|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Cytat:
Pierwsza reakcja? Wielka radość, strasznie długo na to czekaliśmy. Zawołałam do łazienki mojego męża, żeby pokazać mu ledwie widoczną drugą kreskę na teście. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Aaaa i z tego wszystkiego zapomniałam napisać. Dziś mąż dał małej oficjalne zezwolenie na opuszczenie brzucha ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
czesc...........
wczorja nie moglam do Was juz zajrzec bo wrocilam do domu o 23.00 bylismy w Tesco na zakupach a potem jeszcze do znajomego pojechalismy bo go wlasciciel wywalil na bruk o tej godzinei bo sie jeden dzien z wpalta za mieszkanie spoznil ![]() dziewczyny dziekuje za rady dot. tej baby z Nigerii mi wlansie tez cos tu smierdzialo ale nie bylam pewna ![]() ![]() zanetka za wizyte ![]() carmela - sara jest slodziunia ![]() u mnie dzis leje od rana a mialam pojsc do Biedronki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wogole to od wczoraj boli mnie brzuch przy poruszaniu sie nawet przy wstawaniu przekrecaniu sie na bok itp. na wysokosci pepka i jest to bol promieniujacy na caly brzuch i nie wiem czy mam cos z tym robic czy to po wczorajszym sprzataniu i zakupach??? jak sie nie ruszam to nei boli..... jutro ma USG i wlasnie nie wiem czy czekac czy jechac na IP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-07-01 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale pogoda pod psem....leje, przed chwilą burza była...bez sensu ![]() Carmela, ![]() Sara jest śliczna! AgaG, trzymam kciuki za męża! Oby zakończyło się dla Was pomyślnie! Dziubek, Zmalowana , a za Was ![]() Zmalowana, wiesz że może być różnie - popatrz na mnie. We wtorek wieczorem odesłali mnie do domu bo "nic tu nie zapowiada porodu", a w środę po południu szyjki już nie było.... Będzie dobrze ![]()
![]() |
#4174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poprzednio to tez mi sie okres opoznial, zrobilam test i nic. odczekalam 2 tygodnie i juz 2 krechy. wyskoczylam z kibelka i spiacemu mezowi macham przed nosem testem. looknal i rzekł "no to mieliśmy wakacje..." bo mielismy latem jechac w Bieszczady, pierwsze wakacje w małżenstwie. nie moglismy sobie pozwolic na miesiac miodowy, to miala byc jego namiastka. do tego akurat mąż mial kamice nerkową i ledwo chodził... ale cieszyl sie bo wlasciwie za pierwszym razem sie udalo! zwolnienia - ja akurat rozumiem jesli kogos zwalniaja bo len albo nie nadaje sie do pracy. czesto zwalniaja jednak najkrótszych stażem albo biorących czesto zwolnienia chorobowe (tu akurat sie boje - drugie dziecko generuje wiecej zwlnien...). rzadko spotkalam sie z sytuacja naciagania na dziecko pracodawcy. predzej chca np. na dłuzej przedłuzyc umowe bo maja dzieci/spodziewaja sie dzieci/biora kredyt (prawie jak dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane.
Carmela dzielna z Ciebie Mamuśka, a Sarunia jest śliczna i moim zdaniem do Ciebie podobna. Męża nie widziałam, a Ciebie na zdjęciach, ale wydaje mi się, że Malutka ma Twoją buźkę ![]() U mnie dziś brzydko i chłodno, ale jakoś mi to nie przeszkadza ![]() Obiad mam z wczoraj, do sklepu nie muszę iść bo do kurczaka dorobię dziś ryż, w sumie posprzątane, tylko pranie czeka, ale może dopiero jutro wstawię. Zapowiada się zatem leniwy dzień ![]()
#4176 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Sarunia jest sliczna! Trzymam kciuki, zebyscie szybciutko mogly wrocic do domu. Ja widze w tym szpitalu jeden plus: Zanim wyjdziecie wrocisz do pelni sil. Cytat:
![]() Dziewczyny wszystkim dziekuje za slowa otuchy i pocieszenia, no coz co ma byc, to bedzie. U Tzta nikt nie patrzy jaki kto ma status rodzinny, stazem najmlodszy nie jest, wyniki tez ma, po prostu na kogos musialo trafic. Generalnie to bylo ostrzezenie, wiec pewnie za miesiac zostanie na lodzie, bo powiedza, ze nie spelnil ultimatum... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ale dyskusja się wywiązała wczoraj pod moją nieobecność, no ale zanetaa skutecznie próbuje zmienić temat, i prawidłowo ![]() Camela dzielna byłaś ![]() Zmalowana dobre wieści to dla Ciebie nie są, 3 cm szyjka rzeczywiście długa jak na ten etap... ale tak bardzo nie ma co się sugerować ![]() Brunetki nie ma od wczoraj..Hallo where are you? Leje deszcz non stop od kilku godzin. W nocy wstawałam 5 razy, ale za to spałam do 8, i poleżałam do 9. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-01 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() ale ponury dzien..szaro,zimno na dworzu.. wstalam ze zlym humorem-oczywiscie przez tz. klocimy sie juz trzeci dzien i normalnie mam dosc. bym go ![]() sliczna!!! ![]() bylas b.dzielna przy porodzie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zadomowienie
|
witam,
a ja napisze cos optymistycznego dla tych, co boja sie pojsc do szpitala ![]() Ja bylam zmuszona zglosic sie 8dni po tp, bo moj gin nie chcial juz slyszec o "jeszcze jednym dniu w domu pleaseee". I co sie okazalo?? Ze to bylo najfajniejsze wyjscie z mozliwych! ![]() ![]() No i co najwazniejsze - zyskalam dwie przyjaciolki - dziewczyny, z ktorymi bylam tam od pierwszego dnia do narodzin mojej cory i utrzymujemy bliski kontakt do dzis ![]() Wiec laski - w szpitalu na przeterminowaniu moze byc naprawde spoko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas też pogoda kiepska, miałam jechać do Giżycka, ale sobie chyba daruję. Mężulek kazał mi się wylaszczyć, bo mnie GDZIEŚ zabierze w ramach imieninowej niespodzianki. Chyba odszczurzanie nawet zrobię bo już sama nie wiem na co się szykować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Carmelka Sarunia jest cudowna
![]() ![]() I jeszcze to babsko z hasłem że sie posikałaś a nie wody odchodzą ![]() ![]() Cytat:
![]() I usmiechu troche ![]() Witajcie! Nocka nie należała do udanych.... brzuch mnie napierdzielał mocno.... jakoś zasnęłam i o 3 pobudka i wiercenie sie do rana ![]() ![]() Pogoda do ... nosa.... jedziemy dzisiaj spróbować sprzedać naszego grata.... i tak nim nie jeździmy a niedługo go rdza zje... ja samochodem nie jeżdżę, więc po co opłacać dwa... Wkurzyłam się... do końca miesiąca miały przyjść raporty z firmy co do wypłaty.... to przysłali maila że z początkiem przyszłego tygodnia wyślą, a później mają 7 dni na wpłatę.... a my juz na zero przez to wesele ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki Ci się za to należą ![]() Widać nie taki diabeł straszny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do bronienia to raczej człowiek nie ma wyjścia skoro to jedyna możliwość wypędzenia maluszka z brzucha ![]() Cytat:
![]() a co do tych atrakcji w majtach to ja mam podobnie od kilku dni i moja gin twierdzi, że to jakiś objaw mimo wszystko szykowania się szyjki . Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż coś w tym jest! ja poleżałam ostatnio 3 dni, wiem już mniej więcej jaki jest personel (jedna babka jest straszna pipa! ale reszta babek zarąbista na szczęście ![]() Sale do porodu też zwiedziłam bo leżalam tam na ktg, więc wiem już jak wygląda, widziałam jak to wszystko przed wygląda, jak spaceruja panie po korytarzu itd i że to wcale nie takie straszne ![]() Ale sa i złe strony... oddział całkowicie zamknięty dla odwiedzających, mozna wyjść na 5 min do takiego małego korytarzyku... jedzenie okropne, bezczynne leżenie - tragedia.... pierwszy dzień leżałam na sali po remoncie - cudo łóżka wygodne, sterowanie łóżkiem na pilota, łazienka z prysznicem w pokoju itd, na drugi dzień mnie przeniesli na inną salę bo nie mieli gdzie dziewczyny po cc położyć.... sala 7-osobowa a ja na niej sama! na ścianach gołe regipsy, na podłodze gruz, umywalka ze ściany wyrwana, ze scian sterczały jakieś kable i śruby, okna bez firanek a centralnie za oknem rusztowanie z zaglądającymi przez okno młodymi budowlańcami bo szpital w remoncie.... zaczęli remontować tą sale i musieli przerwać bo był nawał pacjentów na oddziale... jeszcze do łazienki musiałam biegać na drugi koniec oddziału..... tragedia.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zadomowienie
|
To dobrze Agadus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zadomowienie
|
czesc kochane
![]() dzis 1 lipca termin mam na 1 sierpnia wiec zostal rowny miesiac ![]() i oficjalnie ZACZYNAMY 9 MIESIAC ![]()
![]() |
#4190 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() To jak zwykle miałaś zabiegany dzień i bardzo dobrze takie dni w pełni wykorzystane są najlepsze! ![]() Pokaż kombinezonik ![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj też brzydka pogoda... Szaro buro i ponuro ![]() Dzisiaj mam sporo nauki-jutro ostatni egzamin i chciałabym się jak najlepiej przygotować, żeby go zdać ![]() Miłego Dnia Kochane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A nam zostało w takim razie 1 miesiąc i 7 dni ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co???
Zaczynam się bać ![]() ![]() Z jednej strony chcę mieć już to Maleństwo przy sobie, bo jestem go strasznie ciekawa ![]() ![]() Z drugiej martwię się czy będzie zdrowy. Z trzeciej zaczynam bać się porodu, ale nawet nie tego bólu, tylko tego że coś pójdzie nie tak. Nie mam jeszcze jednej koszuli do szpitala, biustonosz do karmienia nie kupiony, a laktator dalej czeka na wyparzenie ![]() Dupa, dupa, dupa ![]()
#4193 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja teraz codziennie biorę po dwie nospy bo boli mnie brzuch jak na okres. rano i wieczorem, albo jak tylko zasnę, to budze się z takim bólem. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bólu się narazie nie boję, nawet ciekawa jestem jak to jest, ale właśnie tego co będzie się działo w trakcie i już po...boję się macierzyństwa po prostu i tej kolosalnej zmiany. Zapomniałam napisać..dzisiaj zaczynam 39tc. I oby ostatni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja cały czas słyszę od obcych ludzi, że chłopiec będzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie chcę mężusia wyprowadzać z błędu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Znowu nie zacytowało mi wszystkich postów ![]() Wodaqua - pamiętam, że o wózek pytałaś... W końcu zdecydowaliśmy się na tako warrior, ale naszym marzeniem był x-lander ale niestety był dla nas za drogi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() I gratuluję 39 tc ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-01 o 10:21 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Jestem kochana jestem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie nic ciekawego więc nie piszę, siedzę i czekam na poród ![]() ![]() ![]() Carmela jesteś boska jeszcze raz gratuluje i oklaski, że byłaś i jesteś taka dzielna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka tak miała, po kilku dniach od tp położyli ją na patologii i rano miała iść na oksy, ale w nocy dostała skurczy, mały przestraszył się wywoływania i sam wyszedł ![]() Cytat:
Carmela twarda z Ciebie babka ![]() ![]() skurcze przepowiadajace, jakieś tam rozwarcie, skrócona szyjka, skurcze w domu i spokojna jazda do szpitala." -- mam takie same odczucia. Ja też szłam do porodu z zerową akcją, nawet jednego skurczu - przez 2 tygodnie 2 razy dziennie pod ktg i nic nie wychodziło. A jak lekarz był na takim jakby obchodzie na porodówce i stwierdził, ze dziś mam urodzić to też myślałam, ze się będę meczyć x godzin, a potem cc. To teraz niech Sarunia wraca do zdrowia i jak najszybciej do domu. Podziwiam Ci, ja byłam z Agatą tydzień i myślałam, ze oszaleje, codziennie ryczałam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Wtajemniczenie
|
Czesc.
![]() Jak dobrze ze juz piątek. Jeszcze tylko kilka godzinek i do domku. I weekend. Wczoraj miałam wizyte sprawdzająca. Wszystko podobno w porządku. Ciśnienie bardzo dobre, dziecko odwrocone, waga w normie. Od poczatku ciazy przytylam 9 kg, ale tak naprawdę mam 6 na plus do wagi sprzed ciazy bo na poczatku ubyło mi 3 kg ![]() Madziaranew, Agni82 mam do Was pytanko. Orientujecie sie jak jest tutaj z tym paciorem??? Robią tu jakieś badania, daja antybiotyk po porodzie czy jak ?? Zaczęło mnie nurtowac to pytanie ostatnio. U nas było tak. Około dwa lata temu nasza koleżanka była w ciazy. Moj mąż wtedy jeszcze narzeczony tak sie napatrzyl na jej brzuszek ze w koncu stwierdził ze on juz tez by chciał byśmy mieli dzidziusia. Ze staraniami musieliśmy jednak poczekać, bo akurat przygotowywalismy sie do ślubu. A ze było juz blisko to stwierdziliśmy ze odstawie tabletki jakieś miesiąc, dwa przed ślubem i niech sie dzieje. Jednak w ferworze przygotowań całkiem zapomnieliśmy o naszych planach. Ślub odbył sie we wrześniu a pod koniec października wrócił temat dziecka. Tabletki odstawilam dokładnie 4 listopada a 15 grudnia miałam pozytywny test. Udało sie w pierwszym pełnym cyklu po odstawieniu. Test zrobiłam rano jak M wyszedł do pracy. Juz od kilku dni wczesniej podejrzewalam ze jestem w ciazy bo zauważyłam różowe plamienie, ktore okazało sie byc implantacja. Wyszedł krzyżyk od razu. Zrobiłam fotkę testu, poczekalam aż M dojedzie do pracy i Wysłałam mu mms z fotka i z opisem czy wie co to znaczy ??? Odpisał mi po kilku minutach: czy to napewno ?????? I tak to u nas wyglądało. Ale sie rozpisalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
wczoraj sie zastanawialam czemu poprzednia ciaze jakos lagodniej koncowke znosilam. i olsnilo mnie - bo jestem juz dluzej w ciazy niz poprzednio! nie mialam tego dyskomforty ze mega juz duze dziecko i kopie co popadnie bo juz bylam rozpakowana w tym tygodniu co obecnie jestem! wiec jak na takie warunki to nadal pierwiastkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
A propo testu. Staraliśmy się rok od września 2009. W październiku 2010 mieliśmy inseminacje, ja miałam cykl stymulowany. Mierzyłam też temperature. Cykle mam jak w zegarku w 29 dc przychodzi okres. 28 dnia cyklu poszłam do lekarza po nową recepte na leki stymulujące (ani przez chwile nie wierzyłam ze iui się uda. Dawał nam lekarz 25% szans), zadzwoniłam rano do szpitala zapytać się od której jest lekarz, miał być po 13, więc pojchałam, a tu się okazuje, ze był, ale do 13.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.