Ciężarówki po przejściach :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 16:52   #391
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Ciężarówki po przejściach :)

Cytat:
Napisane przez bombka666 Pokaż wiadomość

Ale powiedzcie czego i w jakim rozmiarze szukać.
Na poczatek chyba najlepiej 56,62,68 kilka sztuk na długi rękaw, bo to przecież marzec będzie? ?
Jakieś spodnie, getry,no i się zastanawiam nad jakimś kombinezonem może polarkowy na spacerki?
Zależy od wagi i wielkości dziecka. Mi całą ciążę mówili, że dziecko będzie duże i miałam rzeczy głównie w rozmiarze 62. Ale potem mały przystopował i na gwałt dokupowałam rozmiar 56. I jeszcze niektóre rzeczy w rozmiarze 56 zakładam.

Na początku ubierałam body i pajacyki, ale teraz stwierdziłam, że wygodniej body + bluzkę + półśpiochy. Na początku przebierałam synka kilka razy dziennie, bo siku wychodziło za pieluchę i ubranka były mokre. I pranie co drugi dzień. Także body lepiej mieć więcej niż mniej A tak to zależy w co będziesz ubierać.

I na pewno dużo pieluch tetrowych!
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 19:34   #392
Evelinke
Zakorzenienie

Dobra, to ja tu z wami zostanę na trochę
W środę była wizyta i pęcherzyk rośnie, ciałko żółte jest 3,6 mm i serdunio też jest i biło
Widziałam biały migający punkcik.
Według doktorka był to początek 6 tygodnia ciąży.

I mam kartę ciąży
Jejku, jacy my szczęśliwi wyszliśmy z TŻ z kliniki

I po krótkim czasie, zaczęłam plamić
Ale jest już ok i już nie chcę więcej tego przeżywać

Następna wizyta w środę.

Wy też miałyście wizyty co tydzień w klinice ?
I jak długo prowadziliście ciążę jeszcze w klinice ?
Póki co jeździmy, bo badają hormony i doktorek cały czas coś zmienia w dawkach.

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 19:37   #393
NowaStarsza
Raczkowanie

Eve witaj na stałe Ja byłam tylko raz w klinice (4 tygodnie po transferze), a potem od razu zaczęłam chodzić do swojego gina (zresztą tak zalecał doktorek z kliniki). Kartę ciąży zakładał mi już mój lekarz...ale u każdego inaczej to wygląda, więc może i lepiej, że na razie jesteś jeszcze w klinice...przynajmniej mają Cię pod kontrolą i badają hormony...
NowaStarsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 19:52   #394
Evelinke
Zakorzenienie

No to ja już miałam 2 wizyty po transferze i teraz będzie 3.
Tak myślałam, że może tak do ok 10 tygodnia będę jeździć, ale zobaczymy.
Tak, te hormony to akurat dobra sprawa
Tydzień temu mój estradiol wynosił 232 wiec o dużo za mało i progesteron niby w normie bo 43, ale i tak dawka zwiększona była.
Brałam
Lutinus 100 3x2
Luteina 50 4x3
Estrofem 3 x2

Teraz po kolejnych badaniach
Estradiol skoczył na 1192
Progesteron 123

Doktorek, zmniejszył tylko luteinę na 3x3

I tak przy okazji, któraś ma jakieś leki do odsprzedania ?

Interesuje mnie
Lutinus, Luteina i Estrofem też mogą być

Stary 2015-10-16, 19:53   #395
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Cytat:
Napisane przez NowaStarsza Pokaż wiadomość
Bombko ja mam wg OM termin na 29.04.2016 r., a wg usg genetycznego na 23.04.2016 r. także ja mam jeszcze sporo czasu na zakupy...póki co to nikt mi nic nie oferował...może dlatego, że niektórzy dopiero od 2 dni wiedzą.
To super koniec kwietnia pewnie już będzie dość ładna wiosna.
A jak rodzinka zareagowała na ciążę? Wszyscy pewnie przeszczesliwi

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Zależy od wagi i wielkości dziecka. Mi całą ciążę mówili, że dziecko będzie duże i miałam rzeczy głównie w rozmiarze 62. Ale potem mały przystopował i na gwałt dokupowałam rozmiar 56. I jeszcze niektóre rzeczy w rozmiarze 56 zakładam.

Na początku ubierałam body i pajacyki, ale teraz stwierdziłam, że wygodniej body + bluzkę + półśpiochy. Na początku przebierałam synka kilka razy dziennie, bo siku wychodziło za pieluchę i ubranka były mokre. I pranie co drugi dzień. Także body lepiej mieć więcej niż mniej A tak to zależy w co będziesz ubierać.

Dziękuję bardzo za informacje,pewnie kupie wszystkiego po trochu ale myślę że twoje zestawy bodziaki bluzka I spodnie będą najpraktyczniejsze; -)no zobaczymy..
A pieluch ile masz tak z ciekawości?brałas zwykle czy kolorowe, flanelowe tez?

Eve witaj kochana,tak bardzo się ciesze waszym szczęściem
Mam nadzieje ze plamienia nie pojawia się już,a cała ciąża przebiegnie w spokoju.

Ja w klinice byłam tylko na samym początku(mamy sporo km),pozniej potem już chodzilam do siebie i moja p.dr założyła mi kartę ciążową..
bombka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-16, 20:05   #396
Evelinke
Zakorzenienie

No, my też mamy kawałek, bo 90 km.
Tyle już przeszliśmy, że te kilka tygodni chce jeszcze jeździć, będę spokojniejsza.

Stary 2015-10-16, 20:11   #397
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję bardzo za informacje,pewnie kupie wszystkiego po trochu ale myślę że twoje zestawy bodziaki bluzka I spodnie będą najpraktyczniejsze; -)no zobaczymy..
A pieluch ile masz tak z ciekawości?brałas zwykle czy kolorowe, flanelowe tez?
Białej tetry koło 10, 6 kolorowej tetry i 5 flaneli. Wiadomo, że tetra leci do prania jak ulewa Flanelę mam na przewijaku i jest mi ich mało, bo potrafi zasikać albo okupkać :P

Tetra biała czy kolorowa to kwestia gustu. Ja wolę używać kolorowych, bo są ładniejsze

I jeszcze jedna rada - dużo kocyków! Mi brakuje :P

Eve gratulacje Ja w klinice byłam tylko na weryfikacji, potem od razu mój lekarz. No ale ja do kliniki wpadłam i wypadłam w tempie pendolino

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-16, 20:19   #398
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Danus to ile tych kocykow masz?
Stary 2015-10-16, 20:23   #399
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Danus to ile tych kocykow masz?
Dwa. Muszę dokupić. Szczególnie, żeby w każdym pokoju był jeden + jeszcze jakiś do przykrycia, bo często na łóżku na kocu kładę. Na wszystkie wyjścia też biorę, żeby na foteliku przykryć.
Stary 2015-10-16, 20:23   #400
Evelinke
Zakorzenienie

Dana a nie myślałaś żeby na przewijak położyć takie maty kupowane w aptece ?
Zabrudzi to do kosza i prania mniej
Ja je kupowałam dla szczeniaczków żeby się tam załatwiały

Stary 2015-10-16, 20:38   #401
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Dana a nie myślałaś żeby na przewijak położyć takie maty kupowane w aptece ?
Zabrudzi to do kosza i prania mniej
Ja je kupowałam dla szczeniaczków żeby się tam załatwiały
Mam :P Ale czasami tak strzeli, że wszystko jest brudne lub mokre. Uroki chłopca - może siknąć pod każdym kątem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-16, 20:40   #402
Evelinke
Zakorzenienie

A no tak
Może siurać w kaźdym kierunku

Stary 2015-10-16, 20:58   #403
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

No tak dziewczynki maja ograniczone sikanie do jednego kierunku
A chłopaki oj różnie, nie raz mnie bratanek osiurkal

To kupie dwa te minky grubsze i może dokupię jakieś cieńsze tak zeby byly zanim lato przyjdzie.
Moje dziecię będzie marcowe

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2015-10-16 o 21:00
Stary 2015-10-16, 21:07   #404
201701300931
Konto usunięte

Ja mam jeden grubszy minky i nie będę kupować więcej. On jest mniej "elastyczny" od cienkiego i jak dla mnie nie do końca praktyczny...
Stary 2015-10-16, 21:33   #405
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

O widzisz,super ze piszesz takie rzeczy.
:-*
Stary 2015-10-17, 08:40   #406
201701300931
Konto usunięte

Jeszcze mi się coś przypomniało. Czapeczki. Na chłodniejszy czas lepiej kupić takie z uszkami. Ja miałam bez i na spacerze zawsze czapka się przekręcała i odsłaniała ucho albo ciągle spadała na oczy...
Stary 2015-10-19, 07:50   #407
mala29lll
Zakorzenienie

Hej laseczki My się ogarniamy jakoś powoli. Gabrysia taka grzeczna i tylko czekam kiedy wyjdzie z niej ten szogun heheh bo nie możliwe że po nas takie grzeczne dziecko. CO do mnie to nadciśnienie wróciło Byłam wczoraj na dyżurze nocnym w przychodni bo jużbyło 170/100 i to po 2 tabletkach na ciśnienie co brałam w ciaży. Trafiłam na nieogarnięta lekarkę i tylko znowu przepisała Dopegyt i tyle, b0 ona się nie zna na karmiących piersią. Muszę zadzwonić do mojego gina. CIęzko się gdzies kurczę a małym ssakiem wyrwać na dłużej więc może telefonicznie coś poradzi:/

A tu mały ssak. NAjedzona i pielusia czysta więc zaciesz na twarzy Gabrysia 7 dni tu miała
IMG_20151018_153659-zmniejszajka_pl.jpg

Cytat:
No to i ja mam dobre wieści

Będziemy mieć zdrową córeczkę ♡♡wynik badania prawidłowy, nie stwierdzono żadnych aberracji chromosomowych.
Dziękuję wam bardzo za kciuki jesteście niezastąpione kochane i w ogóle naj :-*
JAk cudnie. No to było jasne, ze maluszek zdrowy jak USG było ok Dobrze, ze już jesteście spokojniejsi

Cytat:
Dzięki Mordsith Ja też się cieszę, że wszystko jest dobrze

Mam takie pytanie z innej beczki...może było już gdzieś na forum (pewnie niejednym), ale czy macie jakieś swoje sposoby na zgagę (czy w ogóle macie zgagę?) Mnie czasami dokucza (nie każdego dnia, ale zdarza się, że jest to dosyć męczące). Czytałam o migdałach i imbirze...Próbowałyście może jakiś sposobów? Ja przed ciążą w ogóle nie wiedziałam, co to jest zgaga...teraz już niestety wiem
JA wcianałam migdały (koniecznie bez skórki tej brązowej), piłam herbatę z imbirem (któraś tu z cytryną pisała, ale cytryna NIE na zgagę), pod koniec ciąży to już tylko Rennie bo nic nie pomagało
Są jeszcze tabletki na naturalnych składnikach Mammarin Mamma czy jakoś tak i dziewczyny to brały z mojego wątku mamusiowego
Ponoć dobre. Mnie tak nie męczyło w 1 trymestrze to nie bralam

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Mala, Gabi jest przepiekna! Ciesze się ze mimo cc wszystko układa się jak z platka! Było tak blisko sn, następnym razem się uda ! Jak radzi sobie dumny tata?

Ja miałam zgage tylko kilka razy, pomagalo rennie, można to brać w ciąży. Gratuluję prenatalnych

Bombka, tak się cieszę 😀
Dziękuję Tata potrafi wszytsko przy małej zrobić. Kąpie Ją właśnie On. No nie wszystko bo cycka nie da. Choć jak wkłada Gabi do wanienki to chętnie by się przyssała i do Jego sutków hehehe Mówiłam, że pożycze Mu nakłądki na sutki żeby się wyciągnęły i może też dać cycka na uspokojnenie to nie chce hehehe

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Ubranek już wiele mam, bo dużo dostałam, ale z całą resztą to rzeczywiście można zgłupieć, wszystko takie piękne, ale co warto kupić i w jakiej ilości? Wariactwo... Ja powiedziałam już kuzynce (ona ma 3 dzieci), że przyjdę do niej stworzyć listę potrzebnych rzeczy, bo sama albo nie kupię wszystkiego, albo kupię o wiele za dużo
Ja miałam bardzo mało na 56 i teraz ubieram ażdy rodzaj ubranek aby tylko mniej więcej pasowały, bo Gabi miała po wyjściu ze spzitala rozmiar 50. Troszkę dokupiliśmy jeszcze 56, ale to zależy od wagi i długości. Moja jak wychodziła to miałam 3350 g i 53 cm.
Na razie półśpiochów nie używam żeby pępuszka nie podrażniać a raczej kikuta. U mnie teraz cąły czas w ruchu kaftaniki, śpioszki, pajacyki i bodziaki z długim rekawkiem, których mam mało ale już nie kupuję nawet 56 bo zaraz będzie za małe. Najwięcej ciuszkó mam na 62 a teraz to codziennie pranie- prasowanie

Duuuużo pieluszek idzie i tertrowych i flanelowych. NAjpierw miałam 7 tertrowych i 5 flaneli a jeszcze dokupiliśmy po 4 z każdego rodzaju. Sporo idzie.

Dla mnie cudownym wynalazkiem jest rożek. Mam 2 na zmianę, bo mała ulewa ostatnio. Jak ściśnięta to momentalnie odpływa. Teraz w dzień się staram, żeby zasypiała tylko pod kocykiem. Niech się namacha, a na noc rożek. Chyba ze w dzień płacze a wszytsko zrobione ma tn pielucha i cycek to zawijam w pieluchę flanelową, rożek i cisza

Do noska polecam spray Marimer, Fridę do odciągania i gruszkę Mam też KAtarek do odkurzacza taki podłączany ale jakoś nie miałam odwagi go użyć. Może jka będzi estarsza

Na pewno sól fizjologiczna do przemywania oczek.

Na doopkę to mąka ziemiaczana najlepsza. Moja jeszcze miała rumień po urodzeniu i pomogło kąpanie w krochmalu. Gotuje się też z mąki ziemniaczanej Mąką jeszzce pod paszki jak połozna poleciła po kąpieli

Rzadko używam jakiś kremów. Jak już to troszkę Bepanthenu na doopkę posmaruję.

Uzywamy na razie pampersów Pampers, bo Dady takie dość twarde do zawijania pod pępuszkiem. Chusteczki Dada albo Hipp

Kocyki mam 3. Jeden gruby i 2 cieńsze ale jeszce chyba dokupię jeden cieńszy albo ze 2
Meterac lateks kokos chyba najlepszy
Ochraniacz na materac z powłoką membranową przepuszczającą powietrze na allegro kupiłam
Super się sprawdzają woreczki na brudne pampki, bo te kupki nie pachną jednak ciasteczkami CHyba, ze takimi zleżałymi, rocznymi w daleko posuniętym procesie gnicia

Pępuszek czasami psiknę Octeniseptem, a tak to aby nie moczyć a jak już się zamoczy to psiknę właśnie i dobrze osuszam. Rzadnego spirytusu chyba, że coś się dzieje niepomojącego to rozrabimy w wodą spiryt 1:2 wodaspirytus, do strszykawki, zrobić rowek i wstrzyknąć, osuszyć. Tak mnie uczyli w szpitalu.

Jak coś jeszcze będziecie chciały zapytać to piszcie
Stary 2015-10-19, 07:51   #408
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem jedno. Zwróć uwagę, żeby pajace były rozpinane z przodu na całej długości + na nóżkach. Bo inaczej to ciężko założyć i jest bez sensu.
Oj tak Niektóre są nie rozpinane w kroku i trzeba zwrócić uwagę na to bo upierdliwe takie rozbieranie. Szczególnie dla nie wprawionych.
Cytat:

Ale powiedzcie czego i w jakim rozmiarze szukać.
Na poczatek chyba najlepiej 56,62,68 kilka sztuk na długi rękaw, bo to przecież marzec będzie? ?
Jakieś spodnie, getry,no i się zastanawiam nad jakimś kombinezonem może polarkowy na spacerki?
68 na sam poczatek za duże. Jak pisałam zależy od rozmiaru bąbelka, ale warto mieć trochę 56 na pewno Moja miała być taka kluska, bo na ostatnim USG wyszło 4190 a urodziła sie 3510g i trzeba było kupić jakieś ze 3 ciuszki chociaż 50
Kombinezonik mam na 62 taki jesienny i się topi niunia ale zaraz pewnie będzie dobry więc raczej mniejszego nie polecam.Lepiej podwinąć niż jak później nóżek nie będzi eogła wyprostować
Cytat:
W środę była wizyta i pęcherzyk rośnie, ciałko żółte jest 3,6 mm i serdunio też jest i biło

I mam kartę ciąży

Następna wizyta w środę.

Tak się ciesze kochana. Zasłużyłaś sobie w pełni na ten cud. Trzymamy z Gabrysią kciuki

Ja to ostatni raz byłam na wizycie serduszkowej i już do swojego gina
Cytat:
No tak dziewczynki maja ograniczone sikanie do jednego kierunku
A chłopaki oj różnie, nie raz mnie bratanek osiurkal

To kupie dwa te minky grubsze i może dokupię jakieś cieńsze tak zeby byly zanim lato przyjdzie.
Moje dziecię będzie marcowe
Nie bądź taka pewna z tym sikaniem heheh Gabrysia fontannę tez umie zrobić. Ostatnio bym dostała w oko gdybym sie pampersem nie zasłoniła heheh ale fakt byłam nachylona nad nią. Choć już na spodnie mi nasikała raz tak wystrzelił sik
Ciekni kocyk w domu potrzebny. Niunia moja teraz śpi w nocy w rożku i kocykiem przykryta cienkim Gruby mam jeden ale chyba dokupię drugi. Zobaczę.

Nie kupujcie za dużo wszytskiego, bo później część się nie przyda a zawsze można dokupić po porodzie to co będziecie widziały ze się przyda na pewno Mądry polak po szkodzie Teraz będą mi zalegać te kremy bo nie używam

Ale posta strzeliłam długiego
Stary 2015-10-19, 15:28   #409
Eleo765
Zadomowienie

Danae, a do czego używasz tetry? Haha nam położna na szkole rodzenia mówiła ze chłopiec siusia jak ma siusiaka zadartego do gory. Kazala pilnować, by byl skierowany w dół przy myciu czy przewijaniu :P

Evelinke, ja w sumie od 4. weryfikacji byłam w klinice co tydzień. Najpierw podglądanie, czy jest pecherzyk, serduszko, potem były plamienia i tez biegalam do dr j. I tak do 9-10 tyg. Kartę ciąży założyli mi w invikcie długo jej nie używałam bo potem każdy lekarz zakłada swoją.

Ja mam na zbyciu luteine. Mam nawet pol opakowania Estrofemu hehe

Bombka, na początku każdego mamusiowego wątku jest rozpiska jakie ubranka i ile będzie potrzebne.

Mala, jak się patrzy na takiego słodziaka to się wie, że warto było walczyc dziękujemy za wszystkie wskazówki z placu boju, notuje sobie

A co do kocykow to warto ten zakup zostawić na potem bo to dość popularny prezent i może kilka dostaniesz

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-10-19 o 15:40
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 15:37   #410
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Danae, a do czego używasz tetry?
Głównie do wycierania tego co się uleje Zawsze też jest na ramieniu w trakcie odbicia. Plus jak karmię w łóżku na leżąco to leży na tetrze. Jak gdzieś jedziemy z małym do lekarza to do położenia na wagę musi być. Wiele zastosowań

Jak wizyta u lekarza?

Ja dziś zaliczyłam pierwsze karmienie w centrum handlowym. Elegancki pokój dla matki z dzieckiem, wygodny fotel, muzyka, przewijak, bieżąca woda. Bardzo miło się siedziało
Stary 2015-10-19, 15:47   #411
Eleo765
Zadomowienie

Aaa nie napisalam po wizycie? To juz nadrabiam! Lekarz spoko, zrobił mi badanie na fotelu (pierwszy raz miałam takie odkąd jestem w ciąży!), plus badanie usg dopochwowe i przez brzuch. Przejrzał moje badania, zaordynowal kolejne, wszystko wyjasnil. Wydal mi się bardzo ok. Na przyszłej wizycie 9 listopada mam zamiar poprosić o l4, jeśli noe da, dzień pozniej zapisałam się do mojego poprzedniego lekarza w medicover, ten da na pewno. Koniec tego dobrego, czas się zacząć szykować.

W ten weekend byliśmy w ikei kupić jeszcze parę drobiazgów, m.in. Wanienke bo zależało mi na takiej mniejszej. Przy okazji pojezdzilismy w smyku wózkami;]

Jeszcze przede mną zakupy apteczne w gemini.

Jedna paczka pampersow 1 wystarczy? A ile paczek dwojek?

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-10-19 o 15:49
Stary 2015-10-19, 15:53   #412
201701300931
Konto usunięte

No to super z lekarzem! Ja badanie na fotelu miałam co wizytę.

Co do pieluch to też zależy od wielkości dziecka. Ja miałam na początku pieluchy z tesco i zeszły mi 3 albo 4 opakowania + jedno opakowanie pampersów białych 1 bo one są większe. Mi się dziecko urodziło duże, ale teraz słabo przybiera, więc jest dosyć drobny. I ciągle pieluch 2 używam.
Stary 2015-10-19, 15:55   #413
Eleo765
Zadomowienie

Cytat:
No to super z lekarzem! Ja badanie na fotelu miałam co wizytę.

Co do pieluch to też zależy od wielkości dziecka. Ja miałam na początku pieluchy z tesco i zeszły mi 3 albo 4 opakowania + jedno opakowanie pampersów białych 1 bo one są większe. Mi się dziecko urodziło duże, ale teraz słabo przybiera, więc jest dosyć drobny. I ciągle pieluch 2 używam.
Hm to najwyżej będę dokupowac...
Danae, a szymus troche się uspokoil?
Stary 2015-10-19, 18:41   #414
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem jedno. Zwróć uwagę, żeby pajace były rozpinane z przodu na całej długości + na nóżkach. Bo inaczej to ciężko założyć i jest bez sensu.
Każda mama mi to mówi, więc już biorę to pod uwagę

Cytat:
Ja narazie dostałam od koleżanki kilka par ciążowych spodni które się strasznie przydadzą bo coś mi bioderka i uda przytyly..
Mam obiecane ciuszki po jej córeczce,laktator a od bratowej wanienke i nianie elektroniczną..
Ja kupiłam sobie 3 pary ciążowych spodni, ale wszystkie na mnie za duże, mimo że sprawdzałam wymiary (kupowane przez internet)
Ciuszków jak mówiłam mam dużo, ale muszę posprawdzać rozmiary. Prócz tego mam wanienkę i część mebelków dla małej. Teraz remontujemy pokoik, który w przyszłości ma być córeczki

Cytat:
Bombko ja mam wg OM termin na 29.04.2016 r., a wg usg genetycznego na 23.04.2016 r. także ja mam jeszcze sporo czasu na zakupy...póki co to nikt mi nic nie oferował...może dlatego, że niektórzy dopiero od 2 dni wiedzą o naszej ciąży Kupiłam 1 parę spodni ciążowym w Bonprix i ogólnie już są na mnie dobre, tyle tylko że ten materiał na brzuchu jeszcze wisi (ale biodra i pupa leżą jak ulał...jak mówiłam wcześniej - moja "ulubiona" figura gruszki).
Ale jak przyjdzie już do konkretnych zakupów, to nie wiem jak to ogarnę...najchętniej to wszystko bym kupiłam bo przecież wszystko jest potrzebne
Jak reakcje na wieści o Waszej ciąży? Pewnie wszyscy przeszczęśliwi ?

Cytat:

Pieluchy tetrowe też już mam, ale na razie tylko te zwykłe, 10 sztuk, muszę dokupić jeszcze kolorowe i flanele.
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-19, 18:42   #415
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:

I mam kartę ciąży

Następna wizyta w środę.

Witaj w naszym gronie!! Cieszymy się Twoim szczęściem

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Hej laseczki: My się ogarniamy jakoś powoli. Gabrysia taka grzeczna i tylko czekam kiedy wyjdzie z niej ten szogun heheh bo nie możliwe że po nas takie grzeczne dziecko. CO do mnie to nadciśnienie wróciło : Byłam wczoraj na dyżurze nocnym w przychodni bo jużbyło 170/100 i to po 2 tabletkach na ciśnienie co brałam w ciaży. Trafiłam na nieogarnięta lekarkę i tylko znowu przepisała Dopegyt i tyle, b0 ona się nie zna na karmiących piersią. Muszę zadzwonić do mojego gina. CIęzko się gdzies kurczę a małym ssakiem wyrwać na dłużej więc może telefonicznie coś poradzi

A tu mały ssak. NAjedzona i pielusia czysta więc zaciesz na twarzy Gabrysia 7 dni tu miała
Załącznik 6073062

JAk cudnie. No to było jasne, ze maluszek zdrowy jak USG było ok Dobrze, ze już jesteście spokojniejsi

JA wcianałam migdały (koniecznie bez skórki tej brązowej), piłam herbatę z imbirem (któraś tu z cytryną pisała, ale cytryna NIE na zgagę), pod koniec ciąży to już tylko Rennie bo nic nie pomagało
Są jeszcze tabletki na naturalnych składnikach Mammarin Mamma czy jakoś tak i dziewczyny to brały z mojego wątku mamusiowego
Ponoć dobre. Mnie tak nie męczyło w 1 trymestrze to nie bralam

Dziękuję: Tata potrafi wszytsko przy małej zrobić. Kąpie Ją właśnie On. No nie wszystko bo cycka nie da. Choć jak wkłada Gabi do wanienki to chętnie by się przyssała i do Jego sutków hehehe Mówiłam, że pożycze Mu nakłądki na sutki żeby się wyciągnęły i może też dać cycka na uspokojnenie to nie chce hehehe

Ja miałam bardzo mało na 56 i teraz ubieram ażdy rodzaj ubranek aby tylko mniej więcej pasowały, bo Gabi miała po wyjściu ze spzitala rozmiar 50. Troszkę dokupiliśmy jeszcze 56, ale to zależy od wagi i długości. Moja jak wychodziła to miałam 3350 g i 53 cm.
Na razie półśpiochów nie używam żeby pępuszka nie podrażniać a raczej kikuta. U mnie teraz cąły czas w ruchu kaftaniki, śpioszki, pajacyki i bodziaki z długim rekawkiem, których mam mało ale już nie kupuję nawet 56 bo zaraz będzie za małe. Najwięcej ciuszkó mam na 62 a teraz to codziennie pranie- prasowanie

Duuuużo pieluszek idzie i tertrowych i flanelowych. NAjpierw miałam 7 tertrowych i 5 flaneli a jeszcze dokupiliśmy po 4 z każdego rodzaju. Sporo idzie.

Dla mnie cudownym wynalazkiem jest rożek. Mam 2 na zmianę, bo mała ulewa ostatnio. Jak ściśnięta to momentalnie odpływa. Teraz w dzień się staram, żeby zasypiała tylko pod kocykiem. Niech się namacha, a na noc rożek. Chyba ze w dzień płacze a wszytsko zrobione ma tn pielucha i cycek to zawijam w pieluchę flanelową, rożek i cisza

Do noska polecam spray Marimer, Fridę do odciągania i gruszkę: Mam też KAtarek do odkurzacza taki podłączany ale jakoś nie miałam odwagi go użyć. Może jka będzi estarsza

Na pewno sól fizjologiczna do przemywania oczek.

Na doopkę to mąka ziemiaczana najlepsza. Moja jeszcze miała rumień po urodzeniu i pomogło kąpanie w krochmalu. Gotuje się też z mąki ziemniaczanej Mąką jeszzce pod paszki jak połozna poleciła po kąpieli

Rzadko używam jakiś kremów. Jak już to troszkę Bepanthenu na doopkę posmaruję.

Uzywamy na razie pampersów Pampers, bo Dady takie dość twarde do zawijania pod pępuszkiem. Chusteczki Dada albo Hipp

Kocyki mam 3. Jeden gruby i 2 cieńsze ale jeszce chyba dokupię jeden cieńszy albo ze 2
Meterac lateks kokos chyba najlepszy
Ochraniacz na materac z powłoką membranową przepuszczającą powietrze na allegro kupiłam
Super się sprawdzają woreczki na brudne pampki, bo te kupki nie pachną jednak ciasteczkami CHyba, ze takimi zleżałymi, rocznymi w daleko posuniętym procesie gnicia

Pępuszek czasami psiknę Octeniseptem, a tak to aby nie moczyć a jak już się zamoczy to psiknę właśnie i dobrze osuszam. Rzadnego spirytusu chyba, że coś się dzieje niepomojącego to rozrabimy w wodą spiryt 1:2 wodaspirytus, do strszykawki, zrobić rowek i wstrzyknąć, osuszyć. Tak mnie uczyli w szpitalu.

Jak coś jeszcze będziecie chciały zapytać to piszcie
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Oj tak Niektóre są nie rozpinane w kroku i trzeba zwrócić uwagę na to bo upierdliwe takie rozbieranie. Szczególnie dla nie wprawionych.

68 na sam poczatek za duże. Jak pisałam zależy od rozmiaru bąbelka, ale warto mieć trochę 56 na pewno Moja miała być taka kluska, bo na ostatnim USG wyszło 4190 a urodziła sie 3510g i trzeba było kupić jakieś ze 3 ciuszki chociaż 50
Kombinezonik mam na 62 taki jesienny i się topi niunia:ale zaraz pewnie będzie dobry więc raczej mniejszego nie polecam.Lepiej podwinąć niż jak później nóżek nie będzi eogła wyprostować

Tak się ciesze kochana. Zasłużyłaś sobie w pełni na ten cud. Trzymamy z Gabrysią kciuki

Ja to ostatni raz byłam na wizycie serduszkowej i już do swojego gina

Nie bądź taka pewna z tym sikaniem heheh Gabrysia fontannę tez umie zrobić. Ostatnio bym dostała w oko gdybym sie pampersem nie zasłoniła heheh ale fakt byłam nachylona nad nią. Choć już na spodnie mi nasikała raz tak wystrzelił sik
Ciekni kocyk w domu potrzebny. Niunia moja teraz śpi w nocy w rożku i kocykiem przykryta cienkim Gruby mam jeden ale chyba dokupię drugi. Zobaczę.

Nie kupujcie za dużo wszytskiego, bo później część się nie przyda a zawsze można dokupić po porodzie to co będziecie widziały ze się przyda na pewno Mądry polak po szkodzie Teraz będą mi zalegać te kremy bo nie używam

Ale posta strzeliłam długiego:
Super, że tak piszecie. Dzielcie się z nami każdym pomysłem i doświadczeniem, będzie nam łatwiej
Stary 2015-10-19, 19:03   #416
Eleo765
Zadomowienie

danae, ja mam zapamietane w sklepie te jedynki http://www.â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â...kg-43-szt.html one sa jakies inne niz te biale? tu widze bialych jedynek nie ma, dopiero dwojki. Daje tez foto bo mi link pewnie wytnie:

evelinke, cieszymy sie razem z toba waszym szczesciem kazda z nas ktorego razu wlasnie tak jak wy wyszla przeszczesliwa z kliniki

mordsith, a dopiero gadalysmy o betach, wizytach i progesteronach, a tu juz remont pokoiku... ja w przyszlym miesiacu (zaraz jak pojde na l4) skladam lozeczko i zaczynam organizowac przestrzen. Mala bedzie miala kacik w naszej malutkiej sypialni na razie, wiec wszystko stoi zlozone, bo w tym miejscu mam teraz komode z cala nasa bielizna:P

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-10-19 o 19:04
Stary 2015-10-19, 19:21   #417
201701300931
Konto usunięte

Eleo białe mają pasek zmieniający kolor jak jest mokra pielucha. I niby mają wycięcie na pępek, ale to nic kompletnie nie daje. I są odrobinę większe od tych zielonych. Ja teraz właśnie zielonych używam.
Stary 2015-10-19, 19:49   #418
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
mordsith, a dopiero gadalysmy o betach, wizytach i progesteronach, a tu juz remont pokoiku... ja w przyszlym miesiacu (zaraz jak pojde na l4) skladam lozeczko i zaczynam organizowac przestrzen. Mala bedzie miala kacik w naszej malutkiej sypialni na razie, wiec wszystko stoi zlozone, bo w tym miejscu mam teraz komode z cala nasa bielizna:P
Prawda? Niewiarygodne jak ten czas szybko leci
My mamy 2 pokoje w tym mieszkanku, więc duży będzie służył za wszystko w jednym, a mały będzie od początku dla malutkiej.
W ciągu dnia chciałabym ją kłaść w łóżeczku u niej w pokoiku, a na noc w kołysce, którą mam zamiar postawić obok naszego łóżka w dużym pokoju
Stary 2015-10-19, 20:07   #419
bombka666
Zakorzenienie

GG do bombka666

Zgadzam się z Mordsith piszcie i dzielcie się z nami wszystkim z wami jest dużo łatwiej.
Ja wszystko zapisuje żeby nie zapomnieć
Niby tyle czasu na ogarniecie,ale wolę mieć wszystko pod kontrolą.
Praca od 9 - 17 wieczorami mało mi się chce..
Juz nie mogę się doczekać aż zacznę powoli kompletować chodzic oglądać wozki
W którym mies zaczelyscie?

My mieszkamy z teściową.Na gorze narazie wyremontowane dwa pokoje (dzienny i sypialnia)i maleńka będzie miała kącik z nami.
Z czasem planujemy jeszcze na poddaszu zrobić pokój lub dwa z łazienką ale to z czasem..

Eleo który to już tydz u Ciebie?Pytam bo widzę ze wybierasz się na L4,ja powoli tez juz myślę, ale to bardziej przez chora sytuacje w pracy z szefem..
Popracuje do końca listopada i chyba poproszę o chorobowe..to będzie 25tydz.
Jak pojezdzilas wózkami to powiedz masz juz coś na oku.

Malutka Gabrysia jest przeslodka ♡♡dopiero weszłam nie przez apke i zobaczyłam

Edytowane przez bombka666
Czas edycji: 2015-10-19 o 22:09
Stary 2015-10-20, 06:03   #420
Eleo765
Zadomowienie

Danae, czyli te białe dobre dla początkujących rodziców i lepsze na pierwsze dni, skoro mniejsze. Poszukam takich.

Mordsith, kołyska! ❤ pokaż!

Bombeczko, ja pracuje 7:30-15:30 ale poza domem jestem 6-18 bo dojazdy. Od razu po przyjściu do domu szykuje się do spania haha bo o 21:30 jestem juz w lozku. Także poza pracą pozostaje niewiele czasu.
Teraz jestem w 29 tygodniu, wiec jak będę szła na l4 to bedzie 32 tydz.
Wózka jeszcze nie wybraliśmy ale po wizycie w smyku stwierdziliśmy ze one wszystkie są bardzo podobne, różnią się szczegółami, na podstawie których będziemy wybierac. Ja np nie musze mieć wozka superlekkiego bo nie będę go nosić po schodach. Chce mieć pod spodem duzy zamykany kosz na zakupy i pompowane kola, bo u nas dużo dziur :p reszta to na razie ☠☠☠☠☠☠☠y. Będę kupowac 2w1 plus osobno fotelik, pewnie maxi cosi. A i tak może się okazać że gondola była super, a spacerowka juz mniej :P także to trochę na czuja. Podobają mi sie adameksy, ale mają słabe opinie. Zobaczymy czy będę się nimi kierowac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości