wymarzony pierścionek część XXI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 14:52   #4231
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Ja na chwile jak zwykle

Temat hobby - teraz mam nowe hobby moje dziecko

A kiedyś Pawlikowka, Tatry, WItkacy

Tycie w ciązy. Ja schudłam z 46 do 44 i zatrzymałam się na 60. Teraz waże 52 i dobrze się z tym czuje. Najbardziej tyłam w 8 i 9 miesiącu, w ciągu niespelna dwóch meisiecy prawie 10 kilo. Mimo,że się pilnowałam ze wzdlędu na cukrzyce.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:00   #4232
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Gosiu witamy po podróży poślubnej
Egipt to jednak jest nudny widokowo

To fakt chociaż jak byliśmy 3 lata temu w Luksorze było dość ciekawie jak ktoś lubi takie zabytki. Dla mnie tam było za gorąco

Cytat:
po 4 miesiącu najwięcej-czyli jeszcze wszystko przede mną W pierwszym trymestrze to kobiety często chudną- a jak tyją to standardowo 3 kg
Ostatnio przeczytałam w opisie 5 miesiąca "jeżeli myślisz ze jesteś gruba to poczekaj na koniec 5 miesiaca"
Teraz dziecko bardzo szybko przybiera na wadze, macica znajdzie się na poziomie pępka więc brzuch wyskoczy a apetyt mi wzrośnie...nie wiem jak to możliwe bo ja mogłabym jeść non stop od początku ciąży.
Tżta kuzynka urodziła miesiąc temu i wygląda cudnie Przez pierwsze 3 m-ce schudła.Przez całą ciążę mało przytyła, a teraz wygląda lepiej/szczuplej niż przed
Stary 2011-10-05, 15:08   #4233
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
No to nieźle. Ale chudną to chyba tylko te, co mają wymioty
pewnie tak
Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

To fakt chociaż jak byliśmy 3 lata temu w Luksorze było dość ciekawie jak ktoś lubi takie zabytki. Dla mnie tam było za gorąco

Tżta kuzynka urodziła miesiąc temu i wygląda cudnie Przez pierwsze 3 m-ce schudła.Przez całą ciążę mało przytyła, a teraz wygląda lepiej/szczuplej niż przed
Dla mnie jest wszędzie za gorąco gdzie jest powyżej 30C. W Egipcie jest fajnie w styczniu. Nie wyobrażam sobie nawet temperatury od kwietnia do listopada. Umarłabym tam

No a ja będę wielką torbą No nic....mam fitnes za rogiem. Jak tylko będę mogła ćwiczyć dziecko z tatą a ja na magic bar
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:15   #4234
lemoorka
Zakorzenienie

Hania jak byłas/jestes wycwiczona nie ebdziesz wielka torba

Mi poszlo jedynie w brzuch i dupsko, ale znaczna czesc to woda, ktora wypocisz po porodzie.

Ja za to super teraz wygladam, nareszcie jest w sam raz - tylko nad brzuchem pocwicze
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:19   #4235
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Haniu w Lidlu robi sie wszystko dzis bylam pierwszy dzien wiec wszystko oblecialam na kasie tylko nie siedzialam
To się nabiegasz nieźle

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

Mi poszlo jedynie w brzuch i dupsko, ale znaczna czesc to woda, ktora wypocisz po porodzie.

Ja za to super teraz wygladam, nareszcie jest w sam raz - tylko nad brzuchem pocwicze
Zobaczymy. Wszyscy twierdzą że nie widać po mnie tych 7 kg Dziwne to jest.

No tak..ty zawsze chciałaś przytyć

-----------
Dextero maniaczki- jesteście już po 1 odcinku nowego sezonu???

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-10-05 o 15:22
Stary 2011-10-05, 15:23   #4236
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Już jest nowy sezon?? Cos ostatnio jestem w tyle z serialami.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:33   #4237
xzora
Zakorzenienie

emi_lka, wszystkiego najlepszego z okazji Twoich wczorajszych urodzin!

hobby, Asiuk jeśli związane jest ono z inteligencją, to musi na starość głupieję. Kiedyś dużo czytałam, głównie poezję, uczyłam się języków, gry na keyboardzie, gitarze, nut... a teraz do szczęścia potrzebuję się najeść, wyspać i biegać

już wiem skąd u mnie czekoladowy potwór - PMS, na szczęście już po, wczoraj zjadłam tylko jednego cukierka i wcale nie miałam ochoty na więcej

nie wierzę w znaki zodiaku! to niemożliwe, żeby dzień twoich urodzin decydował o tym kim jesteś, z kim się dogadujesz

kotekk81, gratuluję dostania pracy, fajnie, że tak trochę przez przypadek! pamiętam, że jak pierwszy raz weszłam do lidla, to miałam wrażenie, że jestem w jakiejś ameryce, słodycze bajka. Ostatni raz byłam chyba miesiąc temu i były już kalendarze adwentowe, z trudem powstrzymałam się przed zakupem.

Dextera nowego obejrzałam i jakoś mnie nie powalił.
Przez cztery sezony byłam w nim zakochana, piąty bez rewelacji, w szóstym już jakoś krytycznie do niego podchodzę - trochę naciągane sytuacje/żarty. No, ale dalej będę oglądać i mam nadzieję, że akcja z religijnymi mordami fajnie się rozwinie.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 15:40   #4238
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Już jest nowy sezon?? Cos ostatnio jestem w tyle z serialami.
No skoro pytam czy oglądalyście to chyba dlatego że jest

Od niedzieli.

6 sezon - to i 6 rocznica naszego związki
No i 2 połowa ciąży upłynie pod znakiem Dextera- akurat do marca

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Dextera nowego obejrzałam i jakoś mnie nie powalił.
Przez cztery sezony byłam w nim zakochana, piąty bez rewelacji, w szóstym już jakoś krytycznie do niego podchodzę - trochę naciągane sytuacje/żarty. No, ale dalej będę oglądać i mam nadzieję, że akcja z religijnymi mordami fajnie się rozwinie.
Ja mam nadzieję na dobry sezon. Z Dexterem mam w kratkę 2 i 4 podobał mi się najbardziej- jest szansa że po marnym 5 sezonie-6 mnie powali
Co jak co..muzyczka z początku nadal powoduje ciary na plecach
Stary 2011-10-05, 15:40   #4239
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

To muszę scignąć w takim razie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:53   #4240
sanetka
Zakorzenienie

ja w ciąży przytyłam 10kg. Ciekawe tylko do ilu bym dobiła gdybym donosiła
Po 10 dniach terroru w szpitalu po porodzie byłam nawet na minusie
Teraz niestety znów mi parę kg wpadło

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:56   #4241
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak! Mi się podobały wszystkie serie, tylko każda w innym stopniu i z zainteresowaniem oglądam rozwój kolejnej, choć "naciągactwo" sytuacyjne w każdej serii jest wielkie.
Mi się 5 seria podobała.

Cytat:
emi_lka, wszystkiego najlepszego z okazji Twoich wczorajszych urodzin!

hobby, Asiuk jeśli związane jest ono z inteligencją, to musi na starość głupieję. Kiedyś dużo czytałam, głównie poezję, uczyłam się języków, gry na keyboardzie, gitarze, nut... a teraz do szczęścia potrzebuję się najeść, wyspać i biegać

już wiem skąd u mnie czekoladowy potwór - PMS, na szczęście już po, wczoraj zjadłam tylko jednego cukierka i wcale nie miałam ochoty na więcej

nie wierzę w znaki zodiaku! to niemożliwe, żeby dzień twoich urodzin decydował o tym kim jesteś, z kim się dogadujesz
Dziękuję!
Ja też nie wierzę w znaki zodiaku. Nie zmienia to faktu, że gdy czytam opis panny cechy idealnie pasują do mojego męża, a wagi do mnie.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 16:19   #4242
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
W Warszawie obchodzi się urodziny? Słyszałam tylko o imieninach
Jak nie, jak tak?
Jak czytalam ksiazki Musiertowicz, to mialam wrazenie, ze tam bardziej obchodzi sie imieniny niz urodziny

Cytat:
Twój mąż jest panną ? Jak ty się z nim dogadujesz?!?!.
Dla mnie panny są nie do życia
Spadaj, ja jestem panna! Ale za to przenoszona, gdybym sie urodzila w terminie, bylabym lwicą
Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Ja mam ciśnienie 90/60 najczęściej a ostatnio jeden z lekarzy chciał mi koniecznie dać leki na nadciśnienie, bo miałam u niego 140/90 i nie szło mu wytłumaczyć, że na samą myśl o lekarzach mam w✂✂✂✂, więc stąd to ciśnienie
Ale glupota.
Jak ja robilam wczesniej badania do nowej roboty to pokoj peilegniarski byl na 3 pietrze, musialam wbiec po schodach, a od razu po mi zmierzyli cisnienie. Nic to, ze mowie ze mam zawsze superniskie, ona mi wpisala 140/90
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Asiuk, nic mi nie wiadomo o tych warszawskich imieninach zamiast urodzin Ja mam zamiar świętować urodziny zawsze, nawet jak nie będę chciała pamiętać które to z kolei. Imieniny tylko symbolicznie.

Haniu, mąż - Panna to nie lada wyzwanie, ale już się w wielu kwestiach dotarliśmy. Choć pedantyzm i ciągłe porządkowanie nadal mnie doprowadzają do szału często.
To ja nie ejstem jednak prawdziwa panna, nie lubie porzadku ani nie terreoryzuje nim innych ;]
Cytat:

Dziewczyny, jakie są Wasze zainteresowania, pasje? Takie pozazawodowe Coś, czemu poświęcacie swój czas i czujecie się wtedy szczęśliwe?
Ostatnio odkrylam, ze lubie grzebac w ziemi na dzialce i balkonie. Uspokoja, a jednoczesnie meczy, wiec problomy łatwo wylatuja z glowy.
Jak juz bede swoja dzialke robic, to sie wyzyje!!!
Cytat:
Nie wiedzialam, ze jest, ide sciagnac!
Cytat:
Dziękuję!
Ja też nie wierzę w znaki zodiaku. Nie zmienia to faktu, że gdy czytam opis panny cechy idealnie pasują do mojego męża, a wagi do mnie.
Ja jestem panna, a moj TZ waga
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:47   #4243
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie tak

Dla mnie jest wszędzie za gorąco gdzie jest powyżej 30C. W Egipcie jest fajnie w styczniu. Nie wyobrażam sobie nawet temperatury od kwietnia do listopada. Umarłabym tam

No a ja będę wielką torbą No nic....mam fitnes za rogiem. Jak tylko będę mogła ćwiczyć dziecko z tatą a ja na magic bar
ja jestem ciepłolubna wiecznie mi zimno, ale gorąca tez nie lubię Taki dziwak ze mnie

Nie będzie tak źle.Zrzucisz w swoim czasie
Stary 2011-10-05, 19:06   #4244
jodie
Zakorzenienie

Haniu - z pomysłu chyba nie skorzystam szybciej pójde na urlop

Gosiu - fajowe zdjątka

Zuza - nie gratulowałam jeszcze Jasia Niech zdrowy rośnie!

Emilko - ja październikowa waga

a teraz pytanie do ekspertek przyjęciowo- jedzeniowych ?
znajomi postanowili wpaść na impreze do mnie - ok 12 osób - co i ile przygotować ( przy założeniach że nie mam zbyt wiele na to czasu)
Stary 2011-10-05, 20:10   #4245
biia
Wtajemniczenie

Cytat:

Bia gratuluję zaręczyn.Pokaz pierścionek Ładne zdjęcia

Ja piję ok.3 kawy dziennie (leję dużo mleka). Ale rozpuszczalną. Wiem, że sypana jest lepsza, mniej szkodliwa itp., ale ja takiej nie lubię
dzięki. jakoś głupio mi tak wrzucać zdjęcia pierścionka do sieci, a na stronie apartu już go nie ma.
a piję maksymalnie 1 kawę dziennie. teraz w ogóle staram się nie pić. co najwyżej yerbę.
egipt fajny. nurkowaliście?

Cytat:
Gosiu, piękne widoki

Dziewczyny, jakie są Wasze zainteresowania, pasje? Takie pozazawodowe Coś, czemu poświęcacie swój czas i czujecie się wtedy szczęśliwe?
taaaak podróże, fotografia, świnki morskie, taniec i wii.

Cytat:
po 4 miesiącu najwięcej-czyli jeszcze wszystko przede mną W pierwszym trymestrze to kobiety często chudną- a jak tyją to standardowo 3 kg
Ostatnio przeczytałam w opisie 5 miesiąca "jeżeli myślisz ze jesteś gruba to poczekaj na koniec 5 miesiaca"
Teraz dziecko bardzo szybko przybiera na wadze, macica znajdzie się na poziomie pępka więc brzuch wyskoczy a apetyt mi wzrośnie...nie wiem jak to możliwe bo ja mogłabym jeść non stop od początku ciąży.
moja mama schudła ze mną w 3-ech pierwszych miesiącach. z 60 do 57. niezły pasożyt ze mnie był

Cytat:

no właśnie czytam na forum, że w Luksorze tak gorąco i ludzie z autokarów nie chcą wychodzić. ja tego nie pamiętam. byłam we wrześniu, czyli pewnie było ponad 50 st (przewodnik nie chciał nam nawet powiedzieć ile) i, że Luksor warto zobaczyć.

byłam dzisiaj na badaniu wzroku. marzy mi się korekcja laserowa

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:26   #4246
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Lemoorka, a jak się maluszek sprawuje?

Cytat:
To się nabiegasz nieźle

Zobaczymy. Wszyscy twierdzą że nie widać po mnie tych 7 kg Dziwne to jest.

No tak..ty zawsze chciałaś przytyć

-----------
Ja nie widziałam, ale już go mam.... Może dziś mi się uda zobaczyć

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:38   #4247
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Spędziłam wczoraj sporo czasu nad nowym telefonem i muszę powiedzieć, że smartfony są do do.... i są kompletnie niedopasowane do naszej zacofanej rzeczywistości.
Całkiem sobie radzę ze sprzętem i z telefonami w ogóle, ale na tym poległam. Do tej pory nie udało mi się skopiować kontaktów z karty do telefonu a instrukcji oczywiście nie ma. W tym telefonie nic nie ma, bo wszystko trzeba sobie ściągnąć z netu. Przesłałam sobie chociaż dzwonki ze starego telefonu, na które nauczyłam się reagować, ale nie dałam już rady ustawić ich jako dzwonki. To samo ze zdjęciem na tapetę.
Masakra
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 07:49   #4248
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć

Dextera jeszcze nie widziałam ale jak przebrnę przez ostatnie odcinku aktualnego serialu to na pewno nie przepuszczę No właśnie i to jest moje hobby - seriale. Mam predyspozycje do zostania kurą domową w podomce z wałkami an głowie oglądającą brazylijskie tasiemce (mały szczegół, że tych tasiemców nie znoszę) Poza tym czytanie i to chyba tyle na razie. Kocham podróżować ale ostatnio nie mam na to czasu ani pieniędzy.

Co do znaku zodiaku to my całą rodziną jesteśmy spod znaku Wagi i to październikowej: Oliwka 11, ja 12 a TZ 19 października.

Haniu co do tycia w ciąży to każda ciąża jest inna, ja np tyłam skokowo, jednego miesiąca 5 na plusie, przez kolejne dwa nic. Ostatecznie skończyłam na 20 a najwięcej wpadło w ostatnim miesiącu.

Młoda rozwaliła mi telefon Nie mam żadnego innego i chyba czeka mnie wydatek żeby kupić jakiegoś złoma. FUCK!
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:06   #4249
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Uwielbiam czytać,podróżować dużą przyjemność sprawia mi chodzenie na aerobik i spotkania ze znajomymi-nie wiem czy można nazwać to hobby
Jak byłam młodsza śpiewałam w chórze i grałam na pianinie.Wtedy to uwielbiałam, teraz gram bardzo rzadko
Też kiedyś grałam na pianinie, ponoć świetnie mi szło (chodziłam parę la do ogniska muzycznego), zawsze chciałam śpiewać w chórze, ale jednak za bardzo stresowały mnie wizje przesłuchań

Cytat:
Ja na chwile jak zwykle

Temat hobby - teraz mam nowe hobby moje dziecko

A kiedyś Pawlikowka, Tatry, WItkacy
Takie hobby jest świetne Jak tam synek?

Cytat:
Spokojnie. Mam dwie znajome, które w ciąży przytyły ponad 30 kg /obydwie są bardzo szczupłe i spokojnie wróciły do dawnej wagi.

Cytat:

Mi też głównie w brzuch i dupsko, no i jeszcze w uda, niestety.
Z brzuchem mam nadal problem (ale jak go nie mieć, skoro się nie ćwiczy?), nad blizną po cesarce zrobił się wałek

Cytat:
Hehe, to podobnie jest u mnie Kiedyś też dużo czytałam, słuchałam muzyki, komponowałam nawet utwory, rysowałam, grałam na pianinie, pisałam wiersze, interesowałam się fotografią... A teraz nic.

Tobie przynajmniej zostaje jeszcze bieganie jaką niezbędnik szczęścia

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Jak nie, jak tak?
Jak czytalam ksiazki Musiertowicz, to mialam wrazenie, ze tam bardziej obchodzi sie imieniny niz urodziny

Ostatnio odkrylam, ze lubie grzebac w ziemi na dzialce i balkonie. Uspokoja, a jednoczesnie meczy, wiec problomy łatwo wylatuja z glowy.
Jak juz bede swoja dzialke robic, to sie wyzyje!!!
Parę razy się spotkałam w mediach z takim stwierdzeniem i jakoś takie przeświadczenie mi zostało A jak jest w Poznaniu, to już w ogóle nie wiem
Natomiast u mnie imienin nie obchodzi się w ogóle. Nawet nie wiem, kiedy sama mam

I jeszcze: nazywanie członków rodziny bardziej szczegółowo, czyli jakieś siostry cioteczne, bracia stryjeczni itp. Na Śląsku to po prostu kuzyni

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
taaaak podróże, fotografia, świnki morskie, taniec i wii.
A co tańczysz?
Przypomniało mi się, że sama też uwielbiam tańczyć, tylko rzadko to robię

Cytat:
cześć

Spędziłam wczoraj sporo czasu nad nowym telefonem i muszę powiedzieć, że smartfony są do do.... i są kompletnie niedopasowane do naszej zacofanej rzeczywistości.
Całkiem sobie radzę ze sprzętem i z telefonami w ogóle, ale na tym poległam. Do tej pory nie udało mi się skopiować kontaktów z karty do telefonu a instrukcji oczywiście nie ma. W tym telefonie nic nie ma, bo wszystko trzeba sobie ściągnąć z netu. Przesłałam sobie chociaż dzwonki ze starego telefonu, na które nauczyłam się reagować, ale nie dałam już rady ustawić ich jako dzwonki. To samo ze zdjęciem na tapetę.
Masakra

Ja też dość sprawnie radzę sobie ze sprzętem, ale pamiętam, że ciężkie w obsłudze były komórki Siemensa. Ale to średniowiecze w porównaniu z Twoim telefonem

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Aaa, i tak na marginesie - nie widziałam ani jednego odcinka Dextera

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:19   #4250
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

to tak jak ja
i nie zamierzam
Stary 2011-10-06, 08:20   #4251
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Wczoraj byłam jakaś nieogarnięta, o 21.30 leżałam już w łóżku z książką i szybko zasnęłam.
Byliśmy wczoraj na naszej siłowni pod chmurką. Fajnie było.
Lubię się ruszać z TŻtem

Wybraliśmy konto oszczędnościowe, dziś mam zamiar założyć.
Zrobiłam też test kwalifikacyjny i znalazłam szkołę językową, tylko mam dylemat, nie wiem, czy mam się zapisać na kurs general - rozwijanie czytania, pisania, rozumienia i mowy, czy na kurs nastawiony na mówienie...
Tak naprawdę o to drugie mi chodzi, ale boję się, że bez przypomnienia podstaw to będzie bez sensu...
Może mi coś doradzicie?

Planuję w ogóle semestr pochodzić na zajęcia grupowe, a później znaleźć kogoś na lekcje indywidualne...

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
w pracy hmmmmm szybko zlecialo mialam dzis na 8 i do 9 sie wleklo a potem ani sie nie obejrzalam i juz byla 14
Haniu w Lidlu robi sie wszystko dzis bylam pierwszy dzien wiec wszystko oblecialam na kasie tylko nie siedzialam
Kotku, masz (tak się wydaje) fajne nastawienie do tej pracy, życzę powodzenia

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Gosiu - fajowe zdjątka

Zuza - nie gratulowałam jeszcze Jasia Niech zdrowy rośnie!

Emilko - ja październikowa waga

a teraz pytanie do ekspertek przyjęciowo- jedzeniowych ?
znajomi postanowili wpaść na impreze do mnie - ok 12 osób - co i ile przygotować ( przy założeniach że nie mam zbyt wiele na to czasu)
Tak właśnie kojarzyłam, że lada dzień będziesz świętować?

Co do przyjęcia, to myślisz tylko o przekąskach, czy też o ciepłym daniu?
Powiem szczerze, że ja zawsze ilość jedzenia określam na oko...
I myślę, że przy takiej liczbie gości dobrze jest podać coś treściwszego plus przekąski, wtedy mnie ich trzeba.

Cytat:
cześć

Masakra
Ja mój telefon nowy uruchomiłam po 1,5 miesiąca od zakupu...
ale wybrałam mniej wybajerzony i szybko poszło...
Miałam wcześniej dotykowego samsunga, ale już nic nie pamiętam z ustawień.

Cytat:
Cześć!

Też kiedyś grałam na pianinie, ponoć świetnie mi szło (chodziłam parę la do ogniska muzycznego), zawsze chciałam śpiewać w chórze, ale jednak za bardzo stresowały mnie wizje przesłuchań

Takie hobby jest świetne Jak tam synek?

Mi też głównie w brzuch i dupsko, no i jeszcze w uda, niestety.
Z brzuchem mam nadal problem (ale jak go nie mieć, skoro się nie ćwiczy?), nad blizną po cesarce zrobił się wałek

Hehe, to podobnie jest u mnie Kiedyś też dużo czytałam, słuchałam muzyki, komponowałam nawet utwory, rysowałam, grałam na pianinie, pisałam wiersze, interesowałam się fotografią... A teraz nic.

Tobie przynajmniej zostaje jeszcze bieganie jaką niezbędnik szczęścia

Parę razy się spotkałam w mediach z takim stwierdzeniem i jakoś takie przeświadczenie mi zostało A jak jest w Poznaniu, to już w ogóle nie wiem
Natomiast u mnie imienin nie obchodzi się w ogóle. Nawet nie wiem, kiedy sama mam

Podziwiam osoby uzdolnione muzycznie - grające, śpiewające... ja jestem kompletnie tępa pod tym względem. Plastycznie i manualnie też...

Też kiedyś pisałam wiersze i pamiętniki, ostatnio nawet je znalazłam i czytałam, niektóre były niezłe

Asiuk, Dexter by Ci się spodobał, tak czuję.
Stary 2011-10-06, 08:37   #4252
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak ja
i nie zamierzam
A co oglądasz?

Cytat:
Cześć!

Wczoraj byłam jakaś nieogarnięta, o 21.30 leżałam już w łóżku z książką i szybko zasnęłam.
Lubię się ruszać z TŻtem

Zrobiłam też test kwalifikacyjny i znalazłam szkołę językową, tylko mam dylemat, nie wiem, czy mam się zapisać na kurs general - rozwijanie czytania, pisania, rozumienia i mowy, czy na kurs nastawiony na mówienie...
Tak naprawdę o to drugie mi chodzi, ale boję się, że bez przypomnienia podstaw to będzie bez sensu...
Może mi coś doradzicie?

Planuję w ogóle semestr pochodzić na zajęcia grupowe, a później znaleźć kogoś na lekcje indywidualne...

Podziwiam osoby uzdolnione muzycznie - grające, śpiewające... ja jestem kompletnie tępa pod tym względem. Plastycznie i manualnie też...

Też kiedyś pisałam wiersze i pamiętniki, ostatnio nawet je znalazłam i czytałam, niektóre były niezłe

Ja poszłam dość późno spać, jak zwykle. A dziś miałam pobudkę o 5:20, bo młodą obudził komar

Ja też się lubię ruszać z TŻ, tylko jednak mamy nie po drodze z zamiłowaniem do sportu. Próbowaliśmy chodzić razem na siłownię. Ja nie przepadam, ale mogłabym się zmobilizować. T. wcale, nienawidzi siłowni. On lubi pływać, ja pływać nie umiem Biegać umiemy obydwoje, ale jednak lepiej jest to robić samemu, we własnym tempie.

Z kursem nie pomogę.

Ponoć astrologiczne ryby to artystyczne dusze. Ja - owszem, ale mój TŻ wcale
W podstawówce parę razy zdarzyło się, że przy oddawaniu wypracowań klasowych (pisanych podczas lekcji, nie w domu) nauczycielka zostawiała moją pracę na koniec i czytała ją na głos. Z jednej strony było mi głupio, z drugiej - bardzo się cieszyłam

Hmm, myślisz? Jak będę mieć okazję, to może zapoznam się z tematem

Od jakiegoś czasu nie mam TVN, muszę sobie Tap Madl na kompie puścić

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Butter, zapomniałam napisać - znalazłam w Avanti zniżkę do Heavy Duty -20% w okresie 14-16. października.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-10-06, 08:38   #4253
jodie
Zakorzenienie

hej.
emilko chciałabym coś na ciepło i przekaski. ostatnio było spagetti , chili, ryba po grecku, kurczaczki , śledzie i sałatki - gyros, grecka i makaronowa ( tak w podziale na 2 imprezy ) i teraz nie mam koncepcji czym zaskoczyć :/
Stary 2011-10-06, 08:39   #4254
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Od jakiegoś czasu nie mam TVN, muszę sobie Tap Madl na kompie puścić
Nigdy w życiu tego nie oglądałam... podobnie jak nie oglądałam "Mam talent", "X Factor", "Must be cośtam", "The voice of ...", "Tańca z gwiazdami" od jakichś trzech lat - w ogóle nie lubię programów talenciarskich... znam je tylko z nazwy. Oglądałam jedynie Idola w liceum.

W ogóle mimo, że mamy telewizor (a nie miałam przez 8 lat), to rzadko coś oglądam, szczególnie ostatnio. Nawet kuchnia.tv mnie nie kręci.
Stary 2011-10-06, 08:43   #4255
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

Lubię się ruszać z TŻtem

Może mi coś doradzicie?

Kotku, masz (tak się wydaje) fajne nastawienie do tej pracy, życzę powodzenia

Tak właśnie kojarzyłam, że lada dzień będziesz świętować?

Co do przyjęcia, to myślisz tylko o przekąskach, czy też o ciepłym daniu?
Powiem szczerze, że ja zawsze ilość jedzenia określam na oko...
I myślę, że przy takiej liczbie gości dobrze jest podać coś treściwszego plus przekąski, wtedy mnie ich trzeba.

Ja mój telefon nowy uruchomiłam po 1,5 miesiąca od zakupu...
ale wybrałam mniej wybajerzony i szybko poszło...
Miałam wcześniej dotykowego samsunga, ale już nic nie pamiętam z ustawień.

Emilko, ja ci radzę iść na ten kurs nastawiony na mówienie, zwłaszcza, że to jest twoim celem i na tym chcesz się skupić. Sama szybko zauważysz, gdzie masz braki i co musisz powtórzyć, będziesz miała motywację, żeby samej to nadrabiać. A jak pójdziesz na zajęcia z gramatyką, szybko się będziesz nudzić, bo zobaczysz, że raz dwa sobie zaczniesz wszystko przypominać.
Poza tym nie jest nigdzie chyba powiedziane, że na kursie nastawionym na mówienie nie można robić krótkich powtórek gramatyki, z którą akurat jest problem.
No i zawsze radzę iść na wyższy i bardziej wymagający poziom, niż na niższy, na który szkoda czasu.

Cytat:
A co oglądasz?
seriali nie oglądam wcale, chyba że w tv coś leci, a ja akurat prasuję, albo siedzę w necie, albo tłumaczę coś mało wymagającego, to w tle leci ta papka telewizyjna, ale to na zasadzie wypełniacza tła.
Generalnie mogłabym nie mieć tv, teraz mam tylko program 2, tvn, polsat i regionalną trójkę.

Ewentualnie, jeśli miałabym kablówkę, to może skusiłabym się na programy w obcych językach, żeby po prostu mieć na bieżąco kontakt i łapać nowe słowa i sformułowania, których nie znam, a których się nagminnie używa akurat.

Lubię dobre filmy, ciężkie i dające do myślenia, ale najczęściej mi się nie chce ich oglądać po całym dniu w pracy spędzonym przy kompie
Stary 2011-10-06, 08:50   #4256
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
hej.
emilko chciałabym coś na ciepło i przekaski. ostatnio było spagetti , chili, ryba po grecku, kurczaczki , śledzie i sałatki - gyros, grecka i makaronowa ( tak w podziale na 2 imprezy ) i teraz nie mam koncepcji czym zaskoczyć :/
Może z ciepłych dań: bogracz, gulasz piwny Hani (pycha!), szaszłyki z kolorowymi dodatkami, jakieś warzywo faszerowane mięsnym farszem, muszle nadziewane zapiekane w piekarniku...

Z przekąsek ja mam zamiar niebawem wypróbować kawałki piersi kurczaka z farszem (z pieczarkami, pomidorami albo czymś innym) pieczone w formach na muffinki, lubię też krążki z pumpernikla z kawałkiem wędzonego łososia, koperkiem i ćwiartką plasterka cytryny.

Ostatnio na urodziny TŻta robiłam tarty na cieście francuskim z porem i boczkiem i serem brie i salami.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Emilko, ja ci radzę iść na ten kurs nastawiony na mówienie, zwłaszcza, że to jest twoim celem i na tym chcesz się skupić. Sama szybko zauważysz, gdzie masz braki i co musisz powtórzyć, będziesz miała motywację, żeby samej to nadrabiać. A jak pójdziesz na zajęcia z gramatyką, szybko się będziesz nudzić, bo zobaczysz, że raz dwa sobie zaczniesz wszystko przypominać.
Poza tym nie jest nigdzie chyba powiedziane, że na kursie nastawionym na mówienie nie można robić krótkich powtórek gramatyki, z którą akurat jest problem.
No i zawsze radzę iść na wyższy i bardziej wymagający poziom, niż na niższy, na który szkoda czasu.

seriali nie oglądam wcale, chyba że w tv coś leci, a ja akurat prasuję, albo siedzę w necie, albo tłumaczę coś mało wymagającego, to w tle leci ta papka telewizyjna, ale to na zasadzie wypełniacza tła.
Generalnie mogłabym nie mieć tv, teraz mam tylko program 2, tvn, polsat i regionalną trójkę.

Ewentualnie, jeśli miałabym kablówkę, to może skusiłabym się na programy w obcych językach, żeby po prostu mieć na bieżąco kontakt i łapać nowe słowa i sformułowania, których nie znam, a których się nagminnie używa akurat.

Lubię dobre filmy, ciężkie i dające do myślenia, ale najczęściej mi się nie chce ich oglądać po całym dniu w pracy spędzonym przy kompie
Dzięki za rady, ja jakieś mam asekuracyjne podejście, choć właśnie trzeba iść na żywioł, czyli na mówienie...

Seriale lubię, ale tylko niektóre, nie lubię sitcomów ze śmiechem w tle, to mnie relaksuje, ale w rozsądnej dawce, np. jeden odcinek na dwa dni. I ma to swój walor edukacyjny, bo bardzo dzięki nim oswoiłam się z językiem (oglądam z napisami).
Też spokojnie mogłabym nie mieć telewizora nadal, internet mi wystarczy.
Stary 2011-10-06, 08:54   #4257
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy w życiu tego nie oglądałam... podobnie jak nie oglądałam "Mam talent", "X Factor", "Must be cośtam", "The voice of ...", "Tańca z gwiazdami" od jakichś trzech lat - w ogóle nie lubię programów talenciarskich... znam je tylko z nazwy. Oglądałam jedynie Idola w liceum.

W ogóle mimo, że mamy telewizor (a nie miałam przez 8 lat), to rzadko coś oglądam, szczególnie ostatnio. Nawet kuchnia.tv mnie nie kręci.
Ja czasem oglądam tego typu rzeczy, z wymienionych przez Ciebie oglądałam "X-Factor". W "Top Model" śmieszą mnie niektóre dziewczyny, a niektóre zachwycają, lubię popatrzeć, jak przygotowują sesje zdjęciowe.
Jestem wrażliwa na kobiece piękno, że tak powiem

Cytat:

Ja z kolei muszę mieć telewizor, przeważnie leci TVN24 (a teraz nie mam, to TŻ puszcza Polsat News). Ale często jest jak u Ciebie - leci jako wypełniacz tła (i pożeracz prądu ).

Ja też lubię dobre filmy, dlatego niezbędne są dla mnie kanały filmowe, zwłaszcza na Canal+ zdarzają się świetne produkcje.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-10-06, 08:55   #4258
jodie
Zakorzenienie

dzieki emilko zainteresowały mnei te kawalki kurczaka w formach na muffiny masz moze przepis i myśle o tych tartach , ta najnowsza butter mi się podoba
Stary 2011-10-06, 08:56   #4259
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
hej.
Jodie, a może jakieś tarty? Albo piersi z kury w cieście francuskim?
Albo po prostu skup się na przekąskach samych. Jakieś tartletki z sosami, małe kiełbaski z cieście, deska serów? Sałatki ze 2 może...
Może słone muffinki... albo np. chilli con carne?
Ja ostatnio, jak przyszły do mnie dziewczyny, zrobiłam burrito - bardzo smakowało, a jest szybkie. Albo quesadille? Też idzie szybko, a jest pyszne

Albo ja np. wczoraj na obiad robiłam cevapcici. Może to w ramach ciepłego dania? Tylko to trochę kulania jest Do tego ziemniaki z piekarnika i jakaś lekka sałatka i dip?

Cytat:
Butter, zapomniałam napisać - znalazłam w Avanti zniżkę do Heavy Duty -20% w okresie 14-16. października.
Asiuk, dzięki To może kupię Avanti i pójdę kupić buty
Tylko cholera, to akurat ten weekend, kiedy jest otwarcie Silesii...będzie sajgon

Emilko, moje zdanie o kursie ang jest takie jak Miskowej Mówienie i mówienie...a w tle powtórki z gramatyki

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2011-10-06 o 08:58
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:59   #4260
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Asiuk, dzięki To może kupię Avanti i pójdę kupić buty
Tylko cholera, to akurat ten weekend, kiedy jest otwarcie Silesii...będzie sajgon
Ano będzie, ale uzbroisz się w cierpliwość, jakimś cudem dotrzesz do sklepu, kupisz buty i wyjdziesz z łupem na świeże powietrze

Ewunia

Staś

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości