|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Amelciu, sto lat, wszystkiego najlepszego
![]()
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-05-06 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Amelko, sto lat, sto lat.....Życzymy ci wspaniałego, szczęśliwego dzieciństwa, wielu przyjaciół i samych słonecznych dni
![]() ![]() Luiza z mamą.
#4263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jestem-podczytuje-komp--schrzaniony--tż--naprawiac-nie--chce-pewnie--jak-wyjdziemy-z-finansowego-kryzysu-cos-kupimy ![]() ![]()
![]() |
#4264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eeeee....źle mnie zrozumiałaś..napisałam to w żarcie, bądź czymś podobnym, jeśli chodzi o zainteresowanie moją osobą ![]() A odnośnie pisania...no nie chce mi się. Lenia złapałam no ![]() ![]() ![]() Co do wyżalania, to zaczęłam sama sobie pomagać, bo nikt inny mi nie pomoże..Sama muszę się wziąć w garść... i tak ostatnio miałam okropnego doła..Cały dzień przesiedziałam w piżamie, nic mi się nie chciało, ale nie chciałam przerzucać tego złego nastroju na inne osoby, więc poprostu w ten dzień ograniczyłam jakiekolwiek kontakty z ludźmi no i następnego dnia przeszło samo z siebie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak miło czasami dla odmiany popatrzec na inne ciuchy niż dziecięce ![]() super wyglądasz! ja tez bardzo lubię orsay, zwlaszcza za taka mało zobowiązującą elegancję ![]() ![]() A te spodnie to takie z dodatkiem lnu są? Bardzo fajne ![]() ![]() Ja akurat zakiety lubię ![]() ![]() z sukienką dla Gabi rzeczywiście zaszalałaś ![]() Co do wpływu @ na wypieki czy inne wyczyny w kuchni to u mnie akurat sie sprawdza - raz pomagałam mamie robic przetwory na zimę, potem WSZYSTKO wylądowało w koszu. Od tamtej pory jak mam @ to leze do góry brzuchem i za nic sie nie biore ![]() ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-05-06 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
dilayla,
![]()
#4267 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Okna jakos sie robia. Tzn. mama robi. Silpe, fajne masz ciuchy te z fotografi ![]() Pokaz staw jesli laska ![]() ![]() ![]() Co jeszcze.. Bydgos, alez mlodziutko wygladasz. Super. Ciesze, se ze z mezem sie uklada! Bardzo! Bratko, fajnie Cie widziec ![]() Jak widze elegancka i ladna pania w avatarze Basiak to wydaje mi sie, ze ona tak wyglada ![]() Lea, brawo za zakup ziemi. Ja zawsze uwazam, ze nie ma jak inwestycja w nieruchomosc, grunty.. Bylam wczoraj na szkoleniu. W polowie juz mi leb pekal. Malvina od kilku dni ssie paluszki i trzyma sie za ucho jednoczesnie. Jakby sie usypiala sama, tylko robi to caly czas prawie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Amelko 100 lat! Zdrówka, spełnienia wszystkich marzeń i cudownego dzieciństwa ![]() Araczki z tym trzymaniem za uszko skojarzyła mi się historia mojej mamy brata, który zasypiał podobno tylko i wyłącznie trzymając moją babcię za ucho ![]() Moja zasypia ssąc kciuka, smoka nie chce a ja nie wiem jak ją od tego odzwyczaję ![]() Karashi śliczny awatar ![]() Silpe fajne ciuszki. Dilayla gratki za wymiary. Niunia dobrze, że Laura już lepiej się czuje. A jakie miałyście objawy oprócz gorączki? Bydgoszczanka cieszę się, że już ok z mężem. Ja swojego też swego czasu zaniedbałam i nie było za ciekawie... Lea gratki zakupu ![]() Coś miałam jeszcze napisać, ale nie pamiętam. U Nas lipy c.d. Byłam wczoraj wieczorem z Karolcią u lekarza i ma zaczerwienione gardło. Lekarz stwierdził zapalenie gardła i przepisała antybiotyk Zinnat. Ja jestem przeciwna antybiotykom i rano skonsultowałam się z prywatną pediatrą u której raz byłam. Mam nie dawać nic na gorączke do 38st. , nie dawać na kaszel Ambrosolu. Za to 3 razy dziennie po 10 kropli Cebionu i Angin Heel - 5 tabletek rozpuścić w 1/2 szklanki wody i dawać 2-3 łyżeczki co 1-1,5h. Pomóżcie proszę jak mogę to wyleczyć bez antybiotyku? Dzisiaj rano mała miała 37,8, troszkę pokasłuje. Obudziła się, zmykam... PA! |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |||||
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia urodzinowe dla najwiekszej rozrabiaki na wątku ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A twoja sukienka jesli posłuży na kilka okazji, to w sumie nie wychodzi tak drogo ![]() Cytat:
![]() ![]() choc u mnie coraz czesciej zdarzają sie noce z "tylko" 2 pobudkami ![]() ![]() U mnie o odstawieniu od piersi nie ma mowy - przy braku dostępu do piersi zaczyna tak głośno i histerycznie płakać, że NATYCHMIAST musze ja karmic ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26728243] no i chwalę się, i cieszę się: kupuję działkę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zaliczka wpłacona, za miesiąc- półtora reszta będzie załatwiana, bo muszę kasę zorganizować. ![]() Będe miała mój własny kawałek ziemi- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom nowych umiejętności ![]() Jak czytam ile jedza i pija Wasze dzieci to my jestesmy daleko w tyle za Wami ![]() A czy jakieś dziecko je obiadek z 2 dan, tak jak to zalecają w tym wieku? U nas ledwo daje sie wcisnąć słoiczek w dwoch ratach, o żadnym drugim daniu nawet nie ma mowy ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Jeszcze sie pochwalę, że w koncu postanowiłam zrobić album ślubny i wziełam sie za wywoływanie naszych zdjęć ze ślubu i wesela, które było prawie 3 lata temu ![]() ![]() To chyba Twoja zasługa Migotko ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-05-06 o 10:38 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrowia dla Karolinki zycze. Nie wiem jak pomoc ale tutaj wogole nie zalecaja antybiotykow. Musi byc juz bardzo bardzo chory czlek, czy to starszy czy tym bardziej maluch. Kiedy mnie w styczniu bolalo gardlo baka przepisala mi antybityk ale kazala go wykupic dopiero kiedy stan od wizytu u niej bedzie sie pogarszal. Cytat:
Kiedy zasnie to nie ssie, tylko do zasnieca potrzebuje. Moja jak wcisnie jeden sloiczek to jest dobrze. O dwoch daniach nie ma mowy. Czasami zjada przy nas, tzn. kiedy my jemy obiad to na jej miseczke dostanie jakies jedzenie, lyzeczke i sie tym bardziej bawi. Album fajnie! Ja mam zamiar zrobic album Malvince - pierwszy rok. Zamiar mam. ![]()
![]() |
#4271 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() mój syn jest dziś tak absorbujący, że dopiero jem śniadanie ![]() no i od 2 nocy budzi się ze strasznym płaczem ok 23, nie chce jeść i nie wiem czy to koszmary czy coś go boli? ![]() Amelko, wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu, miłości, beztroskiego dzieciństwa, spełnienia marzeń- tych dziecięcych i późniejszych dorosłych oraz rodzeństwa lea ![]() szaja sukienka cudna velluto to cieszę się, że Cię natchnęłam ![]() kumkura ![]() ![]() ![]() ![]() a i ![]() djerba to fakt, że czasami się nie chce, ale mnie tam ciekwi wszystko - nawet drobiażdżki- także pisz ![]() dilayla ![]() araczki ja też mam taki album w planach dla Wiktora, będzie się zaczynał zdjęciem usg ![]() biri zdrówka dla Karolci ![]() moje dziecko jeszcze nigdy nie jadło 2 dań ![]()
![]() |
#4272 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26704334] ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Super wyglądasz ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26728243] no i chwalę się, i cieszę się: kupuję działkę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Gratuluję. ![]() My mamy taki zakup za sobą w lutym. Strasznie to finansowo wykańcza ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26734111] Ja wstaję kilkanaście razy, bo Agu się wybudza nie wiem czemu ![]() [/QUOTE] A myślałam, że tylko ja mam taki problem. Z tego co czytałam to dziecko ma albo za duzo wrażeń w ciągu dnia lub po przebudzeniu nie umie samo zasnąć i potrzebuje pomocy przez podanie butelki czy smoczka, czasami zwyczajne pogłaskanie po głowce pomaga. Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Amelciu wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4273 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak juz tak siedze w tych fotkach slubnych to wkleiłam w klubie linki do dwóch zdjec ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Konto usunięte
|
Amelko, słoneczko kochane,
w Dniu Pierwszych Urodzinek najlepsze życzenia: radości, uśmiechu, słoneczka, zdrówka, pogodnego, beztroskiego dzieciństwa i spełnienia wszystkich marzeń. Buziole od Maksia, Tymka i ciotki lei. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej wyciągnełam Cie z krzaków ![]() A takiego doła to żeczywiscie czasem dobrze jest w piżamie przesiedziec ![]() Cytat:
![]() Spodnie to taka mieszanka lnu z czyms tam ![]() ![]() żakietów nie posiadam , stare wydałam , pewnie kupie coś takiego uniwersalnego , sportowego do jeansów i wogóle , no przydają sie czasem .na razie sie rozglądam. A sukienka dla Gabi tak jak pisałam cena troszke mnie zcieła , ale zakochałam sie w tej sukience i bedzie na całe lato a nie od swieta , nawet jak zniszczy nie bede płakac ![]() araczki nie bądz żyła - ja chce Rudolfa ![]() ![]() byłam z Gabi w ogrodniczym , kupiłam tyle kwiatków ile mi sie w koszyku pod wózkiem zmiesciło ![]() ![]() .. a to jeszcze nie koniec....
![]() |
#4276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem przeciwna antybiotykom, ale jak u nas za długo trwało zapalenie gardła z gorączką 40 stopni, to byłam zmuszona dać. Cytat:
![]() Moja je 1 daniowy obiad. Poza tym ona ma cały czas cos w buzi do jedzenia, bo to żarłok jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Spacer zaliczony, 3 godziny. Teraz kawkę piję - cappuccinko ![]() Idę do klubu. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Kolejne pytanie - czy Wasze dzieci też wszystko do buzi ładują? moja doslownie WSZYSTKO. Musimy jej bardzo pilnować. Dzisiaj posadziłam ja na trawie i oczywiście w buzi wylądowała, mleczyki też ![]()
![]() |
#4277 | ||||
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26728243]
[/COLOR]no i chwalę się, i cieszę się: kupuję działkę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zaliczka wpłacona, za miesiąc- półtora reszta będzie załatwiana, bo muszę kasę zorganizować. ![]() Będe miała mój własny kawałek ziemi- ![]() ![]() ![]() gratulacje, zawsze to dobra inwestycja ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26734111]Ja kupiłam sukieneczkę, bo żadnej nie miałam letniej ![]() cudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moje wiecznie nienażarte ![]() Robię tak, że gotuję np: mięso+kasza/makaron/ryż+warzywa i najpierw daję mu rzadszą część, a na drugie te jarzyny z mięsem. Ale czasem zjada wszystko na raz. A jak czasami dostaje słoik to ten duży musi mieć po 12 mies. bo inaczej ryk jest, bo za mało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez basiak Czas edycji: 2011-05-06 o 17:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Konto usunięte
|
Amelko, najmilsze życzenia urodzinowe - mam 1 roczek to brzmi dumnie
![]() ![]() Agatka owszem, zjada 2 obiadki, najpierw słoiczek i spokojnie po 2h mogę drugi podać, albo swoją zupę jakąś, albo kanapki. Różnie. I taaaak ciociu Bygdosiu, wszystko ładujemy w paszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Rozeznanie
|
/a ja dzis bez humoru
brrrrrrrrrrrrrrr i do tego wsio mnie wkurza darujcie, że nic więcej nie napiszę, ale były by to same brzydkie słowa ![]() buziaki ![]() aaa Amelko-sto lat, sto lat!!!! ![]() ![]()
![]() |
#4280 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam,
Ja to głównie czytam .Jak chodze do pracy to tylko nadrabiam. U nas cudna pogoda i jeszcze po pracy idziemy z mężem na spacer. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie,ze ona tylko chce pocycac a nie zjeść mleczka. Ja przy pierwszych nockach bez cyca strasznie się wkurzałam bo jednak zrobienie mleka-czy jego samo przygzanie zajmowało sporo czasu. No i po odstawieniu szybko mała zaczela przesypiać całe noce. Cytat:
Zaczęła chodzić z pchaczem i sama zciąga sobie bluzki jak jej wyjmę rączki. I nic poza tym.Nie pokazuje oka, nie powtarza a na psa woła yyyy. Najlepsze życzenia dla Amelci Cytat:
I też jemy tylko jedno danio. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Amelko - sto lat!!
u nas jedno danie, ale wreszcie cały duży słoik wchodzi bez problemu (dziś też) ![]() spadam, bo niestety moje prezentacje są do poprawki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Raczkowanie
|
Jeszcze ja!!! Zapomniałam w poprzednim poście (skleroza)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zadomowienie
|
Wszytko najlepszego dla Amelki - dużo zdrówka i samych radosnych chwil
![]() ![]() ![]() Dziś nasz szczęśliwy dzień - dostaliśmy dziś potwierdzenie, że od września Boguś będzie przyjęty do żłobka. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26732883]chcesz powiedzieć, że eniggma to 50-letni facet?
![]() ![]() ![]() nie wiem, co będę robiła... ![]() ![]() a Tobie o koszty budowy chodzi?? jak chcesz to napiszę Ci dotychczasowe koszty kuzyna, on wszystko skrupulatnie notuje. ![]() prace ziemne, fundamenty, itp, płyta, zbrojenie, drenaż,- materiał + robota, 120mkw, 34tys.zł.[/QUOTE] nieeeee hahaha tak tylko napisałam ze tak naprawde nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie ![]() Dziekuje wiem ze opłaca sie budowac przynajmniej nam ale boimy sie kredytu masz racje ziemia jesc nie woła a jesc da ![]()
#4285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Amelko, słoneczko kochane, [/QUOTE]w Dniu Pierwszych Urodzinek najlepsze życzenia: radości, uśmiechu, słoneczka, zdrówka, pogodnego, beztroskiego dzieciństwa i spełnienia wszystkich marzeń. Buziole od Maksia, Tymka i ciotki lei. ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26757298]Amelko, najmilsze życzenia urodzinowe - mam 1 roczek to brzmi dumnie ![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Amelko wszystkiego najlepszego!!!
U nas jedno danie, pół dużego słoiczka ![]() Ale za 2-2,5 godz coś jemy ![]() Blanka już mniej pcha rzeczy do buzi, chociaż nadal sporo ![]() Pojawily się u nas na pleckach takie krostki.. Najpierw myślałam że to ospa, bo u nas panuje ospa.. ale nic się więcej nie pokazuje.. W dzień bledną, taka kaszka się robi, a przy kąpaniu robią się czerwone place.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Ami tez nie zje 2 dan
jesiooo nie wiem co napisać Biricchino dziekujemy za życzenia ![]() ![]() zdrówka dla Karoli super zae bogus bedzie złobiaczek ! ![]() ![]() cos miałam jeszcze ale nie wiem aa Ami tez wszystko do buzi wkłada o mowa o Ami to jej najnowsze zdiecia ![]()
#4289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja rowniez dołaczam sie do zyczen urodzinowych ![]() 100 lat Amelko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zadomowienie
|
Najserdeczniejsze życzenia urodzinowe dla Amelki! Sto lat Maleńka
![]() Życzą Witko i biankaaa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.