|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chudniemy i piękniejemy...:) Zapraszam kobietki - Start 18.04
Cytat:
to jutro skocze do biedronki po to mleko, właśnie wczoraj mu się przyglądałam i nie byłam pewna Co do herbat ' odchudzających' nie jestem jakoś przekonana, nie wierzę zbytnio w jej działanie, no ale nie mogę Ci nic więcej powiedzieć bo nie próbowałam. Natomiast mogę Ci polecić zieloną herbatę np ze skórkami pomarańczy itp Ostatnio dostałam taką i nie jest to jakaś chemia w torebkach, nawet jakieś kwiatki pływają U mnie co prawda nie pada ani deszcz ani śnieg ( mieszkam blisko morza) ale za to zimno i strasznie wieje
|
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
no nad morzem podobno i tak najlepiej macie z pogodą ...
co do herbat odchudzających to też bym ich aż tak nie negowała ;d bo zazwyczaj to są herbatki ziołowe, a jednak zioła wspomagają odchudzanie. co z tym mlekiem z Biedry ? ;d w ogóle orientujecie się jaka jest jego cena i czy jest może czekoladowe ? ;d bo mam chrapkę na owsiankę z mlekiem czekoladowym <3
|
|
#393 |
|
Raczkowanie
|
No ale takiej pogody w maju to nie pamiętam. Mleko czekoladowe na pewno jest, cena chyba ok 3/4 zł
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, niezłe rzeczy się wyprawiają ;/
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
u mnie w sumie w zeszłym roku było podobnie, ale po weekendzie majowym. kilka dni tak lało jak dziś i była powódź :/
ale nie narzekam, bo przez tą pogodę nie udała się impreza plenerowa organizowana przez mojego mężczyznę i za to jedziemy na basen ;d juhuuuu ! na imprezę tego typu ochoty nie miałam (pewnie zjadłabym coś czego nie powinnam, a tak przynajmniej spalę kalorie)
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Mi też plany na majówkę nie wyszły, no ale trudno, może niedługo się wypogodzi... Ja niestety mieszkam w małym miasteczku i o basenie nie mam co marzyć
Jest z kolei siłownia (ale jakoś nie lubię) i budują teraz halę, ma być kort tenisowy itp ale to pewnie dopiero za rok/dwa.
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ponad rok temu chodziłam na siłownie. Teraz chodze raz w tygodniu na sekcję na studiach
No i 'prawie' codzienne ćwiczenia w domu Teraz czuję, że żyję
|
|
|
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
u mnie pada śnieg cholera ;|
no ja mieszkam na wsi ;d i jeżdżę do pobliskiego Miasteczka ok. 10 km (samochodem to jest chwilka), tam mam basen, siłownie itp. ale na siłownię jakoś mi szkoda kaski, wolę ćwiczyć w domu w sumie u mnie też jakaś siłownia jest, ale raczej słabiutko wyposażona kurcze tak się napaliłam na to mleko sojowe ! muszę zapytać mamę kiedy wybiera się do Biedry ^^
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Też mieszkam na wsi
i do miasta mam jakieś 7 km
|
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
oo ;d czyli znasz "znoje" mieszkania na zadupiu, że tak powiem ;d ja dojeżdżam codziennie ok. 30 km do szkoły (autobusem godzina), więc dbanie o linię w roku szkolnym łatwe nie jest ;/ przyjeżdżam 16-17, pouczyć się trzeba, więc mało czasu w tygodniu żeby np. wskoczyć na rower..
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz studiuję i wracam w piatek już do domu
Na szczęście okolica jest rozwinięta Nie brakuje sklepów, szkoły, biblioteki itp Nie narzekam, podoba mi się i nie chciałabym mieszkać w mieście. Wiem są plusy, ale u mnie minusy przeważają
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
no ja też nie mam jakoś najgorzej ;d moja wieś ma jakoś ponad 2 tys. mieszkańców, więc jest całkiem duża. aczkolwiek sto razy bardziej wolałabym miasto. te dojazdy mnie wykańczają ;/
idę ćwiczyć ;d;d
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Witam w dzisiejszym dniu.
Ja sobie nic nie zaplanwoałam wiec nie miało jak sie nie udac Ja naszzcescie mieszkam w miescie.. nie iwem jakbym przezyła na wsi.. jak dla mnei nawet moje miasto jest zadupiem :P Ma koło 30tys ludzi.. ale zawsze tesknie za Krakowem .. tam studiuje i kocham to miasto <3 Przynajmniej jest tu siłownia.. nawet kilka :P basen.. stadion.. korty tenisowe.. ogolnie klub sportowy.. tylko to mnei wkurza ze duzo rzeczy jest robionych dla mlodszych.. Np chciałabym zaczac cos trenowac np nie wiem.. kosza, czy taniec.. to nie ma jak bo jest dla ludzi z gimnazjum co ja tam bede robic :P zostaje mi z tego wszytskiego siłka i basen.. Ale naarzie wstydze sie isc na basen choc bym chciała.. fufu.. musze najpierw schusc cos.. siłka rox ![]() A pogoda do dupy.. pada.. pada.. pada.. o.O pfff jak beda powodzie to ja nie wiem ;| A dziś zjadłam tak: I - owsianka II - activia, ryzowy wafel, kawałek piernika III - placki bananowe i warzywa z patelni.. UDAŁO SIE SMAZYC PLACKI BEZ TLUSZCZU ^^a czeka mnie: IV - jogurt naturalny z dosypanym kokosem, migdałami i cynamonem , wafel ryzowy V - bo ja wiem.. ser biały? jajka? ;> okaze sie ![]() Ale dzis cwiczyc chyba nie .. nie mam siły ani checi..
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
dulcita kiedy ostatni raz się ważyłaś ? Widzę w podpisie 69 kg, teraz napewni już mniej
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Procz waniliowego jest czekoladowe i naturalne (ktore tez jest mimo wszystko słodkie, i ma posmak nie tyle sojowy co orzechowy)![]() A taka herbatka... hmm... jutro wyruszę na poszukiwania ![]() chocolattemonster jest czekoladowe cena chyba 3,99, ale jak za mleko roślinne to jest bardzo tanio. Zazwyczaj kosztują ok 7-9zł ![]() ja nie przepadam za tańcem i ogólnie muzyką latynowską. Ostatnio jak wybrałam się na zumbę to juz po 10 min miałam ochotę wyjść. O wiele bardziej wolę hip-hop, dancehall. I kocham patrzeć na tancerzy jazzowych ![]() ja zaraz zabieram się za ćwiczenia z piłką, ciekawa jestem jak mi pójdzie i jakich dokonam zniszczeń w pokoju
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
agulaaaa słonko.. bo ja to wiem
ale wiem ze mam sie wazyc dopiero po 'tych dniach' ... wiec jak mi miną to poprawie.. mam nadzieje ze mniej juz jest
|
|
#407 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj:
I 2 jaja na miękko, ciemna bułka z serem Hohland(ten topiony w plastrach...),odrobiną ketchupu,pomidorem,zielon ą cebulką II noga z kurczaka z rożna bez skóry, może 3 małe ziemniaki, sałatka:sałata,pomidor, sos na bazie jogurtu nat. III jogurt mały truskawkowy danone IVkilka łyżeczek twarogu z rodzynkami V 3 łyżeczki tuńczyka z puszki(z wody,nie oleju) z ogórkiem kiszonym i pomidorem (myślałam,że zjem miseczkę ale bez ryżu tego nie przełknę,więc będzie na jutro..), mleko z musli Jakoś tak beznadziejnie... jutro nadrobię lepszym jadłospisem (mam nadzieję!) Dzisiaj praktycznie bez ćwiczeń (no może pare minut na brzuch)... Miałam biegać,albo iść na rower ale cały dzień leje, jest szaro, ponuro więc.. |
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie na wieczór słońce wyszło
W sumie zawsze coś, od razu lepszy humor. Tak czy siak rower odpada bo na dworze 5 stopni Ale poćwiczę dzisiaj w domu, jakoś energii dostałam Jutro rano polecę po to mleko, mam nadzieję, że mi zasmakuje, narazie chyba naturalne wezmę Zaraz będzie jajecznica ze szczypiorkiem, w sumie podliczając kcal to wyszło mi dzisiaj ok 1200 włącznie z kolacja. Co prawda zjadłam pół kawałka jabłeczika, ale to dla spóbowania bo dziadki przyjechali i babcia się uparła, bo ponoć 'zmizerniałam'
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pogoda ladna sloneczko,spacerek dzisiaj zaliczylismy z synkiem zrobilismy ok 3 km szybszym tempem,choc pchanie wozka z nim bylo ciezkie ale czego sie nie robi dla zdrowia
![]() wczoraj na wieczor zrobilam 30 brzuszkow pierwsza tura a myslalam ze zrobie 5 i padne teraz co wieczor bede robic brzuszki i inne cwiczenia musze w necie wyszukac fajnych na brzuchol ![]() dziaja na I sniadanie zladlam chlebek zytni z serkiem bialym,piomidorkiem i do tego jodurt Diet ![]() na II jablko III warzywa,brokuly,marchew,k alafior ugotowane do tego piers z kurczaka gotowana na IV bedzie musli |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#410 |
|
Raczkowanie
|
Ja na brzuch polecam abs, trwa tylko 8 min a mi naprawdę pomogło
Zaraz chyba TŻ wyciągne na spacer, chociaż na te 20 min, bo dzisiaj tyle co do sklepu po bułki skoczyłam.
|
|
|
#411 |
|
Raczkowanie
|
no abs całkiem dobre jest ;d
ja dzisiaj zrobiłam 8 min- abs,legs,buns i stretch zastanawiam się, czy jak robię przerwę po każdym ćwiczeniu abs na jakieś 5-10 sekund to czy ćwiczenia tracą na wartości ? bo niestety ostatnio po abs-ie cholernie mnie szyja bolała ;/ zakwasy itp. dzisiaj robiłam przerwy żeby ją rozciągnąć i rozluźnić i kolejne pytanie, rozciągać się przed czy po ćwiczeniach ? bo doszłam do wniosku, że może przed tylko szybkie rozgrzanie stawów, a rozciąganie "po" żeby nie było zakwasów
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawszę robię rozgrzewkę przed ćwiczeniami a rozciąganie po
Co do abs to mnie też szyja bolała za pierwszym i drugim razem, okazało się, że robię ćwiczenia nie prawidłowo. Trzeba podciągać się używając mięśni brzucha a nie ciągnąć szyją, jak ja to robiłam. Teraz ręce trzymam tak cm od szyi i podciągam się moimi ' mięśniami ' i już nie ma żadnego bólu szyi ![]() Dzisiejsze ćwiczenia: -8 min abs -8 min legs -200 skrętów na boki -200 skrętów do ściany -10 min hula hop -120 unoszeń nóg do góry leżąc na boku -100 przesiadów z boku na bok (na talie i boczki) -100 nożyc -rozciąganie
- 216/400 min abs - 120/200 min legs - 870/1200 min ogólnie ćwiczeń Alexz Johnson - Skips Edytowane przez nefrey Czas edycji: 2011-05-03 o 23:58 |
|
|
|
|
#413 |
|
Raczkowanie
|
a ja wczoraj poskakałam jeszcze na skakance 30 min, niezły wycisk ;d większy niż gdybym biegała. pogoda biegać mi nie pozwoliła
basen nie wypalił, więc wygrzebałam jakąś starą skakankę ;ddzisiaj moje 32 min ćwiczeń, czyli to co wczoraj. może znajdę na internecie jeszcze jakieś ćwiczenia dodatkowe, żeby mieć równe 45 min. po południu jadę do Krakowa, więc zamiast aerobów będzie spacerowanie (zawsze jakiś ruch), ciężko jest też zaplanować jakikolwiek posiłek I- owsianka na zimno, z jabłkiem, rodzynkami, orzechami i miodem <3 II- gruszka+marchewka III- szaszłyki (jem tylko część z kurczakiem)+ ryż z sosem słodko-kwaśnym
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj cały dzień na wyjeździe, więc nie będę miała czasu ćwiczyć
Dzień poza domem i nie wiem, jak sobie poradzę na mieście z niejedzeniem. CO tu jeść?
|
|
|
|
|
#415 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale też coś takiego o nim słyszałam właśnie Ja też wczoraj miałam zakwasy, dziś już trzeba poćwiczyć, nie ma bata ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do szkoły wyjeżdżam 2 godziny wcześniej, bo dodatkowo mam autobusy co godzinę ![]() Ale w przyszłym roku na szczęście przeprowadzka, też na wieś, ale busy co 10-15 minut i autobus ![]() Cytat:
![]() I jak ćwiczenia, pokój wygląda jako tako? ![]() ![]() Cytat:
Bez przerwy? Mnie skakanka okrutnie męczy, mogę najdłużej 10 minut i jestem cała mokra ![]() Zrobiłam dziś TŻ-owi owsiankę, ale mi gęsta wyszła, z bananem jadł, ja też z drugą połową banana I mówi, że jest po niej taki pełny ![]() Potem będą ze 2 kanapki z warzywami i szyneczką, na obiad kotlecik z kurczaka obtoczony w jajku i przyprawach ze szpinakiem, na podwieczorek jajo na twardo z odrobiną majonezu, a na kolację kromeczka z makrelą w pomidorach
|
|||||||||
|
|
|
|
#416 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bieganie jak jest zimno to masakra ;/ jak oddycham nosem, to po 5 min boli mnie nos, jak ustami to gardło. potem łapią uszy i jak już boli gardło i uszy to za dobrze nie jest, bo wtedy mam przerwe w treningach na 3-4 dni. wolę w sumie biegać co 2 dzień przez tą pogodę i robić to regularnie niż chorować ;/
|
|
|
#417 |
|
Raczkowanie
|
chocolattemonster wow 30 min
ja bym chyba nie dała rady nawet z przerwami Kiedyś lubiłam skakać na skakance, ostatnio jednak przeczytałam gdzieś, że bardzo rozbudowują się łydki i jakoś się boję...myszka2020 no ja niestety chyba nigdy nie przekonam się do jogurtu natrualnego. Ale poszłam dzisiaj rano do biedronki (jak dobrze, że mam 5 min spacerkiem) i kupiłam to mleko sojowe. Pyszne
|
|
|
#418 | |
|
Rozeznanie
|
wygląda
nie było tak źle ![]() ale za to cały czas mam zakwasy, nawet nie wiem czy nie gorsze :/ Cytat:
A nie mówiłam że pyszne mleczko? Ja jestem uzależniona ![]() Póki co zjadłam omlet owsiany na śniadanie. Tak się nim najadłam, że starczy na długi czas
|
|
|
#419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z chęcią spróbowałabym czegoś nowego
|
|
|
|
#420 |
|
Rozeznanie
|
Przepis znalazlam na forum sfd, Jest to propozycja na sniadanie w dzień treningowy.
Omlet z płatków owsianych Składniki płatki owsiane 50g otręby pszenne 10g jajka całe 130g (2 sztuki) białka jaj 70g (2 sztuki) kilka kropel aromatu do ciasta (ja wybrałam waniliowy) słodzik Wykonanie Płatki owsiane wraz z otrębami zalewamy wrzątkiem i dodajemy słodzik. Gdy płatki nasiąkną, wbijamy jajka i białka, dodajemy kilka kropel aromatu, dokładnie mieszamy. Smażymy z dwóch stron na patelni teflonowej. Wartości odżywcze: B 29g T 15g W 34g 393 kcal Ode mnie: trzeba uważać z ilością wody potrzebną do płatków - jeśli da się jej za dużo niestety omlet może się rozwalić. Za pierwszym razem niestety mi się nie udał, za drugim razem (tj dzisiaj) wyszedł idealnie ![]()
" A czym byliby ludzie bez miłości? GINĄCYM GATUNKIEM, odparł Śmierć" Edytowane przez paniKA88 Czas edycji: 2011-05-04 o 13:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

Po wczorajszym wysiłku tak mnie ramiona bolą, że chyba muszę sobie zrobić dzień przerwy
to jutro skocze do biedronki po to mleko, właśnie wczoraj mu się przyglądałam i nie byłam pewna
Co do herbat ' odchudzających' nie jestem jakoś przekonana, nie wierzę zbytnio w jej działanie, no ale nie mogę Ci nic więcej powiedzieć bo nie próbowałam. Natomiast mogę Ci polecić zieloną herbatę np ze skórkami pomarańczy itp Ostatnio dostałam taką i nie jest to jakaś chemia w torebkach, nawet jakieś kwiatki pływają
U mnie co prawda nie pada ani deszcz ani śnieg ( mieszkam blisko morza) ale za to zimno i strasznie wieje 

Jest z kolei siłownia (ale jakoś nie lubię) i budują teraz halę, ma być kort tenisowy itp ale to pewnie dopiero za rok/dwa.
No i 'prawie' codzienne ćwiczenia w domu 

i do miasta mam jakieś 7 km

Ja też wczoraj miałam zakwasy, dziś już trzeba poćwiczyć, nie ma bata
Bez przerwy? Mnie skakanka okrutnie męczy, mogę najdłużej 10 minut i jestem cała mokra