|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Cytat:
trochę mi teraz lepiej z tą świadomością, że może jednak wybór szpitala na Staszica to nie jest taka zła opcja Zresztą i tak co by się nie działo to nie zamierzałam już nic zmieniać, zwłaszcza że już kilka razy w czasie ciąży miałam okazje bywać tam na Izbie przyjęć i dzięki temu nie czuję się w tym szpitalu jakoś tak obco.
|
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
witajcie ja tez chodze do SR na Staszica i co do pierwszych zajeć to właśnie chodzi o przełamanie pierwszych lodów i pokazywanie brzuszka innym ciężarówkom nie powinno być problemem bo w szpitalu będzie o wiele gorzej i gadanie ze w szpitalu to bedzie inaczej bo z myslą o dziecko to ja się pytam a teraz to co bez mysli o dziecku? tylko dla siebie chodzi sie na SR??? A list my napisalismy z humorem bez zbędnego uzewntęrzniania swoich pragnień długoletniego starania się o dziecko więc nie przesadzajcie bo w życiu trzeba być twardym a nie miętkim
następne zajęcia są skupione na ćwiczeniach i teorii więc już tak smiesznie nie będzie
|
|
|
|
|
#363 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niech się córeczka zdrowo chowa!
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
chcialabym sie przywitać i dołączyć, bo do tej pory bylam jedynie bierna uczestniczka forum (tzn tylko czytającą:P), przede wszystkim gratuluje tym ktore juz mają to za soba i są z dzieciaczkami w domu przede mna jeszcze pare miesiecy - 18tc, termin na koniec sierpnia, wszystko w porzadku, na usg w sob maluch nie chciał sie jeszcze pokazac w całej okazałości widze ze na forum duzo o szpitalach, ja o staszica tez duzo dobrego slyszałam, ale chcialabym urodzić w wodzie na krasnickich, moze sie uda. Trzymam kciuki za nas wszystkie!!
|
|
|
|
|
#365 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
05 marca na swiat przyszedl Jędrzej Rodzilam na lubartowskiej i zgodnie z obietnica mialam napisac jak wrazenia po pobycie w tym szpitalu, wiec pisze. Zastanawia mnie tylko czy osoby, ktore "za zadne skarby nie chcialyby rodzic na lubartowskiej" byly tam choc raz pacjentkami. Ja bylam i w 100% jestem zadowolona. Mialam cesarskie ciecie ze wzgledu na nieprawidlowy zapis ktg. I bardzo dobrze wyszlo bo okazalo sie ze moj maluch byl 2 razy owiniety pepowina. Lekarze bardzo fachowi, moj szew jest bardzo dobrze zrobiony. bikini mozna nosic i nic nie widac Pozostaly personel tez bardzo fajny, mily i fachowy zarowno na trakcie porodowym jak i na polozniczym. trakt porodowy odremontwany, sale z lazienkami, nowe lozka do rodzenia. Pytalam o wrazenia dziewczyn ktore rodzily naturalnie i tez byly bardzo zadowolone. szczegolnie chwalily sobie pomoc poloznej przy porodzie. Takze zanim zdecydujecie sie rodzic w ktorymkolwiek szpitalu posluchajcie rad osob ktore tam rodzily i nie sugerujcie sie tymi ktore cos tam slyszaly. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
.
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Gratuluje Co do szkoły rodzenia , to nie jest tak że teraz nie myślę o dziecku a potem będę. Ale musisz zrozumieć ze nie każdy ma takie samo podejście jak Ty. ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- coraz częściej o nim myślę. |
|
|
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to świadczy o tym, że ogólnie coś się zmieniło na większości porodówek
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc doskonale cię rozumiem
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Zmykam właśnie na moje USG połówkowe, nareszcie. Miało być tydzień temu w piątek ale szkoda gadać.
Mam nadzieję ze dzisiaj się uda i przy okazji dowiem się kto jest lokatorkiem mojego brzuszka. ![]()
|
|
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem, nam polozna na SR mowila, ze tam sie nie rodzi w wodzie i w ogole w Lublinie nie ma takiej mozliwosci.
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
A to dziwne co piszesz, bo ja rodziłam na Kraśnickich i jak siedziałam w wannie to położna zapytała mnie czy chce w niej już zostać i rodzić czy nie. Ja jednak wolałam na łóżku.
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dobra wiadomosc w takim razie bo ja bym chciala nawet w wodzie rodzic, o ile nie bedzie przeciwskazan.
|
|
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
A chodzisz do SR Lidii Ruty? Może teraz wprowadzili taki przepis, że nie wolno.
|
|
#378 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, chodze do Aktywnej Mamy.
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
Ja na początku ciąży robiłam rekonesans
I też dostałam informacje, że w obecnej chwili nie ma możliwości porodu w wodzie choć jeszcze do nie dawna było to możliwe. Chodzi o to, że podobne weszły jakieś regulacje, że do odebrania porodu w wodzie musi być specjalnie przeszkolony do tego celu personel a szpital takowego nie posiada (może wiąże się to z tym, że jest zadłużony i ostatnimi czasy sporo ludzi pozwalniali?). Są to informacje sprzed kilku miesięcy, które raczej można nazwać z pierwszej ręki choć pewnie sytuacja może zmieniać się na bieżąco. Może być też tak, że regulacje regulacjami ale jak kobieta się zaprze to urodzi w tej wodzie, choć generalnie na okres parcia panie są proszone o wyjście na suchy teren
|
|
|
|
|
#380 |
|
Raczkowanie
|
co do tego ze wanna do porodu w wodzie jest i takie porody bezproblemowo sie odbywały to nie ma wątpliwości, moja chrzesnica tak sie urodziła (rok temu), jedynym wymaganiem było ukonczenie szkoły rodzenia, bo jak wspominała mama chrzesnicy to wody było duzo i trzeba było kontrolowac przebieg porodu zeby sie nie utopić
w kazdym razie wspomnienia ma bardzo dobre. Co do sytuacji obecnej to moze być tak ze personel sie trochę obawia przymować w wodzie ale o zakazie nie slyszałam. a co do jakis regulacji, o ile istnieją, to chętnie ich poszukam bo z prawem mam trochę wspólnego. Jak coś pewnego się wyjasni, dam znać
|
|
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny za wyjasnienie
czyli jednak cos moze byc w tym zakazie. No, ale mi najbardziej zalezy na tym, zeby nie rodzic na lezaco tylko w wygodnej dla mnie pozycji.
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
Nurtuje mnie pewna sprawa, dotąd miałm wykonane standardowo 3 USG- ostatnie w 33,2 tc, maleństwo ułozyło sie juz główka do dołu i wszystko jest ok ale nurtuje mnie pewna sprawa, czy USG jest wykonywane przed porodem? no bo w koncu od 33 tyg jeszcze wiele czasu i dzidzius przeciez moze sie nagle odkręcic ( oby nie) a ja wolałabym nie miec takich "niespodzianek". Moja Gin. uwaza ze 3 USG wystarczają przy ciązy bez komplikacji.
|
|
|
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Mam prośbę , mogłaby któraś z Was polecić mi dobrego ginekologa, może być prywatnie, który podczas wizyty robi także usg ? I chodzi też mi o to, żeby nie trzeba było się rejestrować z dużym wyprzedzeniem...
|
|
#384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale i tak trzeba sie umawiac z wyprzedzeniem...czasem jest tak, ze umawiajac sie juz w gabinecie na nastepna wizyte (za miesiac) nie ma miejsc, ale zawsze gdzies przed 21 jestem wciskana minus taki ze zdarzaja sie bardzo dlugie opoznienia i kiedys czekalam 2,5 godziny na wizyte...ale lekarza polecam
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#386 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Spróbuj w Ab Ovo na Bocianiej.
|
|
|
#387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o ile się nie mylę..dzięki, za późno odczytałam i już znalazłam lekarza.
|
|
|
#388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- bo jak dużo wody to może jeszcze wymyślą karty pływackie i konieczność posiadania patentu nurka Na szczęście ja się raczej nie utopię bo dobrze pływam i od biedy mogę nawet im zanurkować, więc chyba bym dała radę w tej wannie A czy może się orientujecie jak to jest z tym nieszczęsnym nacinaniem podczas takiego wodnego porodu? |
|
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
hehe o wodzie napisałam poł zartem pol serio
faktem jest ze wody w wannie było dużo, po szyję i mąż ją podtrzymywał, chyba po prostu w ostatnim momencie dolewali wody zeby była odp temperatura. A szkoly rodzenia wymagali po to zeby rodzaca byla w stanie swiadomie kontrolowac przebieg porodu, bo w wannie dostep położnej byl mniejszy. Co do nacinania to jest wieksza szansa ze sie go uniknie, na przykladzie powyzej- bylo male pekniecie, kilka rozpuszczalnych szwów, ona nawet nie wie kiedy jej załozyli i jak byla teraz na kontroli u gin to sie spytał czy rodzila bo nic a nic nie widac:P
|
|
|
|
|
#390 |
|
Raczkowanie
|
To brzmi obiecująco , tylko ja niestety nie chodzę do SR więc u mnie raczej odpadnie ta przyjemność, ale pogadam z lekarzem i zobaczę co powie. Na razie pozostaje ćwiczyć k(r)egle i być dobrej myśli |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

) każda była zadowolona z pomocy położnej jaka jej się trafiła. więc nie koniecznie trzeba nastawiać się na panią ze SR
będzie dobrze
trochę mi teraz lepiej z tą świadomością, że może jednak wybór szpitala na Staszica to nie jest taka zła opcja
Zresztą i tak co by się nie działo to nie zamierzałam już nic zmieniać, zwłaszcza że już kilka razy w czasie ciąży miałam okazje bywać tam na Izbie przyjęć i dzięki temu nie czuję się w tym szpitalu jakoś tak obco.

następne zajęcia są skupione na ćwiczeniach i teorii więc już tak smiesznie nie będzie

za poznanie lokatora