|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() Widze, że znasz swoje cele i wiesz do czego dążysz. I prawidłowo. Tak powinno sie zaczynać jakiekolwiek zmiany. Jesteś na dobrej drodze. Informuj nas jak postępują twoje zmiany ![]() Taki "pamiętnik" tez prowadzę od niedawna, ale nie opisuje tam w nim całego mojego dnia czy coś w tym stylu, tylko sprawy z którymi nie mogę sobie poradzić, albo coś co chciałabym komuś powiedzieć, ale nie mam komu i to tkwi cały czas w mojej głowie. Gdy napisze w moim "pamiętniku" to od razu czuje się lepiej. Mam lepiej w głowie poukładane ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Raczkowanie
|
Mmm ja tez nie opisuję całego dnia, ale są sprawy których nie mam komu powiedzieć
![]() ![]() Ja też preferuję bieganie rano ![]() ![]() ![]() Oczywiście, że moje przyszłe "sukcesy" ukażę tu ![]() ![]()
#4263 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja jutro odbieram wyniki matury ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja pamietam, jak nie zdalam na swe wymarzone studia do Gdanska. Bylam zalamana. Poszlam na zupelnie inny kierunek na policealne studia w Augustowie. Poznalam niesamowitych ludzi. To byly jedne z najpiekniejszych lat w mym zyciu. Niektore przyjaznie zostaly mi do dzis. Wspomnienia mam na zawsze. Przez te dwa lata nauczylam sie wiele i absolutnie ich nie zaluje. Nie przejmuj sie jesli Ci sie nie uda - moze tak mialo byc, bo moze ma sie wydarzyc cos niezwyklego przez te pare miesiecy poki nie powtorzysz egzaminow. A jesli zdasz - bedziesz cieszyc sie i bawic! ![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
a ja jutro mam ostatni egzamin i powrócę do żywych
![]() ![]() ![]()
#4267 |
Raczkowanie
|
Ja polecam jeżeli nie jest się pewnym co się chce studiować zrobić sobie rok przerwy. Trochę popracować, porobić kursy, podszkolić język.
Nie ma co iść na coś co później się nam nie przyda w życiu, albo zrezygnujemy po roku i tylko nie potrzebnie stracimy czas i pieniądze ![]() Trzymam kciuki za maturkowe wyniki ![]() Honey a co to za egzamin masz? ![]() ![]() Mimo, no niestety nawet jeżeli miało by się komu powiedzieć to czasem lepiej zachować to dla siebie ![]()
#4268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie... _________________________ _____ Moj Blog - Pozytywne Myslenie Kazdego Dnia Pozytywnie - watek na forum Moja strona - moje zycie w Kazachstanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Macie może jakieś praktyczne porady do nauki języków obcych? W sensie dokładne propozycje, jak zorganizować czy podzielić naukę? Mam 3 języki, za które chciałabym się porządnie wziąć, ale nie wiem czy wszystkie na raz zacząć?
Ile czasu przeznaczać dziennie/tygodniowo na naukę? Nad czym się skupić słówka/gramatyka/czytanie? Czy znacie jakieś fajne blogi poświęcone nauce niemieckiego lub coś dla zaawansowanych z języka angielskiego?
#4270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4271 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 | |
Raczkowanie
|
http://www.akademiaparp.gov.pl - zajrzyj, moze sie przyda.
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisz Ty z kolei, jak Twoja maturka! Ja też się denerwowałam przed wynikami, a przeszły one moje najśmielsze oczekiwania. Mam nadzieję, że u Ciebie było tak samo! ![]() Co do pamiętnika, o którym rozmawiacie - ja też takowy posiadam, pierwsza strona nosi datę chyba jeszcze 2006r. albo wcześniej. Kiedyś, wiadomo, pisałam dużo, teraz sięgam tam tylko wtedy, kiedy mam naprawdę poważną zagwozdkę i nie ma z kim o niej pogadać. Co tu dużo mówić - właśnie teraz mam taką sytuację, czuję, że szykują się duuuże zmiany w moim życiu i muszę się papierowi częściej wygadywać ![]() Ja też zbierałam się parę razy do kursów PARP i kurcze, może teraz po Waszym wpływem coś zacznę, bo nie ma co tracić czasu!
![]() |
#4274 |
Raczkowanie
|
Bamtaro, klaaa oraz Wam Dziewczyny przypominam o innym pozytywnym watku na forum - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=608804 , to tak apropo spisywania dobrych chwil i chwalenia sie osiagnieciami
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
uf już po egzaminie, 4 zdobyta
![]() ![]() już mam oficjalnie wolne (do września tylko niestety) i zabrałam się za minimalistyczne porządki ![]() ![]()
#4277 | |
Zadomowienie
|
http://www.akademiaparp.gov.pl/
Tu masz wszelkie szczegóły, tak jak mówię - ja jeszcze nie zdołałam rozpocząć żadnego kursu, ale wydaje mi się, że wiele jest bezpłatnych albo np. masz limit - ileś bezpłatnych kursów w ciągu miesiąca. Myślę, że dziewczyny będą mogły odpowiedzieć dokładniej ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
no dając zaklejone to ma się pewność że wścibskie panie (np. sprzedawczynie) nie będą zaglądać do moich danych, ale widać wszystko zależy od tego gdzie się aplikuje
![]()
#4279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() ![]() lemka lepiej nauczyć się jednego języka porządnie i dopiero brać się za kolejny ![]()
![]() |
#4280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytając jednak Twój wpis, Jyotiko, odnośnie pamiętnika, nie mogłam się powstrzymać... Ja przez wiele lat pisałam pamiętniki, przelewając na nie- jak sądziłam- wszelkie emocje, zarówno te złe, jak i dobre.... pewnego weekendu naszła mnie ochota na przeczytanie ich wszystkich ( zajęło mi to ponad tydzień), i jakie było moje zdziwienie, gdy począwszy od szkoły podstawowej po koniec studiów widać było dzięki nim mój proces emocjonalnego staczania się na dno... nie było w nich żadnej radości, nic miłego na mój temat, ciągłe narzekanie, dołowanie się... nie widziałam tego, dopiero gdy je przeczytałam dały mi obraz mojego zgorzknienia i pesymizmu. Jednak w przeciwieństwie do Ciebie - nie chciałam w ogóle mieć ich pod ręką, nie chciałam nigdy wracać do tych chwil, o których zapomniałam, a one mi o nich boleśnie przypomniały, czułam, że całe moje rozgoryczenie w nich siedzi... ja swoje pamiętniki wzięłam pod pachę, wrzuciłam do zsypu, a razem z nimi dosłownie poczułam jakąś uwalniającą energię, wiem, że może brzmię jak nawiedzona;P ale tak właśnie było. Od tamtego czasu, jeżeli cokolwiek w pamiętniku zapisuję, to podobnie jak Ty- miłe chwile, konstruktywne przemyślenia, wklejam bilety z udanych wyjść, zdjęcia ludzi, którymi się otaczam... teraz aż miło tam zaglądać ![]() P.S. Łał, trochę to osobiste się zrobiło, ale musiałam to z siebie wylać ![]()
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Bamtaro, ale wiesz jak to z językami jest, zawsze można nad nimi pracować i dopóki nie mówi się, jak native speaker to nie zna się perfekcyjnie języka
![]() Najbardziej zależy mi na znalezieniu przyjaznej książki do samodzielnej nauki j. niem. Czy tylko ja mam takie wrażenie, że materiały do niemieckiego są beznadziejne, a tak bardzo zależy mi właśnie na dopracowaniu wreszcie tego języka ![]()
#4282 | |
フワフワの猫
|
Więęęc... właśnie skończyłam 16 lat (chociaż jeszcze nie przyjmuję tego do wiadomości
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jutro zaczynam wakacyjny płatny staż, który bardzo mi odpowiada i strrrasznie mi zależało, żeby się na niego dostać, ale dzisiaj sie tak denerwuję, że masakra
![]() ![]() A wiecie, co jest najlepsze? To, że dostałam się na niego TYLKO i wyłącznie dzięki certyfikatowi EITCA zdobytemu dzięki EuroKobiecie (co było swego czasu często omawiane na tym wątku i większość wizażanek go robiła). Pan rekrutujący od raz na rozmowie powiedział mi, że ten certfyikat najbardziej przykuł jego uwagę w moim CV, zadał mi kilka pytań dotyczących AdWords i stwierdził, że mam sporą wiedzę i to dobrze rokuje na przyszłość ![]() ![]() I akademię PARP też jak najbardziej polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm jak tak myślę o tym to chyba też czytałam taki artykuł ![]() JA uczę się niemieckiego z EDGARD firmy i chyba mają najlepiej wszystko wykazane ![]()
![]() |
#4285 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam sentyment i nie moge go tak wywalic. Przynajmniej na razie, ale nie zagladalam tam od wiekow. Chyba wolalabym go spalic - nie chcialabym aby ktos go przeczytal czy cos... Wlasnie musze sie znowu zabrac za swoj album z pozytywami, bo mam male zaleglosci ![]() *** Cytat:
Najpierw sobie odpocznij. Daj sobie luzu troszke. Powiedz sobie, ze np do 15 sierpnia masz czas na robienie nic. Czasem tak trzeba. Organizm tez musi odpoczywac i resetowac sily, aby efektywniej przyswajac nowa wiedze. Zajmij sie czyms milym na razie, nauke sobie odloz - pozwol sobie miec wakacje - wez poczytaj cos, pojedz pod namiot ze znajomymi itp. Daj sobie odpoczac. Dlatego przez te poltora tygodnia masz elnia, ze organizm domaga sie resetu! Pozwol mu na to dajac sobie czas...
*** Ja caly czerwiec mialam luzniejszy - urlop mnie lekko rozleniwil i dalam sobie na to czas, obiecujac ze od lipca wroce w swoj "uroczy rezim" ![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Heja dziewczyny, ja dzisiaj totalna załamka
![]() ![]() blablabla Edytowane przez Ishani Czas edycji: 2012-07-02 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Przyczajenie
|
Wróciłam do domu rodzinnego i wszystko wróciło do ' normalności '. Brak dbania o siebie, zamartwianie się, przytłaczające lenistwo. Co chwilę się dołuję patrząc na moją 'idealną' siostrę... Zawsze miałyśmy problem z takim normalnym siostrzanym kontaktem. Być może to była ( i jest ) moja wina. Cały czas się do niej porównuję, zazdroszczę.. To głupie! W dodatku nie potrafię sobie z tym poradzić...
Dziś siedząc i patrząc w okno pomyślałam, że albo zostanę taka jaka jestem i wszystko będzie takie ( beznadziejne ) jak zwykle, albo włożę w siebie trochę wysiłku i zobaczę jak to będzie. Bez większego zastanowienia wybieram drugą opcję! Czas otrzeć łzy, pogłaskać się po główce i uśmiechnąć się do siebie! Nie jestem w końcu taka najgorsza.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | |
フワフワの猫
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bamtaro, zobaczę EDGARDa. Natomiast mi chodzi najbardziej o mówienie. Z kursów nie chcę nawet korzystać, bo tam zawsze czyta się teksty i robi gramatykę, a to strasznie nieefektywny sposób.
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2012-07-03 o 09:33 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Przyczajenie
|
Och, właśnie 'zjadłam' żabę... Zadzwoniłam do dziekanatu w pewnej sprawie a dla mnie każdy 'służbowy' telefon jest nieprawdopodobnie stresujący.. Ale się cieszę!!!
Plany na dziś? Nauka na egzamin licencjacki, oczywiście. Ostatnio mi się śniło, że jutro egzamin a ja jeszcze nie zaczęłam się uczyć... Mam teraz znacznie więcej motywacji. Oprócz tego angielski z Harrym Potterem i trochę porządków. Ściskam! Dobrego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.