|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Oj ja mam już spory brzuszek
![]() ![]() ![]() ![]() A Tż właśnie poszedł do sklepu po frytki ![]() ![]()
#4262 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamy po dłuugiej nieobecności, podczytywałam troszkę ale nie miałam czasu albo sił by pisać. Dziękuję za odpowiedzi na moje pytania - a było to wiele stron temu
![]() Co do podmywania to moja mama, która jest pielęgniarką mówiła mi wręcz że nie wolno się podmywać, natomiast strumien moczu powinien być środkowy. Ale ona kończyła szkołę 30 lat temu więc mogło się coś zmienić bo nie pracuje już w zawodzie. Ostatni mam mało czasu, a od jakichś kilku dni pobolewa mnie dół brzucha. Właściwie nie wiem czy to ból czy tylko takie uczucie jak podczas miesiączki - uczucie przekrwienia, ciążenia. Nasila się jak chodzę, ruszam się, jestem zmęczona, a jak mam wolny dzień i siedzę/leżę w domu to nie czuję tego wcale. NIe wiem czy to jest normalne czy nie? Jestem teraz w 18 tc może macica rośnie i to dlatego? Ale przecież cały czas rośnie a ja takie uczucie miałąm ostatnio na samym pozątku ciąży - w 2 miesiącu. Już sama nie wiem, fakt, że ostatnio przepracowałam się trochę, byłam 4 dni w pracy a zwykle jestem 3 - więcej nie wytrzymuję bo dojeżdzam samochodem prawie godzinę w jedną stronę. A jak Wy czujecie swój brzuch? Wcale? Ciekawe czy takie uczucie ciążenia, lekkiego ucisku jest nomralne? Chyba pójdęwcześniej do lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Też odczuwam takie bóle, szczególnie wieczorem.
![]() Lekarz powiedział, że jak bóle będą męczące mam brać nospe nawet 3 razy dziennie.
#4265 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Widzę, że nzowu nie ma edycji i "wielocytuj" ![]() Ja wtrąbiłam już 3 parówki dzisiaj ![]() ![]() Czuję sie dobrze, ale pojawił się delikatny katar i nie wiem co mam robić żeby ten katarek nie zamienił się w grypę ![]() Jeszcze 2 tygodnie i znowu zobaczę moje maleństwo ![]() ![]() Co do snu Ani... Mi też się śniło przedwczoraj coś podobnego... Urodziłąm synka... był taki malutki... chciałam go karmić piersią ale nie mogłąm, nie maiłąm dla niego ubranek ani nic... przychodziłąm do niego raz na jakiś czas pomimo tego, że bardzo go kochałam... strasznie dziwny był ten sen... Tak, że śniła mi się już i córeczka i synuś ![]() ![]() A w Krakowie słonko świeci na zewnątrz... zaprasza do spacerku a tu trzeba siedzieć w pracyyyy ![]() ![]() Pytanko ![]() Życzę Wam słońca spokojnej i rodzinnej niedzieli ![]() Cytat:
Nocki męczą mnie niemiłosiernie ale moja ciaża "wszystko skomplikowała" (czyjeś słowa)... Tak więc, żeby nie komplikować jeszcze bardziej zgodziłam się na te nocki... W lutym mam ich 5 z czego 2 sama a 3 z koleżanką, która będzie na dalszych nockach w moim zastępstwie... Co zrobić ![]() Jakoś dotrwać muszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja położna powtarza, że najgorsze są bóle w dole brzucha, i tylko tym powinnam się niepokoić. Pzy moim leżącym trybie ciąży momentalnie odczuwam ból jak przesadzę i dużo jestem na nogach. Nauczyłam się już reakcji organizmu i nie przesadzam, nie doprowadzam do takiego stanu żeby bolało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za odpowiedzi. No więc ja chyba będę musiała zrezygnować z pracy nie długo bo w pracy zaraz źle się czuję. A podobno ciąża to nie choroba. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Co do chrapania, ja proszę Małża, żeby położył się na boku, czasem skutkuje, czasem nie. W drugim przypadku gonię do drugiego pokoju ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem, jakie to może być uciążliwe, chociaż mój TŻ nie chrapie jakoś głośno (ale ja mam płytki sen). Może rzeczywiście w aptece coś poradzą? Pewnie zależy też, jaka jest przyczyna - mój TŻ ma krzywą przegrodę nosową, ale na zabieg nie chce iść.
![]() |
#4271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mmm... ale sniegu spadlo... normalnie po kolana ![]() ![]() lecem zabierac sie powoli za obiad... dzisiaj rosol i devolay z piersim kurczaka - pierwszy raz robie ciakawe jak wyjdzie ![]() Smacznych niedzielnych obiadkow Wam zycze i sciskam ![]()
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyczyn może być całe mnóstwo.Mnie boli jak po prostu za dużo chodzę, stoję. Wtedy płód uciska na moją krótką szyjkę. Ból brzucha, do którego staram się nie dopuszczać to już skurcze macicy, które mogą okazać się tragiczne w skutkach ![]() Niektóre dolegliwości mogą być niestety sygnałem niebezpieczeństwa straty ciąży i wymagają szybkiej porady lekarskiej. Jeśli bóle są coraz silniejsze, regularne, brzuch twardnieje, to udałabym się do lekarza! Takie dolegliwości mogą oznaczać odklejanie się łożyska, co wiąże się z niedotlenieniem, a nawet śmiercią płodu! Jeśli dolegliwości niepokoją cię, powinnaś jak najszybciej powiedzieć o nich ginekologowi. On zdecyduje, czy ból jest sygnałem do niepokoju, czy też wystarczy podanie leków rozkurczowych. Równie dobrze może to być zapalenie pęcherza. Jak i rzeczywiście ból z powodu rozciągających się więzadeł macicy. Choć na dobra sprawę Twój ból może wcale nie być groźny. Obserwuj reakcje organizmu i staraj się mu dogadzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Ola-Unhola
|
Witam mamusie
![]() Adaiakaka co do chrapania to reklamują taki spray do gardła silence. Nie wiem czy działa, ale może warto spróbowac niż się męczyc przez całą noc. Tutaj są jeszcze inne podobne preparaty: http://www.i-apteka.pl/cat-pol-255-Rozne-Chrapanie.html Wczoraj spędziłam 4 godziny na zakupach i tych spożywczych i ciuszkowych i jeszcze domowych ![]() Jak przyszłam do domu to padłam jak zabita, do rana spałam bez przerwy i obudziłam się dopiero o 10. Nakupowałam małemu 3 pary spodni, 2 bluzy i 2 koszulki w dł. rękaw i zapłaciłam 180zł Jestem bardzo zadowolona, że jeszcze udało mi się znaleźc coś na wyprzedażach. Sobie nic nie kupowałam, bo nie miałam już siły, a poza tym jadę z bratową w środę, więc wtedy coś może znajdę ![]() Dzisiaj kolejna dawka zakupowa. Leroy merlin lub conforama, giełda komputerowa i black red white. A na koniec odwiedziny u mojego brata i jego żony. Pewnie znowu padnę jak wrócę. Idę się malowac. Miłej niedzieli Wam życzę. ![]()
#4275 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz mój mężuś niestety jest mocno przeziębiony i to pewnie jest powód ale qrcze... czasem jest zdrowy jak koń a i tak chrapie... Ostatnio to już nawet pomyślałam, że nagram na CD to jego chrapanie i mu puszczę z odpowiednim natężeniem głosu jak będzie zasypiał... Się przekona jak to fajnie przec całą noc słuchać chrrrrrr, chrrrrr... Bo czasem jak go kopnę któryś raz z kolei to się oburza i w ogóle... Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
![]() Jak zwykle musiałam nadrobić pare dni zaległości ale wreszcie doczytałam do końca. Tytułem wstępu musze się pochwalić że od kilku dni mam już malutki brzuszek ![]() Kupiłam nawet pierwszy balsam na brzuszek. Wprawdzie nie sprawdziłam przed zakupami jak są "rozstępy" po angielsku ale na jednym była kobieta w ciąży to wzięłam ![]() Frida - ja też jestem senna znowu. Po pierwszym trymestrze zmęczenie minęło a ostatnio jakby wróciło co mnie wcale nie cieszy. No ja też mam żyłki na piersiach. Zresztą nie tylko tam. Wydaje mi się że na całym ciele bardziej widać teraz wszystkie żyły bardziej niz kiedykolwiek. Aha9 - Ja też puszczam mojemu Maleństwu muzykę ralaksacyjną. Właśnie jak czytałam twoją wypowiedź to przypomniało mi się że jak ja czytam nasz wątek to przecież w tym samym czasie dzidziuś może słuchać "swojej" muzyczki ![]() http://uk.youtube.com/watch?v=IRw0iM...eature=related Uśmiałam się przy tym nieźle ![]() Adaikaka - na chrapanie drugiej połówki polecam dokładnie to samo co Miramej ![]() ![]() AgataR - ja też sie nie mogłam doczekać brzucha. Aż wkońcu jednego dnia się obudziłam i już był. Malutki bo malutki ale juz widać że to "ten właściwy". Też się doczekasz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adaikaka miałam podobny problem z chrapaniem Tż...całą noc nie mogłam spać albo budziłam się co 15 min...w końcu tak się zdenerwowałam, bo na drugi dzień żyć się nie da, że Tż zaczął szukać jakiegoś sposobu na chrapanie i kupił kropelki do nosa Datong. Muszę przyznać ze pomagają, chyba ze jest bardzo zmęczony albo np. wypił chociaż kropelkę alkoholu, wtedy nic nie daje...i wtedy musi iść w środku nocy do drugiego pokoju ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja niestety też muszę sobie wiecej pospać, zupełnie jak w pierwszym trymestrze...ciągle zmęczona jestem...moze to też normalne skoro kilka z nas tak ma ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tiaaa zjadłam obiad... Zamówiłam sobie pizze z pieczarkami do tego był sosik czosnkowy mniam ![]() Co prawda wzięłam ze sobą do pracy trochę fasolki po bretońsku którą wczoraj ugotowałam, ale na samą myśl o niej już mi się robi nie dobrze... Więc trzeba było zamówić to na co dzidziol miał ochotę ![]() ![]() łaaaa na jednym z wątków pewna mamusia wrzuciła ten link z dedykacją dla mamuś ![]() ![]() ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA To ja to przekazuję dla Was mamusie ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-02-01 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
a ja w ogóle zaczęłam sezon obżarstwa... w sumie przytyłam już 4 kg - 2 w I trymestrze i 2 teraz w II. Jem i jem, a już myślałam, że ja to pewnie nie przytyję tak strasznie, a teraz to nie wiem.
Najgorsze że mój mąż kupuje mi batony a ja to wcinam, móię żeby nie kupowała a on swoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Jak ja lubię niedziele, spałam do 11 ![]() Pogoda była piękna, słoneczko i lekki mrozik. Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() twierdzi za to, że to ja chrapię ![]() ![]() Ostatnio jak był chory to spał z psem w pokoju i mówił, że kompletnie się nie wyspał ![]() ![]() Chłop rano wstawał bez chumoru. Współczuję pracy i takiego podejścia do pracownicy ![]() ![]() Cytat:
![]() Bez tych ulepszeń jak odkurzacz, zmywarka, roboty itp. Jak to jak umyję podłogi mopem to jestem już zmęczona, a jakbym miała jeszcze na kolanach szorować to bym chyba wykitowała. Wszystko robię na raty. Ciąża niby nie choroba, ale troszkę wykańcza.
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakoś dotrwam to tego L4... Mam tylko nadzieję, że to wszystko nie skomplikuje mojej ciąży... Pozostaje mi wierzyć w to, że rośnie we mnie silny dzidziolek który nie da się niesprzyjającym warunkom i 24 godzinnym zmęczeniu mamy... ![]() Cytat:
(niestety, te co mają się w ciąży super nie do końca są w stanie zrozumieć te mamusie które ciążę przechodzą gorzej...) Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-02-01 o 17:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję brzuszka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy zdarza wam się wypić kawę?? Ja nie piję odkąd jestem w ciąży, ale mam jutro ważny egzamin , przede mną jeszcze duzo nauki, a zasypiam jak niemowlon
![]()
#4286 |
Zakorzenienie
|
Piję kawę codziennie. Ale ta moja kawa prawie wcale kawy nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
ja byłam mega kawoszką.Expres cisnieniowy sobie kupiłam i piłam kilka dziennie
![]() ![]() Ale siora w ciąży piła co dzień i nic jej nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej jest chyba w I trymestrze który mamy już za sobą. Chyba kawa nie powinna zaszkodzić ![]() ![]()
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-02-01 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Akurat z piciem kawy nie mam problemów, bo przez całe życie wypiłam tylko jedną, po której strasznie bolał mnie żołądek.Jakoś teraz to nawet na moją ukochaną herbatę nie mam ochoty, ciągle piję wodę niegazowaną albo sok żurawinowy.
Coś mam smaka na gołąbka, chyba jutro zmajstruje na obiad i conieco zamrożę. Co do brzusia, ja właśnie miałam takie bóle w dole, szczególnie po oddaniu moczu, lekarz mnie zbadał i z macica, dzidzią, wszystko ok, a że badania moczu wyszły dobrze i tak powiedział, żebym piła dużo soku żurawinowego i jest lepiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.