![]() |
#391 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Cytat:
Na początku ubierałam body i pajacyki, ale teraz stwierdziłam, że wygodniej body + bluzkę + półśpiochy. Na początku przebierałam synka kilka razy dziennie, bo siku wychodziło za pieluchę i ubranka były mokre. I pranie co drugi dzień. Także body lepiej mieć więcej niż mniej ![]() I na pewno dużo pieluch tetrowych! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Dobra, to ja tu z wami zostanę na trochę
![]() W środę była wizyta i pęcherzyk rośnie, ciałko żółte jest 3,6 mm ![]() ![]() Widziałam biały migający punkcik. Według doktorka był to początek 6 tygodnia ciąży. I mam kartę ciąży ![]() ![]() Jejku, jacy my szczęśliwi wyszliśmy z TŻ z kliniki ![]() I po krótkim czasie, zaczęłam plamić ![]() Ale jest już ok i już nie chcę więcej tego przeżywać ![]() Następna wizyta w środę. Wy też miałyście wizyty co tydzień w klinice ? I jak długo prowadziliście ciążę jeszcze w klinice ? Póki co jeździmy, bo badają hormony i doktorek cały czas coś zmienia w dawkach.
![]() |
#393 |
Raczkowanie
|
Eve witaj na stałe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
No to ja już miałam 2 wizyty po transferze i teraz będzie 3.
Tak myślałam, że może tak do ok 10 tygodnia będę jeździć, ale zobaczymy. Tak, te hormony to akurat dobra sprawa ![]() Tydzień temu mój estradiol wynosił 232 wiec o dużo za mało i progesteron niby w normie bo 43, ale i tak dawka zwiększona była. Brałam Lutinus 100 3x2 Luteina 50 4x3 Estrofem 3 x2 Teraz po kolejnych badaniach Estradiol skoczył na 1192 Progesteron 123 Doktorek, zmniejszył tylko luteinę na 3x3 I tak przy okazji, któraś ma jakieś leki do odsprzedania ? Interesuje mnie Lutinus, Luteina i Estrofem też mogą być ![]()
![]() |
#395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak rodzinka zareagowała na ciążę? Wszyscy pewnie przeszczesliwi ![]() Cytat:
A pieluch ile masz tak z ciekawości?brałas zwykle czy kolorowe, flanelowe tez? Eve witaj kochana,tak bardzo się ciesze waszym szczęściem ![]() Mam nadzieje ze plamienia nie pojawia się już,a cała ciąża przebiegnie w spokoju. Ja w klinice byłam tylko na samym początku(mamy sporo km),pozniej potem już chodzilam do siebie i moja p.dr założyła mi kartę ciążową.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
No, my też mamy kawałek, bo 90 km.
Tyle już przeszliśmy, że te kilka tygodni chce jeszcze jeździć, będę spokojniejsza.
![]() |
#397 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tetra biała czy kolorowa to kwestia gustu. Ja wolę używać kolorowych, bo są ładniejsze ![]() I jeszcze jedna rada - dużo kocyków! Mi brakuje :P Eve gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Danus to ile tych kocykow masz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Dana a nie myślałaś żeby na przewijak położyć takie maty kupowane w aptece ?
Zabrudzi to do kosza i prania mniej ![]() Ja je kupowałam dla szczeniaczków żeby się tam załatwiały ![]()
![]() |
#401 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
A no tak
![]() Może siurać w kaźdym kierunku ![]()
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
No tak dziewczynki maja ograniczone sikanie do jednego kierunku
![]() A chłopaki oj różnie, nie raz mnie bratanek osiurkal ![]() To kupie dwa te minky grubsze i może dokupię jakieś cieńsze tak zeby byly zanim lato przyjdzie. Moje dziecię będzie marcowe Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-10-16 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Konto usunięte
|
Ja mam jeden grubszy minky i nie będę kupować więcej. On jest mniej "elastyczny" od cienkiego i jak dla mnie nie do końca praktyczny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Zakorzenienie
|
O widzisz,super ze piszesz takie rzeczy.
:-* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
Konto usunięte
|
Jeszcze mi się coś przypomniało. Czapeczki. Na chłodniejszy czas lepiej kupić takie z uszkami. Ja miałam bez i na spacerze zawsze czapka się przekręcała i odsłaniała ucho albo ciągle spadała na oczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#407 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() ![]() A tu mały ssak. NAjedzona i pielusia czysta więc zaciesz na twarzy ![]() ![]() IMG_20151018_153659-zmniejszajka_pl.jpg Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Są jeszcze tabletki na naturalnych składnikach Mammarin Mamma czy jakoś tak i dziewczyny to brały z mojego wątku mamusiowego ![]() Ponoć dobre. Mnie tak nie męczyło w 1 trymestrze to nie bralam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na razie półśpiochów nie używam żeby pępuszka nie podrażniać a raczej kikuta. U mnie teraz cąły czas w ruchu kaftaniki, śpioszki, pajacyki i bodziaki z długim rekawkiem, których mam mało ale już nie kupuję nawet 56 bo zaraz będzie za małe. Najwięcej ciuszkó mam na 62 a teraz to codziennie pranie- prasowanie ![]() Duuuużo pieluszek idzie i tertrowych i flanelowych. NAjpierw miałam 7 tertrowych i 5 flaneli a jeszcze dokupiliśmy po 4 z każdego rodzaju. Sporo idzie. Dla mnie cudownym wynalazkiem jest rożek. Mam 2 na zmianę, bo mała ulewa ostatnio. Jak ściśnięta to momentalnie odpływa. Teraz w dzień się staram, żeby zasypiała tylko pod kocykiem. Niech się namacha, a na noc rożek. Chyba ze w dzień płacze a wszytsko zrobione ma tn pielucha i cycek ![]() ![]() Do noska polecam spray Marimer, Fridę do odciągania i gruszkę ![]() ![]() Na pewno sól fizjologiczna do przemywania oczek. Na doopkę to mąka ziemiaczana najlepsza. Moja jeszcze miała rumień po urodzeniu i pomogło kąpanie w krochmalu. Gotuje się też z mąki ziemniaczanej ![]() ![]() Rzadko używam jakiś kremów. Jak już to troszkę Bepanthenu na doopkę posmaruję. Uzywamy na razie pampersów Pampers, bo Dady takie dość twarde do zawijania pod pępuszkiem. Chusteczki Dada albo Hipp ![]() Kocyki mam 3. Jeden gruby i 2 cieńsze ale jeszce chyba dokupię jeden cieńszy albo ze 2 ![]() Meterac lateks kokos chyba najlepszy ![]() Ochraniacz na materac z powłoką membranową przepuszczającą powietrze na allegro kupiłam ![]() Super się sprawdzają woreczki na brudne pampki, bo te kupki nie pachną jednak ciasteczkami ![]() ![]() Pępuszek czasami psiknę Octeniseptem, a tak to aby nie moczyć a jak już się zamoczy to psiknę właśnie i dobrze osuszam. Rzadnego spirytusu chyba, że coś się dzieje niepomojącego to rozrabimy w wodą spiryt 1:2 woda ![]() Jak coś jeszcze będziecie chciały zapytać to piszcie ![]()
![]() |
![]() |
#408 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kombinezonik mam na 62 taki jesienny i się topi niunia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to ostatni raz byłam na wizycie serduszkowej i już do swojego gina Cytat:
![]() Ciekni kocyk w domu potrzebny. Niunia moja teraz śpi w nocy w rożku i kocykiem przykryta cienkim ![]() Nie kupujcie za dużo wszytskiego, bo później część się nie przyda a zawsze można dokupić po porodzie to co będziecie widziały ze się przyda na pewno ![]() ![]() ![]() Ale posta strzeliłam długiego ![]()
![]() |
![]() |
#409 |
Zadomowienie
|
Danae, a do czego używasz tetry? Haha nam położna na szkole rodzenia mówiła ze chłopiec siusia jak ma siusiaka zadartego do gory. Kazala pilnować, by byl skierowany w dół przy myciu czy przewijaniu :P
Evelinke, ja w sumie od 4. weryfikacji byłam w klinice co tydzień. Najpierw podglądanie, czy jest pecherzyk, serduszko, potem były plamienia i tez biegalam do dr j. I tak do 9-10 tyg. Kartę ciąży założyli mi w invikcie ![]() Ja mam na zbyciu luteine. Mam nawet pol opakowania Estrofemu hehe Bombka, na początku każdego mamusiowego wątku jest rozpiska jakie ubranka i ile będzie potrzebne. Mala, jak się patrzy na takiego słodziaka to się wie, że warto było walczyc ![]() ![]() A co do kocykow to warto ten zakup zostawić na potem bo to dość popularny prezent i może kilka dostaniesz ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-10-19 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 |
Konto usunięte
|
Głównie do wycierania tego co się uleje
![]() ![]() Jak wizyta u lekarza? Ja dziś zaliczyłam pierwsze karmienie w centrum handlowym. Elegancki pokój dla matki z dzieckiem, wygodny fotel, muzyka, przewijak, bieżąca woda. Bardzo miło się siedziało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Zadomowienie
|
Aaa nie napisalam po wizycie? To juz nadrabiam! Lekarz spoko, zrobił mi badanie na fotelu (pierwszy raz miałam takie odkąd jestem w ciąży!), plus badanie usg dopochwowe i przez brzuch. Przejrzał moje badania, zaordynowal kolejne, wszystko wyjasnil. Wydal mi się bardzo ok. Na przyszłej wizycie 9 listopada mam zamiar poprosić o l4, jeśli noe da, dzień pozniej zapisałam się do mojego poprzedniego lekarza w medicover, ten da na pewno. Koniec tego dobrego, czas się zacząć szykować.
W ten weekend byliśmy w ikei kupić jeszcze parę drobiazgów, m.in. Wanienke bo zależało mi na takiej mniejszej. Przy okazji pojezdzilismy w smyku wózkami;] Jeszcze przede mną zakupy apteczne w gemini. Jedna paczka pampersow 1 wystarczy? A ile paczek dwojek? Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-10-19 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Konto usunięte
|
No to super z lekarzem! Ja badanie na fotelu miałam co wizytę.
Co do pieluch to też zależy od wielkości dziecka. Ja miałam na początku pieluchy z tesco i zeszły mi 3 albo 4 opakowania + jedno opakowanie pampersów białych 1 bo one są większe. Mi się dziecko urodziło duże, ale teraz słabo przybiera, więc jest dosyć drobny. I ciągle pieluch 2 używam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Danae, a szymus troche się uspokoil? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#414 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciuszków jak mówiłam mam dużo, ale muszę posprawdzać rozmiary. Prócz tego mam wanienkę i część mebelków dla małej. Teraz remontujemy pokoik, który w przyszłości ma być córeczki Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#415 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
danae, ja mam zapamietane w sklepie te jedynki http://www.â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠â...kg-43-szt.html one sa jakies inne niz te biale? tu widze bialych jedynek nie ma, dopiero dwojki. Daje tez foto bo mi link pewnie wytnie:
![]() evelinke, cieszymy sie razem z toba waszym szczesciem ![]() ![]() mordsith, a dopiero gadalysmy o betach, wizytach i progesteronach, a tu juz remont pokoiku... ja w przyszlym miesiacu (zaraz jak pojde na l4) skladam lozeczko i zaczynam organizowac przestrzen. Mala bedzie miala kacik w naszej malutkiej sypialni na razie, wiec wszystko stoi zlozone, bo w tym miejscu mam teraz komode z cala nasa bielizna:P Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-10-19 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
Konto usunięte
|
Eleo białe mają pasek zmieniający kolor jak jest mokra pielucha. I niby mają wycięcie na pępek, ale to nic kompletnie nie daje. I są odrobinę większe od tych zielonych. Ja teraz właśnie zielonych używam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My mamy 2 pokoje w tym mieszkanku, więc duży będzie służył za wszystko w jednym, a mały będzie od początku dla malutkiej. W ciągu dnia chciałabym ją kłaść w łóżeczku u niej w pokoiku, a na noc w kołysce, którą mam zamiar postawić obok naszego łóżka w dużym pokoju ![]()
![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Mordsith piszcie i dzielcie się z nami wszystkim
![]() Ja wszystko zapisuje żeby nie zapomnieć ![]() Niby tyle czasu na ogarniecie,ale wolę mieć wszystko pod kontrolą. Praca od 9 - 17 wieczorami mało mi się chce.. Juz nie mogę się doczekać aż zacznę powoli kompletować chodzic oglądać wozki ![]() W którym mies zaczelyscie? My mieszkamy z teściową.Na gorze narazie wyremontowane dwa pokoje (dzienny i sypialnia)i maleńka będzie miała kącik z nami. Z czasem planujemy jeszcze na poddaszu zrobić pokój lub dwa z łazienką ale to z czasem.. Eleo który to już tydz u Ciebie?Pytam bo widzę ze wybierasz się na L4,ja powoli tez juz myślę, ale to bardziej przez chora sytuacje w pracy z szefem.. Popracuje do końca listopada i chyba poproszę o chorobowe..to będzie 25tydz. Jak pojezdzilas wózkami to powiedz masz juz coś na oku. Malutka Gabrysia jest przeslodka ♡♡dopiero weszłam nie przez apke i zobaczyłam Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-10-19 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Danae, czyli te białe dobre dla początkujących rodziców i lepsze na pierwsze dni, skoro mniejsze. Poszukam takich.
Mordsith, kołyska! ❤ pokaż! Bombeczko, ja pracuje 7:30-15:30 ale poza domem jestem 6-18 bo dojazdy. Od razu po przyjściu do domu szykuje się do spania haha bo o 21:30 jestem juz w lozku. Także poza pracą pozostaje niewiele czasu. Teraz jestem w 29 tygodniu, wiec jak będę szła na l4 to bedzie 32 tydz. Wózka jeszcze nie wybraliśmy ale po wizycie w smyku stwierdziliśmy ze one wszystkie są bardzo podobne, różnią się szczegółami, na podstawie których będziemy wybierac. Ja np nie musze mieć wozka superlekkiego bo nie będę go nosić po schodach. Chce mieć pod spodem duzy zamykany kosz na zakupy i pompowane kola, bo u nas dużo dziur :p reszta to na razie ☠☠☠☠☠☠☠y. Będę kupowac 2w1 plus osobno fotelik, pewnie maxi cosi. A i tak może się okazać że gondola była super, a spacerowka juz mniej :P także to trochę na czuja. Podobają mi sie adameksy, ale mają słabe opinie. Zobaczymy czy będę się nimi kierowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.