat jak mam wpisać w zaproszeniu
1) Bohemie w Zagnańsku

[/QUOTE

Zdecydowanie 2) w Domu Weselnym "Bohema" w Zagnańsku
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 16:54   #404
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!!! Jestem tu nowa i powalił mnie ogrom bardzo przydatnych informacji od Was! Chciałabym spytac kiedy zaczyna się najbliższy kurs przedmałżeński na karczówce?
Witam Nową PM-kę !!
Sprawdź w internecie ale coś mi się wydaje że jest w ostatni weekend miesiąca. Więc zacznie się 27.

Cytat:
A póki co proszę o radę - JAK SCHUDNĄĆ SZYBKO I SKUTECZNIE W DOLNYCH PARTIACH...???????
Pewnie dieta i ćwiczenia. Na mnie podziałał areobik. Mój TŻ powiedziała że mam apetyczną pupkę po ćwiczeniach

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 17:06   #405
srubka87
Zadomowienie

Nr do Pani Marii(parafia Ducha Świętego) 606-872-004. POLECAM
Miałam Wam wysłać na prv, ale z forum jest jakiś problem, co chcę wysłać prywatną wiadomość to wyrzuca mnie i muszę się logować po parę razy żeby się udało.
Stary 2010-02-20, 19:08   #406
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
też jestem za drugą opcją lub faktycznie jeszcze lepiej brzmi w "restauracji Bohema w Zagnańsku"
Wiem że lepiej brzmi tylko, że Bohema nie jest restauracją
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:26   #407
frogutka
Zadomowienie

Witam w naszym gronie nową PM-kę

Meana1 w takim razie niech zostanie dom weselny Boehma w Zagnańsku
Stary 2010-02-20, 19:37   #408
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez efson Pokaż wiadomość
Przyłączam si,,ę do was też sama spędzę walentynki mój TŻ pracuje za granica tzn ma częste delegacje wraca w poniedziałek wieczorem na 4 dni i znów wyjeżdża na 5 i tak w koło............, ale nie ma co się smucic będzie jeszce wiele okazji by się poprzytulać

Efson widzę że mamy ślub w tym samym dniu...! I mój Tż także pracuje za granicą - niestety nie ma delegacji... Widujemy się dośc rzadko bo nawet jeśli wraca do Polski to dzieli nas 400 km.... ŻYCIE...
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-02-20, 19:43   #409
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

ewelao3 śliczne buty, gdzie znalazłaś takie???
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-20, 19:48   #410
Alice the Bride
Raczkowanie

Meana czy ty juz cos wiesz o menu weselnym w Bohemie? Ja mam zamiar po swietach sie spotkac w tej sprawie, ale szczerze powiedziawszy az sie boje czy ceny nie podskoczyly bardzo. Ta dekoracja co wkleilas niezla, zwlaszcza to tlo za mlodymi. Lepiej jak jest jasne moim zdaniem. ja tylko nie chce takich sztucznych kwiatow i sztucznych owocow. na plycie byla taka bordowa dekoracja z obrusami ecru ale z bordowa wstega.
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:27   #411
ewela03
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elusia20 Pokaż wiadomość
ewelao3 śliczne buty, gdzie znalazłaś takie???

elusia 20buciki kupiłam na plantach, nie pamietam nr stoiska, ale jak sie wejdzie glownym wejsciem to skrecasz w lewo i ostatnie stoisko po prawej stronie
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:17   #412
mroweczka21
Raczkowanie

ewela03 tam na przeciwko są torebki? taie małe to stoisko? ile zapłaciłaś? bardzo ładne te buty
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:33   #413
ewela03
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mroweczka21 Pokaż wiadomość
ewela03 tam na przeciwko są torebki? taie małe to stoisko? ile zapłaciłaś? bardzo ładne te buty

tak dokladnie takie male stoisko naprzeciwko tego,gdzie sa torebki,a zaplacilam niecale 100zl za niea poniewaz kupowalam juz ju tej kobiety wczesniej dwie pary innych butow do pracy i bylam z nich zadowolona, wiec na slub kupilam rowniez tam (wzgledy ekonomiczne,przeciez biale buty nie nosze na codzien wiec po co mam kupowac drogie?)

zaręczeni 23.01.2010
ten najważniejszy moment 03.07.2010
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 01:29   #414
sunshine8408
Raczkowanie

[QUOTE=madziastanczyk;1732 4541]Witam dziewczyny!!! Jestem tu nowa i powalił mnie ogrom bardzo przydatnych informacji od Was! Chciałabym spytac kiedy zaczyna się najbliższy kurs przedmałżeński na karczówce? Wam znany... Jeśli ktoś miałby ochotę posłuchac tragicznej

Witamy, witamy
Kurs na Karczówce odbywa się w każdą ostatnią sobotę miesiąca, więc najbliższy jest za tydzień 27. Zaczyna się o 8,45 a kończy o 13. Opłata co łaska (czyli ok 50zł od pary ))
Zapraszamy
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 10:30   #415
madziastanczyk
Raczkowanie

[QUOTE=Kurs na Karczówce odbywa się w każdą ostatnią sobotę miesiąca, więc najbliższy jest za tydzień 27. Zaczyna się o 8,45 a kończy o 13. Opłata co łaska (czyli ok 50zł od pary ))
Zapraszamy[/QUOTE]

No tak.... ok 50zł od pary! A ile wyniesie opłata "co łaska" od samotnej, bezrobotnej kobiety?? Czy wystarczy 30zł? Jak myślicie?
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-02-21, 10:57   #416
ewelinap5
Raczkowanie

Myślę, że wystarczy.
A tak w ogóle to witam mamy ślub w tym samym Kościele

Edytowane przez ewelinap5
Czas edycji: 2010-02-21 o 11:14
ewelinap5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 11:49   #417
lemon tree
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Meana czy ty juz cos wiesz o menu weselnym w Bohemie? Ja mam zamiar po swietach sie spotkac w tej sprawie, ale szczerze powiedziawszy az sie boje czy ceny nie podskoczyly bardzo. Ta dekoracja co wkleilas niezla, zwlaszcza to tlo za mlodymi. Lepiej jak jest jasne moim zdaniem. ja tylko nie chce takich sztucznych kwiatow i sztucznych owocow. na plycie byla taka bordowa dekoracja z obrusami ecru ale z bordowa wstega.
Alice, Meana- a czy Wam właściciel nie robił wstępnych wyliczeń kosztów menu po podpisaniu umowy? Bo nam powiedział, że jak mu damy wykaz co chcemy mieć to nam zrobi kosztorys w krótkim czasie ale doczekać się nie mogę jakoś...
lemon tree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:19   #418
martaj9
Rozeznanie

[QUOTE=sunshine8408;173359 44]
Cytat:
Witam dziewczyny!!! Jestem tu nowa i powalił mnie ogrom bardzo przydatnych informacji od Was! Chciałabym spytac kiedy zaczyna się najbliższy kurs przedmałżeński na karczówce? Wam znany... Jeśli ktoś miałby ochotę posłuchac tragicznej

Witamy, witamy
Kurs na Karczówce odbywa się w każdą ostatnią sobotę miesiąca, więc najbliższy jest za tydzień 27. Zaczyna się o 8,45 a kończy o 13. Opłata co łaska (czyli ok 50zł od pary ))
Zapraszamy
Ja do tej pory tylko śledziłam wasz wątek. Dzięki za informacje apropos kursu na Karczówce. Z chęcią przyjdziemy.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
kolejna część wątku.... pozdrawiam Was
Mam pytanie do Eli86. Z tego co zdążyłam się dowiedzieć a właściwie wyczytać to miałaś wesele w WDK. Chciałabym uzyskać od Ciebie jakieś informacje na ten temat, gdyż zamówiliśmy tam salę na 28,08 2010 i powoli rodzą się w mojej głowie obawy czy aby dobrze zrobiliśmy. Nie ma problemu z obsługą ani z kradzieżą alkoholu? Bo coś takiego kiedyś na forach było napisane.
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 15:37   #419
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

[QUOTE=madziastanczyk;1732 4541]Witam dziewczyny!!! Jestem tu nowa i powalił mnie ogrom bardzo przydatnych informacji od Was! Chciałabym spytac kiedy zaczyna się najbliższy kurs przedmałżeński na karczówce? Chyba w końcu zrobie go sama bo mój Tż najpierw siedział w Holandii i nie bylo jak a teraz wymyślił sobie Anglię i od 3tyg. znowu jestem sama :-/ Co do Domów Dziecka bo wcześniej był ten wątek poruszany- na pewno maskotki to zły pomysł ponieważ dzieci mają już sporą kolekcję. Podobno domy dziecka już w ogóle nie chcą przyjmowac prezentów od Młodych więc my z narzeczonym postanowiliśmy napisac na zaproszeniach że tak samo jak kwiaty ucieszy nas butelka słodkiego wina (bo obydwoje lubimy ), no i na pewno winko sie nie zmarnuje... Co do zaproszeń mamy już gotowe!!! Zamowiłam na allegro w firmie MARIPOSA. http://www.e-mariposa.pl/ Ślub mamy 02.10.2010 w Kościele p.w. Jana Chrzciciela pod Telegrafem bo ja jestem z tej parafii (mój Tż jest z Mazur) a wesele w Restauracji STANGRET. Początkowo miał byc Sosnowy Dworek ale nas troche wykiwali z datą (wcisnęli wesele jakigoś znajomego) więc krótko mówiąc olaliśmy ich. Co do zespołu to..... będziemy miec mój zespół (z wiadomych przyczyn bez wokalistki) Zespół nazywa się RYTMIX i gramy głównie na terenie Buska-Zdroju i okolic więc na pewno nie jest Wam znany... Jeśli ktoś miałby ochotę posłuchac tragicznej jakości nagrań to zapraszam -dźwięk zgrywany z dvd z jednego z wesel! Płytę demo dopiero zaczniemy nagrywac na początku marca. http://rytmix.muzzo.pl/
Kamerzysta - Andrzej Mazur - Video-Mag, ul. Tatrzańska 107
Fotograf - Krzysztof Klimek
Wystrój kościoła i wiązanki ślubne - Monika Brelak - można podejrzec na stronie http://www.limrent.pl/ w dekoracja kościoła.
Tortu jeszcze nie zamawialiśmy ale chyba się zdecydujemy na Cukiernie na warszawskiej - po drugiej stronie empiku. Cenę tortu na 120 osób podali 300zł!!!!!! Także bardzo niewiele...
Hmmm... Co by tu jeszcze napisac? Jak mi sie coś przypomni to znowu tu zajrzę A póki co proszę o radę - JAK SCHUDNĄĆ SZYBKO I SKUTECZNIE W DOLNYCH PARTIACH...???????
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młodę i życzę duuużo cierpliwości w załatwianiu spraw związanych ze ślubem i weselem! Do napisania!

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
1) Bohemie w Zagnańsku

[/QUOTE

Zdecydowanie 2) w Domu Weselnym "Bohema" w Zagnańsku
dieta, masaże, aby ujedrnić naprzemienny prysznicy zimny ciepły
ćwiczenia fat burner tzn bieżnia w odpowiednim tętnie
odpowiednie dla ciebie obliczasz wg wzoru

220-wiek * 65/75%

przykładowo dla mnie (mam 30 lat)

220-30=190
190*65% = 123,5 uderzeń serca na minutę (dolna granica w ktorej spalasz tłuszcz )
190*75% = 142,5uderzeń serca na minutę (górna granica - gdy ja przekosczysz splisz teoretycznie wiecej kalorii ale zaczniesz spalać mięsnie)

kup sobie pulsometr i smigaj na siłownie z doswiadczenia wiem że niestety jak ktoś ma potezniejszy dół (ja tak mam) to i tak on proporcjonalnie do reszty ciała będzie taki sam, ja w okresie kiedy byłam bardzo szczupła to moje uda nadal były dosyc okrągłe

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 18:07   #420
wiewi
Raczkowanie

Dziewczynki mam dylemat w sprawie zaproszeń. Bo mam rodzeństwo cioteczne, które jest dorosłe, al na utrzymaniu rodziców. Nie wiem czy zapraszac ich z osobami towarzyszącymi czy samych. Wiem, że dorosłych (20 lat mają) to się powinno zapraszać z osobami towarzyszącymi. No a z drugiej strony to ja będę stratna bo jak przyjdą z osobami i się podłączą pod kopertę od wujka to na tym strasznie wyjdę....

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości