|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
wasza koleżanka
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
damn good coffee
|
Cytat:
W radiowej trójce jest audycja 'matka polka feministka' czy jakoś tak, trochę głupawa, ale - kiedyś wypowiadała się matka, której dziecko urodziło się bez ręki, dowiedziała się o kalectwie dziecka jeszcze w czasie ciąży. Mówiła o tym z taką wyższością, nie powiedziała wprost, ale z jej wypowiedzi wynikało, że inne matki (w sensie: zdrowych i pełnosprawnych dzieci) mogą się schować, ona jest nad-matką, bo ma dziecko niepełnosprawne ![]() ![]() Edytowane przez kawa_zmlekiem Czas edycji: 2015-03-21 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
O RLY?
|
kiedys na podforum slubnym dziewczyna opisywala, ze jej maz nadal nad ranem chodzi spac do matki do lozka jak ojca nie ma.
#4235 |
wańka wstańka
|
Chore. Dziwię się, że ta dziewczyna za tego faceta za mąż wyszła.
#4236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Uważam, ze jest to naturalne, że dzieci widywały mnie nago, i pewnie nie raz jeszcze zobaczą. Mówię tu o zwykłym normalnym funkcjonowaniu. Mój tatuaż dzieci traktują jako część mojego ciała. (to tak na marginesie).
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
![]() Edytowane przez ridja devojka Czas edycji: 2015-03-21 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A kąpiel z dzieckiem jest właśnie propagowaniem nagości, tak jak chodzenie po domu nago (ale nie z pokoju do pokoju, tylko tak o, robienie obiadu) , dziecko się może nauczyć, że nie ma czegoś takiego jak intymność, może się rozebrać w przedszkolu czy szkole, bo przecież mamusia tak robi w domu. polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłopak Twojej koleżanki to nie dość, że maminsynek to jeszcze pasożyt, koleżanka jeśli za niego wyjdzie będzie miała nie partnera, ale duże dziecko na utrzymaniu. Najgorsze w takich sytuacjach jest to, że trudno przemówić do rozsądku i w zasadzie pozostaje niestety czekać, aż koleżanka sama się sparzy i wyciągnie właściwe wnioski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zdumiewajace jest twoje rozumowanie ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Koleś miał 27 lat, mieszkał z rodzicami, pracował, dostawał rentę, polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracając do tematu to sytuacja trochę z innej beczki niż nagość. Niektórzy załatwiają swoje potrzeby fizjologiczne przy sobie i uważają to za coś normalnego. Pary uważają to za coś normalnego tego samego uczą swoich dzieci. Ale jakaś granica tego powinna być jak we wszystkim. Miałam w liceum taką koleżankę co potrafiła bez pukania czy bez żadnego przepraszam wparować komuś do klopa, bo akurat czegoś potrzebuje z łazienki. W domu ich było 6 rodzeństwa i chyba to musiało być na porządku dziennym. Ale przynajmniej powinni uczyć dzieci że inni ludzie nie koniecznie tak robią i że nie powinno się tak robić. Mojej kuzynki córka też tak robi i nikt jej nie zwraca uwagi, ale ta ma 4 lata a nie 17, to jeszcze mogę zrozumieć. Tylko też nie ma dla mnie nic przyjemnego jak ktoś mi wchodzi do łazienki nie ważne ile ma lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Rozeznanie
|
Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Nie wierzę, ze sa takie mądre głowy, ktore wymyślają stwierdzenia: "brak ręki to defekt kosmetyczny". :O to dopiero ZM
Wysłane z iPhone za pomocą Tapata |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() Ktoś wyżej wkleił filmik jak babka bez rąk karmi piersią dziecko. Gdyby ręce straciła kilka lat/mies temu na pewno by tego nie dokonała, a tak nauczyła się funkcjonować bez nich i radzi sobie świetnie. Czy to tak ciężko zrozumieć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Wizażowy Kot Igor
|
Rentę dziecko dostanie, jak każdy niepełnosprawny. Ale nie mam pojęcia, gdzie tu podstawa do żądania odszkodowania od lekarza. Rozumiem szok tej matki ale przecież nawet, gdyby USG wykazało, że dziecko nie ma kończyny to gdzie tu jego wina, że dziecko nie ma tej kończyny? Co by zmienił w tej kwestii obraz USG? Na badania genetyczne chyba już było zbyt późno, skoro ciąża już jest?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dokladnie. Jeszcze odnosnie tych badan. Jesli ona by poszla do gina i by mu powiedziala ze "chce zaczac sie starac o dziecko i co powinnam zrobic", a lekarz by jej nie powiedzial o tych badaniach to jeszcze zal bym rozumiala, ale jak juz byla w ciazy to po co. Dziecko juz bylo, a badania by nic nie zmienily. Ja ogolnie nie jestem zwolenniczka tego aby lekarzy za wszystko obwiniac i podawac ich o odszkodowanie. Moim zdaniem dobrze ze Bonk (ten olimpijczyk "od blizniaczek") podal lekarzy do sadu, bo oni sprawe zawalili i skutek byl taki ze dziecko najpierw bylo niepelnosprawne, a potem zmarlo. Ale jesli nie da sie czemus zapobiec to jak mozna winic lekarzy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4250 |
Wredny kotecek
|
No ale nie zauważyli braku dłoni i co to zmienia w tym konkretnym przypadku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zaufania do takich "lekarzy". W tym konkretnym przypadku obstawiam, że rodzina wolałaby wiedzieć wcześniej. Nie wiemy też co było przyczyną, że brak jest kawałka ręki, może np. zespół pas owodniowych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie.
Poza tym wlasnie po to chodzi sie w ciazy na usg zeby zobaczyc czy z dzieckiem jest wszystko ok, czy jest zdrowe i sprawne i tez czy ma wszystkie narzady i konczyny. Takze idac do lekarza oczekuje ze podczas badania wykryje wszelkie nieprawidlowosci. Poza tym nie chce gdybac ale przykladowo jak ja chodzilam na usg to na kazdej wizycie lekarz mi pokazywal i mowil "tu jest prawa reka, tu lewa" itd... Calkiem prawdopodobne ze u tej kobiety tez tak bylo i w tym momencie to jest zaniedbanie ze strony lekarza i jego niekompetencja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to ze lekarz tego nie zauwazyl jest z jego strony zaniedbaniem. To nie jest zwykly blad, jego obowiazkiem bylo sprawdzenie czy dziecko ma rece i nogi a widocznie to zaniedbal bo osobiscie nie wierze ze przez kilka usg nie zauwazylby braku reki jesli by to sprawdzal...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
NIkt nie mówi, że to mało znaczące zaniedbanie, a że niewiele mogłoby zmienić w sytuacji dziecka- najprawdopodobniej. Inna sprawa, że nikt nie wie dlaczego i jak tak wielu lekarzy nie zauważyło braku kończyny. Tutaj przydałoby się porządne dochodzenie, a nie kampania pro odszkodowanie w telewizji.
![]() |
#4259 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Wtajemniczenie
|
Za krotki byl seks i za malo bylo towaru ma zalanie formy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.