![]() |
#391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]()
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#393 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() hmm..tylko zastanawiam sie... od czego zacząc...tzn. od jakich ,, lekkich" słodyczy...???żeby tak jakos stopniowo je wprowadzac... ![]() zastanawia mnie tylko fakt...kiedys byłam ,, mega słodkożercą" ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez ar22 Czas edycji: 2010-03-18 o 22:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Rozeznanie
|
nie wiem...dzisiaj serio jakos zle sie czulam (psychicznie)
co do tego brzucha to nie wiem czemu tak... wygladam jak pajak :| chude rece i nogi a brzuch duzy... ogolnie wymiary mi sie powiekszyly ale talia i brzuch dwukrotnie wrecz...moze przez zaparcia... jutro powiem mamie zeby mnie karmila caly dzien - zobaczymy jak bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz moje P (wkurza mnie to jak ludzie w szkole patrzą mi na ręce i komentują każdy kęs -.- też spotykacie się z czymś takim? ;/): śniadanie: owsianka Elovena jabłkowo-cynamonowa (35g)(wyjadam zapasy i w ogóle nie mam czasu na zrobienie porządnego śniadania, bo muszę dojeżdżać pociągiem do szkoły ![]() II śniadanie: grahamka z masłem, almette śmietankowym, sałatą, pomidorem; BIG Corny bananowy. obiad: 2 krokiety z grzybami i kapustą+ dużo ketchupu ![]() podwieczorek: jogurt pitny milko o smaku stracciatella (250ml), jabłko. kolacja: kromka razowca z masłem orzechowym, wieśniak z połową pomidora i kawałkiem papryki. Przełamuję się pomimo wielu niemiłych komentarzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Kaori_91;17986764]Jak dla mnie pięknie, idealnie
![]() ![]() ![]() teraz moje P (wkurza mnie to jak ludzie w szkole patrzą mi na ręce i komentują każdy kęs -.- też spotykacie się z czymś takim? ;/): śniadanie: owsianka Elovena jabłkowo-cynamonowa (35g)(wyjadam zapasy i w ogóle nie mam czasu na zrobienie porządnego śniadania, bo muszę dojeżdżać pociągiem do szkoły ![]() II śniadanie: grahamka z masłem, almette śmietankowym, sałatą, pomidorem; BIG Corny bananowy. - a jaka wędlinka??/szyneczka??? obiad: 2 krokiety z grzybami i kapustą+ dużo ketchupu ![]() podwieczorek: jogurt pitny milko o smaku stracciatella (250ml), jabłko. - a orzeszki jakies???bułka drożdzowa???? kolacja: kromka razowca z masłem orzechowym, wieśniak z połową pomidora i kawałkiem papryki. powinny byc co najmniej 2kromki chleba!!! i jakies kakao??? Przełamuję się pomimo wielu niemiłych komentarzy ![]() ![]() COLOR]. ![]() jw....ogólnie małooooo!!!!!!! p.s.ile musisz przytyc???ile masz lat??? |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#399 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U/P (nie wiem jak waga od 4 tygodni mam wahania wagi, a teraz wzrosła 3 kg, może @ się zbliża?)
śn; 2 kajzerki z margaryną(masło się skończyło ![]() 2śn; zupa 2 chochelki (krupnik ryżowy lub grysikowa) przek/deser; (urodziny w pracy mamy- kilka kawałków ciasta, kawa) przek;? jabłko kol; ryba po grecku z sałatką i może jakieś ziemniaczki Wiem że mało wartościowo, ale dziś mam rozbity dzień i posiłki takie nijakie, nie podobają mi się. Na 2 śn zupka bo na 13.00 muszę być na miejscu. Kolacja gdzieś ok 19. Może coś wpadnie w międzyczasie. Możecie mnie krytykować, bo wiem że moje jadłospisy są do dupy. Dajcie mi jakieś rady to postaram się do nich zastsować, a jak mi się nie uda to nie będę umieszczała jadłospisów na forum. Odp i oceńcie. Plis!! |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Rozeznanie
|
Utrzymanie
bardzo proszę o komentarze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Moje kolorowe Rrr
![]() Śn: placuszki twarogowe (100g sera białego półtłustego, białko jaja, 3 łyżki mleka, 3 łyżki mąki pełnoziarnistej, duże starte jabłko, garść migdałów wymieszanych ze słonecznikiem i smażone na teflonie na kapce oleju) IIŚn: bułka grahamka: 1 połowa z polędwicą drobiową, sałatą, rzodkiewką, pomidorem i trochę słonecznika 2 połowa z polędwicą, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką Ob: zupa z mieszanką warzyw, z makaronem pełnoziarnistym, z piersią kurczaka PodW: serek naturalny (z biedronki) z kostką (albo dwiema ![]() K: wieśniak z pomidorem i rzodkiewką Ufff ale się rozpisałam ![]() Oceni ktoś???? plosie ![]()
#402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Raczkowanie
|
agness51 dzięki za opinię
![]() ![]()
#404 |
Raczkowanie
|
MalaLejdi dziękuje Słoneczko z ocene
![]() ![]() Edytowane przez _Angie Czas edycji: 2010-03-19 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Raczkowanie
|
hmmm...byłam mojej pani ginekolog...zrobiła mi usg...i przykazała obowiązkowo przytyć do 48kg...i na powrót okresu dała mi takie tabletki ,, MICROGYNON"????stosowała je któras z Was?????uff...jakos mi lżej na serduchu po tej wizycie..,..uspokoiła mnie troszke....
![]() ![]() żeby nie było off topa:::: ![]() moje P: I ; [ 6;00] owsianka - standard ![]() wyjscie na miasto / ginekolog na obudzenie: latte z mc donaldsa zakupki II :[ 10:00] bułka razowa z ziarnami, z tartarem ziołowym, rzodkiewką, ogóraskiem, pomidorkiem, paczka LU Go kakaowych, jabłucho,woda powrót do domku III: [ 14:00] jajco sadzone na teflonie zrobione, 1/2woreczka ryżu brązowego, mizeria [ ogórek zielony, moc przypraw, jogo naturalny, rzodkiewki] IV : [ 17:30] jogo300 geko z orzechami, pół banana albo kiwi, troche granoli owocowej - taki mix ![]() V: [ 19:30] wieśniak 150g, 2kromki razowego z tuńczykiem i pomidorkiem, herbata zielona [SIZE="2"]oceni ktosik?????[/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
co mi tam, wkleję wczorajsze U
![]() Śn. duży rogal razowy z ziarnami, posmarowany osełką - pół z pekińską, polędwicą indyczą, chrzanem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, drugie pół z serkiem homo, pomidorem, szczypiorkiem i solą; herbata z cytryną II Sn. reszta serka homo z 2 mandarynkami, słonecznikiem i pistacjami, sok jednodniowy marchwiowy Ob: jajko sadzone na parówce wieprzowej, smażone na oliwie z oliwek, brokuły parowane z maggi, duszona marchewka z cebulą, pół woreczka ryżu brązowego; kompot wiśniowy D: może niezbyt deserowo, ale pół paczki paluszków solonych ![]() spacer jakiś taki długi. Pod: porcja sałatki z tuńczykiem, jajkami, kukurydzą, papryką, pomidorem, ogórkiem i czymś tam jeszcze z majonezem, kromka razowca z masłem Kol: kromka razowca z polędwicą drobiową, pomidorem, rzodkiewką i cebulą, reszta sałatki 2 marchewki
#407 |
Konto usunięte
|
bezmleczne, lekkostrawne R
1.glut z siemienia, owsianka z 5lyzek gorkich, 1 lyzka otrab owsianych, 1/2szkl mleka sojowego nat., 4 suszone morelki, starte jablko, truskawki, jagdy, 1 czastka pomelo, 2 figi suszone [nie za duzo wegli?] 2.grahamka z dorszem i kielkami 3.-||- 4.bardzo chuda pomidorowka nie zabielana z 1 lyzka makaronu(nie lubie) po 30min: 2lyzki ryzu, kawalek piersi gotowanej z indyka, gotowany burak i 2 lyzki groszku ![]() 5.szklanka soku pomidorowego, marchewka 6.1/3szkl soku pomidorowego, maly pszenny paluszek z dorszem, kielkami i gotowanym groszkiem[wiem ze powinno byc bez chleba ale nie moge jesc wiesniaka ani nic takiego a z czym jesc rybe wedzona? sama? z warzyw tez mam maly wybor-nie moge papryki, ogorkow, rzodkiewki itp..] i pytanie mam: czy nie jem za duzych posilkow? nie powinnam przeciazac zoladka.. staram sie tlyko jesc bardzo duzo na sniadanie, cyba wtedy moge hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
Rrr.
śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, jabłko, cynamon, pół łyżeczki cukru IIsniadanie: 2 kawałki chleba razowego, masło, sałata, szynka, ogórek zielony obiad: 450g warzyw na patelnię, filet z kurczaka kolacja: serek wiejski z papryką, kawałek chleba ocenicie? ![]() ![]() ostatnio waga mi stoi w miejscu, także na jakiś czas rezygnuję z orzechów na podwieczorek.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez natul Czas edycji: 2010-03-19 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Rozeznanie
|
U/p
![]() I śniadanie grahamka za słonecznikiem 60g, pół z masłem, serkiem twarogowym, pomidorem i szczypiorkiem; pół z masłem i dżemem; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie danio ze słonecznikiem, dynią 140g; 150ml soku wiśniowo-bananowego (bobofruit ![]() Obiad 6 kotletów sojowych w sosie bolońskim; pół woreczka ryżu, grzybki i ogórki konserwowe ![]() Deser: 4 czekoladki milki, mała filiżanka kawy z mlekiem i cukrem Podwieczorek pół woreczka ryżu, 200ml maślanki truskawkowej, dwie łychy słonecznika i pestek dyni, cynamon Kolacja bułka taka jak na śniadanie; pół z masłem serkiem, pomidorem i szczypiorkiem; pół z serkiem topionym z pieczarkami, pomidorkiem i szczypiorkiem, herbatka Bardzo proszę o ocenkę i jakieś wskazówki, bo już opadam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
spójrz na swój jadłospis, jedzenie jak na diecie..wszystko jest zdrowe - ok...ale chyba aż za bardzo (w sensie - tu nie ma nic z tłuszczami..praktycznie - kilka orzechów sprawy nie załatwi..a nie wierze że jesz ich po 100 gram...) co to jest za obiad - 1 jajko sadzone na teflonie , bez grama tłuszczu..do tego mizeria ale oczywiscie z jogo naturalnym... kolacja tez dietetyczna w zasadzie - najchudsza ryba - tuńczyk, serek wiejski - , 3 jabłka , które wypychają żołądek - duzo objetości , mało kalorii piszesz żew chcesz przytyć a tak w zasadzie niewiele robisz...w tym kierunku, żeby miec okres trzeba jeśc tłuszcze...i to nie tylko kilka orzechów na dzien i kaspułke omega 3 pisałaś, że masz uczucie wypchanego brzucha itp, że ci idzie w brzuch, to nie jedz tyle jabłek, tylko także inne rzeczy to naprawde nie wielki wyczyn wepchnac w siebie kilka łyżeczek masła orzechowego czy zjeśc kilka kostek czekolady, zjeśc kanapke z żółtym serem warzywami i majonezem np.zjeść warzywa z olejem/oliwą a mizerie ze smietaną a nie jogurtem ty sie boisz jeść nie-dietetycznie, boisz sie tłuszczu,który to własnie jest ci potrzebny p.s. ja nie chce nikogo umoralniac czy sie czepiac, jakos tak przyszła mi ochota cos napisać nie chodzi o to żeby wpychac w siebie nie wiadomo jakie ilosci jedzenia niskokalorycznego, tylko żeby dostarczyc organizmowi to czego on chce, a twój organizm potrzebuje równiez tłuszczu..i spokojnie mozesz sobie na niego pozwolic skoro nie jestes na diecie redukcyjnej tylko na przytyciu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
P
śniadanie: 2 kromki ciemnego chlebka ze słonecznikiem, jedna z masłem, polędwicą wędzoną, papryką i ogórkiem, druga z Almette z ziołami i żółtym serem; jajecznica z 2 jaj na masełku z szynką i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowo-cytrynowym 2śniadanie: 3 kruche ciacha z marmoladą; kakao (na mleku 3,2%); 5 orzechów brazylijskich w grubej warstwie mlecznej czekolady; jabłko; 2 kiwi obiad: żurek z jajkiem, cebulką, kiełbaskami; parówkami itp ;d spory kotlet schabowy z podsmażanymi ziemniaczkami; 2 ogórki kiszone; 2 szklanki soku jabłkowego podwieczorek: spory kawał ciacha: biszkopt przekładany bitą śmietaną z galaretką i owocami (truskawki); gorąca czekolada z bitą śmietaną 2 marchewki; banan; garść migdałów kolacja: 2 kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem, jedna z masłem, sałatą i camembertem, druga z masłem czosnkowym, żółtym serem i pomidorkiem; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem i rzodkiewkami; herbata z sokiem malinowo-cytrynowym po: jabłko; garść nerkowców Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2010-03-19 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
R
![]() I: owsianka standardowa z jabłkiem i serkiem wiejskim II: kanapka chleba pełnoziarnistego z bieluchem warzywnym z rzodkiewką, pomidorem i kiełkami. III: zupa jarzynowa, 2 kotlety z soczewicy i szparagówka (wiem, że brakuje nnkt ale ja po prostu tak strasznie nie lubię wszelkiego rodzaju kaszy, ryżu czy makaronu i nie wiem jak to zastąpić ![]() IV: truskawki (tutaj przyznam się bez bicia, że było ich trochę za dużo ![]() V: serek wiejski z warzywami
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele dziewczyn spośród tutaj się wypowiadających, które "walczy" o okres, nie dostarcza sobie najważniejszych składników potrzebnych do tego, by ten nieszczęsny okres wrócił. Tłuszczów. Nie tylko nnkt, bo nasycone także są potrzebne. No ale lepiej czekać na cud. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mimo to podbijam i proszę o wskazówki, chyba, ze jest ok?
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Arr nie chodzilo nam o to ze ty jesz tak samo jak m-m-m bo jej do twoich jadlospisow daleko. Ale jesli chcesz dostac okres, to nie mozesz jesc garsci orzechow, musisz wziasc sie w garsc;* I zamiast zapychac sie masą jablek, mozesz jesc tez inne. No i np. jako przekaska kanaka z maslem orzechowym? Pasek czeko??. Przeciez sie tym nie obtuczysz, a jedynie sobie pomożesz;*
![]() |
#418 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
No to moje wczorajsze i dzisiejsze R
![]() Śn I - owsianka ( 100 ml mleka, 150 ml wody, 4 łyżki płatków , 1 łyżka otrąb), kiwi 73g, wiejski 100g Śn II - chleb pełnoziarnisty na naturalnym zakwasie 46g z polędwicą wędzoną z kurczaka 30g, pomidorem 138g, jabłko 188g O- tilapia 67g, ryż brązowy 80g, warzywa 146g P- jogurt nauralny, ogórek zielony 80g K- wiejski 100g, orzechy włoskie 100g ŚnI -owsianka (100ml mleka, 150 ml wody, 5 łyżek owsianych, 1 łyżka otrąb) pomarańcza 80g, 100g wiejskiego ŚnII - kanapka pełnoziarnistego na naturalnym zakwasie z polędwicą w obsybce gyros, ogórkiem zielonym, jogust naturalny 150g, pomarańcza 80g O - zupa ogórkowa z wkrojonymi ziemniakami ( zakupiona na uczelni) P - serek wiejski 200g, ogórek zielony 100g K- homo naturalny, orzechy włoskie 100g proszę o ocenę ![]()
#420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kako,Inkę mleczną albo zwykła(na szklane mleczka) capucino na mleku>to dopiero pycha ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.