Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-05, 09:14   #4261
201705250937
Konto usunięte

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III

Dziewczyny DOSTAŁAM OKRES Z wagą 45,5 kg - schudłam chyba, no ale sie nadrobi Dziękuję Wam za wszystko Dzięki Wam zrozumiałam jakie głupstwo robiłam, jak nalezy sie odzywiać i jestem teraz szczęsliwaaa
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 09:27   #4262
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Dziewczyny DOSTAŁAM OKRES Z wagą 45,5 kg - schudłam chyba, no ale sie nadrobi Dziękuję Wam za wszystko Dzięki Wam zrozumiałam jakie głupstwo robiłam, jak nalezy sie odzywiać i jestem teraz szczęsliwaaa

Gratulacje!!!!!!!!! !!!!!
Stary 2008-10-05, 09:31   #4263
Joanelle
Raczkowanie

GG do Joanelle

Cytat:
to cudownie! fantastyczne uczucie, prawda?

Enex - a jak u Ciebie? dajesz sobie jakoś radę przed egzaminem?

Skoro nie można się cofnąć,
trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód.

~*~
Joanelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 09:33   #4264
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Joanelle Pokaż wiadomość
to cudownie! fantastyczne uczucie, prawda?
Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!!!!!! !!!!!
Dziękuję Dziewczyny Kochane Tak to cudwone uczucie, wreszcie czuje sie kobietą. Chociaż krwawienie bardzo skromne, ale nastepnym razem będzie na pewno lepiej.
Stary 2008-10-05, 09:35   #4265
Joanelle
Raczkowanie

GG do Joanelle

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny Kochane Tak to cudwone uczucie, wreszcie czuje sie kobietą. Chociaż krwawienie bardzo skromne, ale nastepnym razem będzie na pewno lepiej.
teraz będzie już tylo lepiej i lepiej. wszystko się fantastycznie ułoży
okres potrafi dać kopa energii do dalszego działania

Skoro nie można się cofnąć,
trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód.

~*~
Joanelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 09:44   #4266
mongan75
Raczkowanie

Toffiee ale Ci zazdroszcze tego okresu, podejścia, przytycia i w ogóle : cmok:a brałaś jakies hormony? czy po prostu wrócił? i po jakim czasie?
Stary 2008-10-05, 10:21   #4267
lovecassie
Raczkowanie

Cytat:
To super! ;* Właśnie, wrócił sam, czy z lekami?;> naprawdę bardzo się cieszę! Chociaż Tobie się udało... super
lovecassie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-05, 10:30   #4268
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
teraz będzie już tylo lepiej i lepiej. wszystko się fantastycznie ułoży
okres potrafi dać kopa energii do dalszego działania
Juz od kiedy moje janiki zaczeły pracowac czuję wielkiego kopa i ciesze się ze wszystkiego. Z tego, że słonko ładnie wyszło, że spotkam sie z przyjaciołkami w szkole. Ach, życie jest piekne.

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Toffiee ale Ci zazdroszcze tego okresu, podejścia, przytycia i w ogóle : cmok:a brałaś jakies hormony? czy po prostu wrócił? i po jakim czasie?
Cytat:
Napisane przez lovecassie Pokaż wiadomość
To super! ;* Właśnie, wrócił sam, czy z lekami?;> naprawdę bardzo się cieszę! Chociaż Tobie się udało... super
Wrócił mi sam, bez żadnych leków. I to aż po prawie 2 latach A nóżki chude jak były i teraz dopiero to widzę. Dziewczyny, warto walczyć
Stary 2008-10-05, 10:32   #4269
noname12345TPa
Gość

A ja wciąż czekam - może przy wadze 56 kg dopiero się pokaże? - Toffiee - gratulować.
Stary 2008-10-05, 10:37   #4270
monochrome
Rozeznanie

Toffiee, gratulacje!!!! Super!
I bez leków, WSPANIALE!
Stary 2008-10-05, 10:47   #4271
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toffiee Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam okres Z wagą 45,5 kg - schudłam chyba, no ale sie nadrobi dziękuję wam za wszystko Dzięki wam zrozumiałam jakie głupstwo robiłam, jak nalezy sie odzywiać i jestem teraz szczęsliwaaa
gratulacje kochana ! ; dd

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-05, 12:43   #4272
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
Dolączam się do gratulacji
women101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 12:49   #4273
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Monochrome dziękuję za komplementy ! Też mam nadzieję, że się zaaklimatyzuję ! No i tobie również, życzę powodzenia .
JessSuz - Ojej A czemu zły nastrój? I tak ogólnie to dlaczego zmieniłaś nick ? (Jeśli chcesz to nie pisz, lub napisz na PW )
Wiosenko U Ciebie także gorzej ? Szkoooda. Czyżby jakieś zbiorowe obniżenie nastroju ?
lovecassie I jak wygrzebałaś się z dołka? Poszłaś na tą imprezę? Mam nadzieję, że tak !
Toffiee Brawo! Bardzo się cieszę A tak z ciekawości spytam, ile masz wzrostu? Bo ja też powinnam już dostać okres, a jego jak nie było tak nie ma

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 12:54   #4274
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje Widzisz, warto było walczyć

A u mnie zaskakująco dobrze i mam nadziję, że tak zostanie. Przez tydzień nie jadłam słodkiego i już pewnie zleciał kilogram, a tak jak mówię, nie przestrzegam dokładnie R, podjadam, pozwalam sobie też na małe grzeszki typu budyń, rodzynki czy czekoladowe kuleczki do owsianki, jem dużo warzyw i owoców, ryb (!), nie boję się zjeść kanapki z chudym żółtym serem. No a przede wszystkim bardzo dużo się ruszam, co mi pomogło to chyba zmniejszenie ilości węgli- do obiadu łyżka, góra dwie ryżu, no a do szkoły bułki zamiast 100g mają 60g.
Mimo tego, że wczoraj na imprezie jadłam kanapki z masłem i czymś tam (nie wiem, ciemno było), oprócz tego chipsy i jakaś słodka oranżada, nie mam większych wyrzutów sumienia. Wiem, że to jakieś dodatkowe 500-700 kcal, ale tańczyłam na tyle intensywnie, że musiałam wyjść na zero. To niemożliwe, żeby od takiej jednorazowej ilości przytyć.
I cieszę się strasznie, bo to już tydzień bez kompulsów, chyba najdłużej, ile udało mi się wytrzymać od końca wakacji Mam nadzieję, że już nic się nie posypie, tak bardzo chcę wyjść na prostą. A jutro robię pomiary, ale czuję, że będzie dobrze .
Niestety ale w następny weekend znowu test- wizyta chłopaka To już będzie gorzej, bo samo żarcie i blogie lenistwo

Martwi mnie tylko jedno- że znowu ciągle myślę o jedzeniu

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 13:54   #4275
lovecassie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Monochrome dziękuję za komplementy ! Też mam nadzieję, że się zaaklimatyzuję ! No i tobie również, życzę powodzenia .
JessSuz - Ojej A czemu zły nastrój? I tak ogólnie to dlaczego zmieniłaś nick ? (Jeśli chcesz to nie pisz, lub napisz na PW )
Wiosenko U Ciebie także gorzej ? Szkoooda. Czyżby jakieś zbiorowe obniżenie nastroju ?
lovecassie I jak wygrzebałaś się z dołka? Poszłaś na tą imprezę? Mam nadzieję, że tak !
Toffiee Brawo! Bardzo się cieszę A tak z ciekawości spytam, ile masz wzrostu? Bo ja też powinnam już dostać okres, a jego jak nie było tak nie ma
Poszłam poszłam. I nie żałuję Jadłam z grzeczności wszystko, ale w małych ilościach. No ale dobrze, że w końcu się wyrwałam z domuuuu.
Stary 2008-10-05, 16:37   #4276
JessSuz
Raczkowanie

Cytat:
Zmieniłam bo miałam nadzieje nie weim ... że coś się zmieni? że może nie będę już liczyć kalorii myśleć o jedzeniu tyle? A ja raz jestem radosna i super 5 minut potem mam ochote się wyżyć na czymś, potem znów happy a potem dół aż do rana ...bosko.Ale nie ważne

A Toffee tobie gratuluje
nikt się nie dowie .
Nie zmienimy więcej

Śpiewam tylko do swej gal
sialala znów połykamy tęcze.

42/42 a6w
hula hop
rolki
rower
JessSuz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 16:48   #4277
danek16
Przyczajenie

Witam jestem chlopakiem i mam problem.Zawsze pragnelem byc chudy przy wzroscie 190 mialem 85 kilo.To bylo za duzo postanowilem schudnac i tak sie zaczela moja meka.Poszedlem do dietetyczki bylo wszystko ok schudlem 10 kilo i to mial byc koniec ale dla mnie to nie bylo koniec.Zaczelem sie odchudzac dalej.Teraz mam 63 kilo przy wzroscie 190 boje sie jescUprawiam czynny sport codziennie treningi(Gram w pilke nozna)Jem caly czas tak jak na diecie boje sie zjesc czegokolwiek(Jeszcze dzisiaj mam wyrzuty zumienia do siebie po wczoraj bylem na urodzinkach u rodziny i jak widzialem te wszystkie potrawy i mnie skusilo.Zjadlem za duzo i boje sie ze przytylem mam straszna depresje POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
danek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 17:05   #4278
lovecassie
Raczkowanie

Powinieneś udac się do psychologa. Chłopaki też chorują na anoreksję, nie możesz tego wszystkiego bagatelizować. Sam sobie z tym nie poradzisz, my też tutaj Tobie nie pomożemy. Na początek porozmawiaj o tym z kimś, kto może Ci jakoś pomóc- rodzic, przyjaciel. Koniecznie powinieneś wybrać się do psychologa!
A tak w ogóle to skąd bierzesz siły na treningi?
Stary 2008-10-05, 17:13   #4279
danek16
Przyczajenie

Rozmawialem ale jeku ja sie bojeJesli wczoraj zjadlem duzo wiecej niz zawsze to przytyje????Wiesz sily mam coraz mniej ale jakos sobie radze spalilem caly tluszcz a teraz miesnie jadlem przez tydzien weglowodany ale wczoraj pszesadzilem i musze sobie zrobic diete
Stary 2008-10-05, 17:31   #4280
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
A ja wciąż czekam - może przy wadze 56 kg dopiero się pokaże? - Toffiee - gratulować.
Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Toffiee, gratulacje!!!! Super!
I bez leków, WSPANIALE!
Cytat:
Cytat:
Napisane przez women101 Pokaż wiadomość
Dolączam się do gratulacji
Jeszcze raz dziekuję. I pamiętajcie- tez sie do tego przyczyniłyście:cmo k: Bez Was nie miałabym tyyyle siły

Cytat:
Mam 168 cm.

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Gratulacje Widzisz, warto było walczyć

A u mnie zaskakująco dobrze i mam nadziję, że tak zostanie. Przez tydzień nie jadłam słodkiego i już pewnie zleciał kilogram, a tak jak mówię, nie przestrzegam dokładnie R, podjadam, pozwalam sobie też na małe grzeszki typu budyń, rodzynki czy czekoladowe kuleczki do owsianki, jem dużo warzyw i owoców, ryb (!), nie boję się zjeść kanapki z chudym żółtym serem. No a przede wszystkim bardzo dużo się ruszam, co mi pomogło to chyba zmniejszenie ilości węgli- do obiadu łyżka, góra dwie ryżu, no a do szkoły bułki zamiast 100g mają 60g.
Mimo tego, że wczoraj na imprezie jadłam kanapki z masłem i czymś tam (nie wiem, ciemno było), oprócz tego chipsy i jakaś słodka oranżada, nie mam większych wyrzutów sumienia. Wiem, że to jakieś dodatkowe 500-700 kcal, ale tańczyłam na tyle intensywnie, że musiałam wyjść na zero. To niemożliwe, żeby od takiej jednorazowej ilości przytyć.
I cieszę się strasznie, bo to już tydzień bez kompulsów, chyba najdłużej, ile udało mi się wytrzymać od końca wakacji Mam nadzieję, że już nic się nie posypie, tak bardzo chcę wyjść na prostą. A jutro robię pomiary, ale czuję, że będzie dobrze .
Niestety ale w następny weekend znowu test- wizyta chłopaka To już będzie gorzej, bo samo żarcie i blogie lenistwo

Równiez i Tobie dziekuję i ciesze sie , że u Ciebie tez lepiej. Ja tez nie mam juz oporów przed serem, tylko, że przed tym pełnotłustym A i każda praca popłaca. więc jeżeli będziesz tez sie starac, to na pewno efekt będzie

Cytat:
Napisane przez lovecassie Pokaż wiadomość
Poszłam poszłam. I nie żałuję Jadłam z grzeczności wszystko, ale w małych ilościach. No ale dobrze, że w końcu się wyrwałam z domuuuu.

Super, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez JessSuz Pokaż wiadomość

A Toffee tobie gratuluje
Stary 2008-10-05, 17:34   #4281
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

JessSuz Wiesz ja też często mam takie wahania nastrojów. Czasem mam po prostu ochotę skakać, wyżyć się! I wtedy jestem bardzo rozdrażniona, wszystko mnie denerwuje. W takich momentach próbuję rozładować swoją agresję np. grając w piłkę czy chociażby rzucając pluszakami o ścianę :P
Danek oj, mam wrażenie, że jesteś na tym etapie na którym już zdajesz sobie sprawę z tego, że coś jest nie tak, ale nie do końca chcesz to zmienić. Świadczą o tym pewne fragmenty twojej wypowiedzi jak np.:
Cytat:
ale wczoraj pszesadzilem i musze sobie zrobic diete
Oczywiście rozumiem, że ED jest trochę jak takie rozdwojenie jaźni. Szczególnie w tych kryzysowych fazach, człowiek nie wie czego chce. Dlatego musisz walczyć z tymi myślami i stawiać im dzielnie czoło. Zgłoś się chociażby do szkolnego psychologa lub porozmawiaj z kimś komu ufasz i postaraj się poczynić kroki w przód. Życzę Ci powodzenia

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 17:51   #4282
women101
Zadomowienie

GG do women101

Dziewczęta mam pytanie trudno mi się do tego przyznać ale już dlugo nie mam okresu nawet gdy tylam (etap kompulsów i bulimii) ważylam 53kg i również nie mialam ,piszecie ,że macie okres ważąc 45 kg chyba naprawdę wykończylam organizm ,boję się reakcji lekarza ,że powie jak bardzo to wszystko zaniedbalam i spojrzy na mnie krzywo,zacznie wypytywać o różne szczegoly moiej choroby - obawiam się tego .Waże obecnie 49kg dużym wysilkiem ,stopniowym dochodzeniem do normy 2000kcal i niechcę tego zaprzepaścić bo wreszcie się wszystko uklada... od hormonów się tyję i wiem ,że jak znów zacznę się odchudzać piekło się powtórzy...Co tu robić?Chcę w końcu ten etap zakończyć do szczęscia brakuję mi tylko okresu
Stary 2008-10-05, 18:00   #4283
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja raz jestem radosna i super 5 minut potem mam ochote się wyżyć na czymś, potem znów happy a potem dół aż do rana ...bosko.Ale nie ważne
O tak, skąd ja to znam..
Euph pisała, że lekarz nawet daje jakieś leki na takie huśtawki nastrojów? No nie wiem, zresztą, ciężko mi i z nimi.

Cytat:
Napisane przez danek16 Pokaż wiadomość
Witam jestem chlopakiem i mam problem.Zawsze pragnelem byc chudy przy wzroscie 190 mialem 85 kilo.To bylo za duzo postanowilem schudnac i tak sie zaczela moja meka.Poszedlem do dietetyczki bylo wszystko ok schudlem 10 kilo i to mial byc koniec ale dla mnie to nie bylo koniec.Zaczelem sie odchudzac dalej.Teraz mam 63 kilo przy wzroscie 190 boje sie jescUprawiam czynny sport codziennie treningi(Gram w pilke nozna)Jem caly czas tak jak na diecie boje sie zjesc czegokolwiek(Jeszcze dzisiaj mam wyrzuty zumienia do siebie po wczoraj bylem na urodzinkach u rodziny i jak widzialem te wszystkie potrawy i mnie skusilo.Zjadlem za duzo i boje sie ze przytylem mam straszna depresje POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Mówisz, że byłeś już u psychologa? I nic wizyta nie dała? Może zmień psychologa? Jak mówi Hypnotic- musisz przecistawić się tym wszystkim myślom 'przytyje', 'za dużo zjadłem' itp. My tutaj możemy Cię wspierac, ale nie wyjdziemy z tego za Ciebie, nie zrobimy za Ciebie tego kroku do normalności. Uwierz, że wielu osobom się to udaje i uda się Tobie, wystarczą chęci i dobre myśli
Mogę wiedziec ile masz lat?

Cytat:
Dziewczęta mam pytanie trudno mi się do tego przyznać ale już dlugo nie mam okresu nawet gdy tylam (etap kompulsów i bulimii) ważylam 53kg i również nie mialam ,piszecie ,że macie okres ważąc 45 kg chyba naprawdę wykończylam organizm ,boję się reakcji lekarza ,że powie jak bardzo to wszystko zaniedbalam i spojrzy na mnie krzywo,zacznie wypytywać o różne szczegoly moiej choroby - obawiam się tego .Waże obecnie 49kg dużym wysilkiem ,stopniowym dochodzeniem do normy 2000kcal i niechcę tego zaprzepaścić bo wreszcie się wszystko uklada... od hormonów się tyję i wiem ,że jak znów zacznę się odchudzać piekło się powtórzy...Co tu robić?Chcę w końcu ten etap zakończyć do szczęscia brakuję mi tylko okresu
No więc właśnie. Ja ważę tyle co Toffie a jestem niższa, a okresu jak nie było tak nie ma i gdzie tu logika? Taak, chciałabym zacząc diete bo już ze sobą nie wytrzymyje chociaż i tak dosyc mało ważę, ale gdy pomyśle sobie że mogłabym sobie tym jeszcze większą krzywdę wyrządzic...

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 18:15   #4284
women101
Zadomowienie

GG do women101

Kurczę ja już nie chcę żadnych diet ,nie myśleć o kaloriach ale jak przechodzę obok matek z dziećmi i pomyśle ,że mogę być bezpłodna z wlasnej glupoty to mnie coś strzela ale... ile ja mam ważyć jak nawet przy 53kg nie bylo okresu?Bralyście hormony i jak wasz orgaznim reaguję ?Nie wiem co robić ciągle to odwlekam i niechcę by na tym się moje "starania" skonczyly...
Stary 2008-10-05, 18:32   #4285
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Kurczę ja już nie chcę żadnych diet ,nie myśleć o kaloriach ale jak przechodzę obok matek z dziećmi i pomyśle ,że mogę być bezpłodna z wlasnej glupoty to mnie coś strzela ale... ile ja mam ważyć jak nawet przy 53kg nie bylo okresu?Bralyście hormony i jak wasz orgaznim reaguję ?Nie wiem co robić ciągle to odwlekam i niechcę by na tym się moje "starania" skonczyly...
Az nie moge sie powtrzymać rpzed komentarzem.
Postaw sprawę jasno - co jest dla Ciebie wazniejsze? Chudośc (+zniszczenie sobie zycia i zdrowia, oraz psychiki z powodu bezpłodności) czy możliwość zostania matką co ejst jednym z podstawowych powołań kobiety?
Po prostu tak zniszczyłaś gospodarke hormonalną że twój organizm sam raczje eni zaczni ich wytwarzać. musisz zaczac brac leki. Ja brłam progesteron. Okres wrócił po dwóch tygodniach- nie obyło sie ebz nadmiernego apetytu i opucnięcia całego ciała. Ale..na Boga jestes kobietą miesiaczka zapewnia równowage całemu ciału..

Gdy organizm jets skrajnie wyniszcozny rezygnuje najpierw z układu rozroczego (=bezpłodność) a potem z układu nerwowego....
Skoro tój układ rozrodcyz juz NIE PRACUJE a cała równowaga hormonalna jest zaburzona to jeśli to dalej pociagniesz mozesz pożegnavc się kobiecością, mozłiwością urodzenia dziecka a powitac zaburzenia właścviwie wszystkich ukłądów ciała, których równowaga jest zalezna od wydzielania hormonów
..Mam andzieje ze nie musze juz tłumaczyć co oznacza rezygnacja w układu nerwowego..
skoro twój organizm już na dobre zrezygnował z rozrodczego to ani sie obejrzysz a homeostaza całego ciała bedzie zaburzona

Pozdrawiam

Ps - dziewczyny przepraszam ze nie odpisałam na posty dotyczące moich niedawnych wypowiedzi tutaj
Hypnotic eyes - żadnego sposobu na tycie w piersiach nie mam..po prostu znajduje sie teraz wokresie ich intensywnego wzrostu..(już 1.5 rozmiaru do przodu) i musze tylko dostarczać skłądników do budowy tkanki tłuszczowej w piersiach...czyli że tak powiem własnie dlatego prawie wszystko co zjem idzie mi w piersi aby zahcowac równowage tkankową w piersiach

Było jeszce drugie pytanie - no wiec tka to była jedna chwila tak ajkby ktoś mi wymazał złe rzeczy z pamięci..ja to uznaje za jakis cud...chociaz nie wiem czy jestem godna zeby tka o tym mówić
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 19:08   #4286
JessSuz
Raczkowanie

Cytat:
O tak, skąd ja to znam..
Euph pisała, że lekarz nawet daje jakieś leki na takie huśtawki nastrojów? No nie wiem, zresztą, ciężko mi i z nimi.

Mówisz, że byłeś już u psychologa? I nic wizyta nie dała? Może zmień psychologa? Jak mówi Hypnotic- musisz przecistawić się tym wszystkim myślom 'przytyje', 'za dużo zjadłem' itp. My tutaj możemy Cię wspierac, ale nie wyjdziemy z tego za Ciebie, nie zrobimy za Ciebie tego kroku do normalności. Uwierz, że wielu osobom się to udaje i uda się Tobie, wystarczą chęci i dobre myśli
Mogę wiedziec ile masz lat?

No więc właśnie. Ja ważę tyle co Toffie a jestem niższa, a okresu jak nie było tak nie ma i gdzie tu logika? Taak, chciałabym zacząc diete bo już ze sobą nie wytrzymyje chociaż i tak dosyc mało ważę, ale gdy pomyśle sobie że mogłabym sobie tym jeszcze większą krzywdę wyrządzic...
Więceej tabletek jeść nie chce

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Postaw sprawę jasno - co jest dla Ciebie wazniejsze? Chudośc (+zniszczenie sobie zycia i zdrowia, oraz psychiki z powodu bezpłodności) czy możliwość zostania matką co ejst jednym z podstawowych powołań kobiety?
Po prostu tak zniszczyłaś gospodarke hormonalną że twój organizm sam raczje eni zaczni ich wytwarzać. musisz zaczac brac leki. Ja brłam progesteron. Okres wrócił po dwóch tygodniach- nie obyło sie ebz nadmiernego apetytu i opucnięcia całego ciała. Ale..na Boga jestes kobietą miesiaczka zapewnia równowage całemu ciału..

Gdy organizm jets skrajnie wyniszcozny rezygnuje najpierw z układu rozroczego (=bezpłodność) a potem z układu nerwowego....
Skoro tój układ rozrodcyz juz NIE PRACUJE a cała równowaga hormonalna jest zaburzona to jeśli to dalej pociagniesz mozesz pożegnavc się kobiecością, mozłiwością urodzenia dziecka a powitac zaburzenia właścviwie wszystkich ukłądów ciała, których równowaga jest zalezna od wydzielania hormonów
..Mam andzieje ze nie musze juz tłumaczyć co oznacza rezygnacja w układu nerwowego..
skoro twój organizm już na dobre zrezygnował z rozrodczego to ani sie obejrzysz a homeostaza całego ciała bedzie zaburzona

Pozdrawiam

Ps - dziewczyny przepraszam ze nie odpisałam na posty dotyczące moich niedawnych wypowiedzi tutaj
Hypnotic eyes - żadnego sposobu na tycie w piersiach nie mam..po prostu znajduje sie teraz wokresie ich intensywnego wzrostu..(już 1.5 rozmiaru do przodu) i musze tylko dostarczać skłądników do budowy tkanki tłuszczowej w piersiach...czyli że tak powiem własnie dlatego prawie wszystko co zjem idzie mi w piersi aby zahcowac równowage tkankową w piersiach

Było jeszce drugie pytanie - no wiec tka to była jedna chwila tak ajkby ktoś mi wymazał złe rzeczy z pamięci..ja to uznaje za jakis cud...chociaz nie wiem czy jestem godna zeby tka o tym mówić
Mam takie pytanie bo ja teraz biore chyba progesteron, czyli miałaś większy apetyt? ale w czasie brania leku czy miesiączki (bo ja jeszcze nie dostałam a apetyt mam taki jak zwykle czyli duży, choć czasem jestem najedzona ale mam ochote ale trudno) jakie jeszcze miałaś "nieporządane" objawy czy coś?
nikt się nie dowie .
Nie zmienimy więcej

Śpiewam tylko do swej gal
sialala znów połykamy tęcze.

42/42 a6w
hula hop
rolki
rower
JessSuz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 19:24   #4287
danek16
Przyczajenie

No ja mam 16 lat.Wiecie moze dorogie kolezanki czy po takim jednym dniu rozusty cos przytyje???Bo dzisiaj brzuch mam jak byl bym w ciazy a wczoraj tak fajnie wygladalem((((
Stary 2008-10-05, 19:29   #4288
201801220933
Konto usunięte

Cytat:
Więceej tabletek jeść nie chce

Mam takie pytanie bo ja teraz biore chyba progesteron, czyli miałaś większy apetyt? ale w czasie brania leku czy miesiączki (bo ja jeszcze nie dostałam a apetyt mam taki jak zwykle czyli duży, choć czasem jestem najedzona ale mam ochote ale trudno) jakie jeszcze miałaś "nieporządane" objawy czy coś?
Wszystkie te objawy są jak najbardziej naturalne.
I powiem wiecej..jeśli bedzies zopierac się tym zachciankom to mozłiwe że nie dostaniesz okreu.
Bo orgaznim przez to dąży do równowagi i dlatego ciagle możesz być głodna.
Branie takich leków i jednocześnie odchudzanie jest więc bez sensu...

Ja miałam bardzo duży apetety - no brałam tablekti około meisiaca i zdrowa dziewczyna się ze mnei zrobiła. Pamiętam że były to zeszłe wakacje byłam wtedy na wsi..chodziłam w sukience w kratke...babcia piekła ciasta i chałki jak to zwykle kieyd przyjeżdżam..były żniwa.. a ja taka zdrowa polska dziewczyna opromieniona i z rumieńcem jadłam chałke z masełkiem..brakowało mi tylko białej zwiewnej sukienki i czerwonych korali na prawde czułam sie rozpromieniona rpzez te hormony..super:P ..takie mam wspomienie.

Ale to mija..pamietaj ze to dla twojeog zdrowia jeśli chcesz dsostac okresu to NIE MOŻESZ sie odchudzac. i nie ma tu.."mozesz ale..coś tam"..po prostu NIE MOŻESZ
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 19:47   #4289
danek16
Przyczajenie

Niusia a co myslisz o moim problemie?
Stary 2008-10-05, 19:52   #4290
euphoriall
Zakorzenienie

AAAAALOHA!!!!!!
kto się stęsknił?? kurde 2 dni mnie nie było a Wy szalejecie z tymi wiadomościami
Cytat:
Euph Ciebie nie da się zapomnieć. Jesteś silna i wspaniała - poradzisz sobie. Jak coś - zawsze któraś z nas pomoże, jestem tego pewna.

Dziś miałam pierwszą wizytę u nowej psycholog (4 w mojej dotychczasowej 'karierze'). Strasznie fajna kobieta. Młoda, sympatyczna, ogarnięta. Czuję, że dobrze będzie mi się z nią pracować. Bo poprzednia to.. pff.. brak komentarza.
Ciężko trafić na dobrego, 'państwowego' psychologa.
No to super, że spasowała Ci terapeutka to jest najważniejszy punkt terapi czyli jakieś 40% roboty jakieś 15% od tego co Ci kobieta poradzi i jak się do tego ustosunkujesz a 45% wyłącznie od Ciebie... Ty prawie połowę masz już za sobą więc inaczej jak dobrze być nie może
Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
i jak pierwszy dzień studiów? mam nadzieję, że nienajgorzej kochana
ja też otstanio zaniedbuje wątek, jakoś tak czytam, ale nie zawsze wiem co bym mogła napisać że znowu sie obżarłam? że znowu będe próbować zacząć jeść jak człowiek a nie jak jakiś potwór który tylko by wpiep***ł na okrągło wszystko co zjadliwe.
ech no to buziaki dla Was dziewczyny i czekam na relację euph, mój mentorze;-)
mentorze?? ło rany a czym ja sobie zasłużyłam na to?? Kochana jesteś
Cytat:
Ciebie Kasiu się nie da zapomnieć kurczę, no, sama nie wiem co mam napisac, bo u mnie też wszystko się sypie, a 'będzie dobrze' to zbyt banalne, sama wiesz, że tak będzie.
Co się sypie.. oj normalnie zostawić Was na chwile i harmagedon nadchodzi, Co się stało?
Cytat:
Oczywiście, że pamiętamy Powiem wprost- tyłek w troki, nie przejmuj się tym, że koleżanki może nie byc z Tobą w grupie, poznasz innych ludzi, będzie pełno takich zagubionych duszyczek, które też nie będą znały innych, poradzisz sobie
Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Ofkors, że pamiętam - Kaśka Kaśkę! ;] Jej, nie denerwuj się tak, oby udało się zamienić na grupy, a jak nie to też sobie jakoś poradzisz!
Trzymaj się i powodzenia dzielna kobieto!
Oj nerwy to ja mam w strzepkach już od dawna...
Cytat:
Dziewczyny DOSTAŁAM OKRESZ wagą 45,5 kg - schudłam chyba, no ale sie nadrobi Dziękuję Wam za wszystko Dzięki Wam zrozumiałam jakie głupstwo robiłam, jak nalezy sie odzywiać i jestem teraz szczęsliwaaa
No to suuuuuupuer nawet nie wiesz jak się cieszę, bo pamiętam jaka byłaś zaniepokojona, że tak długo nie masz, uff kamień z serca

Cytat:

Kochana większość ludzi nawet tych zdrowych dużo myśli o jedzeniu bo przecież aby żyć musimy jeść. Ja na uczelni co chwile słyszę: muszę coś zjeść, a wczoraj na obiad zrobiłam to czy tamto, no a na tej imprezie to zimna płyta była itd mogłabym wymieniać. Ważne by nie wpadać w panikę przy tym jak o jedzeniu myślimy, to czynność jak każda inna: aby zjeść obiad musisz kupić np. filety z ryby, tak samo aby iść na imprezę musisz się fajnie ubrać. I tak powinnaś nauczyć się do tego podchodzić

Cytat:
Cytat:
Rozmawialem ale jeku ja sie bojeJesli wczoraj zjadlem duzo wiecej niz zawsze to przytyje????Wiesz sily mam coraz mniej ale jakos sobie radze spalilem caly tluszcz a teraz miesnie jadlem przez tydzien weglowodany ale wczoraj pszesadzilem i musze sobie zrobic diete
Hey danek Euph jestem
190?? powinieneś grać w koszykówkę lub siatkówke. Ale piłka nożna też dobry sport a sport to zdrowie... właśnie zdrowie, uprawiamy go aby być zdrowym i żeby go uprawiać musisz jeść. Wiążesz jakieś nadzieje ze sportem? jakiś klub? albo zawsze z kumplami dopóki starość was do balkoników nie zmusi bedziecie grać? Żeby coś takiego zrobić musisz mieć siły i to dużo. Sylwetka zdrowego sportowca to najpiękniejsze co natura stworzyła i do takiego ideału powinieneś dążyć.
Swoją drogą dziewczyny lubią ładnie wyżeźbioną sylwetkę u faceta, przecież to pierwsza rzecz na jaką zwracamy my dziewczyny uwagę. Masz 16 lat To prawie dorosły facet z Ciebie więc nie pakuj się w takie problemy bo zmarnujesz sobie przez nie życie.
Mam pytanie.. masz marzenia? takie realne, co mogą się spełnić? pomijamy temat chudnięcia.

Cytat:
po 1. ustabilizować dietę
2. rozganizować sobie czas, taki plan na dzień aby wszystko mieć poukładane i omijać stres związany z deorganizacją ominąć
3. Do lekarza po leki
4. dorzuć jakieś witaminki tak dla profilaktyki
+ to co od niuniusi
Cytat:
O tak, skąd ja to znam..
Tak, tak pisała oczywiście że są, sama takie biore. Te leki hamują chuśtawki nastrojów, które są często zwiazane ze stesem, hormonami lub coś tam nam nie styka w neuroprzekaźnikach. Musisz zapytać o to lekarza bo są to leki tylko na receptę.
Cytat:

Amen siostro!! Trzymaj się

OOjaaaaa... to teraz o sobie Dzięki dziewczynki, które mnie pocieszały po ostatnim poście, co prawda przeczytałam go dopiero dzisiaj bo nie miałam czasu wcześniej ale to było bardzo miłe dziękuję Wam

U mnie szkoła - ojj wiele się dzieje
ludzi w grupie mam poprostu rewelacyjnych poza tym znam już kupę ludzi z całego kierunku a ode mnie z grupy to chyba wszystkich.
Atmosfera super, czyli to co było moim największym koszmarem stało się cudną rzeczywisością... jest to szkoła raczej męsta więc jest na co popatrzeć i w czym wybierać
No a jeśli chodzi o naukę to sobota była masakryczna a dzisiaj skośczyłam o 13 a nie o 18 jak dzień wcześniej
Nauki mam multum, już muszę projekty robić ale rozbroiłam wykładowców na części pierwsze i wiem na co zwracają uwagę i co plusują
no to lece dalej.. jeszcze pare wątków, for i ludzi do nadrobienia kolejny zjazd mam za 2tyg. wiec jakiś czas bede na bieżąco.

Musiałam wam pousuwać emotki z wiadomości bo mi się nie chciała wiadomość zapisać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości