![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Ja na chwile jak zwykle
![]() Temat hobby - teraz mam nowe hobby moje dziecko ![]() A kiedyś Pawlikowka, Tatry, WItkacy ![]() Tycie w ciązy. Ja schudłam z 46 do 44 i zatrzymałam się na 60. Teraz waże 52 i dobrze się z tym czuje. Najbardziej tyłam w 8 i 9 miesiącu, w ciągu niespelna dwóch meisiecy prawie 10 kilo. Mimo,że się pilnowałam ze wzdlędu na cukrzyce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To fakt ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No a ja będę wielką torbą ![]() ![]()
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Hania jak byłas/jestes wycwiczona nie ebdziesz wielka torba
![]() Mi poszlo jedynie w brzuch i dupsko, ale znaczna czesc to woda, ktora wypocisz po porodzie. Ja za to super teraz wygladam, nareszcie jest w sam raz - tylko nad brzuchem pocwicze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No tak..ty zawsze chciałaś przytyć ![]() ----------- Dextero maniaczki- jesteście już po 1 odcinku nowego sezonu???
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2011-10-05 o 15:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Już jest nowy sezon?? Cos ostatnio jestem w tyle z serialami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
emi_lka, wszystkiego najlepszego z okazji Twoich wczorajszych urodzin!
![]() hobby, Asiuk jeśli związane jest ono z inteligencją, to musi na starość głupieję. Kiedyś dużo czytałam, głównie poezję, uczyłam się języków, gry na keyboardzie, gitarze, nut... a teraz do szczęścia potrzebuję się najeść, wyspać i biegać ![]() już wiem skąd u mnie czekoladowy potwór - PMS, na szczęście już po, wczoraj zjadłam tylko jednego cukierka i wcale nie miałam ochoty na więcej nie wierzę w znaki zodiaku! to niemożliwe, żeby dzień twoich urodzin decydował o tym kim jesteś, z kim się dogadujesz ![]() kotekk81, gratuluję dostania pracy, fajnie, że tak trochę przez przypadek! pamiętam, że jak pierwszy raz weszłam do lidla, to miałam wrażenie, że jestem w jakiejś ameryce, słodycze bajka. Ostatni raz byłam chyba miesiąc temu i były już kalendarze adwentowe, z trudem powstrzymałam się przed zakupem. Dextera nowego obejrzałam i jakoś mnie nie powalił. Przez cztery sezony byłam w nim zakochana, piąty bez rewelacji, w szóstym już jakoś krytycznie do niego podchodzę - trochę naciągane sytuacje/żarty. No, ale dalej będę oglądać i mam nadzieję, że akcja z religijnymi mordami fajnie się rozwinie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od niedzieli. 6 sezon - to i 6 rocznica naszego związki ![]() No i 2 połowa ciąży upłynie pod znakiem Dextera- akurat do marca ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co jak co..muzyczka z początku nadal powoduje ciary na plecach ![]()
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
To muszę scignąć w takim razie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
ja w ciąży przytyłam 10kg. Ciekawe tylko do ilu bym dobiła gdybym donosiła
Po 10 dniach terroru w szpitalu po porodzie byłam nawet na minusie ![]() Teraz niestety znów mi parę kg wpadło ![]()
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Tak! Mi się podobały wszystkie serie, tylko każda w innym stopniu i z zainteresowaniem oglądam rozwój kolejnej, choć "naciągactwo" sytuacyjne w każdej serii jest wielkie.
Mi się 5 seria podobała. Cytat:
Ja też nie wierzę w znaki zodiaku. Nie zmienia to faktu, że gdy czytam opis panny cechy idealnie pasują do mojego męża, a wagi do mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |||||
Wtajemniczenie
|
Jak nie, jak tak?
![]() Jak czytalam ksiazki Musiertowicz, to mialam wrazenie, ze tam bardziej obchodzi sie imieniny niz urodziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja robilam wczesniej badania do nowej roboty to pokoj peilegniarski byl na 3 pietrze, musialam wbiec po schodach, a od razu po mi zmierzyli cisnienie. Nic to, ze mowie ze mam zawsze superniskie, ona mi wpisala 140/90 ![]() Cytat:
Cytat:
Jak juz bede swoja dzialke robic, to sie wyzyje!!! Nie wiedzialam, ze jest, ide sciagnac! Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie będzie tak źle.Zrzucisz w swoim czasie ![]()
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Haniu - z pomysłu chyba nie skorzystam
![]() ![]() Gosiu - fajowe zdjątka ![]() Zuza - nie gratulowałam jeszcze Jasia ![]() Emilko - ja październikowa waga ![]() a teraz pytanie do ekspertek przyjęciowo- jedzeniowych ? znajomi postanowili wpaść na impreze do mnie - ok 12 osób - co i ile przygotować ( przy założeniach że nie mam zbyt wiele na to czasu)
![]() |
#4245 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a piję maksymalnie 1 kawę dziennie. teraz w ogóle staram się nie pić. co najwyżej yerbę. egipt fajny. nurkowaliście? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
byłam dzisiaj na badaniu wzroku. marzy mi się korekcja laserowa ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Zakorzenienie
|
cześć
Spędziłam wczoraj sporo czasu nad nowym telefonem i muszę powiedzieć, że smartfony są do do.... i są kompletnie niedopasowane do naszej zacofanej rzeczywistości. Całkiem sobie radzę ze sprzętem i z telefonami w ogóle, ale na tym poległam. Do tej pory nie udało mi się skopiować kontaktów z karty do telefonu a instrukcji oczywiście nie ma. W tym telefonie nic nie ma, bo wszystko trzeba sobie ściągnąć z netu. Przesłałam sobie chociaż dzwonki ze starego telefonu, na które nauczyłam się reagować, ale nie dałam już rady ustawić ich jako dzwonki. To samo ze zdjęciem na tapetę. Masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dextera jeszcze nie widziałam ale jak przebrnę przez ostatnie odcinku aktualnego serialu to na pewno nie przepuszczę ![]() ![]() Co do znaku zodiaku to my całą rodziną jesteśmy spod znaku Wagi i to październikowej: Oliwka 11, ja 12 a TZ 19 października. Haniu co do tycia w ciąży to każda ciąża jest inna, ja np tyłam skokowo, jednego miesiąca 5 na plusie, przez kolejne dwa nic. Ostatecznie skończyłam na 20 a najwięcej wpadło w ostatnim miesiącu. Młoda rozwaliła mi telefon ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z brzuchem mam nadal problem (ale jak go nie mieć, skoro się nie ćwiczy?), nad blizną po cesarce zrobił się wałek ![]() Cytat:
![]() Tobie przynajmniej zostaje jeszcze bieganie jaką niezbędnik szczęścia ![]() Cytat:
![]() ![]() Natomiast u mnie imienin nie obchodzi się w ogóle. Nawet nie wiem, kiedy sama mam ![]() I jeszcze: nazywanie członków rodziny bardziej szczegółowo, czyli jakieś siostry cioteczne, bracia stryjeczni itp. Na Śląsku to po prostu kuzyni ![]() A co tańczysz? ![]() Przypomniało mi się, że sama też uwielbiam tańczyć, tylko rzadko to robię ![]() Cytat:
![]() Ja też dość sprawnie radzę sobie ze sprzętem, ale pamiętam, że ciężkie w obsłudze były komórki Siemensa. Ale to średniowiecze w porównaniu z Twoim telefonem ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Aaa, i tak na marginesie - nie widziałam ani jednego odcinka Dextera ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Wczoraj byłam jakaś nieogarnięta, o 21.30 leżałam już w łóżku z książką i szybko zasnęłam. Byliśmy wczoraj na naszej siłowni pod chmurką. Fajnie było. Lubię się ruszać z TŻtem ![]() Wybraliśmy konto oszczędnościowe, dziś mam zamiar założyć. Zrobiłam też test kwalifikacyjny i znalazłam szkołę językową, tylko mam dylemat, nie wiem, czy mam się zapisać na kurs general - rozwijanie czytania, pisania, rozumienia i mowy, czy na kurs nastawiony na mówienie... Tak naprawdę o to drugie mi chodzi, ale boję się, że bez przypomnienia podstaw to będzie bez sensu... Może mi coś doradzicie? Planuję w ogóle semestr pochodzić na zajęcia grupowe, a później znaleźć kogoś na lekcje indywidualne... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do przyjęcia, to myślisz tylko o przekąskach, czy też o ciepłym daniu? Powiem szczerze, że ja zawsze ilość jedzenia określam na oko... I myślę, że przy takiej liczbie gości dobrze jest podać coś treściwszego plus przekąski, wtedy mnie ich trzeba. Cytat:
ale wybrałam mniej wybajerzony i szybko poszło... Miałam wcześniej dotykowego samsunga, ale już nic nie pamiętam z ustawień. Cytat:
![]() Też kiedyś pisałam wiersze i pamiętniki, ostatnio nawet je znalazłam i czytałam, niektóre były niezłe ![]() Asiuk, Dexter by Ci się spodobał, tak czuję. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
A co oglądasz?
Cytat:
![]() Ja też się lubię ruszać z TŻ, tylko jednak mamy nie po drodze z zamiłowaniem do sportu. Próbowaliśmy chodzić razem na siłownię. Ja nie przepadam, ale mogłabym się zmobilizować. T. wcale, nienawidzi siłowni. On lubi pływać, ja pływać nie umiem ![]() Z kursem nie pomogę. Ponoć astrologiczne ryby to artystyczne dusze. Ja - owszem, ale mój TŻ wcale ![]() W podstawówce parę razy zdarzyło się, że przy oddawaniu wypracowań klasowych (pisanych podczas lekcji, nie w domu) nauczycielka zostawiała moją pracę na koniec i czytała ją na głos. Z jednej strony było mi głupio, z drugiej - bardzo się cieszyłam ![]() Hmm, myślisz? Jak będę mieć okazję, to może zapoznam się z tematem ![]() Od jakiegoś czasu nie mam TVN, muszę sobie Tap Madl na kompie puścić ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Butter, zapomniałam napisać - znalazłam w Avanti zniżkę do Heavy Duty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
hej.
emilko chciałabym coś na ciepło i przekaski. ostatnio było spagetti , chili, ryba po grecku, kurczaczki , śledzie i sałatki - gyros, grecka i makaronowa ( tak w podziale na 2 imprezy ) i teraz nie mam koncepcji czym zaskoczyć :/
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
Nigdy w życiu tego nie oglądałam... podobnie jak nie oglądałam "Mam talent", "X Factor", "Must be cośtam", "The voice of ...", "Tańca z gwiazdami" od jakichś trzech lat - w ogóle nie lubię programów talenciarskich... znam je tylko z nazwy. Oglądałam jedynie Idola w liceum.
W ogóle mimo, że mamy telewizor (a nie miałam przez 8 lat), to rzadko coś oglądam, szczególnie ostatnio. Nawet kuchnia.tv mnie nie kręci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie jest nigdzie chyba powiedziane, że na kursie nastawionym na mówienie nie można robić krótkich powtórek gramatyki, z którą akurat jest problem. No i zawsze radzę iść na wyższy i bardziej wymagający poziom, niż na niższy, na który szkoda czasu. seriali nie oglądam wcale, chyba że w tv coś leci, a ja akurat prasuję, albo siedzę w necie, albo tłumaczę coś mało wymagającego, to w tle leci ta papka telewizyjna, ale to na zasadzie wypełniacza tła. Generalnie mogłabym nie mieć tv, teraz mam tylko program 2, tvn, polsat i regionalną trójkę. Ewentualnie, jeśli miałabym kablówkę, to może skusiłabym się na programy w obcych językach, żeby po prostu mieć na bieżąco kontakt i łapać nowe słowa i sformułowania, których nie znam, a których się nagminnie używa akurat. Lubię dobre filmy, ciężkie i dające do myślenia, ale najczęściej mi się nie chce ich oglądać po całym dniu w pracy spędzonym przy kompie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z przekąsek ja mam zamiar niebawem wypróbować kawałki piersi kurczaka z farszem (z pieczarkami, pomidorami albo czymś innym) pieczone w formach na muffinki, lubię też krążki z pumpernikla z kawałkiem wędzonego łososia, koperkiem i ćwiartką plasterka cytryny. Ostatnio na urodziny TŻta robiłam tarty na cieście francuskim z porem i boczkiem i serem brie i salami. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Seriale lubię, ale tylko niektóre, nie lubię sitcomów ze śmiechem w tle, to mnie relaksuje, ale w rozsądnej dawce, np. jeden odcinek na dwa dni. I ma to swój walor edukacyjny, bo bardzo dzięki nim oswoiłam się z językiem (oglądam z napisami). Też spokojnie mogłabym nie mieć telewizora nadal, internet mi wystarczy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem wrażliwa na kobiece piękno, że tak powiem ![]() Cytat:
![]() Ja też lubię dobre filmy, dlatego niezbędne są dla mnie kanały filmowe, zwłaszcza na Canal+ zdarzają się świetne produkcje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
dzieki emilko
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo po prostu skup się na przekąskach samych. Jakieś tartletki z sosami, małe kiełbaski z cieście, deska serów? Sałatki ze 2 może... Może słone muffinki... albo np. chilli con carne? Ja ostatnio, jak przyszły do mnie dziewczyny, zrobiłam burrito - bardzo smakowało, a jest szybkie. Albo quesadille? Też idzie szybko, a jest pyszne ![]() Albo ja np. wczoraj na obiad robiłam cevapcici. Może to w ramach ciepłego dania? Tylko to trochę kulania jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko cholera, to akurat ten weekend, kiedy jest otwarcie Silesii...będzie sajgon ![]() Emilko, moje zdanie o kursie ang jest takie jak Miskowej ![]() ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2011-10-06 o 08:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.