Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-17, 17:57   #391
superhuman
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Dziewczyny pisałyście o bólu spojenia... A gdzie was to dokładnie boli? Bo ja dzisiaj od południa czuje jakos tak dziwnie jakby mi napierało na pochwę... Nie wiem tak dziwnie cieżko mi to opisać jakby takie rozpieranie tez... nie wiem juz czy panikuje czy sobie wymyślam TZ powiedział "tak jakby chciała wyjsc?" Mowie ze tak, tak dziwnie. A on "'Nieee przestań gdzie na pewno nie a poza tym wczoraj byłaś u lekarza" ale mowie ze tylko na ktg ze lekarz mnie nie badał to sie obruszył to po co tam byłaś :-/
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 17:59   #392
virginia
Zakorzenienie

Ok mamusie nie tylko pościerałam kurze ale poszłam po bandzie i umyłam umywalkę, prysznic i kibelek w łazience i umyłam wszędzie podłogi. Trochę się zmachałam, uff.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 18:01   #393
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
to podaj adres
Dzięki!

Ja też się zbieram do wymiany okularów..

U nas jest czasami bo niestety oboje z TŻetem do późna pracujemy. Poza weekendem mam tylko 2 popołudnia wolne, kiedy jestem w domu a nie na kursach.
Moje porządki ograniczyły się do tego, że ściągnęłam brudną pościel ale nową założy już TŻet. Kurze jeszcze przydałoby się zetrzeć ale nie chce mi się.
Byłam za to w tej hurtowni o której Wam pisałam i kupiłam poszewki na poduszki w salonie, zobaczcie. I jeszcze ramkę na zdjęcia bo w salonie jedną ścianę poświęciłam na nasze zdjęcia i sukcesywnie ją wypełniam nowymi oraz albumy na zdjęcia.

Dzięki!

Ja też wczoraj rano zwymiotowałam ale mam nadzieję, że to był jednorazowy wyskok .

Wiesz to nasi dobrzy znajomi, oni mają taką fundację, świetlicę dla dzieci itp i ten bar a raczej zysk z niego idzie też na cele charytatywne. Nam policzyli jeszcze taniej .
To święto za świętem u Was .

Dobrze, że nic się nie stało .

Ja mam Mama DHA i biorę 2 dziennie, skoro tak pisze na opakowaniu to pewnie ta na rano i na wieczór mają inne składniki. Pytałam czy można brać przy tym magnez swojej ginki i ona nie widziała żadnych przeciwskazań.

Hmm, a tam jakoś inaczej wyglądają niektóre tabletki od innych? U mnie w Premium tak samo i chyba dzielą na 2 dawkę, żeby tableta nie była jeszcze większa.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
brry..aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam o tej osobie w lesie..
szkoda,że takie zachowania pewnych narodowości powodują,że potem ktoś kto naprawdę może potrzebować pomocy jej nie otrzyma..

ja Ci się nie dziwię..ja mam serdecznie dość tych tablet..całe życie unikałam jak ognia, a w ciąży jak lekoman.. teraz jak przestał twardnieć mi brzuch to przestałam nospe brać, poobserwuję się i jak będzie ok, to zmniejszam dawkę magnezu..witamin nie mam jednak odwagi ograniczać.. choc ja tych kwasów chyba i tak mniej przyjmuje niż zalecane, ale mój lekarz mówił,że tyle ile jest zawarte w pregna jest ok,mimo że towarzystwo gin.zaleca wyższą.. naciąganie na hajs przez firmy farmaceutyczne moim zdaniem to wszytsko

No dokładnie, smutne to że ktoś pomocy nie otrzyma.
To mam nadzieję, że będzie ok z brzuchem i nie będziesz musiała zwiększać ilości leków.

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Dobra, to piszę Wam, co zamawiam, może coś jeszcze podpowiecie.

W razie czego, mam już sól fizjologiczną, termometr, inhalator, nawilżacz, gacie poporodowe i podkłady do przewijania, nawet płatki kosmetyczne dla dzieci Linomag zwykły i na odparzenia, olej migdałowy (zamiast oliwki), płyn do kąpieli kupię w Rossmannie.

Zatem mój koszyk:

- zapas magnezu

- mama dha

- Nose frida i filterki do niej

- Biały Jeleń do białego i koloru (dobra cena jest)

- kompresy jałowe 50 sztuk

- podkłady poporodowe jedno opakowanie 10 szt.

- Tantum Rosa 1 opakowanie

- smoczek i butelka - zwykłe, z Canpola (w razie czego)

Zamawiam jeszcze na później termoopakowanie do butelki, szczotkę do butelek, pojemnik na smoczek, szczoteczkę do masażu dziąsełek i chyba wezmę tę herbatkę

I dziewczyny: Wkładki laktacyjne - ILE NA POCZĄTEK? Siostra mi kazała jakoś strasznie dużo zamówić, bo mówi, że się przydaje, bodaj ze 300 Naprawdę tak to idzie?

Też bym nie brała tak dużo wkładek - jakieś jedno opakowanie, a potem można dokupić.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
TŻ wyprowadził mnie na spacer Byliśmy w piekarni po chleb

Śluz wzmożony. Śluz jest normalny w ciąży, czasem ma związek ze źle pobraną próbką moczu. Ja cholera zawsze mam śluz w próbce jakbym się nie starała

Lekarz nie zaleca Biorę tylko magnez, lutkę i żelazo.

Na gemini w sposobach płatności napisali karta kredytowa. O to chodzi?

Szczerze mówiąc odpuściłabym sobie termoopakowanie, bo wydaje mi się zbędę. Z wkładkami też bym nie szalała, bo to trzeba pod siebie dopasować, a zanim nie zaczniesz używać to się nie dowiesz, które Ci pasują. Jedno opakowanie w zupełności wystarczy na start

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Ja piłam raz kawę dla ciężarnych i też mi smakowała Wtedy w ciąży nie byłam

Miło, że mały spacerek zaliczony.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
tak, z zalecenia lekarza

dziewczyny ide jutro do fryzjera ;D

mam taką koleżanke, która pracuje w zakładzie fryzjerskim i zaproponowała mi bycie "modelką", na której będzie Pani jakaś przyjezdna szkolić dokładnie to koloryzacja, w sumie się ciesze, bo chciałam już tą koleżanke zmolestować o jakieś farbowanie, bo już odrost duży, a tu za free, fachowa obsługa ;D

Fajnie się trafiło!
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 18:03   #394
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ok mamusie nie tylko pościerałam kurze ale poszłam po bandzie i umyłam umywalkę, prysznic i kibelek w łazience i umyłam wszędzie podłogi. Trochę się zmachałam, uff.

Ja dziś ostatecznie nie poszłam do pracy i przeleżałam dzień cały.
Jutro zamierzam zrobić to co Ty.
)

Oczywiście TŻ wrócił z pracy i już mi smęci, że mam przestać pracować.
Stary 2016-05-17, 18:08   #395
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to Ty wyposzczona jesteś

Ten z twardym dnem od razu kładziesz na łóżeczko, nie musisz mieć tego drewnianego blatu
i to na maksa..chyba jestem tu jedyna, która nie może się doczekać wyjazdu na glukozkę

wiesz, tylko to nie jest blat,tylko taka ramka montowana do komody,żeby dziecko nie gibnęło na boki, bez dna..no i do tego trzeba coś wsadzić,żeby malec miał wygodnie..i nie wiem czy lepiej takie miękkie czy sztywne..hmm..

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Pytałam się, bo ja ostatnio też odstawiłam suple (tutaj nie zalecają) i tak się głowię czy dobrze czy źle.

Tak chodzi o kartę Dzięki Zrobię zakupy a mama mi przywiezie.
super..

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście o bólu spojenia... A gdzie was to dokładnie boli? Bo ja dzisiaj od południa czuje jakos tak dziwnie jakby mi napierało na pochwę... Nie wiem tak dziwnie cieżko mi to opisać jakby takie rozpieranie tez... nie wiem juz czy panikuje czy sobie wymyślam TZ powiedział "tak jakby chciała wyjsc?" Mowie ze tak, tak dziwnie. A on "'Nieee przestań gdzie na pewno nie a poza tym wczoraj byłaś u lekarza" ale mowie ze tylko na ktg ze lekarz mnie nie badał to sie obruszył to po co tam byłaś :-/
kurcze..ból spojenia to dla mnie ból jakby kości,centralnie po środku bożenki.. spróbuj podłożyć coś pod pośladki i poleżeć, bo może Mała sie inaczej ułożyła a jak nie to jedź sprawdzić na IP

Cytat:
łoszalała..

Cytat:
Ja dziś ostatecznie nie poszłam do pracy i przeleżałam dzień cały.
ja zrobiłam dzis tak samo
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 18:11   #396
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
i to na maksa..chyba jestem tu jedyna, która nie może się doczekać wyjazdu na glukozkę

wiesz, tylko to nie jest blat,tylko taka ramka montowana do komody,żeby dziecko nie gibnęło na boki, bez dna..no i do tego trzeba coś wsadzić,żeby malec miał wygodnie..i nie wiem czy lepiej takie miękkie czy sztywne..hmm..
Kiedy wybierasz się?

Takie coś? http://www.babymeble.pl/pictures/sto...jak-bial-y.jpg
Stary 2016-05-17, 18:16   #397
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
czwartek

taki:
Stary 2016-05-17, 18:18   #398
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
czwartek

taki:
To ja bym brała twardy, bo jednak dziura jest w środku

Właśnie w faktach mówili, że pis chce wprowadzić klauzule sumienia dla fizjoterapeutów. Taki fizjoterapeuta będzie mógł odmówić pomocy np. kobiecie z wkładką wewnątrzmaciczną
Stary 2016-05-17, 18:34   #399
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Jestem UFFFFF miałyście rację - to tylko otarcie po stosunku lekarz mnie zbadał dokładnie, sprawdził szyjkę, nawet detektorem zmierzył tętno - wszystko w porządku Oczywiście gdyby się powtórzyło (tfu, tfu) to mam od razu jechać do niego do szpitala ale powiedział że nie sądzi, po prostu mamy ostrożniej szaleć z TŻ
aaa no i przepisał żelazo na tę hemoglobinę

DZIĘKUJĘ za wsparcie - jesteście kochane sorki za sianie paniki ale... no wiecie
Ufff...dobrze, że już wszystko wyjasnione no i nie szalejcie tak następnym razem

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Słód jęczmienny to mi się tylko z jednym kojarzy obecnie.
to tak samo jak mi

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Kiedyś jechaliśmy z mężem w nocy wracając z Wigilii i ktoś stał na poboczu przy leśnej drodze i świecił latarką, żeby się zatrzymać. Baliśmy się i mąż mówił, że wie że tu właśnie czasem Romowie stoją i zaczepiają ludzi, więc nie zatrzymaliśmy się, ale czy to nie była prawdziwa potrzeba pomocy, to się nie dowiemy.
Kiedyś byłam też na Słowacji i nawigacja mnie pokierowała przez uliczkę gdzie było sporo Romów, też coś wykrzykiwali i chcieli nas zatrzymać, ja jechałam powoli, bo kręcili się po jezdni, ale chciałam stamtąd uciekać. Ich dzieci zaczęły rzucać w samochód kamyczkami. ;O
Opis jak z horroru a na Słowacji Romowie często się tak zachowują i są prawie wszędzie...czasem te dzieci prawie wchodzą pod samochód, żeby go zatrzymać i żeby dorośli mogli próbować coś typu "rolex" wcisnąć...

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
tak, z zalecenia lekarza

dziewczyny ide jutro do fryzjera ;D
mam taką koleżanke, która pracuje w zakładzie fryzjerskim i zaproponowała mi bycie "modelką", na której będzie Pani jakaś przyjezdna szkolić dokładnie to koloryzacja, w sumie się ciesze, bo chciałam już tą koleżanke zmolestować o jakieś farbowanie, bo już odrost duży, a tu za free, fachowa obsługa ;D
Ale Ci się fajnie udało! Moja koleżanka ma salon fryzjerski i czeka na mnie w czerwcu, jak tylko zacznę L4

Cytat:
U mnie to taki ból jakby kości wewnątrz, na środku. Jak chcę podnieść wyżej nogę (np. przy wchodzeniu do wanny czy schodzeniu z łożka itd), przy przewracaniu się z boku na bok etc. Nie mam wrażenia, że dziecko chce wyjść, czy że naciska na przykład główką, tylko taki jakby wewnętrzny ból kości...nie wiem, jak to opisać

Cytat:
Właśnie w faktach mówili, że pis chce wprowadzić klauzule sumienia dla fizjoterapeutów. Taki fizjoterapeuta będzie mógł odmówić pomocy np. kobiecie z wkładką wewnątrzmaciczną
co jedna zmiana to lepsza...ktoś im powinien chyba lanie spuścić
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 18:35   #400
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

To są jakieś jaja normalnie nie wiadomo śmiać się czy płakać

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 18:40   #401
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Pisaliście ostatnio, ze niektórym wróciły wymioty. Tez jestem jednym z tych szczęśliwców uczucie na żołądku dokładnie takie jak na początku ciąży...chyba uroki 3 semestru właśnie sie zaczynaja objawiać
Ojej, biedna jesteś oby to się nie rozwinęło w wymioty.

Cytat:
Kosz Mojżesza przyszedł, wygląda fajnie.
Zdjęcie daj

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Właśnie się zorientowałam, że dziś 27t+1d czyli rozumiem, że zaczynam 3 trymestr Jesli tak to

Cytat:
Dziewczęta myślałyście już o antykoncepcji po porodzie?
Ja mam z tym problem. Drugie dziecko chcielibyśmy za ok 2-3 lata więc by się coś przydało. Tylko że ja próbowałam brać kiedyś tabletki, przetestowałam chyba z 5 różnych firm i po każdych źle się czułam tzn mdliło mnie a nawet wymiotowałam (dlatego nie dziwi mnie że w ciąży rzygałam jak kot). Lekarz stwierdził że jestem wrażliwa na skoki hormonów i powinnam mieć np krążek bo on stale uwalnia hormony i nie powoduje takich wahań. Ale jakoś krążek mnie nie przekonuje. Myślałam o plastrach. Kiedyś były bardzo popularne. A do tej pory to były tylko prezerwatywy.

Cytat:
Jestem UFFFFF miałyście rację - to tylko otarcie po stosunku lekarz mnie zbadał dokładnie, sprawdził szyjkę, nawet detektorem zmierzył tętno - wszystko w porządku Oczywiście gdyby się powtórzyło (tfu, tfu) to mam od razu jechać do niego do szpitala ale powiedział że nie sądzi, po prostu mamy ostrożniej szaleć z TŻ

DZIĘKUJĘ za wsparcie - jesteście kochane sorki za sianie paniki ale... no wiecie
To super że wszystko dobrze

Cytat:
Ja też wczoraj rano zwymiotowałam ale mam nadzieję, że to był jednorazowy wyskok .

Cytat:
To jakiś żart? Bo mało śmieszny. Może jeszcze klauzula dla ekspedientki w sklepie, bo nie ma ochoty obsługiwać osób bez ślubu kościelnego, albo osób stosujących antykoncepcję.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 18:49   #402
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

To czekamy
Ja planuję tabletki od razu biorąc pod uwagę ze miałam "wpadeczkę" to wiem ze zabezpieczać sie musze i tym razem bardzo pilnować do momentu az sie zdecydujemy na Starania o Marysię

Cytat:
Najlepszego z okazji rocznicy.

Ja bym chyba biszkoptu w ogóle nie umiała zrobić.

Kiepsko, że u Ciebie ciągle te twardnienia. :|

U mnie magnez mało co daje, nad nospą się zastanawiam, będę pytać o to lekarza.

A te teksty -

W niedzielę kliknęłam kosz i pani bardzo szybko wysłała.

Mam podobnie z "kondycją".

To czekamy na wieści.

Będę dalej naturalnie planować rodzinę po porodzie.

Boję się co prawda jak to będzie z obserwacją cyklu przy laktacji, ale jakoś się trzeba nauczyć, jakby co to planujemy kolejne dziecko w miarę szybko.

Super, ze kosz juz jest

Cytat:

Dzieki Bogu ze wszystko ok!
Dopiero ok 18 zaczęłam Wam nadrabiać i czekałam az dojdę do informacji co z Tobą i dzidzią!
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 18:52   #403
asicuha
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie wiem czy zamawiacie czasem coś z ezebry, ale 18 i 19 maja darmowa wysylke ja sie skusilam oczywiscie ;p

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 18:55   #404
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

też tak pomyślałam..

Cytat:

U mnie to taki ból jakby kości wewnątrz, na środku. Jak chcę podnieść wyżej nogę (np. przy wchodzeniu do wanny czy schodzeniu z łożka itd), przy przewracaniu się z boku na bok etc. Nie mam wrażenia, że dziecko chce wyjść, czy że naciska na przykład główką, tylko taki jakby wewnętrzny ból kości...nie wiem, jak to opisać
u mnie identycznie to wygląda,ale nie dokucza zbyt mocno,więc na razie nie będę panikować
Stary 2016-05-17, 18:55   #405
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

To czekamy
U nas standardowo prezerwatywy Drugi dzidziuś najwcześniej za 2 lata

Cytat:

uff! ale napędziłaś nam stracha.. Chociaż w takiej sytuacji każda zaczęłaby panikować. Dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
Dziewczyny, tak się zastanawiam... Do tej pory nie brałam żadnych witamin, męczyłam Folik do końca opakowania. Lekarz mi kazał brać ''jedną'' witaminkę dla ciężarnych dziennie. Zapytałam co poleca, nie polecił nic konkretnego (może to i lepiej - nie wciska nic od przedstawicieli farmaceutycznych). Powiedział, ze dobrze by było z DHA.

Znałazłam Mama DHA - piszą na opakowaniu, żeby brać dwie tabletki dziennie. To ile w końcu brać? Wolałabym jedną, bo i tak żrę tyle tego magnezu (nawet 5 dziennie czasami ...). I piszą też, że to Mama DHA jest też dla karmiących. Będziecie coś brać karmiąc?

Pytam, bo też szykuję zamówienie na Gemini. Ktoś pytał co by tu jeszcze - żadna nie wspominała, ja sobie zamawiam herbatki laktacyjne. Koleżanka mi polecała, żeby zacząć pić ok 2 tygodnie przed planowanym porodem. Coś wiecie na ten temat?
Ja biorę 2x dziennie mama DHA, ale nic poza tym.. czasem tylko magne b6, jak zlapią mnie skurcze.

Dzwoniłam dzisiaj do szkoły rodzenia.. i kolejna grupa jest dopiero na 28 czerwca Będę miała wtedy 31 tydzień Coś za późno mi się wydaje.. eh żałuję, że nie zadzwonilam wczsniej, ale myslalam, ze nie ma sensu wczesniej niz 27 tydzień..
kurde, a ta SR ma baardzo dobre opinie zresztą z polecenia pani dr.. moje kolezanki też zachwalają..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-05-17 o 18:57
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:08   #406
virginia
Zakorzenienie

Szalała, szalała,jeszcze poprasowala.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:10   #407
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Okej, otrzeźwiłyście mnie z tymi wkładkami. Dzięki za wszystkie sugestie Kuszą mnie te herbatki, ale przemyślę. Tak samo jak myślę o tym suplemencie, bo wolałabym nic nie brać ...

Cytat:
nie bierz tyle tych wkładek..skąd wiesz jakie Ci podpasują i czy będa potrzebne? ja czytałam,że jak cieknie to trzeba duzo, bo nawet kropelka mleka może spowodować rozwój bakterii i jakieś stany zapalne..ale to po porodzie się dokupi..ja wzięłam jedną paczkę,,może jeszcze dokupię jedną i finał..
a nożyczki/obcinaczka do paznokci? jakaś szczotka?cos do mycia maluszka?patyczki do uszu?woda morska? sol fizjologiczna?
jaki kupiłaś nawilżacz? dzis szukałam i odpadłam..
Wszystko, co napisałaś już mam. Oprócz płynu do kąpieli, ale to już w Rossmannie kupię.

Nawilżacz kupiłam chyba w lutym w Carrefour, akurat miałam
e-bon z szalonej piątki Promocja była, chyba 169 zł, Hyundai taki -> http://www.ceneo.pl/13972350#tab=spec

Opinie ma OK, ale sama się nie wypowiadam, bo go jeszcze nie odpaliłam.

Moja siostra ma taki -> http://www.euro.com.pl/nawilzacze/hb...Q&gclsrc=aw.ds

Chwali sobie, Pierniczku
Stary 2016-05-17, 19:39   #408
florencee
Zadomowienie

Cytat:
masakra, już nie wiem jakimi słowami komentować te pomysły.

Cytat:

Opis jak z horroru a na Słowacji Romowie często się tak zachowują i są prawie wszędzie...czasem te dzieci prawie wchodzą pod samochód, żeby go zatrzymać i żeby dorośli mogli próbować coś typu "rolex" wcisnąć...

(...)
Też tak słyszałam właśnie, trzeba chyba wiedzieć mniej więcej którędy jeździć żeby tego uniknąć, a ja wtedy nieuświadomiona byłam. :P

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Dzwoniłam dzisiaj do szkoły rodzenia.. i kolejna grupa jest dopiero na 28 czerwca Będę miała wtedy 31 tydzień Coś za późno mi się wydaje.. eh żałuję, że nie zadzwonilam wczsniej, ale myslalam, ze nie ma sensu wczesniej niz 27 tydzień..
kurde, a ta SR ma baardzo dobre opinie zresztą z polecenia pani dr.. moje kolezanki też zachwalają..
Hmm trochę późno, a ile ona trwa? Może warto i tak skorzystać, skoro ma dobre opinie?

Pokażę Wam ten kosz jak wyglądał na aukcji, bo na razie go nie skręcamy żeby się nie kurzył, tylko sprawdziliśmy czy części pasują.

http://allegro.pl/mothercare-kosz-ko...197422865.html

Zakupy meblowe też na razie odpuszczone, bo mąż późno wrócił z pracy i dużo stresów miał biedak.
Stary 2016-05-17, 19:45   #409
superhuman
Zadomowienie

Jestem na IP czekam zaraz beda mnie badać lekarka mowila ze bedzie chciała mnie zostawić na obserwacji zobaczy na ile co sie dzieje
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 19:46   #410
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
No u mnie też twardnienia, pomimo magnezu i nospy 3xdziennie ja zdecydowanie wolę efekt odkurzania niż zamiatania, bo jednak ta sierść fruwa... no ale wyjścia nie mam. Zamiatam w 10min, a z odkurzaczem bujałam się ok pół godz... poza tym mamy ciężką krowę.

Zabawkę też porzucam, ale mój pies to typowy kanapowiec Dzisiaj po powrocie ze spaceru i zeżarciu smakołyka (zawsze dostaje po porannym spacerku) po 5min już kimał obok mnie na kanapie
Nam się ostatnio odkurzać popsuł, a że nie posiadamy w domu ani pół dywanu, to nie wiem czy w ogóle będziemy kupować, TŻ będzie próbował naprawiać - najpierw spróbuje sam, bo po prostu włącznik zdechł, tak jakby coś pod niego gdzieś wpadło, bo nie łapie, a jeśli nic nie zdziała, to pomyślimy. Ogólnie nie lubię odkurzacza, chociaż fakt faktem na sierść pod szafkami jest najlepszy

Nasz miał być kanapowiec, nie wyszło Braliśmy go ze schroniska jak miał ze 4 tygodnie, na pewno nie więcej, bo z 1,5 kg kuleczki urósł do ponad 20 kg, a zakładaliśmy (tak samo jak pan ze schroniska), że będzie "troszkę" mniejszy A te małe kuleczki chyba po prostu ktoś podrzucił do nich jeszcze szybciej niż sądzili i urósł trochę ponad oczekiwania. No i energii też ma więcej, niż byśmy się spodziewali. Powiem szczerze, że drugiego tak walniętego psa nie znam. On może spędzić cały dzień (dosłownie) u rodziców na dworze, zdemolować im pół ogródka (już ma wyznaczony rejon, gdzie może ), po czym wejdzie do nich do domu i dalej świruje, dopiero u nas się położy łaskawie i śpi. Tak więc szczerze zazdroszczę kanapowca A jak się nudzi to drze na nas mordę, że mamy się nim interesować, właśnie zaczął, a już dzisiaj czeka go tylko siku szybkie

Cytat:
Mnie jakby gniecie i kłuje jednocześnie. Dodatkowo ciągnie we wszystkie możliwe strony, jakby mnie miało rozerwać. I nie daj Boże się ruszyć wtedy, to mam ochotę zęby w ścianę wgryźć Na szczęście co jestem zaskoczona, boli rzadziej niż jeszcze jakiś czas temu. Ale jak już zaboli, to mam ochotę umrzeć

Cytat:
Jaja sobie już robią po prostu.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:48   #411
agnszp
Rozeznanie

W czwartek zaczynam III trymestr, a juz mam wrażenie ze wszystkie uroki II trymestru mnie opuściły cerę mam przesuszoną jak przed ciążą, energii coraz mniej i generalnie włącza mi sie nicniechciejstwo i do tego brzuch coraz większy, i co nie zjem, podchodzi mi do gardła i powoduje dziwne uczucie w brzuszku
Stary 2016-05-17, 19:54   #412
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Jestem na IP czekam zaraz beda mnie badać lekarka mowila ze bedzie chciała mnie zostawić na obserwacji zobaczy na ile co sie dzieje
Dobrze się tam Tobą zajmą, będzie dobrze Na polnej jesteś?

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 19:56   #413
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Okej, otrzeźwiłyście mnie z tymi wkładkami. Dzięki za wszystkie sugestie Kuszą mnie te herbatki, ale przemyślę. Tak samo jak myślę o tym suplemencie, bo wolałabym nic nie brać ...

Wszystko, co napisałaś już mam. Oprócz płynu do kąpieli, ale to już w Rossmannie kupię.

Nawilżacz kupiłam chyba w lutym w Carrefour, akurat miałam
e-bon z szalonej piątki Promocja była, chyba 169 zł, Hyundai taki -> http://www.ceneo.pl/13972350#tab=spec

Opinie ma OK, ale sama się nie wypowiadam, bo go jeszcze nie odpaliłam.

Moja siostra ma taki -> http://www.euro.com.pl/nawilzacze/hb...Q&gclsrc=aw.ds

Chwali sobie, Pierniczku
dzięki za linki, tylko te są ultradźwiękowe a czytałam,że mogą zwierzęta nie najlepiej znosić takie...

Cytat:

Pokażę Wam ten kosz jak wyglądał na aukcji, bo na razie go nie skręcamy żeby się nie kurzył, tylko sprawdziliśmy czy części pasują.

http://allegro.pl/mothercare-kosz-ko...197422865.html

Zakupy meblowe też na razie odpuszczone, bo mąż późno wrócił z pracy i dużo stresów miał biedak.
śliczny..naprawdę piękna rzecz..tylko bym chyba ten materiał zlikwidowała..ja lubie takie surowe klimaty..materacyk w środku wystarczy..
co się odwlecze to nie uciecze
Cytat:
trzymam kciuki..daj znać co Ci powie po badaniu..coś się zaczeło dziać,że zdecydowałaś jechać?

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
W czwartek zaczynam III trymestr, a juz mam wrażenie ze wszystkie uroki II trymestru mnie opuściły cerę mam przesuszoną jak przed ciążą, energii coraz mniej i generalnie włącza mi sie nicniechciejstwo i do tego brzuch coraz większy, i co nie zjem, podchodzi mi do gardła i powoduje dziwne uczucie w brzuszku
ehh..jakbym czytała o sobie..i to nietylko w chwili obecnej ale dłuższy czas..
Stary 2016-05-17, 20:01   #414
Kasmina
Rozeznanie

Tija a dokupiłaś taki miękki przewijak na swój ikeowski ?
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 20:02   #415
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
U nas standardowo prezerwatywy Drugi dzidziuś najwcześniej za 2 lata

Ja przez długie lata brałam tabletki i było mi z tym dobrze, oczywiście regularnie się badałam i robiłam przerwy. Jak zdecydowaliśmy się na dziecko to odstawiłam i były prezerwatywy przez pół roku, ale przy okazji pilnowaliśmy, żeby się nie kochać w czasie dni płodnych na początku, bo chciałam, żeby mi organizm do równowagi hormonalnej wrócił no i mieliśmy wakacje zaplanowane a co do kolejnego potomka...Tż by chciał bardzo, ja średnio. Z drugiej strony mam już 33 lata więc jak nie teraz to kiedy Damy sobie kilka miesięcy po narodzinach Helenki na ostateczną decyzję, a do tego czasu zostaną prezerwatywy...

Cytat:
To z powodu tego bólu spojenia? Trzymam kciuki, żeby to były po prostu więzadła (tak podobno jest najczęściej). Dawaj znać koniecznie!

Właśnie zjadłam pyszny makaron ciemny z kurczakiem, szpinakiem i fetą made by Tż po raz pierwszy w jego życiu Naprawdę mu wyszedł i widze, że jest z siebie dumny
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 20:21   #416
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Przez ten ból? Trzymam kciuki, napisz nam co lekarka powiedziała.

Cytat:
Chyba ten III trymestr atakuje, kończy się najlepszy czas ciążowy.
Ja się czuję jak zombie ostatnio.

Cytat:
dzięki za linki, tylko te są ultradźwiękowe a czytałam,że mogą zwierzęta nie najlepiej znosić takie...

śliczny..naprawdę piękna rzecz..tylko bym chyba ten materiał zlikwidowała..ja lubie takie surowe klimaty..materacyk w środku wystarczy..
co się odwlecze to nie uciecze

trzymam kciuki..daj znać co Ci powie po badaniu..coś się zaczeło dziać,że zdecydowałaś jechać?

Dzięki, pomyślę co z tym materiałem, pewnie lepiej by wyglądał.
Z drugiej strony materiał zabezpiecza przed ewentualnym zabrudzeniem. :P

Cytat:
Ja przez długie lata brałam tabletki i było mi z tym dobrze, oczywiście regularnie się badałam i robiłam przerwy. Jak zdecydowaliśmy się na dziecko to odstawiłam i były prezerwatywy przez pół roku, ale przy okazji pilnowaliśmy, żeby się nie kochać w czasie dni płodnych na początku, bo chciałam, żeby mi organizm do równowagi hormonalnej wrócił no i mieliśmy wakacje zaplanowane a co do kolejnego potomka...Tż by chciał bardzo, ja średnio. Z drugiej strony mam już 33 lata więc jak nie teraz to kiedy Damy sobie kilka miesięcy po narodzinach Helenki na ostateczną decyzję, a do tego czasu zostaną prezerwatywy...

To z powodu tego bólu spojenia? Trzymam kciuki, żeby to były po prostu więzadła (tak podobno jest najczęściej). Dawaj znać koniecznie!

Właśnie zjadłam pyszny makaron ciemny z kurczakiem, szpinakiem i fetą made by Tż po raz pierwszy w jego życiu Naprawdę mu wyszedł i widze, że jest z siebie dumny
To fajnie, że TŻ odniósł kulinarny sukces.
Stary 2016-05-17, 20:23   #417
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
ale tego masz...nic tylko zakładać aptekę dziewczyny...
brawo za wynik
a masz dopisane śluz wzmożony,ale chyba w ciązy to się zdarza..
Dzięki

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
Fanta super że wszystko dobrze uważajcie na siebie

babygirl - fajne zakupy ja zainspiruję się Tobą i dokupię jeszcze szczotkę i nożyczki do paznokci i sobie też sprawię ten żel do mycia buzi z sylveco
Dzieki
Będziesz kupowała szczotkę z naturalnym włosiem?
Żel z Sylveco (z serii Biolaven) mam z pestek winogron i olejku lawendowego i to najlepszy żel jaki kiedykolwiek miałam. Ciekawe czy rumiankowy też się sprawdzi, choć zapach trochę mnie odstrasza no ale nie o zapachy tu chodzi

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
masz może jeszcze te listy, bo jakoś ciężko mi się zebrać za zakupy apteczne nie wiem zupełnie co ile i czego ;/
Nie mam list zakupów Tiji i Pierniczka, ale może one Ci je dadzą? swoją listę mogę dać jak będę przy komputerze

Cytat:
Śluz wzmożony. Śluz jest normalny w ciąży, czasem ma związek ze źle pobraną próbką moczu. Ja cholera zawsze mam śluz w próbce jakbym się nie starała

Może taka już Twoja "uroda" myślę że nie ma z tym większego powodu do obaw?
Dzięki za odpowiedź
___

Jutro czeka mnie intensywny dzień i jakieś 4h jazdy samochodem z mężem i teściową. dawno nie miałam takiej przeprawy..Obym nie miała problemów z samopoczuciem
Stary 2016-05-17, 20:31   #418
agnszp
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Przez ten ból? Trzymam kciuki, napisz nam co lekarka powiedziała.

Chyba ten III trymestr atakuje, kończy się najlepszy czas ciążowy.

Ja się czuję jak zombie ostatnio.

D

Czyli to rzeczywiście koniec okresu "miodowego"? Nie mam co liczyć, ze to chwilowe
I jeszcze ta waga....ciagle wzrasta, niby na razie + 5 kg, ale jesCze prEd chwila było 2 kg....
Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Dzięki

Dzieki
Będziesz kupowała szczotkę z naturalnym włosiem?
Żel z Sylveco (z serii Biolaven) mam z pestek winogron i olejku lawendowego i to najlepszy żel jaki kiedykolwiek miałam. Ciekawe czy rumiankowy też się sprawdzi, choć zapach trochę mnie odstrasza no ale nie o zapachy tu chodzi

Nie mam list zakupów Tiji i Pierniczka, ale może one Ci je dadzą? swoją listę mogę dać jak będę przy komputerze

Może taka już Twoja "uroda" myślę że nie ma z tym większego powodu do obaw?
Dzięki za odpowiedź
___

Jutro czeka mnie intensywny dzień i jakieś 4h jazdy samochodem z mężem i teściową. dawno nie miałam takiej przeprawy..Obym nie miała problemów z samopoczuciem

Trzymam kciuki zebys wytrzymała moze bedzie ok, ja jeżdzę czesto 2-3 h ostatnio i jest ok
Stary 2016-05-17, 20:38   #419
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
wlasnie mi zostały takie kosmetyczne zakupy i dla mnie i maluszka.
Nie chce się? ja swój koszyk tworzyłam ze 3 tygodnie albo lepiej.. Kilku rzeczy nie byłam pewna i nie mogłam się przez to zebrać do zamówienia Ale może Tobie szybciej pojdzie
Aaa i dostałam w gratisie od apteki jakieś 3 testy do badania moczu w kierunku infekcji dróg moczowych i jakieś próbki kremów

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Czyli to rzeczywiście koniec okresu "miodowego"? Nie mam co liczyć, ze to chwilowe
I jeszcze ta waga....ciagle wzrasta, niby na razie + 5 kg, ale jesCze prEd chwila było 2 kg....

Trzymam kciuki zebys wytrzymała moze bedzie ok, ja jeżdzę czesto 2-3 h ostatnio i jest ok
Dzięki, właśnie liczę na to
A 5kg na tym etapie to naprawdę niewiele... Zresztą widziałam na zdjęciu że wyglądasz świetnie i te kilka kg Ci nie zaszkodzi. Ja mam już 6,5kg i nie wiem jak i kiedy to się stało..
Później będziemy się tym martwić. Teraz najważniejsze są nasze maleństwa
Stary 2016-05-17, 20:44   #420
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Po 4 dobach w szpitamu dostalam Pierwszą no-spe. I tekst ze nIe zglaszalam ze mam skurcze. No.....
Dzis znów ponad 20 przy lezeniu cały dzien. Na ktg oczywiście nic. Przez godzine od odpiecia 2.

Dobranoc.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości