![]() |
#4231 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że za 2-3 tyg będę mogła wskoczyć na wyższy poziom i przerzucę się na coś. Może wtedy polecisz mi jakieś ćwiczenia ? Te filmiki z neta ćwiczę czasami. W większości ćwicze na ps4 z płytą Get fit with MelB. Jest tam milion możliwości ćwiczeń od tańca po sztuki walki. Jestem potem spocona jak prosiaczek. Moj TŻ stwierdził,że podoba mu się zdrowe jedzenie ! Szok ! Mój to miłośnik burgerów i coli. Dziś na śniadanie owsianka na mleku bez laktozy z orzechami. Na obiad makaron ciemny ze szpinakiem, brokułami, grilowanym kurczakiem i jogurtem naturalnym. ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Zaciekawił mnie serek z chilii. Wkrajasz po prostu posiekane chilli ? Uwielbiam i serek i chilli więc brzmi smacznie. Witaj Kasia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Kiedys cwiczylam chodakowska, ale sie z niej wyleczylam szybko jak mnie kolana zaczely bolec i nadgarstki. Teraz nie mam takich problemow. ![]() Cwiczylam kiedys z Tiffany ( jakos tak) tez w sumie fajnie, ale tera jakos do tego nie wracam. A co do chilli to tak, kroje troszke papryczki drobno wrzucam do serka, dodaje pieprzu i soli i mieszam. Pycha, o ile ktos lubi ostre zarcie ![]()
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-07-28 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez zawsze z zaciekawieniem spogladam na jadlospisy Unex ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, w ogole zapomnialam wam napisac waznej dla mnie rzeczy ![]() ![]() Pomiary tez wychodza swietnie, pokaze wam porownanie pomiedzy 22 maja a 25 lipca: Waga: 92,4 kg vs 81,5 kg Tkanka tłuszczowa: 43,5% vs 34,5% Nawodnienie: 42,5% vs 49,0% Tkanka tłuszczowa trzewna: 9,0 vs 5,5 Zaznaczam, ze te pomiary wykonuje regularnie i widze jak wszystko ladnie leci w dol co bardzo mnie cieszy. Szczegolnie tkanka tluszczowa trzewna, zwlaszcza po tym jak sie napatrzylam na operacje zmniejszania zoladka i przecinania zwalow tluszczu na organach ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
bez kija nie podchodz
|
Sabasza, serio spogladasz na te jadlospisy ?
![]() Ja myslalam ze one raczej takie przecietne ![]() Ej, ja tez mam juz "tylko nadwage" ![]() I brawa za wyniki! A co chilli to swieze ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Rozeznanie
|
Sabasza
![]() Brawo, piękny spadek ![]() Jestem pełna podziwu. Też kiedyś ćwiczyłam z Chodakowską i na samo wspomnienie ![]() Nudna, nudna, nudnaaa nuda. Jej ton głosu, wyraz twarzy i zamulaste ruchy - nie dla mnie. Też bolały mnie kolana do tego stopnia, że nie mogła normalnie funkcjonować. Z Tiffani nie mogłam ćwiczyć, bo miałam kolki. Podobno to normalne w trakcie jej ćwiczeń " boczków ". Teraz na rozruch Mel, a potem poszukam czegoś dla siebie w tym o czym pisałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ostatnio sprawdzalam swoje BMI i tez mam juz "tylko" nadwage ![]() Sabasza-a gdzie dokonujesz pomiarow tkanki itd? W ogole dzis mam informacje ze przyjechal moj rower juz ![]() Tz ma mi go wieczorem zlozyc bo wczesniej..mam przymiarke sukni. Pogadam z krawcowa zeby mi podala wymiary - spisywala mnie gdzies w maju i bym sobie porownała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Konto usunięte
|
Ilona- super, ze masz juz rower. Pokazuj go! Czekam na fotki !!!!!!!!!
Podoba mi sie, ze zaczęłaś działać !!! Sabasza- Genialne rezultaty !!! Gdzie robisz takie badania ? Unex- Ja tez z zaciekawieniem zawsze czytam Twoje jadłospisy ![]() Panna Atopowa- ja tez juz tylko w nadwadze !!! Jupi jej !! Ja dzis jestem po 12,5km na rowerze do pracy. Mam zamiar jeszcze wrócić o ile nie bedzie lało ! Jadło dzis; 1) płatki owsiane, siemię lniane, banan 2) łosoś w sosie pomidorowym + chlebek mały pumpernikiel 3) kasza gryczana z kurczakiem z warzywami (pierś, papryka, pieczarki, sos pomidorowy) 4) sałatka( roszponka, pomidor, ogórek, łosoś z wody) 5) serek wiejski+ pumpernikiel Od wczoraj mieszka u mnie na tydzień kuzynka z moja 4-letnia chrześnicą. Cieżko jest sie upilnować i nie wypaść z rutyny ćwiczeniowej. Zrobię wszystko zeby ta 7 utrzymać. Mam w planach jutro rano skoczyć na siłownie ! Mam nadzieje, ze sie uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
bez kija nie podchodz
|
Soldus, ja znow lubie Twoje jadlospisy
![]() ![]() ![]() a jak robisz tego lososia? ![]() Ja zrobilam : - rozgrzewka - skakanka 7 min - trening z fitness blender Cardio z ABS 37 min - myslalam, ze go nie skoncze, straszny brutal, ale dalam rade ![]() - rozciaganie + cwiczenia na plecy 10 min a lydki mi plona po prostu ![]() Sabasza, wlasnie gdzie robisz pomiary ? Ilona, fajnie, ze rower przyszedl. Pokazuj go! rower to naprawde fajna rzecz!
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-07-28 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
@Soldus: ale ja mam I stopień otyłości
![]() |
#4240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dobry trening ![]() Ja dziś dzień bez treningu, bo ćwiczyłam 3 dni pod rząd. Roweru zazdroszczę, ale ja nie mam gdzie trzymać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Padam ![]() Miałam dzisiaj bardzo dużo pracy i teraz odpoczywam. Byłam rano biegać i nie było tak źle jak myślałam, że będzie ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez 0d1f34119766eee4653101d15d3559db3eb5311a_5de84883b0bb6 Czas edycji: 2015-07-28 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio się przeraziłam, że w najgorszym momencie byłam jakieś 2-3kg od otyłości. :| Teraz nic, tylko schodzić do wagi w normie! ![]() Ja ostatnio miałam jakiś przestój, ale powoli widzę, że spada, ufff ... Cytat:
Kasia jasne, że Cię przyjmiemy, tylko nam już nie uciekaj! Nawet jak będzie źle to się tu spowiadaj. ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A próbowałaś ćwiczeń z Jillian Michaels? Jak nie lubisz osobowości Chodakowskiej, to Jil Ci się powinna spodobać. ![]()
![]() |
#4243 | |
bez kija nie podchodz
|
Mel, no mialam przeciez
![]() jak zaczynalam z waga 89,5 przy wzroscie 163. a ja sobie kupilam dzis w koncu make up revolution aqua brow w nagrode za wyniki ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-07-28 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, poniewaz kilka z was pytalo gdzie robie pomiary. Chodze regularnie do dietetyczki, a wlasciwie psychodietetyczki, z ktora rozmawiam o tym wszystkim co sie dzieje, naprowadzam sie na dobra droge etc. Jest ona dla mnie dodatkowym motywatorem, taka osoba, przed ktora wstydzilabym sie zawalic, i ktora dodaje mi kopa bo ona bardzo cieszy sie moimi postepami. No w kazdym razie pomiary robie u niej, bo ma porzadna, dokladna, nowa wage.
Kiedys musze sprobowac zrobic sobie pomiar na silowni bo tez tam maja wage, ale chyba nie az tak dokladna. Ja dzisiaj w nagrode kupilam sobie kawiareczke i mlynek do kawy. W domu mam ekspres na kapsulki, ktore mocno mi sie znudzily i juz nie chce mi sie ich uzywac. Przez to jak nie ide do pracy to nie mam gdzie kawy wypic i musze specjalnie jezdzic do kawiarni ALBO na stacje benzynowa (tak, tak, robie to, jezdze na stacje specjalnie po kawe!). No wiec teraz moge sie lenic w domu przy kawce (normalnie co za przeskok w luksusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na szybko pokaze rower.
http://allegro.pl/show_item.php?item=5538788452 1 z aukcji . Dzis skrecony..niestety testy jutro. Jeszcze czeka mnie zmywanie w kuchni a musze sie wczesniej polozyc. Bardzo fajny jest. I krawcowa mowila ze duzo schudlam. ![]() Miala moje stare rozmiary i robila dzis zaszewki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4246 | |
bez kija nie podchodz
|
Ilona, fajny
![]() Sabasza, fajnie, ze masz mozliwosc takich pomiarow. Ja nie wiem gdzie takowe moge zrobic, a bardzo bym chciala. ![]() A ja sie zmiescilam w kolejne spodnie, ktore byly na mnie za male ![]() Ja zaraz ide robic dietetyczna tarte z owocami i serem bialym na jutro ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
Tez bym chciala pomiary jak Sabasza zrobic
Musze poszukac u dietetykow . UNEX tak spodnie rozmiar mniejsze bardzo ciesza ![]() Ja marze ns razie o wadze 75-74 kg.. Mialam wtedy 20-21 lat.. Kurde od tamtej wagi 10 w dol i bym miala w normie..a ja sie spaslam do 90. Nie wiem gdzie mialam mozg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4248 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przyjecie
![]() Ja dziś klapa jedzeniowa:-( tak jak pisałam rano, coś mi żołądek dokuczal cały dzień i praktycznie nic nie zjadłam bo nie mogłam, ograniczylam się do wody i zielonej herbaty. Z ćwiczeń tez nic, bo niby zaczęłam ale po 5min musiałam przerwac:-( mam nadzieje ze jutro będzie lepiej ![]() Ilona fajny rower:-D Pisalyscie o nadwadze i otyłości, aż jutro sama sprawdzę do której grupy się zaliczam, ale pewnie wyjdzie otyłość:-( ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Unex gratuluję sukcesu ze spodniami:-D
#4249 | |
bez kija nie podchodz
|
Kasia, a przypomnij ile masz wzrostu ?
Ilona, no ja to sie fajnie czulam jak wazylam 55 kg ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Raczkowanie
|
164cm:-P
---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Ja nie pamiętam żebym ważyła poniżej 60kg:-( zawsze miałam problemy z waga
#4251 |
Zakorzenienie
|
Hej, pewnie mnie już nie pamiętacie. Wpadłam do Was jakiś czas temu z misją zrzucenia konkretnego balastu, ale równocześnie miałam mnóstwo wymówek, by móc tego nie robić
![]() ![]() ![]() Wiem, że jest to konkretne wcięcie się w wątek i tematy, ale baaaardzo zależy mi na Waszej opinii odnośnie moich posiłków. Czy mogłybyście ocenić, co powinnam zmienić w jadłospisie? Od razu mówię, że wiem, że przede wszystkim powinnam jeść dużo więcej warzyw, ale na razie powoli idzie mi przekonywanie się do nich, no i nie umiem ich wkomponować w posiłki ![]() A więc przykład z dzisiaj: 1. Płatki orkiszowe na mleku 1,2% + banan, winogrono, nektarynka, siemię lniane i orzechy nerkowca. 2. Serek wiejski + 2 kromki chleba słonecznikowego posmarowane Bieluchem, na nich plastry wędliny z gotowanego kurczaka i pomidor. 3. Filet z kurczaka, pół kalafiora i pół brokuła - gotowane na parze, doprawione magą (maggi ![]() 4. Koktajl z mleka 1,2%, z bananem, brzoskwinią i siemieniem lnianym. I to było o 20, więc nie wiem, czy jeszcze coś jeść ![]() Rano zawsze też piję wodę z sokiem z cytryny, a między posiłkami podjadam słonecznik, nerkowce, jabłka itp... Wydaje mi się, że to i tak lepsze, niż słodycze i chemia, prawda? ![]() Aha, na śniadanie czasem robię sobie taką sałatkę: pomidor, ogórek, rzodkiewka - pokrojone i doprawione octem i pieprzem + 2 kanapki z Bieluchem i chudą wędliną. Dobra opcja na "rozpędzenie" metabolizmu? Oprócz wody piję jeszcze herbatę Rooibos z czerwonokrzewu.. Się rozpisałam. Jeśli choćby jednej z Was chciałoby się nad tym pochylić, będę niezmiernie wdzięczna, chciałabym wiedzieć, czy w dobrą stronę się kieruję ![]() ![]() PS: Długo mam jeszcze czekać na jakieś efekty!? ![]() ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-07-28 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Raczkowanie
|
Hje ja Cie pamietam;-) wiem ze miałaś troszkę kłopotów i plan na wyprowadzke z domu;-) udało się? Jeśli chodzi o jadłospis to ja sama dopiero zaczynam po upadku, wiec nie pomoge:-( ale wydaje mi się ze idziesz w dobrym kierunku
![]()
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z wyprowadzką się nie udało, ale sytuacja w domu jest dużo lepsza... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Ilona, bardzo fajny rower! Taki stylowy ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2015-07-28 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Wskaznik wyszedl 34,58 dla wzrostu 164, wage podalam 93, bo nie mozna po przecinku. Powyzej 35 zaczyna sie II stopien otylosci, wiec chyba najwyzsza pora sie za siebie zabrac ![]() Cytat:
![]() Wiec tak, WG MNIE, to podjadanie slonecznika etc miedzy posilkami wcale nie jest takie bardzo ok. raz, ze nasiona, orzechy etc sa dosyc bardzo kaloryczne i sobie nabijasz niepotrzebnie kcal. W dodatku Twoj zoladek pracuje caly czas, bo nadal podjadasz miedzy posilkami - tak to tez jest podjadanie. Sprobuj robic jakies leczo, albo ryz z warzywami i z kurczakiem, albo jakies zapiekane warzywa skoro ciezko Ci sie przekonac do warzyw. Ja osobiscie nie wyobrazam sobie teraz posilku bez tony warzyw, ale ja to ja, zawsze lubialam warzywa, mimo wszystko. Sniadanie ktore podalas, wg mnie ok ![]() Ja sobie pozwalam na wiecej wegli w sniadaniu, bo wiadomo, to pierwszy posilek, zdarze to spalic w ciagu dnia. A tak w ogole to wg mnie jesz zbyt duzo owocow. Wiem, ze sa rozne teorie, ale ja sie trzymam tego ze powinny one stanowic 10-15 % naszego zapotrzebowania na wegle i u mnie sie sprawdza. W dodatku jesz te wysoko kaloryczne - jak banan, winogrona. A co do ostatniego posilku to zalezy o ktorej idziesz spac, ja moj jem tak okolo 3 h przed snem, czasami 4 h i dobrze sie z tym czuje. Jak masz potrzebe jedzenia pozniej to skomponuj jadlospis tak zeby Ci najzwyczajniej w swiecie pasowal i zebys nie byla glodna. ![]() Zajrzyj na quchenne inspiracje ( blog). Blogerka podaje tam cale jadlospisy na rok, warto skorzystac ![]() mam nadzieje, ze choc troche pomoglam ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Unex dziękuję ![]() ![]()
#4256 |
Zakorzenienie
|
Unex, dziekuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do banana, to ten w koktajlu był po 15 km zrobionych na rowerze, więc chyba można usprawiedliwić? Czy wystarczyłaby ta brzoskwinia i siemię? ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Kasia, a no z teściami to ja sobie kompletnie nie wyobrażam życia, szczególnie z teściową. I wcale nie przesadzam, nawet własnym dzieciom już nerwy psuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
Moja teściowa była ok dopóki dzieci nie bylo:-P a później chciała wcielać swoje metody wychowawcze i się zaczelo:-P
#4258 |
Zakorzenienie
|
Ja. Tylko napisze ze witam nowe twarze.
Co do mieszkania z tesciami..mialam mc mieszkania z tesciem i.. Zwialismy na wynajem..i tak bylo lepiej. Jutro znow mam sprawy slubne na glowie ale postaram sie wytestowac rower. Niestety nie mam czasu Was nadrobic i mykac spac bo jutro wstaje znow o 5. ( ostTnio dluzej pracuje niz spie) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4259 | ||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wagi, ktore robia te pomiary stoja czesto w klubach sportowych (np. w krakowskiej sieci Platinium), ale korzysta z nich tyle osob, ze bywa ze sa uszkodzone, stare, nie robia wszystkich pomiarow. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W ogole patrzac na jadlospisy dziewczyn, ktore tutaj pisza, a ktore traca ladnie kg, patrzac tez na swoje jadlospisy stwierdzam, ze ladnie zaplanowane posilki, ale takie ZAPLANOWANE, czyli wypelnione skladnikami zdrowymi, potrzebnymi i zapelniajacymi, bardzo skuteczni eliminuja wszelkie podjadanie w ciagu dnia. Gdybym ja zjadla garsc orzechow warta powiedzmy 300kcal, to potem i tak musze zjesc posilek wynoszacy co najmniej te 300kcal. Dlatego wole zamiast tych orzechow po prostu zjesc taki posilek ![]() Jesli chodzi o owoce to na mnie dziala to, co na Unex. ![]() A W OGÓLE TO WITAJ HJE!!! ![]() Edytowane przez Sabasza Czas edycji: 2015-07-28 o 22:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.