|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
wracając do szkoły rodzenia - ja sama nie zdecydowałam jeszcze czy chodzić, czy nie.... ale tak naprawdę mam wrażenie, że z tymi listami i rysowaniem buziek to takie "zachodni--amerykańskie" metody. ja mam zupełnie inny charakter, to do mnie nie przemawia. nie chodzę w ciąży jak jakas natchniona, w stanie błogosławionym itp. czekam na moje dzieciątko, a poród w tym wszystkim ( wychowaniu) to chyba najlżejsza sprawa
któraś z dziewczyna napisała, że na porodówce nago będzie i to większy ekshibicjonizm niż w SR. kurczę, ale w życiu nie słyszałam, żeby któraś nago rodziła. a pytanie mam do dziewczyn, które już urodziły i chodziły do SR - jak teoria przełożyła się na praktykę?
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś tam pomogła, ale a może to ja miałam jakiś cięzki poród i moja córka była duża? ciężko było, nie mogłam jej wyprzeć p. Małgosia stawała prawie na głowie aby mi pomóc ale ostatnia faza trwała bardzo długo z ćwiczeń napewno pomogło oddychanie a i świadomość, że z certyfikatem mieliśmy praktycznie zapewniony poród na Staszica ![]() z teorii nic ciekawego się nie dowiedziałam, wszystko to wcześniej wyczytałam w książkach, poradnikach, na forach itp.. my akurat mieliśmy zajęcia z p. Małgosią i na szczęście nie było listów i malowania brzuchów. Jeszcze buźkę na brzuchu bym zniosła ale pisanie a bardziej czytanie publicznie takiego listu jest zbyt osobistą dla mnie sprawą. |
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wlasne doswiadczenie mam takie, ze najwiecej szkola rodzenia daje mojemu mezowi ja sie moge naczytac, wymienic doswiadczeniami z innymi dziewczynami, a on ile uslyszy ode mnie tyle wie dlatego bardzo sie ciesze, ze w SR dostaje stos informacji i wyjasniona ma dobrze role ojca przy porodzie Mi - poki co - SR daje to, ze mam swiadomosc swoich praw. Byc moze bez SR nie odwazylabym sie poprosic o pilke do skakania, nie wiedzialabym czy moge isc pod prysznic itd bo co innego przeczytac, ze ogolnie mozna robic to czy to przy porodzie, to niekoniecznie wiedzialabym ze mozna tak w Lublinie ale w czerwcu sie okaze jak bardzo przydaly mi sie zajecia w SR
|
|
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
Mi SR bardzo pomogła, wiedziałam czego się spodziewać zaraz po przyjęciu do szpitala, jakie papiery się wypełnia, jak po kolei przebiega poród przez co mniej się bałam! No i technika oddychania - mi to bardzo pomogło podczas porodu.
Na SR pokazują także jak kąpać, przewijać i zajmować się maleństwem - ja nie miałam wcześniej do czynienia z noworodkami i przydały nam się te informacje. Naprawdę polecam szkoły rodzenia Miłego dnia
|
|
#395 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też jestem bardzo zadowolona z jej opieki pani dr anioł jak dla mnie chociaz teraz mi sugerują, że skoro chce rodzic na krasnickiej to powinnam szybko zmienic lekarza na lekarza z tegoszpitala co mi sie nie usmiecha, bo jestem zadowolona...
|
|
|
|
#396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe czy sie juz nie spotkalysmy w poczekalni teraz mam wizyte 11 kwietnia o 20:20
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam ostatnio 21.03
a następna mam po Tobie 18.04![]() czyli nie zmieniasz lekarza?ja jeszcze trochę biję się z myślami, ale szkoda mi opuszczać naszą panią dr ja tylko o tydzień wyprzedzam Cię z terminem porodu to może i na porodówce się spotkamy![]() ![]() co do kraśnickiej to każdy poleca, z resztą myślę że wszędzie można rodzić,bo po to są oddziały porodowe
|
|
|
#398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze mijamy sie ciekawe czy po 30 tyg pani dr bedzie nas przyjmowac czesciej czy caly czas co 3-4 tyg? i powiedz mi jeszcze czy Ty bierzesz jakies witaminy? bo ja mam tylko zelazo (z kwasem foliowym) i magnez.jesli chodzi o krasnickie i jakiekolwiek szpitale to wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od ludzi, na jakich sie trafi. Chocby nie wiem jak byl zachwalany szpital to mozna trafic na okropna polozna i uznac, ze w tym szpitalu nie warto rodzic i odwrotnie. Ja patrze na to, zebym nie byla zmuszana do rodzenia na plecach. Dlatego Jaczewskiego od razu odrzucilam, mimo ze mam tam lekarke. A zmieniac jej raczej nie bede, bo i tak nikt mi nie zagwarantuje ze w wybranym szpitalu bedzie miejsce, wiec moze i Swidnik odwiedze
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-03-24 o 12:24 |
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki - gdzie zamierzacie się zaopatrzyć w wózek? Byłam w rampersie, baby fancie i krzysiu. Jest w Lublinie jakiś inny większy sklep, gdzie można by było wózki pooglądać?
Mnie trochę irytuje to, że jak się podchodzi do wózka i powiedzmy lekko uniesie go za rączkę, to zaraz spotyka się zabójczy wzrok sprzedawcy, albo sprzedawca sam pokazuje wózek np. "jak się go łatwo prowadzi" - no tak, metr po płytkach to dla żadnego grata nie problem, ale jak myślę nad wózkiem za 2-3 tysiące, to chętnie bym go sama poprowadziła i zobaczyła, jak się składa. Jedyny normalny sprzedawca mi się trafił w rampersie, ale na wolskiej, spodobał mi się tam xlander XA. Wy już macie swoje typy? Bo ja mam chyba dziesiąty z kolei, ale w każdym coś jest nie tak:/
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej czyt. najtaniej bedzie napewno na allegro
ale oczywiście lepiej wcześnie pooglądać na żywo. Baby fant ma chyba najwiekszy wybór. Często widziałam, jak sprzedawca doradza |
|
|
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#403 |
|
Przyczajenie
|
witam!!!
dziekuje wszystkim za gratulacje ze szpitala wyszłam na druga dobe z córeczką miała żółtaczke ale nadawało sie to do kontroli u swojego lekarza także nas wypuścili razem pozdrawiam wszystkie mamusie )
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zyczymy duzo zdrowka
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proszę o kciuki żeby jutro w koncu doszło do skutku moje USG połówkowe ![]()
|
|
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Na allegro radzę uważać a przed zakupem sprawdzić ceny w sklepach internetowych. Ja oglądałam wózek w baby fancie a kupiłam w swiatwozkow.pl - wynegocjowałam przesyłkę gratis (sklep stacjonarny w Zamościu), choć normalnie kuriera mają za 25zł to ode mnie po sam wózek jechać by i tak się nie opłacało.
Na allegro zwykle rzeczy typu wózki czy np RTV, AGD są o wiele, wiele droższe niż w sklepach internetowych. Ściemę taką walą, że hej Np wózek plus 7 gratisów a te gratisy to gadżety, które są w standardzie czyli folia przeciwdeszczowa, moskitiera itp Ale widać ludzie na to się nabierają i kupują wózek na allegro za 1699zł zamiast za 1499 w sklepie
|
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E baardzo mocno będę trzymała
|
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak wiec chociaz nie nakreca wizyt co 2 tyg jak innia witaminy biore femibion i teraz magnez(oprocz tego jeszcze antybiotyk bo sie w zapalenie zatok wpakowalam) troche w sumie zaluje, ze zaczelam te witaminy, zawsze bylam przeciwniczka sztucznego uzupelniania, a wyniki mialam zawsze dobre ale juz kontynuuje witaminowanie:P my wozek akurat dostalismy po mojej bratanicy, ale wiekszosc kolezanek kupuje na allegro, bo duzo taniej doliczajac nawet przesylke
|
|
|
|
#410 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
My wybraliśmy Mutsy Transporter (spacerówka i gondola). Oglądaliśmy go w Rampersie, ale kupujemy przez sklep internetowy mamaija. W Rampersie jest o tyle problem, że mają tylko kolory ze starej kolekcji, a nam zależało na kolorze z 2011 roku (purple). Oprócz tego Rampers ma na stanie tylko 2 kolory tych wózków. W BabyFancie jest baaardzo duży wybór wózków, szczególnie z tej niższej półki. Tak jak poprzednicy polecam obejrzeć wózek w sklepie stacjonarnym, a kupić przez internet - różnica w cenie w naszym wózku pomiędzy Rampersem, a wspomnianym sklepem internetowym ok 200 - 300 zł!!
|
|
#411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale chyba nie sa potrzebne, bo ze mna i dzidzia wszystko jest ok dlatego tez nie biore dodatkowych witamin - wyniki badan mam wrecz idealne
|
|
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
My z mężem kupiliśmy wózek na allegro, bardzo fajny gondola+spacerówka, bo gdy odwiedzilismy BabyFant to troche sie zmartwilismy cenami- wózki po 1500 zl...., a na allegro kupilismy za 524 zl i zostało nam jeszcze troche kasy na reszte zakupów. Polecam jeszcze Euro Baby w Galerii Błękitnej bo bylismy tam niedawno i tam są wózki w całkiem przystepnych cenach.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#413 |
|
Rozeznanie
|
To ja sie wypowiem na temat wózka. My mieliśmy Xlander XA, gorąco go polecam! Lekki ale tylko do prowadzenia, do noszenia beznadzieja. Zwinny i skrętny ale spakować go do samochodu - masakra. Ale jakbym miała kupować drugi wózek to też bym kupiła coś w tym stylu np. Espiro, Mutsy, Xlander. Bardzo fajny wózek ma moja koleżanka - Peg Perego. Można przekładać spacerówkę przód/tył, lekki i zwinny. Tylko drogi.
Wózek kupowaliśmy na www.bobwózki.pl. PS. Trójkołowców nie polecam - sa do d... przy wybojach i nierónych drofach oraz przy wprowadzaniu wózka po prowadnicach na schodach. Oj, rozpisałam się.......
|
|
#414 |
|
Zadomowienie
|
A czy w którymś ze sklepów jest dokładnie taki wózek:
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-feni...501415238.html Jesteśmy na razie na niego zdecydowani ale chciałabym go bardzo zobaczyć na żywo. No a po sklepach jakoś tak ochoty sama nie mam jeździć a mój mąż na razie pracuje na delegacji i wraca tylko na niedzielę. A to z nim mam problem bo ma 190 wzrostu i chciałabym aby jemu tez się komfortowo wózek prowadziło. |
|
|
|
|
#415 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie co, ze 3 tyg temu postanowiłam się wybrać do zamościa do tego sklepu bobowózki.pl, bo sądziłam, ze tam można na żywo obejrzeć to, co mają na stronie, przynajmniej częsciowo. A mają teutonię, czego w lublinie nie da się dostać. Okazało się, że to malutki sklepik w piwnicy, stoi tam kilkanaście wózków, ale nie ma warunków do oglądania.. Więc jak ktoś liczy na megasklep z dużym wyborem, gdzie można podejrzeć modele i kolory, to nic bardziej mylnego Cytat:
Cytat:
Jak doradza to spoko, ale to doradzanie wyglądało ostatnio tak, że robił 30-sekundowy monolog przy wózku jednocześnie samemu sobie go wypróbowując, potem go odstawiał równiutko i szedł do innego wózka tak, że się nie dało samemu go wypróbować ani dotknąć, nie mówiąc o składaniu.
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te 2 latka lekka spacerowka moge jezdzic po sniegu - jakos dam rade
|
|
|
#417 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=ela_84;25950086]A ten Xlander XA zmieniłabyś tylko ze względu na ciężkie składanie? Faktycznie sprzedawczyni miała z tym problem, aż jej było głupio, bo miało to być łatwe i lekkie.
Tak, tylko ze względu na to. Ale akurat wózek zawsze składał TŻ i to on się męczył. My mamy golfa i w związku z tym niezbyt duży bagażnik i za każdym razem musieliśmy ściągać kółka. Sam w sobie wózek tez nie jest lekki a mieszkamy na 2 piętrze, to rano mąż znosił mi stelaż a ja z dzieckiem w gondoli sama dałam rade, a potem znosił mi całą spacerówkę a ja brałam tylko Marysie.
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
hejka my tez oglądalismy wozki w tych naszych najwiekszych wózkowych sklepach i wybór tylko się potwierdził i bedzie Mtsy urban rider ale z allegro gondolke juz kupilismy za 300 zł idealna ani śladu użytkowania i każdy kto oglada mówi że nowa
|
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy wózek Tako Jumper X http://allegro.pl/3w1-tako-jumper-x-...504625539.html i polecam. Choć jest ciężki, wiec do noszenia źle - szczególnie jak ktoś w bloku mieszka, ale bardzo zwinny, wytrzymały, ogólnie jesteśmy zadowoleni
Kupowaliśmy oczywiście przez allegro, oglądaliśmy go na żywo w takim malutkim sklepie z wózkami na ul.Biernackiego http://www.cylex.pl/firmy/mgj--w%C3%...-10484073.html - tylko tam wtedy go mieli
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Właśnie wróciłam z USG z dzieckiem wszystko dobrze
Waży około 619 gram i usłyszałam ze mały żarłok nam tu rośnie. yyy i czy to nie za dużo na 24 tydzień? i wstydniś nadal został wstydnisiem i się nie ujawnił. Termin porodu 16 lipiec No ale też mnie zmartwił, powiedział ze łożysko jest bardzo nisko i jak się nie podniesie to decydujemy się na CC , bo raczej do 40 tygodnia nie dotrwamy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

ale w czerwcu sie okaze jak bardzo przydaly mi sie zajecia w SR
Ja też
co mi sie nie usmiecha, bo jestem zadowolona...
coming soon lipiec'2016