Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 12:42   #4261
nagaLy
Zakorzenienie

Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Cytat:
Napisane przez Martva Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do ArsNeowianek. Czy miał ktoś przedmiot w moderacji dłużej niż miesiąc? Moje pawie siedzą od siódmego lipca, wydaje mi się że wszystko jest poprawnie, nie wiem co jest grane
To dziwne, że nie wyleciały z automatu. U mnie jedna praca tak wisiała i po miesiącu poszłaaaa Zdaje się, że musi to być jakiś błąd bo Darek pisał jakiś czas temu że takie prace po miesiącu będą wylatywać automatycznie. Przyjmij, że nie zostały z jakichś względów przyjęte [być może praca wisi, bo Gosia i Darek planują wysłać Ci maila z podaniem powodu - a mieli miesiąc mocno urlopowy]. Poczekaj na odpowiedź "góry" na forum ArsNeo, zawsze odpowiadają

Edit: zapomniałam o najważniejszym... Aillil, gratuluję

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-08-12 o 12:46
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:48   #4262
Martva
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Jest forum AN...
Wiem że jest, tam pisałam wczoraj. A wcześniej były inne próby kontaktu.

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
To dziwne, że nie wyleciały z automatu. U mnie jedna praca tak wisiała i po miesiącu poszłaaaa Zdaje się, że musi to być jakiś błąd bo Darek pisał jakiś czas temu że takie prace po miesiącu będą wylatywać automatycznie. Przyjmij, że nie zostały z jakichś względów przyjęte [być może praca wisi, bo Gosia i Darek planują wysłać Ci maila z podaniem powodu - a mieli miesiąc mocno urlopowy]. Poczekaj na odpowiedź "góry" na forum ArsNeo, zawsze odpowiadają
O, nie doczytałam że to wylatywanie jednak weszło O miesiącu urlopowym wiem, bo chciałam pisać juz pod koniec lipca, ale stwierdziłam że jak urlop to mogę poczekać jeszcze ten tydzień aż wrócą.
Dzięki za pokrzepienie
Martva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 23:35   #4263
Theopanu
Przyczajenie

GG do Theopanu

Cytat:
Napisane przez Martva Pokaż wiadomość
Gratulacje

A ja mam pytanie do ArsNeowianek. Czy miał ktoś przedmiot w moderacji dłużej niż miesiąc? Moje pawie siedzą od siódmego lipca, wydaje mi się że wszystko jest poprawnie, nie wiem co jest grane. Nie wiem czy jednak coś zepsułam przy wstawianiu i trafiłam na koniec kolejki rzeczy do zrobienia, czy definitywnie przedmiot został odrzucony (ale myślałam że o tym informują?) Nienawidzę się narzucać, nie lubię wywlekać takich rzeczy publicznie, ale tyle czasu to trochę za dużo nawet jak dla mnie. A moze jestem zbyt niecierpliwa?
Napisz maila do Gochy - czasem zdarza się, że coś pominą w moderacji i wisi, albo jest do poprawki a nie mieli kiedy napisać co - jak napiszesz maila do Gochy - to się dowiesz co i jak - ja tak robiłam i pomagało
Słyszy ją wielu, ale rozumie niewiele.
Theopanu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 09:23   #4264
Martva
Zadomowienie

Napisałam maila jeszcze zanim napisałam na tamtejszym forum
Stary 2011-08-14, 11:18   #4265
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

zawsze dają znać jak do nich napisać na maila lub na forum automatycznie prawie że

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 11:25   #4266
Martva
Zadomowienie

No to ja jestem chyba niewidzialna - mail, gg, post na forum, zero odzewu. Albo jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę
Stary 2011-08-19, 18:23   #4267
rusa1ka
Zadomowienie

Jak Wam się podoba nowa odsłona FiuFiu? Ja jestem mile zaskoczona

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 22:29   #4268
pctrx
Raczkowanie

Chciałam nawiązać do tematu Modnej, a konkretnie braku kontaktu.
Na początku czerwca wysłałam za granicę zamówioną biżuterię. Po ok. 2 tyg. klientka zgłosiła brak przesyłki, oczywiście nie mogłam jeszcze składać reklamacji (przy przesyłkach zagranicznych można po miesiącu), aż tu nagle przed upływem wymaganego do złożenia reklamacji terminu listonosz przyniósł mi "zaginioną" paczuszkę, z adnotacją, że nieodebrana. Poinformowałam klientkę oraz galerię, pytając właścicieli, jaka jest dalej procedura. Polecono mi poinformować klientkę o kosztach ponownej wysyłki i po podjęciu decyzji miała ona otrzymać od galerii wiadomość z dalszymi wskazówkami. Klientka wyraziła chęć dopłaty za ponowną przesyłkę. Powtarzając słowa pana Lisiewskiego, napisałam klientce, aby czekała na wiadomość z galerii z danymi do wpłaty.
I... tu się wszystko urwało. Klientka się do mnie nie odezwała, galeria się do mnie nie odezwała. Dopytuję więc Modnej, czy klientka kontaktowała się z nimi? Cisza jak makiem zasiał od miesiąca. Ponawiałam maila już chyba z 5 razy.
Chciałam napisać do klientki, ale co ja mam napisać? "Czy dostała Pani wiadomość z galerii, bo ze mną nikt się nie skontaktował?" przecież to brzmi idiotycznie.
Zamówiona biżuteria leży u mnie tak jak wróciła już prawie dwa miesiące. Normalnie chwilami myślę, czy jej po prostu nie przepakować i nie przeboleć tych ~10 zł... bo kto wie, co teraz klienta o mnie myśli, czy też gdzieś wypisuje na przykład...

Edytowane przez pctrx
Czas edycji: 2011-08-19 o 22:30
pctrx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 00:27   #4269
yamira
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pctrx Pokaż wiadomość
Na początku czerwca wysłałam za granicę zamówioną biżuterię. Po ok. 2 tyg. klientka zgłosiła brak przesyłki, oczywiście nie mogłam jeszcze składać reklamacji (przy przesyłkach zagranicznych można po miesiącu), aż tu nagle przed upływem wymaganego do złożenia reklamacji terminu listonosz przyniósł mi "zaginioną" paczuszkę, z adnotacją, że nieodebrana. Poinformowałam klientkę oraz galerię, pytając właścicieli, jaka jest dalej procedura. Polecono mi poinformować klientkę o kosztach ponownej wysyłki i po podjęciu decyzji miała ona otrzymać od galerii wiadomość z dalszymi wskazówkami. Klientka wyraziła chęć dopłaty za ponowną przesyłkę. Powtarzając słowa pana Lisiewskiego, napisałam klientce, aby czekała na wiadomość z galerii z danymi do wpłaty.
I... tu się wszystko urwało. Klientka się do mnie nie odezwała, galeria się do mnie nie odezwała. Dopytuję więc Modnej, czy klientka kontaktowała się z nimi? Cisza jak makiem zasiał od miesiąca. Ponawiałam maila już chyba z 5 razy.
Chciałam napisać do klientki, ale co ja mam napisać? "Czy dostała Pani wiadomość z galerii, bo ze mną nikt się nie skontaktował?" przecież to brzmi idiotycznie.
Zamówiona biżuteria leży u mnie tak jak wróciła już prawie dwa miesiące. Normalnie chwilami myślę, czy jej po prostu nie przepakować i nie przeboleć tych ~10 zł... bo kto wie, co teraz klienta o mnie myśli, czy też gdzieś wypisuje na przykład...
Witam w gronie tych co czekają na kontakt z tej galerii i informację w przeróżnych sprawach. Życzę cierpliwości i wytrwałości ;-)
yamira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 00:30   #4270
Theopanu
Przyczajenie

GG do Theopanu

Cytat:
Napisane przez pctrx Pokaż wiadomość
Dodaj nowy przedmiot - w opisie przedmiotu opisz problem ja ostatnio tak sie kontaktuje z galeria - w koncu wychodzi w moderacji prac - a przynajmniej masz pewnosc ze to przeczytali ;-)
Słyszy ją wielu, ale rozumie niewiele.
Theopanu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:11   #4271
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusa1ka Pokaż wiadomość
Jak Wam się podoba nowa odsłona FiuFiu? Ja jestem mile zaskoczona
Pewnie się będę przyzwyczajać. Póki co mam wrażenie, że mają żałobę, choć źle to nie wygląda.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 12:06   #4272
pctrx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Theopanu Pokaż wiadomość
Dodaj nowy przedmiot - w opisie przedmiotu opisz problem ja ostatnio tak sie kontaktuje z galeria - w koncu wychodzi w moderacji prac - a przynajmniej masz pewnosc ze to przeczytali ;-)
Haha, dzięki, świetna rada, na pewno skorzystam, jeśli do poniedziałku nie dostanę odp. na wczorajszego maila...

Stary 2011-08-22, 14:37   #4273
lapiskaO
Przyczajenie

Witam.
Mam pytanie do osób, które nie mają działalności gospodarczej, a sprzedają w galeriach: Jak to jest z US, czy trzeba coś zgaszać otrzymując fakturę z galerii? Jeśli tak to jaki dokument należy wypełnić i do kiedy?
Z góry dziękuję za odp.
lapiskaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 12:25   #4274
Admira07
Raczkowanie

Właśnie odebrałam maila - galeria PERLE zamyka działalność w tym tygodniu...
Admira07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 21:14   #4275
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Też mam problem z kontaktem z Modną. Nie dostałam odpowiedzi na moją (pilną) wiadomość i miałam nadzieję, że jeśli się tutaj odezwę, to odpowiedź otrzymam... widzę jednak, że chyba nie ma na co liczyć :/

pctrx, czy dostałaś odpowiedź??

Edytowane przez Rossali
Czas edycji: 2011-08-24 o 21:16
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-24, 22:01   #4276
pctrx
Raczkowanie

Rossali, nie dostałam odpowiedzi mailem, skorzystałam z rady Theopanu i... nie dostałam odpowiedzi
Mogę napisać do klientki cokolwiek, ale i tak to zmoderują

Z inną klientką wymieniłam właśnie kilka wiadomości odnośnie zamówienia do przygotowania, a także wystawiałam komplet wisiorków dla jeszcze innej klientki, to wszystko jakoś sprawnie działa. Kurczę, naprawdę nie można napisać nawet zdawkowego "Odezwiemy się w tej sprawie możliwie najszybciej"???

Stary 2011-08-25, 11:49   #4277
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

A może na fb spróbujcie, bo codziennie coś sie tam dzieje, więc widać, że ktoś zagląda... Choć podejrzewam, że jakby chcieli odpisać, to już dawno by odpisali...

Główna przyczyna rozwodów?
Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia.
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 18:53   #4278
lubomirka
www.dulcedo.pl

Ja mam wrażenie że oni czasem zapadają się pod ziemie. Problem z kontaktem w tej galerii był zawsze więc mnie to nie dziwi.
Stary 2011-08-25, 19:35   #4279
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Dobra, to skoro właściciele galerii ne chcą udzielić mi odpowiedzi, to może Wy mi poradzicie, co zrobić...
Klientka kupiła u mnie wisior, zapłaciła, otrzymałam potwierdzenia, wysłałam - wszystko tak, jak się należy.
Po kilku dniach otrzymuję wiadomość od klientki, że wisior sie nie spodobał i go odsyła. W porządku, ma do tego prawo. Po przeszło tygodniu otrzymałam przesyłkę - zwot. Nadal wszystko bez zastrzeżeń. Problemy zaczęły się, gdy otrzymałam w dniu rozliczeń przelew od galerii za zwrócony mi wisior!! Teraz mam i pieniądze i przywieszkę!! Od razu napisałam do galerii wiadomość z prośba o wyjaśnienie... Jeśli miałyście jakieś reklamacje w Modnej, to proszę, pomóżcie wyjaśnić mi tę sprawę. Od Modnej nie otrzymałam rzadnej wiadomości, nie mam pojęcia jak powinna wyglądać prawidłowo przeprowadzona reklamacja, w regulaminie nie jest to sprecyzowane. Za to otrzymałam pocztą od klientki "oświadczenie o odstapieniu od umowy zawartej na odległość" z żądaniem przesłania na jej konto zwrotu pieniędzy - sumy, której ja nie otrzymałam, bo przecież odliczona od niej została marża galerii!! Pisałam przez galerię wiadomość do klientki, ale nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, przypuszczam, że wiadomość nawet do niej nie doszła :/
Proszę powiedzcie mi, co powinnam w takiej sytuacji zrobić. Przesłać taka kwotę jaką otrzymałam od galerii, przesłać kwotę jakiej żąda klientka dopłacając z własnej kieszeni, czy nadal czekać aż właściciele galerii sie odezwą??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 19:44   #4280
nagaLy
Zakorzenienie

Czekać aż się odezwą. Klietnka przesyłała pieniądze galerii, nie Tobie - nie ma więc raczej możliwości by żądać OD CIEBIE zwrotu pieniędzy.
Inna sprawa, że jesteś w lepszej sytuacji niż niektóre osoby, które skarżyły się że ani one nie otrzymały pieniędzy za zwrócony im produkt, ani Klient/ka zwrotu.
Ja bym czekała na kontakt z galerią, bo jeśli pieniądze zostaną odesłane przez 2 osoby, to klops. Z drugiej strony kusiłoby mnie odesłanie Klientce, żeby nie była stratna i nie obsmarowała mnie - a potem zwróciłabym się do galerii w sprawie dopłaty. Tyle, że w takiej opcji jest spore ryzyko że obie strony wyślą Klientce pieniądze i wówczas "tak jakby" będzie to Twoją zasługą.
Tu musisz chyba sama zdecydować.

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-08-25 o 19:50
Stary 2011-08-25, 19:52   #4281
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

No właśnie tego się obawiam nagaLy.
A o tym jak mi jest głupio przed klientką, to już nawet nie wspomnę!!
Stary 2011-08-25, 20:47   #4282
armona
Raczkowanie

Tak czytam wypowiedzi odnośnie modnej i jedno mnie nurtuje- dlaczego nie zrezygnujecie ze współpracy z galerią która was olewa i psuje wam opinię na którą ciężko pracujecie? dlaczego nadal wystawiacie tam prace skoro sytuacje opisane powyżej raczej będą się powtarzać - to jest dla mnie bardziej niepojęte niż olewczy stosunek galerii

moje biżutki- zapraszam
armona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 20:49   #4283
marisella
Wtajemniczenie

GG do marisella

Rossali, możesz napisać do mnie PW i podać mi imię albo inicjał nazwiska tej Klientki? Mialam podobną sytuację, ale jakis czas temu i zastanawiam się, czy to nie ta sama osoba...
marisella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 22:27   #4284
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali

Armona, ja od dawna nic nowego nie wystawiałam w Modnej, bo ostatnio mam mało czasu na cokolwiek. A co do problemów, to moja pierwsza taka sytuacja jeśli chodzi o te galerię, do tej pory współpracowało mi się z nimi dobrze...
Stary 2011-08-26, 09:17   #4285
lookrecya
Zadomowienie

GG do lookrecya

niektorzy rezygnuja i galeria moze sie niedlgo o tym bolesnie przekonac...
ja na razie przenioslam wszystkie swoje rzeczy gdzie indziej, jak uslysze ze sytuacja sie poprawila to cos wrzuce, bo poczatkowo byla to moje pierwsza galeria i jedyna galeria i naprawde duzo sie sprzedawalo...
lookrecya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 11:34   #4286
yamira
Raczkowanie

Wink Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

Cytat:
Napisane przez armona Pokaż wiadomość
Tak czytam wypowiedzi odnośnie modnej i jedno mnie nurtuje- dlaczego nie zrezygnujecie ze współpracy z galerią która was olewa i psuje wam opinię na którą ciężko pracujecie? dlaczego nadal wystawiacie tam prace skoro sytuacje opisane powyżej raczej będą się powtarzać - to jest dla mnie bardziej niepojęte niż olewczy stosunek galerii
Dobre pytanie. Właśnie się nad tym zastanawiamy. Po postach innych osób oraz z własnych doświadczeń widać, że w Modnej tak właśnie traktuje się Klientów, którym przejdzie przez myśl, żeby skorzystać z przysługującego im prawa zwrotu oraz Projektantów, którym przejdzie przez myśl, żeby zadawać jakiekolwiek pytania - wszyscy są po równo ignorowani.
yamira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-26, 13:40   #4287
justynaaaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny z Modnej napiszcie mi jak to jest z wiadomościami od klientów.
Czy ja jestem ślepa czy nie ma możliwości sprawdzenia o jaki przedmiot klientka pyta? tzn pisze o wisiorku a ja nie wiem o którym. Jest gdzieś inf z którego przedmiotu zadała pytanie?
justynaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 13:45   #4288
nagaLy
Zakorzenienie

Nie ma. Musisz dopytać- niech poda dokładną nazwę.

Stary 2011-08-30, 20:03   #4289
pctrx
Raczkowanie

Wyobraźcie sobie, że dostałam dziś ODPOWIEDŹ Z MODNEJ NA MOJEGO MAILA (kolejnego)!!! Wreszcie!...........
...jak zobaczyłam go w skrzynce, zaniemówiłam

Stary 2011-09-03, 20:48   #4290
Sylwia_70
Przyczajenie

Ja obecnie wystawiam swoje prace w Cepelandii i choć to nowa galeria bardzo jestem z niej zadowolona. Fajny panel dla projektantów, sama decyduje co wstawiam i co kasuje, co ważne nie zabraniają wystawiać prac w innych galeriach a już się z tym spotkałam. Marża w Cepelandii 25%. Bardzo dobry kontakt z administratorami, szybko odpisują na wszelkie pytania. Fajna szata graficzna (oryginalna). W Modnej nigdy nie wystawiałam więc trudno mi się wypowiadać w tym temacie.
Sylwia_70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości