|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XI
paczula daje po nosie
![]() anula, kusi mnie mydełko hugo naturals, ale takie kiepskie zapachy, to na nic się nie skuszę
|
#392 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Koło mnie w tk.sporo tych hugonaturalsów; mydło też było, lawendowe.
Myślicie, że znajdę gdzieś scurb do ciała bezolejowy? Nie cierpię tego naolejowania ciała po peelingu ![]() A z drugiej strony trzeba naturalne peelingi co miałam do tej pory to straszne slabiaki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#393 |
|
Rozeznanie
|
O kurcze stara, a stremowana. Piszę do tych które mnie pamiętają i do tych nowych też, a co? No dobra namawiałyście mnie na bloga, to teraz macie
. Wątek odwiedzam każdego dnia i czytam i jestem pełna podziwu dla wiedzy i chęcią dzielenia się swoimi wrażeniami, odczuciami i opiniami, nie ma lepszego bloga kosmetyki naturalnej jak ten temat i tak bardzo wiarygodnej. Bardzo Wam dziękuję za wsparcie, tolerancję i wieeelkie serducho, bo ono tu bije
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze raz dziękuję za nominację a skoro czytasz to czemu nic nie piszesz?????? teraz proszę pisać regularnie! potrzebujemy Cię tutaj bardzo.
|
|
#395 | ||||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem tylko, jak ze ścieraniem, ale wykorzystuję zawsze patent z dodawaniem drobinek, jak coś ma ich za mało. ![]() Cytat:
|
|
#396 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś tak dobre, wręcz super, co tu pisać? Ale dobra obiecuję poprawę, nie tylko czytać, pisać tez, oki
Dziękuję za tolerancję i akceptację wieku, co wcale nie jest takie oczywiste
Edytowane przez auraria Czas edycji: 2014-11-29 o 21:22 |
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() A co do wieku, no co Ty gadasz, naprawdę zdarzyło Ci się mieć nieprzyjemności To chyba tylko ze strony jakichś niewychowanych smarkaczy , takimi się nie przejmuj. Ja tam wolę starsze i doświadczone Z resztą nic mnie nie obchodzi wiek, nawet już zapomniałam, ile tak naprawdę wiosen sobie liczysz![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebuję bardzo mocno nawilżającego balsamu na zimę. Używam teraz 100% Pure, ale im zimniej tym gorzej z moją skórą i okazuje się niewystarczający
Macie może dla mnie jakieś propozycje?
|
|
|
|
#399 | ||
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
miałam wziąć ten krem p/oczy: http://plantsforbeauty.pl/super-owoc...ure-p-202.html ale w końcu wzięłam ten ogólnotwarzowy: http://plantsforbeauty.pl/balsam-do-...ure-p-220.html zerknij na ich składy, różnią się tylko ilością vit. C ![]() Cytat:
![]() chciałąbym taki peeling średnio mocny, skrzypiący na skórze jak kiedyś dawno SVR miał w swojej ofercie.... |
||
|
|
|
#400 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
całkiem przyjemny jest, chociaż bez szału, ale ja jestem po prostu zakochana w Savon Noir i nic mi tak dobrze nie robi... Zapach słodki z nutką czegoś orientalno kwaśnego i miodowego... Domyślam się, że próbowałaś już... jak u Ciebie się sprawdza? Cytat:
ja kiedyś u nich kupowałam szampony urtekram, nie spodziewałabym się czegoś takiego... przykre ![]() Cytat:
ja się czaję na ich krem nawilżający... cholercia, a potraficie mi wytłumaczyć różnicę pomiędzy hugo naturals a hugo i debra naturals? mają te same składy? bo na iherb gdzieś widziałam opinię, że te z debra są gorsze... Edytowane przez Fryne Czas edycji: 2014-11-30 o 15:50 |
||||
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
mydło słabo nawilża?
ja tak do końca nie wierzę, że mydło może nawilżać w stopniu wystarczającym - oby nie wysuszało.
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
też mnie to męczyło, bo kupiłam odżywkę Hugo a masło do ciała Hugo & Debra, więc napisałam do firmy do USA i odpisali mi, że to ta sama firma, tylko zmienili nazwę.
|
#403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak a' propos mydeł to na razie najlepszym dla mnie okazał się miodowy Speick (taki sześciokątny) za 8 zł; po tym sukcesie spróbowałam Madary (i nie bardzo), a z iHerba Kirk's kokosowego (fajowe) i figowego South of France (cudna piankowa mięciusia piana, ale mnie trochę wysusza). Teraz zamówiłam sobie Alaffię i Out of Africa teraz myję się tylko mydłami na zmianę z aloesowym Facelle i przesusz jest pod kontrolą (a ja mam mega suchą skórę ciała) Edytowane przez Fryne Czas edycji: 2014-11-30 o 21:25 |
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Użyłam dopiero raz, nie mam jeszcze zdania. Ale na szczęście nie jest tak tłuste jak się obawiałam i przyznam, że pierwsze wrażenie jest całkiem przyjemne. Trochę dziwna konsystencja, ale w użytku fajne. Miałaś z olejem moringa?
|
#405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo fajna konsystencja, bardziej balsamowa, niż masłowa. Problemem było to, że mało wydajne i nie nawilżało na długo... |
|
|
|
|
#406 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli już wykorzystałyście wszystkie zakupowe preteksty typu Mikołaj, Gwiazdka, Czarny Piątek, a lista zakupów na DDD pęka w szwach i absolutnie już nic nie można dopisać, to istnieje jeszcze iskierka nadziei- mój ulubiony sklep Biovea, gdzie dostawa jest gratis od 125zł przysłał maila z rabatem 15% na "Cybernetowy Poniedziałek"
http://www.biovea.com/pl/index.aspxPierwsze słyszę o takiej akcji, ale może się przyjmie, tym bardziej, że oferta brzmi bardzo zachęcająco no i mają firmę Andalou, co prawda w okrojonym asortymencie, Devita (makijaż i pielęgnacja), Dessert Essense Kosmetyki są teraz nawet w oddzielnym sklepie Neulook http://www.neulook.com/pl/index.aspx, ale tam rabat wynosi tylko 10%, niemniej jednak to samo można zamówić w Biovea z -15% ![]() Nie wiem, czy zamówię, bo jednak trochę zaszalałam w H&B ostatnio, ale te ich hasła typu "ostatnia szansa, by zaoszczędzić", "fantastyczne znaleziska", "przedmioty dla piękności" zawsze mnie strasznie rozbrajają
|
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;49156594]Jeśli już wykorzystałyście wszystkie zakupowe preteksty typu Mikołaj, Gwiazdka, Czarny Piątek, a lista zakupów na DDD pęka w szwach i absolutnie już nic nie można dopisać, to istnieje jeszcze iskierka nadziei- mój ulubiony sklep Biovea, gdzie dostawa jest gratis od 125zł przysłał maila z rabatem 15% na "Cybernetowy Poniedziałek"
http://www.biovea.com/pl/index.aspxPierwsze słyszę o takiej akcji, ale może się przyjmie, tym bardziej, że oferta brzmi bardzo zachęcająco no i mają firmę Andalou, co prawda w okrojonym asortymencie, Devita (makijaż i pielęgnacja), Dessert Essense Kosmetyki są teraz nawet w oddzielnym sklepie Neulook http://www.neulook.com/pl/index.aspx, ale tam rabat wynosi tylko 10%, niemniej jednak to samo można zamówić w Biovea z -15% ![]() Nie wiem, czy zamówię, bo jednak trochę zaszalałam w H&B ostatnio, ale te ich hasła typu "ostatnia szansa, by zaoszczędzić", "fantastyczne znaleziska", "przedmioty dla piękności" zawsze mnie strasznie rozbrajają [/QUOTE]a to jakiś kod rabatowy jest ogólny, czy tylko Twój osobisty?
|
#408 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#409 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;49156594]Jeśli już wykorzystałyście wszystkie zakupowe preteksty typu Mikołaj, Gwiazdka, Czarny Piątek, a lista zakupów na DDD pęka w szwach i absolutnie już nic nie można dopisać, to istnieje jeszcze iskierka nadziei- mój ulubiony sklep Biovea, gdzie dostawa jest gratis od 125zł przysłał maila z rabatem 15% na "Cybernetowy Poniedziałek"
http://www.biovea.com/pl/index.aspxPierwsze słyszę o takiej akcji, ale może się przyjmie, tym bardziej, że oferta brzmi bardzo zachęcająco no i mają firmę Andalou, co prawda w okrojonym asortymencie, Devita (makijaż i pielęgnacja), Dessert Essense Kosmetyki są teraz nawet w oddzielnym sklepie Neulook http://www.neulook.com/pl/index.aspx, ale tam rabat wynosi tylko 10%, niemniej jednak to samo można zamówić w Biovea z -15% ![]() Nie wiem, czy zamówię, bo jednak trochę zaszalałam w H&B ostatnio, ale te ich hasła typu "ostatnia szansa, by zaoszczędzić", "fantastyczne znaleziska", "przedmioty dla piękności" zawsze mnie strasznie rozbrajają [/QUOTE]ja też dotąd słyszałam tylko o CyberMonday ale po wejściu do sklepu można wiele nowych nazw poznać, np: Kij Fundacja Makijaż (podkład w sztyfcie) albo: Cieczy olej kokosowy
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;49157444]Ogólny- jest na stronie głównej.[/QUOTE]
|
#411 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
Iherb podniósł cenę najtańszej przesyłki
Teraz zależy ona od wagi i ja np. przy produktach za około 40$ i wadze 1.7kg mam najtańszą przesyłkę za 17.80$
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi wychodzi, że przy wadze do 2 funtów (0,9kg) i kwocie powyżej 40$ będzie 4,45$ za przesyłkę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#414 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;49161333]Tam na każdym kroku można spotkać takie kwiatki np. szybkowiążący klej do paznokci http://www.biovea.com/pl/product_det...Ć-MAKSYMALNA-G, a tytuł zamówienia możesz sobie wybrać np. księżna lub baronowa, a facet np. hrabia lub rycerz
To się uśmiałam ![]() Jest jakiś % w Biolanderze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#415 |
|
Konto usunięte
|
Czy mydlo naturalne to tez sie zalicza tutaj?
Ja mam jeszcze z ostatniego zamowienia, ale skusilam sie znow na zamowienie u Zhenobya. Przyslali mi maila ze aleppo z glinka maja w promocji za 3€, mialam nie kupowac. Ale pomyslalam, ze przy okazji wezme duze Black Saop, bo mi sie podobalo, matko jaka mialam cere po nim, fakt w innya pore roku, a nie zima, ale moze i teraz sie sprawdzi. a przy okazji do koszyka wskoczyla rekawica do peelingu ( mam wersje z Rossmanna ale chcialam wkoncu zobaczyc na czym polega ten zachwyt rekawicy Kiss) i zeby dobic do darmowej przysylki to wsadzilam to aleppo z tonerde i jeszcze mala wersje ktora tez jest z glinka. O to moje cudenka https://shop.strato.de/epages/153807...2/Products/600 https://shop.strato.de/epages/153807...2/Products/106 ale granatowa juz jej nie ma, pewnie kupilam ostatnia sztuke https://shop.strato.de/epages/153807...02/Products/90 skonczyly mi sie typowe mydla do wlosow to wzielam jeszcze to, w tej chwili myje wlosy wersja z miodem https://shop.strato.de/epages/153807...02/Products/60 https://shop.strato.de/epages/153807...02/Products/86 |
|
|
|
#416 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Zależy do jakich włosów, ale Natura siberica seria rokitnikowa jest podobno fajna do włosów wymagających dociążenia, podobno solidne treści
Cytat:
A to dobrze wiedzieć, ja mam tak z peelingami, ze właściwie wszystkie uważam za zbyt ubogie w drobinki, poza takimi w formie sypkiej więc podrasowuję, nawet jeśli dobrze ścierają, to dodaję drobin, wtedy produkt jest wydajniejszy. Już takie przyzwyczajenie, a poza tym prawie nie kupuję peelingów, odkąd używam rękawiczek nylonowych.[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;49156594]Jeśli już wykorzystałyście wszystkie zakupowe preteksty typu Mikołaj, Gwiazdka, Czarny Piątek, a lista zakupów na DDD pęka w szwach i absolutnie już nic nie można dopisać, to istnieje jeszcze iskierka nadziei- mój ulubiony sklep Biovea, gdzie dostawa jest gratis od 125zł przysłał maila z rabatem 15% na "Cybernetowy Poniedziałek" http://www.biovea.com/pl/index.aspxPierwsze słyszę o takiej akcji, ale może się przyjmie, tym bardziej, że oferta brzmi bardzo zachęcająco no i mają firmę Andalou, co prawda w okrojonym asortymencie, Devita (makijaż i pielęgnacja), Dessert Essense Kosmetyki są teraz nawet w oddzielnym sklepie Neulook http://www.neulook.com/pl/index.aspx, ale tam rabat wynosi tylko 10%, niemniej jednak to samo można zamówić w Biovea z -15% ![]() Nie wiem, czy zamówię, bo jednak trochę zaszalałam w H&B ostatnio, ale te ich hasła typu "ostatnia szansa, by zaoszczędzić", "fantastyczne znaleziska", "przedmioty dla piękności" zawsze mnie strasznie rozbrajają [/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle przybywam, żeby pochwalić mydełko Bio Aroma różane, które wygrałam u Beeets. Bardzo przyjemne i delikatne, piana jest w odczuciu tłusta. Dobrze przy tym myje, nie wysusza. Fajne Sylwiusaka, świetny jest ten żel aloesowy Eubiony, jest jak serum, podoba mi się, że nie ściąga, super nawilża, tylko zapach trochę mi nie podchodzi, ale mogłabym przeboleć. Już go miałam w koszyku ddd z innymi rzeczami, ale ostatecznie zrezygnowałam z niego, bo musiałam się zmieścić w limicie kwotowym a użyłam go na razie tylko raz, więc jeszcze muszę potestować. Myślę, że spodobałoby Ci się serum Alterry, skoro lubisz EubionęJak tam poczynania w ddd? Co kupujecie? Ja już co nieco skubnęłam ![]() .
|
|
#417 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
no i ja o to samo chciałąm zapytać
![]() zamawiam z ecospa, z apteki i chętnie coś bym jeszcze skubnęła, weź no podpowiedz (czy któryś z tych kolagenów jest dobry? W Phenome są rabaty do 45% (nie wiem, co konkretnie,ale pewnie pojadę, jakby ktoś coś chciał to dajcie znać...) |
|
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Ja już zamówiłam kilka rzeczy w ecospa (hydrolaty i algi), w skarbcu natury deo hauschki, i szczotkę TT dla córy w ladymakeup. I na razie tyle. W Iwosie skorzystałam z sobotniej darmowej dostawy więc teraz nic już nie kupuję u nich.
Bemybio mnie kusi bo mają santaverde a ja nic jeszcze od nich nie miałam... |
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ja polecam NTC lub Bingo. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ocollagen.htmlCytat:
Muszę sobie jeszcze oblukać jakieś dżinsy. A chciałam zamówić mydła w grandi.pl, ale wkurzyli mnie, bo zmienili promocje, właściwie wszystko co chciałam było w super cenach, chciałam na prezenty wziąć, a tu zonk, tuż przed akcją podnieśli ceny, a niech się cmokną.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-12-02 o 09:50 |
||
|
|
|
#420 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
ntc nie biorą udziału
Cytat:
![]() co myślisz Korah o tym kolagenie? ![]() http://ecospa.pl/produkt/pseudokolagen-roslinny-kolagen Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2014-12-02 o 10:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

To chyba tylko ze strony jakichś niewychowanych smarkaczy
, takimi się nie przejmuj. Ja tam wolę starsze i doświadczone