![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wieczorne dłubanki
zielona jest mniam
![]()
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
Wyplatane kolczyki cudne bardzo takie lubię , lekkie a w słoneczku slicznie koraliczki się mienią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Cudna biżuteria i jaka różnorodna
![]() |
#394 |
Rozeznanie
|
Rany, ile mnie tu nie było!
A wszystko przez to, że nie lubię robić zdjęć moim biżutkom... Cały czas coś dłubię. Gdzieś z miesiąc temu miałam fazę na "wachlarzyki inaczej", tzn, zachciało mi się wachlarzyków i chciałam zrobić sobie kolczyki według tutka Weraph. Nie wytrzymałam jednak drugiego rzędu 15-stek i pirzgnęłam robótką w kąt. Po czym pomyślałam trochę i zrobiłam wachlarzo-koszyczki inaczej. I nie ma w nich śladu znienawidzonych przez mnie 15-stek!!! Nie pokazywałam ich wcześniej, bo czekałam na koniec dzieńdzieckowej wymianki, ponieważ kolczyki i wisior według tego wzoru zrobiłam dla Onaani i nie chciałam ułatwiać zadania odgadującym. ![]() Wczoraj jeszcze oplotłam moje pierwsze rivioli. Trochę zbyt błyszczą i nie da im się dobrego zdjęcia zrobić. Po drodze jeszcze były "rybki" i kilka gwiazdek... Oplot rivioli strasznie mi się spodobał i na pewno jeszcze kilka powstanie, dopóki się nie nasycę przyjemnością.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Wachlarzyki bardzo ciekawie wyszły
![]() ![]() W rivoli fajne zestawienie kolorków. I widzisz, i porezygnowałaś z tt w zamówieniu zbiorowym i przez Ciebie kilka ładnych kolorków wypadło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Raczkowanie
|
kurcze, trzy rzeczy bym zabrała natychmiast... trzecie wachlarzyki, rybki i gwiazdkę... idę spać i mam nadzieję, że mi się przyśnią, a jeszcze fajniej by było gdybym wstała i umiała coś takiego zrobić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Rozeznanie
|
wachlarzyki cudne! a gwiazdeczka jaka równiutka! w ogóle śliczny wrzucik, pięknie się patrzy na niego! <3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Jak zwykle same slicznosci
![]() ![]() ![]()
WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=569478 BIŻUTERIA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=585087 FANPAGE: http://www.facebook.com/Rododendron7 GALERIA: https://picasaweb.google.com/114956622234292997547 Edytowane przez rododendron7 Czas edycji: 2012-06-04 o 00:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo udana wariacja na temat wachlarzyków. Przyznam szczerze, że i ja nie pałam miłością do 15ek więc rozumiem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#400 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
wariacja na temat wachlarzyków świetnie i te kolorki
![]() łezka bardzo subtelna ![]() i też zamacham jęzorem za tt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Wtajemniczenie
|
Zapisuje się na kurs do Ciebie Aniu- wachlarzyki i oplatanie rivioli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rusa48 Czas edycji: 2012-06-04 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
A ja już byłam skłonna kupić większą ilość 15stek, jak robiłam zamówienie w kadoro, bo dobrze się je wykorzystuje przy zapięciach toggle, ale potem stwierdziłam, że mam ze trzy kolory to mi chyba wystarczy w różnych kompozycjach. To w wachlarzykach całkowicie pominęłaś 15stki??
W ogóle cały wrzucik piękny, ja się zacietrzewiam na bransoletki, a tu takie piękne kolce można działać, naprawdę piękności, zwłaszcza pierwsze i trzecie kolce, rybka też fajna i rivoli, wszystko fajne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całkowicie, mogą występować tylko jako ozdoba w ostatnim zamykającym rzędzie, ale w samej konstrukcji nie występują ![]() Chociaż od 15-stek nie ucieknę, bo teraz w rivoli ciągle z nimi mam do czynienia ![]() A propos rivoli: wzięłam dzisiaj do pracy i już ich nie mam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
Śliczna biżuteria, te ostatnie kolczyki mnie urzekły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Raczkowanie
|
Rivoli śliczności
![]() ![]() Moje czekają w pudełeczku już chyba z miesiąc na oprawę i jakoś nie mogę się za nie zabrać, ale Twoje prace chyba mnie zmotywują.
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne i zgrabne formy kolczyków. Aż chciałoby się takie ponosić. Kiedy ja się tego nauczę??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Raczkowanie
|
te drugie są śliczne
![]()
![]() |
#409 | ||
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję. ![]() ![]() Dla odmiany wzięłam się za bransoletkę capricho. Strasznie żmudna w dłubaniu, ale już zaczyna ładnie wyglądać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
ten wzór bardzo mi się podoba, taki mozaikowy
![]() aż sama zamówiłam kilka par rivoli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Rozeznanie
|
Do rivoli 12 mm trzeba wziąć 30 szt TT.
Z 11-tek nie plotłam, ale myślę, że tak samo. Kurczę, zabrakło mi koralików do capricho. Muszę domówić. I będzie leżała i czekała... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
Z toho round 11/0 to trzeba wziąć 26
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
O! Super! Dzięki Gosiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli na zamknięcie "tyłu" dwa rzędy 15/0, a w moich dorzucali jeszcze jeden rząd tt i oczywiście musiałam pruć, kiedy zaczynały się koraliki falować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Rozeznanie
|
Następne rivolki (kurczę, to nudne już chyba, nie?) i bransoletka capricho z około 240 FP. Druga z 400 koralików leży i czeka na skończenie, bo zabrakło mi Toho 11/0
![]() ![]() ![]() W każdym razie bransoletka jest świetna i nawet wydaje mi się, że ta węższa z 240 koralików jest lepsza i ładniej się układa na ręku niż ta szersza z 400 FP, która jest troszeczkę zbyt pękata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
bransoletka świetna, a rivolki boskie, szczególnie 1wsze i 3cie, gdzie się koraliki układają w gwiazdeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Raczkowanie
|
Jakieś zbiegi myślowo - biżuteryjne mamy. Właśnie pół godziny temu skończyłam swoją pierwszą capricho i też pomiędzy fp dawałam 11, a wczoraj oplotłam pierwsze rivolki. Próbowałam korzstać z linka, którego podałaś na blogu, a który nota bene miałam już w zakładkach, ale przy użyciu toho round 11 i rivoli 12-tek obręcz wychodziła mi za szeroka i musiałam zmniejszać ilość koralików, co w rezultacie uniemożliwiło mi wydzierganie gwiazdki. Następnym razem muszę kupić rivoli 14 mm.
![]() |
#418 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj dopiero wyczaiłam (po kilku próbach z rivoli 14 mm), że, żeby wyszła gwiazdka, to ilość koralików w oplocie musi być krotnością 6... Pewnie jak bym wcześniej analitycznie pomyślała, to nie musiałabym pruć plecionki ... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
Śliczności!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
o rany same piękności oglądam i padam z wrażenia
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.