|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Cytat:
![]() ![]() Edit: zapomniałam o najważniejszym... Aillil, gratuluję ![]()
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-08-12 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Zadomowienie
|
Wiem że jest, tam pisałam wczoraj. A wcześniej były inne próby kontaktu.
Cytat:
![]() Dzięki za pokrzepienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Napisałam maila jeszcze zanim napisałam na tamtejszym forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
zawsze dają znać jak do nich napisać na maila lub na forum
![]() ![]()
#4266 |
Zadomowienie
|
No to ja jestem chyba niewidzialna - mail, gg, post na forum, zero odzewu. Albo jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zadomowienie
|
Jak Wam się podoba nowa odsłona FiuFiu? Ja jestem mile zaskoczona
![]()
#4268 |
Raczkowanie
|
Chciałam nawiązać do tematu Modnej, a konkretnie braku kontaktu.
Na początku czerwca wysłałam za granicę zamówioną biżuterię. Po ok. 2 tyg. klientka zgłosiła brak przesyłki, oczywiście nie mogłam jeszcze składać reklamacji (przy przesyłkach zagranicznych można po miesiącu), aż tu nagle przed upływem wymaganego do złożenia reklamacji terminu listonosz przyniósł mi "zaginioną" paczuszkę, z adnotacją, że nieodebrana. Poinformowałam klientkę oraz galerię, pytając właścicieli, jaka jest dalej procedura. Polecono mi poinformować klientkę o kosztach ponownej wysyłki i po podjęciu decyzji miała ona otrzymać od galerii wiadomość z dalszymi wskazówkami. Klientka wyraziła chęć dopłaty za ponowną przesyłkę. Powtarzając słowa pana Lisiewskiego, napisałam klientce, aby czekała na wiadomość z galerii z danymi do wpłaty. I... tu się wszystko urwało. Klientka się do mnie nie odezwała, galeria się do mnie nie odezwała. Dopytuję więc Modnej, czy klientka kontaktowała się z nimi? Cisza jak makiem zasiał od miesiąca. Ponawiałam maila już chyba z 5 razy. Chciałam napisać do klientki, ale co ja mam napisać? "Czy dostała Pani wiadomość z galerii, bo ze mną nikt się nie skontaktował?" ![]() Zamówiona biżuteria leży u mnie tak jak wróciła już prawie dwa miesiące. Normalnie chwilami myślę, czy jej po prostu nie przepakować i nie przeboleć tych ~10 zł... bo kto wie, co teraz klienta o mnie myśli, czy też gdzieś wypisuje na przykład... ![]()
Edytowane przez pctrx Czas edycji: 2011-08-19 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
Pewnie się będę przyzwyczajać. Póki co mam wrażenie, że mają żałobę, choć źle to nie wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4273 |
Przyczajenie
|
Witam.
Mam pytanie do osób, które nie mają działalności gospodarczej, a sprzedają w galeriach: Jak to jest z US, czy trzeba coś zgaszać otrzymując fakturę z galerii? Jeśli tak to jaki dokument należy wypełnić i do kiedy? Z góry dziękuję za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Raczkowanie
|
Właśnie odebrałam maila - galeria PERLE zamyka działalność w tym tygodniu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
Też mam problem z kontaktem z Modną. Nie dostałam odpowiedzi na moją (pilną) wiadomość i miałam nadzieję, że jeśli się tutaj odezwę, to odpowiedź otrzymam... widzę jednak, że chyba nie ma na co liczyć :/
pctrx, czy dostałaś odpowiedź??
moja biżuteria ![]() Edytowane przez Rossali Czas edycji: 2011-08-24 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Raczkowanie
|
Rossali, nie dostałam odpowiedzi mailem, skorzystałam z rady Theopanu i... nie dostałam odpowiedzi
![]() Mogę napisać do klientki cokolwiek, ale i tak to zmoderują ![]() Z inną klientką wymieniłam właśnie kilka wiadomości odnośnie zamówienia do przygotowania, a także wystawiałam komplet wisiorków dla jeszcze innej klientki, to wszystko jakoś sprawnie działa. Kurczę, naprawdę nie można napisać nawet zdawkowego "Odezwiemy się w tej sprawie możliwie najszybciej"??? ![]()
#4277 |
Rozeznanie
|
A może na fb spróbujcie, bo codziennie coś sie tam dzieje, więc widać, że ktoś zagląda... Choć podejrzewam, że jakby chcieli odpisać, to już dawno by odpisali...
#4278 |
www.dulcedo.pl
|
Ja mam wrażenie że oni czasem zapadają się pod ziemie. Problem z kontaktem w tej galerii był zawsze więc mnie to nie dziwi.
#4279 |
Raczkowanie
|
Dobra, to skoro właściciele galerii ne chcą udzielić mi odpowiedzi, to może Wy mi poradzicie, co zrobić...
Klientka kupiła u mnie wisior, zapłaciła, otrzymałam potwierdzenia, wysłałam - wszystko tak, jak się należy. Po kilku dniach otrzymuję wiadomość od klientki, że wisior sie nie spodobał i go odsyła. W porządku, ma do tego prawo. Po przeszło tygodniu otrzymałam przesyłkę - zwot. Nadal wszystko bez zastrzeżeń. Problemy zaczęły się, gdy otrzymałam w dniu rozliczeń przelew od galerii za zwrócony mi wisior!! Teraz mam i pieniądze i przywieszkę!! Od razu napisałam do galerii wiadomość z prośba o wyjaśnienie... Jeśli miałyście jakieś reklamacje w Modnej, to proszę, pomóżcie wyjaśnić mi tę sprawę. Od Modnej nie otrzymałam rzadnej wiadomości, nie mam pojęcia jak powinna wyglądać prawidłowo przeprowadzona reklamacja, w regulaminie nie jest to sprecyzowane. Za to otrzymałam pocztą od klientki "oświadczenie o odstapieniu od umowy zawartej na odległość" z żądaniem przesłania na jej konto zwrotu pieniędzy - sumy, której ja nie otrzymałam, bo przecież odliczona od niej została marża galerii!! Pisałam przez galerię wiadomość do klientki, ale nie otrzymałam żadnej odpowiedzi, przypuszczam, że wiadomość nawet do niej nie doszła :/ Proszę powiedzcie mi, co powinnam w takiej sytuacji zrobić. Przesłać taka kwotę jaką otrzymałam od galerii, przesłać kwotę jakiej żąda klientka dopłacając z własnej kieszeni, czy nadal czekać aż właściciele galerii sie odezwą??
#4280 |
Zakorzenienie
|
Czekać aż się odezwą. Klietnka przesyłała pieniądze galerii, nie Tobie - nie ma więc raczej możliwości by żądać OD CIEBIE zwrotu pieniędzy.
Inna sprawa, że jesteś w lepszej sytuacji niż niektóre osoby, które skarżyły się że ani one nie otrzymały pieniędzy za zwrócony im produkt, ani Klient/ka zwrotu. Ja bym czekała na kontakt z galerią, bo jeśli pieniądze zostaną odesłane przez 2 osoby, to klops. Z drugiej strony kusiłoby mnie odesłanie Klientce, żeby nie była stratna i nie obsmarowała mnie - a potem zwróciłabym się do galerii w sprawie dopłaty. Tyle, że w takiej opcji jest spore ryzyko że obie strony wyślą Klientce pieniądze i wówczas "tak jakby" będzie to Twoją zasługą. Tu musisz chyba sama zdecydować.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-08-25 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Raczkowanie
|
No właśnie tego się obawiam nagaLy.
A o tym jak mi jest głupio przed klientką, to już nawet nie wspomnę!!
#4282 |
Raczkowanie
|
Tak czytam wypowiedzi odnośnie modnej i jedno mnie nurtuje- dlaczego nie zrezygnujecie ze współpracy z galerią która was olewa i psuje wam opinię na którą ciężko pracujecie? dlaczego nadal wystawiacie tam prace skoro sytuacje opisane powyżej raczej będą się powtarzać - to jest dla mnie bardziej niepojęte niż olewczy stosunek galerii
#4283 |
Wtajemniczenie
|
Rossali, możesz napisać do mnie PW i podać mi imię albo inicjał nazwiska tej Klientki? Mialam podobną sytuację, ale jakis czas temu i zastanawiam się, czy to nie ta sama osoba...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
Armona, ja od dawna nic nowego nie wystawiałam w Modnej, bo ostatnio mam mało czasu na cokolwiek. A co do problemów, to moja pierwsza taka sytuacja jeśli chodzi o te galerię, do tej pory współpracowało mi się z nimi dobrze...
#4285 |
Zadomowienie
|
niektorzy rezygnuja i galeria moze sie niedlgo o tym bolesnie przekonac...
ja na razie przenioslam wszystkie swoje rzeczy gdzie indziej, jak uslysze ze sytuacja sie poprawila to cos wrzuce, bo poczatkowo byla to moje pierwsza galeria i jedyna galeria i naprawde duzo sie sprzedawalo... |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z Modnej napiszcie mi jak to jest z wiadomościami od klientów.
Czy ja jestem ślepa czy nie ma możliwości sprawdzenia o jaki przedmiot klientka pyta? tzn pisze o wisiorku a ja nie wiem o którym. Jest gdzieś inf z którego przedmiotu zadała pytanie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Nie ma. Musisz dopytać- niech poda dokładną nazwę.
#4289 |
Raczkowanie
|
Wyobraźcie sobie, że dostałam dziś ODPOWIEDŹ Z MODNEJ NA MOJEGO MAILA (kolejnego)!!! Wreszcie!...........
...jak zobaczyłam go w skrzynce, zaniemówiłam ![]()
#4290 |
Przyczajenie
|
Ja obecnie wystawiam swoje prace w Cepelandii i choć to nowa galeria bardzo jestem z niej zadowolona. Fajny panel dla projektantów, sama decyduje co wstawiam i co kasuje, co ważne nie zabraniają wystawiać prac w innych galeriach a już się z tym spotkałam. Marża w Cepelandii 25%. Bardzo dobry kontakt z administratorami, szybko odpisują na wszelkie pytania. Fajna szata graficzna (oryginalna). W Modnej nigdy nie wystawiałam więc trudno mi się wypowiadać w tym temacie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.