Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 21:43   #391
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
ooo! Iza wróciła <3 !!!

-------
moje U (46-47kg, odzyskałam naturalnie @, jest extra ^^ )

6.30 Śniadanie: owsianka (5x łyżka stołowa płatków górskich, 1x łyżka otrębów jabłkowych, garść: suszonego ananasa, rodzynek, orzechów laskowych, 2x łyżeczka miodu; 2 szklanki mleka 2%) ; espresso
9.30- duże jabłko / zajęcia na uczelni
11.20 II Śniadanie:
ok 200g sałatki krewetkowej( krewetki, groszek, marchew, koperek, majonez, jogurt nat.) kajzerka z sezamem;
herbata z cytryną, kindernisepodzianka(*znowu nie miałam Smerfetki noo wrr! )
szybkie spacerowanie ok 1,5h
14.30 Obiad: 2x spory plaster pieczonej wieprzowiny + dużo sosu z podgrzybkami, 4 ziemniaczki posypane pietruszką, porcja surówki z kiszonej kapusty, marchwi, oleju.
17.30 Podwieczorek: 2x wielki kawał makowca polukrowanego&obsypanego orzechami włoskimi, skórką pomarańczy, kawa z mlekiem 2%, 4 białe Lindorki
20.15 Kolacja: (*nie byłam głodna..) kromka razowca z maslem, bieluchem naturalnym, 3plastrekami poledwicy sopockiej, chrzanem, rzodkiewką, kiełkami brokuła
Kocur gratuluje
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 21:53   #392
Tula0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
Może ktoś zerknie na mojeU?
I Śniadanie
Owsianka (stand.7ł.górskich, łyżka otrębów, trochę wiórków kokosowych) zalane szklanką mleka z 2ł.budyniu; jabłko

II Śniadanie

Grahamka(100g.) z masłem, wędliną, pekinką, ogórkiem świeżym + koperek; szklanka kefiru

III Śniadanie
Wieśniak z łyżką kawy, pestkami dyni i rodzynkami

Obiad
1) Zupa cebulowa -porowa (z grzankami z razowca)
2) Udko z kurczaka, ryż brązowy, ogrom surówka z czerwonej kapusty i startego jabłka

garść orzechów włoskich podjadana w tzw.'międzyczasie'

Kolacja
Omlet (2 jajka, mleko) posmarowany wieśniakiem, posypany koperkiemmm; kromka razowca z masłem, wędliną, plastrem camemberta (i pomidor-plaster na chlebie reszta zjedzona solo)

Oczywiście z prośbą o ocenę
Nieśmiało Up'uje

Byle do przodu
Byle do wiosny
Będziemy piękni jak dawniej,
Będziemy działać sprawniej

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 22:01   #393
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
nadal Twoje podejście jest złe.
jeśli będziesz jadła SŁODYCZE nawet codziennie ALE:
jako DODATEK do PEŁNOWARTOŚCIOWYCH POSIŁKÓW (!!!), to uwierz..
nie zaprzepaścisz swojego "celu" jakim jest odpowiednie przytycie

przepraszam, że subiektywizm, ale.. popatrz na mnie?
Zarówno jak byłam na P tak i teraz, jem słodycze codziennie.
Ok, może batonik czy czekoladki i ciasto to nie jest dużo, ale liczy się fakt.
Jednak oprócz słodkości jak widać jadłami i jem chyba db posiłki i co?
Przytyłam 7 kg +odzyskałam NATURALNIE okres i uwierz: nie obrosłam w tłuszcz.
=? zdrowe przytycie.

wydaje mi się, że za bardzo skupiasz się na perfekcyjności swoich jadłospisów.

Take it easy
wielki cmokas Kotku za to czyli jeśc PEŁNOWARTOSCIOWE POSIŁKI - czyli to jak jem do tej pory +dołożyc np. doII sniadania lub podwieczorku cos słodkiego tak????dobrze rozumiem???? i zachowac odstep 3 h miedzyposiłkowy????

hmm..tylko zastanawiam sie... od czego zacząc...tzn. od jakich ,, lekkich" słodyczy...???żeby tak jakos stopniowo je wprowadzac...
zastanawia mnie tylko fakt...kiedys byłam ,, mega słodkożercą" teraz jakos w ogóle mnie nie ciągnie... mimo wszystko jednak postaram sie powolutku cos wprowadzac.. mysle że skoro udało mi sie przejść od moich ,, głodówek" do takiego jedzonka jak teraz to i z tym dam rade prawda???bo postępy to zrobiłam???BlackCat???

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Izka ladne jadlo, bardzo smacznie
w sumie sama mam czasami wrazenie ze jem za malo,no ale jakos tam tyje
najgorzej mnie wkurza ten wielki brzuch no ale trudno- wielki brzuch???jakto???dlaczego ???

Moje P:

sniadanie: owsianka na mleku z cukrem kakao rodzynkami orzechami dzemem, paskiem czekolady mlecznej,wisniami ze sloika (sporo wyszlo)+kawa z mlekiem & jablko

2 sniadanie: 2 "zapiekanki" -> bulka, maslo, sos czosnkowy, salata pomidor, szynka ser zolty,keczup owocek jakis może????

obiad: makaron z twarogiem,truskawkami,jog urtem truskawkowym, rodzynkami, orzechami wloskimi,cukrem + garsc mieszanki studenckiej, winogrona, kawa z mlekiem, pisanka czekoladowa z nadzieniem orzechowym
(teraz widze ze chyba malawo) hmmm...jakos tak ,,nieobiadowo" i zbyt maaało....

powieczorek: kromka razowca z pasta z tunczyka,salata, ogorkiem,keczupem, pisankajw,winogrona - a może by tak ze 2 kromeczki wpadły hmm????

kolacja (mama mi zrobila): bulka pszenna z duuuza iloscia masla oselkowego, twarogiem,serem zoltym, papryka,szynka natka pietruszki,troche sosou czosnkowego -> pycha jej wyszlo - ślicznie!Mamusia sie postarała....

prosze o ocene, bo jakos malo mi sie wydaje
Sherrie Kochana... oj w porównaniu do poprzednich jadłospisów to malutko...co jest????a może to tylko jednorazowa,,wpadka" hmmm???

Edytowane przez ar22
Czas edycji: 2010-03-18 o 22:06
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 22:35   #394
Sherrie
Rozeznanie

nie wiem...dzisiaj serio jakos zle sie czulam (psychicznie)
co do tego brzucha to nie wiem czemu tak... wygladam jak pajak :| chude rece i nogi a brzuch duzy... ogolnie wymiary mi sie powiekszyly ale talia i brzuch dwukrotnie wrecz...moze przez zaparcia...

jutro powiem mamie zeby mnie karmila caly dzien - zobaczymy jak bedzie
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 23:59   #395
Kaori_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
Może ktoś zerknie na mojeU?
I Śniadanie
Owsianka (stand.7ł.górskich, łyżka otrębów, trochę wiórków kokosowych) zalane szklanką mleka z 2ł.budyniu; jabłko zawsze byłam ciekawa jak smakuje taka owsianka z budyniem i narobiłaś mi smaka na taką

II Śniadanie

Grahamka(100g.) z masłem, wędliną, pekinką, ogórkiem świeżym + koperek; szklanka kefiru ładnie

III Śniadanie
Wieśniak z łyżką kawy, pestkami dyni i rodzynkami tutaj dorzuciłabym jakiegoś banana/ coś słodkiego

Obiad
1) Zupa cebulowa -porowa (z grzankami z razowca)
2) Udko z kurczaka, ryż brązowy, ogrom surówka z czerwonej kapusty i startego jabłka jeśli porcja była spora to ok

garść orzechów włoskich podjadana w tzw.'międzyczasie' bdb

Kolacja
Omlet (2 jajka, mleko) posmarowany wieśniakiem, posypany koperkiemmm; kromka razowca z masłem, wędliną, plastrem camemberta (i pomidor-plaster na chlebie reszta zjedzona solo) mmm, smacznie a co do pomidorków to także je uwielbiam

Oczywiście z prośbą o ocenę
Jak dla mnie pięknie, idealnie jest wszystko czego potrzeba, zdrowo i powiedziałabym, że aż zbyt zdrowo brakuje mi jakiegoś batona, czeko, drożdżówki, ogólnie czegoś tego pokroju

teraz moje P (wkurza mnie to jak ludzie w szkole patrzą mi na ręce i komentują każdy kęs -.- też spotykacie się z czymś takim? ;/):
śniadanie: owsianka Elovena jabłkowo-cynamonowa (35g)(wyjadam zapasy i w ogóle nie mam czasu na zrobienie porządnego śniadania, bo muszę dojeżdżać pociągiem do szkoły) + wkrojone pół jabłka, szklanka mleka 2%, kubas kawy.
II śniadanie: grahamka z masłem, almette śmietankowym, sałatą, pomidorem; BIG Corny bananowy.
obiad: 2 krokiety z grzybami i kapustą+ dużo ketchupu , marchewka z groszkiem.
podwieczorek: jogurt pitny milko o smaku stracciatella (250ml), jabłko.
kolacja: kromka razowca z masłem orzechowym, wieśniak z połową pomidora i kawałkiem papryki.

Przełamuję się pomimo wielu niemiłych komentarzy Bardzo proszę o ocenę
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 04:52   #396
ar22
Raczkowanie

[QUOTE=Kaori_91;17986764]Jak dla mnie pięknie, idealnie jest wszystko czego potrzeba, zdrowo i powiedziałabym, że aż zbyt zdrowo brakuje mi jakiegoś batona, czeko, drożdżówki, ogólnie czegoś tego pokroju

teraz moje P (wkurza mnie to jak ludzie w szkole patrzą mi na ręce i komentują każdy kęs -.- też spotykacie się z czymś takim? ;/):
śniadanie: owsianka Elovena jabłkowo-cynamonowa (35g)(wyjadam zapasy i w ogóle nie mam czasu na zrobienie porządnego śniadania, bo muszę dojeżdżać pociągiem do szkoły) + wkrojone pół jabłka, szklanka mleka 2%, kubas kawy.- maaalutkie! sniadanietopodstawa...daj ekopana cały dzien!
II śniadanie: grahamka z masłem, almette śmietankowym, sałatą, pomidorem; BIG Corny bananowy. - a jaka wędlinka??/szyneczka???
obiad: 2 krokiety z grzybami i kapustą+ dużo ketchupu , marchewka z groszkiem. - a jakis deserek???imogły byc 3krokiety
podwieczorek: jogurt pitny milko o smaku stracciatella (250ml), jabłko. - a orzeszki jakies???bułka drożdzowa????
kolacja: kromka razowca z masłem orzechowym, wieśniak z połową pomidora i kawałkiem papryki. powinny byc co najmniej 2kromki chleba!!! i jakies kakao???

Przełamuję się pomimo wielu niemiłych komentarzy Bardzo proszę o ocenę [COLOR="YellowGreen"]-[/

COLOR].

jw....ogólnie małooooo!!!!!!!

p.s.ile musisz przytyc???ile masz lat???
Stary 2010-03-19, 05:22   #397
_Angie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Angie Pokaż wiadomość
UUUUUtrzymanie

06.30 owsianka: 2 łyż owsianych, 2 łyż jęczmiennych, 3 łyż otrębów + pół banana, pół gruszki, jabłko + 200g sera półtłustego + 2 łyż inki, cynamon, imbir

10:30 kroma razowca (70g) + sałatka: 2 jajka, duży pomidor, 4 rzodkiewki, łycha tofu kanapkowego + majeranek, kminek

13:00 jabłko

15o spora micha pomidorówki zabielanej + garść zwykłego makoronu + pietrucha
średni kawałek ciasta krówka

18:50 2 łychy bitej śmietany (śmietana duuuużoooo % + cukier puder), marchewka

20:00 200g twarogu półtłustego + 3 łychy jogo nat + łycha maku + łycha siemienia lnianego

oprócz tego jeszcze 2 kawy z dużą ilością mleka (jedna z cukrem^^)

będę bardzo wdzięczna za ocene
proooooszeeeee
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 07:42   #398
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Angie Pokaż wiadomość
UUUUUtrzymanie

06.30 owsianka: 2 łyż owsianych, 2 łyż jęczmiennych, 3 łyż otrębów + pół banana, pół gruszki, jabłko + 200g sera półtłustego + 2 łyż inki, cynamon, imbir mniam

10:30 kroma razowca (70g) + sałatka: 2 jajka, duży pomidor, 4 rzodkiewki, łycha tofu kanapkowego + majeranek, kminek jeszcze 1 kromka mogła by wpaść

13:00 jabłko + może jakiś jogurcik/ serek

15o spora micha pomidorówki zabielanej + garść zwykłego makoronu + pietrucha jakieś mięsko do zupki mogło by wpaść
średni kawałek ciasta krówka

18:50 2 łychy bitej śmietany (śmietana duuuużoooo % + cukier puder), marchewka tylko 2 łyżki?Powinno być z najmniej 5

20:00 200g twarogu półtłustego + 3 łychy jogo nat + łycha maku + łycha siemienia lnianego no ok

oprócz tego jeszcze 2 kawy z dużą ilością mleka (jedna z cukrem^^)

będę bardzo wdzięczna za ocene
Ogólnie to mi się podoba, ale wydaje mi się mniej niż zwykle

NIEAKTUALNA WYMIANA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514085

Proszę odpisuj u mnie
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 07:44   #399
kasia220112
Raczkowanie

Dzisiejsze U/P (nie wiem jak waga od 4 tygodni mam wahania wagi, a teraz wzrosła 3 kg, może @ się zbliża?)
śn; 2 kajzerki z margaryną(masło się skończyło), 4 plasterki wędliny, rzodkiewka, ogórek, sałata, herbata earl gray z cukrem, kiwi
2śn; zupa 2 chochelki (krupnik ryżowy lub grysikowa)
przek/deser; (urodziny w pracy mamy- kilka kawałków ciasta, kawa)
przek;? jabłko
kol; ryba po grecku z sałatką i może jakieś ziemniaczki

Wiem że mało wartościowo, ale dziś mam rozbity dzień i posiłki takie nijakie, nie podobają mi się. Na 2 śn zupka bo na 13.00 muszę być na miejscu. Kolacja gdzieś ok 19. Może coś wpadnie w międzyczasie.
Możecie mnie krytykować, bo wiem że moje jadłospisy są do dupy.
Dajcie mi jakieś rady to postaram się do nich zastsować, a jak mi się nie uda to nie będę umieszczała jadłospisów na forum.

Odp i oceńcie. Plis!!
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 08:13   #400
Magdalena0603
Rozeznanie

Utrzymanie
  • 2 jajka na miękko, grahamka z poledwica sopocką,papryką,twarogiem chudym,cebulką, jabłko
  • parówka na ciepło z keczupem,2 kromki razowca z serem żółtym, banan
  • garść pistacji + sok pomidorowy
  • 1/2 kurczaka z rożna, puree ziemniaczane, 300g buraczków na zimno,mizeria
  • spory kawałek sernika na zimno z galaretką ananasową,jajko niespodzianka,2 lampki wina
  • puszka tuńczyka w oleju, wieśniak 100g ze szczypiorkiem
  • kanapka razowca z serem żółtym,pomidorkiem,rzeżuc hą

bardzo proszę o komentarze.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 09:13   #401
wariatka345
Raczkowanie

Moje kolorowe Rrr
Śn: placuszki twarogowe (100g sera białego półtłustego, białko jaja, 3 łyżki mleka, 3 łyżki mąki pełnoziarnistej, duże starte jabłko, garść migdałów wymieszanych ze słonecznikiem i smażone na teflonie na kapce oleju)
IIŚn: bułka grahamka:
1 połowa z polędwicą drobiową, sałatą, rzodkiewką, pomidorem i trochę słonecznika
2 połowa z polędwicą, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką
Ob: zupa z mieszanką warzyw, z makaronem pełnoziarnistym, z piersią kurczaka
PodW: serek naturalny (z biedronki) z kostką (albo dwiema ) gorzkiej czekolady
K: wieśniak z pomidorem i rzodkiewką

Ufff ale się rozpisałam
Oceni ktoś???? plosie

wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 11:07   #402
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  • 2 jajka na miękko, grahamka z poledwica sopocką,papryką,twarogiem chudym,cebulką, jabłko
  • parówka na ciepło z keczupem,2 kromki razowca z serem żółtym, banan
  • garść pistacji + sok pomidorowy
  • 1/2 kurczaka z rożna, puree ziemniaczane, 300g buraczków na zimno,mizeria
  • spory kawałek sernika na zimno z galaretką ananasową,jajko niespodzianka,2 lampki wina
  • puszka tuńczyka w oleju, wieśniak 100g ze szczypiorkiem
  • kanapka razowca z serem żółtym,pomidorkiem,rzeżuc hą

bardzo proszę o komentarze.
Fajnie Różnorodnie i zdrowo

Cytat:
Napisane przez wariatka345 Pokaż wiadomość
Moje kolorowe Rrr
Śn: placuszki twarogowe (100g sera białego półtłustego, białko jaja, 3 łyżki mleka, 3 łyżki mąki pełnoziarnistej, duże starte jabłko, garść migdałów wymieszanych ze słonecznikiem i smażone na teflonie na kapce oleju)
IIŚn: bułka grahamka:
1 połowa z polędwicą drobiową, sałatą, rzodkiewką, pomidorem i trochę słonecznika
2 połowa z polędwicą, sałatą, ogórkiem, rzodkiewką
Ob: zupa z mieszanką warzyw, z makaronem pełnoziarnistym, z piersią kurczaka
PodW: serek naturalny (z biedronki) z kostką (albo dwiema ) gorzkiej czekolady
K: wieśniak z pomidorem i rzodkiewką

Ufff ale się rozpisałam
Oceni ktoś???? plosie
Ładnie, ale jeśli chodzi o jakość to zdrowiej by było zamiast czekolady w podwieczorku dorzucić jakieś zdrowe tłuszcze np. orzechy

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 11:23   #403
wariatka345
Raczkowanie

agness51 dzięki za opinię w sumie mogę dorzucić trochę orzeszków do tego serka

wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:16   #404
_Angie
Raczkowanie

MalaLejdi dziękuje Słoneczko z ocene a mniej... hm chyba ciut mi wysiadła psychika po tym cieście, ale nie cofam się i dalej walcze!

Edytowane przez _Angie
Czas edycji: 2010-03-19 o 12:20
_Angie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:25   #405
ar22
Raczkowanie

hmmm...byłam mojej pani ginekolog...zrobiła mi usg...i przykazała obowiązkowo przytyć do 48kg...i na powrót okresu dała mi takie tabletki ,, MICROGYNON"????stosowała je któras z Was?????uff...jakos mi lżej na serduchu po tej wizycie..,..uspokoiła mnie troszke.... aaa i kazała mi kupic OMEGA-3 troszku zdrowych tłuszczy....hehehe

żeby nie było off topa::::

moje P:

I ; [ 6;00] owsianka - standard do tego jabłucho i herbata zielona

wyjscie na miasto / ginekolog

na obudzenie: latte z mc donaldsa

zakupki

II :[ 10:00] bułka razowa z ziarnami, z tartarem ziołowym, rzodkiewką, ogóraskiem, pomidorkiem, paczka LU Go kakaowych, jabłucho,woda

powrót do domku

III: [ 14:00] jajco sadzone na teflonie zrobione, 1/2woreczka ryżu brązowego, mizeria [ ogórek zielony, moc przypraw, jogo naturalny, rzodkiewki]

IV : [ 17:30]
jogo300 geko z orzechami, pół banana albo kiwi, troche granoli owocowej - taki mix, jabłucho, kawa z mlekiem skondensowanym

V: [ 19:30] wieśniak 150g, 2kromki razowego z tuńczykiem i pomidorkiem, herbata zielona

[SIZE="2"]oceni ktosik?????[/SIZE]
Stary 2010-03-19, 12:26   #406
pyskatka89
Rozeznanie

co mi tam, wkleję wczorajsze U

Śn. duży rogal razowy z ziarnami, posmarowany osełką - pół z pekińską, polędwicą indyczą, chrzanem, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, drugie pół z serkiem homo, pomidorem, szczypiorkiem i solą; herbata z cytryną
II Sn. reszta serka homo z 2 mandarynkami, słonecznikiem i pistacjami, sok jednodniowy marchwiowy
Ob: jajko sadzone na parówce wieprzowej, smażone na oliwie z oliwek, brokuły parowane z maggi, duszona marchewka z cebulą, pół woreczka ryżu brązowego; kompot wiśniowy
D: może niezbyt deserowo, ale pół paczki paluszków solonych
spacer jakiś taki długi.
Pod: porcja sałatki z tuńczykiem, jajkami, kukurydzą, papryką, pomidorem, ogórkiem i czymś tam jeszcze z majonezem, kromka razowca z masłem
Kol: kromka razowca z polędwicą drobiową, pomidorem, rzodkiewką i cebulą, reszta sałatki
2 marchewki

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 13:13   #407
201703061224
Konto usunięte

bezmleczne, lekkostrawne R

1.glut z siemienia, owsianka z 5lyzek gorkich, 1 lyzka otrab owsianych, 1/2szkl mleka sojowego nat., 4 suszone morelki, starte jablko, truskawki, jagdy, 1 czastka pomelo, 2 figi suszone [nie za duzo wegli?]

2.grahamka z dorszem i kielkami

3.-||-

4.bardzo chuda pomidorowka nie zabielana z 1 lyzka makaronu(nie lubie)
po 30min:
2lyzki ryzu, kawalek piersi gotowanej z indyka, gotowany burak i 2 lyzki groszku

5.szklanka soku pomidorowego, marchewka

6.1/3szkl soku pomidorowego, maly pszenny paluszek z dorszem, kielkami i gotowanym groszkiem[wiem ze powinno byc bez chleba ale nie moge jesc wiesniaka ani nic takiego a z czym jesc rybe wedzona? sama? z warzyw tez mam maly wybor-nie moge papryki, ogorkow, rzodkiewki itp..]

i pytanie mam: czy nie jem za duzych posilkow? nie powinnam przeciazac zoladka.. staram sie tlyko jesc bardzo duzo na sniadanie, cyba wtedy moge hehe
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 13:27   #408
natul
Raczkowanie

Rrr.

śniadanie: owsianka: 4 łyżki owsianych, jabłko, cynamon, pół łyżeczki cukru
IIsniadanie: 2 kawałki chleba razowego, masło, sałata, szynka, ogórek zielony
obiad: 450g warzyw na patelnię, filet z kurczaka
kolacja: serek wiejski z papryką, kawałek chleba
ocenicie?
ostatnio waga mi stoi w miejscu, także na jakiś czas rezygnuję z orzechów na podwieczorek.

105 --> 102,4 --> 75 kg

Edytowane przez natul
Czas edycji: 2010-03-19 o 16:28
natul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:01   #409
motylek2701
Rozeznanie

U/p

I śniadanie
grahamka za słonecznikiem 60g, pół z masłem, serkiem twarogowym, pomidorem i szczypiorkiem; pół z masłem i dżemem; kawa z mlekiem i cukrem

II śniadanie
danio ze słonecznikiem, dynią 140g; 150ml soku wiśniowo-bananowego (bobofruit), herbatka karmelowa

Obiad
6 kotletów sojowych w sosie bolońskim; pół woreczka ryżu, grzybki i ogórki konserwowe
Deser: 4 czekoladki milki, mała filiżanka kawy z mlekiem i cukrem

Podwieczorek
pół woreczka ryżu, 200ml maślanki truskawkowej, dwie łychy słonecznika i pestek dyni, cynamon

Kolacja
bułka taka jak na śniadanie; pół z masłem serkiem, pomidorem i szczypiorkiem; pół z serkiem topionym z pieczarkami, pomidorkiem i szczypiorkiem, herbatka

Bardzo proszę o ocenkę i jakieś wskazówki, bo już opadam
motylek2701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:52   #410
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
hmmm...byłam mojej pani ginekolog...zrobiła mi usg...i przykazała obowiązkowo przytyć do 48kg...i na powrót okresu dała mi takie tabletki ,, MICROGYNON"????stosowała je któras z Was?????uff...jakos mi lżej na serduchu po tej wizycie..,..uspokoiła mnie troszke.... aaa i kazała mi kupic OMEGA-3 troszku zdrowych tłuszczy....hehehe

żeby nie było off topa::::

moje P:

I ; [ 6;00] owsianka - standard do tego jabłucho i herbata zielona

wyjscie na miasto / ginekolog

na obudzenie: latte z mc donaldsa

zakupki

II :[ 10:00] bułka razowa z ziarnami, z tartarem ziołowym, rzodkiewką, ogóraskiem, pomidorkiem, paczka LU Go kakaowych, jabłucho,woda

powrót do domku

III: [ 14:00] jajco sadzone na teflonie zrobione, 1/2woreczka ryżu brązowego, mizeria [ ogórek zielony, moc przypraw, jogo naturalny, rzodkiewki]

IV : [ 17:30] jogo300 geko z orzechami, pół banana albo kiwi, troche granoli owocowej - taki mix, jabłucho, kawa z mlekiem skondensowanym

V: [ 19:30] wieśniak 150g, 2kromki razowego z tuńczykiem i pomidorkiem, herbata zielona

[SIZE="2"]oceni ktosik?????[/SIZE]
raczej nie udzielam sie w tym wątku, ale czasem czytam i czerpie niekiedy pomysły na jakies fajne jadło, ale...
spójrz na swój jadłospis,
jedzenie jak na diecie..wszystko jest zdrowe - ok...ale chyba aż za bardzo (w sensie - tu nie ma nic z tłuszczami..praktycznie - kilka orzechów sprawy nie załatwi..a nie wierze że jesz ich po 100 gram...)
co to jest za obiad - 1 jajko sadzone na teflonie , bez grama tłuszczu..do tego mizeria ale oczywiscie z jogo naturalnym...
kolacja tez dietetyczna w zasadzie - najchudsza ryba - tuńczyk, serek wiejski - , 3 jabłka , które wypychają żołądek - duzo objetości , mało kalorii
piszesz żew chcesz przytyć a tak w zasadzie niewiele robisz...w tym kierunku, żeby miec okres trzeba jeśc tłuszcze...i to nie tylko kilka orzechów na dzien i kaspułke omega 3
pisałaś, że masz uczucie wypchanego brzucha itp, że ci idzie w brzuch, to nie jedz tyle jabłek, tylko także inne rzeczy
to naprawde nie wielki wyczyn wepchnac w siebie kilka łyżeczek masła orzechowego czy zjeśc kilka kostek czekolady, zjeśc kanapke z żółtym serem warzywami i majonezem np.zjeść warzywa z olejem/oliwą a mizerie ze smietaną a nie jogurtem
ty sie boisz jeść nie-dietetycznie, boisz sie tłuszczu,który to własnie jest ci potrzebny
p.s. ja nie chce nikogo umoralniac czy sie czepiac, jakos tak przyszła mi ochota cos napisać
nie chodzi o to żeby wpychac w siebie nie wiadomo jakie ilosci jedzenia niskokalorycznego, tylko żeby dostarczyc organizmowi to czego on chce, a twój organizm potrzebuje równiez tłuszczu..i spokojnie mozesz sobie na niego pozwolic skoro nie jestes na diecie redukcyjnej tylko na przytyciu
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 14:56   #411
kiitty
Zakorzenienie

P

śniadanie: 2 kromki ciemnego chlebka ze słonecznikiem, jedna z masłem, polędwicą wędzoną, papryką i ogórkiem, druga z Almette z ziołami i żółtym serem; jajecznica z 2 jaj na masełku z szynką i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowo-cytrynowym

2śniadanie: 3 kruche ciacha z marmoladą; kakao (na mleku 3,2%); 5 orzechów brazylijskich w grubej warstwie mlecznej czekolady; jabłko; 2 kiwi

obiad: żurek z jajkiem, cebulką, kiełbaskami; parówkami itp ;d
spory kotlet schabowy z podsmażanymi ziemniaczkami; 2 ogórki kiszone; 2 szklanki soku jabłkowego

podwieczorek: spory kawał ciacha: biszkopt przekładany bitą śmietaną z galaretką i owocami (truskawki); gorąca czekolada z bitą śmietaną
2 marchewki; banan; garść migdałów

kolacja: 2 kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem, jedna z masłem, sałatą i camembertem, druga z masłem czosnkowym, żółtym serem i pomidorkiem; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem i rzodkiewkami; herbata z sokiem malinowo-cytrynowym

po: jabłko; garść nerkowców

Edytowane przez kiitty
Czas edycji: 2010-03-19 o 14:58
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 15:08   #412
kyana
Zadomowienie

GG do kyana Send a message via Skype™ to kyana

R
I: owsianka standardowa z jabłkiem i serkiem wiejskim
II: kanapka chleba pełnoziarnistego z bieluchem warzywnym z rzodkiewką, pomidorem i kiełkami.
III: zupa jarzynowa, 2 kotlety z soczewicy i szparagówka (wiem, że brakuje nnkt ale ja po prostu tak strasznie nie lubię wszelkiego rodzaju kaszy, ryżu czy makaronu i nie wiem jak to zastąpić
IV: truskawki (tutaj przyznam się bez bicia, że było ich trochę za dużo 250g)
V: serek wiejski z warzywami
Stary 2010-03-19, 15:28   #413
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
raczej nie udzielam sie w tym wątku, ale czasem czytam i czerpie niekiedy pomysły na jakies fajne jadło, ale...
spójrz na swój jadłospis,
jedzenie jak na diecie..wszystko jest zdrowe - ok...ale chyba aż za bardzo (w sensie - tu nie ma nic z tłuszczami..praktycznie - kilka orzechów sprawy nie załatwi..a nie wierze że jesz ich po 100 gram...)
co to jest za obiad - 1 jajko sadzone na teflonie , bez grama tłuszczu..do tego mizeria ale oczywiscie z jogo naturalnym...
kolacja tez dietetyczna w zasadzie - najchudsza ryba - tuńczyk, serek wiejski - , 3 jabłka , które wypychają żołądek - duzo objetości , mało kalorii
piszesz żew chcesz przytyć a tak w zasadzie niewiele robisz...w tym kierunku, żeby miec okres trzeba jeśc tłuszcze...i to nie tylko kilka orzechów na dzien i kaspułke omega 3
pisałaś, że masz uczucie wypchanego brzucha itp, że ci idzie w brzuch, to nie jedz tyle jabłek, tylko także inne rzeczy
to naprawde nie wielki wyczyn wepchnac w siebie kilka łyżeczek masła orzechowego czy zjeśc kilka kostek czekolady, zjeśc kanapke z żółtym serem warzywami i majonezem np.zjeść warzywa z olejem/oliwą a mizerie ze smietaną a nie jogurtem
ty sie boisz jeść nie-dietetycznie, boisz sie tłuszczu,który to własnie jest ci potrzebny
p.s. ja nie chce nikogo umoralniac czy sie czepiac, jakos tak przyszła mi ochota cos napisać
nie chodzi o to żeby wpychac w siebie nie wiadomo jakie ilosci jedzenia niskokalorycznego, tylko żeby dostarczyc organizmowi to czego on chce, a twój organizm potrzebuje równiez tłuszczu..i spokojnie mozesz sobie na niego pozwolic skoro nie jestes na diecie redukcyjnej tylko na przytyciu
podpisuję się rękoma i nogoma:P
wiele dziewczyn spośród tutaj się wypowiadających, które "walczy" o okres, nie dostarcza sobie najważniejszych składników potrzebnych do tego, by ten nieszczęsny okres wrócił. Tłuszczów. Nie tylko nnkt, bo nasycone także są potrzebne. No ale lepiej czekać na cud.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:39   #414
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
podpisuję się rękoma i nogoma:P
wiele dziewczyn spośród tutaj się wypowiadających, które "walczy" o okres, nie dostarcza sobie najważniejszych składników potrzebnych do tego, by ten nieszczęsny okres wrócił. Tłuszczów. Nie tylko nnkt, bo nasycone także są potrzebne. No ale lepiej czekać na cud.
Nam się juz dawno skonczyla cierpilowsc do arrr, m-m-m-, itp, dlatego przestalysmy komentowac ich jadlospisy- dzien w dzien takie same, raz dorzucą banana, by potem to zmienic na jablko, bądż zmniejszyc inne posilki i mysla ze jest lepiej To samo z tluszczami0 od jednego orzecja na bank go nie dostaną Nie chcą słuchac - jak widac, wiec potem będą płakac na wlasne zyczenie.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 16:50   #415
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Nam się juz dawno skonczyla cierpilowsc do arrr, m-m-m-, itp, dlatego przestalysmy komentowac ich jadlospisy- dzien w dzien takie same, raz dorzucą banana, by potem to zmienic na jablko, bądż zmniejszyc inne posilki i mysla ze jest lepiej To samo z tluszczami0 od jednego orzecja na bank go nie dostaną Nie chcą słuchac - jak widac, wiec potem będą płakac na wlasne zyczenie.
wybaczcie...ale nie porównujcie tego jak jem z jadłospisem m-m-m bo ja jem o niebo lepiej....i mam inne podejscie do kwestii zdrowia czy w ogóle życia...także czasami zastanówcie sie ...bo kogos naprawde krzywdzicie piszac takie rzeczy....
Stary 2010-03-19, 16:52   #416
Margolcia0703181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
U/P pt.cały dzień na uczelni...

I: "owsianka": 3 łyżki owsianych, 100g wiejskiego, 3 łyżki śmietany 12%, 2 łyżeczki dżemu, garść mieszanki studenckiej, kawa z mlekiem

II: kromka sojowego 90g z masłem i camembertem, banan, sok pomidorowy

III: drożdżówka z serem i brzoskwinią, mała activia do picia

IV: 2 duże nabierki potrawki z kurczaka, 1/2 grahamki z serem

potem: kakao z miodem, jabłko

będę wdzięczna, jak komuś się zechce ocenić; nie wiem, czy zmierzam w dobrym kierunku
nie chcę sie narzucać, może nie udzielam się zbytnio, bo nie jestem w stanie narazie oceniać jadłospisów...
mimo to podbijam i proszę o wskazówki, chyba, ze jest ok?
Stary 2010-03-19, 17:20   #417
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
wybaczcie...ale nie porównujcie tego jak jem z jadłospisem m-m-m bo ja jem o niebo lepiej....i mam inne podejscie do kwestii zdrowia czy w ogóle życia...także czasami zastanówcie sie ...bo kogos naprawde krzywdzicie piszac takie rzeczy....
Arr nie chodzilo nam o to ze ty jesz tak samo jak m-m-m bo jej do twoich jadlospisow daleko. Ale jesli chcesz dostac okres, to nie mozesz jesc garsci orzechow, musisz wziasc sie w garsc;* I zamiast zapychac sie masą jablek, mozesz jesc tez inne. No i np. jako przekaska kanaka z maslem orzechowym? Pasek czeko??. Przeciez sie tym nie obtuczysz, a jedynie sobie pomożesz;*

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 18:30   #418
mzai25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
P

śniadanie: 2 kromki ciemnego chlebka ze słonecznikiem, jedna z masłem, polędwicą wędzoną, papryką i ogórkiem, druga z Almette z ziołami i żółtym serem; jajecznica z 2 jaj na masełku z szynką i szczypiorkiem; herbata z sokiem malinowo-cytrynowym piękniee cudnie

2śniadanie: 3 kruche ciacha z marmoladą; kakao (na mleku 3,2%); 5 orzechów brazylijskich w grubej warstwie mlecznej czekolady; jabłko; 2 kiwi ja bym dała bananosa

obiad: żurek z jajkiem, cebulką, kiełbaskami; parówkami itp ;d
spory kotlet schabowy z podsmażanymi ziemniaczkami; 2 ogórki kiszone; 2 szklanki soku jabłkowego niej adłam schabowego 2 lata...

podwieczorek: spory kawał ciacha: biszkopt przekładany bitą śmietaną z galaretką i owocami (truskawki); gorąca czekolada z bitą śmietaną
2 marchewki; banan; garść migdałów

kolacja: 2 kromki ciemnego chleba ze słonecznikiem, jedna z masłem, sałatą i camembertem, druga z masłem czosnkowym, żółtym serem i pomidorkiem; serek wiejski 200g z wkrojonym szczypiorkiem i rzodkiewkami; herbata z sokiem malinowo-cytrynowym

po: jabłko; garść nerkowców
dla mnie supcioo, i jak psyhicznie Ci dobrze z takim jadło to
Stary 2010-03-19, 18:36   #419
Vegetka
Zakorzenienie

No to moje wczorajsze i dzisiejsze R

Śn I - owsianka ( 100 ml mleka, 150 ml wody, 4 łyżki płatków , 1 łyżka otrąb), kiwi 73g, wiejski 100g
Śn II - chleb pełnoziarnisty na naturalnym zakwasie 46g z polędwicą wędzoną z kurczaka 30g, pomidorem 138g, jabłko 188g
O- tilapia 67g, ryż brązowy 80g, warzywa 146g
P- jogurt nauralny, ogórek zielony 80g
K- wiejski 100g, orzechy włoskie 100g

ŚnI -owsianka (100ml mleka, 150 ml wody, 5 łyżek owsianych, 1 łyżka otrąb) pomarańcza 80g, 100g wiejskiego
ŚnII - kanapka pełnoziarnistego na naturalnym zakwasie z polędwicą w obsybce gyros, ogórkiem zielonym, jogust naturalny 150g, pomarańcza 80g
O - zupa ogórkowa z wkrojonymi ziemniakami ( zakupiona na uczelni)
P - serek wiejski 200g, ogórek zielony 100g
K- homo naturalny, orzechy włoskie 100g

proszę o ocenę
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:39   #420
mzai25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
U/p

I śniadanie
grahamka za słonecznikiem 60g, pół z masłem, serkiem twarogowym, pomidorem i szczypiorkiem; pół z masłem i dżemem; kawa z mlekiem i cukrem a co to śniedanko dla motylka?? kochana mało i to dużo za mało...

II śniadanie
danio ze słonecznikiem, dynią 140g; 150ml soku wiśniowo-bananowego (bobofruit), herbatka karmelowa +drożówka?? kroma?? bułeczka malusia...chociaż pół...

Obiad
6 kotletów sojowych w sosie bolońskim; pół woreczka ryżu, grzybki i ogórki konserwowe
Deser: 4 czekoladki milki, mała filiżanka kawy z mlekiem i cukrem odi

Podwieczorek
pół woreczka ryżu, 200ml maślanki truskawkowej, dwie łychy słonecznika i pestek dyni, cynamon kocham ryż na mleczku i ze śmietanką... ale Twój też musiał być pycha (potem napisze jaki był mój)

Kolacja
bułka taka jak na śniadanie; pół z masłem serkiem, pomidorem i szczypiorkiem; pół z serkiem topionym z pieczarkami, pomidorkiem i szczypiorkiem, herbatka też malutko, może zamisast herbaty kakłko albo polecam Inke mleczną (najlesza na mleku) a kako naturalna z 2łyżeczka mi cukru na mleku-pycha pycha i jakie zdrowe
a na kanapeczki szyneczka,ale widze że pościsz w piątek to rybka>najlepsiejsza makrela wędzona albo w pomidorach albo TUNA W SOSIE SŁODKO_KWAŚNYM z biedronki <ślina> niebo w gębusi
Bardzo proszę o ocenkę i jakieś wskazówki, bo już opadam
ogólnie hmnnn.. ładne U polecam pić jak juz pisałam
kako,Inkę mleczną albo zwykła(na szklane mleczka) capucino na mleku>to dopiero pycha i więcej owoców no motylku ja się rozpisałam, to jutro chce widzieć kakłko i orzeszki(masło orzchowe) gdzieś tam)))

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości