|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiecie no to ja ten temat zaczełam ..... wiecie ja mowie tylko tyle ze mi i w laboratorium i w szpitalu zwrócono na to uwage ! ot co mozliwe ze u niekotrych to mowia aw niekotrych nie
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko, w ogóle nie podważam tego, że w jednych laboratoriach mówią, w innych nie. Nie upieram się też, że to ja mam rację. Chodzi mi o to, że każda z nas postępuje inaczej, ale to nie jest powód, żeby krytykować drugą stronę właśnie w taki niewybredny sposób, bo postępuje inaczej niż ja.
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochaniutka nie ma sie tez co denerwowac Miłego dzionka
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.I my Wam życzymy miłej soboty
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry sobotnio
ja niedawno wstałam ... wczoraj znów zauważyłam jakieś plamnienie ... nie było to duże, ale się przestraszyłam ... dziwne to troche, bo był to taki śluz w kolorze ciemno żółtym lub pomarańczowym ... nie mam pojęcia co to mogło być - dzisiaj już tego nie ma - narazie ![]() I przez to znów miałam straszny sen: śniło mi się że urodziłam dzidzie, byliśmy juz w domu i spała z nami w łóżku, bo nie było łóżeczka ... nie przebierałam jej wogóle bo nie miałam ciuszków ... i uwaga - ubierałam jej moje krotkie skarpetki bo nie miałam dziecięcych /a TŻ ostatnio nie kazał mi kupować skarpetek, bo niewiadomo co to będzie/ dziwny był ten sen! Cytat:
|
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może te sny masz przez to, że się martwisz? Ściskam Edit: to rzuciłam serię pytań
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-31 o 12:08 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza wyobraźnia płata nam czasem niezłe figle ale nie przejmuj sie tym snem, podobno sny trzeba odczytywać na odwrót więc na pewno wszystko bedzie w porządku
|
|
#4238 |
|
Przyczajenie
|
Tak się przysłuchuję i wyrażę tylko moją opinię. Ja tak mniej więcej od 4 lat jak chodzę oddawać mocz to za każdym razem mi to lekarka czy lekarz i to różnych specjalności mówi że mam się podmyć i środkowy strumień. Teraz to się tylko pytają czy wiem jak prawidłowo oddać mocz to ja na to że wiem i po sprawie . Natomiast w żadnym laboratorium mi na to uwagi nie zwrócono. Po nocy jednak trochę bakterii i śluzu od wieczornego prysznica może się namnożyć dlatego wprowadzono taka profilaktykę żeby nie dawała fałszywego wyniku. Koniec mojej opini.
I nie ma się o co sprzeczać każdy robi jak uważa za słuszne i jak usłyszał od lekarza. |
|
|
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny takie pytanie mnie naszło: Co się dzieje z wątkiem jak przestaniemy się udzielać, załóżmy że jest wrzesień 2009, wszystkie już tulimy nasze maleństwa, i zakładamy nowy wątek na odchowalni, a co z tym? ktoś go kasuje? Myślałam o tym czy można te nasze wpisy jakoś zachować, zapisać gdzieś, bo to takie fajny pamiętnik, zarówno dla nas jak i dla dzidzi, która np. poczyta sobie o naszych problemach jak sama będzie fasolkową tyczką
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciekawosci przy nastepnej wizycie w laboratorium zapytam jak to w końcu jest.... u nas też pada śnieg....zima powróciła , a już czułam zapach wiosny hehe(pomarzyc mozna)
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak biorę jeszcze Duphaston - 2 razy dziennie, wczoraj wzięłam tez No-spę. Nie wiem co z tymi upławami - od wtorku stosuję krem dopochwowo - ale wczoraj tak sie przestraszyłam, że dałam sobie spokój z kremem. Codziennie on sobie wypływa, ale jest biały - to napewno nie było to. Sama już nie wiem No a sny to napewno przez to ![]() Cytat:
hehe mąż dzisiaj chciał mnie zabrać na zakupy - uśmiał się z tych skarpetek No ale dałam sobier spokój - wole posiedzieć w domu ... na wszelki wypadek
|
||
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż edukacja medyczna cały czas w Polsce kuleje Z każdej jak widać stronyMiramej uważam, że zbyt osobiście odebrałaś wpis eleeri. Nie był on pod żadnym kątem skierowany do twojej osoby. Mogło to urazić, na dobrą sprawę i mnie bo i ja się nie podmywam przed oddaniem moczu, i też mogłabym zwrócić uwagę Marioli żeby nas nie obrażała.Natomiast i ona zwróciła się do ogółu, i poniekąd też rację ma, no i tak się rozpędziła zapominając o kulejącej nauce, że poród przedstawiła jako wyśniony, a przecież w Polsce jestsmy... |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie myślałam, że ktoś z tego forum weźmie sobie to do siebie , nie podejrzewam tu nikogo o takie praktyki jak mycie się raz w tygodniu ![]() Ale słyszałam kiedyś historyjkę (całkiem nawet niedawno), o kobiecie która poszła do lekarza, że tak powiem brzydko - śmierdząca ![]() Nie wszyscy "lubią" myć się codziennie , (nawet mam kilka takich osób w pracy ), a nawet jak się myją to nie zmieniają i nie piorą ubrań, w każdym razie przebywanie w bliskim sąsiedztwie takich osób grozi konwulsjami
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z Tżetem wybieram się dzisiaj do kina Już chyba z miesiąc temu chcieliśmy ale ciągle coś nam przeszkadza...mam nadzieję że dzisiaj się uda![]() A jesli nie pomoże wyrwanie się z domu to może zadzwoń do lekarza i powiedz mu wszystko...na pewno najlepiej Cię uspokoi... Lepiej dmuchać na zimne...a przynajmniej będziesz spokojniejsza...
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak prawdę mówiąc to ja w dzień nie myśle, bo ciągle mnie coś zajmuje ... ale w nocy - cisza, spokój, Tż spi ... a ja myśle ![]() Do ginki niestety nie mam numeru na komórkę, a dzisiaj sobota
|
|
|
|
|
#4248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, może to jakaś jednorazowa awaria? Odpoczywaj, kochana Cytat:
) napisała (tak ogólnie), że może te co się nie podmywają nie dbają o higienę, to przypuszczam, że byłby odzew.Mariola jest położną (co, moim zdaniem, ma znaczenie), napisała, że dziwi się, że nikt pacjentom nigdy nie wspomniał o tym, żeby przed oddaniem próbki moczu przed badaniem należy się podmyć, eleeri, że "może chodzi tu o te osoby które dawnym zwyczajem myją się raz w tygodniu". Ja widzę różnicę w tych dwóch wypowiedziach. Cytat:
Masz coś konkretnego na myśli, pisząc "uderz w stół itd."?
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o edukację medyczną to miałam na myśli lekarzy, pielęgniarki i położne (których domena jest edukacja medyczna), a nie pracowników laboratorium, czy pacjentów.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-01-31 o 13:44 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeszłam rano na dół, zeby zrobić sobie śniadanie, a mama mi mówi: ty lepiej dzisiaj siedź sobie na górze! ... ona chora, brat chory i wszędzie zarazki ... i na wszelki wypadek zrobiła mi syrop z cebuli i miodu - fuuuuj! Mam nadzieję że nie będe musiała go pić
|
|
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
... jak się tylko da Ona jest chora to niech pije ![]() Ale sie ośmiałam - mój Tż gra w Mario Brossa ... ostatnio tak wspominaliśmy stare czasy i dzisiaj wpada do domu i mówi: ściągam Mario Brossa! ... jak się skuje to klawiatura prawie w strzępach nerwus!
|
|
|
|
#4253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bierzesz duphaston ? jesli tak to nic tobie nie grozi ![]() a sny widze masz cudne Cytat:
Cytat:
![]() ja zjadalam obiad pierwsze danie czyli barszczyk z uszkami mniami apozniej fryty i rybka no i po tygodnioej nieobecnosci w odmku wzielam sie z TZ za sprztanie bo wiecie jak to jest chop pranie zorbi powiesi ale prania juz nie sicganie poodkurza dywan i panele ale kurzu na meblach nie bo po co ? hihino a jak sie cieplej zorbie to bedzie trzeba pomyc okienka wiec TZ bedzie myl okna a ja wieszala firany jak to dobrze byc w ciązy ;]
|||
|
|
|
#4254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o to prawie tak jak ja, ma pierwsze barszczyk z osobnymi ziemniaczkami, na drugie losos na parze i ziemniaczki w mundurakach, tż na zjeździe drogowców wiec ja caly wekend ryba |
|
|
|
|
#4255 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
na przyszly raz tez sikne juz podmyta
|
|
|
#4256 | ||
|
Wtajemniczenie
|
mariolasl dzięki za opisanie faz porodu
Cytat:
![]() Ania0104 myślę, że białe upławy są normalne, ale takie ciemniejsze lub z krwią na pewno wymagają kontaktu z lekarzem. Cytat:
![]() Od ostatniego kopnięcia u nas cisza. Mój Tż codziennie robi sesję za maleństwem przytulając się do niego, całując i pukając w brzuszek, ale jakoś na razie kontaktu nie mogą ze sobą złapać
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie poczuł się urażony tylko Ty? Ciekawe dlaczego ![]() W każdym razie nie będę dalej ciągnąć wątku o podmywaniu się. Uważam, że wszystko zostało już powiedziane. Widzę, że Ty Miramej bardzo chcesz się pokłócić, ale najwidoczniej nie masz z kim. Cóż ja nie będę Ci służyć pomocą Temat podmywania uważam za zamknięty. Cytat:
, posypane serem żółtym i z ketchupem Mój chłop jak się mu nie powie żeby coś zrobił to nie zrobi. Twój chociaż zrobi , a ja muszę po kilka razy się powtarzać, bo on ma zawsze czas
|
|
|
#4258 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do Mumi - to wygląda jakby nigdy w ciąży nie była chodzi w swoich ciuszkach sprzed ciąży i wygląda pięknie co do porodu, to dużą część tych masakrycznych skurczy wytrzymała bez znieczulenia, bo anestezjolog był przy jakiejś cesarce akurat. Siedziała na sako, ale, że była podłączona do ktg, kable jej się pod długimi nogami plątały to za wygodnie nie było. Zmaltretowała rękę małża w trakcie skurczy i mówiła, że kiedy były już w takich odstępach co 20 sekund zdawało jej się, że odlatywała z wycieńczenia. Kiedy w końcu podłączyli ją do znieczulenia, poczuła taka różnicę, że aż się zdżemnęła przebili jej ten worek, Mały wyszedł po trzech partych przy małej pomocy lekarza (nacisnął na brzuch). Urodziła o 3, TZ do 6 siedział z dzidzią na rękach, ona spała te 3 godziny po przewiezieniu na oddział poporodowy, a od 7 miała go juz przy łóżku do końća swojego pobytu w szpitalu.Cytat:
a te co wiedzą i tak robią są odbierane prawie jak dziwolągi.Cytat:
![]() Poleż lepiej dziś cały dzień, jeśli znów jakieś plamienie Cie nachodzi Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eleeri, w ogóle nie chcę się kłócić, ale dlaczego nie mogę zaprotestować, jeśli piszesz coś, czym czuję się dotknięta? Wydaje mi się, że w żadnej swojej wypowiedzi Cię nie obraziłam. Wobec powyższej Twojej argumentacji (że się czepiam, że się chcę pokłócić) i braku odpowiedzi/reakcji na krytykę sposobu w jaki Ty opisałaś osoby postępujące inaczej niż Ty - ja również uważam temat za zamknięty. Tru, w swoim poście też napisała, że osoby, które postępują zgodnie ze wskazaniami medycznymi przy oddawaniu moczu do analizy, są odbierane niemal jak dziwolągi.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-01-31 o 16:26 |
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to prawie nic, zwlaszcza rano.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

... wczoraj znów zauważyłam jakieś plamnienie
... nie było to duże, ale się przestraszyłam ... dziwne to troche, bo był to taki śluz w kolorze ciemno żółtym lub pomarańczowym 
NIE LUBIĘ TROLLI

jak mycie się raz w tygodniu
, (nawet mam kilka takich osób w pracy
na przyszly raz tez sikne juz podmyta
, posypane serem żółtym i z ketchupem
, a ja muszę po kilka razy się powtarzać, bo on ma zawsze czas