|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ile nosp moge brac dziennie? codziennie rano i wieczorem ból jak na okres ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | ||
Zadomowienie
|
Witam. Rano byłam na mieście, jutro jedziemy na wesele, więc musiałam duperelki podokupywać
![]() Brumek koleżanka ma niezły tupet, kobietę w 8 miesiącu prosić o zastępstwo ![]() Natka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miałam dzisiaj w banku śmieszną sytuację. Weszłam do banku, na co Pan z okienka: "zapraszam, proszę tutaj". W tym samym momencie podeszła jakaś starsza Pani, chciała wypłacić pieniądze, więc ja, że może zaczekam, bo chciałam się coś więcej dowiedzieć o lokatach". Na to Pan kasjer: "Wie Pani, chyba Pani powinna mieć pierszeństwo, bo w stanie błogosławionym". Po czym zaprosiła mnie do stolika, przy którym siedział inny pracownik banku i nawet krzesło mi podstawił. Hehe, miło i się zrobiło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Rozeznanie
|
a u nas bylo tak:ja bardzo chcialam zajsc w ciaze od razu po slubie,maz nie koniecznie stwierdzil ze jka bedzie to bedzie a ja nie to nie,ale ja mialam strasne cisnienie.Minal czerweic.lipiec,sierpien, wrzesien,pazdziernik,list opdad,w grudniu zaczał spozniac mi sie okres ale zabardzo sie tym nieekscytowalam bo juz tyle razy mialam nadzieje,wiec zrobilam test a tam tylko jedna krecha
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Miło mi, dziewczynki, że się ze mną zgadzacie, że to nieco dziwne
![]()
#4236 |
Zadomowienie
|
przybieglam sie przywitac
![]() dzis mialam pelen zajec dzien najpierw porzadki, mialo byc tylko odkurzanie i przetarcie podlog a ale zlapalam zug i skonczylo sie na bardziej szczegolowym sprzataniu pozniej mialam goscia ![]() ale jak mieszkala w tym samym bloku to robilysmy babskie wieczory, z winem najczesciej ![]() nagadalysmy sie wiec dzisiaj - chociaz tylko 3h byla u mnie ![]() ![]() zaraz wroci tz z pracy, wiec zmykam dokonczyc obiad a pozniej juz wracam tutaj - nadrobic zaleglosci ![]()
#4237 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny orientujecie się może, czy będąc na macierzyńskim mogę wyjechać poza granice kraju?
#4238 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-01 o 16:27 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Ufff się narobiłam
![]() Zupa czosnkowa, bochenki chleba, ciasto z truskawkami, umycie podłóg, zawieźć musiałam jeszcze wymaz, zakupy małe i jeszcze rolady mnie czekają. Sporo tego, ale dałam radę ![]() Świetnie się czyta te Wasze piękne historię, wiecie że to są historię które opisują NOWE ŻYCIE, początek NOWEGO ŻYCIA?! Coś pięknego ![]() Ja pamiętam, jak mój mąż kiedy już zeszły z Nas emocje związane z dwoma kreskami, powiedział : " wiesz, to nie jest tylko dziecko, to jest nowe życie, daliśmy nowe życie!To będzie cząstka Ciebie i mnie " - coś pięknego, usłyszeć to od mężczyzny który nie ucieka gdy widzi dwie kreski i panikuje, wręcz przeciwnie cieszy się dwoma kreskami ![]() U Nas starania o mała Emilie trwały od początku tego roku, ale nie udawało się ![]() ![]() ![]() ![]() Achh ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
BAN stały
|
Jestem
![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- A więc tak, usg wykazalo wagę malego 4,100. lekarz stwierdzil ze nie jest taka duza ta waga, no ale usg moze pomyslic, zawsze moze byc to np 300 gram roznicy. Stwierdzil ze da mi skierowanie na odzial polozniczy, a oni niech zadecydują czy bede rodzic naturalnie czy cc. Moj jest za cc, ze względu na dosc duzą wagę dziecka i na to ze pierwsza byla cesarka no i zawsze zostaje blizna, a przy duzym dziecku roznie bywa... no i przytylam 2 kg przez 2 tygodnie. moj limit - 8 kg osiagnęlam. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-07-01 o 16:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ![]() co tam u Was nowego? musze nadrabiać ![]()
![]() |
#4242 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Bartessa czyli ogólne wieści z wizyty dobre, ze szpitala napewno już sama nie wrócisz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a jak się pomyli i dzisiaj będzie ważyć o te 300 g więcej ? ![]() Ja przytyłam na dzień dzisiejszy 15 kg ![]() mój tato jest w szoku,bo ponoć zupełnie tego po mnie nie widać ![]() Ja już chyba mam spakowaną torbę tak do końca. ![]() jeszcze tylko aparat, ale najpierw muszę się nim pobawić, bo cały czas na lustrzance a tu takie maleństwo mam w ręce ![]() Agni Ty chyba nie chcesz rodzić już ![]() ![]() Kochane pozwolę sobie dać ankietę już dziś, ponieważ jutro mam tyle załatwiania rano, że nie będę wstanie nawet wejść na wizaż. Mąż wraca i ma tyle spraw ![]() ![]() Dziękuję za wyrozumiałość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Zadomowienie
|
eh...............
wlasnie wstalam..... tak jak Wam rano pisalam bolał mnie brzuch wzielam nospe poszlam na zakupy wrocilam zjadlam obiad ale nie przechodzilo wiec polozylam ise na 2 godziny jest odrobine lepiej..... ale nadal boli.... ![]() nic mi sie niechche pogoda pod psem pada zimno maz pojechal po pracy gdzies na piwo i tak siedze sama i mam smetny nastroj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zadomowienie
|
no właśnie. ja to rozumiem, ale czy moje dziecko zdaje sobie z tego sprawę?
![]() ne wiem te bóle podbrzusza przechodzą po nospie, ale są. więc nie wiem czy mam się martwic, że coś jest nie tak (położna niby mówiła, że to są objawy rozpoczynające fazę wstępną porodu), czy brac nospe i czekac cierpliwie. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a może te które rodziły już albo są bliżej rozwiązania mają też takie objawy????? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Rozeznanie
|
Witam. Jak sie Milo czyta Wasze historie
![]() U nas to tak... Bylismy po slubie prawie dwa lata , wiecznie od rodziny pytania kiedy bedzie dziecko...pewnego wieczoru powiedzielismy rozmawialismy o nas o dziecku I ze coraz bardziej jestesmy gotowi... Przestalismy uwazac od poczatku roku ,ale jakos do sierpnia nic sie nie spoznialo , wiec ja troche wpadlam w panike ze moze jestesmy nieplodni , moze cos jest nie tak. Umowilam nas na wizyte do lekarza , aby sie dowiedziec czy po pol roku starania to normalne , ze nadal nie zaszlam w ciaze . Lekarz wyslalismy Tz na badanie nasienia , Tz byl zrobil co trzeba I wyniki wyszly ze nie jest zle ale tez nie jest super.powrorka badania .... Pojechalismy miedzy czasie na wakacje , aby odpoczac I nabrac sily, zrelaksowac sie , no ale po wakacjach @ przyszla wiec troche sie zawiedlam ze jednak ten odpoczynek nic nam nie pomogl.okres mi sie zaczal spozniac , 2- go grudnia szlam z pracy I bylam taka nieswoja , zmeczona ,taka inna , wogole ostatnie dni spac jakos nie moglam I te zapachy , a raczej smrody wszedzie dokuczaly, mowilam Tz o tescie ,ale on powtarzala , zebym nie robila sobie nadziei, Bo To napewno falszywy alarm,wiec tego dnia po pracy zaszlam po test , nie mowiac nikomu , zrobilam I co ![]() Ale sie rozpisalam, mam nadzieje ze nie zanudzilam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Można głosować !
![]() Dziękuje za zaangażowanie ![]() DOBRA ROBOTA ![]() Agni no właśnie nie wiem co ten Twój Emil wydziwia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja skurczę też mam i brzuch też mi się stawia, ale czopa nie mam, ani siary ![]() Zanka dzisiaj masz rodzić, nie?! GDZIE JESTEŚ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja Was podczytuję ale weny brak
![]() pomimo że nie ma upału to stopy mi się z butów wylewają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie mam skurczy, tylko takie bóle okresowe i nie cały czas tylko rano i wieczorem. po nospie przechodzi. i jest ok.a gina to u nas nie ma. na lekarza rodzinnego trzeba czekac 2-3 tygodnie.jest położna, która może mi ewentualnie pomóc przez telefon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
jestem, jestem
nie rodzę haha i nie urodzę pewnie do połowy lipca więc luz wysprzątałam chałupę, zrobiłam fasolkę szparagową i odpoczywam może mi wody odejdą ![]() ![]() z tego co wiem, jeśli ból czy skurcz mija po nospie to nie jest porodowy
#4254 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy pijecie piwo karmi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
zanim nadrobie to wam napisze super promocje na fajna kiecke (raczej po porodzie) http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399331.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() monia, musisz musisz?? ja juz się zastanawiam co bede nosic po porodzie a ty tu takie kusicielstwo... na pierwszy rzut oka taka sobie, ale jak zobaczylam cene to mi się bardzo spodobala ![]() jest w czym wybierac, a jak tam jest z warynkami zamowienia i kosztami przesylki?? Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-07-01 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- tak, uwielbiam kawowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zadomowienie
|
Ostatnio ten temat był na tapecie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
kurcze, i ja tego nie zauwazylam? fajne te kiecki maja i podobno bielizna boska. ma ktoraas cos moze tej firmybo nei wiem jak z jakoscia. no i ja tam wole jednak przymierzyc bo roznie na mnie ciuchy leza... ale promocja niezla!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.