Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 09:48   #4231
SweetViolet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Leżę i czytam tego bloga
I patrzcie na co natrafiłam: http://mataja.pl/2015/06/musze-to-mi...ztuje-dziecko/

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:52   #4232
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Aaaaa właśnie, w końcu się zważyłam i.. przywitałam na na wadze pierwszy ciążowy kilogram.

Ciekawa jestem jak to się teraz rozwinie, mam nadzieję, że nie przyspieszę na maxa (wtedy o rozstępy nie trudno) i finalnie na wadze nie będzie duuuuuużo na plus.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
No właśnie co z tymi stanikami... Ja zawsze kupowałam w Esotiq, tam mi staniki pasowały i nie były masakrycznie drogie, niestety skończyły się dla mnie rozmiary bo nosiłam 65g i nie ma większych i przerzuciłam się na bazarkowe, ale czuję, że one nie trzymają tak dobrze... Boję się, że mi oklapnie wszystko. Czy któraś z was zna coś niedrogiego z tych takich firm, które mają porządną rozmiarówkę?
Ja lubię i kupuję staniki stkąd: http://gorsenia.pl/
Mam to szczęście, że w moim mieście jest sklep stacjonarny więc zawsze coś dobiorę. Z tego co widziałam w sklepie on-line już takie super szerokiej rozmarówki nie ma we wszystkich modelach, ale może uda Ci się coś wybrać.

Swoją drogą, jak chyba będę musiała kupić drugą przedłużkę, bo znów mnie obwód ciśnie. Miseczki póki co ok - mam spore piersi i chyba stwierdziły, że nie ma sensu sobie dokładać, bo rozmiar nadal taki sam, ale pod biustem nie jest komfortowo.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2015-08-31 o 09:54
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:53   #4233
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
i Ani_qa obiecała dziś zdjęcia ostatnich zakupów
Jak pamięta
Właśnie przygotowuję zdjęcia

Cytat:
No właśnie co z tymi stanikami... Ja zawsze kupowałam w Esotiq, tam mi staniki pasowały i nie były masakrycznie drogie, niestety skończyły się dla mnie rozmiary bo nosiłam 65g i nie ma większych i przerzuciłam się na bazarkowe, ale czuję, że one nie trzymają tak dobrze... Boję się, że mi oklapnie wszystko. Czy któraś z was zna coś niedrogiego z tych takich firm, które mają porządną rozmiarówkę?
Ja bardzo lubię staniki H&M, ale ja noszę te mega push up, bo ja mam/miałam (jeszcze się mieszczą, ale zastanawiam się nad zmierzeniem większej miseczki) miseczkę B. I one fajnie trzymają piersi Kiedyś nosiłam bardotki z H&M i też były fajne, tyle, że ja potrzebowałam mega efektu

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
U nas tez wesele w nastepnym roku. W czerwcu, u sasiada. Niby nie rodzina ale bardzo sie lubimy i nie wyobrazam sobie nie isc.
U nas akurat taka sytuacja, że nie mam ciśnienia na to wesele. Tym bardziej, że Inka będzie malutka i nie wiem czy będę chciała ją 'poniewierać', a zostawić też nie będzie z kim... chyba, że mama by nie poszła, ale nie wiem czy chciałabym ją zostawiać już...
Stary 2015-08-31, 09:55   #4234
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Hope myślę, że możesz spokojnie jeść jak zwykle byle nie słodycze i owoce

Agrita tu była mowa o materacach lateksowych a nie stanikach do spania u made my day

Sylwuska Alles mama podobno rewelacyjne staniki robi

Nienawidzę upałów u mnie już ok. 33 stopni... Jak jutro dalej tak będzie to Adka jadę do Ciebie!

Benita poza tym, że drugie dziecko lubi szybciej wyskoczyć to lubi też szybciej zrobić mamie masę

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:05   #4235
czubasek20
Zakorzenienie

Ja bym chciala zeby mlody szybciej wyszkoczyl. Tzn tak punkt 37 tyg i moze sie zaczac.
Drugie dziecko tez jest przewaznir wieksze od pierwszegi i to mnie najvardziej przeraza.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:06   #4236
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa no właśnie gdzie są zdjęcia już prawie 11 !!
Lada chwila będą

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Leżę i czytam tego bloga
I patrzcie na co natrafiłam: http://mataja.pl/2015/06/musze-to-mi...ztuje-dziecko/
O, poczytam później, już sobie otworzyłam kartę
Stary 2015-08-31, 10:09   #4237
0enedue
Zadomowienie

Aniqa tez kupowałam te staniki super mega hiper push up z hm ale teraz ich nie noszę.. po porodzie do nich wrócę

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 10:10   #4238
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Postaram się zrobić jak najlepsze zdjęcia Na pewno w naturalnym świetle Ten kocyk ma taki kremowy (?) spód chyba

Materac zamówiłam u producenta czyli na stronie Hevea, bez logowania.
Na all możesz kupić jakieś 40 zł taniej jeśli jest darmowa przesyłka, ale stwierdziłam, że w razie jakiejkolwiek reklamacji później to łatwiej będzie to rozwiązać bezpośrednio u producenta.
Zresztą zauważyłam, że niektóre firmy właśnie bardziej się przejmują reklamacjami jak się bezpośrednio u nich kupowało.
Ale zakładam, że nie będzie takiej potrzeby

Ja póki co o staniku do karmienia nie myślałam jeszcze
Hmm w takim razie jak dostaniesz to możesz mi też opisać wygląd, jeśli to nie problem

A czyli oni mają też sklep internetowy, to spoko, też uważam, że lepiej bezpośrednio u nich zamowic

Cytat:
Nasionka są w sumie bez smaku ale są podobno zdrowe
kiedyś kupiłam na wagę w auchanie puddingi z nich można robić ..
A ja dodaje bo musze je wykończyć a pudding średnio mi podchodzi .
Co do właściwości dużo wapna żelaza. . Kwasów omega 3 z tego co pamiętam
Tak dokładnie tylko tyle żeby ją przykrylo

Aniqa no właśnie gdzie są zdjęcia już prawie 11 !!
Aha no ale dobroci to mają w sobie sporo

Cytat:
Jak pamięta
Właśnie przygotowuję zdjęcia

Ja bardzo lubię staniki H&M, ale ja noszę te mega push up, bo ja mam/miałam (jeszcze się mieszczą, ale zastanawiam się nad zmierzeniem większej miseczki) miseczkę B. I one fajnie trzymają piersi Kiedyś nosiłam bardotki z H&M i też były fajne, tyle, że ja potrzebowałam mega efektu

U nas akurat taka sytuacja, że nie mam ciśnienia na to wesele. Tym bardziej, że Inka będzie malutka i nie wiem czy będę chciała ją 'poniewierać', a zostawić też nie będzie z kim... chyba, że mama by nie poszła, ale nie wiem czy chciałabym ją zostawiać już...
O to mi na takim efekcie też wcześniej zależało, bo mało co je widać

Z weselem to niestety raczej dyskusji nie będe miała, skoro to siostra Meza ;/ więc pójść muszę, nie mówiąc juz o wadze i moim wyglądzie, ale też nie chce ciągnąć tam małego, półrocznego dziecka, gdzie będzie taki huk i w ogóle. Również jeśli będę,mogła to zamierzam jeszcze karmic, no a zostawiać jej mamie też nie chce na tyle czasu, bo u kogoś byśmy pobyli kilka godzin i do domu, a tu trzeba będzie do końca zostać ;/ jedyny plus, to,to ze nad sala jest hotel, więc na pewno będziemy mieli pokój i będę mogła tam karmić, albo położyć się z nią, ale cały czas ktoś będzie musiał przy niej być ;/ no ale nic nie zrobię, jakoś to może będzie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52597212]Hope myślę, że możesz spokojnie jeść jak zwykle byle nie słodycze i owoce

Agrita tu była mowa o materacach lateksowych a nie stanikach do spania u made my day

Sylwuska Alles mama podobno rewelacyjne staniki robi

Nienawidzę upałów u mnie już ok. 33 stopni... Jak jutro dalej tak będzie to Adka jadę do Ciebie!

