Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 15:11   #4231
agni82
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Madziaranew, Agni82 mam do Was pytanko. Orientujecie sie jak jest tutaj z tym paciorem??? Robią tu jakieś badania, daja antybiotyk po porodzie czy jak ?? Zaczęło mnie nurtowac to pytanie ostatnio
nie tunic nie roibią.tu chyba nie ma paciorkowców:haha ha:
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No mnie też to trapi Jak się plan posypie, to wiadomo damy radę i sami. Ale szkoda mi też trochę mamy bo ma przyjechać specjalnie dla mnie, a tak to mogłaby zaplanować sobie jakiś wypoczynek z tatą, a nie siedzieć bez sensu w czterech ścianach ze mną, bo w Warszawie nigdzie, poza osiedle, i tak się nie ruszy - miasta nie zna w ogóle, boi się, że się zagubi gdzieś czy cuś także co to za odpoczynek dla niej
do mnie przyjezdza teściowa na 1.5 tygodnia, a potem we wrzesniu mama na 4 dni. tez nie chce ich trzymac w zagrodzie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Miałam właśnie śmieszną sytuację i muszę Was opowiedzieć. Stwierdzam, że niektórzy naprawdę mają tupet!
Otóż podeszła do mnie koleżanka z działu i pyta na kiedy dokałdnie mam termin i czy planuję już brać zwolnienie albo urlop. No to jej mówię, że około 20 sierpnia i zamierzam pracować na razie bez zmian. A ona się na to pyta czy w takim razie mogę ją zastąpić, bo ona idzie na urlop na 3 tygodnie. A u nas taki zwyczaj, że obowiązki urlopowicza całkowicie przejmuje osoba, z którą ten się dogada. No i trochę zbaraniałam. Mówię "Wiesz, wszystko ok, tlko że ja za 3 tygodnie mogę już w kazdej chwili teoretycznie urodzić, bo to już będzie ciąża donoszona".
"No ale może nie urodzisz, więc czy mogę wpisać że mnie zastąpisz do 14 sierpnia". Więc znowu mówię "No możesz, ale nie obiecam na 100% że nie urodzę np. 20 lipca albo że nie będę mogą po prostu pracować, tylko np. leżeć czy coś".
No i stanęło na tym, że się zgodziłam. W zasadzie nie miałam wyjścia Ale tak sobie myślę, że to okropny tupet prosić kobietę w 9 miesiącu o zastępstwo w pracy. Nie tylko dlatego, że właśnie mogę urodzić w miedzyczasie, ale też mogłaby pomyśleć że może to już ciut za dużo dla mnie będzie - moje normalne, pełnoetatowe obowiązki + jej także cały etacik.
Tym bardziej że sama rodziło 1,5 roku temu!
To się chyba nazywa rasowy egoizm
ha! może ona wciąż myśli ze jesteś poprostu dobrze najedzona. ale dumna jestem z ciebie, że się zgodziłąś. podziwiam cię. ja bym się pewnie zaśmiała i popukała w głowę.

ile nosp moge brac dziennie? codziennie rano i wieczorem ból jak na okres
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:11   #4232
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Biedulko swoje przeżyłaś Ale najważniejsze że masz już Sarę przy sobie Teraz tylko czekać jak wrócicie do domu

A ja witam piątkowo
Coś chyba wczorajsze mycie okna ruszyło, ale zobaczę i będę obserwować - rano miałam na wkładce taki bardzo wodnisty śluz podbarwiony ciut krwią, ale na czopa-szopa mi to w ogóle nie wyglądało Bo żadna galaretka, tylko już wchłonięta woda we wkładce (sorki za opis)
Popatrzę jeszcze i jak będę miała tego więcej lub częściej to pojadę na IP Tylko nie chcę paniki siać... No i wczoraj i dziś miałam moment bólu okresowego. W sumie to wydaje mi się, że skoro w środę lekarz badał mi tą szyjkę i dotarł do główki dziecka, to może mój organizm dopiero dzisiaj zareagował na to i stąd taka barwa

Generalnie w ten weekend nie mogę rodzić, bo P. już gadał z brzuszkiem i prosił Młodego, żeby w ten weekend dał mu jeszcze odpocząć, bo strasznie wypompowany się czuje i musi trochę sił nabrać

No i wczoraj usiłowałam was nadrobić, ale piszecie, piszecie i piszecie i co doczytałam stronę, to już kolejna się pojawiała, więc teraz muszę nadgonić
U mnie było podobnie w środe rano dużo wodnistego śluzu i od razu panika że to odchodzą wody pojechałam do gina i okazało sie że to nie wody ale mam sie obserwować bo nigdy nic nie wiadomo no i potem cału dzień dół brzucha i krzyż mnie bolał i to coraz mocniej ale przeszło i wczoraj nic a dziś znowu śluz i troche boli nie wiem co o tym myslec w niedziele mam ktg ale znając moje szczęście to nic nie wyjdzie
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A macie już go w domku? Jak wrażenia? Bo my tylko w sklepie macaliśmy, a wiadomo - tam tłum ciężarówek, więc tak na szybko wszystko

Ja też się zastanawiam, jak to u nas będzie jak odstawię wszystkie leki na te moje twardnienia brzucha (luteina, cordafen)... Nie wiem dlaczego, ale mam jakieś takie wewnętrzne przeświadczenie, że jak będę mogła już rodzić, to Maja się na nas wypnie i nie będzie chciała wyjść Nie to, że bym miała jakieś ciśnienie, żeby wcześniej urodzić, ale po ostatniej wizycie, gdzie gin mnie trochę nastraszył, że muszę do 10 lipca wytrzymać z nierodzeniem, to poprosiłam mamę, żeby wzięła urlop tydzień wcześniej niż pierwotnie planowała (czyli od 25 lipca, a nie od 1 sierpnia) bo mała może wyjdzie wcześniej, a mama ma przyjechać, żeby mi trochę pomóc na początku przy niej bo my z tżem w Wawie samiusieńcy jesteśmy... A teraz mi się wydaje, że mama przyjedzie, posiedzi 2 tygodnie, a małej jeszcze z nami nie będzie, bo ja przenoszę... No i straci tylko bez sensu urlop no zobaczymy jak to będzie, może się Maja nad nami zlituje
Ja też mam tako wariora już poskładany wietrzy sie jak na razie zrobiłam nim kurs z domu na podwórko i spowrotem nawet po schodach dał rade no tylko dwóch mama i Tż też nim jeździli i fajnie sie prowadzi
Cytat:
Miałam właśnie śmieszną sytuację i muszę Was opowiedzieć. Stwierdzam, że niektórzy naprawdę mają tupet!
Otóż podeszła do mnie koleżanka z działu i pyta na kiedy dokałdnie mam termin i czy planuję już brać zwolnienie albo urlop. No to jej mówię, że około 20 sierpnia i zamierzam pracować na razie bez zmian. A ona się na to pyta czy w takim razie mogę ją zastąpić, bo ona idzie na urlop na 3 tygodnie. A u nas taki zwyczaj, że obowiązki urlopowicza całkowicie przejmuje osoba, z którą ten się dogada. No i trochę zbaraniałam. Mówię "Wiesz, wszystko ok, tlko że ja za 3 tygodnie mogę już w kazdej chwili teoretycznie urodzić, bo to już będzie ciąża donoszona".
"No ale może nie urodzisz, więc czy mogę wpisać że mnie zastąpisz do 14 sierpnia". Więc znowu mówię "No możesz, ale nie obiecam na 100% że nie urodzę np. 20 lipca albo że nie będę mogą po prostu pracować, tylko np. leżeć czy coś".
No i stanęło na tym, że się zgodziłam. W zasadzie nie miałam wyjścia Ale tak sobie myślę, że to okropny tupet prosić kobietę w 9 miesiącu o zastępstwo w pracy. Nie tylko dlatego, że właśnie mogę urodzić w miedzyczasie, ale też mogłaby pomyśleć że może to już ciut za dużo dla mnie będzie - moje normalne, pełnoetatowe obowiązki + jej także cały etacik.
Ale koleżanka normalnie szczyt egoizmu prosić o zastępstwo ciężarną Ja bym sie nie zgodziła
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:17   #4233
DaKaro
Zadomowienie

Witam. Rano byłam na mieście, jutro jedziemy na wesele, więc musiałam duperelki podokupywać.
Brumek koleżanka ma niezły tupet, kobietę w 8 miesiącu prosić o zastępstwo.
Natka za egzamin.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zwolnienie z pracy - Kochane tak się "wkręciłyście" w ten temat jakby to od Nas zależało kto będzie pracował, a kto nie ta która ma takie stanowisko to oczywiście podejmuje takie decyzje stety albo niestety
A ja uważam, że na wątku można również poruszyć inne tematy, nie tylko te z zakresu ciąży i macierzyństwa. Dobrze jest poszerzać choryzonty.
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ale rozlazły dzień mam. Nie zrobiłam NIC. przewalam się z kąta w kąt, z łóżka do fotela.. o 18 mam USG nie mogę się doczekać, i zarazem trochę mam stresa.

Miałam dzisiaj w banku śmieszną sytuację. Weszłam do banku, na co Pan z okienka: "zapraszam, proszę tutaj". W tym samym momencie podeszła jakaś starsza Pani, chciała wypłacić pieniądze, więc ja, że może zaczekam, bo chciałam się coś więcej dowiedzieć o lokatach". Na to Pan kasjer: "Wie Pani, chyba Pani powinna mieć pierszeństwo, bo w stanie błogosławionym". Po czym zaprosiła mnie do stolika, przy którym siedział inny pracownik banku i nawet krzesło mi podstawił. Hehe, miło i się zrobiło.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:20   #4234
editka2022
Rozeznanie

a u nas bylo tak:ja bardzo chcialam zajsc w ciaze od razu po slubie,maz nie koniecznie stwierdzil ze jka bedzie to bedzie a ja nie to nie,ale ja mialam strasne cisnienie.Minal czerweic.lipiec,sierpien, wrzesien,pazdziernik,list opdad,w grudniu zaczał spozniac mi sie okres ale zabardzo sie tym nieekscytowalam bo juz tyle razy mialam nadzieje,wiec zrobilam test a tam tylko jedna krecha,ale za pare dni w pracy mowie niemozliwe i ze jeszcze tego okresu niema i poszlam do apteki kupilam test i robie, a tam dwie kreski co prawda jedna mega blada ale jednak i mowie do dziewczyny brata sylwia ile kresek widzisz ona domnie no dwie,a ja w smiech strasznie sie ucieszylam,do meza niedzwonilam chcialam mu sama powiedziec,przyjechal domnie do pracy a ja mu mowie ze robilam test i wyszly dwie kreski tzn ze jestem w ciazy a on domnie to niemozliwe bo bys juz dawno domnie dzwonilaa ja mowie ze chcialam osobiscie mu powiedziec,stwierdzil ze to tylko test i ze dopoki lekarz niepotwierdzi to nie uwierzy.Zrobilam chyba z 5 testow bo niemoglam w to uwierzyc ze sie udalao i od razu po swietach 27.12 mialam wizyte u lekarza i mowie zrobilam 5 testow wyszlo ze jestem w ciazy a lekarz to napewno tak tez jesti zrobil mi usg i pierwszy raz zobaczylam moja fasolke
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 15:28   #4235
brumek
Zakorzenienie

Miło mi, dziewczynki, że się ze mną zgadzacie, że to nieco dziwne
Stary 2011-07-01, 15:58   #4236
Kolina
Zadomowienie

przybieglam sie przywitac

dzis mialam pelen zajec dzien
najpierw porzadki, mialo byc tylko odkurzanie i przetarcie podlog a ale zlapalam zug i skonczylo sie na bardziej szczegolowym sprzataniu
pozniej mialam goscia znajoma, z ktora uwielbiam sie spotykac, od niedawna mieszka w swoim domku i teraz rzadziej sie widujemy
ale jak mieszkala w tym samym bloku to robilysmy babskie wieczory, z winem najczesciej gadalysmy nawet do 4rano

nagadalysmy sie wiec dzisiaj - chociaz tylko 3h byla u mnie no i wina nie bylo...

zaraz wroci tz z pracy, wiec zmykam dokonczyc obiad a pozniej juz wracam tutaj - nadrobic zaleglosci
Stary 2011-07-01, 15:59   #4237
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny orientujecie się może, czy będąc na macierzyńskim mogę wyjechać poza granice kraju?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 16:11   #4238
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
U nas roznie, ja mam troche rozchwianie emocjonalnie, boli mnie krocze i jestem zmeczona. Dobrze, ze maz mi pomaga.
Początki macierzyństwa są podobno trudne - każda moja znajoma młoda mama tak mówi. Ale podobno, z dnia na dzień jest już tylko lepiej i życzę Ci tego z całego serca

Cytat:
Tupet i to na maksa!!!!!! Ja to bym się nie zgodziła!!!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Ja też mam tako wariora już poskładany wietrzy sie jak na razie zrobiłam nim kurs z domu na podwórko i spowrotem nawet po schodach dał rade no tylko dwóch mama i Tż też nim jeździli i fajnie sie prowadzi
To dobrze, że dobrze się prowadzi bo tego w sumie nie byliśmy w hurtowni w stanie sprawdzić, gdyż za ciasno tam było na przejażdżki - tłum ludzi, mnóstwo wózków, łóżeczek i innych pierdółek

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Miałam dzisiaj w banku śmieszną sytuację. Weszłam do banku, na co Pan z okienka: "zapraszam, proszę tutaj". W tym samym momencie podeszła jakaś starsza Pani, chciała wypłacić pieniądze, więc ja, że może zaczekam, bo chciałam się coś więcej dowiedzieć o lokatach". Na to Pan kasjer: "Wie Pani, chyba Pani powinna mieć pierszeństwo, bo w stanie błogosławionym". Po czym zaprosiła mnie do stolika, przy którym siedział inny pracownik banku i nawet krzesło mi podstawił. Hehe, miło i się zrobiło.
Wow! Mnie w ciągu ostatnich ośmiu miesięcy nic takiego się nie zdarzyło...

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-07-01 o 16:27
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:21   #4239
zanetaa88
Zakorzenienie

Ufff się narobiłam

Zupa czosnkowa,
bochenki chleba,
ciasto z truskawkami,
umycie podłóg,
zawieźć musiałam jeszcze wymaz,
zakupy małe
i jeszcze rolady mnie czekają.

Sporo tego, ale dałam radę

Świetnie się czyta te Wasze piękne historię,
wiecie że to są historię które opisują NOWE ŻYCIE,
początek NOWEGO ŻYCIA?!
Coś pięknego

Ja pamiętam, jak mój mąż kiedy już zeszły z Nas emocje związane z dwoma kreskami, powiedział : " wiesz, to nie jest tylko dziecko, to jest nowe życie, daliśmy nowe życie!To będzie cząstka Ciebie i mnie " - coś pięknego, usłyszeć to od mężczyzny który nie ucieka gdy widzi dwie kreski i panikuje, wręcz przeciwnie cieszy się dwoma kreskami

U Nas starania o mała Emilie trwały od początku tego roku, ale nie udawało się To doszliśmy do wniosku, jak będzie to będzie nie będziemy sie stresować tym, że się nie udaje bo to nikomu nie daje motywacji itp. Nie myśleliśmy o bobasku, wierzyliśmy że nadejdzie dla NAS czas w którym się pojawi i będziemy szczęśliwi pamiętam, jak czułam że z moim organizmem jest coś nie tak, sutki mnie tak OKROPNIE swędziały - myślałam że je wyrwę! mąż kilka dni przed zrobieniem testu ( nie wiedzieliśmy że będziemy go robić) cały czas powtarzał mi że ślicznie, pięknie wyglądam, że ostatnio promienieje( mówił to b. często niż normalnie).Siedziałam sobie na kanapie i mówię do męża :" czuje, że coś jest nie tak ze mną, czuje że mój organizm inaczej funkcjonuje, chodź pojedziemy po test?" trochę był zdziwiony, ale wyruszyliśmy do apteki, kupiliśmy test zrobiłam go i wyszły dwie kreski - jedna mega blada. Tak żeśmy zgłupieli czy zawsze 2 kreski wychodzą mózgi Nasze przestały normalnie funkcjonować, mój mąż :" zawsze były dwie kreski, poczytaj w tej ulotce i zobacz" mówię mu :" no zobacz, pisze jak byk dwie kreski tzn, że jestem w ciąży" i wiecie, co? Nadal staliśmy w kropce, nie wiedzieliśmy czy mamy się cieszyć, czy cokolwiek robić, bo nie wiedzieliśmy z tego wszystkiego czy te dwie kreski to jest to !! PO chwili normalne funkcjonowanie mózgu wróciło i poczekaliśmy do następnego dnia i zrobiliśmy ponownie test na którym wyszły ponownie dwie kreski, ale dla 100% pewności pojechaliśmy zrobić BETA HCG Wyniki odebrał mąż, Ja byłam w pracy i to ON mnie poinformował, że mam w sobie nowe życie, nogi mi się ugięły, cieszyłam się jakbym wygrała coś na loterii...
Achh !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:29   #4240
Bartessa
BAN stały

Jestem ale tylko do poniedzialku. dostalam skierowanie na odzial.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

A więc tak, usg wykazalo wagę malego 4,100. lekarz stwierdzil ze nie jest taka duza ta waga, no ale usg moze pomyslic, zawsze moze byc to np 300 gram roznicy.
Stwierdzil ze da mi skierowanie na odzial polozniczy, a oni niech zadecydują czy bede rodzic naturalnie czy cc. Moj jest za cc, ze względu na dosc duzą wagę dziecka i na to ze pierwsza byla cesarka no i zawsze zostaje blizna, a przy duzym dziecku roznie bywa...
no i przytylam 2 kg przez 2 tygodnie. moj limit - 8 kg osiagnęlam.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-07-01 o 16:31
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:31   #4241
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

witajcie ja dziś późno się witam bo zalatana byłam - rano w przychodni oddałam siuśki do badań i się zarejestrowałam do gina z wynikami na wtorek, potem małe zakupki, potem w domku obiadek i tak zleciało

co tam u Was nowego? musze nadrabiać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 16:36   #4242
agni82
Zadomowienie

http://www.polityka.pl/kraj/analizy/...ic-dzieci.read
Stary 2011-07-01, 16:39   #4243
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Co za tupet?! Ja w pierwszej chwili pewnie wybuchłabym śmiechem i uznałabym za niezły żart

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ile nosp moge brac dziennie? codziennie rano i wieczorem ból jak na okres
Chyba 3 w ciągu dnia. A nie powinnaś iść z tymi bólami do lekarza? To chyba nie jest zbyt normalne...

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Bartessa czyli ogólne wieści z wizyty dobre, ze szpitala napewno już sama nie wrócisz
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:43   #4244
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

A więc tak, usg wykazalo wagę malego 4,100. lekarz stwierdzil ze nie jest taka duza ta waga, no ale usg moze pomyslic, zawsze moze byc to np 300 gram roznicy.
Stwierdzil ze da mi skierowanie na odzial polozniczy, a oni niech zadecydują czy bede rodzic naturalnie czy cc. Moj jest za cc, ze względu na dosc duzą wagę dziecka i na to ze pierwsza byla cesarka no i zawsze zostaje blizna, a przy duzym dziecku roznie bywa...
no i przytylam 2 kg przez 2 tygodnie. moj limit - 8 kg osiagnęlam.
Nie jest?
Kurcze a jak się pomyli i dzisiaj będzie ważyć o te 300 g więcej ?

Ja przytyłam na dzień dzisiejszy 15 kg
mój tato jest w szoku,bo ponoć zupełnie tego po mnie nie widać

Ja już chyba mam spakowaną torbę tak do końca.
jeszcze tylko aparat, ale najpierw muszę się nim pobawić,
bo cały czas na lustrzance a tu takie maleństwo mam w ręce

Agni Ty chyba nie chcesz rodzić już jeszcze 28 dni mamy !

Kochane pozwolę sobie dać ankietę już dziś,
ponieważ jutro mam tyle załatwiania rano,
że nie będę wstanie nawet wejść na wizaż.
Mąż wraca i ma tyle spraw że już dziś robię rolady na niedzielę.Jeżeli będzie miała jeszcze któraś z Was jakąś wenę na tytuł proszę przesłać na PW i wykorzystamy je na następny wątek

Dziękuję za wyrozumiałość

Stary 2011-07-01, 16:44   #4245
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Bartessa czyli ogólne wieści z wizyty dobre, ze szpitala napewno już sama nie wrócisz
No zobaczymy, mam nadzieje ze wszystko pojdzie w miare szybko. a moze mi ustalą date i kazą przyjsc np w piątek
Stary 2011-07-01, 16:44   #4246
SweetAngel1984
Zadomowienie

eh...............
wlasnie wstalam.....

tak jak Wam rano pisalam bolał mnie brzuch
wzielam nospe poszlam na zakupy
wrocilam zjadlam obiad ale nie przechodzilo
wiec polozylam ise na 2 godziny
jest odrobine lepiej.....
ale nadal boli....

nic mi sie niechche pogoda pod psem
pada zimno
maz pojechal po pracy gdzies na piwo
i tak siedze sama
i mam smetny nastroj
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:54   #4247
agni82
Zadomowienie

Cytat:

Agni Ty chyba nie chcesz rodzić już jeszcze 28 dni mamy
no właśnie. ja to rozumiem, ale czy moje dziecko zdaje sobie z tego sprawę?
ne wiem te bóle podbrzusza przechodzą po nospie, ale są. więc nie wiem czy mam się martwic, że coś jest nie tak (położna niby mówiła, że to są objawy rozpoczynające fazę wstępną porodu), czy brac nospe i czekac cierpliwie.:con fused: chyba poczekam na ciebie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Chyba 3 w ciągu dnia. A nie powinnaś iść z tymi bólami do lekarza? To chyba nie jest zbyt normalne...
no właśnie nie wiem, bo po nospie przechodzi i jest ok.i tak w okolicy pachwin pobolewa, więc mały chyba naciska główką. położną będę widziała w poniedziałek to zobaczę co się dzieje. bo poza tym to nic. żadnych innych niepokojących objawów. Dziękuję za opinię

a może te które rodziły już albo są bliżej rozwiązania mają też takie objawy?????
Stary 2011-07-01, 16:55   #4248
madziaranew
Rozeznanie

Witam. Jak sie Milo czyta Wasze historie
U nas to tak...
Bylismy po slubie prawie dwa lata , wiecznie od rodziny pytania kiedy bedzie dziecko...pewnego wieczoru powiedzielismy rozmawialismy o nas o dziecku I ze coraz bardziej jestesmy gotowi...
Przestalismy uwazac od poczatku roku ,ale jakos do sierpnia nic sie nie spoznialo , wiec ja troche wpadlam w panike ze moze jestesmy nieplodni , moze cos jest nie tak. Umowilam nas na wizyte do lekarza , aby sie dowiedziec czy po pol roku starania to
normalne , ze nadal nie zaszlam w ciaze . Lekarz wyslalismy Tz na badanie nasienia , Tz byl zrobil co trzeba I wyniki wyszly ze nie jest zle ale tez nie jest super.powrorka badania ....
Pojechalismy miedzy czasie na wakacje , aby odpoczac I nabrac sily, zrelaksowac sie , no ale po wakacjach @ przyszla wiec troche sie zawiedlam ze jednak ten odpoczynek nic nam nie pomogl.okres mi sie zaczal spozniac , 2- go grudnia szlam z pracy I bylam taka nieswoja , zmeczona ,taka inna , wogole ostatnie dni spac jakos nie moglam I te zapachy , a raczej smrody wszedzie dokuczaly, mowilam Tz o tescie ,ale on powtarzala , zebym nie robila sobie nadziei, Bo To napewno falszywy alarm,wiec tego dnia po pracy zaszlam po test , nie mowiac nikomu , zrobilam I co dwie kreseczki...... Tz przyszedl z pracy I patrzy na mnie I mowi ,,jaka masz dla mnie niespodzianke" a ja ze nie mam , on myslal ze ja kolacje przy swiecach zrobilam , Bo czasami lubie tak przy winku posiedziec I pogadac przy milej muzyce , wszedl do jadalni I nie ma kolacji , a ja dalej banan na twarzy , a on pyta gdzie niespodzianka- no ta ja mowie ze stoi przed nim , a. On ,,nie mow? , naprawde ?,jestes pewna?robilas test?pokaz" no I przytulil mnie I przez caly wieczor z bananem chodzil , taki oglupialy, odrazu brzuch calowal...och te chwile na zawsze zostana w pamieci....
Ale sie rozpisalam, mam nadzieje ze nie zanudzilam.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 16:55   #4249
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
eh...............
wlasnie wstalam.....

tak jak Wam rano pisalam bolał mnie brzuch
wzielam nospe poszlam na zakupy
no właśnie witaj w klubie.
Stary 2011-07-01, 17:00   #4250
zanetaa88
Zakorzenienie

Można głosować !
Dziękuje za zaangażowanie
DOBRA ROBOTA

Agni no właśnie nie wiem co ten Twój Emil wydziwia mi gin powiedziała, że mam się nie stresować skurczami i nie panikować tymi przedwczesnymi nie panikujemy Jeżeli masz skurcze co 5 min i trwają one 30 sekund jedziesz na IP - piszę tak jakbym rodziła co 9 miesięcy oczywiście jeżeli masz możliwość i to Cie uspokoi zadzwoń do swojego gina i powiedz co się dzieje, może coś doradzi
Ja skurczę też mam i brzuch też mi się stawia, ale czopa nie mam, ani siary

Zanka dzisiaj masz rodzić, nie?! GDZIE JESTEŚ?!

Stary 2011-07-01, 17:02   #4251
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny ja Was podczytuję ale weny brak

pomimo że nie ma upału to stopy mi się z butów wylewają tak mam mocno opuchnięte że skóra aż szczypie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:15   #4252
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Agni no właśnie nie wiem co ten Twój Emil wydziwia mi gin powiedziała, że mam się nie stresować skurczami i nie panikować tymi przedwczesnymi nie panikujemy Jeżeli masz skurcze co 5 min i trwają one 30 sekund jedziesz na IP - piszę tak jakbym rodziła co 9 miesięcy oczywiście jeżeli masz możliwość i to Cie uspokoi zadzwoń do swojego gina i powiedz co się dzieje, może coś doradzi Ja skurczę też mam i brzuch też mi się stawia, ale czopa nie mam, ani siary

no właśnie nie wiem co on sobie wyobraża. tłumaczyłam mu że nie ładnie wbijac się w kolejkę, ale nic młody nie kuma chyba.
nie mam skurczy, tylko takie bóle okresowe i nie cały czas tylko rano i wieczorem. po nospie przechodzi. i jest ok.a gina to u nas nie ma. na lekarza rodzinnego trzeba czekac 2-3 tygodnie.jest położna, która może mi ewentualnie pomóc przez telefon. też mi się wydaje że wszystko ok. tylko już przygotowuje się młody do wyjścia.
Stary 2011-07-01, 17:15   #4253
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka dzisiaj masz rodzić, nie?! GDZIE JESTEŚ?!

jestem, jestem
nie rodzę haha i nie urodzę pewnie do połowy lipca
więc luz
wysprzątałam chałupę, zrobiłam fasolkę szparagową i odpoczywam
może mi wody odejdą

ale mam poczucie humoru, nie?

z tego co wiem, jeśli ból czy skurcz mija po nospie to nie jest porodowy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:17   #4254
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny a czy pijecie piwo karmi ?
Stary 2011-07-01, 17:20   #4255
83monia
Zakorzenienie

zanim nadrobie to wam napisze super promocje na fajna kiecke (raczej po porodzie) http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399331.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:22   #4256
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zanim nadrobie to wam napisze super promocje na fajna kiecke (raczej po porodzie) http://www.halens.pl/okazje/moda_dam...__m399331.html
ja ost wkleiłam całą str promocji z halensa ale żadna się nie odezwała
Stary 2011-07-01, 17:26   #4257
Bartessa
BAN stały

Cytat:

monia, musisz musisz??
ja juz się zastanawiam co bede nosic po porodzie a ty tu takie kusicielstwo...
na pierwszy rzut oka taka sobie, ale jak zobaczylam cene to mi się bardzo spodobala

jest w czym wybierac, a jak tam jest z warynkami zamowienia i kosztami przesylki??

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-07-01 o 17:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 17:34   #4258
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się może, czy będąc na macierzyńskim mogę wyjechać poza granice kraju?
możesz - to URLOP macierzyński a nie chorobowe macierzyńskie... teraz byłoby gorzej (jesli jestes na l4) bo to przecież chorobowe...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
tak, uwielbiam kawowe

Stary 2011-07-01, 17:35   #4259
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio ten temat był na tapecie ja piję czasami jak jest gorąco

Cytat:
Ty, fajna ta sukienka i jaka cena

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 17:36   #4260
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja ost wkleiłam całą str promocji z halensa ale żadna się nie odezwała
kurcze, i ja tego nie zauwazylam? fajne te kiecki maja i podobno bielizna boska. ma ktoraas cos moze tej firmybo nei wiem jak z jakoscia. no i ja tam wole jednak przymierzyc bo roznie na mnie ciuchy leza... ale promocja niezla!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości