wymarzony pierścionek część XXI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 09:01   #4261
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Ano będzie, ale uzbroisz się w cierpliwość, jakimś cudem dotrzesz do sklepu, kupisz buty i wyjdziesz z łupem na świeże powietrze
A przy okazji może uda mi się zobaczyć wielką gwiazdę światowego formatu - Paris Hilton

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:05   #4262
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
dzieki emilko zainteresowały mnei te kawalki kurczaka w formach na muffiny masz moze przepis i myśle o tych tartach , ta najnowsza butter mi się podoba
Jodie, nie wypróbowałam jeszcze żadnego przepisu, ale spodobała mi się koncepcja
http://www.google.pl/search?hl=pl&cp...og&sa=N&tab=wi
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:06   #4263
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jodie, a może jakieś tarty? Albo piersi z kury w cieście francuskim?
Albo po prostu skup się na przekąskach samych. Jakieś tartletki z sosami, małe kiełbaski z cieście, deska serów? Sałatki ze 2 może...
Może słone muffinki... albo np. chilli con carne?
Ja ostatnio, jak przyszły do mnie dziewczyny, zrobiłam burrito - bardzo smakowało, a jest szybkie. Albo quesadille? Też idzie szybko, a jest pyszne

Albo ja np. wczoraj na obiad robiłam cevapcici. Może to w ramach ciepłego dania? Tylko to trochę kulania jest Do tego ziemniaki z piekarnika i jakaś lekka sałatka i dip?
skorzystam z Twoich tart , ta z szynką parmeńską i oliwkami podoba mi się bardzo, do tego ze szpiankiem bo uwielbiam i mam z szynką przepis i pomidorami.
do tego tartletki i deska serów + jakaś sałatka. wystarczy + te kurczaczki w muffinach
wyjdę zaraz na ignoranta ale nie mam pojęcia co to quesadille i cevapcici idę się dokształcić.

kurde mama mi się pochorowała, nie wiemy co jej jest, dziś idzie do lekarza, żołądek ją tak boli ze nie może spać ani nic. pierwszy raz od 29 lat nie poszła do pracy z powodu zlego samopoczucia. tak tylko szpital ją powstrzymywał - jak rodziła i jak miała operację na żylaki. przeklęty październik. zawsze coś
Stary 2011-10-06, 09:07   #4264
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
A przy okazji może uda mi się zobaczyć wielką gwiazdę światowego formatu - Paris Hilton
Tam to się raczej nie dopchasz

Zresztą słyszałam, że na sam jej przyjazd Silesia ma być zamknięta, ale to gadały sprzedawczynie w Bershce

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:12   #4265
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Jodie, nie wypróbowałam jeszcze żadnego przepisu, ale spodobała mi się koncepcja
http://www.google.pl/search?hl=pl&cp...og&sa=N&tab=wi
O fajne

Cytat:
skorzystam z Twoich tart , ta z szynką parmeńską i oliwkami podoba mi się bardzo, do tego ze szpiankiem bo uwielbiam i mam z szynką przepis i pomidorami.
do tego tartletki i deska serów + jakaś sałatka. wystarczy + te kurczaczki w muffinach
wyjdę zaraz na ignoranta ale nie mam pojęcia co to quesadille i cevapcici idę się dokształcić.

kurde mama mi się pochorowała, nie wiemy co jej jest, dziś idzie do lekarza, żołądek ją tak boli ze nie może spać ani nic. pierwszy raz od 29 lat nie poszła do pracy z powodu zlego samopoczucia. tak tylko szpital ją powstrzymywał - jak rodziła i jak miała operację na żylaki. przeklęty październik. zawsze coś
Jodie, zdrowia dla mamy

Quesadille to dwie tortille podpieczone na patelni, a w środku nadzienie...coś na kształt przykrytej pizzy można kroić jak pizzę, na trójąty.
Cevapcici, to takie bałkańskie klopsy. Dziś wstawię przepis na bloga.

Na tartę ze szpinakiem mam fajny przepis też...szpinak, łosoś i sos beszamelowy - pycha! Moja ulubiona

Cytat:
Tam to się raczej nie dopchasz

Zresztą słyszałam, że na sam jej przyjazd Silesia ma być zamknięta, ale to gadały sprzedawczynie w Bershce
O nieeeee... a miałam taką nadzieję. Jestem wielką fanką jej działalności (co ona tak właściwie robi? )

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2011-10-06 o 09:13
Stary 2011-10-06, 09:14   #4266
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki za mamę, mam nadzieję, że się okaże jednak, że to nic bardzo poważnego
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:17   #4267
emi_lka
Zakorzenienie

Jodie, zdrowia dla mamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 09:22   #4268
jodie
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny

Butter a możesz podać na tą Twoją tarte ze szpiankiem przepis ?
te Quesadille też niezłe. a to na zimno też może być czy raczej na ciepło ?
Stary 2011-10-06, 09:23   #4269
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki za mamę.

Cytat:
O nieeeee... a miałam taką nadzieję. Jestem wielką fanką jej działalności (co ona tak właściwie robi? )
No jak to co? Śpieeeeewa: http://www.youtube.com/watch?v=agPwc-orVOM i gra w filmach dla dorosłych

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-10-06, 09:27   #4270
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny

Butter a możesz podać na tą Twoją tarte ze szpiankiem przepis ?
te Quesadille też niezłe. a to na zimno też może być czy raczej na ciepło ?
Quesadille można tak i tak, ale tam najważniejszym składnikiem jest żółty ser(jako lepiszcze), więc to zależy, czy ktoś lubi zimny, roztopiony ser...

Na tartę oczywiście wstawię przepis, może na bloga, ale po południu, ok?

Cytat:
Trzymam kciuki za mamę.

No jak to co? Śpieeeeewa: http://www.youtube.com/watch?v=agPwc-orVOM i gra w filmach dla dorosłych
Ooooo....
A już pamiętam!! Ona grała chyba w Domu woskowych ciał....

Hania

Stary 2011-10-06, 09:33   #4271
jodie
Zakorzenienie

dzieki za rady znów zrobię imprezę z Waszymi inspiracjami jedzeniowymi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 09:34   #4272
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Spędziłam wczoraj sporo czasu nad nowym telefonem i muszę powiedzieć, że smartfony są do do.... i są kompletnie niedopasowane do naszej zacofanej rzeczywistości.
Całkiem sobie radzę ze sprzętem i z telefonami w ogóle, ale na tym poległam. Do tej pory nie udało mi się skopiować kontaktów z karty do telefonu a instrukcji oczywiście nie ma. W tym telefonie nic nie ma, bo wszystko trzeba sobie ściągnąć z netu. Przesłałam sobie chociaż dzwonki ze starego telefonu, na które nauczyłam się reagować, ale nie dałam już rady ustawić ich jako dzwonki. To samo ze zdjęciem na tapetę.
Masakra
ja mam samsunga galaxy gio i jestem z niego zadowolona, chociaż mi to niewiele trzeba do szczęścia. Też nie skopiowałam książki, w miarę potrzeby dodaję sobie kontakty (aktualnie korzystam z dwóch telefonów) Dzwonki ustawiłam, tapety nie zmieniałam.

Cytat:
Też kiedyś grałam na pianinie, ponoć świetnie mi szło (chodziłam parę la do ogniska muzycznego), zawsze chciałam śpiewać w chórze, ale jednak za bardzo stresowały mnie wizje przesłuchań
ja z kolei byłam na jednej próbie chóru, miałam się zapisać z koleżankami, ale one nie przeszły przesłuchania, a samej mi się nie chciało chodzić. Zresztą ja nie umiem śpiewać
Za to mam jeden talent, którym mogę się pochwalić - fryzjerstwo. Jestem stylistą TŻ i mojej babci (moja babcia ma asymetrię we włosach).

Cytat:
Aaa, i tak na marginesie - nie widziałam ani jednego odcinka Dextera
jakiś czas temu był u nas brat TŻ, który jak się okazało, też nie oglądał Dexa. Obejrzeliśmy z nim pierwszy odcinek, a 2 tygodnie później był po wszystkich sezonach.

Cytat:
Nigdy w życiu tego nie oglądałam... podobnie jak nie oglądałam "Mam talent", "X Factor", "Must be cośtam", "The voice of ...", "Tańca z gwiazdami" od jakichś trzech lat - w ogóle nie lubię programów talenciarskich... znam je tylko z nazwy. Oglądałam jedynie Idola w liceum.

W ogóle mimo, że mamy telewizor (a nie miałam przez 8 lat), to rzadko coś oglądam, szczególnie ostatnio. Nawet kuchnia.tv mnie nie kręci.
ja mam nawyk, że jak jem to muszę mieć włączony tv. Aktualnie jestem na bieżąco z Klanem (obiad) i z zacięciem oglądam Awanturę o kasę (śniadanie).

Cytat:
Emilko, ja ci radzę iść na ten kurs nastawiony na mówienie, zwłaszcza, że to jest twoim celem i na tym chcesz się skupić. Sama szybko zauważysz, gdzie masz braki i co musisz powtórzyć, będziesz miała motywację, żeby samej to nadrabiać. A jak pójdziesz na zajęcia z gramatyką, szybko się będziesz nudzić, bo zobaczysz, że raz dwa sobie zaczniesz wszystko przypominać.
to samo miałam napisać, też bym się chętnie zapisała na taki kurs mówienia

Cytat:
mam nadzieję, że to nic poważnego i że ból szybko minie
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:46   #4273
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
ja mam samsunga galaxy gio i jestem z niego zadowolona, chociaż mi to niewiele trzeba do szczęścia. Też nie skopiowałam książki, w miarę potrzeby dodaję sobie kontakty (aktualnie korzystam z dwóch telefonów) Dzwonki ustawiłam, tapety nie zmieniałam.
to może ja jakaś mało inteligentna jestem.
Kontakty mam, ale na karcie SIM, a chcę mieć w telefonie, żeby pododawać zdjęcia i pozmieniać dzwonki w zależności od tego, kto dzwoni itp.
Stary 2011-10-06, 11:31   #4274
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość

Spadaj, ja jestem panna! Ale za to przenoszona, gdybym sie urodzila w terminie, bylabym lwicą
Lwica- jeszcze gorzej! Co najdziwniejsze mam przyjaciółkę lwicę- jesteśmy z 2 biegunów i sama nie wiem jak my ze sobą wytrzymujemy już 15 lat. (aczkolwiek ostatnio ja właśnie nie wytrzymuję)
Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
jakiś czas temu był u nas brat TŻ, który jak się okazało, też nie oglądał Dexa. Obejrzeliśmy z nim pierwszy odcinek, a 2 tygodnie później był po wszystkich sezonach.

ja mam nawyk, że jak jem to muszę mieć włączony tv. Aktualnie jestem na bieżąco z Klanem (obiad) i z zacięciem oglądam Awanturę o kasę (śniadanie).
Wszyscy tak mają z Dexem. Ja też pukałam się w głowę jak TŻ mi zaproponował oglądanie 1 sezonu Byłam bardzo negatywnie nastawiona do wszelkich seriali - no i Dex zmienił wszystko bo wsiąkłam w niego, a później w Breaking Bad i Desperatki.

My też jemy z telewizorem

Niuniu ja tyję bardzo grzecznie po 3 kg miesięcznie

Jodie oby szybko zdiagnozowali bóle mamy. Moja pół roku dochodziła do tego dlaczego brzuch ją boli- oczywiście do tego wydała 1300 zł.

-------
Moje dziecko nabiera masy i coraz mocniej się wierci. Szczególnie jak siadam do lapka je czuję

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-10-06 o 11:36
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:33   #4275
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
to może ja jakaś mało inteligentna jestem.
Kontakty mam, ale na karcie SIM, a chcę mieć w telefonie, żeby pododawać zdjęcia i pozmieniać dzwonki w zależności od tego, kto dzwoni itp.
E tam, ta kwestia już została przedyskutowana, że jesteś szalenie inteligentna
Więc wychodzi na to, że telefon jest głupi

Hania

Stary 2011-10-06, 11:35   #4276
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, ta kwestia już została przedyskutowana, że jesteś szalenie inteligentna
Więc wychodzi na to, że telefon jest głupi

udało się, ale częściowo - skopiowałam do telefonu, ale teraz mam wszystko podwójnie
udało się z tapetą, ale z dzwonkami już nie
i nie udało mi się skonfigurować konta mailowego z telefonem

no ale dobra, dzwonić i odbierać mogę, bez reszty jakoś się obejdę

miało dzisiaj padać a świeci słońce a ja pranie w domu kiszę
Stary 2011-10-06, 11:36   #4277
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Wszyscy tak mają z Dexem. Ja też pukałam się w głowę jak TŻ mi zaproponował oglądanie 1 sezonu Byłam bardzo negatywnie nastawiona do wszelkich seriali - no i Dex zmienił wszystko bo wsiąknęłam w niego, a później w Breaking Bad i Desperatki.
Też tak miałam z Dexterem. Wydawał mi się beznadziejny i przewidywałam po pierwszym odcinku chorobę psychiczną głównego bohatera. Po jakimś czasie zrobiłam drugie podejście i poszło już szybko - 1,2,3,4 seria
Stary 2011-10-06, 11:46   #4278
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak miałam z Dexterem. Wydawał mi się beznadziejny i przewidywałam po pierwszym odcinku chorobę psychiczną głównego bohatera. Po jakimś czasie zrobiłam drugie podejście i poszło już szybko - 1,2,3,4 seria
A breaking Bad oglądałaś? szczerze to, to jest chyba jeszcze lepszy serial od Dexa
Stary 2011-10-06, 11:51   #4279
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
A breaking Bad oglądałaś? szczerze to, to jest chyba jeszcze lepszy serial od Dexa
Nie, nie oglądałam - dzięki za kierunek, bo nie miałam koncepcji na wciągnięcie się w coś nowego.
Stary 2011-10-06, 11:59   #4280
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie oglądałam - dzięki za kierunek, bo nie miałam koncepcji na wciągnięcie się w coś nowego.
Jest już 4 sezon Także rozrywka na jesienne wieczory zapewniona.
Stary 2011-10-06, 12:06   #4281
jodie
Zakorzenienie

ja z seriali uwielbiam Dr. Housa - ale wstyd sie przyznać jestem na 5 serii dopiero.
dzisiaj jestem kompletnie niepracowa. pierwszy dzień od dawna sie lenię. klient przełożył spotkanie i ja z ulgą to przyjęłam. fakt na jutro ale dziś nie mam weny.

Haniu mam nadzieje ze ją szybko zdiagnozują , oczywiście lekarz pierwszego kontaktu stwierdził ze to nieżyt,dał jakies leki. ja tam im nie wierzę. i umówiłam mamę na usg brzucha i do gastrologa.

ha a teraz mam lepszy problem - nie wiem co chce dostać na prezenty na urodziny jak sobie wymyśliłam butki to się fabryka spaliła więc nie kombinuje dalej
Stary 2011-10-06, 12:17   #4282
emi_lka
Zakorzenienie

Haniu, właśnie serial się idealnie sprawdza, jak się wraca kompletnie zmulonym po pracy, a ja dwa razy w tygodniu, a czasem nawet trzy pracuję do 20 <np. dziś> i jak wracam, do klaaaapa.
Więc odpowiednio dobrany nie wymaga ode mnie za wiele, ale też nie jest najniższą formą rozrywki

Cytat:
ja z seriali uwielbiam Dr. Housa - ale wstyd sie przyznać jestem na 5 serii dopiero.
dzisiaj jestem kompletnie niepracowa. pierwszy dzień od dawna sie lenię. klient przełożył spotkanie i ja z ulgą to przyjęłam. fakt na jutro ale dziś nie mam weny.

Haniu mam nadzieje ze ją szybko zdiagnozują , oczywiście lekarz pierwszego kontaktu stwierdził ze to nieżyt,dał jakies leki. ja tam im nie wierzę. i umówiłam mamę na usg brzucha i do gastrologa.

ha a teraz mam lepszy problem - nie wiem co chce dostać na prezenty na urodziny jak sobie wymyśliłam butki to się fabryka spaliła więc nie kombinuje dalej
myśl
Stary 2011-10-06, 12:19   #4283
jodie
Zakorzenienie

staram się :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 12:31   #4284
asiuk
Zakorzenienie

Za chwilę idę w cholerę, czyli do fryzjera Mam już tak sprany kolor i wieeeelkie odrosty, że szok Szkoda tylko, że nie zrobi mi takiego jasnego koloru, jaki mam teraz - musiałby ściągać barwnik, a tego nie chcę.

Z seriali lubiłam "Ally McBeal" i stary "Ostry dyżur", podobał mi się też "Men in Trees", ale TVN nawet nie skończył emitować pierwszej serii.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-10-06, 12:37   #4285
jodie
Zakorzenienie

ad fryzjera , ostatnio zmieniłam fryzjera - i jestem bardzo miło zaskoczona - kolor taki jak lubię i cena - jak 150 zł mniej niż u poprzeniego ostatnio chodziłam 2 m-ce bez malowania ale zrobiłam ciemniejsze włosy i były identyczne z naturalnymi. odrostów nie było nawet bardzo widać przy malowaniu, lekko sie tylko kolor sprał.
Stary 2011-10-06, 12:43   #4286
asiuk
Zakorzenienie

Ja chodzę do tego samego od lat i jak na razie jest ok. Za farbowanie i obcięcie płacę 120 - 140 zł, i mam go rzut beretem od mojego miejsca pracy.
Jak miałam ciemne włosy, to kolor też bardzo długo był fajny. Teraz miałam rudy, więc się szybko spiera.

Właśnie zajrzałam do kalendarza - ostatnio u fryzjera byłam 6. lipca Masakra!

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-10-06, 12:51   #4287
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
zgadzam się, jest super

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:34   #4288
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też mam dziś lenia. Spacer odbębniłam i mam zamiar leżeć plackiem do końca dnia.

Dobrze zrobiłaś ze mamę na badania wysłałaś

Ja nie wiem co Wym macie z tymi prezentami- chyba za dużo same sobie kupujecie - stąd te problemy
Cytat:
Haniu, właśnie serial się idealnie sprawdza, jak się wraca kompletnie zmulonym po pracy, a ja dwa razy w tygodniu, a czasem nawet trzy pracuję do 20 <np. dziś> i jak wracam, do klaaaapa.
Więc odpowiednio dobrany nie wymaga ode mnie za wiele, ale też nie jest najniższą formą rozrywki

myśl
Dokładnie. Poza tym trwa 45 min, więc akurat- przy zmęczeniu dłuższe filmy się nie sprawdzają bo się zasypia po godzinie

Cytat:
Za chwilę idę w cholerę, czyli do fryzjera Mam już tak sprany kolor i wieeeelkie odrosty, że szok Szkoda tylko, że nie zrobi mi takiego jasnego koloru, jaki mam teraz - musiałby ściągać barwnik, a tego nie chcę.

Z seriali lubiłam "Ally McBeal" i stary "Ostry dyżur", podobał mi się też "Men in Trees", ale TVN nawet nie skończył emitować pierwszej serii.
To jesteś 100 lat do tyłu z nowymi produkcjami, Te seriale które wymieniłaś to jakieś popłuczyny przy aktualnych

Cytat:
Ja chodzę do tego samego od lat i jak na razie jest ok. Za farbowanie i obcięcie płacę 120 - 140 zł, i mam go rzut beretem od mojego miejsca pracy.
Jak miałam ciemne włosy, to kolor też bardzo długo był fajny. Teraz miałam rudy, więc się szybko spiera.

Właśnie zajrzałam do kalendarza - ostatnio u fryzjera byłam 6. lipca Masakra!
3 miechy przy krótkich i farbowanych włsoach to masakrycznie długo- fakt. Dobrze że się zebrałaś w końcu

A moja fryzjerka zaszła w ciąże w tym samym czasie co ja No ale znalazłam w zastępstwo pana Pawełka. Świetny jest.
Ja nie farbuję u fryzjera tylko sama- taka jestem oszczędna
Stary 2011-10-06, 13:38   #4289
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Haniu codziennie chodzisz na spacerki?? A jadasz słodycze??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:55   #4290
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Haniu codziennie chodzisz na spacerki?? A jadasz słodycze??
Codziennie Na jakąś godzinę półtorej. Muszę się ruszać bo inaczej to w ogóle bym się zapasła
Niestety na słodycze mam fazę cały czas- na chwilę mi tylko przeszło Co prawda nie objadam się słodyczami ze sklepu- ale za to zawsze mam w domu jakieś ciasto. Sama piekę do tego teściowa z mamą donoszą( No i jem kilogramy owoców- co też dobre nie jest. Szczególnie że jem glównie śliwki , nektarynki i winogrona- które mają sam cukier. No ale chociaż zaparć nie mam dzięki nim

Ja nie tyję bo jem syf- moja dieta jest na maksa urozmaicona i raczej warzywno- owocowa. Dziś np zjadłam szarlotkę (praktycznie same jabłka) z jogurtem nat, jabłko, winogrona i 2 ogórki kiszone. Na obiad mam jarzynówkę i na kolację gołąbka. I taka w sumie jest moja dieta- bez szaleństw kalorycznych. Jak czytam co jedzą dziewczyny na moim etapie ciąży to w szoku jestem ze tyją w normie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości