Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 09:06   #4201
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Jestem dziś jakaś zwiędła. Nigdy nie czekałam tak na chłodne dni, jak teraz
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:08   #4202
0enedue
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Halwaya 3 mam kciuki za samochód )

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Czubasek pochwal się zakupami ) od jakiego sprzedawcy zamawialas?

Hahha Aniqa widzę ze mamy ten sam tok myślenia

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:08   #4203
hope_35
Raczkowanie

Witam !

Adka - super zdjęcia! ujęcia rozchlapanej wody niesamowite.

Fionka ja wizytuje 3 września.

Jutro mam test z glukozy, od której godz nic już nie jeść?

W temacie wagi, u mnie też rośnie.....niestety. Wczoraj przytuliłam się i uwiesiłam na TŻ a on do mnie - Kochanie nie uwieszaj się na mnie kiedyś byłaś kruszynką, teraz jestes kruszyną....noooo

Ja z ciuszkami mam już komplet - dużo dostałam, trochę dokupiłam w lumpku i w sklepie. Został mi tylko kombinezon - śpiworek.

W temacie pozostałych rzeczy - kosmetycznych, kapielowych i dla mnie - znalazłam sprzedawcę z allegro, kóry ma sklep i te same ceny co na all - wiec podjadę osobiście., ale to pod koniec września/poczatek października.
Stary 2015-08-31, 09:09   #4204
0enedue
Zadomowienie

Ja właśnie mam akcje paznokcie .. liczę ze przez ciążę szybko wrócą do formy ..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-31, 09:09   #4205
zaneta_b
Rozeznanie

Hej, ja dzisiaj też kiepska noc :-( niestety ale głód wygrał i wstawałam o wpół do 2... Ale tylko danio zjadłam. Potem jeszcze wstałam chyba 2 razy na siku i w sumie od 5 nie śpię... Wstałam o 7, byłam już z mężem na zakupach, teraz leżę, może się zdrzemnę trochę?

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

A co do snow. Mi sie snil ksiadz. Spotkalismy sie w jakims hotelu i wital sie ze wszytskimi moimi znajomymi a do mnie.tylko ppwiedzial ze pprozmawiamy pozniej. No i zaciagnal mnie do pokoju i z tekstem ze on wszystko przemyslal i rezygnuje z kaplanstwa bo przypominam.mu jego pierwsza milosc i chce byc ze mna.

Za duzo romansow chyba ostatnio czytam...
Ale macie sny! Też mi się od razu skojarzyło z ptakami ciernistych krzewów :-D

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Witam się chlip w poniedziałek (
Coś się stało??? Skąd ten smutek?

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Hahha wiedziałam że coś jest na rzeczy z tym księdzem

Adka weź mnie ze sobą na te wakacje .
Adka mnie nie musisz zabierać na wakacje, ale ten... Tego... No... Ma ci kto domu popilnować na czas wyjazdu???

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
No.. ale pouzalalam się i juz mi lepiej hehe.. dzis też tyram od 18:00.

A.. i będziemy oglądać samochod. Koles ma na sprzedaż mazde6 takuya. My mamy mazde3 takuya (mieliśmy 6'tke, ale ja skasowalam w grudniu). Tz chce wrócić do większej bryki.. mi tam maly samochod pasuje.. jedyny problem przy wyjazdach.
Mazda 3
A mazda 6
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:14   #4206
czubasek20
Zakorzenienie

Sprzedawca juz w poleconych sylwina555

Wstawie zdj pozniej bo teraz leze na hamaku poki chlodbo w miare
Zamowilan wszystko 62 ale to wydaje mi sie takie duzeee, jak mlody bedzie mial na ostatnim usg wage do 3,5 kg to dokupie cos ba 56 chyba.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:15   #4207
mujer
Zadomowienie

Hejka
Ponieważ dopiero wróciłam i spełzam z łóżka, to tylko tak na szybko, bo może macie jakiś cudowny patent na stopy...

Straszliwie mnie bolą. Nie wiem już, czy to jakaś odciążowa opuchlizna, czy to ból od kontuzji, czy to od butów, które mnie strasz odgniotły i zmasakrowały. Mam teraz bąble, słoniową skórę, piecze mnie to, trochę spuchło i jest takie wszystko jakby gorące. Nigdy się stopami nie zajmowałam, nie wiem, co tu sobie z nimi zrobić :/

A właśnie - przeszłam w fazę "strasznie mi gorąco". I pocę się przy byle wysiłku :/ A stopy i ręce często mam nieznośnie gorące :/ Ma któraś tak? Bo ja się czuję jak z wmontowanym dodatkowym grzejnikiem, a z natury nie jestem nagrzana
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 09:17   #4208
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Hahha Aniqa widzę ze mamy ten sam tok myślenia

Mazdy w ogóle są piękne Szczególnie te nowe Zresztą teraz takie auta jeżdżą po ulicach, że tylko pieniądze mieć

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Sprzedawca juz w poleconych sylwina555

Wstawie zdj pozniej bo teraz leze na hamaku poki chlodbo w miare
Zamowilan wszystko 62 ale to wydaje mi sie takie duzeee, jak mlody bedzie mial na ostatnim usg wage do 3,5 kg to dokupie cos ba 56 chyba.
Czekamy cierpliwie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hejka
Ponieważ dopiero wróciłam i spełzam z łóżka, to tylko tak na szybko, bo może macie jakiś cudowny patent na stopy...

Straszliwie mnie bolą. Nie wiem już, czy to jakaś odciążowa opuchlizna, czy to ból od kontuzji, czy to od butów, które mnie strasz odgniotły i zmasakrowały. Mam teraz bąble, słoniową skórę, piecze mnie to, trochę spuchło i jest takie wszystko jakby gorące. Nigdy się stopami nie zajmowałam, nie wiem, co tu sobie z nimi zrobić :/

A właśnie - przeszłam w fazę "strasznie mi gorąco". I pocę się przy byle wysiłku :/ A stopy i ręce często mam nieznośnie gorące :/ Ma któraś tak? Bo ja się czuję jak z wmontowanym dodatkowym grzejnikiem, a z natury nie jestem nagrzana
Mujer chciałabym, ale nie pomogę... Nigdy nie miałam problemu ze stopami...
Ale po Twoim opisie to serio to musi być nieznośne ...
Stary 2015-08-31, 09:17   #4209
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Przyszla pierwsza czesc ubranek dla malego

Sliczne sa i sprzedawce tez polecam

I jeszcze dostalam bon z pracy 200 zl wiec bede mogla jeszcze kombinezon zamowic w tym miesiacu
Super z tym bonem, gratuluję :-D Pokazuj ubranka! :-D i napisz jeszcze raz sprzedawcę bo zapomniałam od kogo brałaś ;-)

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Witam !

Adka - super zdjęcia! ujęcia rozchlapanej wody niesamowite.

Fionka ja wizytuje 3 września.

W temacie wagi, u mnie też rośnie.....niestety. Wczoraj przytuliłam się i uwiesiłam na TŻ a on do mnie - Kochanie nie uwieszaj się na mnie kiedyś byłaś kruszynką, teraz jestes kruszyną....noooo

Ja z ciuszkami mam już komplet - dużo dostałam, trochę dokupiłam w lumpku i w sklepie. Został mi tylko kombinezon - śpiworek.

W temacie pozostałych rzeczy - kosmetycznych, kapielowych i dla mnie - znalazłam sprzedawcę z allegro, kóry ma sklep i te same ceny co na all - wiec podjadę osobiście., ale to pod koniec września/poczatek października.
Jeszcze jesteś kruszyna więc nie jest źle :-D
A z tą glukoza to z tego co wiem to w miarę normalnie powinno się zjeść kolacje... Tylko chyba owoców się nie powinno na noc
Stary 2015-08-31, 09:17   #4210
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope_35 Pokaż wiadomość
Różnie piszą. 8-12 godzin. Ja zjadłam kolację o 19, a krew miałam pobieraną o 7:15

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:19   #4211
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Mój Mąż wyjeżdża jutro i wraca w piątek. Ja nie wiem jak ja będę sama spać, od ślubu nie musieliśmy spać oddzielnie
Mój pracuje na nocki tez, wiec co raz śpię samą, albo on śpi sam, ale miesiąc czasu to dużo, my przez pół roku spaliśmy oddzielnie, jak oddelegowali mnie do pracy 250 km od domu, ale przynajmniej raz w tygodniu byłam w tedy w domu ;/

Pierwsze noce pewnie nie będą fajne, ale przyzwyczaisz się i jakoś minie, no i tu noca tez czasami kwitnie życie, więc jakoś to przetrwasz
Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Mmm.. ale bym zjadła! Niestety mam tylko jajko ze składników

Ale miałam sen- śniło mi się, że mały urządzal akrobacje w brzuchu, a po pewnym czasie patrzę, a on odcisnął w brzuchu swoją twarz wszystko było super widoczne. Szybko obudziłam TZ-a i chwilę podziwialismy. Nagle mały znowu zaczął się wiercic i z brzucha (oczywiście wszystko działo się pod skórą, bez żadnych drastycznych akcji) wyłoniła się jego rączka i jak chciałam ja wcisnąć z powrotem, to chwycił mnie mocno za palec
Ale super sen, mi też się już nasza Mała raz snila

Cytat:
Dolinka jaki sen

Czubasek miesiąc rozłąki to bardzo dużo wiec nie dziwie się ze nie miałaś ochoty go nigdzie wypuszczać

Tym akcentem rozpoczynam zdrowy miesiąc

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Czubasek ! Masz jakiś romans z księdzem na sumieniu ??
Pycha!

Jak robicie owsianke? Bo ja kiedyś zrobiłam u jakoś mi nie wyszła chyba, może sprobowalabym jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

U mnie przez ostatni tydzień 0,6 kg W sumie to 4,8. Marzę o tym, żeby w 10 się zmieścić rosi:

Jaki fajny sen

wybacz

Nie dziękuję Mocz już zawieziony. Najbardziej ciekawi mnie posiew, bo nie chciałabym kolejnego antybiotyku... No, ale kilka dni muszę poczekać

Widzę, że wszystkie miałyśmy kiepską noc.
Ja nie mogłam spać, bo byłam świadoma, że rano muszę wstać wcześnie i nigdy wtedy nie mam spokojnego snu. No i króko spałam, bo późno się położyłam...

Zleci szybciutko
Też marze tylko o 10 kg na koniec, ale widzę, że chyba mi to jednak nie wyjdzie ;/ a na początku czerwca, mam w bliskiej rodzinie wesele, Tz siostra wychodzi za mąż, będzie cała rodzina i nie chce wyglądać jak słoń, bo zawsze byłam szczupła i jażdy mnie będzie ocenial, juz to widzę
Cytat:

I jeszcze dostalam bon z pracy 200 zl wiec bede mogla jeszcze kombinezon zamowic w tym miesiacu
Pokaż, pokaz jaki sprzedwaca?

Zapomniałam się przywitać, witajcie

Ja miałam straszną noc, bo o 3 znudziły mnie blyski i grzmoty, bo była burza, wstałam, powylaczalam komputery i tv, przy okazji sie wysikalam i dalej położyłam, ale oczywiście żadne, dopiero jak burza przejdzie, dobrze, ze dziś Tz że mną był, bo ran tak huknelo mocno, że na łóżku aż podskoczylam i budziłam go żeby mnie przytulil, nienawidzę burz, strasznie się ich boję ;/ potem jakos zasnelam i dopiero wstałam i jestem zła, bo albo muszę wstawać niewyspana, albo się wysypiac i chodzic z bólem głowy, już mi znowu glowa od rana dokucza ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-31 o 09:22
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 09:19   #4212
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Hejka

Ja tak mam. I to się pogarsza. Bo najpierw było tylko gorąco. A teraz stopy i dłonie pocą mi się nawet jak tylko leżę na łóżku. To jest okropne Strach się do czegokolwiek dotknąć.

synek
Stary 2015-08-31, 09:20   #4213
agrita8
Raczkowanie

Hej wszystkim Witam się w poniedziałek

kalusia87
dzięki za bloga, świetny

Adka pytałaś o nasz remont. Mamy 2 opcje i jeszcze się nie zdecydowałam co wole zrobić - albo przenosimy kuchnię do salonu (mamy miejsce na aneks kuchenny) żeby w obecnej kuchni zrobić pokój dla synka,
albo z części przedpokoju robimy garderobę, wtedy wywalamy dużą szafę z sypialni i tam dla maluszka robimy kącik

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Agrita kupiłam zwykły. Przy córce po porodzie piersi zmieniły jeszcze rozmiar, więc uznałam ze tym razem moze być podobnie a nie lubię mieć niedopasowanego biustonosza
.
w takim razie też chyba kupię jeszcze zwykły, miałam plan żeby juz mieć takie do karmienia

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam takie rzeczy!
My remontowaliśmy niedawno prawie całe mieszkanie. Prawie bo zrobiliśmy sobie kilka miesięcy przerwy i teraz robimy łazienkę.
I dzisiaj tak siedliśmy z TŻ i on pyta: ej, a co my będziemy robić jak skończymy łazienkę? Ale nudno będzie!
bardzo dobrze to rozumiem, ja u siebie nie mogę sie doczekać zmian, na szczęście w tym tyg będę miała mały przedsmak bo wymieniamy płytki na balkonie jeeeee

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
To ja jeszcze poproszę, wizyta 7.09, i jeszcze że będzie Jakub
piękne imię, mój synek by się tak nazywał - gdyby nie moja siostra, która była pierwsza

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
przy kp dobry stanik jest podstawą, jeśli ten co nosicie, jest ok, zawsze można przerobić go na karmnik, przymierzam się do przeróbki ciazowego i w poprzedniej też tak robiłam ...
do spania od niedawna mam lateksowy i to prawdziwe cudo....
na obiadek była zupa cebulowa i gulasz drobiowy z mizerią i salatą
jaki lateksowy stanik do spania?? moja wyobraźnia poszybowała i zobaczyłam coś takiego https://www.google.pl/search?q=stani...w=1366&bih=631 powiedz jaki to stanik bo domyślam się, że nie śpisz w stroju policjantki
ja na razie śpię bez, ale zaczyna być mi niewygodnie i chyba coś kupię... nie wiem może jakiś sportowy będzie dobry?
dziewczyny, któraś w WAs śpi w staniku??

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-08-31 o 09:34
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:22   #4214
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Hejka

Ja niestety nie pomogę ale chętnie się podłączę pod temat. Ja staram się mało chodzić ze względu na bóle w bożenie ale i tak mam stopy i dłonie ciepłe, stopy nawet gorące... I bordowe aż od spodu. I pocą mi się bardzo a wcześniej tak nie miałam. Także to chyba cionża... Tylko że u ciebie dochodzą jeszcze bąble i odgniecenia... Biedna :-(
Stary 2015-08-31, 09:23   #4215
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
ja na razie śpię bez, ale zaczyna być mi niewygodnie i chyba coś kupię... nie wiem może jakiś sportowy będzie dobry?
Ja nawet w dzień chodzę bez stanika. Zakładam tylko jak mam do ludzi wyjść ;P

synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 09:30   #4216
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:

kalusia87
dzięki za bloga, świetny

Adka pytałaś o nasz remont. Mamy 2 opcje i jeszcze się nie zdecydowałam co wole zrobić - albo przenosimy kuchnię do salonu (mamy miejsce na aneks kuchenny) żeby w obecnej kuchni zrobić pokój dla synka,
albo z części przedpokoju robimy garderobę, wtedy wywalamy dużą szafę z sypialni i tam dla maluszka robimy kącik

bardzo dobrze to rozumiem, ja u siebie nie mogę sie doczekać zmian, na szczęście w tym tyg będę miała mały przedsmak bo wymieniamy płytki na balkonie jeeeee

piękne imię, mój synek by się tak nazywał - gdyby nie moja siostra, która była pierwsza

jaki lateksowy stanik do spania?? moja wyobraźnia poszybowała i zobaczyłam coś takiego https://www.google.pl/search?q=stani...w=1366&bih=631 powiedz jaki to stanik bo domyślam się, że nie śpisz w stroju policjantki
Co do remontu to ja bym chyba na razie wolała druga opcje, ze zrobieniem miejsca w sypialni żeby mieć maluszka przy sobie...
A w staniku na razie nie wyobrażam sobie spać... Ale chyba trzeba będzie, co? Tym bardziej jak chce karmić...
Stary 2015-08-31, 09:31   #4217
0enedue
Zadomowienie

Sylwuska ja wsypuje owsianke do garnka wlewam mleko ( dzisiaj większość wody ) i czekam aż zacznie bulgotac .mieszam i juz wiem ze niektórzy wolą owsianke bardziej Wodnita ja mleko czy wodę ograniczam do minimum .. i często dosypuje jeszcze nasiona chia..

Mujer ze stopami nie pomogę

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-31, 09:33   #4218
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Chwal się!

I pisz który to sprzedawca

Ja też dziś czekam, bo mają przyjść paczki z all (w tym kocyk ).
Pochwal się jak bedziesz miała je u siebie i mam prośbę, jeśli chodzi o zdjęcia, jak byś mogła je Robić w naturalnym świetle, chodzi mi o kolory, bo tez mi sie te podobają, na aukcji widzę, że,ten minky to nie jest taki jasny różowy, tylko,jakby trochę brzoskwiniowy, dasz radę jakoś to uchwycić? Albo po prostu opisz jak dojdzie do Ciebie to wtedy też biorę tyłek przed komputer i w,końcu cos zamawiam

A przypomniało mi się jeszcze odnośnie materaca, na allegro go zamawiasz?
Cytat:
Hejka

Mi od jakiego czasu, jak długo chodzę to tylko masakrycznie palą mnie stopy, tzn podeszwy, ale takiego problemu jak Ty nie mam, więc nic sensownego nie jestem w stanie poradzić ;/

Cytat:

kalusia87
dzięki za bloga, świetny

jaki lateksowy stanik do spania?? moja wyobraźnia poszybowała i zobaczyłam coś takiego https://www.google.pl/search?q=stani...w=1366&bih=631 : powiedz jaki to stanik bo domyślam się, że nie śpisz w stroju policjantki
Przyłączam się do pytania, nigdy nie spałam w staniku, mam małe cycki i nigdy mi nie przeszkadzały, ale chętnie się dowiem jaki proponujecie.

W ogóle czy do karmienia zamierzacie kupić jakieś drozsze? Z jakiej firmy? Możecie coś polecic? Jeszcze nie kupuje, ale na stanowiskach raczej się nie znam, bo zawsze kupowałam na targu, albo w pepco wlasnie, nie miałam nigdy drozszego, a skoro później ma to duże znaczenie na wygląd piersi, to chciałabym kupić coś lepszego

Stary 2015-08-31, 09:35   #4219
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Ja mam taki problem ze stopami od kilku dni, wczoraj to byla masakra bo jeszcze mi spuchly.
Patentu nie mam :/
Tyle ze chodze bez butow prwie caly czas, wtedy mi lepiej troche.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 09:35   #4220
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska ja wsypuje owsianke do garnka wlewam mleko ( dzisiaj większość wody ) i czekam aż zacznie bulgotac .mieszam i juz wiem ze niektórzy wolą owsianke bardziej Wodnita ja mleko czy wodę ograniczam do minimum .. i często dosypuje jeszcze nasiona chia..

Mujer ze stopami nie pomogę
Czyli nalewasz wody tak żeby tylko przykrywalo owsianke, jeśli chcesz gesta? A co to są za nasiona i gdzie je kupić? Mają jakieś dobre dzialanie? I jaki,mają smak?

Stary 2015-08-31, 09:35   #4221
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Też marze tylko o 10 kg na koniec, ale widzę, że chyba mi to jednak nie wyjdzie ;/ a na początku czerwca, mam w bliskiej rodzinie wesele, Tz siostra wychodzi za mąż, będzie cała rodzina i nie chce wyglądać jak słoń, bo zawsze byłam szczupła i jażdy mnie będzie ocenial, juz to widzę

Ja miałam straszną noc, bo o 3 znudziły mnie blyski i grzmoty, bo była burza, wstałam, powylaczalam komputery i tv, przy okazji sie wysikalam i dalej położyłam, ale oczywiście żadne, dopiero jak burza przejdzie, dobrze, ze dziś Tz że mną był, bo ran tak huknelo mocno, że na łóżku aż podskoczylam i budziłam go żeby mnie przytulil, nienawidzę burz, strasznie się ich boję ;/ potem jakos zasnelam i dopiero wstałam i jestem zła, bo albo muszę wstawać niewyspana, albo się wysypiac i chodzic z bólem głowy, już mi znowu glowa od rana dokucza ;/
Mi się obiło o uszy, że u nas w rodzinie też będzie wesele w maju w przyszłym roku. Nie wiem czy zostaniemy zaproszeni i nie wiem czy w ogóle pójdziemy.
Raz, że kosztować będą chrzciny (chociaż w głowie mi siedzi, żeby nie robić imprezy), a dwa, że nie wiem czy będę miała ochotę na imprezę z dzieckiem przy piersi, bo chciałabym jeszcze wtedy karmić

Ja lubię burzę, ale jestem spokojniejsza jak mąż jest ze mną. Jak go nie ma to zawsze się martwię.

Cytat:
Ja śpię bez. W dzień noszę, na wieczór już po kąpieli ściągam.
Stary 2015-08-31, 09:36   #4222
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
niestety kolejna bezsenna noc a tż śpi więc nadrabiam
Cytat:
Dzień dobry ) ! Kolejna ciężka Noc za mną najpierw kulałam się z boku na bok u nie umiałam zasnąć a później .. siku .. picie itp..wrr..

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Dzisiejsza noc koszmarna prawie w ogóle nie spałam no szopka a zmęczona poszłam spać a od 6stej pod domem goście trawę zaczęli kosic no prostu zwariować można! !
Witam w klubie!
Walcowałam się do 4, z przerwą na jedną krótą drzemkę, który mnie tylko odświezyła i dalej było po spaniu.
Pierdziele, nie ma spania w dzień, nawet drzemeczki małej, bo takie są później efekty!

Póki co dobrze się czuję - poza tym, że mi gorąco i bleeee, ale ciekawe co będzie dalej. Spałam w sumie 4h, więc obstawiam zjazd mocy za kilka godzin.
Dobrze, że mam dzisiaj trochę rzeczy do ogarnięcia, w tym dwa wyjścia, więc dzień zleci.

Wiecie, że mój Mały Kosmita, cały ten czas buszował w brzuchu. Normalnie, aż zaczęłam z nim gadać z nudów w pewnym momencie - przynajmniej się samotna wtedy nie czułam.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
dolinka fajny sen, mi się moje dziecię w ogóle nie śni
a i gratuluję przeprowadzki
Mój mi się śnił tylko raz i.. to był koszmar, więc dziękuje za więcej!

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Jestem dziś jakaś zwiędła. Nigdy nie czekałam tak na chłodne dni, jak teraz
Ja też!

Cytat:

Mnie jest często w stopy gorąco, jak na dworzu są takie upały.
Jedyny u mnie sposób, to miska, chłodna woda i moczę - wtedy jest lepiej na jakiś czas.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:37   #4223
agrita8
Raczkowanie

Sweet ja przed ciążą też najchętniej bez miałam fajne B i byłam happy
ale teraz jestem już prawie 2 rozmiary do przodu i nie czuję się z tym komfortowo....
dlatego tak wałkuję temat staników
Stary 2015-08-31, 09:41   #4224
benita84
Zadomowienie

witam się to mógł być taki miły dzień.... co mnie pokusiło żeby stanąć na wadze ważę już tyle co w pierwszej ciąży przed porodem

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja leze i cos mnie brzuch boli
Sama nie siem czy to normalne ze hak np sie nachodze to mnie ciagnie, moze nie ze boli ale czuje
nie wiem czy to normalne ale ja też tak mam, jak połażę albo muszę synka wziąć na ręce (16kg) to później właśnie mnie tak brzuch ciągnie. Zwykle jak się położę na chwilę to przechodzi. Gin mnie badał i mówi że nic się złego nie dzieje. Podpytam go jeszcze o to przy następnej wizycie.

Cytat:
Mój Mąż wyjeżdża jutro i wraca w piątek. Ja nie wiem jak ja będę sama spać, od ślubu nie musieliśmy spać oddzielnie
my z tżtem prawie od początku w rozjazdach także już teraz rozstania takie do 2tyg nie robią na mnie wrażenia ale jak u Was to pierwsze to na pewno dziwne uczucie

Cytat:

Czekamy na zdjęcia

i Ani_qa obiecała dziś zdjęcia ostatnich zakupów
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:42   #4225
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też głównie chodze wolna i dobrze mi z tym.

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
A w staniku na razie nie wyobrażam sobie spać... Ale chyba trzeba będzie, co? Tym bardziej jak chce karmić...
Ja też nie. Czasem w ciągu dnia jak się położę to zaraz mnie gniecie wszystko.
Ale te do karmienia to pewnie będą takie miięciutkie, więc nie powinno byc źle.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:43   #4226
acapella
Zadomowienie

Hejka!
Na stopy to ja mam sposób moczyć w misce w wodzie z solą, taką zwykła kuchenną może być jakaś specjalna wiadomo, ale zwykłą to zawsze ma się pod ręką. Daje ulgę

No właśnie co z tymi stanikami... Ja zawsze kupowałam w Esotiq, tam mi staniki pasowały i nie były masakrycznie drogie, niestety skończyły się dla mnie rozmiary bo nosiłam 65g i nie ma większych i przerzuciłam się na bazarkowe, ale czuję, że one nie trzymają tak dobrze... Boję się, że mi oklapnie wszystko. Czy któraś z was zna coś niedrogiego z tych takich firm, które mają porządną rozmiarówkę?

Ja śpię bardzo dobrze ostatnio, odpukać :P I też mi się śni mały ciągle, że mi przez brzuch widać twarz jego albo rączkę czy coś A to wszystko przez to, że coraz bardziej go czuć i widać

Halwaya współczuję Ci tej pracy naprawdę, twarda jesteś. Praca w nocy, w dzień opieka nad dzieckiem, naprawdę szacun!!
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:43   #4227
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo

Cytat:
Mi się obiło o uszy, że u nas w rodzinie też będzie wesele w maju w przyszłym roku. Nie wiem czy zostaniemy zaproszeni i nie wiem czy w ogóle pójdziemy.
Raz, że kosztować będą chrzciny (chociaż w głowie mi siedzi, żeby nie robić imprezy), a dwa, że nie wiem czy będę miała ochotę na imprezę z dzieckiem przy piersi, bo chciałabym jeszcze wtedy karmić

Ja lubię burzę, ale jestem spokojniejsza jak mąż jest ze mną. Jak go nie ma to zawsze się martwię.

Ja śpię bez. W dzień noszę, na wieczór już po kąpieli ściągam.

U nas tez wesele w nastepnym roku. W czerwcu, u sasiada. Niby nie rodzina ale bardzo sie lubimy i nie wyobrazam sobie nie isc.

Stary 2015-08-31, 09:45   #4228
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Pochwal się jak bedziesz miała je u siebie i mam prośbę, jeśli chodzi o zdjęcia, jak byś mogła je Robić w naturalnym świetle, chodzi mi o kolory, bo tez mi sie te podobają, na aukcji widzę, że,ten minky to nie jest taki jasny różowy, tylko,jakby trochę brzoskwiniowy, dasz radę jakoś to uchwycić? Albo po prostu opisz jak dojdzie do Ciebie to wtedy też biorę tyłek przed komputer i w,końcu cos zamawiam

A przypomniało mi się jeszcze odnośnie materaca, na allegro go zamawiasz?

W ogóle czy do karmienia zamierzacie kupić jakieś drozsze? Z jakiej firmy? Możecie coś polecic? Jeszcze nie kupuje, ale na stanowiskach raczej się nie znam, bo zawsze kupowałam na targu, albo w pepco wlasnie, nie miałam nigdy drozszego, a skoro później ma to duże znaczenie na wygląd piersi, to chciałabym kupić coś lepszego
Postaram się zrobić jak najlepsze zdjęcia Na pewno w naturalnym świetle Ten kocyk ma taki kremowy (?) spód chyba

Materac zamówiłam u producenta czyli na stronie Hevea, bez logowania.
Na all możesz kupić jakieś 40 zł taniej jeśli jest darmowa przesyłka, ale stwierdziłam, że w razie jakiejkolwiek reklamacji później to łatwiej będzie to rozwiązać bezpośrednio u producenta.
Zresztą zauważyłam, że niektóre firmy właśnie bardziej się przejmują reklamacjami jak się bezpośrednio u nich kupowało.
Ale zakładam, że nie będzie takiej potrzeby

Ja póki co o staniku do karmienia nie myślałam jeszcze
Stary 2015-08-31, 09:46   #4229
agrita8
Raczkowanie

Madziejka jak robisz gulasz drobiowy? z piersi czy z udek? przerzucam się na drób i szukam fajnych przepisów
Stary 2015-08-31, 09:47   #4230
0enedue
Zadomowienie

Nasionka są w sumie bez smaku ale są podobno zdrowe
kiedyś kupiłam na wagę w auchanie puddingi z nich można robić ..
A ja dodaje bo musze je wykończyć a pudding średnio mi podchodzi .
Co do właściwości dużo wapna żelaza. . Kwasów omega 3 z tego co pamiętam
Tak dokładnie tylko tyle żeby ją przykrylo

Aniqa no właśnie gdzie są zdjęcia już prawie 11 !!

Iga 14.12.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości