Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 21:46   #4261
liwaczka
Raczkowanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość
Mam do Ciebie pytanie odnośnie kwiatów. Czy są w ogóle goździki w takim różowym kolorze jak róże na zdjęciu 1, 2, 3 z tej stronki http://www.decorado.pl/main/d,d,6,wi...ty-slubne.html
Są goździki w takim kolorze zarówno te normalne jak i gałązkowe, katalog niestety zostawiłam w kwiaciarni więc nie powiem Ci jakich odmian szukać ale to może uda mi się nadrobić następnym razem jak tu zajrzę i nie zapomnę

Cytat:
Napisane przez koniczyna111 Pokaż wiadomość
Ja bym wybierała spośród drugiej i trzeciej - druga romantyczna, a trzecia klasyczna elegancja - piękne. Drugą sama mierzyłam w Zuzannie i wyglądała ślicznie, a poza tym nie wiem jakie wy miałyście odczucia, ale w Zuzannie wszystkie suknie były super leciutkie - w żadnym salonie nie mierzyłam takich leciutkich sukni. Prawie w ogóle nie czułam ich na sobie, a to na całą noc wesela bardzo ważne
Właśnie dlatego mocno się zastanawiam nad sukienką, w końcu mam w niej wytrzymać całe popołudnie i calutką noc i fajnie by było gdyby sprawiało mi to przyjemność a nie tylko męczyło np z powodu zbyt ciężkiego trenu czy źle skrojonej/dopasowanej sukienki a muszę przyznać że panie z Zuzanny mają naprawdę świetne wyczucie i umiejętności w tej kwestii. Inna sprawa że w Bonnie da się dopasować tylko niektóre fragmenty a że mi się nie urosło za dużo to na pewno trzeba będzie ją skracać i zwężać itd a zawsze to troszkę inaczej jak sukienka jest od początku szyta na konkretną osobę...no nic, czeka mnie jeszcze jedna wyprawa taka już ostateczna i pewnie w poniedziałek zrobię sobie trochę wolnego

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
Liwaczko-widzę, że wybrawlaś się już do Zuzanny, ja jeszcze nie dotarłam, może w następnym tygodniu...
a no wybrałam ale jak widać też z wielkim opóźnieniem, wybierałam się zaraz po targach ale pochłonęły mnie przygotowania do świąt i dopiero po sylwestrze trochę się u mnie uspokoiło

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
wysyłam fotki naszych zaporszeń
Gospella śliczne zaproszenia wam wyszły, takie proste i eleganckie
Tak sobie myślę że też musimy się już zabrać za zaproszenia przynajmniej te próbne żeby móc w końcu wybrać jakieś konkretne a tym czasem, żeby się za bardzo nie nudzić, zabrałam się za obrączki na serwetki, zostało mi do zrobienia jeszcze jakieś 100szt

Cytat:
No więc wzięłam się w garść i dziś wyskoczyłam na Bernardyńską i MAM SUKIENKĘ!!!:j upi: Słuchajcie, jaka jestem szczęśliwa!!! Ogromny głaz stoczył mi się z serca Miałam już taki zamęt w głowie, że myślałam, że nie dam rady się na nic zdecydować, ale udało się HURRRAAA Sukienka jest z salonu Imperium, zostałam perfekcyjnie obsłużona i nie mogę się już doczekać kiedy będzie gotowa. Najśmieszniejsze jest to, że jest w dużej mierze inna niż moje dotychczasowe internetowe faworytki, a na manekinie w sklepie wyglądała baaardzo niepozornie. Zwróciłam na nią uwagę tylko dlatego, że miała taką słodką kokardkę pod biustem, ale gdy chciałam ją przymierzyć, moja mama pokręciła tylko głową i stwierdziła, że taka nijaka i nie warto. Ale jak ją założyłam, to dopiero był efekt! I pomyśleć, że jeszcze dziś rano miałam doła sukienkowego
W każdym razie dziękuję Dziewczyny za wsparcie
Koniczynko gratuluję decyzji i zakupu usiłuję przypomnieć sobie która sukienka w Imperium miała kokardkę ale niestety moja pamięć po tylu salonach zaczęła szwankować tak wiec z ciekawością czekam na fotki

No i witam wszystkie nowe PM-ki

Nasza mała niespodzianka
liwaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 22:00   #4262
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
Koniczynko gratuluję decyzji i zakupu usiłuję przypomnieć sobie która sukienka w Imperium miała kokardkę ale niestety moja pamięć po tylu salonach zaczęła szwankować tak wiec z ciekawością czekam na fotki
Dziękuję Liwaczko Nie dziwię Ci się, że nie zapamiętałaś tej sukienki, bo ja ją ledwo wypatrzyłam, można powiedzieć, że przez zupełny przypadek. Gdyby nie ta kokardka, to pewnie nawet bym na nią nie popatrzyła, bo tak sobie smętnie w kątku samym wisiała Dziś niestety nie zrobiłam żadnej fotki, ale jak pójdę na pierwsze spotkanie w sprawie omówienia szczegółów szycia, to na pewno zrobię zdjęcie i się Wam pochwalę
koniczyna111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 22:16   #4263
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
No więc wzięłam się w garść i dziś wyskoczyłam na Bernardyńską i MAM SUKIENKĘ!!!:j upi: Słuchajcie, jaka jestem szczęśliwa!!! Ogromny głaz stoczył mi się z serca Miałam już taki zamęt w głowie, że myślałam, że nie dam rady się na nic zdecydować, ale udało się HURRRAAA Sukienka jest z salonu Imperium, zostałam perfekcyjnie obsłużona i nie mogę się już doczekać kiedy będzie gotowa. Najśmieszniejsze jest to, że jest w dużej mierze inna niż moje dotychczasowe internetowe faworytki, a na manekinie w sklepie wyglądała baaardzo niepozornie. Zwróciłam na nią uwagę tylko dlatego, że miała taką słodką kokardkę pod biustem, ale gdy chciałam ją przymierzyć, moja mama pokręciła tylko głową i stwierdziła, że taka nijaka i nie warto. Ale jak ją założyłam, to dopiero był efekt! I pomyśleć, że jeszcze dziś rano miałam doła sukienkowego
Ale Ci zazdroszczę też bym już chciała być po wyborze..a póki co zamęt w głowie

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 22:22   #4264
ana_01
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

w ogóle Maciejka nam przepadła i Ana - gdzie jesteście girls??
Jestem Kochana..czytam i czuwam Tylko jakoś mało rozmowna jestem, najpierw świeta..potem sylwester, którego organizowałam, a teraz mieszkanie w totalnym stanie braku ładu i składu Jak nie pracuje to mam czas się tym zająć, ale już nie długo Weselne sprawy poszły w odstawkę, ale czytam Was czytam..
Co do spotkania, ja wyrażam głęboką chęć Kiedy, gdzie?

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
No i się wybrałam dziś na pierwsze oględziny sukienek...no i jeszcze nie trafiłam na tą jedyną ale w sumie 4 mi się najbardziej podobały: koronkowa i te 3 na dole ale sama jeszcze nie wiem
Carrera jest fajna, mojej mamie się bardzo spodobała, ja do końca nie jestem przekonana. Ta pierwsza też ładna, a druga za skromna dla mnie A jaką koronkową mierzyłaś? Ja też chyba polecę w przyszłym tygodniu pomierzyć coś, odkładam tak i odkładam aż mnie marzec albo kwiecień zastanie

Cytat:
No więc wzięłam się w garść i dziś wyskoczyłam na Bernardyńską i MAM SUKIENKĘ!!!:j upi:
Super! To czekamy na fotki, obowiązkowo!

Liwaczko..ja muszę do Ciebie zawitać. Zbiłam mamie jednego kolczyka Nawet biedna nie założyła ani razu, ja się tak umiejętnie bawiłam, że mi spadł Da radę to jakoś uratować? No i podobno coś jeszcze masz dla mnie
Stary 2010-01-15, 07:38   #4265
kamab22
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje wyboru sukni Wstaw zdjecia koniecznie jak juz bedziesz je miała

Cytat:
Są goździki w takim kolorze zarówno te normalne jak i gałązkowe, katalog niestety zostawiłam w kwiaciarni więc nie powiem Ci jakich odmian szukać ale to może uda mi się nadrobić następnym razem jak tu zajrzę i nie zapomnę
Dzieki, będę wdzięczna. Nie masz się co spieszyć, jeszcze 7 m-cy mam

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Ta pierwsza też ładna, a druga za skromna dla mnie A jaką koronkową mierzyłaś?
A mi właśnie ta druga się spodobała. Mimo ze kiedyś na Carrere uwagę zwróciłam, teraz druga mnie orzekła. Bardzo ładna.
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 09:21   #4266
Quillaja
Rozeznanie

