Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 09:16   #4231
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Ja te 3-4 kg to w ciągu miesiąca przybrałam Jak tak dalej pójdzie to mnie małż taczką do porodu będzie wiózł bo do samochodu nie wejdę

magnusia, Ty się śmiej, ja już prawie widzę arrasy A tak poza tym, to mleko z miodem i czochem, malinki, imbirki i ciepła kołderka. No i czoch czoch czoch!
Ja tez miałam miesiac, gdzie przytylam 3-3,5 kg teraz troche wyhamowalo. Podobno takie uroki 2 trymestru
Stary 2013-09-11, 09:18   #4232
Cicici
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Ja dalej przy koszulach na ramiaczkach http://allegro.pl/kiara-koszula-nocn...477897162.html :P

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

No chyba ze taka http://allegro.pl/azurro-01-koszula-...479780939.html
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:19   #4233
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Zanim sie obejrzysz to juz bedzie cala obkopana
No wlasnie do kogo zagadac do poloznej czy do gina?!
Nie wiem czy czytałaś ale przyznali mi ta kasę 1070 e
Mam nadzieję, ja ogólnie wiem ,że jeszcze mam trochę czasu a tez do szczupłych nie należę więc tym bardziej, tylko wkurza mnie jak w pracy cały czas słyszę jeszcze ruchów nie czujesz? a to już tak daleko jesteś.

Ja najpierw zawsze wchodzę do Hebamme gadam co i jak i jej powiem o tych bólach i pokaże chyba żylaka, bo coś okropnie wygląda to co wyskoczyło.A potem ginek i też powiem bo sie zawsze pyta jak się czuję.
Ja chciałam pracować do końca października, bo tak mam umowę ale nie da rady przez kręgosłup. 10godzin stania już nie dla mnie, choćbym chciała.
A o pieniądzach czytałam, i zapomniałam napisać. Fajnie bardzo się cieszę. Mnie chyba nie przyznają, bo tż od października będzie mieć nową pracę, a my chcemy brać ślub i będziemy mieć więcej brutto.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:20   #4234
katharsist
Raczkowanie

muszę się wyżalić...
Miałam dzisiaj stłuczkę...
Chciałam zawrócić, co wymagało ode mnie skrętu w lewo...
Praktycznie już stałam, więc ruszam z 1 ki.... I mi do boku facet terenówką wielką dorypał(
A ja małą fiestą... Tyle dobrze, że on prędkości wielkiej też nie miał...
Ale gdzie, przed skrzyżowaniem samym chciał mnie wyprzedzić Jak ja jeszcze w lewo chciałam skręcić... Ledwie wyskoczył zza mojego samochodu więc mnie po skosie przerysował...

I znów koszty ...
Dobrze, że nam się nic nie stało...
Stary 2013-09-11, 09:21   #4235
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dalej przy koszulach na ramiaczkach http://allegro.pl/kiara-koszula-nocn...477897162.html :P

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

mnie tylko zastanawia czy w takiej na ramiaczkan nie zamarzne w szpitalu.,.. bo ja zmarzluch jestem
Stary 2013-09-11, 09:27   #4236
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, ja ogólnie wiem ,że jeszcze mam trochę czasu a tez do szczupłych nie należę więc tym bardziej, tylko wkurza mnie jak w pracy cały czas słyszę jeszcze ruchów nie czujesz? a to już tak daleko jesteś.

Ja najpierw zawsze wchodzę do Hebamme gadam co i jak i jej powiem o tych bólach i pokaże chyba żylaka, bo coś okropnie wygląda to co wyskoczyło.A potem ginek i też powiem bo sie zawsze pyta jak się czuję.
Ja chciałam pracować do końca października, bo tak mam umowę ale nie da rady przez kręgosłup. 10godzin stania już nie dla mnie, choćbym chciała.
A o pieniądzach czytałam, i zapomniałam napisać. Fajnie bardzo się cieszę. Mnie chyba nie przyznają, bo tż od października będzie mieć nową pracę, a my chcemy brać ślub i będziemy mieć więcej brutto.
U mnie tz dostal podwyzke 300 e w miedzyczasie i tez slub planujemy, powiedziala ze to nie ma nic do rzeczy.. Dziwne to..

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
mnie tylko zastanawia czy w takiej na ramiaczkan nie zamarzne w szpitalu.,.. bo ja zmarzluch jestem
Ja tez ale wydaje mi sie ze tam gdzie noworodki (zarowno w szpitalu jak i w domu) musi byc cieplo a poza tym jakis szlafrok czy bluza

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez katharsist Pokaż wiadomość

muszę się wyżalić...
Praktycznie już stałam, więc ruszam z 1 ki.... I mi do boku facet terenówką wielką dorypał(
Ale gdzie, przed skrzyżowaniem samym chciał mnie wyprzedzić Jak ja jeszcze w lewo chciałam skręcić... Ledwie wyskoczył zza mojego samochodu więc mnie po skosie przerysował...

I znów koszty ...
Szczescie ze wy cali jestescie Z Twojej winy sie to stalo czy z jego w koncu?

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Ja zmykam sie szykowac do lekarza, trzymajcie kciuki!!! Do pozniej
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:31   #4237
katharsist
Raczkowanie

Cytat:

Szczescie ze wy cali jestescie Z Twojej winy sie to stalo czy z jego w koncu?
Mój mechanik dzwonił do znajomego policjanta,
przez to że chciałam skręcić pod zakaz, to nie ma znaczenia, że miałam wrzucony kierunkowskaz, że on to olał i chciał mnie wyprzedzić.
Byłaby moja wina, bo jak jest zakaz wjazdu to dla mnie oznaczał zakaz skrętu w lewo

Jemu kompletnie nic się nie stało, bo on wielkim terenowym autem jechał...
A ja mam cały bok do roboty, bo mnie wgniótł i przerysował mocno...
Ciśnienie mi tak skoczyło, że mi teraz głowa pęka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 09:34   #4238
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

Dziś przyszły moje nowe nabytki z all, w tym koszula do karmienia/ciążowa, o taka, szaro-niebieska http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...473557473.html - nawet w miarę, zobaczymy jak będzie wyglądała po praniu. Strasznie nie podobają mi się te koszule dla ciężarnych/matek karmiących, te takie z misiami czy innymi zwierzątkami, jak dla mnie są za bardzo "słodko-pierdzące".

Tez osobiście nie lubię takich koszul z misiami czuję sie jakbym wróciła do wieku 12lat ale mam do wyboru albo zamówić taką albo babciną stara koszulinę (które zawsze mnie przerażały i obrzydzały na porodówkach) Zastanawiałam sie tez nad taką którą sama wybrałaś ale zdecydowała cena. Za miśki dałam 25zł zestaw piżama i szlafrok. Poza tym to tylko nabytek na kilka dni. U mnie pewnie na pierwszy tydzień może dwa i i tak przejdę do moich piżam ;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:36   #4239
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

muszę się wyżalić...

I znów koszty ...
Najważniejsze , że Wam nic się nie stało a ubezpieczenie nie pokryje kosztów naprawy ?
Stary 2013-09-11, 09:41   #4240
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

muszę się wyżalić...

I znów koszty ...
najważniejsze że Tobie nic się nie stało a samochód się polakieruje, wyklepie itp- ewentualnie na razie przyrysowanym będziesz jeździć
Stary 2013-09-11, 09:42   #4241
katharsist
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Najważniejsze , że Wam nic się nie stało a ubezpieczenie nie pokryje kosztów naprawy ?
Pokryje, bo AC mam, ale 15% wkładu własnego...
Mnie to denerwuje, że w ogóle zaistniała ta sytuacja, że trzeba z tym teraz robić... aaa.... zła jestem

Dobrze, że w sobotę mój mąż wraca po 5 tygodniach pracy w DE...
Bo nie muszę mieć tego sama na głowie
Stary 2013-09-11, 09:43   #4242
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A tu jakie ładne,patrzcie:

http://www.lovemum.pl/categories/kos...y-do-karmienia

Niby tak,ale wiesz ja sobie tak mówię,że przy dziecku są wyrzeczenia różne i w ciąży i przy karmieniu. To czemu sobie chociaż trochę przyjemności nie sprawić,by ładnie wyglądać,czuć się seksownie itd. Ja karmiłam 9 miesięcy,to dość długo,to jednak zużyje się takie koszule.

super są te koszule nocne ja właśnie w takich kocham spać na co dzień. Niestety dobranie rozmiaru to jest istny koszmar, bo ja strasznie szczupła zawsze byłam, w sumie nadal jestem;p mój rozmiar biustu to 75D w normalnych nie ciążowych warunkach i jak już znalazłam fajną piżamke która leżała super na mnie to moje piersi były za duże na rozmiary piersi tej piżamki, a jak znalazlam coś w rozmiarze piersi to reszta była jak worek. Więc przez internet nie mam co kupowac bo i w sklepie z rozmiarem na mnie jest problem...

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-09-11, 09:51   #4243
ejani
Zadomowienie

witajcie z rana

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ejani jak się zapiszesz to przyjdzie odp gdzie i o której. Możesz zrezygnować, a warto się dowiedzieć coś o pielęgnacji itp.
sprytne, bo już pewnie nie ma jak cofnąć tych zgód

o pielęgnacji to się pewnie dowiemy na szkole rodzenia, ale kolejna moja fobia to bezpieczeństwo, więc w sumie chętnie bym się przeszła, żeby a.)mąż zobaczył sam co jest ważne (czasami muszę mu tłumaczyć takie rzeczy), b.) nie przesadzać potem, do czego mam skłonność

pochodziłam po tej stronie i znalazłam już miejsce i godzinę, więc teraz tylko odgrzebać plan zajęć, żeby szanowny małżonek wiedział, na co się godzi
Stary 2013-09-11, 09:54   #4244
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
No nic, muszą mi wystarczyć gołąbki zrobione przez mojego męża. Też bardzo dobre.

Gołąbki a właśnie zastanawiałam się co tu przekąsić;p mam słoik z pudliszków tak wiem 20 letnie mięso i te sprawy ale czymże jest ta mała słabość w porównaniu z moją chęcią zjedzenia ich ;p

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-09-11, 10:07   #4245
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Popieram, nie pozwólcie dzieciom oglądać tej bajki! Pomijając wszystko inne, robią tam totalnego idiotę z taty świnki, za to mama jest genialna... Czytałam jakiś artykuł o tym, co ta bajka robi z psychiką dzieci. Jest chyba tworem jakiś wojujących feministek czy coś
no proszę, aż tak się w fabułę nie zagłębiłam, czyli może jakąś intuicję mam? (oby choć trochę, bo jestem przerażona, czy się ogarnę z tym wszystkim...)

a pewnie nie pamiętasz, gdzie był ten artykuł? chętnie bym podesłała koleżance (której mąż też nie jest zbyt dobrym wzorem i na pewno nie potrzebuje wzmocnienia takiego wizerunku przez bajki)

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Magnez,potas są na skurcze. Magnez można łykać,nie wiem jak z potasem,ale może z diety uzupełniać.
.
potas też można, mi kardiolog (po przestudiowaniu składu i ostrzeżeń) poleciła aspargin, on ma jedno i drugie a jest niedrogi i bez recepty

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej, mnie od poniedziałku męczy jakiś dziwny ból pęcherza. Taki ucisk zawłaszcza przy chodzeniu i cały czas chce mi się siku. Robiłam badania moczu w piątek i nic nie wyszło. Lekarz wczoraj powiedział, że to może bąbel tak się układa, ale na wszelki wypadek dużo pić i do tego wit C, ale trochę mnie to niepokoi. Dziwnie się czuję tam na dole...buuu
jak badania są dobre, to pewnie dziecię- też tak mam czasem i raz w nocy idę do łazienki i 5 razy, czasem wcale (w dzień podobnie, ale trudniej to kontrolować

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
no a miałam sie dodac wiec to moj tluscioszek w 19t3d
ciążowy)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 10:12   #4246
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

Ciągle mnie zastanawia to, że koszule do karmienia prezentują na babkach "z brzuchem". Przecież wtedy już kobieta bandziocha ciążowego nie ma.

Cytat:

muszę się wyżalić...

I znów koszty ...
Dokładnie - Najważniejsze, że Ty cała i z dzieciem wszystko ok.
Stary 2013-09-11, 10:12   #4247
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry

no a miałam sie dodac wiec to moj tluscioszek w 19t3d

masz plamkę na brzuchu tak jak mój brat w tym samym miejscu

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-09-11, 10:24   #4248
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Popieram, nie pozwólcie dzieciom oglądać tej bajki! Pomijając wszystko inne, robią tam totalnego idiotę z taty świnki, za to mama jest genialna... Czytałam jakiś artykuł o tym, co ta bajka robi z psychiką dzieci. Jest chyba tworem jakiś wojujących feministek czy coś
Eee,poważnie?
Ja tam nic do peppy nie ma.
Widziałam gorsze bajki.
Generalnie bajki na mini mini wydają mi się bezpieczne.
Kiedyś gadałam na temat baśni,chodzi mi o klasykę. I spotkałam się z opiniami,że Czerwony Kapturek,Jaś i Małgosia,Królewna Śnieżka są be,bo przecież tyle przemocy tam jest... a ja nie wyobrażam sobie jak dziecko może nie znać klasyki.
Myślę,że normalnie wychowywanemu dziecku,który widzi na co dzień właściwe wartości w rodzinie bajka o postrzelonych świnkach nie zaszkodzi

Cytat:

A to mój brzuś w 23t
O,spory! I bardzo ładny!
Mój też ostatnio "wystrzelił" bardziej.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

Ja dziś proszę o kciuki nietypowe- mój ukochany 13-letni pieso (który teraz mieszka z moimi rodzicami) ma bardzo poważny zabieg na zasadzie być czy nie być, więc każdy kciuk mile widziany

Cytat:

muszę się wyżalić...

I znów koszty ...
Oj współczuję nerwów!
Dobrze,że wam nic się nie stało!
Stary 2013-09-11, 10:28   #4249
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Moj Małż dzisiaj w domu, goraczka go meczy juz od 3 dni, wiec dzisiaj nie poszedl do pracy i lezy w lozku biedny, nawet mowic nie ma sily. Spi juz 2 noce w salonie , zeby mnie nie zarazic. Trzeba mu chyba jakas mocniejsza kuracje zastosowac.
oj, biedak...
najlepiej go wyślij do lekarza, żeby Cię nie zaraził, bo dla Ciebie mocniejsza kuracja niewskazana...

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
mojego też coś bierze ale on z tych upartych i nie pójdzie za wczasu do lekarza ... tylko że on ma tak że jest zdrowy-zdrowy - zapalenie oskrzeli. u niego nie ma grypy czy przeziębienia wszystko się u niego zmienia w zapalenie oskrzeli czy płuc...

nie koniecznie musi być 100% - ja mam sok z żurawiny cos koło 60% i rozcieńczam go z wodą i tak piję i też pomaga . ważna jest systematyczność. no i ja jeszcze piję herbatę żurawinową (znalazłam taką co ma 30% żurawiny )
no to pewnie gdyby chodził od razu, jak go łapie, to by leczył przeziębienia i grypy, a tak twardziel od razu zapalenia...

a z żurawiną, to jak jest potrzeba to lepiej nie rozcieńczać

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
A to mój brzuś w 23t
ale fajny

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
A ja przed chwila polaczylam w poscie perfuzji wyrazy i wyszlo mi,ze ja mezaga cala noc meczyla .I tak sie zastanawialam w jaki sposob,wydzwaniala do niej
nieźle a to niedobra!

choć muszę się przyznać, trzy razy czytałam, zanim się zorientowałam, z czego się śmiejesz żelek nie śpi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 10:29   #4250
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
masz plamkę na brzuchu tak jak mój brat w tym samym miejscu
hmmm podejrzane
Stary 2013-09-11, 10:41   #4251
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Witam po nieprzespanej nocy. Mąż chrapał niemiłosiernie (przeziębiony jest i wtedy daje niezłe koncerty), do tego ponastawiał nagrywanie na dwóch dyskach i tak mnie męczyły migające światła, że spać nie mogłam. Ledwo się rano z łóżka zwlokłam. Dobrze, że głowa mnie tylko ćmi - może jakoś się doturlam do 17.
oj, biedaku

a mój ostatnio jakoś przestał chrapać, nawet po ostatniej imprezie, a ciekawa jestem, co dziecię na to, skoro tak reaguje na dźwięki (zresztą trzeba małe przyzwyczajać) )

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Obawiam się że nie - chodzi głównie o wygodę w trakcie wizyty i o "wietrzenie"
W niektórych szpitalach po porodzie nawet majtki nie są mile widziane.
no trudno, trzeba się będzie przemęczyć i jak najszybciej stamtąd zawijać (ech, plany )

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Przede mna wizyta, dzisiaj o 11.30 niestety sami idziemy bo tz musi pracowac.. Chcialabym dzisiaj powalczyc o zwolnienie ale nawet nie wiem jak sie za to zabrac,chcialam pracowac do konca, ale koniec 24 tyg a ja naprawde nie mam sily, czasem bym spala bez przerwy a czasem o 6 juz jem sniadanie, skurcze nog zwalczylam, jeszcze do tego brzuch rosnie, ciagnie, po prostu juz mi przeszkadza.. Nie wiem czy dadza mi tak zwolnienie..
Czasem czuje jakby piersi mi dretwialy albo cos takiego, napinaja sie chyba troche, bola troche i brodawki mam bardzo wrazliwe, wyciekow nie mam. Ma ktos tak?
ja na wizyty też sama chodzę a potem zdaję relację, ale na usg to już z mężem. no i teraz się strasznie boję tego obciążenia glukozą (jak i bez niej mam mdłości i zawroty głowy, a potem jeszcze powrót - brr) więc też będę miała towarzystwo

co do zwolnienia, to przedstaw fakty, że tak się czujesz, może tyle wystarczy

z brodawkami to trochę tak- lekarka kazała mi smarować bepanthenem i jest lepiej- wycieków jako takich też nie mam, tylko jakby ropa tam ciągle była (ale sprawdziła, że to już produkcja się zaczyna) no i zauważyłam,że co tylko mocniej mi się dają we znaki, to potem ciaśniejszy stanik

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
magnusia może kup sobie ten syrop dla kobiet w ciąży na przeziębienie prenalen podobno jest bardzo dobry ja na wszelki wypadek mam go w domu .
potwierdzam- byłam zawiedziona składem (że tam prawie nic nie ma), ale pomógł

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Jak te brzuszki rosną... a pamiętam jeszcze, jakby to była chwila temu, początku forum jak tematem przewodnim były mdłości. Masakra jak ten czas leci, za moment będziemy gadać o porodach

Ja dziś proszę o kciuki nietypowe- mój ukochany 13-letni pieso (który teraz mieszka z moimi rodzicami) ma bardzo poważny zabieg na zasadzie być czy nie być, więc każdy kciuk mile widziany
no, ciekawe, która pierwsza urodzi... niby Emma ma pierwszy termin, ale zobaczymy, kto i kiedy...

a kciuki umiem tylko takie zwykłe, ale masz dla pieska
Stary 2013-09-11, 10:42   #4252
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

katharsist - samochód rzecz nabyta. Grunt że Wam się nic nie stało!!! Spróbuj o tym nie myśleć, i nie denerwować się, każdemu mogło się zdarzyć!

forester -

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-09-11 o 10:44
marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:43   #4253
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja tez miałam miesiac, gdzie przytylam 3-3,5 kg teraz troche wyhamowalo. Podobno takie uroki 2 trymestru
no mi po tym jak w miesiąc 4, teraz stanęło, ale zobaczymy na jak długo już męża uświadomiłam ile mogę ważyć i przyjął to do wiadomości dość spokojnie (szczególnie że sam widzi, gdzie to głównie siedzi i jak mówi, bardzo mu się to podoba )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 10:45   #4254
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mnie znowu wieczorem i w nocy meczyla zgaga. To juz 4 czy 5 dzien pod rząd
Chyba czas wybrać sie do apteki
Mnie męczy czasem i bez ciąży, a teraz to już całkiem.... Od jakiegoś czasu gaviscon jest moim najlepszym przyjacielem - nie idę bez niego do łóżka

Cytat:
Ciągle mnie zastanawia to, że koszule do karmienia prezentują na babkach "z brzuchem". Przecież wtedy już kobieta bandziocha ciążowego nie ma.
A wiesz, że też się wczoraj nad tym zastanawiałam oglądając te wszystkie ogłoszenia

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a pewnie nie pamiętasz, gdzie był ten artykuł? chętnie bym podesłała koleżance (której mąż też nie jest zbyt dobrym wzorem i na pewno nie potrzebuje wzmocnienia takiego wizerunku przez bajki)
Nie pamiętam, ale pisałam pracę magisterską o relacjach z ojcem i wykorzystałam ten artykuł, więc jak wpadnę do domu rodzinnego to sprawdzę w bibliografii

katharsist, dobrze, że nic więcej się nie stało. No i masz AC, więc spróbuj się tak bardzo nie przejmować. Dbaj o siebie
Stary 2013-09-11, 10:58   #4255
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
ech, znawcy każdego tematu... a w pracy to najgorzej, bo ciężko zignorować albo unikać takich rozmów

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

muszę się wyżalić...

I znów koszty ...
oj, biedaku a w takiej sytuacji to nie była jego wina? wzywaliście policję?

ja teraz jak prowadzę, to ciągle mam wrażenie, że albo ja w coś walnę, albo ktoś we mnie i jak zobaczy brzuch, od razu zrzuci na hormony, nieważne czyja wina:/

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
mnie chyba przekonałyście- w takich z rękawkami też mi pewnie będzie zimno więc w jakąś bluzę albo ciepły szlafrok i tak się muszę tam zaopatrzyć a przynajmniej w niej się wygląda jak człowiek (jeśli oczywiście będzie mnie to interesować po porodzie )

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Ja tez ale wydaje mi sie ze tam gdzie noworodki (zarowno w szpitalu jak i w domu) musi byc cieplo a poza tym jakis szlafrok czy bluza

[/COLOR]Ja zmykam sie szykowac do lekarza, trzymajcie kciuki!!! Do pozniej
o, dokładnie

i proszę

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Mój mechanik dzwonił do znajomego policjanta,
przez to że chciałam skręcić pod zakaz, to nie ma znaczenia, że miałam wrzucony kierunkowskaz, że on to olał i chciał mnie wyprzedzić.
Byłaby moja wina, bo jak jest zakaz wjazdu to dla mnie oznaczał zakaz skrętu w lewo

Jemu kompletnie nic się nie stało, bo on wielkim terenowym autem jechał...
A ja mam cały bok do roboty, bo mnie wgniótł i przerysował mocno...
Ciśnienie mi tak skoczyło, że mi teraz głowa pęka
czyli już wiem. ale nie przejmuj się tak, nie będę oryginalna, ale najważniejsze że razem z dzieciaczkiem jesteś cała i zdrowa, samochód to rzecz nabyta!

szkoda kosztów i stresu, który już przeżyłaś, ale teraz już trzeba się uspokoić

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
super są te koszule nocne ja właśnie w takich kocham spać na co dzień. Niestety dobranie rozmiaru to jest istny koszmar, bo ja strasznie szczupła zawsze byłam, w sumie nadal jestem;p mój rozmiar biustu to 75D w normalnych nie ciążowych warunkach i jak już znalazłam fajną piżamke która leżała super na mnie to moje piersi były za duże na rozmiary piersi tej piżamki, a jak znalazlam coś w rozmiarze piersi to reszta była jak worek. Więc przez internet nie mam co kupowac bo i w sklepie z rozmiarem na mnie jest problem...
no,i właśnie sprowadziłaś mnie na ziemię
mam podobnie, tylko przesadnie szczupła nie jestem, choć normalnie miałam 65 D (tylko jestem dość niska) i z takimi rzeczami mam tak jak piszesz- jedna koszuka, dość rozciągliwa na mnie była ok, na ogół albo worki, albo pół biustu na wierzchu (lub spłaszczony). albo i to i to

zresztą jak staniki kupuję, to co z tego, że rozmiar, na ogół na 3-4 pasuje na mnie jeden. a już kostiumu dobrego (bikini) to wieki nie mam, tylko jakieś mniej więcej...
Stary 2013-09-11, 11:08   #4256
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam proste rozpinane chyba nawet z czymś z przodu już nawet nie pamiętam bo kupowałam je jakieś 2 miesiące temu...nie przykładam do tego wagi bo wezmę je tylko do szpitala w domu spie w spodniach lub spodenkach i topie
spodenki i top rządzą

Cytat:

Dokładnie - Najważniejsze, że Ty cała i z dzieciem wszystko ok.
Mnie tez to zastanawia a szczególnie "biustonosz ciążowy do karmienia" przecież raczej jak do karmienia to już nie ciążowy na ale cóż my widocznie sie nie znamy
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:09   #4257
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Nie pamiętam, ale pisałam pracę magisterską o relacjach z ojcem i wykorzystałam ten artykuł, więc jak wpadnę do domu rodzinnego to sprawdzę w bibliografii
byłabym wdzięczna i fajny temat pracy, pewnie nie uda się namówić Cię na przesłanie jej? ostatnio mnie naszło na takie tematy (to znaczy zawsze lubiłam takie ogólne, a teraz właśnie o więzi z dzieckiem itp to już bardziej-czyżby przesyt ciążowych tematów?)
Stary 2013-09-11, 11:12   #4258
senira666
Zakorzenienie

ale wiecie co ... ja przed ciażą miałam miseczke B ale jak się okazało źle dobrana i powinnam nosić C więc na samym początku ciąży (zanim mi jeszcze cyce urosły) nabyłam taki cyckonosz. ?Niedawno zaczęły mi cyce rosnąć więc wczoraj kupowałam nowy już w miseczkę D i jak dla mnie między C a D nie ma dużej różnicy. no prawda ciężko mi znaleźć 75D było bo jak już D to od 85...

a co do koszul to ja i tak pewnie na ryneczek pójde i za 15 zł kupie byle jakie tylko żeby się rozpinały bo w domu to mogę właśnie w koszulce spać.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:14
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:21   #4259
katharsist
Raczkowanie

Dziękuję za wsparcie...
Trochę nerwy ze mnie zeszły... Choć głowa nadal boli
Kurcze, naprawdę trzeba mieć pecha...
Jeszcze mi facet z tekstem wylatuje, że się mu spieszy.... To sie nie wyprzedza osoby, która ma włączony lewy migacz... Ehh
Stary 2013-09-11, 11:32   #4260
ejani
Zadomowienie

Cytat:
ale wiecie co ... ja przed ciażą miałam miseczke B ale jak się okazało źle dobrana i powinnam nosić C więc na samym początku ciąży (zanim mi jeszcze cyce urosły) nabyłam taki cyckonosz. ?Niedawno zaczęły mi cyce rosnąć więc wczoraj kupowałam nowy już w miseczkę D i jak dla mnie między C a D nie ma dużej różnicy. no prawda ciężko mi znaleźć 75D było bo jak już D to od 85...
różnica w miseczkach (a dokładnie w ich obwodzie) to 2 cm, ale wtedy i miseczki są inaczej rozstawione

a słyszałam, że większość kobiet ma złe staniki (czasami świadomie wybierają mniejsze miseczki, żeby lepiej w dekolcie wyglądało, a czasem biorą, że może być) a to wyższa sztuka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości