|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
castia, super, że chrzciny się udały
![]() chcialabym też już być po, ale my narazie planujemy i wojujemy o chrzestnych.... ![]() aja, to gratki z okazji skończenia przez Basię miesiąca ![]() ![]() dziewczyny, zjadlam ogórka kiszonego, no nie mogłam się mu oprzeć.... ![]() mam nadzieję, że Małej to nie zaszkodzi ![]() no i jak zwykle szukam prezentu dla dziecka, 8 miesięcznego brat mnie poprosił, żeby coś wymyśleć.... Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-17 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | ||
Zakorzenienie
|
Gratuluje
![]() Cytat:
Wczoraj wpakowalismy mala dolozeczka o 19.30 i ogladala karuzele do 20.20 a pozniej obudizla sie o 2.40 samolot moja mala uwielbia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4233 | |||
Zadomowienie
|
my już po jednym spacerku teraz czas na obiad i potem pójdziemy na jeszcze jeden a co mi tam
![]() ![]() kurde nie umiem wytłumaczyć to młoda coś podobnego wykrzykuje ![]() Cytat:
musiała to jakoś uczcić ![]() ![]() Cytat:
prunelle niektórzy rodzice ponoć nawet nie zauważają skoku rozwojowego bo tak łagodni ich dzieci go przechodzą Cytat:
iweczka super że wszystko ok no i gratulujemy skończonych dwóch miesięcy ![]() ![]()
![]() |
#4234 |
Wtajemniczenie
|
iweczka u nas chrzestni to byli pewnie pewni że będą chrzestnymi jak jeszcze w ciąży byłam
![]() teraz chce mojej małej kupić kolczyki złote od nas żeby miała pamiątke bo nie dostała ![]() mi sie nie chce iść na spacer szczerze mówiąc ![]() ![]() aja wszystkiego dobrego dla Basieńki ![]() ![]() my też nie mamy jeszcze maty ale już zamawiam zaraz bo mam wrażenie że Malwinka się często nudzi, może ją zainteresuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zadomowienie
|
witam,
my już po wizycie u chirurga, co do przepukliny pachwinowej powiedzial zeby czekac az bedzie mial 3 latka, ze wzgledu na narkoze, no i obserwowac czy nie uwiezla. natomaist ta pępkową zakleił plastrem-mega, na caly brzuch jest!!!nie wiem jak my go bedziemy kąpać tym bardziej z e kladziemy tą pieluszke na brzuszek. kurde...bedzie problem ![]() a wizyta super, wchodzimy punktualnie na godzine, lekarz usmiechniety, nie spieszy sie , powoli tlumaczy, a Tymo z wrazenia obsikal cala lezanke i przescieradlo i 2 pampki, lekarza, ubrnaie cale z siebie, no lał ile wlezie,, chyba chcial sie pochwalic ze potrafi ![]() a my dzis zaczynamy 10 tydzien, a ja z tej okazji dostałam okres ![]()
#4236 |
Zadomowienie
|
iweczka, wanilia polecam coś takiego http://allegro.pl/lamaze-muzyczna-ka...589573605.html. moja mama ostatnio kupiła dla znajomej i jest naprawdę super
![]() Eirene moja też tak czasami po paru min. jedzenia szarpie cyca, że masakra. pytałam nawet położnej i powiedziała, że dziecko najpierw ciągnie mleko z bliższych brodawce gruczołów i łatwo leci, a potem musi wyciągnąć pokarm z głębszych gruczołów i musi użyć większej siły, dlatego może się wkurzać, stąd szarpanie cycem
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Moja ma straszny katar,
jest tak zawalony że szok, zaraz znowu muszę jej Sterimarem zrobić, a ok 18 jedziemy do przychodni żeby jej nosek oczyścili ![]() Cytat:
![]() długo ten plaster ma nosić?
![]() |
#4238 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram wszystko w 100% co napisałaś ![]() i w sumie po części przyznaję jej rację oczywiście nie z tą nienawiścią bo w życiu tak nie pomyślałam ale pomimo tej miłości do synka zdarzają się chwile takie hmmm...ciężkie no... kiedy sobie myślę : kurcze to nie tak miało być, miało być tylko super miałam się cieszyć z macierzyństwa i czerpać z niego... a tu zonk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
takie iiiiiiju ![]() ![]() [QUOTE=Castia;26970378]teraz chce mojej małej kupić kolczyki złote od nas żeby miała pamiątke bo nie dostała ![]() o widzisz kurczę nie pomyślałam o tym a faktycznie pomysł fajny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dobre z tym sikaniem ![]() oj okres buuu... mnie od wczoraj tak brzuch jak na @ boli dziwne... Cytat:
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-17 o 14:26 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
wanilka, a do jakiej kwoty szukasz ??
marsylia, ciekawa ta zabawka ![]() ![]() powiem szczerze, że nie widzialam jeszcze czegoś takiego. Cytat:
kurde u mojej tez nie widać końca tych gili oczyszczam jej co kawałek i ciagle coś tam siedzi ![]() a jak tylko zabieram się do oczyszczania, to mala tak zaczyna szaleć i kręcić głową, że szok.... chyba juz wie o co kaman.... ![]() chyba musze brata poprosić niech kupi mi tą maść majerankową bo u nas ziąb jak diabli i już nigdzie nie mam zamiaru wychodzić ![]() wanilia, mi w oko wpadł ten garnek na klocki ![]() http://allegro.pl/garnuszek-na-klocu...600377498.html Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-17 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() chrzestna nie pomyślała no ale pieniążki dostała więc ja kupię ![]() Cytat:
![]() widzę że sporo katarków u nas, może to przez tą pogodę dwa dni upały a nastepne dwa plucha i deszcze. i jak tu być zdrowym ![]() posprzątałam wsio. moje dzieciątko spi juz 3h, juz sie kreci to moze jednak wyjde z nią na chwilę niech się przewietrzy na dworku |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratki za 10 tyg ![]() Cytat:
![]() Eirene właśnie wcinam gorzką czekoladę już czwarty kawałek dzisiaj ![]() przestałam już się przejmować tym co jem, mały i tak ma swoje akcje brzuszkowe, oczywiście nie jem kapusty cebuli i grochu itp od wczoraj daję małemu wodę koprową, napisane jest żeby dawać 5ml, ale ja daję przed każdym karmieniem 1 ml i Olek puszcza takie bąki, jak stary chłop, a najwięcej ich jest jak śpi na brzuszku dzisiaj mały ma marudny dzień, w ogóle nie chce spać, jak przyśnie to na 20 min i jestem przez to taka zmęczona, że nie chce mi się iść na spacer, musiałabym się ubrać i jego, chyba go zaraz na balkon wystawię, tylko, że śpi a jak zacznę go ubierać to się pewnie obudzi, ehhh |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
wanilia, jeszcze taką lokomotywe wylukałam
http://allegro.pl/fisher-price-pocia...619748074.html castia, a chcesz już teraz przekłuwać uszy Malwince ?? pytam, bo moja chrzesnicy przekłuli jak miała kilka m-cy i wygląda uroczo ![]() ![]() ale ja nie wiem czy się odważe a i druga sprawa, małż z teściową by mnie chyba hmm....no wiecie pewnie co..... hehehe ![]() kurde, mam sterte prasowania i zero chęci wzięcia się za to....... :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-17 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko tak myślę co kupić dla chłopca?? ![]() Cytat:
![]() a co do tych rzeczy to u mnie to samo - czy jem czy nie jem mały i tak się pręży więc żadna różnica...
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() uuu dla chłopca to wyższa szkoła jazdy ![]() ![]() powiesiłam jej nad łóżeczkiej. niech ją chroni od zła tego świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
BAN stały
|
UZYWA KTORAS Z WAS DZBANKOW Z FILTRAMI BRITA LUB DAFI?? Bo caly czas pije z nich wode /i nie gotuje i nie wiem czy dobrze robie-ma ktos info na ten temat??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja dziś byłam w przychodni pulmonologicznej ![]() ![]()
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
![]() Ahtaga współczuję |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mala lezy na macie patrzy sie w lusterko i macha swoimi skarpetami i opaskami. Pewnie mysli kto to taki sliczny w tym lusterku;p
![]() |
#4249 |
Zadomowienie
|
ja swojej Zosi przekułam uszy jak miała pół roku.Robią to pistoletem,więc szybko
![]() ![]() iizabelaa eirene nie załamujcie się tymi nastrojami ![]() ![]() ![]()
#4250 | ||
Wtajemniczenie
|
diatoma trzymcie sie
![]() Cytat:
Cytat:
eh i mam marzenie jak twoje tylko ty jestes blizej do niego :-( ja to jzu sans raczje nie mama malemu leci trzeci miesiac czlowiek sobie wogole nie zdaje sparwy jak to jest miec dizecko jesli nie przezyje na wlasnej skorze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z tymi uczuciami macierzyńskimi widzę, że nie jestem sama, bardzo mnie to pociesza, bo już czasem myślę, że jakaś okropna ze mnie matka, tak mnie czasem mały denerwuje, a przecież powinnam być radosna cierpliwa i spokojem emanować ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4253 |
Wtajemniczenie
|
mam nadzieje ze u Mateo Jok3r wszystko ok bo cos znow zniknela
castia super, że chrzciny się udały ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
no właśnie jok3r odezwij się
![]() castia pokaż pokaż kreację ![]()
#4255 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehe się uśmiałam ![]() ![]() napisz mi jak wyglądał pępuszek Tymka, pediatra kazała nam obserwować pępuszek Nadii bo wystawał ale teraz widzę że troszkę jej wklęsł bosti dzięki ![]() Cytat:
biedna Idalka, oby jej szybko przeszło ![]() Cytat:
eirene mądrze napisane ![]() spróbuj sobie czekolady ja jem rządek dziennie i małej nic nie ma ![]() no ty chyba lepiej to określiłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() garnuszek super mój drugi kuzyn to kupił dla syna i Bartek strasznie lubił tą zabawkę ![]() Cytat:
ja chciałam Nadii przebić uszka tak w wieku dwóch latek ale mąż zdecydowanie się sprzeciwił ![]() Cytat:
widzę że u ciebie mąż ma takie samo podejście do kolczyków jak i mój ![]() ja wczoraj wyprasowałam górę ciuszków małej a swoje wrzuciłam do szafki :P dziś kolejne pranie bo przyszły ciuszki z allegro ![]() ahtaga współczuje ![]() kurcze właśnie ostatnio myślałam że Joker, niutki i blackrose dawno nie było, mam nadzieje ze u nich wszystko ok
![]() |
#4256 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() U nas zaczynają sie popołudniowe kolki, już zakupiłam Delicol, zobaczymy czy pomoże. Iza chyba uzywałas pomagał? Aja daj znac jak się mata podoba, zamawiałas tą? http://allegro.pl/morska-mata-edukac...596564796.html Ja corce przebijałam uszy dopiero jak miała 3 lata, wczesniej sie bałam, że może sobie uszko uszkodzić ![]() Jeszcze nie wklejałam fotek Jacusia z córką ![]()
#4257 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
castia, wanilia a myslicie ze garnuszek dla chłopca tez moze byc
bo brat sie ze mnie śmieje....ze to nie emskie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
Dziekuje
![]() ![]() Ojciec córki pisze mi smsy , czy wiemy ze o nas mysli, a co mi z jego myslenia ![]() Chyba faceci to jakiś inny rodzaj, oczywiscie nie wszyscy, ale na pewno Ci na których ja trafiam ![]()
#4260 |
Zadomowienie
|
nuna masz piękne dzieciaki
![]() kurka zaszalałam dziś na alle, Anisiek ma parę nowych zabawek http://allegro.pl/lamaze-marina-the-...611663604.html http://allegro.pl/lamaze-flutterbug-...618028364.html http://allegro.pl/lamaze-olivia-the-...618866242.html http://allegro.pl/lamaze-gasienica-m...609116384.html oszalałam na punkcie tych zawieszek lamaze, wcześniej już kupiłam smoka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.