|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Konto usunięte
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Dziewczyny DOSTAŁAM OKRES
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]()
![]() |
#4263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Enex - a jak u Ciebie? dajesz sobie jakoś radę przed egzaminem?
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() okres potrafi dać kopa energii do dalszego działania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
Toffiee ale Ci zazdroszcze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Gość
|
A ja wciąż czekam - może przy wadze 56 kg dopiero się pokaże?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
Toffiee, gratulacje!!!!
![]() ![]() I bez leków, WSPANIALE! ![]()
#4271 |
Wtajemniczenie
|
gratulacje kochana ! ; dd
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Wtajemniczenie
|
Monochrome dziękuję za komplementy ! Też mam nadzieję, że się zaaklimatyzuję ! No i tobie również, życzę powodzenia
![]() JessSuz - Ojej ![]() ![]() Wiosenko U Ciebie także gorzej ![]() lovecassie I jak wygrzebałaś się z dołka? Poszłaś na tą imprezę? Mam nadzieję, że tak ![]() Toffiee Brawo! Bardzo się cieszę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() A u mnie zaskakująco dobrze i mam nadziję, że tak zostanie. Przez tydzień nie jadłam słodkiego i już pewnie zleciał kilogram, a tak jak mówię, nie przestrzegam dokładnie R, podjadam, pozwalam sobie też na małe grzeszki typu budyń, rodzynki czy czekoladowe kuleczki do owsianki, jem dużo warzyw i owoców, ryb (!), nie boję się zjeść kanapki z chudym żółtym serem. No a przede wszystkim bardzo dużo się ruszam, co mi pomogło to chyba zmniejszenie ilości węgli- do obiadu łyżka, góra dwie ryżu, no a do szkoły bułki zamiast 100g mają 60g. Mimo tego, że wczoraj na imprezie jadłam kanapki z masłem i czymś tam (nie wiem, ciemno było), oprócz tego chipsy i jakaś słodka oranżada, nie mam większych wyrzutów sumienia. Wiem, że to jakieś dodatkowe 500-700 kcal, ale tańczyłam na tyle intensywnie, że musiałam wyjść na zero. To niemożliwe, żeby od takiej jednorazowej ilości przytyć. I cieszę się strasznie, bo to już tydzień bez kompulsów, chyba najdłużej, ile udało mi się wytrzymać od końca wakacji ![]() ![]() Niestety ale w następny weekend znowu test- wizyta chłopaka ![]() ![]() Martwi mnie tylko jedno- że znowu ciągle myślę o jedzeniu ![]()
![]() |
#4275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Toffee tobie gratuluje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Przyczajenie
|
Witam jestem chlopakiem i mam problem.Zawsze pragnelem byc chudy przy wzroscie 190 mialem 85 kilo.To bylo za duzo postanowilem schudnac i tak sie zaczela moja meka.Poszedlem do dietetyczki bylo wszystko ok schudlem 10 kilo i to mial byc koniec ale dla mnie to nie bylo koniec.Zaczelem sie odchudzac dalej.Teraz mam 63 kilo przy wzroscie 190 boje sie jesc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Raczkowanie
|
Powinieneś udac się do psychologa. Chłopaki też chorują na anoreksję, nie możesz tego wszystkiego bagatelizować. Sam sobie z tym nie poradzisz, my też tutaj Tobie nie pomożemy. Na początek porozmawiaj o tym z kimś, kto może Ci jakoś pomóc- rodzic, przyjaciel. Koniecznie powinieneś wybrać się do psychologa!
A tak w ogóle to skąd bierzesz siły na treningi? |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Przyczajenie
|
Rozmawialem ale jeku ja sie boje
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super, oby tak dalej ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Wtajemniczenie
|
JessSuz Wiesz ja też często mam takie wahania nastrojów. Czasem mam po prostu ochotę skakać, wyżyć się! I wtedy jestem bardzo rozdrażniona, wszystko mnie denerwuje. W takich momentach próbuję rozładować swoją agresję np. grając w piłkę czy chociażby rzucając pluszakami o ścianę :P
Danek oj, mam wrażenie, że jesteś na tym etapie na którym już zdajesz sobie sprawę z tego, że coś jest nie tak, ale nie do końca chcesz to zmienić. Świadczą o tym pewne fragmenty twojej wypowiedzi jak np.: Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zadomowienie
|
Dziewczęta mam pytanie trudno mi się do tego przyznać ale już dlugo nie mam okresu nawet gdy tylam (etap kompulsów i bulimii) ważylam 53kg i również nie mialam ,piszecie ,że macie okres ważąc 45 kg chyba naprawdę wykończylam organizm ,boję się reakcji lekarza ,że powie jak bardzo to wszystko zaniedbalam i spojrzy na mnie krzywo,zacznie wypytywać o różne szczegoly moiej choroby - obawiam się tego .Waże obecnie 49kg dużym wysilkiem ,stopniowym dochodzeniem do normy 2000kcal i niechcę tego zaprzepaścić bo wreszcie się wszystko uklada... od hormonów się tyję i wiem ,że jak znów zacznę się odchudzać piekło się powtórzy...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Euph pisała, że lekarz nawet daje jakieś leki na takie huśtawki nastrojów? No nie wiem, zresztą, ciężko mi i z nimi. Cytat:
![]() Mogę wiedziec ile masz lat? Cytat:
![]() |
#4284 |
Zadomowienie
|
Kurczę ja już nie chcę żadnych diet ,nie myśleć o kaloriach ale jak przechodzę obok matek z dziećmi i pomyśle ,że mogę być bezpłodna z wlasnej glupoty to mnie coś strzela ale... ile ja mam ważyć jak nawet przy 53kg nie bylo okresu?Bralyście hormony i jak wasz orgaznim reaguję ?Nie wiem co robić ciągle to odwlekam i niechcę by na tym się moje "starania" skonczyly...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Postaw sprawę jasno - co jest dla Ciebie wazniejsze? Chudośc (+zniszczenie sobie zycia i zdrowia, oraz psychiki z powodu bezpłodności) czy możliwość zostania matką co ejst jednym z podstawowych powołań kobiety? Po prostu tak zniszczyłaś gospodarke hormonalną że twój organizm sam raczje eni zaczni ich wytwarzać. musisz zaczac brac leki. Ja brłam progesteron. Okres wrócił po dwóch tygodniach- nie obyło sie ebz nadmiernego apetytu i opucnięcia całego ciała. Ale..na Boga jestes kobietą miesiaczka zapewnia równowage całemu ciału.. Gdy organizm jets skrajnie wyniszcozny rezygnuje najpierw z układu rozroczego (=bezpłodność) a potem z układu nerwowego.... Skoro tój układ rozrodcyz juz NIE PRACUJE a cała równowaga hormonalna jest zaburzona to jeśli to dalej pociagniesz mozesz pożegnavc się kobiecością, mozłiwością urodzenia dziecka a powitac zaburzenia właścviwie wszystkich ukłądów ciała, których równowaga jest zalezna od wydzielania hormonów ..Mam andzieje ze nie musze juz tłumaczyć co oznacza rezygnacja w układu nerwowego.. skoro twój organizm już na dobre zrezygnował z rozrodczego to ani sie obejrzysz a homeostaza całego ciała bedzie zaburzona Pozdrawiam Ps - dziewczyny przepraszam ze nie odpisałam na posty dotyczące moich niedawnych wypowiedzi tutaj Hypnotic eyes - żadnego sposobu na tycie w piersiach nie mam..po prostu znajduje sie teraz wokresie ich intensywnego wzrostu..(już 1.5 rozmiaru do przodu) i musze tylko dostarczać skłądników do budowy tkanki tłuszczowej w piersiach...czyli że tak powiem własnie dlatego prawie wszystko co zjem idzie mi w piersi aby zahcowac równowage tkankową w piersiach ![]() Było jeszce drugie pytanie - no wiec tka to była jedna chwila tak ajkby ktoś mi wymazał złe rzeczy z pamięci..ja to uznaje za jakis cud...chociaz nie wiem czy jestem godna zeby tka o tym mówić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Przyczajenie
|
No ja mam 16 lat.Wiecie moze dorogie kolezanki czy po takim jednym dniu rozusty cos przytyje???Bo dzisiaj brzuch mam jak byl bym w ciazy a wczoraj tak fajnie wygladalem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
I powiem wiecej..jeśli bedzies zopierac się tym zachciankom to mozłiwe że nie dostaniesz okreu. Bo orgaznim przez to dąży do równowagi i dlatego ciagle możesz być głodna. Branie takich leków i jednocześnie odchudzanie jest więc bez sensu... Ja miałam bardzo duży apetety - no brałam tablekti około meisiaca i zdrowa dziewczyna się ze mnei zrobiła. Pamiętam że były to zeszłe wakacje byłam wtedy na wsi..chodziłam w sukience w kratke...babcia piekła ciasta i chałki jak to zwykle kieyd przyjeżdżam..były żniwa.. ![]() ![]() ![]() Ale to mija..pamietaj ze to dla twojeog zdrowia jeśli chcesz dsostac okresu to NIE MOŻESZ sie odchudzac. i nie ma tu.."mozesz ale..coś tam"..po prostu NIE MOŻESZ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Przyczajenie
|
Niusia a co myslisz o moim problemie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
AAAAALOHA!!!!!! kto się stęsknił?? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 190?? powinieneś grać w koszykówkę lub siatkówke. Ale piłka nożna też dobry sport a sport to zdrowie... właśnie zdrowie, uprawiamy go aby być zdrowym i żeby go uprawiać musisz jeść. Wiążesz jakieś nadzieje ze sportem? jakiś klub? albo zawsze z kumplami dopóki starość was do balkoników nie zmusi bedziecie grać? Żeby coś takiego zrobić musisz mieć siły i to dużo. Sylwetka zdrowego sportowca to najpiękniejsze co natura stworzyła i do takiego ideału powinieneś dążyć. Swoją drogą dziewczyny lubią ładnie wyżeźbioną sylwetkę u faceta, przecież to pierwsza rzecz na jaką zwracamy my dziewczyny uwagę. Masz 16 lat To prawie dorosły facet z Ciebie więc nie pakuj się w takie problemy bo zmarnujesz sobie przez nie życie. Mam pytanie.. masz marzenia? takie realne, co mogą się spełnić? pomijamy temat chudnięcia. Cytat:
2. rozganizować sobie czas, taki plan na dzień aby wszystko mieć poukładane i omijać stres związany z deorganizacją ominąć 3. Do lekarza po leki 4. dorzuć jakieś witaminki tak dla profilaktyki + to co od niuniusi Cytat:
![]() Cytat:
![]() OOjaaaaa... to teraz o sobie ![]() ![]() U mnie szkoła - ojj wiele się dzieje ludzi w grupie mam poprostu rewelacyjnych ![]() Atmosfera super, czyli to co było moim największym koszmarem stało się cudną rzeczywisością... jest to szkoła raczej męsta więc jest na co popatrzeć i w czym wybierać ![]() ![]() No a jeśli chodzi o naukę to sobota była masakryczna a dzisiaj skośczyłam o 13 a nie o 18 jak dzień wcześniej ![]() Nauki mam multum, już muszę projekty robić ale rozbroiłam wykładowców na części pierwsze i wiem na co zwracają uwagę i co plusują ![]() no to lece dalej.. jeszcze pare wątków, for i ludzi do nadrobienia kolejny zjazd mam za 2tyg. wiec jakiś czas bede na bieżąco. Musiałam wam pousuwać emotki z wiadomości bo mi się nie chciała wiadomość zapisać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.