Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 17:56   #391
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

wracając do szkoły rodzenia - ja sama nie zdecydowałam jeszcze czy chodzić, czy nie.... ale tak naprawdę mam wrażenie, że z tymi listami i rysowaniem buziek to takie "zachodni--amerykańskie" metody. ja mam zupełnie inny charakter, to do mnie nie przemawia. nie chodzę w ciąży jak jakas natchniona, w stanie błogosławionym itp. czekam na moje dzieciątko, a poród w tym wszystkim ( wychowaniu) to chyba najlżejsza sprawa

któraś z dziewczyna napisała, że na porodówce nago będzie i to większy ekshibicjonizm niż w SR. kurczę, ale w życiu nie słyszałam, żeby któraś nago rodziła.

a pytanie mam do dziewczyn, które już urodziły i chodziły do SR - jak teoria przełożyła się na praktykę?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 18:17   #392
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a pytanie mam do dziewczyn, które już urodziły i chodziły do SR - jak teoria przełożyła się na praktykę?
szczerze to chyba nijak
może coś tam pomogła, ale
a może to ja miałam jakiś cięzki poród i moja córka była duża?
ciężko było, nie mogłam jej wyprzeć
p. Małgosia stawała prawie na głowie aby mi pomóc
ale ostatnia faza trwała bardzo długo
z ćwiczeń napewno pomogło oddychanie
a i świadomość, że z certyfikatem mieliśmy praktycznie zapewniony poród na Staszica

z teorii nic ciekawego się nie dowiedziałam, wszystko to wcześniej wyczytałam w książkach, poradnikach, na forach itp..

my akurat mieliśmy zajęcia z p. Małgosią i na szczęście nie było listów i malowania brzuchów. Jeszcze buźkę na brzuchu bym zniosła ale pisanie a bardziej czytanie publicznie takiego listu jest zbyt osobistą dla mnie sprawą.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 09:06   #393
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

co prawda, ja jeszcze nie rodzilam, ale moja kolezanka, ktora urodzila na poczatku marca mowila, ze szkola bardzo jej pomogla.

Wlasne doswiadczenie mam takie, ze najwiecej szkola rodzenia daje mojemu mezowi ja sie moge naczytac, wymienic doswiadczeniami z innymi dziewczynami, a on ile uslyszy ode mnie tyle wie dlatego bardzo sie ciesze, ze w SR dostaje stos informacji i wyjasniona ma dobrze role ojca przy porodzie Mi - poki co - SR daje to, ze mam swiadomosc swoich praw. Byc moze bez SR nie odwazylabym sie poprosic o pilke do skakania, nie wiedzialabym czy moge isc pod prysznic itd bo co innego przeczytac, ze ogolnie mozna robic to czy to przy porodzie, to niekoniecznie wiedzialabym ze mozna tak w Lublinie ale w czerwcu sie okaze jak bardzo przydaly mi sie zajecia w SR

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 09:53   #394
nicky_1981
Rozeznanie

Mi SR bardzo pomogła, wiedziałam czego się spodziewać zaraz po przyjęciu do szpitala, jakie papiery się wypełnia, jak po kolei przebiega poród przez co mniej się bałam! No i technika oddychania - mi to bardzo pomogło podczas porodu.
Na SR pokazują także jak kąpać, przewijać i zajmować się maleństwem - ja nie miałam wcześniej do czynienia z noworodkami i przydały nam się te informacje.
Naprawdę polecam szkoły rodzenia

Miłego dnia
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 10:47   #395
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
nie wiem jak to jest u innych lekarzy, moja lekarka przy kazdej wizycie podglada dzidziusia, ale bez mierzenia, wazenia itd. Po prostu patrzy czy serduszko bije itp. 11 kwietnia mam miec robione ostatnie usg, ale wiem, ze do porodu bedziemy jeszcze nie raz ogladac corcie

ja chodze do dr Adamiak-Godlewskiej, jest bardzo sympatycznie i ja sobie chwale ale i tak trzeba sie umawiac z wyprzedzeniem...czasem jest tak, ze umawiajac sie juz w gabinecie na nastepna wizyte (za miesiac) nie ma miejsc, ale zawsze gdzies przed 21 jestem wciskana minus taki ze zdarzaja sie bardzo dlugie opoznienia i kiedys czekalam 2,5 godziny na wizyte...ale lekarza polecam
Ty tez chodzisz do Adamiak-Godlewskiej? Ja też jestem bardzo zadowolona z jej opieki pani dr anioł jak dla mnie

chociaz teraz mi sugerują, że skoro chce rodzic na krasnickiej to powinnam szybko zmienic lekarza na lekarza z tegoszpitala co mi sie nie usmiecha, bo jestem zadowolona...

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 11:38   #396
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Ty tez chodzisz do Adamiak-Godlewskiej? Ja też jestem bardzo zadowolona z jej opieki pani dr anioł jak dla mnie

chociaz teraz mi sugerują, że skoro chce rodzic na krasnickiej to powinnam szybko zmienic lekarza na lekarza z tegoszpitala co mi sie nie usmiecha, bo jestem zadowolona...
oj ja tez chce na krasnickich rodzic i rowniez sugerowano mi zebym zmienila lekarza, ale przyzwyczailam sie do tej lekarki i rowniez jestem zadowolona Ciekawe czy sie juz nie spotkalysmy w poczekalni teraz mam wizyte 11 kwietnia o 20:20

Stary 2011-03-24, 12:06   #397
wieka22
Rozeznanie

Ja byłam ostatnio 21.03 a następna mam po Tobie 18.04
czyli nie zmieniasz lekarza?ja jeszcze trochę biję się z myślami, ale szkoda mi opuszczać naszą panią dr ja tylko o tydzień wyprzedzam Cię z terminem porodu to może i na porodówce się spotkamy

co do kraśnickiej to każdy poleca, z resztą myślę że wszędzie można rodzić,bo po to są oddziały porodowe

coming soon lipiec'2016
Stary 2011-03-24, 12:19   #398
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja byłam ostatnio 21.03 a następna mam po Tobie 18.04
czyli nie zmieniasz lekarza?ja jeszcze trochę biję się z myślami, ale szkoda mi opuszczać naszą panią dr ja tylko o tydzień wyprzedzam Cię z terminem porodu to może i na porodówce się spotkamy

co do kraśnickiej to każdy poleca, z resztą myślę że wszędzie można rodzić,bo po to są oddziały porodowe
ja bylam 14.03 takze mijamy sie ciekawe czy po 30 tyg pani dr bedzie nas przyjmowac czesciej czy caly czas co 3-4 tyg? i powiedz mi jeszcze czy Ty bierzesz jakies witaminy? bo ja mam tylko zelazo (z kwasem foliowym) i magnez.

jesli chodzi o krasnickie i jakiekolwiek szpitale to wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od ludzi, na jakich sie trafi. Chocby nie wiem jak byl zachwalany szpital to mozna trafic na okropna polozna i uznac, ze w tym szpitalu nie warto rodzic i odwrotnie. Ja patrze na to, zebym nie byla zmuszana do rodzenia na plecach. Dlatego Jaczewskiego od razu odrzucilam, mimo ze mam tam lekarke. A zmieniac jej raczej nie bede, bo i tak nikt mi nie zagwarantuje ze w wybranym szpitalu bedzie miejsce, wiec moze i Swidnik odwiedze

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-03-24 o 12:24
Stary 2011-03-24, 15:34   #399
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
szczerze to chyba nijak
może coś tam pomogła, ale
a może to ja miałam jakiś cięzki poród i moja córka była duża?
ciężko było, nie mogłam jej wyprzeć
p. Małgosia stawała prawie na głowie aby mi pomóc
ale ostatnia faza trwała bardzo długo
z ćwiczeń napewno pomogło oddychanie
a i świadomość, że z certyfikatem mieliśmy praktycznie zapewniony poród na Staszica

z teorii nic ciekawego się nie dowiedziałam, wszystko to wcześniej wyczytałam w książkach, poradnikach, na forach itp..

my akurat mieliśmy zajęcia z p. Małgosią i na szczęście nie było listów i malowania brzuchów. Jeszcze buźkę na brzuchu bym zniosła ale pisanie a bardziej czytanie publicznie takiego listu jest zbyt osobistą dla mnie sprawą.
ze wszystkim się zgadzam mam takie same odczucia
Stary 2011-03-24, 17:13   #400
ela_84
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki - gdzie zamierzacie się zaopatrzyć w wózek? Byłam w rampersie, baby fancie i krzysiu. Jest w Lublinie jakiś inny większy sklep, gdzie można by było wózki pooglądać?

Mnie trochę irytuje to, że jak się podchodzi do wózka i powiedzmy lekko uniesie go za rączkę, to zaraz spotyka się zabójczy wzrok sprzedawcy, albo sprzedawca sam pokazuje wózek np. "jak się go łatwo prowadzi" - no tak, metr po płytkach to dla żadnego grata nie problem, ale jak myślę nad wózkiem za 2-3 tysiące, to chętnie bym go sama poprowadziła i zobaczyła, jak się składa. Jedyny normalny sprzedawca mi się trafił w rampersie, ale na wolskiej, spodobał mi się tam xlander XA. Wy już macie swoje typy? Bo ja mam chyba dziesiąty z kolei, ale w każdym coś jest nie tak:/
Stary 2011-03-24, 17:26   #401
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

najlepiej czyt. najtaniej bedzie napewno na allegro
ale oczywiście lepiej wcześnie pooglądać na żywo. Baby fant ma chyba najwiekszy wybór. Często widziałam, jak sprzedawca doradza a to przecież nie zmusza do zakupów.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 18:35   #402
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki - gdzie zamierzacie się zaopatrzyć w wózek? Byłam w rampersie, baby fancie i krzysiu. Jest w Lublinie jakiś inny większy sklep, gdzie można by było wózki pooglądać?

Mnie trochę irytuje to, że jak się podchodzi do wózka i powiedzmy lekko uniesie go za rączkę, to zaraz spotyka się zabójczy wzrok sprzedawcy, albo sprzedawca sam pokazuje wózek np. "jak się go łatwo prowadzi" - no tak, metr po płytkach to dla żadnego grata nie problem, ale jak myślę nad wózkiem za 2-3 tysiące, to chętnie bym go sama poprowadziła i zobaczyła, jak się składa. Jedyny normalny sprzedawca mi się trafił w rampersie, ale na wolskiej, spodobał mi się tam xlander XA. Wy już macie swoje typy? Bo ja mam chyba dziesiąty z kolei, ale w każdym coś jest nie tak:/
my kupilismy wozek na allegro. Ogladalismy w tych 3 sklepach i owszem podobaly nam sie rozne, ale postanowilismy kupic wozek wylacznie w wersji glebokiej, a pozniej kupimy gdzies w sklepie spacerowke leciutka. Niestety wylacznie glebokiego w zadnym ze sklepow nie bylo, znalezlismy idealny na allegro i kupilismy za 465 zł z przesylka

Stary 2011-03-24, 18:38   #403
lili07
Przyczajenie

witam!!!
dziekuje wszystkim za gratulacje
ze szpitala wyszłam na druga dobe z córeczką miała żółtaczke ale nadawało sie to do kontroli u swojego lekarza także nas wypuścili razem pozdrawiam wszystkie mamusie)
lili07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 18:45   #404
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lili07 Pokaż wiadomość
witam!!!
dziekuje wszystkim za gratulacje
ze szpitala wyszłam na druga dobe z córeczką miała żółtaczke ale nadawało sie to do kontroli u swojego lekarza także nas wypuścili razem pozdrawiam wszystkie mamusie)
i my pozdrawiamy zyczymy duzo zdrowka

Stary 2011-03-24, 19:11   #405
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Ja upatrzyłam sobie wózek w Rampersie. Pan wszystko pokazał, kazał sobie nim pojeździć. Ale kupować go będę w Zamościu bo jest 400 zł taniej więc odliczając koszty paliwa 300 zł zostaje w kieszeni na inne rzeczy dla Alicji. Nasz wybór padł na Xlander Xrun
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 19:41   #406
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja upatrzyłam sobie wózek w Rampersie. Pan wszystko pokazał, kazał sobie nim pojeździć. Ale kupować go będę w Zamościu bo jest 400 zł taniej więc odliczając koszty paliwa 300 zł zostaje w kieszeni na inne rzeczy dla Alicji. Nasz wybór padł na Xlander Xrun
ile kosztuje ten wózek?

Proszę o kciuki żeby jutro w koncu doszło do skutku moje USG połówkowe
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 20:07   #407
miffy
Raczkowanie

Na allegro radzę uważać a przed zakupem sprawdzić ceny w sklepach internetowych. Ja oglądałam wózek w baby fancie a kupiłam w swiatwozkow.pl - wynegocjowałam przesyłkę gratis (sklep stacjonarny w Zamościu), choć normalnie kuriera mają za 25zł to ode mnie po sam wózek jechać by i tak się nie opłacało.
Na allegro zwykle rzeczy typu wózki czy np RTV, AGD są o wiele, wiele droższe niż w sklepach internetowych. Ściemę taką walą, że hej Np wózek plus 7 gratisów a te gratisy to gadżety, które są w standardzie czyli folia przeciwdeszczowa, moskitiera itp Ale widać ludzie na to się nabierają i kupują wózek na allegro za 1699zł zamiast za 1499 w sklepie
miffy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 20:09   #408
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
ile kosztuje ten wózek?

Proszę o kciuki żeby jutro w koncu doszło do skutku moje USG połówkowe
tutaj masz ten wózek i cenę, ale widzę że podnieśli w górę
http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
baardzo mocno będę trzymała
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 21:44   #409
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
ja bylam 14.03 takze mijamy sie ciekawe czy po 30 tyg pani dr bedzie nas przyjmowac czesciej czy caly czas co 3-4 tyg? i powiedz mi jeszcze czy Ty bierzesz jakies witaminy? bo ja mam tylko zelazo (z kwasem foliowym) i magnez.

jesli chodzi o krasnickie i jakiekolwiek szpitale to wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od ludzi, na jakich sie trafi. Chocby nie wiem jak byl zachwalany szpital to mozna trafic na okropna polozna i uznac, ze w tym szpitalu nie warto rodzic i odwrotnie. Ja patrze na to, zebym nie byla zmuszana do rodzenia na plecach. Dlatego Jaczewskiego od razu odrzucilam, mimo ze mam tam lekarke. A zmieniac jej raczej nie bede, bo i tak nikt mi nie zagwarantuje ze w wybranym szpitalu bedzie miejsce, wiec moze i Swidnik odwiedze
A ciekawe jak z tymi wizytami, ja nawet mialam ostatnio po 5 tyg, bo drstwierdzila ze jest ok i nie ma potrzeby wczesniej tak wiec chociaz nie nakreca wizyt co 2 tyg jak inni

a witaminy biore femibion i teraz magnez(oprocz tego jeszcze antybiotyk bo sie w zapalenie zatok wpakowalam)
troche w sumie zaluje, ze zaczelam te witaminy, zawsze bylam przeciwniczka sztucznego uzupelniania, a wyniki mialam zawsze dobre ale juz kontynuuje witaminowanie:P

my wozek akurat dostalismy po mojej bratanicy, ale wiekszosc kolezanek kupuje na allegro, bo duzo taniej doliczajac nawet przesylke

coming soon lipiec'2016
Stary 2011-03-25, 09:08   #410
Ann2003
Przyczajenie

GG do Ann2003

Hej,
My wybraliśmy Mutsy Transporter (spacerówka i gondola). Oglądaliśmy go w Rampersie, ale kupujemy przez sklep internetowy mamaija. W Rampersie jest o tyle problem, że mają tylko kolory ze starej kolekcji, a nam zależało na kolorze z 2011 roku (purple). Oprócz tego Rampers ma na stanie tylko 2 kolory tych wózków. W BabyFancie jest baaardzo duży wybór wózków, szczególnie z tej niższej półki. Tak jak poprzednicy polecam obejrzeć wózek w sklepie stacjonarnym, a kupić przez internet - różnica w cenie w naszym wózku pomiędzy Rampersem, a wspomnianym sklepem internetowym ok 200 - 300 zł!!
Stary 2011-03-25, 09:54   #411
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ciekawe jak z tymi wizytami, ja nawet mialam ostatnio po 5 tyg, bo drstwierdzila ze jest ok i nie ma potrzeby wczesniej tak wiec chociaz nie nakreca wizyt co 2 tyg jak inni

a witaminy biore femibion i teraz magnez(oprocz tego jeszcze antybiotyk bo sie w zapalenie zatok wpakowalam)
troche w sumie zaluje, ze zaczelam te witaminy, zawsze bylam przeciwniczka sztucznego uzupelniania, a wyniki mialam zawsze dobre ale juz kontynuuje witaminowanie:P

my wozek akurat dostalismy po mojej bratanicy, ale wiekszosc kolezanek kupuje na allegro, bo duzo taniej doliczajac nawet przesylke
no wlasnie, dobrze ze nasza pani dr nie naciaga na wizyty, choc szczerze to ja na kazda wizyte czekam z takim utesknieniem, ze chcialabym je miec czesciej ale chyba nie sa potrzebne, bo ze mna i dzidzia wszystko jest ok dlatego tez nie biore dodatkowych witamin - wyniki badan mam wrecz idealne

Stary 2011-03-25, 10:13   #412
mik23
Rozeznanie

My z mężem kupiliśmy wózek na allegro, bardzo fajny gondola+spacerówka, bo gdy odwiedzilismy BabyFant to troche sie zmartwilismy cenami- wózki po 1500 zl...., a na allegro kupilismy za 524 zl i zostało nam jeszcze troche kasy na reszte zakupów. Polecam jeszcze Euro Baby w Galerii Błękitnej bo bylismy tam niedawno i tam są wózki w całkiem przystepnych cenach.
Pozdrawiam
mik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 10:22   #413
nicky_1981
Rozeznanie

To ja sie wypowiem na temat wózka. My mieliśmy Xlander XA, gorąco go polecam! Lekki ale tylko do prowadzenia, do noszenia beznadzieja. Zwinny i skrętny ale spakować go do samochodu - masakra. Ale jakbym miała kupować drugi wózek to też bym kupiła coś w tym stylu np. Espiro, Mutsy, Xlander. Bardzo fajny wózek ma moja koleżanka - Peg Perego. Można przekładać spacerówkę przód/tył, lekki i zwinny. Tylko drogi.
Wózek kupowaliśmy na www.bobwózki.pl.
PS. Trójkołowców nie polecam - sa do d... przy wybojach i nierónych drofach oraz przy wprowadzaniu wózka po prowadnicach na schodach.
Oj, rozpisałam się.......
Stary 2011-03-25, 10:27   #414
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

A czy w którymś ze sklepów jest dokładnie taki wózek:
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-feni...501415238.html

Jesteśmy na razie na niego zdecydowani ale chciałabym go bardzo zobaczyć na żywo.

No a po sklepach jakoś tak ochoty sama nie mam jeździć a mój mąż na razie pracuje na delegacji i wraca tylko na niedzielę. A to z nim mam problem bo ma 190 wzrostu i chciałabym aby jemu tez się komfortowo wózek prowadziło.
Stary 2011-03-25, 10:49   #415
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicky_1981 Pokaż wiadomość
To ja sie wypowiem na temat wózka. My mieliśmy Xlander XA, gorąco go polecam! Lekki ale tylko do prowadzenia, do noszenia beznadzieja. Zwinny i skrętny ale spakować go do samochodu - masakra
Wózek kupowaliśmy na www.bobwózki.pl.
A ten Xlander XA zmieniłabyś tylko ze względu na ciężkie składanie? Faktycznie sprzedawczyni miała z tym problem, aż jej było głupio, bo miało to być łatwe i lekkie.

Wiecie co, ze 3 tyg temu postanowiłam się wybrać do zamościa do tego sklepu bobowózki.pl, bo sądziłam, ze tam można na żywo obejrzeć to, co mają na stronie, przynajmniej częsciowo. A mają teutonię, czego w lublinie nie da się dostać. Okazało się, że to malutki sklepik w piwnicy, stoi tam kilkanaście wózków, ale nie ma warunków do oglądania.. Więc jak ktoś liczy na megasklep z dużym wyborem, gdzie można podejrzeć modele i kolory, to nic bardziej mylnego

Cytat:
Napisane przez miffy Pokaż wiadomość
Na allegro radzę uważać a przed zakupem sprawdzić ceny w sklepach internetowych.
Też zauważyłam, że w sklepie na wolskiej jest o jakieś 200 zł taniej niż na allegro, aż się zastanawiałam, czy to ten sam model.

Cytat:
my kupilismy wozek na allegro. Ogladalismy w tych 3 sklepach i owszem podobaly nam sie rozne, ale postanowilismy kupic wozek wylacznie w wersji glebokiej, a pozniej kupimy gdzies w sklepie spacerowke leciutka.
Też nad tym myślałam, ale w zimie będzie ciężko jeździć lekką spacerówką - one mają takie małe plastikowe kółka, a po śniegu pojadą tylko duże pompowane z wielofunkcyjnych. A od lipca do marca gondolą raczej maluch nie pojeździ, za duży będzie, dlatego kupię jednak 3w1.

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Baby fant ma chyba najwiekszy wybór. Często widziałam, jak sprzedawca doradza a to przecież nie zmusza do zakupów.
Jak doradza to spoko, ale to doradzanie wyglądało ostatnio tak, że robił 30-sekundowy monolog przy wózku jednocześnie samemu sobie go wypróbowując, potem go odstawiał równiutko i szedł do innego wózka tak, że się nie dało samemu go wypróbować ani dotknąć, nie mówiąc o składaniu.
Stary 2011-03-25, 10:53   #416
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Też nad tym myślałam, ale w zimie będzie ciężko jeździć lekką spacerówką - one mają takie małe plastikowe kółka, a po śniegu pojadą tylko duże pompowane z wielofunkcyjnych. A od lipca do marca gondolą raczej maluch nie pojeździ, za duży będzie, dlatego kupię jednak 3w1.
moj wozek jest dosc duzy wiec mysle, ze do 6-8 miesiaca pojezdzimy nim, a pozniej wole pomeczyc sie z tym sniegiem niz wnoszeniem ciezaru na 4 pietro bez windy... nie wiem jak sobie z tym glebokim poradze sama, ale te pol roku jakos przetrzymam a te 2 latka lekka spacerowka moge jezdzic po sniegu - jakos dam rade

Stary 2011-03-25, 11:07   #417
nicky_1981
Rozeznanie

[QUOTE=ela_84;25950086]A ten Xlander XA zmieniłabyś tylko ze względu na ciężkie składanie? Faktycznie sprzedawczyni miała z tym problem, aż jej było głupio, bo miało to być łatwe i lekkie.

Tak, tylko ze względu na to. Ale akurat wózek zawsze składał TŻ i to on się męczył. My mamy golfa i w związku z tym niezbyt duży bagażnik i za każdym razem musieliśmy ściągać kółka.
Sam w sobie wózek tez nie jest lekki a mieszkamy na 2 piętrze, to rano mąż znosił mi stelaż a ja z dzieckiem w gondoli sama dałam rade, a potem znosił mi całą spacerówkę a ja brałam tylko Marysie.
Stary 2011-03-25, 11:34   #418
moniali
Raczkowanie

hejka my tez oglądalismy wozki w tych naszych najwiekszych wózkowych sklepach i wybór tylko się potwierdził i bedzie Mtsy urban rider ale z allegro gondolke juz kupilismy za 300 zł idealna ani śladu użytkowania i każdy kto oglada mówi że nowa a nowa w sklepie ponad 600 zł teraz dokupimy tylko stelaż a siedzisko spacerowe pózniej jak juz gondolka bedzie za mała na poczatku tez byłam zdania ze kupimy cały zestaw nowy w sklepie ale doszłam do wniosku że to bez sensu i szkoda kasy, jak ogladalismy w sklepie to faktycznie oni nie zachecaja do jezdżenia samemu po sklepie ale ja sama złapałam za wózek i on sobie gadał a ja jezdziłam no ale po sklepie to zupełnie co innego niż po chodniku
moniali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 13:31   #419
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

My mamy wózek Tako Jumper X http://allegro.pl/3w1-tako-jumper-x-...504625539.html i polecam. Choć jest ciężki, wiec do noszenia źle - szczególnie jak ktoś w bloku mieszka, ale bardzo zwinny, wytrzymały, ogólnie jesteśmy zadowoleni
Kupowaliśmy oczywiście przez allegro, oglądaliśmy go na żywo w takim malutkim sklepie z wózkami na ul.Biernackiego http://www.cylex.pl/firmy/mgj--w%C3%...-10484073.html - tylko tam wtedy go mieli

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 15:02   #420
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Hej. Właśnie wróciłam z USG z dzieckiem wszystko dobrze

Waży około 619 gram i usłyszałam ze mały żarłok nam tu rośnie. yyy i czy to nie za dużo na 24 tydzień?

i wstydniś nadal został wstydnisiem i się nie ujawnił.

Termin porodu 16 lipiec

No ale też mnie zmartwił, powiedział ze łożysko jest bardzo nisko i jak się nie podniesie to decydujemy się na CC , bo raczej do 40 tygodnia nie dotrwamy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości