Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 20:40   #4171
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

o takie
http://allegro.pl/koszula-do-karmien...519063424.html
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:47   #4172
ejani
Zadomowienie

witajcie

musiałam rano jechać poprawić to zwolnienie, co w sumie nie trwalo długo a potem ZTM mnie wykończył i spałam do 15, a jeszcze potem roboty domowe (czy powinnam być dumna z siebie, że umiem cerować, łatać i zaszywać?) ) i trzy pyszne pizze... teraz pękam i nadrabiam

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ogóle przedstawiam Wam mój brzuch w 21tc wieczorny Chyba mam największy brzuch na wątku naprawdę wyglądam jakbym miała niebawem rodzić . Na razie mam 4 kg na plusie .
W ogóle nigdy nie sądziłam , że będe tak wyglądać w ciąży naprawdę czuję się bardzo atrakcyjnie chociaż każdy mi dogryza , że mam wielki brzuch
Witam również Twój brzuch czyżby był jakiś konkurs?

ale gratuluje, naprawdę nieźle się razem prezentujecie)

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
A zaczęłam 6 miesiąc - 23 tydzien i mam taki:
też ładny

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Shizuka48 Pokaż wiadomość
Hej, czy mogłabym dołączyć do waszej grupy? Termin mam na 12 lutego 2014, urodzi się chłopczyk imieniem Gucio )
Witaj
Stary 2013-09-10, 20:47   #4173
kukurydzianaa
Rozeznanie

A ja się po wczorajszym przejęłam, czy oby wszystko ok i wybraliśmy się dzisiaj z mężem na nieplanowane usg.
Dzieciaczek cały i zdrowy, na wielkość jest starszy o tydzień niż wszyscy myśleliśmy Waży 370g.
No i chłopak! Teraz tylko trzymamy kciuki, żeby antenka nie odpadła

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Na zdjęciu synek w 18 tc
Synek jak synek, ale cyc fajny!

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Też studiuję kulturo
Gratuluję wyboru

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
No ale z dwojga "złego" cieszę się tym, że uniknęło się niepłodności na którą przecież obecnie cierpi tak wiele par...
Ja mam endometriozę, a "zaskoczyłam" już po pierwszych staraniach

Cytat:
Napisane przez Shizuka48 Pokaż wiadomość
Hej, czy mogłabym dołączyć do waszej grupy? Termin mam na 12 lutego 2014, urodzi się chłopczyk imieniem Gucio )
Witaj!
Gucio...? No w sumie Maja taka modna, to czemu nie miałby się uaktywnić i Gucio

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U nas juz prawie na pewno bedzie Joachim, więc wiesz, swojego tez się nasluchamy
Gratuluję wyboru imienia i... odwagi. Mi gdzieś tam przebrnęła myśl o Joachimie, ale chyba aż tak odważna nie jestem

Cytat:
Zauważyłam, że pojawiło się dosyć mocne owłosienie na moim brzuchu
Ja w sprawie owłosienia właśnie wystukałam mój pierwszy post tutaj. Jak dobrze, że jestem blondynką

Cytat:
Zabieram moje dziecię i lecę do Wiednia śmigać po muzeach i kontemplować sztukę póki jeszcze mogę
Wiedeń na pewno jest lepszym temperaturowo pomysłem niż mój ostatni Rzym. Uważaj na siebie, mi od samego chodzenia i przeżyć twardniał brzuch tak, że podczas całej wyprawy ani razu nie poczułam dzieciaczka...

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-09-10 o 20:50
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:48   #4174
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey Mamusie
mam nadzieje ,że mnie jeszcze nie zapomniałyście , ale jestem
Wpadłam się przywitać i muszę nadrobić jeszcze kilka stron, bo choć obiecałam i starałam się niestety nie za każdym razem dawałam radę wszystkiego czytać, a piszecie naprawdę dużo.
U mnie w miarę w porządku. Dzisiaj mam wolne więc odpoczywam ile się da.W ogóle ostatni tydzień w pracy to istna mordęga i jest mi coraz ciężej. Kolano co prawdę w miarę więc chodzę, ale bardzo daje mi się we znaki kręgosłup, i już nie mogę stać czy chodzić po 10 godzin.Ostatnio już praktycznie się poryczałam w pracy tak mnie bolał ,że nie wiedziałam jak mam ustać, a nie mam możliwości siedzenia.I po urlopie choćby na kolanach będę błagać lekarza o zwolnienie, tym bardziej ,że i tak mam wszystko gdzieś bo umowy mi nie przedłużają, czyli pracuję tylko do końca października.

Teraz postaram się do was wrócić, bo będę pracować po 6 godzin tylko. Tak więc znowu do śniadanka będę do was pisać
pewnie, że pamiętamy a z tą umową to już pewne? nie da się nic zrobić?

no i jak nie dajesz rady z kręgosłupem, to na moje oko nie musisz mieć więcej powodów do zwolnienia
Stary 2013-09-10, 20:49   #4175
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
A ja się po wczorajszym przejęłam, czy oby wszystko ok i wybraliśmy się dzisiaj z mężem na nieplanowane usg.
Dzieciaczek cały i zdrowy, na wielkość jest starszy o tydzień niż wszyscy myśleliśmy

Super!
Stary 2013-09-10, 21:25   #4176
ejani
Zadomowienie

Cytat:
o tak! Sama też staram się zakładać obcisłe ciuchy, bo wydaje mi się, że dużo lepiej kobieta wygląda z odstającym brzuszkiem niż w takim worku w którym wydaje się, że cała jest wielka
Tak samo w przypadku bardziej otyłych kobiet podoba mi się jak mają dopasowany strój niż jak chowają się za wielkimi bluzkami, które jeszcze je powiekaszają.

Ja oprócz tego, że 'rosnę' i dzieć mi czasami dokucza od środka to w ogóle nie czułabym, że jestem w ciąży. Zero jakichkolwiek dolegliwości, ani razu nie wymiotowałam, kręgosłup mnie nie boli, moje samopoczucie jest jak najbardziej ok Także każdej z Was życzę takiej ciąży
dokładnie choć oczywiście nie za ścisłe (choć w ciąży to akurat dziecię protestuje, jak jest za ciasno ) wygląda sie dużo lepiej

zazdroszczę Ci przechodzenia ciąży, ja znowu się mierzę z mdłościami...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja dalej zabiegana ale
Bedzie kolejny chłopczyk czyli potwierdziło sie to co lekarz mówił. Najważniejsze mały zdrowy ładnie rośnie i jest w środkowych granicach wiec średniaczek mały.
witaj, gratuluję chłopaka średniaczki mają najlepiej)

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Mam to samo, u mnie kreska to idzie ale z włosów Zdjęć wam oszczędzę
u mnie tej ciemnej nadal nie, włosów coraz więcej (zawsze na brzuchu mam kilka grubszych i z nimi walczę, a wczoraj patrzę, a ja mam ścieżkę jakby wygoloną )

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
Dzień dobry

melduję się po połówkowym
i będzie dziewczynka czyli tak jak z małżem od początku myśleliśmy
tylko trochę malutka mi się wydaje bo tylko 350g ale mam porównanie tylko do chłopca, który maluchem nie był
brawo za badanie

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Też tak uważam, każdy zna kogoś jakiegoś tam o danym imieniu ale to nie powód, żeby uogólniać. Ja spotkałam się z wieloma negatywnymi opiniami odnośnie imienia Róża, że wiejskie, że dla takiej ze wsi a ja odpowiadam a ja co jakaś mieszczańska jestem? burżuazja czy co, że mam królewskie imię nadawać . Tylko uważam też, że są imiona, które są już nieużywane typu Genowefa, czy inne które są ładne ale nie chciałabym, żeby moje dziecko czuło się jak intruz z powodu imienia. Ewentualnie będzie czuła się jak wieśniaczka
trudno powiedzieć, co będzie na fali za parę lat, ja daję już trochę przestarzałe imię (jak będzie chłopak), najwyżej se dziecko zmieni

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
O kurcze ale bym bigosik zjadła. Musze do teścia uderzyć po prośbie

Powiem wam że w niedziele poszlismy do rodziców męża. Kiedyś już pisałam że oni są średnio zaangażowani i zainteresowani nami i naszym synkiem a właściwie teraz juz synkami
Ale teściowa kupiła dzidziusiowi kocyk. Tak mnie zaskoczyła że szok...Ona zawsze gada ze kasy nie ma i nic nigdy nie kupuje. Alek jak sie urodził to kupiła mu skarpetki i paczke nawilżonych chusteczek, a tu taka niespodzianka. W dodatku kocyk bardzo ładny, biały w brązowe misiaki. Tak mi się miło zrobiło że normalnie przez chwile nawet ja lubiłam
no proszę, jak to ludzie potrafią zaskoczyć mile)

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Cześć
2 tygodnie mnie nie było ale wchodziłam co jakiś czas i podczytywałam.
Tż w domku ciągle to przy komputerze się siedzieć nie chce jakoś :P
U mnie wszystko super maleństwo kopie jak oszalałe nawet Tatuś czuje i się śmieje że to nie możliwe że ona taka maluśka a tak tam fika
w piątek trzynastego mam wizytę :O dobrze że nie na 13 tylko kontrola i umówię się dopiero na połówkowe 19.09 albo 26.09 oczywiście wole 19 bo już dawno nie widziałam i jestem ciekawa co u niej )
19 dobra data, ja też mam wtedy)

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Idę pierwszy raz ćwiczyć gimnastykę ciążową. Moja wytrzymałość jest na minusie, więc jak w ciągu godziny się nie odezwę to znaczy że padłam z wycieńczenia!
Trzymajcie kciuki!

a jakie ćwiczenia?

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Tak mi się przypomniało, jak znajomej córka miała wymyślić imię dla swojej siostrzyczki i wymyśliła PEPA od tej świnki Moja siostra dla swojej córki kupiła kiedyś płaszczyk cały w tą świnkę a mój TŻ mówi do mnie dlaczego ona ją ubiera w świnię z penisem zamiast nosa
uważam, że ta bajka jest straszna! a zwierzęta są brzydkie, nie tylko ta świnka. trochę mnie przeraża, że niedługo moje dziecko może się tym zachwycać (też widziałam, jak się dzieci zachwycają)...

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Ja syna chciałam nazwać Marian i prawie każdy mi odradzał, bo wszytskim kojarzyło się z pijaczkiem ze wsi Będzie dziewczynka i nie mam pojęcia jak dam na imię. Podobają mi się dwa, ale jakoś tak bez szału.
ja lubię to imię

i mam podobnie z wyborem- dla chłopaka już pewne i zaklepane, a jak będzie dziewczynka, to jedno jest co do którego się zgodziliśmy oboje, ale też bez zachwytów (i zostawiliśmy szukanie na czas, jak będziemy wiedzieć kto tam siedzi)

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Oj nie, Marian mi też się nie najlepiej kojarzy (żeby nie było - nie znam żadnego Mariana). Nie podoba mi się tak samo jak np. Marek. W ogóle to nie podobają mi się męskie imiona na M
to u mnie zupełnie odwrotnie- nie znam żadnego imienia na M, którego nie lubię zresztą na tę literę ma imię mój mąż, i jest to chyba moje ulubione:p
Stary 2013-09-10, 21:26   #4177
OlusiaS
Wtajemniczenie

No nareszcie (w tej chwili) poczulam konretne ruchy .puk puk puk puk
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 21:36   #4178
ejani
Zadomowienie

[QUOTE=san_g;42729692]Witajcie, chwilę mnie nie było ale staram się podczytywać nie zawsze mam kiedy odpisać. Byłam wczoraj na warsztatach "moda na brzuszek' pisałam już jakiś czas temu o tym tutaj, że można się zapisać. Było na prawdę sympatycznie, bardzo kompetentni wykładowcy-lekarka, położne, przedstawiciel maxi cosi-który fajnie pokazał na czym polega zapinanie w fotelik bez iso fixu i z iso fixem (ja nie ma wyboru w aucie nie mam iso fixu ale warto znać różnicę). Nie jest tak prosto przypiąć fotelik pasami i ile człowiek się na robi przy tym;/ Bardzo fajny wykład o karmieniu piersią i karmieniu mieszanym. Spotkanie z psychologiem i wykład o śnie dziecka. Bardzo dużo próbek Ogólnie jak możecie się jeszcze zapisać w swoich miastach to polecam!

Jutro mam wizytę kontrolną więc jak zwykle proszę o
/QUOTE]

a ja zrezygnowałam z zapisów, jak poczytałam te wszystkie zgody i gdzie mogą umieszczać wizerunki (mam trochę hyzia na tym punkcie), a zresztą nie umiem przewidzieć, jak się będę czuła- u mnie najlepsza aktywność to taka w niedalekiej odległości od łóżka na wszelki wypadek)

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
co do warsztatów ja zapisałam się na warsztaty "Bezpieczny Maluch" :) www.bezpiecznymaluch.com. pl położna mi dała ulotkę i poleciła w przychodni przy okazji wizyty. Odbywają się w całej Polsce (na stronce są terminy), u mnie 24 września. Bardzo chcę iść, ale zależy jak się będę czuła.
(
brzmi fajnie, ale trochę za mało informacji,jak dla mnie... w jakich to będzie godzinach (sama nie pojadę na pewno, nawet do sklepu się cykam teraz), gdzie dokładnie (jaka dzielnica), czy są miejsca (zapisać się i powyrażać te zgody tylko po to żeby dowiedzieć się, że już za dużo chętnych mnie nie interesuje)... jakoś w przyszłym tygodniu muszę zrobić te badania, więc mogłabym połączyć przyjemne z pożytecznym

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Witam Was po dłuższej nieobecności,
przykro mi z powodu pupila, szczególnie teraz... i zazdroszczę wyprawki - mi to na razie tylko obiecują ale może trzeba z powrotem wrócić na łono znajomych (trochę się odizolowalam chyba ostatnio?

i fajny brzuszek
Stary 2013-09-10, 21:42   #4179
Cicici
Rozeznanie

Mam w koncu chwilke wiec laduje fotki
Spodnie ciazowe :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130909476.jpg (168,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130909477.jpg (150,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130909478.jpg (154,0 KB, 18 załadowań)
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:46   #4180
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Tak w ogóle, to byłam wczoraj u rodzinnego po skierowanko do endo i na miejscu zagadnęła mnie położna i zaprosiła na jakąś pogadankę . Nie wiem ocb, Was też zapraszają? Bo babka normalnie wzięła ode mnie nr tel i powiedziała, że będziemy się spotykać co jakiś czas, porozmawiać o diecie w ciąży, co mnie czeka itp itd. Idę do niej w piątek po wizycie u endo.

Dziś przyszły moje nowe nabytki z all, w tym koszula do karmienia/ciążowa, o taka, szaro-niebieska http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...473557473.html - nawet w miarę, zobaczymy jak będzie wyglądała po praniu. Strasznie nie podobają mi się te koszule dla ciężarnych/matek karmiących, te takie z misiami czy innymi zwierzątkami, jak dla mnie są za bardzo "słodko-pierdzące".
ja się muszę jakoś zapisać do położnej i ośrodka mojego, bo w medicoverze namawiala mnie do tego tamtejsza położna, i żeby sobie tam pójść i pogadać... ale też nie za bardzo wiem o czym

tak samo wrzucałyście wcześniej link do czatu, ale ja się nie ogarniam do końca o co chodzi...

a koszula ładna, rzeczywiście trochę lepiej wygląda, ale nie wiem, jak się sprawdzi to wyciąganie cycka przez tą dziurę... mam jedną bluzkę taką z HM i już mi to średnio współpracuje (w sensie że się ściąga i marszczy) a cała pierś to tam nie zmieści się przecież... jak doświadczone mamusie sobie z tym radziły?

a w ogóle już kilkanaście lat nie śpię w koszuli i zastanawiam się, czy się przyzwyczaję... myślicie, że pidżama w szpitalu by przeszła? i to najlepiej z długą nogawką, bo innych nie znoszę:/

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
ładna

ale też ta dziura na pierś...

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wcale nie trzeba,można wyglądać seksownie

http://allegro.pl/ciaza-i-macierzyns...ie+dzia%C5%82y
no, te są naprawdę ładne... i żadnych dziur nie mają (widziałam, że pisałaś właśnie o tym, co i mnie nieco martwi ) ale tu z kolei te ceny... ech, nie dogodzi mi chyba
Stary 2013-09-10, 21:46   #4181
Cicici
Rozeznanie

Dzidziusiowe :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130909479.jpg (110,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130909480.jpg (139,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130909481.jpg (137,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130909482.jpg (149,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130909483.jpg (90,0 KB, 21 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 21:50   #4182
Cicici
Rozeznanie

Jak na moje oko to w c&a mozna naprawde fajne ciuszki kupic i w niskich cenach
Co do koszuli to ja raczej sklaniam sie w strone takich http://www.amazon.de/Umstandsmode-ve..._se_p_t_4_MK58
Mam jedna taka nie do karmienia i jak dla mnie jest najlepsza
Stary 2013-09-10, 21:54   #4183
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja też nie cierpię spać w koszulach, więc potrzebne mi tylko do szpitala. Mam od siostry jakieś rozpinane-i wszystko mi jedno czy są misie, czy w serduszka i tak to tylko do szpitala. W domu i tak będę spać tak jak teraz-w spodenkach i koszulce.
no proszę, zauważyłam, że coś za często się z Tobą zgadzam- do spania mam spodnie od pidżamy i bawełniane koszulki - powoli mieszczę się w coraz mniej swoich więc już mąż ma zapowiedziane, że musi jakieś mi przeznaczyć

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Jestem po połówkowym.
Naszej dziewczynce jednak nie urosła antenka - a miałam nadzieję
Widocznie na nic moje przeczucie.
Badanie wyszło ok.

Tylko zastanawiam się, czy jak ktoś już przechodził toxoplazmozę to czy może zachorować na nią jeszcze raz? Nie wiem czy się obawiać hmmm

A i powiedzcie jeszcze jak to jest z tym posiewem z pochwy? Bo ginekolog pobrał dał mi fiolkę z tym wymazem i kazał zawieźć do labolatorium jutro (moze tyle godzin to lezec???) i zaznaczyl, ze to musi byc labolatorium jakies biochemiczne z diagnostyka ??? Jak to jest???
najważniejsze, że badanie ok
dziewczynkę też pokochasz i kiedyś nie będziesz nam chciała uwierzyć, że jej nie chciałaś:p

z toxo już nie można,więc jedno, czym nie musisz się przejmować, a z tym posiewem nie mam pojęcia
Stary 2013-09-10, 22:01   #4184
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny obejrzyjcie sobie:

http://www.youtube.com/watch?v=bY4VHIpFGfs

Cos wspanialego!
Stary 2013-09-10, 22:17   #4185
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wspina wam się brzuch? Mam 21 tydzień i popołudniami już taki czuje naciagniety i twardy. Kurcze może to przez pracę, nie wiem czy wytrzymam do końca października.
ja czasem wystarczy jak idę przez mieszkanie to muszę swój trzymać, bo mam wrażenie, że mi odpadnie i ciężko mi się wyprostować. moja mama uważa, że dlatego że się nie ruszam, a nie trafia do niej, że się nie ruszam, bo ledwo daję radę... ciekawe określenie z tym wspinaniem)

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Ja też postanowiłam ze zainwestuje ale w sexi staniki z alles mam dwa usztywniane upatrzone ale jeszcze nie kupuje bo boję się ze mi jeszcze biust urośnie. A chce też dlatego, zeby moje E nie obawislo mi do pasa jak u Masajek
ja nie czekam (bo też i bym nie wytrzymała) i już mam 2 razy zmieniony, a pewnie pod koniec września następna zmiana, bo czuję ruch w interesie ale akurat piersi i brzuch mogą rosnąć)

ale uważam, że na stanikach nie powinno się oszczędzać (za to gacie kupuję sobie na straganach za 3-5zł dla równowagi ) bo naprawdę źle dobrane potrafią zmasakrować biust a dobre go ładnie podtrzymać

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Dziewczęta moje kochane, ja spadam na tydzień. Może uda mi się was podczytać, ale wątpię. Zabieram moje dziecię i lecę do Wiednia śmigać po muzeach i kontemplować sztukę póki jeszcze mogę Ściskam was gorąco i z góry trzymam kciuki za wszystkie wizyty i dobre samopoczucia mam i maluszków. Buziaki!
dobrej, udanej zabawy i wypoczynku!!

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Z chęcią sobie kupie te z allesa, albo zażyczę np. na święta i urodziny.
też o tym sobie pomyślałam...

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Naoewno bede szukać biustonosza do karmienia droższego bo nie bede chodzić w tych zwykłych miękkich. Nie jest to jakaś moja fanaberia mam sporą różnice miedzy wielkoscią jednej piersi a drugiej i tylko dobrym biustonoszem jestem w stanie ukryć tą różnicę więc na tym raczej nie bede bardzo oszczedzać. Podobaja mi sie biustonosze firmy Alles cena około 80-90zł za szt wiec nawyżej bede miec 2 z fiszbinami.
u mnie tych miękkich to nawet pewnie nie ma na mój rozmiar (teraz, a jak jeszcze urosnę to już w ogóle) ale w sumie też mam różnicę w rozmiarach
(może nie powalającą) a mam teraz zwykły usztywniany właśnie z alles i wcale tego nie widać

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Dzieciaczek cały i zdrowy, na wielkość jest starszy o tydzień niż wszyscy myśleliśmy Waży 370g.
super,
to teraz już powinnaś być spokojniejsza

i wreszcie jestem na bieżąco jesteście tu jeszcze?

cicici

fajne ciuszki)

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-09-10 o 22:19
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 22:42   #4186
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
jesteście tu jeszcze?
Jednym okiem jeszcze jestem,bo drugie już śpi
Stary 2013-09-11, 06:22   #4187
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej, mnie od poniedziałku męczy jakiś dziwny ból pęcherza. Taki ucisk zawłaszcza przy chodzeniu i cały czas chce mi się siku. Robiłam badania moczu w piątek i nic nie wyszło. Lekarz wczoraj powiedział, że to może bąbel tak się układa, ale na wszelki wypadek dużo pić i do tego wit C, ale trochę mnie to niepokoi. Dziwnie się czuję tam na dole...buuu

USG połówkowe mamy dopiero 8 października, więc jeszcze trochę poczekamy.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 06:38   #4188
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Selena85 gratulacje, ze wszystko ok. Jeśli chodzi o toxo, to jeśli raz ja przechodzilas to masz już przeciwciała i drugi raz się nie zarazisz.
Jest jakiś minimalny procent osob , które się zarazily ponownie, ale niebezpieczne dla plodu jest to pierwsze zarażenie, ale w większości publikacji jest napisane, ze jeśli raz chorowalas, to jesteś już odporna

isia4891 a gdzie kupujesz te staniki z mama alles? Na internecie czy w sklepie?
Na plantach stoisko nr 13 ma takie do karmienia
http://m.allegro.pl/przedmiot,alles-...471395110.html ten kosztuje tam 84 zł, ma też inne. Nie usztywniane około 17 zł ma. A getry z miękka guma kupiłam na bazarach u tych rumunów za 30 dyszki z kieszonkami jak spodnie. Na plantach ma też jeansy spodnie ciazowe 79 zł, inne modele ma też ale 160, 220, 280 zł - spodnie.
A takie nie do karmienia kupowałam w Tęczy
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 06:39   #4189
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Jak raz przechoruje się toksoplazmozę to z reguły odporność zostaje na resztę życia.
Wymaz na posiew powinien być dostarczony do laboratorium bakteriologicznego/ mikrobiologicznego. Jeśli lekarz pobrał wymaz i kazał dostarczyć go jutro do labu to zapewne umieścił go w wymazówce z podłożem transportowym, więc nic mu do rana nie będzie. A to ma być badanie na bakteriologię ogólną, czy tylko na paciorkowca?
badanie na bakteriologię ogólną. Tak, mam wymazówke od niego w takiej fiolce plastikowej. Zawioze to o 9 labolatorium.

----------------------------------

Dziewczyny w nocy meczyl mnie skurcz stopy. Tak mnie chwycil dziad, ze az biale swiatelko z bolu zobaczylam. Macie jakis sposob na skurcze nog?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 06:39   #4190
senira666
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
Dziewczęta moje kochane, ja spadam na tydzień. Może uda mi się was podczytać, ale wątpię. Zabieram moje dziecię i lecę do Wiednia śmigać po muzeach i kontemplować sztukę póki jeszcze mogę Ściskam was gorąco i z góry trzymam kciuki za wszystkie wizyty i dobre samopoczucia mam i maluszków. Buziaki!
zazdroszcze bo u mnie w tym roku ani wakacji nie było a i weekend w zakopcu nam nie wypalił.

Cytat:
to gratujacje

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
gratujacje

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej, mnie od poniedziałku męczy jakiś dziwny ból pęcherza. Taki ucisk zawłaszcza przy chodzeniu i cały czas chce mi się siku. Robiłam badania moczu w piątek i nic nie wyszło. Lekarz wczoraj powiedział, że to może bąbel tak się układa, ale na wszelki wypadek dużo pić i do tego wit C, ale trochę mnie to niepokoi. Dziwnie się czuję tam na dole...buuu.
ja tak mam czasami ale jak sie poloze na boku to sie chyba dziec inaczej uklada i przechodzi

no a miałam sie dodac wiec to moj tluscioszek w 19t3d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19t3d.jpg (40,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19t3d golas.jpg (20,7 KB, 42 załadowań)
Stary 2013-09-11, 06:48   #4191
isia4891
Zadomowienie

Literowka chodziło mi o spinanie

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Ejani jak się zapiszesz to przyjdzie odp gdzie i o której. Możesz zrezygnować, a warto się dowiedzieć coś o pielęgnacji itp.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:00   #4192
em ma
Zadomowienie

Witajcie!
Nie wiem co ten sok z żurawiny ma w sobie, ale mam wrażenie, że już nie mam żadnych bakterii kupię sobie jednak jeszcze jedną butelkę, żeby cholerstwo na pewno nie wróciło. Żelazo chyba jeszcze za krótko biorę, bo nie czuję żadnej poprawy...nadal jestem zmęczona i ospała
Cytat:
Gratuluję synka
Cytat:
Super!
Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Dzidziusiowe :
Śliczne zdobycze
Cytat:
no proszę, zauważyłam, że coś za często się z Tobą zgadzam- do spania mam spodnie od pidżamy i bawełniane koszulki - powoli mieszczę się w coraz mniej swoich więc już mąż ma zapowiedziane, że musi jakieś mi przeznaczyć
Mój mąż nosi koszulki XXL (jest wysoki i szczupły-jak weźmie mniejszą to koszulka jakaś przykrótka), więc ja mam w czym przebierać ale póki co jeszcze mieszczę się w swoje (niektóre poodkładam, bo za krótkie są).
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Rośnie!
Stary 2013-09-11, 07:11   #4193
senira666
Zakorzenienie

a propo tych warsztatów bezpieczny maluszek to też się zapisałam bo o dziwo w moim mieście też są zapisałam się z osobą tow. ale nie wiem czy mój TŻ będzie mógł iść ze mną bo akurat mu druga zmiana wypada a nie wie czy uda mu się zamienić ...
Stary 2013-09-11, 07:15   #4194
gosia261282
Gang Iren

Dzień dobry!

Cytat:

Dziewczyny w nocy meczyl mnie skurcz stopy. Tak mnie chwycil dziad, ze az biale swiatelko z bolu zobaczylam. Macie jakis sposob na skurcze nog?

Magnez,potas są na skurcze. Magnez można łykać,nie wiem jak z potasem,ale może z diety uzupełniać.

Cytat:

Jaki tłuścioszek?
Bardzo ładny!

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Nie wiem co ten sok z żurawiny ma w sobie, ale mam wrażenie, że już nie mam żadnych bakterii
A jaki piłaś ten sok żurawinowy?
Ja nigdy jakoś nie piłam. Tylko jadam czasem żurawinę,czy dodaję np do owsianki.
Stary 2013-09-11, 07:16   #4195
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

.
Gratuluję synka
Cytat:
Super
Cytat:
Dzidziusiowe :
śliczne ciuszki !
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziewczyny obejrzyjcie sobie:

http://www.youtube.com/watch?v=bY4VHIpFGfs

Cos wspanialego!
Piękne
Cytat:
dzien dobry

zazdroszcze bo u mnie w tym roku ani wakacji nie było a i weekend w zakopcu nam nie wypalił.

to gratujacje

gratujacje

ja tak mam czasami ale jak sie poloze na boku to sie chyba dziec inaczej uklada i przechodzi

śliczny brzuszek

Witam z rana mąż odprawiony do pracy
Szkoda, że pogoda taka do i pada planowałam na miasto jechać ale jak patrze na pogodę to mi się nie chcę chociaż może przejdzie poczekam jeszcze trochę . Głupi deszcz

Edytowane przez upadly_aniol00
Czas edycji: 2013-09-11 o 07:17
upadly_aniol00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:36   #4196
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Na plantach stoisko nr 13 ma takie do karmienia
http://m.allegro.pl/przedmiot,alles-...471395110.html ten kosztuje tam 84 zł, ma też inne. Nie usztywniane około 17 zł ma. A getry z miękka guma kupiłam na bazarach u tych rumunów za 30 dyszki z kieszonkami jak spodnie. Na plantach ma też jeansy spodnie ciazowe 79 zł, inne modele ma też ale 160, 220, 280 zł - spodnie.
A takie nie do karmienia kupowałam w Tęczy
Ooo dzieki za info w takim razie musze sie wybrac na Planty

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Dzidziusiowe :
Ciuszki sliczne
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:37   #4197
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:

Mnie też ostatnio skurcze mocne nóg męczyły i zaczęłam brać podwójna dawkę magnezu i do tego kupiłam sobie potas w aptece. Lekarka powiedziała, że magnezu mogę brać więcej bo potrzeba w ciąży i potasu trochę też - ten bez recepty nie ma mocnej dawki. Od tamtej pory odpuściły te skurcze, ufff
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:38   #4198
Le La
Zadomowienie

senira666 Sliczny ciazowy brzuszek

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-09-11 o 07:39
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:39   #4199
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
uważam, że ta bajka jest straszna! a zwierzęta są brzydkie, nie tylko ta świnka. trochę mnie przeraża, że niedługo moje dziecko może się tym zachwycać (też widziałam, jak się dzieci zachwycają)...
Popieram, nie pozwólcie dzieciom oglądać tej bajki! Pomijając wszystko inne, robią tam totalnego idiotę z taty świnki, za to mama jest genialna... Czytałam jakiś artykuł o tym, co ta bajka robi z psychiką dzieci. Jest chyba tworem jakiś wojujących feministek czy coś

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam z rana mąż odprawiony do pracy
Szkoda, że pogoda taka do i pada planowałam na miasto jechać ale jak patrze na pogodę to mi się nie chcę chociaż może przejdzie poczekam jeszcze trochę . Głupi deszcz
A u mnie jeszcze ładnie... Znikam póki co na zakupy obiadkowe i do SH. Dziś dostawa więc może upoluję coś fajnego
Stary 2013-09-11, 07:41   #4200
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale już ładny brzusio

No właśnie...jak leżę to zdecydowanie lepiej. Mam nadzieję, że to nic groźnego, tylko kwestia ułożenia bąbla.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości