|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część X
Dzień dobry
![]() ![]() Ja jej używam, ale tylko jak mam ochotę na rozpieszczanie zapachem ![]() Cytat:
![]() Kupuj, masz straszne zaległości ![]() Cytat:
![]() Też lubię Argiletz - zielona glinka super oczyszcza i nie podrażniała mnie w ogóle. Po miodli miałam czasem czerwoną twarz, a wcale nie oczyszczała lepiej. Porównywalna jest do niego tylko Logona z paczulą (którą uwielbiam za zapach ![]() ![]() Przed chwilą usłyszałam w radiu Cejrowskiego: "mężczyzna w trybie domyślnym nie działa". Świetne, lubię go słychać jak mówi o facetach, mówi prawie jakby było kobietą ![]()
![]() |
#4262 | ||
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() Chociaż dziś umalowałam się nim już bez owadzich nóżek, rzęsy były dłuższe, ale pogrubienia niestety brak, podkręcenia w sumie też, ale producent o nim nie wspominał. Użyję zalotki i będzie ok, gdyby tylko to pogrubienie było.. ![]() Wii jest super, czasem sobie gramy u kolegi. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też lubię te jego teksty ![]() Miałam pisać pracę, ale jestem dziś tak struta, że po godzinie ślęczenia nad kserówkami i męczenia się by coś sklecić dałam sobie spokój. Nigdy więcej nie tknę piwa, gdy nie jestem zdrowa ![]() Oglądam teraz otwarcie igrzysk a głowa mnie tak boli, że już nie wiem co mam zrobić żeby przeszło.
![]() |
#4264 |
Przyjaciółka KWC
|
Jako że chyba tylko ja dostałam do testów tusz Lash Extension MF, to może zamelduję pierwsze wrażenia. Pomalowałam porządnie oczy, nawet efekt nie jest zły - tusz lekko wydłuża ale nie jakoś wybitnie, bo dłuższe rzęsy mam po Hypnose czy po YSL EFC, podkręcił też ładnie, ale to chyba kwestia techniki malowania, bo nie miał tego robić. Ma ładny czarny kolor, rzęsy są widoczne, ale efekt nie jest teatralny tylko bardziej codzienny. Zobaczymy jak z trwałością, idę zaraz na śnieg więc pewnie będę wyglądać jak miś panda.
![]()
![]() |
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja znowu poszalałam na zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę zrobić sobie jakieś jedzonko i obejrzeć kolejny odcinek "Chirurgów". Miłego weekendu i walentynek wszystkim życzę! ![]()
![]() |
#4266 | ||||
Zakorzenienie
|
A ja niby mam te męskie Bennetonki, ale po pierwsze i tak mieliśmy Walentynek nie obchodzić, po drugie TŻ mnie ostatnio wkurza, więc nie zasłużył na taką niespodziewajkę, a po trzecie, to muszę obadać jak leżą na mnie. Bo z blotterka pachną ślicznie, wcale nie męsko
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
****************** Byłam u ortopedy i w końcu dowiedziałam się co mi jest. I wcale się nie cieszę ![]() ![]() ![]() Na domiar złego już widzę, że powinnam się zębami zająć, bo te moje 2 martwiaki znów się rozlatują. Chciałam się za nie wziąć po wypłacie, ale chyba niewiele mi z niej zostanie ![]() ![]() No i mam nadzieję, że uda mi się odkręcić przedłużenie karnetu sportowego z pracy, bo w obecnej sytuacji, to nie wiem kiedy będę mogła iść na fitness. A 150zł za 3mies. już wpłaciłam. Chyba sobie z tej okazji coś kupię na pocieszenie. Korci mnie zamówić stąd parę rzeczy - www.apo-discounter.pl Znalazłam nawet wątek o tej aptece, co prawda wiele opinii nie ma, ale zastrzeżeń brak. A niektóre kosmetyki mają naprawdę taniej - np. Active C do cery suchej za 64zł czy duża termalka LRP za 20zł. Nie chciałaby któraś z Was dołączyć? Bo dopiero od 99zł przesyłka jest za free, a poniżej za 14zł aż. Najbardziej zależy mi na kremie pod oczy Frei, zwłaszcza, że zostałam tylko z żelem FlosLeku, który w dodatku też jest na wykończeniu. No i to termalka też by się przydała. Mam teraz małą Beauty Formulas, ale ona wręcz zlewa twarz, zamiast ją delikatnie spryskać mgiełką. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj znów impreza, ale sobie zrobię fajny makijażyk ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Mag biedactwo
![]() ![]() rzyrafko ciekawa jestem co tam znów zmalujesz ![]()
#4269 |
|
MagJa, bardzo mi przykro..
![]() Rzyrafko, czekam na kolejne foto Twojego makijażu oczu. ![]() Czy Wy też macie dziś taki leniwy dzień? ![]() Ucięłam sobie popołudniową drzemkę, wypiłam kawkę, a i tak nadal jestem senna. Dobrze, że ogarnęłam mieszkanie rano, bo teraz nie dałabym rady. ![]() Walentynek specjalnie z TŻem nie obchodzimy, ale zdecydowałam, że zrobię tiramisu, otworzymy winko i będzie miło. Chyba, że on zaplanuje coś innego. ![]() Właśnie sobie przeglądam na modzie wątek zakupowy i muszę, muszę na zakupy! ![]() Ale żeby nie było tak łatwo, to na zakupy wybiorę się jak uda mi się zrzucić 2-3kg - motywacja musi być. ![]() Chociaż przypuszczam, że aż tak trudno nie będzie, bo wracam na uczelnię w poniedziałek - stres mnie wykończy, bo mam znowu ćwiczenia z facetem, który prześladował i gnębił mnie przez cały pierwszy rok. ![]() Do tego jeszcze inna pani dr i 5kg mniej jak nic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A cienia zazdroszczę - jaki masz kolor? Tobie również udanych Walentynek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja zużyłam w tym miesiącu do tej pory 7 rzeczy ![]() ![]() Miałam nic już nie piec słodkiego, ale kusi mnie, żeby upiec jakieś serduszka ![]()
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
Leniwy to mało powiedziane
![]() ![]() Fuksjo, dziękuję za zaproszenie ![]() Edycja: o rety, przepraszam, zapomniałam, że z obrazkiem posty się nie połączą ![]()
#4272 |
Zakorzenienie
|
Byłam na nartach
![]() Likier już rozlałam do butelki (tzn do butelek, bo starczyło mi na 2 półlitrowe butelki i jeszcze zostało troche) i prezent będzie skompletowany ![]() Mag: współczuję problemów z kolanem ![]() ![]() Jakis czaś, temu sama miałam problem z kolanem - bolało strasznie, tylko w zimie, czasem miałam wrażenie, że mi się chce wygiąć w drugą stronę, albo nie mogłam iść i w trakcie robienia kroku łzy mi w oczach stawały z bólu i nie mogłam nic z nogą zrobioć tylko tak trzymałam w górze przez chwilę. Byłam u chirurga ortopedy, powiedział że to zwężenie jakiejś tam szpary, że tego się nie leczy, jedynie rehabilitacja coś może zdziałać. Kazał zażywać glukozaminę, do doraźnego stosowania w razie bólu dostałam bardzo silne leki przeciwbólowe dost. tylko na receptę. Na rehabilitację nie chodziłam, bo nawet nie miałabym kiedy i jak, bo to w trakcie studiów było - gdzie ja bym w Krakowie szukała rehabilitanta i jeszcze chodziła do niego jak miałam zajęcia od rana do wieczora. Na szczęście przeszło, od ok 2 lat nie mam problemów. Mam nadzieję, ze nie wrócą.
#4273 | ||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też muszę w końcu zacząć robić moje tiramisu, ale jakoś nie mogę się zebrać. ![]() Zapomniałam się pochwalić - udało mi się zużyć znienawidzony błyszczyk Cream Gloss Essence. ![]() W tym miesiącu z kolorówki zużyję jeszcze tusz Bell Push Up i błyszczyk z masłem kakaowym Ziai. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A te nowe serie na pewno i do Polski wkrótce dotrą. Nie wiem jak z działaniem tej malinowej, ale jak do tej pory wszystkie Herbale mi służyły, a miałam chyba wszystkie serie dostępne u nas, więc może i na tej się nie zawiodę. Kusi mnie jeszcze ta do kręconych, no ale nie wszystko na raz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
Właśnie. Przypomniałyście mi, że chciałam kupić ponownie lavaerdę pachouli. Nie mogę jednak znaleźć sklepu internetowego, w którym zawsze kupowałam (link dostałam od ziz), no ale widzę, że nie będzie problemu z kupnem więc pewnie ją kupię jak mi się skończy maska DDF oczyszczająca. (która jest fajna, fajnie oczyszcza skórę, jest taka ładna). Tylko muszę kupić wodę termalną, bo w sumie szybko zasycha na buzi.
Lubiłam też żywą ziemię wulkaniczną, miałam kilka opakowań i byłam zadowolona. Ale cena vs wydajność w tym przypadku mnie nie przekonuje zbytnio do ponownego zakupu.. Też byłam wczoraj na imprezie. Dawno się tak nie upiłam.. Zaraz idę do wanny się porządnie wyszorować, nabalsamować. Potem peeling enzymatyczny Ziaja Pro (on jest przeboski, cudowny. nigdy nie kupię już mechanicznego peelingu. Ten po prostu działa cuda! Skóra jest po prostu super po jego użyciu. miękka, zdrowa, gładziuteńka. Moja mama też używa i jest zachwycona. Poleciłam też kilku koleżankom, one swoim koleżankom i wszystkie są zachwycone. Potem maska ddf. A peeling cielska zrobię jutro rano - z kawy ![]()
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
MagJa, bardzo współczuję.. i mam nadzieję, że te wszystkie zabiegi pomogą, muszą
![]() Hosenko, ja również podziwiam za zapał ![]()
#4277 |
Zakorzenienie
|
Fuksja, Organzza: nie ma za co podziwiać
![]() Do świat niepojawię się w kuchni żeby coś piec ![]() Likier i ciasto czekoladowe wyszły tak: (na zdjęciu pisak czerwony wyszedł mało czerwono ![]() Zebra się piecze. Jak ślicznie wygląda ![]()
#4278 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A stresów na uczelni nie zazdroszczę, dobrze że u mnie w miarę lajtowo było. Zresztą u mnie byłoby jeszcze gorzej, bo ja raczej więcej niż mniej jem w takich sytuacjach. Cytat:
![]() Co do mazi to właśnie zwykle zaczyna jej na starość brakować, ale jak widać to nie reguła. Galaretek ogólnie nie lubię, znaczy zjeść zjem, ale bez specjalnej przyjemności. Zresztą już zdążyłam doczytać, że jeśli o nie chodzi, to i tak niewiele dadzą odkąd przemysł spożywczy odszedł od żelatyny wieprzowej. Bo to ona pomagała, a zastępująca ją teraz pektyna już niewiele wskóra, o ile w ogóle. Mięsnych galaret też raczej nie lubię, rybnych tym bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I żeby nie być gołosłowną dodaję 2 tematyczne scenki. Z tą pierwszą mam nawet kubek. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
http://www.bionatura.pl/catalog/prod...roducts_id=121 http://apmp.natura.xip.pl/index.php/cPath/161 (w tym już tylko proszek został, widzę) A sama dorwałam zestaw obu Logon na Allegro i to taniej niż w tych sklepach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Swoja drogą właśnie sobie uświadomiłam, że jakoś pół roku temu moja siostrę podobne bóle dopadły, też jej powiedziano, że ma się oszczędzać, bo ma stawy jak babuleńka, więc może to i rodzinne ![]() No, no, pięknie. Podziwiam. |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
MagJa o ten sklep to ten apmp natura
![]() ![]() A peeling to ten: http://allegro.pl/item906111188_ziaj...szy_250ml.html Współczuję z sytuacją z kolanami. A powiedz mi jakie miałaś objawy? Bo tego nie doczytałam. Też mam coś w sumie z kolanami. Już z 5 lat wybieram się do ortopedy i dotrzeć nie mogę.
Edytowane przez bossy Czas edycji: 2010-02-13 o 20:58 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | ||
Zadomowienie
|
Na Ebay, za niecałe 17 Ł razem z przesyłką. Leciał z Tajwanu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu tydzień temu jak kucałam, żeby schować talerz do szafki coś mnie zabolało. Z dnia na dzień bolało coraz bardziej aż w czwartek zaczęłam utykać, bo ból uniemożliwiał zgięcie kolana. Także w sumie takie nic, a wyszło, co wyszło ![]() No i jak tak sobie myślę, to odkąd pamiętam wszelkie klęki sprawiały mi dyskomfort, czułam właśnie taki dziwny ból w kolanie, no ale ignorowałam to, bo myślałam, że tak ma być. W końcu kolano twarde i klękam na twardej powierzchni (no bo ileż daje mata), więc normalne, że przyjemnie nie jest. Poza tym na stepie też miałam czasem takie dziwne uczucie w kolanach, teraz wiem, że to było to tarcie rzepki o kość... I tak jakoś 2 miesiące temu też mnie coś w kolanie pobolewało, ale po paru dniach przeszło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
Ten peeling ma kremową konsystencję
![]() Hm ja mam z kolanami właśnie to, że czasem nie mogę zgiąć albo wyprostować do końca. Szczególnie lewego kolana. Czasami bolało, właśnie jakby nie było tam amortyzacji żadnej, jakby było sucho. Ale nie wiem czy to nie było jakieś obciążenie po prostu. ale z 2 strony to lewe mnie boli dosyć często. Mam glukozaminę z Trec ale nie biorę jej jakoś regularnie. To chyba zacznę
![]() |
#4283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
EDIT: A co do lekarza to ortopeda-traumatolog dokładniej, czyli chirurg urazowy też i to najlepszy do jakiego mogłam tu trafić ![]() Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2010-02-13 o 21:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.herbalessences.de/collect....php?id=100102 nie mogę się jej doczekać ![]() a co do maliny.. z moim malinowym żelem TBS coś nie tak.. już nie pachnie tak intensywnie malinami, a plastikiem.. używam sporadycznie od prawie miesiąca, przechowuję prawidłowo, woda się do niego nie dostała, nie stał otwarty, a teraz maliny ledwo wyczuwam.. sam plastik, sztuczność :/ w zapasie mam jeszcze drugi, planowałam zakup kolejnego, bo wkrótce seria zniknie z półek, ale jeśli sytuacja miałaby się powtórzyć, to nie chcę ![]() pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło..
![]() |
#4285 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny. Napisałam maila 2 dni temu i zero odzewu ![]() Cytat:
Ja też mam problemy ze stawami, z kolanami- bolą jak klękam, jak kucam nie mogę wstać, po silnym stresie mam straszne bole stawów, najbardziej kolana i nadgarstki ![]() ![]() ![]() Hosenko, cudne to ciasto i nalewka! TŻ będzie zachwycony! Mój robi dla mnie kolację, a na deser truskawki z bitą śmietana ![]() Miłych Walentynek dziewczyny! Uciekam już, bo jutro wstaję o 6 do szkoly ![]()
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
![]() Widzę dziewczyny, że wiele z Was cierpi na jakieś problemy zdrowotne ![]() Ja (odpukać) nigdy z kolanami problemów nie miałam (poza bólem w kolanach w wieku dorastania - chrupało mi w nich nieraz jak starej babci, ale podobno właśnie jak się rośnie to tak się dzieje i z czasem samo przeszło). Mnie dokucza ten głupi kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Jak siedzę zgarbiona to jest ok, ale jak się wyprostuję na chwilę i potem znów chcę wrócić do pozycji zgarbionej to nie mogę tego zrobić płynnie. Mam takie uczucie jakby mi kręgi przeskakiwały jak na zębatce: po jednym kręgu. Dziwne to uczucie jest ![]() No, ale wracając do przyjemniejszych tematów: Hosenko wow jakie apetyczne to ciacho ![]() ![]()
#4287 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Współczuję Wam dziewczyny problemów zdrowotnych ![]() ![]() Za to w dzieciństwie wylądowałam w szpitalu na kilka tygodni - miałam problemy ze wszystkimi stawami. Lekarze podejrzewali chorobę, z którą po kilku latach każdy ląduje na wózku inwalidzkim, na szczęście się mylili, problemy same przeszły. Ja wtedy nie wiedziałam co się dzieje, bałam się tylko, że nie wrócę na Święta do domu (miałam 6 lat), ale co musieli przeżyć moi rodzice, to już tylko oni wiedzą ![]() Mam nadzieję, że Wasze problemy też miną! A dziś życzę miłych Walentynek, dla wszystkich pełnych czekolady ![]() ![]() Ja zrobiłam tylko kartkę walentynkową, niby mieliśmy nie obchodzić dzisiaj nic... ale musiałam wypróbować nową technikę ![]() ![]()
#4288 |
Zakorzenienie
|
Eh ... Jednak moje starania na nic. TŻ kończy dziś malować mieszkanie, powiedział, że się zobaczymy na chwilkę, na co powiedziałam, że "chwilka" mnie satysfakcjonuje zwłaszcza, że przez cały tydzień widzieliśmy się tylko w ciągu kilku minut rano i po pracy i że równie dobrze możemy nie widzieć się wcale.
![]() Genialny dzien po prostu ... Dziś tata ma urodziny więc podam to ciasto czekoladowe i likier.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-14 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Fuksjaa dasz przepis na tiramisu?
![]() Uwielbiam, ale nie każde jest dobre, najlepsze o dziwo jadłam u mojego młodego sąsiada, ma chłopak talent ![]() Dziewczyny współczuję problemów ze zdrowiem ![]() MagJa ta lampa, o której pisała Ela to faktycznie może być dobry pomysł. W końcu maści rozgrzewające działają na podobnej zasadzie, a taka lampa codziennie na pewno da lepszy efekt.Dużo dobrego słyszałam o krioterapii, koleżanka miała poważny problem z kolanem po wypadku na nartach a teraz śmiga bez problemu. Co do Walentynek- nie obchodzę jakoś specjalnie, ale na pewno przykro by mi było, gdybym nie mogła się tego dnia zobaczyć z moim TŻtem. Mam kartkę (też jeszcze nie wypełnioną, ale mam już pomysł ![]() ![]() Nie uznaję jakiś prezentów z tej okazji, chyba, że właśnie takie drobnostki. Wprawdzie TŻ zapowiedział, że porywa mnie w miasto wieczorem, ale jeśli zostaniemy w domu to będę tak samo zadowolona.
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2010-02-17 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, że wcześniej nie zaplanowaliście tego dnia czy wieczoru, że będziecie go mieli dla siebie, uniknęlibyście takich nieporozumień.. myślę jednak, że gdybyś do niego wpadła, to nie dałby Ci wyjść po chwili, bo malowanie ważniejsze ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.