![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Leżę i czytam tego bloga
![]() I patrzcie na co natrafiłam: http://mataja.pl/2015/06/musze-to-mi...ztuje-dziecko/ ![]()
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Aaaaa właśnie, w końcu się zważyłam i.. przywitałam na na wadze pierwszy ciążowy kilogram.
![]() Ciekawa jestem jak to się teraz rozwinie, mam nadzieję, że nie przyspieszę na maxa (wtedy o rozstępy nie trudno) i finalnie na wadze nie będzie duuuuuużo na plus. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Mam to szczęście, że w moim mieście jest sklep stacjonarny więc zawsze coś dobiorę. Z tego co widziałam w sklepie on-line już takie super szerokiej rozmarówki nie ma we wszystkich modelach, ale może uda Ci się coś wybrać. ![]() Swoją drogą, jak chyba będę musiała kupić drugą przedłużkę, bo znów mnie obwód ciśnie. ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-08-31 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Jak pamięta
![]() Właśnie przygotowuję zdjęcia ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas akurat taka sytuacja, że nie mam ciśnienia na to wesele. Tym bardziej, że Inka będzie malutka i nie wiem czy będę chciała ją 'poniewierać', a zostawić też nie będzie z kim... chyba, że mama by nie poszła, ale nie wiem czy chciałabym ją zostawiać już...
![]() |
#4234 |
Konto usunięte
|
Hope myślę, że możesz spokojnie jeść jak zwykle byle nie słodycze i owoce
![]() Agrita tu była mowa o materacach lateksowych a nie stanikach do spania ![]() ![]() ![]() Sylwuska Alles mama podobno rewelacyjne staniki robi ![]() Nienawidzę upałów ![]() Benita poza tym, że drugie dziecko lubi szybciej wyskoczyć to lubi też szybciej zrobić mamie masę ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciala zeby mlody szybciej wyszkoczyl. Tzn tak punkt 37 tyg i moze sie zaczac.
Drugie dziecko tez jest przewaznir wieksze od pierwszegi i to mnie najvardziej przeraza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Lada chwila będą
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
Aniqa tez kupowałam te staniki super mega hiper push up z hm
![]() ![]()
![]() |
#4238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czyli oni mają też sklep internetowy, to spoko, też uważam, że lepiej bezpośrednio u nich zamowic ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z weselem to niestety raczej dyskusji nie będe miała, skoro to siostra Meza ;/ więc pójść muszę, nie mówiąc juz o wadze i moim wyglądzie, ale też nie chce ciągnąć tam małego, półrocznego dziecka, gdzie będzie taki huk i w ogóle. Również jeśli będę,mogła to zamierzam jeszcze karmic, no a zostawiać jej mamie też nie chce na tyle czasu, bo u kogoś byśmy pobyli kilka godzin i do domu, a tu trzeba będzie do końca zostać ;/ jedyny plus, to,to ze nad sala jest hotel, więc na pewno będziemy mieli pokój i będę mogła tam karmić, albo położyć się z nią, ale cały czas ktoś będzie musiał przy niej być ;/ no ale nic nie zrobię, jakoś to może będzie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52597212]Hope myślę, że możesz spokojnie jeść jak zwykle byle nie słodycze i owoce ![]() Agrita tu była mowa o materacach lateksowych a nie stanikach do spania ![]() ![]() ![]() Sylwuska Alles mama podobno rewelacyjne staniki robi ![]() Nienawidzę upałów ![]() Benita poza tym, że drugie dziecko lubi szybciej wyskoczyć to lubi też szybciej zrobić mamie masę ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Zapisze sobie, ale pewnie i drogie, co? ;/ Ale mam zaduch w domu! Wszystkie okna pootwierane i nie ma czym oddychać ;/ chce już jesieni ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wesel z dziecmi. My mala do tej pory mielismy na jednym wesleu tzn poprawinach (miala dwa lata). I majac w glowie takie doswiadczenie wiem ze dopoki dzieciaki nie skoncza po 6 lat niegdzie ich nie zabieram. Jestem samolubna i jak mam.juz sie bawic to na.calego. a nie caly wieczor latac za dwulatka. Mam to na codziem i jest to totalnie satysfakcjonujace. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale, pierwszy poród i jeśli Młody będzie tak uparty jak ja, to będą go siłą przez CC wyciągać 10 dni po terminie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Raczkowanie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52597212]
Agrita tu była mowa o materacach lateksowych a nie stanikach do spania ![]() ![]() ![]() hahaha teraz sama siedzę i się z siebie śmieję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są jeszcze ok, ale jak będę w H&M to sprawdzę jak większy teraz będzie leżał, bo może lepiej, a nie chcę ich gnieść. Chociaż skoro mnie nie bolą to widocznie stanik jeszcze ok ![]() Cytat:
![]() Tak, można u nich na stronie zamawiać ![]() ![]() Gdyby była sala weselna z hotelem to bym wtedy inaczej myślała o weselu, ale jeśli nie będzie to póki co jestem na nie ![]() Ja mam ciepło, ale nie gorąco. W dzień nie otwieram w ogóle okien, dopiero wieczorem, albo późnym wieczorem i zostawiam na całą noc ![]()
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Co do wesel, to u nas póki co o niczym nie słychać.
Siostra TŻ coś rzuciła, że może razem z Chrzcinami Ślub zrobią, ale obstawiam, że będzie wtedy obiad, tudzież krótsza imprezka, więc.. damy radę. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zadomowienie
|
Aniqa super
![]()
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mloda dwa dni po terminie z om. Ja 14 dni, mama pila olej rycynowy do tej pory mi to wypomina ze taka uparta bylam ![]() ani_qa ciuszki sliczne a ostatnie polspiochy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze te wszystkie babki, ciotki, które wiszą na wózkiem i się ślinią ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
Co do gorących dłoni i stóp, to na szczęście nie mam tego problemu, ale za to dłonie mi strasznie puchną.. czasami w nocy muszę wstać i zdjąć obrączkę, bo czuję, że mi zaraz palec eksploduje...
Ja to mam kuzwa pecha. Pomalowalam w końcu pazury i tylko jak skończyłam nakładać drugą warstwę, pogoniło mnie na klopa.. a jeśli chodzi o pedi, to pokazałam sobie paznokcie i połowę palców (machalam praktycznie na oślep:p) i mam plan wymoczyć wieczorem stopy w gorącej wodzie żeby lakier zszedł ze skory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak zamkne okna, to chyba całkiem bym się zadusila, chociaż dzisiaj zadnego wiaterku nie ma, więc niewiele one dają, a myślałam że po deszczu będzie dziś tak fajnie... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
Zaczyna mnie ssać .. :/:/ idę zapachac się arbuzem
![]() Aniqa ja musze znaleźć jakiś inny txt niz ten co bylam ostatnio bo ładne rzeczy tam upolowałas ![]()
#4254 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To znaczy... duże biusty mogą czerpać korzyści ze spania w staniku, jednak tak ogólnie to lepiej spać, gdy nic nie uciska. Rola stanika i tak jest ogólnie mocno przeceniana ![]() ![]() Jeśli chodzi o modelowanie biustu, to ponoć, a owszem, noszenie non stop stanika da efekt jak gorset, ale nie wiem, czy to trzeba tak drastycznie. Ja wolę spać w luźnych rzeczach, inaczej mi niewygodnie. Do karmienia kupię 1-2 effuniaki i do tego jakąś taniochę. Effuniaki są drogie, ale mam pewność, ze będą wygodne. To jedyna marka, która w 99% przypadków pasuje, a już wolę jednak wybulić tę kasę i czuć się wygodnie niż przemęczać się w innych. Teraz nakupowałam tanich, bo mi było szkoda kasy i są niefajne (np. mam la senzę jakąś, esotiqa - niektóre modele są znośne, ale ten jakis niewygodny, Konrad jakiś itp.) A miałam 65c, teraz wbijam się w 65f, z esotiqa to nawet 65f jest przyciasne ![]() Cytat:
Znacz, ja uważam, że raczej bez szału, to raczej taki przepychacz, jak się ma zaparcia i nadwrażliwość na błonnik, to owsianka daje 100% gwarancji usunięcia zaparcia ![]() Byłam na wykładzie ostatnio bardzo dobrego lekarza i bardzo nie polecał mleka, zwłaszcza UHT (w czym się zgadzam, co nie znacz, że nie wypiję ![]() To tak nawiązując do tego, że widzę rozpoczęła się faza zdrowego odżywiania w wątku ![]() W sumie nie powinnam się odzywać, bo zjadłam na śniadanie: 2 malusie kawałki indyka duszonego z dodatkiem oliwy, trochę marchwianki z imbirem, maliny, borówki, mleko kokosowe, kilka ciastek owsianych (takie płaskie wafelki, ponoć na tłuszczu kokosowym i ciasto jest fermentowane) z miodem z dodatkiem gorzkiej czekolady (taki wynalazek) oraz kilka śliwek. Teraz pytanie do publiczności: dlaczego moje śniadanie było złe? ![]() ![]() Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-08-31 o 10:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A textil rulezz ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To tak jak z Pepco... u mnie w najbliższym kicha straszna, mały wybór. A w Rzeszowie jak byłam to nakupiłam jak głupia ![]()
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
Mujer moim zdaniem jest zdrowsza niż białe pieczywo albo słodkie płatki
![]() ![]()
#4258 |
Zadomowienie
|
Ech, myslę, że te stopy wymoczę, wymasuję i nasmaruję, bo zrobiłam jakiś krem do stóp
![]() ![]() A tymczasem, niech mnie ktoś wyrzuci z kompa, bo muszę posprzątać chałupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardziej interesują mnie te do karmienia ![]() ![]() Teraz to prawie nic nie jest zdrowe ;/ więc co polecasz na sniadanie? Mleko kokosowe jest tłuste? Nie wiem ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z takich niusików ciekawych, które słyszałam od chemika zainteresowanego żywieniem (bardzo wykształcony pan), to ponoć nadal jeśli ktoś nie może żyć bez pieczywa warto wybierać orkiszowe. Jest drogie, ale nie jest zmodyfikowane ciągle i jeśli ktoś jada gluten i lubi chlebki, to może być bardzo dobra alternatywa. Oczywiście, trzeba najlepiej piec samodzielnie ![]() Swoją drogą posiadam orkisz w dużej ilości, więc może w końcu się wezmę za pieczenie chleba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.