Shih Tzu - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-19, 13:06   #4261
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Shih Tzu

Cytat:
Napisane przez dekoratorka 14 l Pokaż wiadomość

Ps.tylko uważaj,bo zaraz na Ciebie zaczną jechac ...

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 13:20   #4262
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość

Motylku,
ale to prawda, nie zawsze jesteście fear wobec innych. Nie dopuszczacie do mysli,ze ktos ma inne zdanie. Z całym szacunkiem,ale to prawda. Przepraszam,ze tak brzydko to zabrzmiało. Ale chodzi mi o to,ze zaraaz wybuchnie skandal
dekoratorka 14 l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 13:28   #4263
aferaa
BAN stały

One nie muszą być fear bo są fair .........
aferaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 13:30   #4264
Smutna_Myszka
Raczkowanie

Odezwała się najmądrzejsza która jak zwykle nie ma sie czego czepić.
Smutna_Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 13:32   #4265
aferaa
BAN stały

Wiesz, jak czytam ten wątek, to się czasem dowartościowuję. Sama nie wiem dlaczego.....
Stary 2008-11-19, 13:32   #4266
motylek1007
Zakorzenienie

mi jednak sie wydaje ze wy nie konca rozumiecie w czym rzecz....i co chodzi z psami rasowymi.
Ja sie łudze ze jak ktos chce psa bez rodowodu tak naprawde nie jest oblatany w tym temacie (tak samo jak Cosmaaaaaaa) a na takiej niewiedzy wlasnie bazuja pseudohodowcy, wiec wole uswiadomic co i jak jest.

przyznaje ze jak widze lekkomyślonsc tematu, nie wspominajac jak ktos kretyńsko rozmnaza psy, to mnie strzela w kosciach...

w gruncie rzeczy chodzi nam o to samo - o dobro psa - ale rozmnazanie go i powoływanie na swiat w sposob bezmyslny tylko mu szkodzi

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-19, 13:38   #4267
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aferaa Pokaż wiadomość
One nie muszą być fear bo są fair .........

Nie przeczę i mowię,ze to bardzo dobre specjalistki psie , ale z całym szacunkiem na ludziach się nie znacie ... Nie wiecie ile to im przykrości sprawia

Weźmy sobie przykład ...
Nowa wizażytka loguje się na forum, dopiero co kupiła sobie pieska ,ale niesety bez rodowodu. Piszę wam o tym ,ze to jej pierwszy piesek ,b. się cieszy, musi się z kims podzielic tą nowiną. Pies ma wszystkie szczepienia jest zdrowy [przynajmniej na razie] . To świezo upieczona "mamusia".
Wchodzi na forum piszę wam o to , a wy już na 'dzien dobry' ,ze jest nieodpowiedzialna. Pies z pewnoscią jest chory itd... Jak ona musi się czuć !!! Tyle radosci i nagle co... Cały czas obesesyjnie zaczyna patrzec na psa i szukac jakiejs choroby ,bo na pewno ją ma !! A kupila przeciez psa od rodziny ze sprawdzonego zrodla [wypadek] ,ale wie ,ze rodzice są rodowodowi a to byl czysty przypadek to jej bliska rodzina !!! Dziewczyna zaczyna nabierac dystansu do wlasnego psa ! Po co szukacie probelmu dopoki go nie ma !! Zniszczycie radosc tej dziewczynie !! Po co na zapas ma się martwic.

To byl oczywiscie tylko przyklad,ale takie sytuacje zdarzają się codziennie. Probuje wam to wyjasnic,wy nie chcecie tego sluchac, bo powiedzmy jestem glupia i niedojrzala Dobrze, ja chce pomoc tylko takim dziewczynom ,a jezeli bedzie problem to one nie oczekuja wyzwan od najgorszych ,ale rad co maja robic. Bo na co im te krzyki one chyba same dobrze wiedza,ze popelnily blad ??!!
Mam nadzieje,ze mnie rozumiecie.. Chociaz czesc,jesli nie to trudno...

I musicie wiedzieć,ze bardzo was cenię i doceniam,bo jestescie swietnymi ekspertami. Zwłaszcza ty aferoo jesteś swietna,ale nie kazdy jest taki... Musicie to zrozumieć
Stary 2008-11-19, 13:43   #4268
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
w gruncie rzeczy chodzi nam o to samo - o dobro psa - ale rozmnazanie go i powoływanie na swiat w sposob bezmyslny tylko mu szkodzi

Tak motylku,
mi też o to chodzi !!! No ,ale jesli juz powiedzmy jest pseudohodowla,ktora rozmonozyla te psy Bo zawsze się taka znajdzie, my swiata nie zwojujemy. I nikt nie wezmie od niej psa to co się z nimi stanie... Poumierają,bo ten pseudo się nimi nie zajmie, nie bedzie mial na to kasy. Nie lepiej zeby ktos wzial psa do domu i okazal mu trochę milosci. Dla mnie jesli ktos bierze psa bez rodowodu musi byc po prostu bogaty... Bo nigdy nie wiadomo co przyniesie życie.
Stary 2008-11-19, 13:45   #4269
motylek1007
Zakorzenienie

tylko spójrz na to tez tak ze biorąc psa od pseduo pokazujemy mu ze ma rynek zbytu i nie wazne dla niego czy robimy to z litosci bo nam zal tych psów, czy kupujemy bo kupujemy, wazne ze on zarabia to mnozny bo znowu sie ktos zlituje i psa wezmie

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-19, 13:58   #4270
patrycja060
Raczkowanie

GG do patrycja060

Mysle ze jestem pewna. Psiaczka ktorego mam tez kupilambez metryczki z "domowej" tego nawet nie mozna nazwac hodowla. I jedyne co mial to przepuklinke. Moj wujek jest weterynarzem i powiedzial ze to sie zdarza pieskom nawet z metryczka i ze weterynarz w poczatkowej fazie rozwoju pieska nie moze jednoznacznie okrelic przy przepuklinke trzeba operowac czy nie( bo czasem sie wchlaniaja).
Ale dzis jest swietnym zdrowym Piesiolkiem ktorego kocham ponad zycie
Dlatego ponawiam moja prosbe

POMOZCIE!!!
Nie orientujecie sie czy ktos nie ma do sprzedania suczki shih-tzu?
Oboje rodzice nie musza byc tej rasy, sunia nie musi miec rodowodu...
patrycja060 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-19, 13:58   #4271
patrycja060
Raczkowanie

GG do patrycja060

Ale bardzo dziekuje za troske kochane posiadaczki shih tzu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 13:59   #4272
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
tylko spójrz na to tez tak ze biorąc psa od pseduo pokazujemy mu ze ma rynek zbytu i nie wazne dla niego czy robimy to z litosci bo nam zal tych psów, czy kupujemy bo kupujemy, wazne ze on zarabia to mnozny bo znowu sie ktos zlituje i psa wezmie

Tak,
nigdy nie bedzie dobrze . Jesli ulitujemy się nad psami z jednej str. dobrze z drugiej zle. A jesli sie nie ulitujemy to one pomrą i bedziemy miec wyrzuty sumienia
Ja uwazam ze rodowod nie jest najwazniejszy tylko milosc ,ale mi nie chodzi o pseudohodowcow ,ale o schroniska... Kundelki wcale nie sa gorsze od "rasowcow" wrecz przeciwnie w kundlach piekne jest to ,ze prawie nie ma ich identycznych kazdy jest inny i na swoj sposob śliczny :zakochany: . A jesli np. kupimy labradora to kazdy wyglada tak samo i zero oryginalności. a kundelki są oryginalne. Nie mowie ,ze rasowe psy są brzydkie,bo są sliczne,ale brakuje im tego 'czegos'

Kocham wszystkie psy nawet te od psedo,ale ich wlasciecieli [pseudohodowcow] nie nawidzę !!!
Stary 2008-11-19, 14:01   #4273
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja060 Pokaż wiadomość
Ale bardzo dziekuje za troske kochane posiadaczki shih tzu
Nie ma za co , i cieszę się ,zę jest to przemyslana decyzja

Moj york tez nie ma rodowodu,bo dostałam go od wujka na Gwiazdkę 3 lata temu i także nigdy nie chorował
Stary 2008-11-19, 14:05   #4274
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Nie orientujecie sie czy ktos nie ma do sprzedania suczki shih-tzu?
Oboje rodzice nie musza byc tej rasy, sunia nie musi miec rodowodu...
chcesz mixa jamnika i shih tzu? czy jakis inny?
moze wezmiesz szczeniaka ze schroniska po prostu skoro nie zalezy Ci na rodowodzie

szczerze mówiac jestem przerażona ze tak ci obojetne kim byli rodzice

Cytat:
Tak,
nigdy nie bedzie dobrze .
dlatego mowie ze jak pseudo zobaczy ze nie ma zbytu przestanie psy mnozyc, bo za darmo nie bedzie oddawal do schroniska.....a biorac psa tego ratujemy, kolejnego powołujemy
niestety nie da sie zrobic tak zeby wziac psa i on juz ich nie mnozyl (nie mowie o wpadkach, bo to cos innego)

Cytat:
Kundelki wcale nie sa gorsze od "rasowcow"
oczywiscie, wszystkie tak twierdzimy

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-19, 14:05   #4275
patrycja060
Raczkowanie

GG do patrycja060

ALe moj Yoschiczke nie tak do konca jest zdrowy:P bo ona ma chorobe przenoszona droga milosna:P do kogo nie podbiegnie to go w sobie rozkochuje nawet moja babcia przeciwniczka psow jak do mnie dzwoni to najpierw sie pyta o Niego a dopiero pozniej co u mnie slychac :P
Ale wydaje mi sie ze wiekszasc psiaczkow ma obiawy tej strasznej "choroby" :P
Stary 2008-11-19, 14:10   #4276
patrycja060
Raczkowanie

GG do patrycja060

[quote=motylek1007;9781028]chcesz mixa jamnika i shih tzu? czy jakis inny?
moze wezmiesz szczeniaka ze schroniska po prostu skoro nie zalezy Ci na rodowodzie

Mixa jamnika juz mam:P wolalabym aby to byl bardziej shih tzu moze pomieszany z pekinczykiem bo to pokrewna rasa.
Ze schroniska bardzo chetnie tylko ze jest maly problem ze jakbym weszla tam to wyszlabym cholernie przygnebiona i smutna ze nie moge pomoc wszystkim zwierzaczkom, wiec wole sie trzymac z daleka od takich miejsc... Poza tym chce zeby suczka pasowala do moje gentelmena :P
A jesli chodzi o rodzicow to brzydko mowiac "wisi" mi to czy byli jakimis championami bo ja nie mam zamiaru jezdzic na zadne wystawy, ani zapuszczac jej wlosow. To ma byc kolejny czlonek naszej rodziny, ktorego chcemy obdarzyc miloscia a nie chwalic sie nim przed innymi...
Stary 2008-11-19, 14:12   #4277
aferaa
BAN stały

Mnie zawsze intryguje nazwa "domowa" hodowla. Powiedzcie mi co to dla was znaczy?
Stary 2008-11-19, 14:14   #4278
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
wolalabym aby to byl bardziej shih tzu moze pomieszany z pekinczykiem bo to pokrewna rasa.
o boze dziewczyno

nie mozna mieszac róznych ras

naparwde idz do schroniska i wez jakiegos, tam sa naparwde rozne psy i takie shiz tzakowe tez.
Najlepiej wejdz na dogo i sobie poczytaj

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-19, 14:16   #4279
patrycja060
Raczkowanie

GG do patrycja060

Wedlug mnie hodowla to miejsce gdzie wiedza generalnei wszystko na temat danej rasy, posiadaja rowniez pieski "pewne" ktore nie maja wad genetycznych lub tez uprzedzaja o tym chcacych kupic szczeniaczka. Maluchy sa po rodowodowych rodzicach.
Mysle ze nie ma czegos takiego jak domowa hodowla, piszac to mialam na mysli rodzinke ktora ma pieska i postanowli suczke dopuscic...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 14:17   #4280
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

[quote=patrycja060;9781097]
Cytat:
chcesz mixa jamnika i shih tzu? czy jakis inny?

Mixa jamnika juz mam:P wolalabym aby to byl bardziej shih tzu moze pomieszany z pekinczykiem bo to pokrewna rasa.
Ze schroniska bardzo chetnie tylko ze jest maly problem ze jakbym weszla tam to wyszlabym cholernie przygnebiona i smutna ze nie moge pomoc wszystkim zwierzaczkom, wiec wole sie trzymac z daleka od takich miejsc... Poza tym chce zeby suczka pasowala do moje gentelmena :P
A jesli chodzi o rodzicow to brzydko mowiac "wisi" mi to czy byli jakimis championami bo ja nie mam zamiaru jezdzic na zadne wystawy, ani zapuszczac jej wlosow. To ma byc kolejny czlonek naszej rodziny, ktorego chcemy obdarzyc miloscia a nie chwalic sie nim przed innymi...
Wiesz rodowod to nie tylko wystawy to takze to czy piesek bedzie zdrowy Czyli "wisi" Ci jego zdrowie?? Ja wiem o co ci chodzi tylko moze zle to zapisałaś. Ale motylek słusznie pisze lepiej weź kundelka ze schronu . Wiem ,ze to bedzie bardzo trudne,ale pomysl,ze bedziesz mogla pomoc chociaz jedenemu z nich I juz uratujesz jakieś zycie zamiast "zabijac inne kupione od pseudo."

Wiem,że jestes na tyle odpowiedzialna,ze podejmiesz wlasciwa decyzje i jakąkolwiek podejmiesz pamiętaj ,ze zawsze mozesz liczyc na nasze rady i pomoc i nikt nie bedzie Cię przez to uwazal za gorszą czy glupszą. Bo takie sytauacje mialy juz tu miejsce. Pamietaj zawsze możesz na nas, na mnie liczyć.
Stary 2008-11-19, 14:17   #4281
aferaa
BAN stały

Jezuuuu, chyba się znowu dowartościowałam
Stary 2008-11-19, 14:18   #4282
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
piszac to mialam na mysli rodzinke ktora ma pieska i postanowli suczke dopuscic...
oby sie taka nie znalazła, oby....

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-19, 14:21   #4283
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
nie mozna mieszac róznych ras
Pewnie,ze nie mozna ,ale sama dobrze wiesz ,ze się zdarza.

Patrycjo, porozmawiaj z Minica88 ,ona załozyla wątek mix pekinczyk i shih
Ponoć to piesek od jej kuzyna i to byl wypadek czyli to nie typowa pseudohodowla. Odbiera psa 06.12 i ma go mieć z Wrocławia. Może ten kuzyn ma jeszcze jakies pieski na sprzedaz lub do oddania ...

Ale jesli jest fear to wyda te pieski za darmo...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 14:22   #4284
patrycja060
Raczkowanie

GG do patrycja060

Zdrowie moje pieska mi nie wisi bo zdolnabym byla zrobic krzywde kazdemu kto wyrwalby chociaz wlosek moim pupilkom.
Posiadam psa z rodowodem - owczarka niemieckiego. I wcale nie uchronilo to jej przed chorobami. Stad tez takie a nie inne moje zdanie na temat metryczek, rodowodow...
Dlatego ponawiam moja prosbe czy nikt nie ma do sprzedania teraz, badz w grudniu szczeniaczka-suczki shih tzu. Nie musi posiadac rodowodu...
Stary 2008-11-19, 14:23   #4285
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aferaa Pokaż wiadomość
Jezuuuu, chyba się znowu dowartościowałam

:conf used:
Stary 2008-11-19, 14:23   #4286
motylek1007
Zakorzenienie

a ja ponawiam pytanie czy nie mozesz wziac ze schroniska psa?

byla ostatnio akcja jakas i sa same male szczeniaki - kundelki. O Transport nie ma co sie martwic dziewczyny organizuja.
Skoro chcesz kundelka to mozesz dac dam temu ze schroniska

[*] 11.09.2012
Stary 2008-11-19, 14:26   #4287
aferaa
BAN stały

Co dla ciebie Parycja oznacza w takim razie słowo "hodowla"?? Większość z was myli niestety pojęcie "hodowla" i "rozmnażanie".... dodam bezsensowne, głupie rozmnażanie bez sensu i celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-19, 14:27   #4288
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
Zdrowie moje pieska mi nie wisi bo zdolnabym byla zrobic krzywde kazdemu kto wyrwalby chociaz wlosek moim pupilkom.
Posiadam psa z rodowodem - owczarka niemieckiego. I wcale nie uchronilo to jej przed chorobami. Stad tez takie a nie inne moje zdanie na temat metryczek, rodowodow...
Dlatego ponawiam moja prosbe czy nikt nie ma do sprzedania teraz, badz w grudniu szczeniaczka-suczki shih tzu. Nie musi posiadac rodowodu...

Już napisalam porozmawiaj z Monica88 ,ona w grudniu odbiera wlasnie takiego pieska o jakiego Ci chodzi.
Przepraszam,ale ja Ci to sprostowałam ...
Dobrze jesli tak uwazasz... to twoja sprawa ,a my nie zamierzamy się wtrącać

Prawda,dziewczyny ????

Niezaleznie od tego jak postapisz bardzo się cieszymy,ze Twoje grono pupilkow się powieksza.

Ps. Nikt nie powiedzial ,ze jesli masz psa z rodowodem to on bedzie na 100% ,ale masz ta pewnosc przynajmniej 88% , a piesek bez rodowodu jesli jest to juz nie masz tej pewności,ale zawsze pozostaje nadzieja i tego Ci życzę...
Stary 2008-11-19, 14:30   #4289
patrycja060
Raczkowanie

GG do patrycja060

Wiecie co? Czytajac niektore posty wydaje mi sie ze macie stasznie zawezone poglady!!! Na swiecie nie zyja tylko "oryginalne" psy ale sa tez mieszance i do sie zdarza bardzo czesto.
A jesli chodzi o bezmyslne rozmnazanie psow to jesli sie dopasuje pieska odpowiednio rozmiarowo to nie zrobimy mu zadnej krzywdy wrecz przeciwnie !!! Moja jamniczka przez to ze nie byla nigdy dopuszczona bo sadzilam ze kazdy jamnik nie jest zbyt odpowiedni dla niej, omal nie umarla...w ostatniej chwili zostala polozona na stol operacyjny bo miala ropomacicze. Natomiast u suczek, ktore byly dopuszczane zdarza sie to duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuzo zadziej....

Nie wezme pieska ze schroniska:
Po 1 nie dam rady wejsc do takiego miesjca
Po 2 chce zeby suczka choc odrobine pasowala do mojego shih tzu
Stary 2008-11-19, 14:38   #4290
dekoratorka 14 l
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co? Czytajac niektore posty wydaje mi sie ze macie stasznie zawezone poglady!!! Na swiecie nie zyja tylko "oryginalne" psy ale sa tez mieszance i do sie zdarza bardzo czesto.
ALe ja wlasnie napisalam,ze to kundelki maja w sobie to 'cos' i ze są oryginalne. Przeczytaj jeszcze raz moje posty to się dowiesz.

Słuchaj ja juz wielokrotnie na tym forum poruszałam sprawy rodowodow i nie zamierzam się powtarzać, powiem Ci tylko ,ze jesli tak chcesz i nikt Cię juz nie przekona za nic na świecie do zmiany zdania,to ok

Teraz tylko musisz znalezc odpowiednią "hodowlę" i czekać na maluszka. Życzę Ci powodzenia Jesli czegos nie wiesz to wal i przepraszamy,ze tak na Ciebie ruszylysmy ,ale to nasze zadanie ,ale rozniez nalezy do niego udzielanie rad,ktore jest tu najwazniejsze i najpotrzebniejsze

Ale nie narzucanmy tych rad tylko mowimy jak można inaczej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości