|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
no ja też mam Wam zamiar wszystkim złożyć życzonka z okazji dnia mamuś, bo niedługo nimi bedziemy
a tak wogóle to ja mam nadzieję że mój mężulek o mnie nie zapomni w ten dzień, bo może nie jestem jego mamą ale będę mamą jego synka więc chyba tez mi się należy jakiś całusek z tej okazji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim mocne
![]() ![]() a ja w sobotę kupiłam sobie dwie pary białych super spodni na lato ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-05-24 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a kazda mysle ma indywidualne podejscie do tego czy zyczenia zlozy czy nie.
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
ja tez nigdy tesciowej nie skladalam zyczen z okazji dnia matki... tez uwazam ze mama jest jedna a synowa mozna miec nie jedna jak i tesciowa.
![]()
#4237 | |||
Zadomowienie
|
dzięki, ycnan, szkoda że takie drogie są:/ Ale może jak będę kiedyś przy okazji w Empiku to coś jeszcze znajdę. Jak nie, to link się przyda
![]() Cytat:
Poza tym mój TŻ ma świetny kontakt ze swoją teściową i też jej na dzień matki składa życzenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() My na balkonie posadziliśmy pelargonie, mam nadzieję że ładnie będą rosły ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurczę, coraz mi częściej ten brzuch twardnieje, kilka razy na godzinę ![]()
![]() |
#4238 |
Zadomowienie
|
Oj, widzę, że dyskusja na temat dnia matki zacięta
![]() Ja tam popieram mszu, swojej teściowej nie lubię, nie polubię a "mamo" powiedziałam od ślubu może dwa razy i to wymuszone było i tak. Zresztą najważniejsze: Dzień Matki jest dla matki, nie dla teściowej. Dziękuje się mamom za wychowanie itp., itd. A teściowej za co niby mam dziękować=składać życzenia? Ma troje dzieci, więc ma ją kto "czcić" w ten dzień. Koniec i kropka. Nikt mnie nie przekona, że "powinno się" złożyć życzenia też teściowej, bo po raz kolejny powtarzam TO NIE JEST MOJA MAMA. I wsio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Rozeznanie
|
elenka1 ja z moim Tż bierzemy ślub przed narodzeniem dzidka w tym roku nie mówie do nich mamo i tato jak narazie mówie pan/pani ale staram się czasem mówić np tak MACIE,BYLIŚCIE,JESTEŚCIE nie umie mówić mamo i tato rodziców mam jednych i niechce mieć drugich i nie wiem będe mówić na ty , może z czasem tak ale za bardzo mi to nie chce przejsc KOCHAM SWOICH RODZICÓW I ICH MAM JEDNYCH .A oni będą teściami tyle.A życzenia nie wiem czy złoże mojego tż nie ma i chyba bedzie chciał zeby złozyła za niego z jakims kwiatkiem a jak nie zadzwoni to nie złoze haaaa
szczęśliwa ból był około 3godziny rano robiłąm gimnastyke nie przeforsowałam się a jednak jakiś ból wyszedł lewa strona,leżenie nie pomogło a musiałam wstać by wyjść do wc i jakoś się uspokoił troszkę,potem wyszłąm do sklepu i kulałam.Miałam problem z założeniem skarpetek i każdy siad mi sprawił trudności teraz ból minął nie było żadnego plamienia na szczęście ray Olimpia nie za bardzo Oliwia ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2010-05-24 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
ja tutaj nie chce nikogo przekonywać że powinno się składać swoim teściowym życzenia, bo może gdybym nie lubiła mojej teściowej to też bym jej nie składała, myslę jednak że jesli ktoś potrafi mówić po slubie do swojej teściowej "mamo" to nie powinien byc to dla niego problem złozyć jej zyczenia w dniu matki, inaczej jest wtedy jeśli nie mówi się do teściowej "mamo" to wtedy się jej tak nie trakruje i nie składa sie zyczen, proste i logiczne,
wiadomo że mamie składa się życzenia bo Nas wychowała zawsze moglismy na mame liczyć, teściowej można zawsze podziękować za to że tak wspaniale wychowała swojego syna czyli naszego męża |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
dobra to jeszcze uwaga co do imiona znalazlam Zoja
![]() ![]() dobra ide gotowac te pulpety
#4242 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W każdym razie ja teściowej składam życzenia z okazji Dnia Matki a mój mąż, który z moimi rodzicami jest na takiej stopie bardziej "kumpelskiej" (chyba nawet nie mówi do nich mamo czy tato, chyba, że przypadkiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Rozeznanie
|
Dyskusja o teściowych trwa więc ja dorzucę, że popieram poglądy MSZU i YCNAN.
Jakoś nie mogę się przekonać do mówienia "mamo" bo mamę już mam! Staram się mówić bezosobowo. Np.jak siedzimy we dwie to ja wstaję i mówię, że idę zrobić nam herbatę. Normalnie bym zapytała czy chce ale, że nie chcę mówić "pani" bo to nie pasuje, teściowa to tak wg.mnie brzydko a mamo się nie da ![]() ![]() Dobrze, że spotykamy się w miarę rzadko. Zawsze żartowałam, że mam dobre kontakty z teściową bo dzieli nas 1500km ![]() Teraz, jak jestem w ciąży to sobie wymyśliłam, że przyzwyczaję Ją już do słówka "babcia" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weronisia, ale córka do ciebie podobna! Nadrobiłam narazie do soboty, teraz czas na deser i bede czytac dalej. Moja choroba sobotnia była na szczęście krótka. Powiem obrazowo, poszło 3 razy dołem i raz górą i już. Potem tylko piłam małymi łykami i jadłam banany. Ale przez taki dzień "diety" od razu na wadze ponad 1kg mniej, ale już zapewne nadrobiłam z nawiązką ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
Klarissa wiesz to zalezy jaka sie ma tesciowa wedlug mnie..
jak bym miala tesciowa ktora bardzo lubie i mam swietny kontakt rowniez bym zlozyla zyczenia. Ale ja np staram sie byc dobra w sensie ze ja toleruje, ugryzam sie w jezyk wielokrotnie by nie robic spiec, po prostu staram sie bysmy zyly na dobrej sciezce i siebie szanowaly. Uwazam ze tyle wystarczy, nikt nie kaze lubic mi tesciowej ani ona nie musi lubic mnie. Przeciez to jest zupelnie mi obca kobieta tak na prawde, z ktora laczy mnie jedynie jej syn. Jak ktos ma tesciowa z ktora sie zgadza lubi itp to swietnie! Ja wielokrotnie mialam do niej zal ale nie pokazywalam tego po sobie. I sztucznie skladac zyczenia mi sie nie widzi. Kazdy robi jak uwaza
#4247 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do imienia Olimpia - rzadkie, ale fajne. Znałam jedną - bardzo mądrą i sensownie poukładaną laskę ![]() Cytat:
![]() NIE. Mama znaczy mama i jest tylko jedna. Nawet gdybym mówiła MAMO do teściowej to po to jest dzień teściowej żeby wtedy świętować. Być może byłoby inaczej gdyby moja teściowa była normalna i gdybyśmy miały normalne kontakty. A tak ograniczają się one do kilku wymuszonych wizyt w roku i liczenia na to, że będzie trzeźwa jak przyjdziemy. Próbowałam na początku, ale się poddałam, ta baba mnie po prostu rozwala i tyle. Nie mamy wspólnych tematów, nadajemy na innych falach, zupełnie inna bajka. Dla mnie Dzień Matki, to jest dzień Mojej mamy. Oczywiście, wszystkie mamy świętują w tym dniu, więc mój mąż złoży życzenia swojej i zapewne tam pójdzie, ale nie uważam, żebym musiała składać życzenia teściowej skoro jej dziecko to zrobi. Składacie życzenia swoim babciom w tym dniu? Nie? A przecież to mamy waszych mam? A sąsiadkom, które mają dzieci? Nie? A przecież to tez mamy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Lenka może idź do szpitala na dyżur jeśli się niepokoisz, niech zrobią KTG albo usg i sprawdzą czy nic się nie dzieje.Takie częste twardnienie brzucha biorąc pod uwagę, ze bierzesz leki i leżysz jest chyba dziwne.
#4249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nie. Mąż składa swojej mamie a ja swojej i już ![]() Napisałam dopiero smska do Pomidorki, jak coś odpisze to dam wam znać.
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Ja też uważam tak jak Mszu czy Ycan, że mame ma się tylko jedną i to jej należą się tylko ode mnie życzenia
![]() ![]() Mam już wyniki tej nieszczęsnej glukozy, może ktoś się na tym zna? Przed wypiciem 79,38 A po wypiciu po godzinie 81,19 To chyba dobrze? Martwi mnie mój mocz, nie mialam żadnej infekcji do tej pory a teraz bakterii niby nie ma, ale ma liczne leukocyty ![]() Abz to czekamy na dobre wieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki,
czytam Was, ale nie zdaze odpisac. Wlasnie wrocilam z wizyty u gina i jest.... SYNUŚ!!!! ![]() I wszystko jest dobrze, maly w 22tyg wazy 475g i straszna wiercipieta ![]() Ale lekarz go uchwycil i to na pewno nie jest pepowina, hehe. Tak wiec dostalam swoj prezent na imieniny ![]() ![]() sciskam was wszystkie! jestem bardzo szczesliwaaaaa! ![]()
#4252 |
Zakorzenienie
|
gratulacje zuziczka!!!
ja jestem ciekawa czy u mnie na kolejnej wizycie jednak ta dziewczynka nie zamieni się w chłopca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny witam po przerwie
![]() ![]() calusi dzien was nadrabialam ![]() ![]() dzis robilam morfologie i mocz zobaczymy jutro czy mam ta anemie.. jutro wizyta a w czwartek USG ![]() ![]() ![]() Dziewczyny brzuszki cudne ![]() Pomi trzymam kciuki i czekam na info ![]() Bordowa tez rozwazam Joanne ![]() ja lece lezec bo caly dzien was nadrabialam ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Was cieplo ![]()
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje Zuziczka!
A co u Ciebie Eveliouses, jak usg? malwina1204 - kupiłam 62/68 bo to był najmniejszy rozmiar, a mam zamiar kupić po 2 szt.kaftaników, body itp. z rozm. 56, ewent 62. Co do Dnia Matki to dziwnie mi było składać życzenia teściowej po raz pierwszy po ślubie, a kolejny raz już był bardziej naturalny i ja i mój Tż składamy życzenia i swoim mamom i teściowym ![]() Super, że u Pomidorki w porządku ![]() Kurcze codziennie jak trochę pochodzę, a zwłaszcza posiedzę to mam bóle z przodu pod żebrem. Nie wiem jak to wytrzymać, a jak pomyślę o 8 godz. za biurkiem to mnie skręca
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-24 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
U Pomidorki na tyle dobrze, że wkrótce sama da znać
![]()
#4256 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() I nie uważam, żeby mówienie do teściowej "mamo" znaczyło, że mam więcej niż jedną matkę. Wszyscy wiedzą, że tak nie jest, w tym i moja mama doskonale wie, że jest dla mnie ważna i teściowa nigdy nie zastąpi mojej mamy, zresztą teściowa by nawet nie próbowała mojej mamy zastępować bo jest zupełnie inną osobą i mamy zupełnie inne relacje (ja z moją mamą to raczej takie przyjacielskie, kumpelskie a z teściową to takie bardziej oficjalne, w każdym razie na pewno nie ma to niczego wspólnego z przyjaźnią. Cytat:
Cytat:
![]() A robię dokładnie tak samo jak ty, z tym, że po prostu nie widzę powodu, dla którego w dniu matki miałabym jej specjalnie robić przykrość podkreślając wszem i wobec, że nie jest moją matką i za taką jej nie uważam. Po prostu nie uważam, że komuś czegoś ubędzie od tych nieszczęsnych życzeń ![]() Jasne, że każda z was zrobi jak chce przemyślcie tylko bo kiedyś wszystkie będziemy teściowymi i niejednej z nas zrobi się przykro gdy się dowie, że nie jest i nigdy nie będzie prawdziwą matką itd. bo nie każda teściowa ma złe intencje wobec synowej czy zięcia i niektórym może być autentycznie przykro jak zostaną tak potraktowane.
![]() |
#4257 | ||||
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo
![]() dziękuję bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() życzę abyś miała tym razem upragnioną córeczkę ![]() Cytat:
![]() ja zawsze uwielbiałam spać na brzuchu, ale teraz z wiadomych przyczyn jest mi nie wygodnie, aktualnie śpię w różnych innych pozycjach, bo w każdej po dłuższym leżeniu bolą mnie kości, zwłaszcza kręgosłup i biodra... ![]() Cytat:
![]()
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
drogie panie "kochające swoje tesciowe" (wybaczcie mi sakrazm, ale inaczej nie umiem Was nazwac), moze to zabrzmi po stokroc egoistycznie, ale wolalabym nie wiedziec, ze moje dzieci mają wiecej "mamuś" do winszowania z okazji 26 maja
![]() ![]() tesciowa, moze liczyc na zyczenia 5 marca. i na tym kropka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z USG.
Będzie dziewczynka!!! ![]() Chcieliśmy chłopca, ale już się cieszymy na dziewczynkę. Tż się ożywił i ciągle z brzuchem gada, a ja już się bałam, że on taki nieczuły ... ![]() No i będzie Joanna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zuziczka,gratuluje synusia ![]() bordowa,gratuluje córusi ![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-24 o 19:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.