Benita poza tym, że drugie dziecko lubi szybciej wyskoczyć to lubi też szybciej zrobić mamie masę

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Zapisze sobie, ale pewnie i drogie, co? ;/

Ale mam zaduch w domu! Wszystkie okna pootwierane i nie ma czym oddychać ;/ chce już jesieni ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:17   #4239
Ani_qa
Zakorzenienie

A więc dodaję :

pierwszy pięciopak:

drugi pięciopak:

Stary 2015-08-31, 10:18   #4240
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Leżę i czytam tego bloga
Czytalam i w sumie sie zgadzam z babka

A co do wesel z dziecmi.
My mala do tej pory mielismy na jednym wesleu tzn poprawinach (miala dwa lata). I majac w glowie takie doswiadczenie wiem ze dopoki dzieciaki nie skoncza po 6 lat niegdzie ich nie zabieram.
Jestem samolubna i jak mam.juz sie bawic to na.calego. a nie caly wieczor latac za dwulatka. Mam to na codziem i jest to totalnie satysfakcjonujace.

Stary 2015-08-31, 10:20   #4241
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciala zeby mlody szybciej wyszkoczyl. Tzn tak punkt 37 tyg i moze sie zaczac.
Drugie dziecko tez jest przewaznir wieksze od pierwszegi i to mnie najvardziej przeraza.
Też bym bardzo chciała ciut wcześniej.
Ale, pierwszy poród i jeśli Młody będzie tak uparty jak ja, to będą go siłą przez CC wyciągać 10 dni po terminie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 10:20   #4242
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
A więc dodaję :

pierwszy pięciopak:

drugi pięciopak:

Ale piękności jak mi te polspioszki się podobają, taki fajny mają wygląd to w Tesco wszystkie zakupy? Bo nie pamiętam

Stary 2015-08-31, 10:21   #4243
agrita8
Raczkowanie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52597212]
Agrita tu była mowa o materacach lateksowych a nie stanikach do spania u made my day [/QUOTE]

hahaha teraz sama siedzę i się z siebie śmieję coś mi nie pasowało, ale poważnie szukałam lateksowych staników
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:22   #4244
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa tez kupowałam te staniki super mega hiper push up z hm ale teraz ich nie noszę.. po porodzie do nich wrócę
Ja dalej noszę, bo w sumie wszystkie inne dawno wyrzuciłam
Są jeszcze ok, ale jak będę w H&M to sprawdzę jak większy teraz będzie leżał, bo może lepiej, a nie chcę ich gnieść. Chociaż skoro mnie nie bolą to widocznie stanik jeszcze ok

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Hmm w takim razie jak dostaniesz to możesz mi też opisać wygląd, jeśli to nie problem

A czyli oni mają też sklep internetowy, to spoko, też uważam, że lepiej bezpośrednio u nich zamowic

Z weselem to niestety raczej dyskusji nie będe miała, skoro to siostra Meza ;/ więc pójść muszę, nie mówiąc juz o wadze i moim wyglądzie, ale też nie chce ciągnąć tam małego, półrocznego dziecka, gdzie będzie taki huk i w ogóle. Również jeśli będę,mogła to zamierzam jeszcze karmic, no a zostawiać jej mamie też nie chce na tyle czasu, bo u kogoś byśmy pobyli kilka godzin i do domu, a tu trzeba będzie do końca zostać ;/ jedyny plus, to,to ze nad sala jest hotel, więc na pewno będziemy mieli pokój i będę mogła tam karmić, albo położyć się z nią, ale cały czas ktoś będzie musiał przy niej być ;/ no ale nic nie zrobię, jakoś to może będzie

Ale mam zaduch w domu! Wszystkie okna pootwierane i nie ma czym oddychać ;/ chce już jesieni ;/
Żaden problem

Tak, można u nich na stronie zamawiać ten model "Krzyś" kosztuje 285 zł, ale dostawa kurierem darmowa

Gdyby była sala weselna z hotelem to bym wtedy inaczej myślała o weselu, ale jeśli nie będzie to póki co jestem na nie

Ja mam ciepło, ale nie gorąco. W dzień nie otwieram w ogóle okien, dopiero wieczorem, albo późnym wieczorem i zostawiam na całą noc
Stary 2015-08-31, 10:22   #4245
ijaa
Zakorzenienie

Co do wesel, to u nas póki co o niczym nie słychać.
Siostra TŻ coś rzuciła, że może razem z Chrzcinami Ślub zrobią, ale obstawiam, że będzie wtedy obiad, tudzież krótsza imprezka, więc.. damy radę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 10:24   #4246
0enedue
Zadomowienie

Aniqa super te body w kropki mnie urzekło:d

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-31, 10:25   #4247
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Też bym bardzo chciała ciut wcześniej.
Ale, pierwszy poród i jeśli Młody będzie tak uparty jak ja, to będą go siłą przez CC wyciągać 10 dni po terminie.

U mnie mloda dwa dni po terminie z om. Ja 14 dni, mama pila olej rycynowy do tej pory mi to wypomina ze taka uparta bylam

ani_qa ciuszki sliczne a ostatnie polspiochy

Stary 2015-08-31, 10:25   #4248
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
teraz kupiłam w sklepie Dalia w Factory w Modlniczce cenowo widze że podobnie jak w Esotiq a rozmiarówka z tego co widziałam fajna. Za swój zapłaciłam 111 zł a trzyma świetnie . Poza tym możesz szukać w intimo4u w plazie, ale tam już ceny wyższe. jest też sklepik braffiterski na Krakowskiej nazywa się Brafitteria. Kiedyś był też jeden na Sławkowskiej ale dawno tam nie byłam więc nie wiem i jeden w CH King Square ale tutaj też nie jestem pewna czy w dalszym ciągu jest.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:26   #4249
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A co do wesel z dziecmi.
My mala do tej pory mielismy na jednym wesleu tzn poprawinach (miala dwa lata). I majac w glowie takie doswiadczenie wiem ze dopoki dzieciaki nie skoncza po 6 lat niegdzie ich nie zabieram.
Jestem samolubna i jak mam.juz sie bawic to na.calego. a nie caly wieczor latac za dwulatka. Mam to na codziem i jest to totalnie satysfakcjonujace.
No właśnie
I jeszcze te wszystkie babki, ciotki, które wiszą na wózkiem i się ślinią

Cytat:
Ale piękności jak mi te polspioszki się podobają, taki fajny mają wygląd to w Tesco wszystkie zakupy? Bo nie pamiętam
Dziękuję Pięciopaki kupiłam w Tesco w promocji, a resztę w Textil Market też przecenione. Tylko półśpiochy były w regularnej cenie i komplet kaftanik+śpiochy
Stary 2015-08-31, 10:27   #4250
dolinka881
Zadomowienie

Co do gorących dłoni i stóp, to na szczęście nie mam tego problemu, ale za to dłonie mi strasznie puchną.. czasami w nocy muszę wstać i zdjąć obrączkę, bo czuję, że mi zaraz palec eksploduje...

Ja to mam kuzwa pecha. Pomalowalam w końcu pazury i tylko jak skończyłam nakładać drugą warstwę, pogoniło mnie na klopa.. a jeśli chodzi o pedi, to pokazałam sobie paznokcie i połowę palców (machalam praktycznie na oślep:p) i mam plan wymoczyć wieczorem stopy w gorącej wodzie żeby lakier zszedł ze skory
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:28   #4251
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa super te body w kropki mnie urzekło:d
Dziękuję Body jest w kropki i gwiazdki a;le na zdjęciu kiepsko widać

Cytat:
U mnie mloda dwa dni po terminie z om. Ja 14 dni, mama pila olej rycynowy do tej pory mi to wypomina ze taka uparta bylam

ani_qa ciuszki sliczne a ostatnie polspiochy
Dziękuję
Stary 2015-08-31, 10:28   #4252
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dalej noszę, bo w sumie wszystkie inne dawno wyrzuciłam
Są jeszcze ok, ale jak będę w H&M to sprawdzę jak większy teraz będzie leżał, bo może lepiej, a nie chcę ich gnieść. Chociaż skoro mnie nie bolą to widocznie stanik jeszcze ok

Żaden problem

Tak, można u nich na stronie zamawiać ten model "Krzyś" kosztuje 285 zł, ale dostawa kurierem darmowa

Gdyby była sala weselna z hotelem to bym wtedy inaczej myślała o weselu, ale jeśli nie będzie to póki co jestem na nie

Ja mam ciepło, ale nie gorąco. W dzień nie otwieram w ogóle okien, dopiero wieczorem, albo późnym wieczorem i zostawiam na całą noc
Tylko wiesz, mimo ze będzie pokój, co to za zabawa na takim weselu, nie opuszczę jej na krok, może Mąż przyjdzie i trochę mnie zmieni, moze teściowa, a to ważni goście i tak cały czas ktoś będzie musiał być, Mąż po alko też nie chce żeby na nią chuchal, no i sami raczej się,nie pozbawiony, no ale przesunąć też,nie przesunięty wesela, więc jakoś trzeba będzie sobie poradzić ;/ boje się tylko tego huku i nowego miejsca, MAłej sie może wcale nie spodobać ;/

Ja jak zamkne okna, to chyba całkiem bym się zadusila, chociaż dzisiaj zadnego wiaterku nie ma, więc niewiele one dają, a myślałam że po deszczu będzie dziś tak fajnie...

Stary 2015-08-31, 10:28   #4253
0enedue
Zadomowienie

Zaczyna mnie ssać .. :/:/ idę zapachac się arbuzem

Aniqa ja musze znaleźć jakiś inny txt niz ten co bylam ostatnio bo ładne rzeczy tam upolowałas

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-31, 10:31   #4254
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Mi od jakiego czasu, jak długo chodzę to tylko masakrycznie palą mnie stopy, tzn podeszwy, ale takiego problemu jak Ty nie mam, więc nic sensownego nie jestem w stanie poradzić ;/

Przyłączam się do pytania, nigdy nie spałam w staniku, mam małe cycki i nigdy mi nie przeszkadzały, ale chętnie się dowiem jaki proponujecie.

W ogóle czy do karmienia zamierzacie kupić jakieś drozsze? Z jakiej firmy? Możecie coś polecic? Jeszcze nie kupuje, ale na stanowiskach raczej się nie znam, bo zawsze kupowałam na targu, albo w pepco wlasnie, nie miałam nigdy drozszego, a skoro później ma to duże znaczenie na wygląd piersi, to chciałabym kupić coś lepszego

A po co chcecie spać w staniku?

To znaczy... duże biusty mogą czerpać korzyści ze spania w staniku, jednak tak ogólnie to lepiej spać, gdy nic nie uciska. Rola stanika i tak jest ogólnie mocno przeceniana Wg badań dla średniej wielkości biustu nie ma wielu korzyści z noszenia stanika, wręcz biust szybciej obwisa

Jeśli chodzi o modelowanie biustu, to ponoć, a owszem, noszenie non stop stanika da efekt jak gorset, ale nie wiem, czy to trzeba tak drastycznie. Ja wolę spać w luźnych rzeczach, inaczej mi niewygodnie.

Do karmienia kupię 1-2 effuniaki i do tego jakąś taniochę. Effuniaki są drogie, ale mam pewność, ze będą wygodne. To jedyna marka, która w 99% przypadków pasuje, a już wolę jednak wybulić tę kasę i czuć się wygodnie niż przemęczać się w innych. Teraz nakupowałam tanich, bo mi było szkoda kasy i są niefajne (np. mam la senzę jakąś, esotiqa - niektóre modele są znośne, ale ten jakis niewygodny, Konrad jakiś itp.)

A miałam 65c, teraz wbijam się w 65f, z esotiqa to nawet 65f jest przyciasne

Cytat:
Sylwuska ja wsypuje owsianke do garnka wlewam mleko ( dzisiaj większość wody ) i czekam aż zacznie bulgotac .mieszam i juz wiem ze niektórzy wolą owsianke bardziej Wodnita ja mleko czy wodę ograniczam do minimum .. i często dosypuje jeszcze nasiona chia..

Mujer ze stopami nie pomogę
Czy owsianka jest zdrowa?
Znacz, ja uważam, że raczej bez szału, to raczej taki przepychacz, jak się ma zaparcia i nadwrażliwość na błonnik, to owsianka daje 100% gwarancji usunięcia zaparcia
Byłam na wykładzie ostatnio bardzo dobrego lekarza i bardzo nie polecał mleka, zwłaszcza UHT (w czym się zgadzam, co nie znacz, że nie wypiję ). Z nabiału tylko produkty dojrzewające i fermentowane, o ile nie ma się uczuleń/nietolerancji.
To tak nawiązując do tego, że widzę rozpoczęła się faza zdrowego odżywiania w wątku

W sumie nie powinnam się odzywać, bo zjadłam na śniadanie:
2 malusie kawałki indyka duszonego z dodatkiem oliwy, trochę marchwianki z imbirem, maliny, borówki, mleko kokosowe, kilka ciastek owsianych (takie płaskie wafelki, ponoć na tłuszczu kokosowym i ciasto jest fermentowane) z miodem z dodatkiem gorzkiej czekolady (taki wynalazek) oraz kilka śliwek.

Teraz pytanie do publiczności: dlaczego moje śniadanie było złe? (Zapewniam, że było )

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-08-31 o 10:32
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:32   #4255
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie
I jeszcze te wszystkie babki, ciotki, które wiszą na wózkiem i się ślinią

Dziękuję Pięciopaki kupiłam w Tesco w promocji, a resztę w Textil Market też przecenione. Tylko półśpiochy były w regularnej cenie i komplet kaftanik+śpiochy
Dokładnie

A textil rulezz

Stary 2015-08-31, 10:33   #4256
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wiesz, mimo ze będzie pokój, co to za zabawa na takim weselu, nie opuszczę jej na krok, może Mąż przyjdzie i trochę mnie zmieni, moze teściowa, a to ważni goście i tak cały czas ktoś będzie musiał być, Mąż po alko też nie chce żeby na nią chuchal, no i sami raczej się,nie pozbawiony, no ale przesunąć też,nie przesunięty wesela, więc jakoś trzeba będzie sobie poradzić ;/ boje się tylko tego huku i nowego miejsca, MAłej sie może wcale nie spodobać ;/

Ja jak zamkne okna, to chyba całkiem bym się zadusila, chociaż dzisiaj zadnego wiaterku nie ma, więc niewiele one dają, a myślałam że po deszczu będzie dziś tak fajnie...
Masz rację Tyle, że z pokojem o tyle wygodniej, że spokojnie nakarmisz, chwilę odpoczniesz z Małą... A wiadomo jak to wesele siostry męża to nie wypada nie iść

Cytat:

Aniqa ja musze znaleźć jakiś inny txt niz ten co bylam ostatnio bo ładne rzeczy tam upolowałas
Poszukaj U mnie w tym co chodzę są fajne ubranka, ale w innym mieście w mniejszym TM jest już kiepski strasznie wybór :/

To tak jak z Pepco... u mnie w najbliższym kicha straszna, mały wybór. A w Rzeszowie jak byłam to nakupiłam jak głupia
Stary 2015-08-31, 10:34   #4257
0enedue
Zadomowienie

Mujer moim zdaniem jest zdrowsza niż białe pieczywo albo słodkie płatki i jestem po niej dłużej najedzona niż po kanapce

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-31, 10:34   #4258
mujer
Zadomowienie

Ech, myslę, że te stopy wymoczę, wymasuję i nasmaruję, bo zrobiłam jakiś krem do stóp Dziś wymoczę w sodzie, wyszoruję, wypumeksuję, na noc zawinę w kremik, a jutro wymoczę w occie i też nasmaruję. Może się poprawi

A tymczasem, niech mnie ktoś wyrzuci z kompa, bo muszę posprzątać chałupę
Stary 2015-08-31, 10:37   #4259
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A po co chcecie spać w staniku?

To znaczy... duże biusty mogą czerpać korzyści ze spania w staniku, jednak tak ogólnie to lepiej spać, gdy nic nie uciska. Rola stanika i tak jest ogólnie mocno przeceniana Wg badań dla średniej wielkości biustu nie ma wielu korzyści z noszenia stanika, wręcz biust szybciej obwisa

Jeśli chodzi o modelowanie biustu, to ponoć, a owszem, noszenie non stop stanika da efekt jak gorset, ale nie wiem, czy to trzeba tak drastycznie. Ja wolę spać w luźnych rzeczach, inaczej mi niewygodnie.

Do karmienia kupię 1-2 effuniaki i do tego jakąś taniochę. Effuniaki są drogie, ale mam pewność, ze będą wygodne. To jedyna marka, która w 99% przypadków pasuje, a już wolę jednak wybulić tę kasę i czuć się wygodnie niż przemęczać się w innych. Teraz nakupowałam tanich, bo mi było szkoda kasy i są niefajne (np. mam la senzę jakąś, esotiqa - niektóre modele są znośne, ale ten jakis niewygodny, Konrad jakiś itp.)

A miałam 65c, teraz wbijam się w 65f, z esotiqa to nawet 65f jest przyciasne

Czy owsianka jest zdrowa?
Znacz, ja uważam, że raczej bez szału, to raczej taki przepychacz, jak się ma zaparcia i nadwrażliwość na błonnik, to owsianka daje 100% gwarancji usunięcia zaparcia
Byłam na wykładzie ostatnio bardzo dobrego lekarza i bardzo nie polecał mleka, zwłaszcza UHT (w czym się zgadzam, co nie znacz, że nie wypiję ). Z nabiału tylko produkty dojrzewające i fermentowane, o ile nie ma się uczuleń/nietolerancji.
To tak nawiązując do tego, że widzę rozpoczęła się faza zdrowego odżywiania w wątku

W sumie nie powinnam się odzywać, bo zjadłam na śniadanie:
2 malusie kawałki indyka duszonego z dodatkiem oliwy, trochę marchwianki z imbirem, maliny, borówki, mleko kokosowe, kilka ciastek owsianych (takie płaskie wafelki, ponoć na tłuszczu kokosowym i ciasto jest fermentowane) z miodem z dodatkiem gorzkiej czekolady (taki wynalazek) oraz kilka śliwek.

Teraz pytanie do publiczności: dlaczego moje śniadanie było złe? (Zapewniam, że było )
Ja nie zamierzam póki co spać w staniku, ale jak dziewczyny piszą, ze przy większym bez może być nieewygodnie to zapytałam na razie nie wyobrażam sobie spac w

Bardziej interesują mnie te do karmienia effuniaki to firma?

Teraz to prawie nic nie jest zdrowe ;/ więc co polecasz na sniadanie?

Mleko kokosowe jest tłuste? Nie wiem

Stary 2015-08-31, 10:37   #4260
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer moim zdaniem jest zdrowsza niż białe pieczywo albo słodkie płatki i jestem po niej dłużej najedzona niż po kanapce
No zawsze to lepsze. Ale czemu nie zjeść zamiast tego: quinoa, kaszy np. jaglanej, ryżu?

Z takich niusików ciekawych, które słyszałam od chemika zainteresowanego żywieniem (bardzo wykształcony pan), to ponoć nadal jeśli ktoś nie może żyć bez pieczywa warto wybierać orkiszowe. Jest drogie, ale nie jest zmodyfikowane ciągle i jeśli ktoś jada gluten i lubi chlebki, to może być bardzo dobra alternatywa. Oczywiście, trzeba najlepiej piec samodzielnie
Swoją drogą posiadam orkisz w dużej ilości, więc może w końcu się wezmę za pieczenie chleba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości