|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja witam piątkowo ![]() Coś chyba wczorajsze mycie okna ruszyło, ale zobaczę i będę obserwować - rano miałam na wkładce taki bardzo wodnisty śluz podbarwiony ciut krwią, ale na czopa-szopa mi to w ogóle nie wyglądało ![]() ![]() Popatrzę jeszcze i jak będę miała tego więcej lub częściej to pojadę na IP ![]() ![]() Generalnie w ten weekend nie mogę rodzić, bo P. już gadał z brzuszkiem i prosił Młodego, żeby w ten weekend dał mu jeszcze odpocząć, bo strasznie wypompowany się czuje i musi trochę sił nabrać ![]() No i wczoraj usiłowałam was nadrobić, ale piszecie, piszecie i piszecie i co doczytałam stronę, to już kolejna się pojawiała, więc teraz muszę nadgonić ![]()
![]() |
#4202 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
padam..zabralam sie za gruntowne sprzatanie w lazience: dokladne mycie szafek, kazdy zakamarek, wyrzucilam wszystkie zbedne rzeczy,pudelka, stare kosmetyki-moje cienie
![]() ![]() ![]() spije kawke i jak nabiore sil pojde do sypialni jeszcze zajrzec czy moze cos tam ogarnac ![]() to tantum rosa cos slabo dziala...niby lepiej ale uplawy (zdecydowanie mniejsze) jeszcze sa w ogole z rana i sie troche boje.. tym bardziej ze zielonkawe ![]() taa ![]() oboje uparci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
![]() u nas dziś szaro, buro i ponuro... jeszcze nie rodzę ![]() Boję się porodu... tzn bardziej się boję jakiś komplikacji, czy z małą będzie wszystko w porządku itd ![]() ![]() Nastał lipiec więc lipcówki możemy rodzić! ![]() Jutro w końcu pojedziemy kupić wózek dla małej, w sensie tylko gondolę, bo czas najwyższy ![]() Natka trzymam kciuki za egzamin ![]() ![]() Cytat:
nono ![]() ![]()
![]() |
#4204 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() ja tylko na chwilkę wpadam zaległe najserdeczniejsze gratulacje dla Justyny ![]() ale szybko Ci poszło, pozazdrościć Carmela ![]() ![]() jakoś od rana nie mogę się ogarnąć i zabrać za coś konstruktywnego, zaległości na wątku oczywiście mi się porobiły. Za oknem szaro, buro i ponuro i pada cały czas, ale nawet fajny taki dzień, oby tylko w cały tydzień się nie przeciągnął. Idę podziałać w garderobie, może uda mi się trochę niepotrzebnych rzeczy powyrzucać, bo miejsce się kończy. Pochwalę się tylko, że w końcu udało mi się torbę spakować. To teraz pewnie Hania stwierdzi, że sobie jeszcze w brzuszku posiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Scio, po takich przejściach, to dzidzia naprawdę wyczekana. Moi znajomi od sierpnia czekają, wdrożyli już leczenie i tak strasznie jest mi ich szkoda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie, jakby nie było to "tylko" wózek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4207 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam wózek za 150 zł i mam nadzieje sie sprawdzi
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4208 | |||||
Rozeznanie
|
wróciłam z ktg
zapis bardzo ładny ale skurczy zero ![]() noszzzz... zamorduję mojego lekarza za te złudne nadzieje ![]() wczoraj złapałam po południu takiego doła że do wieczora ryczałam tak, wiem- nakręcam się po prostu ale winię za to gina, po co mi mówił, że to już? ![]() Cytat:
ale może coś się jeszcze ruszy ![]() Cytat:
![]() dla mnie szpital to jedna z rzeczy, których boję się chyba w tym porodzie najbardziej nigdy nie leżałam w szpitalu i mnie to przeraża, naprawdę Cytat:
też mam takie głupie myśli ryjące psychę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja znajoma pół ciąży brała fenka, nospę i magnez a jak lekarka kazała jej ostawić to urodziła chyba 2-3 dni później ![]()
![]() |
#4209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry, U mnie dzisiaj w Olku szaro, buro i ponuro. Spałam smacznie do 10. Plan na dziś: zebrać pranie z suszarki, umyć podłogi, wytrzeć kurze, pościelić łóżko, ugotować obiad, wziąć prysznic i doprowadzić siebie do ładu i składu ![]()
![]() |
#4210 | ||
Zakorzenienie
|
Hej, melduję się lipcowo, choć paskudnie dziś jak w październiku
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A kombinezonik to potem może, ok? Bo teraz w pracy siedzę ![]()
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Zadomowienie
|
Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy
![]() Hehe dobry temat - jak dowiedziałam się o ciąży ![]() ![]() Na początku mieliśmy okres abstynencji, bo mąż bał się że przez antykoncepcję od razu zjawią się bliźniaki albo i większa ilość dzieci naraz ![]() ![]() ![]() Po dwóch tygodniach - 16 listopada zrobiłam sobie test i od razu wyszły na nim dwie grube krechy ![]() ![]() ![]() I tak 10 grudnia poszłam na wizytę do gina i dostałam oficjalne potwierdzenie że to 9 tydzień ![]() A do tamtego konowała miałam ochotę iść i w twarz mu wykrzyczeć, że przez jego diagnozy i eksperymenty mogłam zaszkodzić i sobie i dziecku. Zresztą ostatnio mijałam go na ulicy to udawał że nie zna, ale minę miał strasznie zdziwioną jak spojrzał na brzuch ![]() A się rozpisałam...
#4213 |
Zadomowienie
|
A macie już go w domku? Jak wrażenia? Bo my tylko w sklepie macaliśmy, a wiadomo - tam tłum ciężarówek, więc tak na szybko wszystko
![]() Ja też się zastanawiam, jak to u nas będzie jak odstawię wszystkie leki na te moje twardnienia brzucha (luteina, cordafen)... Nie wiem dlaczego, ale mam jakieś takie wewnętrzne przeświadczenie, że jak będę mogła już rodzić, to Maja się na nas wypnie i nie będzie chciała wyjść ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też się zastanawiam jak organizm zareaguje na odstawienie leków... w sumie szyjki nie ma, rozwarcie 3-4cm to chyba się rozkręci... Słyszałam że w po lekach albo się właśnie szybko rodzi albo można jeszcze przenosić ![]()
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
ja tylko brałam magnez ale chyba tez odstawiam już...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4218 |
Zadomowienie
|
nie nadazam za wami. Niestety macierzynstwo kosztuje sporo czasu.
Dziekuje za komplementy odnosnie Szymka. Gratuluje kolejych tygodni i nowej mamusi. U nas roznie, ja mam troche rozchwianie emocjonalnie, boli mnie krocze i jestem zmeczona. Dobrze, ze maz mi pomaga.
![]() |
#4219 |
Zakorzenienie
|
Jak się dowiedzieliśmy o ciąży...
W styczniu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, chcąc jak najlepiej przygotować organizm do ciąży. Do lipca zabezpieczaliśmy się prezerwatywą a później to już niczym. Obserwowałam sobie cykl, ale nic z niego jakoś nie wynikało, więc przestałam. W październiku była gorączka przedślubna, więc nawet nie myślelismy o dzidzi, a tu w listopadzie nie ma okresu ![]() ![]() ![]() ![]() Ja już odstawiłam tydzień temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
youyou coś czuję że u Ciebie pójdzie jak po maśle. Takie rozwarcie już masz, bólu nie zdążysz poczuć
![]() Crazy no to chyba dobrze, ze takie skurcze? a że ich nie czujesz, to tylko się cieszyć. Chociaż, nie ma reguły, zmalowana miała na 100% skurcze..te badania ktg jakieś niemiarodajne ![]() ale rozlazły dzień mam. Nie zrobiłam NIC. przewalam się z kąta w kąt, z łóżka do fotela.. o 18 mam USG nie mogę się doczekać, i zarazem trochę mam stresa. Kajool rozchwianie emocjonalne przejdzie, to ciężki czas dla początkującej matki. Z czasem minie i Ty wrócisz do formy, i życie będzie się powoli toczyło.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Wtajemniczenie
|
Fajne te Wasze historie, super sie je czyta!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
Miałam właśnie śmieszną sytuację i muszę Was opowiedzieć. Stwierdzam, że niektórzy naprawdę mają tupet!
![]() Otóż podeszła do mnie koleżanka z działu i pyta na kiedy dokałdnie mam termin i czy planuję już brać zwolnienie albo urlop. No to jej mówię, że około 20 sierpnia i zamierzam pracować na razie bez zmian. A ona się na to pyta czy w takim razie mogę ją zastąpić, bo ona idzie na urlop na 3 tygodnie. A u nas taki zwyczaj, że obowiązki urlopowicza całkowicie przejmuje osoba, z którą ten się dogada. No i trochę zbaraniałam. Mówię "Wiesz, wszystko ok, tlko że ja za 3 tygodnie mogę już w kazdej chwili teoretycznie urodzić, bo to już będzie ciąża donoszona". "No ale może nie urodzisz, więc czy mogę wpisać że mnie zastąpisz do 14 sierpnia". Więc znowu mówię "No możesz, ale nie obiecam na 100% że nie urodzę np. 20 lipca albo że nie będę mogą po prostu pracować, tylko np. leżeć czy coś". No i stanęło na tym, że się zgodziłam. W zasadzie nie miałam wyjścia ![]() Tym bardziej że sama rodziło 1,5 roku temu! To się chyba nazywa rasowy egoizm ![]()
#4225 |
Zakorzenienie
|
wow, brumek, niezła masz koleżanke w dziale... nimer nieziemski! ok, ja wiem, że ty nie wyglądasz na 9 miesiac i pewnei dlatego śmigasz jak fryga ale bez przesady! ja tam bym ją wręcz wyśmiała i w życiu się nie zgodziła!!!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-01 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zadomowienie
|
U nas z Dzidziolem było tak. W sierpniu braliśmy ślub i ustaliliśmy, że nie będziemy stosować żadnej antykoncepcji na zasadzie "będzie to będzie, a jak nie to nie". Chociaż jeśli o mnie chodzi, to chciałam szybko zostać mamą. Przy moich krótkich cyklach udało się w piątym cyklu i to właśnie wtedy, gdy już sobie odpuściłam i byłam pewna, że się nie udało. Wcześniej to trochę też nie trafialiśmy w odpowiedni czas, bo byliśmy małżeństwem na odległość i spotykaliśmy się w miarę możliwości często, ale czasem wypadały dwa dni w tygodniu. Poza tym raz mąż był chory i też trochę odpuściliśmy. Akurat w tym piątym cyklu wnikliwie zaczęłam obserwować mój organizm i sprawdzałam temperaturę, ale bardziej z ciekawości niż z przekonania, że będzie coś z tego (wcześniej też się w to "bawiłam", ale nie tak dokładnie). Na początku grudnia chciałam wykorzystać jeszcze 5 dni zaległego urlopu i pojechałam do męża, a że okres spóźniał mi się już któryś dzień, a temperatura nie spadała, to już czułam, co jest grane
![]() ![]() |
![]() |
#4227 |
Zakorzenienie
|
no to i ja w przerwie w sprzątaniu opiszę naszą historię
![]() planując ślub kościelny na sierpień stwierdziliśmy, że od czerwca możemy się starać o dzidzię bo wiadomo nic nie będzie widać ale martwiłam się o ewentualne mdłości ![]() ![]() ![]() oczywiście biegiem do lekarza no i konsternacja bo lekarka stwierdziła że to mogła być ciąża (macica na to wskazywała ) ale nie ma sensu już sprawdzać betą bo prawdopodobnie organizm sam odrzucił i się oczyścił... Nie muszę pisać co wtedy się czuje, pani doktor dała mi clo na kolejne dwa cykle i kazała próbować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak się przejęłam tym że z pierwszego moczu że jak poszłam w nocy do toalety to od razu test ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz lecę dalej myć łazienkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
To zdanie nieźle mnie ubawiło
![]()
#4229 |
Zadomowienie
|
jak juz wiecie jestesmy 4 lata po slubie, ludzie zaczeli sie nas pytac kiedy dziecko, kiedy dziecko, a ja wciaz nie bylam gotowa i mialam tyle planow. we wrzesniu tamtego roku po raz pierwszy pojechalismy do Nepalu, jak ktos sie mnie pytal kiedy dziecko, to odpowiadalam: "po Nepalu". Noale wrocilismy z tego Nepalu a mi wciaz nie bylo spieszno. Poszlam do ginekologa, bo znowu mialam cykle nieregularne (podejrzenie pco), ten dal mi skierowanie na usg. No i na usg wyszlo, ze mam cykl bezowulacyjny, znowu. To bylo 11 poazdziernika. 14 swietowalismy moje urodziny, ekhm dosc mocno. 3 listopada kolezanka mowi, ze dziwnie wygladam. Sta;lam sie drazliwa i czepialska. W pracy zrobilam test i w ryk, bo wyszly dwie kreski a ja nie gotowa na dziecko. Oczywiscie TZ radocha na calego. Ale jakos sie z tym oswoilam. No i mam pieknego synka. Tylko lekarza moglabym podac o alimenty
![]()
![]() |
#4230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Twojej koleżanki w pracy to tupet nieziemski... brak słów normalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.