|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Witajcie !ja zaglądam tylko na chwilkę bo sprzątam i gotuje obiad.My mamy zawsze żywą choinkę,ale taka do 120cm.
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Właśnie skończyłam sprzatać, obiad ugotowany już wczoraj, więc już mam wolne Co do choinki to u nas będzie żywa, duża. Ubierzemy ją pewnie w niedzielę przed świętami. Już nie mogę się doczekać. Udało mi sie uzbierać wszystkie sezony Gotowych na wszystko Kończę na razie. Zaraz kłade Klaudię na drzemkę i zaczynam się relaksować ![]() Miłego dnia Dorzucę jeszcze zdjęcie Klaudii- jej najnowsza minka
-Fred Lebow, New York City Marathon co-founder Edytowane przez Anula123 Czas edycji: 2008-11-22 o 12:41 |
|
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
spałam od 5. rano do 11. z minutami, więc czuję się całkiem całkiem
no i zaraz wychodzimy na miasto![]() miłego weekendu wszystkim
|
#4234 |
|
Rozeznanie
|
Ajanna - a co to za zespół?
dziś mam rocznicę śmierci babci Tymek wstanie, idziemy na cmentarz, taki jakiś smutny dzień
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas pada snieg.. Adi pospal teraz ksiaze sie zbudzil wiec cos tam zjemy i wyjdziemy chyba na spacer..
u nas na razie sztuczna choinka ale tez chcemy za kilka lat miec juz zywa i pachnaca ajanna udanej zabawy
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ugotowałam dziś buraczkową i obie najadłyśmy się do oporu . Moja córunia śpi, a ja idę leżeć na leżąco. Dziewczyny, po prysznice pojadę w poniedziałek, ok? Dziś jest tak zimno, że szok. Byłam z Chipim to myślałam, że mi ręce odmarzną.
|
|
#4237 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja robię ciasto orzechowo- karmelowe. potem na szybko podłogi przelecę i więcej nie robię nic. na porządne sprzątanie będzie czas przed świętami. U nas nawaliło śniegu zdrowo. ale mi się podoba.Byłam z Maksiem godzinkę na podwórku, dziecko się ubiegało, śnieg mu się chyba podobał, bo nawet go skosztował. A teraz odsypia białe wrażenia. zmykam działać z ciachem. pa. miłego weekendu. My dziś popołudniu mamy odwiedziny chrzestnej Maksia, a jutro popołudniu idziemy na parapetówkę. chyba się wreszcie porządnie zalkoholizuję.
|
||
|
|
|
#4238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swojej nie znalazłam-jakby co... anula- minka-uwaga ! nie podchodź! ajanno- udanego balowania do jutra!!! Śniegu nie ma, gdzie nie gdzie oszroniona trawa- spacerek miałyśmy 1godz. 45 minut.
|
|
#4239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9818692] A ja robię ciasto orzechowo- karmelowe. [/quote] Miłego alkoholizowania sie. a ja znowu nic, bo nawet na chwile nie wyszłam z domu. Może mąż pomyśli wracając z pracy ![]() Cytat:
Klaudia pospała dwie godzinki, a ja sie relaksowałam przed tv. I muszę ją pochwalić- od dwóch dni sama je zupki Nawet nieźle jej to wychodzi
-Fred Lebow, New York City Marathon co-founder Edytowane przez Anula123 Czas edycji: 2008-11-22 o 15:54 |
|||
|
|
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
brawa dla samodzielniej Kalaudii, moja Wercia je poki co kisiel, bo trochę zostaje na łyżeczce i jest co do buzi włożyć
Reszta ląduje wszędzie, ale nie w buzi.Mamy dziewczynek lubiących Peppę/ werka ja uwielbia, mogłaby tylko słuchac bajek o Peppie, itak fajnie wymiawia jej imię Peppa z akcentem na podwójne p :0/ znalazłam karty do drukowania i kolorowania, właśnie z Weronką mamy fajna zabawę. Polecam. http://coloringpagesforkids.info/pep...oloring-pages/
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
anula gdzie kupujesz glorie??? ja przeszlam dzis pol miasta i nigdzie nie ma
no i po ile oczywiscie?dzis w cubusie znizka 30% na cala kolekcje nawet ta juz wczesniej obnizona o 50% tak wiec kupilam miskowi kurtke zimowa ale na 104cm czyli na przyszly rok dopiero ( czerwona - ma tez taka teraz )cena poczatkowa 140 potem obnizona na 65zl a w koncu na 35 ![]() ![]() i czapeczke za 10zl ![]() poza tym zimno jak diabli ale spacerek sie odbyl i jestesmy zmeczeni a dzis czeka mnie jeszcze romans z .....zelazkiem
cierpliwość to geniusz ... DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK.... paula darcy dukan 68 Edytowane przez olunek Czas edycji: 2008-11-22 o 17:39 |
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
dzis nie napisz duzo bo ide do Tzta w łoziu ale koments musi byc
![]() Anula Klaudusi włoski pieknie urosły juz nie jest chłopczykiem
|
|
|
|
#4244 |
|
Zadomowienie
|
hej "
TZ wlasnie poszedl na nocke a ja mam chwile czasu dla siebie...zasypala ta nasza wioske calkowicie dzis bylismy na sankach mlody caly czas rzucal sie w snieg zapomnielismy aparatu wiec jutro trzeba powtorzyc. w ogole to mam dola ... chyba jakis kryzys mi w zwiazku sie pojawil
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anula super ten Twoj bobasek śliczna jestJezu jak czuje dzieci szybko rosną ![]() a to moja myszka |
|
|
|
|
#4246 |
|
Zadomowienie
|
MySSaaa
pojawiaja sie tylko nieraz fajne chwile...anula pieekna masz corusie ![]() iwka misiek nie wiem czemu chichocze jak widzi pepe a za to uwielbia pluto i dobrze bo ja tez kocham te stare bajki disney'a my tu gadu gadu ( a raczej ja monolog prowadze ) a tu zelazko czeka na mnie i juz para z niego bucha...ide ...ale mi sie nie chce...ale ide prasowac....jessssu ....xantia pooomozdobra dosyc zwlekania ....
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj to nagadałyście
a ja imprezowałam, a w nocy jak z tańców przyszłam przywitał mnie różowy duszek w drzwiach Pola wstała i ciach na koalę (obecie tak włazi na mnie wygląda jak mama kolala z potomkiem z jej ksiazeczki ), a ja w tych śmierdzących ciuchach - i coś jej nie pasowało ... ![]() Juleczko żadnego potępiania z moje strony ![]() Anula o matko ale mina ![]() Kancia nie kupuj krówek kup mleko skondensowane i zagotuj w puszczce w garnku 3 h i masz krówkę że hej Olunek fajnie miec Cubusa ![]() MySSaaa iwka2002 to jest fajne Peppa jest super ![]() Ajanna mam nadzieję, że cudownie spedziliscie dzień zjadłam cudowną bezglutenowa szalotke od tesciowej popiłam zeby nie meic wyrzutów czerwona cherbatą i idę czytać a co tam nie będe czytała poprzytulam się z małżem
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja tradycyjnie zasnęłam usypiając Weronkę. O 21.00 się ocknęłam zerknęłam na zegarek i sparalizowała mnie myśl: "Jesssuuu już dziewiąta, a ja gary nie pomyte, nie wyprasowana, a jutro o 5.30 pobudka. " Trochę potrwało zanim dotarło do mnie,że jutro niedziela
.patrilla- ja by też podensiła, dobrze,że Andrzejki wkrótce olunek - no fajny zakup ta kurteczka, oby Misio nie spłatał Ci figla ze wzrostem
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
olunek ja mam od 3 miesiecy tak non stop ;(
patrilla wczoraj bylismy na urodzinach jego siostry.... nudzi mnie to wszystko jezu okropna jestem
|
|
|
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
Olunek ja kupoowałam Glorię tu :
http://kosmetykidlaciebie.pl/sklep/g...acturers_id=22 W Auchan w Poznaniu nie widziałam, ale jak będę to dokładnie poszukam. Szukałąm za to w wielu innych sklepach i dostałam tylko emulsję Gloria, też dobra. W ogóle szkoda, że tak ciężko dostać kosmetyki tej firmy w sklepach. Dobre są i tanie. Tylko za mało reklamowane. A maska suuuuper. To tak w ramach offtopic'u. Idę się dalej alkoholizować . Bye |
|
|
|
#4252 |
|
Rozeznanie
|
Myssaa - to może czas wszystko sobie przemyśleć i coś zrobić, by się nie męczyć?
Pati - słyszałam, że królową parkietu byłaś! my mieliśmy gości, tyle co wyszli, więc zmykam posprzątać i może coś z mężem pofikać...
|
#4253 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
maks to nie umie zajarzyć o co z tą łyżką chodzi, potrafi ładnie na łyżeczkę nabrać jedzonko, potem potrafi donieść łyżeczkę w pełnym składzie do samej buźki, a potem, nie wiedzieć czemu przed samym schowaniem łyżeczki w buźce odwraca ją do góry nogami. i jesli cos jest kleistego i trzyma się łyżki to tarfia do buźki, a wszystko inne ląduje na bluzce.Cytat:
![]() a ta zniżka w cubusie to tylko dzisiaj była? wklej fotkę kurteczki, koniecznie, jesli zniżka byłaby jeszcze jutro na prztkład to może wyslę cie po kurteczkę dla Maksia,. ![]() Cytat:
nasz kryzys (łózkowy) .. - trochę się ostatnio poprawiło, ale szału nie ma. ![]() U nas prawie cały dzień sypało. aparat musze podładowac, bo jeden czort wie, ile tego śniegu tej zimy będzie, więc trzeba pstrykać, póki jest co. ps. alkoholizuję się martini, kto się przyłączy?? EDIT, troszkę Maksia. ![]() 1. po przebudzeniu z południowej drzemki. 2. zmarznięte licka po dzisiejszym spacerze.
Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-11-22 o 22:38 |
|||
|
|
|
#4254 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. My czekamy do świąt, a choinkę mamy sztuczną (taką nowoczsnę bo w kształcie stożka) a ozdoby sa szmacane.Cytat:
.TŻ poszedł do Greena pooglądać jak tam się wszystko kręci a ja mam czas dla siebie i nie narzekam. Zrobiłam dwa hiciory (mam nadzieję) na Andrzejli: Drinki z chilli, pychota. No i dzisiaj moje dziecię zatrybiło z odróżnianiem kupy od siku i wóła sisi albo łała, niech jej będzie ja wiem o co chodzi .A jutro TŻ zabiera mnie na sklepy ![]() Dobranoc
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
miniu ani ja ani tz karpia nie lubimy wiec napewno nie bedziemy sie meczyc w imie tradycji i zjemy pewnie dorsza lub pstraga..
Adrianowi bardzo podoba sie snieg gadal do niego ze 20 minut, snie i snie i snie caly czas
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
lea znizka tylko dzis ...dzien cubusa ,a gloria to fajna polska maska do wlosow caly watek o niej jest:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html,https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=gloria. a to kurtecza jak nie trafie ze wzrostem to sprzedam na alledrogo ![]() xantia dziekuje za pomoc w okielznaniu prasowania ![]() spadam spac bo mnie oczy pieka juz.... dobranoc
|
#4257 |
|
Konto usunięte
|
szkoda, że to tylko dziś, bo kurteczka śliczna.
ja też zmykam spać. papatki. |
|
|
|
#4258 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam !! Jedni idą spać a inni dopiero teraz się odzywają.
Smutne chistorie pisałyście ostatnio, ale takie jest życie niestety i ciężko mi to przyjąć do wiadmości ale tak jest. ![]() olunek - szkoda że tż się tak zachowuje i że tak dużo traci. Ale dla ciebie brawa że znajdujesz zawsze plusy w swoim życiu. juleczko - mam podzielone zdanie co do twojego mega postu, ponieważ i cię częściowo rozumiem i bym cię kopnęła w 4 litery, ale o tym już było. W każdym bądź razie zawsze możesz się u nas wyżalić !!!!!!!!!!!!! Cytat:
Cytat:
dla Elis. Ja Kacpra to najwyżej 20 min potrafię na wc utrzymać.U mnie tak samo było wczoraj !! Kacper też ok tej godziny przechodzi do naszego łóżka i chciałam z tym walczyć, ale stwierdziłam, że fajnie nawet mi się z nim śpi a ja jestem bardziej wyspana i on jest spokojniejszy bo "ma mnie więcej". A poza tym za jakiś czas będzie bardziej samodzielny i będzie mi brakować spania w łóżku z nim więc trzeba korzystać póku jeszcze nie jest gotowy spać sam przez całą noc. Cytat:
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9818692]A ja robię ciasto orzechowo- karmelowe. a jutro popołudniu idziemy na parapetówkę. chyba się wreszcie porządnie zalkoholizuję. [/QUOTE]![]() Ja na parapetówce była wczoraj u samego szefa, ale byłam z Kacperitem więc tylko 1,5 godz, ale nie było źle. Wogóle wszyscy myśleliśmy że będzie krótka imprezka a okazało się że reszta siedziała w sumie 4,5 godz. Cytat:
ja bym też musiała poprasować, ale siedzę na wizażu. Mój też. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9825489]maks to nie umie zajarzyć o co z tą łyżką chodzi, potrafi ładnie na łyżeczkę nabrać jedzonko, potem potrafi donieść łyżeczkę w pełnym składzie do samej buźki, a potem, nie wiedzieć czemu przed samym schowaniem łyżeczki w buźce odwraca ją do góry nogami. i jesli cos jest kleistego i trzyma się łyżki to tarfia do buźki, a wszystko inne ląduje na bluzce.ps. alkoholizuję się martini, kto się przyłączy??[/QUOTE] Kacperito tak zamo robi Ja się przyłącze. Pije cin-cin lemon cini i już mi szumi w główce.
|
|||||
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale macie gadane. Ja to przez ten brak neta całkiem z rytmu wypadłam. Dzieciaczki cudnie rosną.
Ja męża zbałamuciłam dwukrotnie i spać mi się odechciało, ale idę leżeć, bo z sił opadłam. Papa A co do nocnika to Krzyś zasiada po porannej kaszy i robi siku i mega kupola (no chyba, że wieczorem mu się przytrafi to rano niekoniecznie) i po drzemce dziennej robi duże siusiu. Dzięki temu na dobę zużywamy 3 pieluszki przeważnie. Siedzi po kilka minut tylko, no czasami do 15 to góra. Sam jednak nie informuje o potrzebie skorzystania z WC (a szkoda). Tylko jak już narobi to pytam się gdzie kupa, a on wskazuje pieluchę
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2008-11-23 o 01:38 |
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
hej z rana u nas zima w pełni
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

Tymek wstanie, idziemy na cmentarz, taki jakiś smutny dzień

.

TZ wlasnie poszedl na nocke a ja mam chwile czasu dla siebie...

dla Elis. Ja Kacpra to najwyżej 20 min potrafię na wc utrzymać.