![]() |
#361 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Cytat:
Jak sobie radzę? Jak umiem. Fakt, że się wie wszystko instynktownie i rzeczy ze szkoły rodzenia raczej się nie przydają. To jest chyba wbudowane w kobietę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Ha, byłam do dinera zapisana na pt.
Twój mąż pracuje, jesteś z dzieckiem sama, prawda? Nie masz pod bokiem mamy czy przyjaciółki? Serdeczna pomoc bez wymądrzania się zawsze w cenie. Nauczysz sie Szymusia kochana, będziesz znała powod każdego jego jękniecia, tylko widać na to trzeba czasu. Przytulam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamuski!
Evelinke moje gratulacje! W końcu się udało, pamiętam Cię ![]() Danae tez czuje się czasem bezsilna jak dziecko nie spi i płacze. Brzunio miekki, kupki, cyc mleczko, temp wszystko oki. Najgorzej jak jest glodna, nie może zassac brodawki i czkawka... złość, placz, wielka ochota zeby wyciagnac but... i to zmęczenie, od początku radzimy sobie sami, moja mama jest chora, sis się nie garnie, m dużo pracuje a jak jestem sama to nie potrafię się zdrzemac. M pomaga ile może, wstaje w nocy, uspokaja tylko szkoda ze nie ma cyca he he. W Lili jestem zakochana, zapisuje sobie kiedy zasypia bo wydaje mi się ze spi wieczność, slodziutka, taka moja ![]() Trzymam kciuki dziewczynki za wizyty i badania. Danae szczepisz na pneu i rota? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziecko, ale jednak sporą część czasu siedzę sama... Teraz mąż w delegację jedzie, ale sięgnęłam mamę, a ona kocha się wnukiem zajmować ![]() Cytat:
Na pneumo szczepimy, na rota chyba też. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja mojego męża nie budzę w nocy, bo wiem że on się musi wyspać do pracy. Poza tym bez sensu jest budzenie skoro ja i tak bym musiała wstać nakarmić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A my niestety 9 trafilysmy na oddział pediatryczny pod kroplowke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Mamy są jednak niezastąpione.Napewno na tyle na ile będzie to możliwe pomoże I odciąży choć trochę.
U mnie na szczęście mama będzie obok bo mimo iż mieszkamy z teściowa to ona w lutym zabiera się do córki do Kanady I wraca jak małe będzie miało pół roku.Takze jakoś musimy to ogarnąć. . Przeraża mnie trochę że nie będę wiedziała czemu maleństwo płacze I co wtedy robić.Jakos nie dociera do mnie jak wszyscy wkoło mówią ze instynkt zadziała I mam być spokojna bo będę wiedziała ![]() Asiu biedne wy:-(oby juz teraz było ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A powiedz jak tam spacerowka? Zadowolona jestes z wózka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Mordsith wizytę mam rano...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() No więc poród hmm... Różowo nie było, ale wierzcie mi, że już sekundę po nic się nie liczyło, a teraz to już w ogóle zapominam o porodzie. Ogólnie do porodu SN zabrakło może z godzinę. Bardzo szybko się rozwierała szyjka i skurcze już były co ok 3 minuty pod koniec. Na ostatnim badaniu 6 cm rozwarcia. W ciągu godziny szyjka się rozszerzyła o ok 4 cm i bolało coraz bardziej. Lekark a powiedziała, ze w tym tempie mała będzi egdzieś za godzinę na świecie. Niestety usłyszałam chlust i nie były to wody a krew. Nie wiedzieli skąd to i natychmist na stół. Podczas zakładania tych wszyztskich bajeró typu cewnik itd skurcze były co 2 minuty i myślałam, że się zabiję o ścianę, że musze leżeć pod tym ktg a oni wszytsko mi podawali. SKurcze też potężny był podczas wkłuwania znieczulenia w kręgosłup a zaraz była ulga w bólu. Bardzo się bałąm o małą podczas operacji, ale położna z SR na którą chodziłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A to moje szczęście Gabrysia 5 dni.jpg Jest tak grzeczna, że szok. Zje, pogadamy, pilusia i spać. No i tak w kółko. A jak najedzona to się tak cudnie uśmiecha ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Najbardziej połozna mi pomogły podczas porodu, później jak leżałam w szpitalu to przychodziła jedna i mnie uczyła, ale z zajęć też sporo pamiętam. Reszta instynktownie ![]() Radzimy sobie super jak na razie. Dlatego też że Gabi to mały aniołek grzeczny odpukać hehe Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taka cudowna ta Gabi, że napatrzeć się nie mogę na nią ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję w imieniu Gabrysiulki ![]()
![]() |
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
Mala Gabi jest cudna...rzeczywiście istny anioł...
![]() ![]() A ja jestem po prenatalnych...pamiętam z nich tylko "w normie....w porządku...zgodnie z wiekiem...w normie....w porządku..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() MALA! Gabi jest BOSKA ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Mala boska córeczka, jej no napatrzeć się nie mogę, śliczna, a jeszcE jak piszesz ze grzeczna jak aniolek marzenie; -)
Mam nadzieje ze szybciutko dochodzisz do siebie i ze juz zapomniałaś o porodzie ;-) Nowa kochana juz 13 tydz???ale leci,super ze wszystko w porzadku. Przy takich wiadomościach to i deszcz nie straszny jak widać ;-) No to i ja mam dobre wieści ![]() Będziemy mieć zdrową córeczkę ♡♡wynik badania prawidłowy, nie stwierdzono żadnych aberracji chromosomowych. Dziękuję wam bardzo za kciuki jesteście niezastąpione kochane i w ogóle naj :-* Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-10-14 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Raczkowanie
|
Bombko cudnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Świetne wieści dziewczyny! Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze ![]() ![]() ![]() Gratuluję kolejnej dziewczynki na forum ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Raczkowanie
|
Dzięki Mordsith Ja też się cieszę, że wszystko jest dobrze
![]() Mam takie pytanie z innej beczki...może było już gdzieś na forum (pewnie niejednym), ale czy macie jakieś swoje sposoby na zgagę (czy w ogóle macie zgagę?) Mnie czasami dokucza (nie każdego dnia, ale zdarza się, że jest to dosyć męczące). Czytałam o migdałach i imbirze...Próbowałyście może jakiś sposobów? Ja przed ciążą w ogóle nie wiedziałam, co to jest zgaga...teraz już niestety wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Ja miewalam zgage parę razy,pogryzalam migdały, piłam herbatę z imbirem i cytryną.A moja bratowa wszędzie jeździła ze śmietaną
![]() Dziękuję wam kochane ![]() Mordsith będziesz korzystać z państwowej szkoły rodzenia?Tez musze zadzwonić zapytać jak to wygląda u mnie w szpitalu ![]() Zaczęłam oglądać wózki pościele i kocyki ![]() ![]() Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-10-15 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za porady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Zadomowienie
|
Mala, Gabi jest przepiekna! Ciesze się ze mimo cc wszystko układa się jak z platka! Było tak blisko sn, następnym razem się uda
![]() Ja miałam zgage tylko kilka razy, pomagalo rennie, można to brać w ciąży. Gratuluję prenatalnych ![]() Bombka, tak się cieszę 😀 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Raczkowanie
|
A co do zakupów....ludzie kochani ile tego jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#388 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję:-* Cytat:
To prawda ![]() ![]() A na kiedy ty masz właściwie termin ![]() Cytat:
Mam obiecane ciuszki po jej córeczce,laktator a od bratowej wanienke i nianie elektroniczną.. Cytat:
![]() Ale powiedzcie czego i w jakim rozmiarze szukać. Na poczatek chyba najlepiej 56,62,68 kilka sztuk na długi rękaw, bo to przecież marzec będzie? ? Jakieś spodnie, getry,no i się zastanawiam nad jakimś kombinezonem może polarkowy na spacerki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Bombko ja mam wg OM termin na 29.04.2016 r., a wg usg genetycznego na 23.04.2016 r. także ja mam jeszcze sporo czasu na zakupy...póki co to nikt mi nic nie oferował...może dlatego, że niektórzy dopiero od 2 dni wiedzą o naszej ciąży
![]() ![]() Ale jak przyjdzie już do konkretnych zakupów, to nie wiem jak to ogarnę...najchętniej to wszystko bym kupiłam bo przecież wszystko jest potrzebne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.