Cytat:
No więc wzięłam się w garść i dziś wyskoczyłam na Bernardyńską i MAM SUKIENKĘ!!!:j upi: Słuchajcie, jaka jestem szczęśliwa!!! Ogromny głaz stoczył mi się z serca Miałam już taki zamęt w głowie, że myślałam, że nie dam rady się na nic zdecydować, ale udało się HURRRAAA
Kochana, ja jeszcze nie zdecydowałam, niestety... (zbyt dużo wątpliwości mam...i wciąż szukam czegoś lekkiego, zwiewnego, delikatnego, . gdzie są takie sukienki?? ;( ) a teraz mam ja doła sukienkowego, bo nic nie jest takie na mnie WOW - wszystkie b. ładne, niektóre za b. drogie.. ale nic nie zachwyciło mnie aż tak...
na necie co innego - są cudne z Emmie Mariage - czy tylko Giselle ma ich ofertę , czy jeszcze gdzieś są??

GRATULUJĘ I ZAZDRASZCZAM NIESAMOWICIE WYBORU UDANEGO!!!!! ja dziś idę..

Edytowane przez Quillaja
Czas edycji: 2010-01-15 o 09:23
Quillaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 09:42   #4267
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Quillaja Pokaż wiadomość

gospellka - gdzie kupowaliście papier, itp.? all czy jakiś sklep w lublinie? my zaprojektowaliśmy a teraz kwestia wydruku została o ile się nie rozmyślimy jeszcze...

papier kupowałam w cezexie na zwiazkowej 10

Cytat:

Gospella śliczne zaproszenia wam wyszły, takie proste i eleganckie
Tak sobie myślę że też musimy się już zabrać za zaproszenia przynajmniej te próbne żeby móc w końcu wybrać jakieś konkretne a tym czasem, żeby się za bardzo nie nudzić, zabrałam się za obrączki na serwetki, zostało mi do zrobienia jeszcze jakieś 100szt

dzięki,-o taki efekt mi chodziło ja nadal nie dokończyłam jakbym miała zrobić czegoś 100szt bym sie cyba załamała
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 09:51   #4268
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
p
dzięki,-o taki efekt mi chodziło ja nadal nie dokończyłam jakbym miała zrobić czegoś 100szt bym sie cyba załamała
ja zrobiłam w końcu 120 zaproszeń + 10 takich dodatkowych żebym miała spokój przy wypisywaniu no i w sumie robienie i wypisywanie zajęło mi ok 2 dni najdłużej bawiłam się w rozplanowanie tekstu na papierze.... no ale w sumie nasze zaproszenia są bardzo proste ale jak na razie wszystkim się podobają.... no i ich cena.... kwota w jakiej się zmieściłam jest zdumiewająca

a wyszły tak

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2010-01-15 o 10:03
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 10:07   #4269
Telka10
Zakorzenienie

Bernadeta - śliczne zaproszenia
Quillaja - życzę powodzenia w szukaniu
Ana - koronkowe mierzyłam w demi i passion...ale jakoś nie pamiętam jakie to modele a nie mogę ich znaleźć na stronce

Dziewczyny wiecie może czy te sukienki są w Lublinie?
http://www.suknieparis.pl/slubne2.php

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 11:13   #4270
Quillaja
Rozeznanie

a ja przeglądam suknie Manuela Moty.. są obłędne niektóre....
czy w ogóle takie podobne do nich gdzieś można znaleźć w Lublinie?

Stary 2010-01-15, 13:41   #4271
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, ja jeszcze nie zdecydowałam, niestety... (zbyt dużo wątpliwości mam...i wciąż szukam czegoś lekkiego, zwiewnego, delikatnego, . gdzie są takie sukienki?? ;( ) a teraz mam ja doła sukienkowego, bo nic nie jest takie na mnie WOW - wszystkie b. ładne, niektóre za b. drogie.. ale nic nie zachwyciło mnie aż tak...
na necie co innego - są cudne z Emmie Mariage - czy tylko Giselle ma ich ofertę , czy jeszcze gdzieś są??

Quillaja, ja byłam w identycznej sytuacji, a im więcej oglądałam sukien w internecie, tym większy miałam mętlik w głowie i folder tych, które mi się podobały powiększał się i powiększał i było mi coraz trudniej wytypować faworytkę. A jak już mi się wydawało, że mam tę faworytkę, to się okazywało, że nie ma jej w Lublinie, więc musiałabym jechać do innego miasta, żeby przymierzać, na co zupełnie brakowało mi czasu. No i ceny tych moich faworytek były porażające, więc musiałabym szyć, a z kolei szycie bez uprzedniego przymierzenia to ryzyko, więc koło się zamykało. No totalny obłęd. Nie wiedziałam już co robić. Aż w końcu wkurzyłam się i odstawiłam wszystkie internetowe kiecki, bo stwierdziłam, że przeglądanie setek sukienek na necie mi nie pomoże i podjęłam postanowienie, że wybiorę którąś spośród tych, które podobały mi się w trakcie mierzenia. No i się udało. Weszłam do pierwszego salonu, założyłam sukienkę i stwierdziłam, że już dalej nie idę bo to jest właśnie ta
Także radzę Ci rzucić w cholerę internet, tylko iść i przymierzać jak najwięcej. Trzymam kciuki!!

Cytat:
Super! To czekamy na fotki, obowiązkowo!
Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość
Gratuluje wyboru sukni Wstaw zdjecia koniecznie jak juz bedziesz je miała
Fotki wrzucę na pewno po pierwszym spotkaniu. Wczoraj byłam tak podekscytowana, że zupełnie o tym zapomniałam

Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam w końcu 120 zaproszeń + 10 takich dodatkowych żebym miała spokój przy wypisywaniu no i w sumie robienie i wypisywanie zajęło mi ok 2 dni najdłużej bawiłam się w rozplanowanie tekstu na papierze.... no ale w sumie nasze zaproszenia są bardzo proste ale jak na razie wszystkim się podobają.... no i ich cena.... kwota w jakiej się zmieściłam jest zdumiewająca

a wyszły tak
Bernadeta, piękne zaproszenia!!! Dziewczyny, ale z was zdolne bestie! Ja bym takiego cuda nie wyczarowała. Też myślałam o tym, żeby samemu drukować, ale w zasadzie sam tekst na jakimś ozdobnym papierze, bo nie mam czasu na wiązanie wstążeczek

A macie może jakieś szablony z tekstem zaproszeń? Bo zupełnie nie wiem jak to rozplanować na kartce Od czego zacząć? Potrzebuję instrukcji krok po kroku, bo zielonego pojęcia nie mam ja się do tego zabrać.
Stary 2010-01-15, 18:26   #4272
Lipczonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekoczeko Pokaż wiadomość
Ja polecam Carlo Rossi.
My sie ku niemu sklaniamy.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ----------

Sama nie mam upatrzonej fryzjerki, która wykonałaby mi fryzurę ślubną. Na Sylwestra postanowiłam zapisać się do salonu w Galerii Orkana, tak żeby się przekonać czego można się spodziewać po Paniach.Powiem krótko- dziewczyna, która mnie czesała jest rewelacyjna!
Ja na ślub planuję mieć loki upięte wyżej i część włosów puszczone na jedno ramie. Powiedziałam jej, żeby coś podobnego wykombinowała mi na głowie, żebym się zorientowała, zobaczyła jak się trzyma.Powiedziała , że zrobi fryzurę sylwestrowa, a ze ślubna będzie się różnila ,ale nieznacznie, bo sama wychodzi założenia, ze nikt z gosci,a przede wszystkim tż nie powinien widziec wczesniej fryzury, zeby sie nie upatrzyla.
Samą fryzure robila mi tylko 40 minut.Wlosy byly idealnie pokrecone, pięknie podpięte, fryzura super sie trzymała cala noc, a niezle szaleliśmy na balu Wrocilam do domu, a moja fryzura wygladala tak samo jak z niego wychodzilam. Kolezanki byly zachwycone, kilka razy podkreślały, ze super fryzurka i ze rewelacyjnie sie trzyma.Żaden loczek sie nie wyprostowal!
Moja mama ma świetna młodą fryzjerkę, którą bardzo mi poleca. W sumie najbardziej przychyla się do swojej, bo ma ją sprawdzoną. Jednak jak zobaczyla moja fryzurę, byla pod wrazeniem. Do jej fryzjerki jestem umowiona na 14 lutego, bo mam wtedy wesele, a więc sprawdzę.Jedno jest pewne- tylko między nimi wybiorę, dalej nie szukam.
Po 14 lutym będę polecala obie ,albo dalej jedną
Czekoczeko napisz proszę imię tej Pani z salony na Orkana? Czas najwyższy się gdzieś zapisac...120 dni a ja nwet jeszcze w salonie z sukniami nie bylam

Cytat:
Wódkę wreszcie faceci wybrali i po próbie wybrali właśnie stocka bo stwierdzili że nie mają po niej kaca Wyborowa przed świętami była w makro w promocji i też się nad nią zastanawiali. a teraz to nie wiem
Na makijaż zapiszę się dziś wieczorkiem bo jak wcześniej dzwoniłam to Edytka nie miała czasu.
A po tego grosza się zgłosiłaś??
Tekla my tez mamy stocka Znajomy, ktory pracuje w hutrowni bardzo Go chwalil i mowil, ze to jedna z nieliczych jeszcze niepodrobionych wodek. Tak z ciekawosci, czy moglabys napisac za ile kupujecie (moze byc na prv). My trafiliśmy na bardzo okazyjna cene- 18,23

Cytat:
ja też zwracałam uwagę na otoczenie, bo jednka faktycznie trzeba wyjśc na dwór

wysyłam fotki naszych zaporszeń
Sliczne zaproszenia!!! Ja rowniez wzielam sie za produkcje. Wysylam jak na razie zdj egzemplarza probnego
Stary 2010-01-15, 19:17   #4273
czekoczeko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lipczonek Pokaż wiadomość
Czekoczeko napisz proszę imię tej Pani z salony na Orkana? Czas najwyższy się gdzieś zapisac...120 dni a ja nwet jeszcze w salonie z sukniami nie bylam
Pisalam juz wczesniej, ze imienia niestety nie znam, ale ta Pania łatwo rozpoznac.Szczupla brunetka z dluzszymi wlosami. Jak opisalam jej fryzure o jakiej myslalam, to powiedziala, ze to najmodniejsza w tym sezonie, wiec widac, ze sledzi tez trendy.
Tam pracuje tez taka blondynka z bardzo dlugimi wlosami, widzialam jak czasze jakas kobiete na Sylwestra i powiem szczerze, ze bylam pod wrazeniem, z tym , ze nie wiem czy ta blondynka tez wykonuje fryzury ślubne.
czekoczeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 20:20   #4274
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:

w ogóle Maciejka nam przepadła i Ana - gdzie jesteście girls??

Dziś zaczęłam zastanawiać sie nad skontaktowaniem się z krawcową, która uszyłaby mi halkę i welony. Bo w Mona Lisie za wypożyczenie halki płaci się 180 zł z czego 90 zwracają przy oddaniu.
jeden welon (2,5m) wycenili mi na 250 zł
ciekawe ile będą chcieli za krótki??

kiedyś krawcowa, u której zawsze jakieś sukienki na wesela szyłam mówiła, że u niej płaci się za materiał tylko. pewnie jak nie zamawiam tam sukni, to za robotę też, no ale jestem przekonana, że mniej niż 250 zł będzie mnie to kosztować.
w końcu metr tiulu po 10-15 zł jest w sklepach
maggie -melduję się cała i .... w skowrnokach

co do welonu to fakt- mierzyłam welon "kogut" taki pierzasty i cena w salonie 350 zł - zwala z nóg, za kawałki postrzępionego tiulu, na all 150 zł i chyba się skuszę

Cytat:
No i się wybrałam dziś na pierwsze oględziny sukienek...no i jeszcze nie trafiłam na tą jedyną ale w sumie 4 mi się najbardziej podobały: koronkowa i te 3 na dole ale sama jeszcze nie wiem

Telka - 3cia (z Demi) jest super, choć fason nie dla mnie-ale Ty drobniutka i szczuplutka, więdc w każdej będzie super- mi z Tobą najbardziej kojarzy się ta 1sza

Cytat:
Napisane przez Ewelka1982 Pokaż wiadomość
A ja mam 175cm i szerokie biodra więc dla mnie model z rozszerzanym dołem najlepszy. Tylko one mają tyle warstw i mam wrażenie że jest ciężka... Ale wyglądają super, takie księżniczki w Zuzannie jest jeden model który mi się bardzo podoba

Ewelka -nie wszystkie księżniczki są ciężkie -musisz pochodzić i pomierzyć ja mierzyłam jedną pół rybka-pól literka A, a że była na płótnie to mimo,że prosta ważyła chyba z tonę...reguły nie ma...

Cytat:
koniczyna-gratuluję super uczucie i fakt -kamień z serca-jak już będziesz miała jakieś fotki to mam nadzieję, ze sie podzielisz
ps. ah te kokardki...

Cytat:
Co do spotkania, ja wyrażam głęboką chęć Kiedy, gdzie?

Carrera jest fajna, mojej mamie się bardzo spodobała, ja do końca nie jestem przekonana. Ta pierwsza też ładna, a druga za skromna dla mnie A jaką koronkową mierzyłaś? Ja też chyba polecę w przyszłym tygodniu pomierzyć coś, odkładam tak i odkładam aż mnie marzec albo kwiecień zastanie

Ana -w każdym salonie straszą, ze to już ostatni dzwonek na zamówienie kiecki, bo zazwyczaj czeka się 4-5 miesięcy -wiec moze do tego kwietnia to Ty kochana nie czekaj

Cytat:
Quillaja -miło Cię było spotkać-ja poznałam Cię od razu-Ty mnie chyba troszke później...

bernadeta85 & Lipczonek-gratuluję zaproszeń i podziwiam za cierpliwość-my zamówimy coś na all

a teraz uwaga, uwaga -powód mojego skowronkowania -zamówiłam wstępnie sukienkę -jeszcze to do mnie do końca nie dociera
- wstępnie, bo nie miałam przy sobie pieniążków na zaliczkę,ale wszystko spisałyśmy i jutro bądź w poniedziałek doniosę kasę

Edytowane przez maciejka83
Czas edycji: 2010-01-15 o 20:26
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 20:28   #4275
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lipczonek Pokaż wiadomość

Sliczne zaproszenia!!! Ja rowniez wzielam sie za produkcje. Wysylam jak na razie zdj egzemplarza probnego
no piękne piękne
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 21:13   #4276
Quillaja
Rozeznanie

Cytat:

ps. ah te kokardki...

Quillaja -miło Cię było spotkać-ja poznałam Cię od razu-Ty mnie chyba troszke później...

a teraz uwaga, uwaga -powód mojego skowronkowania -zamówiłam wstępnie sukienkę -jeszcze to do mnie do końca nie dociera
- wstępnie, bo nie miałam przy sobie pieniążków na zaliczkę,ale wszystko spisałyśmy i jutro bądź w poniedziałek doniosę kasę

Kochana ja jakoś jak weszła i się odwróciłaś, to mi strasznie przypomniałaś mojaa koleżankę kochaną, ale mieszkająca w UK i zamężną i myślę -- O MAMO!!!!!! już mi coś się dzieje z oczyma??????? czy jak????? a potem olśnienie - MACIEJKA!!!! słuchaj, muszę to napisać - WYGLĄDAŁAŚ OBŁĘDNIE W SUKNI!!!!
aż ją sama zmierzyłam potem ale model DESIRE
no ale ja niziutka a mój chłopok wysooooooki i szczupły no i jakoś tak bym nie bardzo do niego pasowała.

ale TOBIE CUDO!!! naprawdę, ach te kokardki - widziałam

a ja też uradowana!!!!!! .... zamówiłam suknię hihi.. mierzyłam ją ostatnio w listopadzie/grudniu.. i moja przyszła szwagierka była oczarowana. ale ja się nie mogłam jakoś zdecydować z uwagi na to, że w niej się sexi wygląda.. wiem, dziwne ze mnie stworzonko.. a dziś - pasowało mi jakoś podobnie maciejko jak TY nie byłam przygotowana na płacenie zaliczki, ale z pomocą szwagierek i mamy wysupłałyśmy zaliczki kawałek (kurdę, z tego wszystkiego nie spytałam, ile powinnam wpłacić ).
jedyna różnica do tej, którą mierzyłam - moja będzie biała a do wszystkiego srebrne buty, bo będę mieć wplecioną delikatniutko nitkę srebrną w koronkę w jednym miejscu

Stary 2010-01-15, 21:34   #4277
maciejka83
Rozeznanie

Red face Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)

Cytat:
Kochana ja jakoś jak weszła i się odwróciłaś, to mi strasznie przypomniałaś mojaa koleżankę kochaną, ale mieszkająca w UK i zamężną i myślę -- O MAMO!!!!!! już mi coś się dzieje z oczyma??????? czy jak????? a potem olśnienie - MACIEJKA!!!! słuchaj, muszę to napisać - WYGLĄDAŁAŚ OBŁĘDNIE W SUKNI!!!!
aż ją sama zmierzyłam potem ale model DESIRE
no ale ja niziutka a mój chłopok wysooooooki i szczupły no i jakoś tak bym nie bardzo do niego pasowała.

ale TOBIE CUDO!!! naprawdę, ach te kokardki - widziałam

a ja też uradowana!!!!!! .... zamówiłam suknię hihi.. mierzyłam ją ostatnio w listopadzie/grudniu.. i moja przyszła szwagierka była oczarowana. ale ja się nie mogłam jakoś zdecydować z uwagi na to, że w niej się sexi wygląda.. wiem, dziwne ze mnie stworzonko.. a dziś - pasowało mi jakoś podobnie maciejko jak TY nie byłam przygotowana na płacenie zaliczki, ale z pomocą szwagierek i mamy wysupłałyśmy zaliczki kawałek (kurdę, z tego wszystkiego nie spytałam, ile powinnam wpłacić ).
jedyna różnica do tej, którą mierzyłam - moja będzie biała a do wszystkiego srebrne buty, bo będę mieć wplecioną delikatniutko nitkę srebrną w koronkę w jednym miejscu
dziękuję
to była ona -tzn. nie wiem czy akurat zauważyłaś, ale ja wybrałam mix-gorset z kokardkami i pierzasty dół do tego
najlepsze jest to, że wypatrzyłam ją już rok temu, kiedy chodziłam z koleżanką za sukienką dla świadkowej, potem zmierzyłam w październiku moją zmixowaną wersję i chciałam poczekać na nową kolekcję,ale to była jednak ona -w ecri

a czy Twoja to może ta w której stałaś i błyszczałaś jak już wychodziłam???
Stary 2010-01-15, 21:37   #4278
Quillaja
Rozeznanie

no, super! będziesz oszałamiająca naprawdę!!! ja sama za tiulami chodziłam... i w końcu tiulowy welon został

nom, to ta, którą wybrałam może być ?

Stary 2010-01-15, 21:53   #4279
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
no, super! będziesz oszałamiająca naprawdę!!! ja sama za tiulami chodziłam... i w końcu tiulowy welon został

nom, to ta, którą wybrałam może być ?
si -hej sexy lady
-robiłaś jakieś zdjęcia? ja pytałam i będę mogla zrobić co nieco po wpłacie zaliczki... fajnie się złożyło, że zamówiłyśmy sukienki praktycznie w tym samym czasiei miejscu i w dodatku na tego samego 5 czerwca
Stary 2010-01-15, 22:01   #4280
Quillaja
Rozeznanie

Cytat:
si -hej sexy lady
-robiłaś jakieś zdjęcia? ja pytałam i będę mogla zrobić co nieco po wpłacie zaliczki... fajnie się złożyło, że zamówiłyśmy sukienki praktycznie w tym samym czasiei miejscu i w dodatku na tego samego 5 czerwca
niom, robiła ja ale mama ma w tel, jest w pracy obecnie, ja nie mam w dodatku kabla. w każdym razie... widziałaś so nie co
a najlepsze, że identyczną - ale podejrzewam że już zdecydowanie wyżej dopasowaną mierzyłam w innym salonie i wyglądałam śrendddniooo...
więc dziś NIE CHCIAŁAM mierzyć takiej no ale mnie szwagierka namówiła, która mnie w niej wcześniej widziała życie....
super, że w tym samym dniu na tego samego 5 czerwca

Stary 2010-01-15, 22:16   #4281
madziaciu
Zadomowienie

Witam dziewczyny. Mam pytanie czy któraś z Was chodzila na weekendowy kurs przedmałżeński? Studiuje w Lublinie i chcieliśmy tutaj go zrobić, a w naszej parafii własnie sie zaczął i ma trwać aż do marca co tydzien i nie zawsze bedziemy mogli byc... Slyszałam coś o Swidniku ale nie wiem czy dalej sie to tam odbywa...
Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 22:44   #4282
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
koniczyna-gratuluję super uczucie i fakt -kamień z serca-jak już będziesz miała jakieś fotki to mam nadzieję, ze sie podzielisz
ps. ah te kokardki...
Cytat:
a ja też uradowana!!!!!! .... zamówiłam suknię hihi.. mierzyłam ją ostatnio w listopadzie/grudniu.. i moja przyszła szwagierka była oczarowana. ale ja się nie mogłam jakoś zdecydować z uwagi na to, że w niej się sexi wygląda.. wiem, dziwne ze mnie stworzonko.. a dziś - pasowało mi jakoś
Maciejka, Quillaja, gratuluję Wam Z waszych opowieści wnioskuję, że suknie będziecie miały piękne i nieprzeciętne , więc chwalić się, chwalić!!! A w jakim salonie kupiłyście?

Cytat:
super, że w tym samym dniu na tego samego 5 czerwca
No to ja też mogę do was dołączyć, co prawda dzień wcześniej, ale też na 5 czerwca
Stary 2010-01-15, 22:46   #4283
Quillaja
Rozeznanie

Cytat:
Maciejka, Quillaja, gratuluję Wam Z waszych opowieści wnioskuję, że suknie będziecie miały piękne i nieprzeciętne , więc chwalić się, chwalić!!! A w jakim salonie kupiłyście?

No to ja też mogę do was dołączyć, co prawda dzień wcześniej, ale też na 5 czerwca
giselle
WITAJ W KLUBIE - aleśmy się dograły

Stary 2010-01-15, 22:52   #4284
koniczyna111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Mam pytanie czy któraś z Was chodzila na weekendowy kurs przedmałżeński? Studiuje w Lublinie i chcieliśmy tutaj go zrobić, a w naszej parafii własnie sie zaczął i ma trwać aż do marca co tydzien i nie zawsze bedziemy mogli byc... Slyszałam coś o Swidniku ale nie wiem czy dalej sie to tam odbywa...
Kilka stron wcześniej dziewczyny chwaliły nauki weekendowe na Staszica.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
giselle
WITAJ W KLUBIE - aleśmy się dograły
Ach, sławny salon Giselle Też tam miałam jedną upatrzona suknię, ale ostatecznie przegrała z konkurencją
Stary 2010-01-15, 22:55   #4285
Quillaja
Rozeznanie

najważniejsze, że to TA!
jeny odeśpię w końcu te maratony, biegi i stres który zacisnął mi do tego stopnia żołądek, że dziś przykładowo zjadłam półtora bułki z serkiem i sałatki troszkę
nawet herbaty nie piłam. masakra to była..
ale już śpię spokojnie

Stary 2010-01-15, 22:59   #4286
koniczyna111
Raczkowanie

no ja po wczorajszym zakupie to w domu się popłakałam z tych emocji. Musiałam chyba odreagować, wszystko ze mnie spłynęło w końcu, bo nosiłam to w sobie jak kacze jajo

Ale najważniejsze to nie dać się zwariować! Ale mądra jestem po fakcie

Edytowane przez koniczyna111
Czas edycji: 2010-01-15 o 23:01
Stary 2010-01-15, 23:05   #4287
Quillaja
Rozeznanie

nom, ja miałam to samo
a jak już wybrałam to nawijałam jadąc do moich szwagierek - odwoziliśmy je do domu potem jadąc do swojego domu - dalej nawijałam z Moim a potem zadzwoniłam jeszcze do koleżanki z którą przegadałam chyba z pół godziny o tym samym, co wyżej komedia, jakie to emocje są

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 23:44   #4288
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze, że to TA!
jeny odeśpię w końcu te maratony, biegi i stres który zacisnął mi do tego stopnia żołądek, że dziś przykładowo zjadłam półtora bułki z serkiem i sałatki troszkę
nawet herbaty nie piłam. masakra to była..
ale już śpię spokojnie
Quaillaja czekam niecierpliwie wiesz na co
Maciejko i Koniczynko gratuluję zakupów - pochwalcie się koniecznie zdjęciami.
A za Tobą Maciejko pierzaste tiule to chyba od zawsze chodziły (z tego, co pamiętam)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-16, 00:24   #4289
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Quaillaja czekam niecierpliwie wiesz na co
Maciejko i Koniczynko gratuluję zakupów - pochwalcie się koniecznie zdjęciami.
A za Tobą Maciejko pierzaste tiule to chyba od zawsze chodziły (z tego, co pamiętam)
oj chodziły, chodziły -i taki też będzie dół
Stary 2010-01-16, 08:16   #4290
kamab22
Raczkowanie

Bernadeta, Lipczonku gratuluje wykonania zaproszeń, podziwiam wasze zdolności

Maciejka, Quillaja fajnie ze już macie te wymarzone. Chyba wybiorę się z mama do Giselle na poszukiwania.

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość
Masz tutaj stronkę do tego ośrodka gdzie organizowane są nauki w Świdniku http://www.odnowarodzin.org.pl/
Tylko mam małą rade, zapytaj w kościele w którym będziesz brała ślub czy akceptują nauki z tego ośrodka. Bo ostatnio słyszałam ze różnie z tym bywa. Najlepiej zadzwoń tez do tego ośrodka i się zorientuj.
kamab22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości