|
|
#391 | ||||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty- część V
Jeśli to kotka
![]() Jeszcze jedna wizażanka ma bielucha, ta od fotki na balkonie (ech, moja pamięć )---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Ten zwykły z C. był za 3-4 zł, teraz za 5 jest. Nie było go ze 2 tyg. wystawili z napisem : nowość, 5 zł- taniej nie kupisz- i po ptokach ![]() Drewniany rezerwuję dla szczura ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() Staram się, ciągle, żeby było jeszcze lepiej ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Oooo, Batman go nazwę Znajdźcie imię dla drugiego ![]() Jaki mały ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- MIKOŁAJJJJJJJ !!!!! (Głupieję przez Was )
|
|
#392 | ||
|
|
Cytat:
![]() Ma podobna postawę do moich psów, taką 'przepraszam za wszystko' ![]() Papużyska uwielbiam ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Brytek?
|
|
#393 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#394 | ||
|
|
Ja też zamówiłam. I też mam nadzieję, że zeżre. Jak nie, to głodówka . Ja wiem, że są koty wybredne, ale nawet przeciętny wybredny kot w końcu coś zje. A ten Pajac ani rusz ![]() http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ijen_kot/51718 ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
Tak. Persilla na kolanach poleży, może nie na całych się kładzie, ale szuka kontaktu. Bawić też się lubi. Za kulka papieru lata jak wściekły I za laserem. Za głaskanie dałby się pokroić! Sam pcha łeb pod rękę, może kiedyś nagram.Myślę, że kot musi się przyzwyczaić. Mój też z początku nie lubił głaskania, teraz nadrabia ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- To ja chcę, żeby moje były brudne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------
|
|
#395 | |
|
|
Cytat:
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Szczerze mówiąc okropna się ostatnio zrobiła. Wychodząca jest i jakiś czas temu zniknęła na 2 tygodnie. Wróciła wychudzona 1/3 normalnego kota. Wet stwierdził, że najprawdopodobniej ktoś ją zamknął w jakiejś piwnicy pewnie, bądź garażu. Od tamtego czasu fuka, syczy i się dotknąć nie da
Łasi się jedynie jak michę pustą widzi, a pogłaskać się da jak z partyzanta się podejdzie w czasie jak śpi, ale to też nie za długo bo od razu pazury wystawia i się denerwuje.
|
|
|
|
#397 | |
|
|
Cytat:
To taki fragmencik, mam gdzieś inne, lepsze
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
1. zdjęcie "mówiłem, żeby kupiła większy i znowu nie posłuchała..." ![]() uwielbiam Twojego Chama |
|
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Malla... Może akurat jest tam ktoś, kogo Daniels chciałby u siebie gościć ![]() Cytat:
Jaki ufaflany pyszczek
Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-07-20 o 00:20 |
|
|
|
|
#400 |
|
Nie depcze krokusów
|
Może chciał się przefarbować w typie point?
|
|
#401 |
|
Rozeznanie
|
Vic87 kotka śliczna, ale wyraźnie ktoś ją skrzywdził przez te dwa tygodnie, skoro tak reaguje
Bałabym się już ją wypuszczać.Chamidło bezbłędne, jak zwykle ![]() U nas eksperyment. Mały zjada swoją dzienna porcję chrupek rozdzieloną na cztery razy, ale ponieważ je jak wariat, to nie może dostawać razem z Safirką z karmnika, bo wyjada za dużo i źle się to kończy (brzydką kupą). Postanowiliśmy zainwestować w zabawkę do karmienia, głównie żeby spowolnić jego jedzenie. Zabawka wczoraj doszła i niestety mój mąż, po przeczytaniu co prawda ulotki, ale bez konsultacji ze mną, nasypał małemu calą pozostałą porcję na cały dzień. Zebi zjadł ją w 45 minut a była godzina 15. I co tu zrobić? Kota głodzić do następnego dnia nie można, dać mu kolejne porcje też nie, bo skończy się tragedią i obsraniem. Mówię Wam, aż mnie głowa rozbolała![]() Trochę tam dosypałam, ale dziś będziemy tam wsypywać mniej i ze trzy razy w ciągu dnia uzupełnimy. Koty jedzą już razem z tej zabawki, Safirka była bardzo zainteresowana. W sumie jak im nasypałam ok. 5.40, to jak wychodziłam o 7.00 to jeszcze majstrowali przy tym. Jedzą tak po kilka chrupeczek, odejdą, znów chrupeczka i tak w kółko. Zobaczymy, jak eksperyment się zakończy, na razie w kuwecie brzydkiej kupy nie było (mimo za dużej dawki wczoraj) i koty mają zajęcie. |
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
Ziazik, Euzebiusz jest już takim dużym kocurkiem... Safirka ma piękne futerko. Cudne te Twoje kotki
Pomysł jest świetny. Mam wielką nadzieję że się sprawdzi na dłuższą metę. |
|
|
|
#403 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ziazik, jak Bury wlazł do szafy i się poczęstował dwukrotnością dziennej dawki, to i tak potem o określonych porach był głodny i łaził za mną, więc dawałam mu malutkie porcje. Poczęstował się tak kilka razy zanim wbiłam gwoździa w szafę i uniemożliwiłam mu jej otwieranie.
|
|
#404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzielnie brnął przed siebie mrucząc zawzięcie i nie zrażając się tym, że po drodze np. spadł z łóżka nazywałam go Małym Zdobywcą ![]() Na kolanach całkiem lubi siedzieć, tylko o tym nie wie nigdy nie chce przyjść a jak go wezmę siłą to nagle się rozmrucza ![]() Za to Tygrys był taki ostrożny, zdystansowany, w sumie nadal jest on jest szczęśliwy leżąc w nogach, łasi się tylko jak widzi panią z miseczką a przychodzi się przytulić od wielkiego dzwonu i też na kilka minut tylko.---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() Super sprawa i dobrze, że się sprawdza póki co Euzebiuszek Safirka jak zwykle magiczna Ja również w fanklubie Chama ![]() Nimfa, może załóż mu fanpejdża?
Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-07-20 o 10:07 |
||
|
|
|
#405 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Idea jest taka, że kot je ekstremalnie często, ale po chrupku i jeden wsyp ma starczyć na cały dzień. Ale znając moje koty... Byłabym bardzo zdziwiona, gdyby udało się ich tego nauczyć, a na pewno nie w ciągu kilku dni Będzie dobrze, jak będą dostawać np. 2-3 razy i będą wolniej jedliCytat:
![]() Dzięki Ja poproszę więcej Tygryska na zdjęciach
|
|||
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak się cieszę!
Wstępnie ustaliłyśmy z Panią z hodowli kolejny termin wizyty u Iryska Będzie 05.08 Rudziak będzie miał wtedy już prawie 2 miesiące (urodził się 6.06). Nagle mój zbliżający się urlop został przyćmiony ![]()
|
#407 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No patrz- głupia ja! O tym nie pomyślałam!
![]() Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam Chama. Czy wiesz, że Cham to pierwszy kot, na którego zwróciłam uwagę wchodząc tu na forum? ![]() Cytat:
Ja to takie coś sama zrobiłam. Może nie wyglądało to zabójczo, ale działało! Z pustej rolki po papierze. Pozaklejałam, dziurki zrobiłam i działało. Kitty jak ryjówka chodziła po mieszkaniu. Nosem to toczyła sobie
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda na super sprzęt ![]() A myślałaś, żeby sprzedać? Może ktoś by się połasił... Tygrynia nie fotografuję zbyt często bo zawsze się staram, żeby wyszło jakoś ładnie, inaczej, a on jest... no, nudny w porównaniu z młodym oczywiście taki typowy kot. Nie broi, nie wrzeszczy, nie gada, jak ćmy łapie to znów nie zdążę go złapać. Teraz poluję żeby go trzasnąć jak wskakuje na parapet i łasi się o szybę, tak śmiesznie mu się mordula rozpłaszcza Ale dodam jedno, zaraz jak do nas przybył ciągle mi na zdziwionego wyglądał ![]() Aha, i jeszcze znalazłam - bojowniczą reakcję na psa Wybaczcie tandetny clip art, była tam buźka mojej mamuśki a to była jedyna możliwość edycji, na jaką pozwala mi telefon
|
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Można, można
Co prawda nie wygląda jak rasowa zabawka z zoologicznego, ale swoją funkcję spełniała
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
Andriejewna- cudowne koteczki. Pierwszy ma śliczne oczka, a drugi zrobił genialne "diabskie" uszka
|
|
|
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
Ale te Wasze białasy cudne
Normalnie jakbym widziałam moją małą w apgrejdowej wersji
|
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większość zabawek chłopaków jest autorska i... eee... niewyjściowa zaraz będę majstrować
|
|
|
|
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
To można też z plastikowej butelki zrobić
|
|
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Tygrynio i Tygrynio! ![]() Ale rzeczywiście tak patrzę że inaczej wyszedł, raz zielony a raz szary. Może na starość zszarzał ![]() Dzięki ![]() Hehe nie mogę, Tygrys o kilku twarzach ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#416 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedyś w takim dłuższym pudełeczku powycinałam dziurki okrągłe i włożyłam tak kulkę, która była większa od dziurek. Kitty próbowała ją wyjmować a się nie dawało- taki psikus jej zrobiłam. Też fajna zabawka
![]() Teraz na google zalazłam takie coś : http://www.spryciarz*e.pl/zobacz/jak...bawke-dla-kota Ja zamiast kleju użyłabym nitki żeby to związać
Edytowane przez donka_bez_ogonka Czas edycji: 2012-07-20 o 13:02 |
|
|
|
#417 | |
|
|
Cytat:
On zawsze myśli, że wszystko jest dla niego ![]() Cały taki był ![]() Może, może Czasem chciałabym, żeby koty miały futra na zmianę
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie ten Na pierwszym zdjęciu podobny do Szarusia, którym opiekowała się Malla ![]() Ancij bardzo lubi bawić się patyczkami do uszu, ale nie pozwalam mu, bo boję się że udusi się wacikiem. Może przesadzam, ale wolę dmuchać na zimne. Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-07-20 o 13:10 |
|
|
|
#419 |
|
|
Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2012-07-20 o 13:06 |
|
|
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

)
ale jak kupiłam Benka bentonitowego to było tylko trochę lepiej więc stwierdziłam ze to bez sensu
dlatego tak pytam o ten "trocinowy" 

trzeba przyznać ze ładna jest 
zapraszał je do zabawy???

wygląda na super sprzęt
bo zawsze się staram, żeby wyszło jakoś ładnie, inaczej, a on jest... no, nudny