Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-13, 21:04   #4261
princessskaa
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Ona231 Mówią, że jak para ze sobą mieszkała przed ślubem to wiele się nie zmienia bądź wcale. A my obudziliśmy się z nową siłą na stawianie oporu wszystkim problemom świata I wciąż się rozpływam przy słóweczku "żoneczko" Bycie mężatką jest cool

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

I bardzo dziękuję wszystkim za życzenia
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 21:26   #4262
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Moja też chirurgicznie, ale może znieczulenie miejscowe wystarczy? W sumie nie wiem.... Bo jak narkoza to trzeba by czekać do zakończenia laktacji, a to może trochę potrwać...
Znieczulenie miejscowe wystarczy... Narkoza, to dla panikarzy albo osób niepełnosprawnych. No chyba, że ktoś by chciał wszystko na raz robić... ale raczej max to jedna strona np. dwie ósemki po tej samej stronie.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 22:07   #4263
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
bo ostatnio wyczytałam, ze odzież z tymi nadrukami(bo to nadruk chyba na tych koszulach?) sa toxyczne... może coś w tym jest bo sobie przypomniałam jak rok temu kupiłam piżamę w żyrafy z rynku od "ruskich" chyba, to strasznie śmierdział własnie ten napis pomimo wielokrotnego prania- w końcu wyrzuciłam

nie chce nikogo straszyĆ, ale może któraś wie coś na ten temat
Nie słyszałam o toksyczności, ale ja nie kupuję, bo mi to zawsze złazi (te naprasowanki) w praniu i podczas prasowania. Wolę już jakiś haftowany wzór.

Goldika, moja córka na macie nie lubiła leżeć Dla mnie to był zbędny wydatek- wolała na kocu obsypana jakimiś zabawkami. Bujaczek u mnie sprawdził się super. Nosiłam go wszędzie ze sobą - pod prysznic, w kuchni była ze mną jak gotowałam, jak siedziałam na necie, później służył jako krzesełko do karmienia Ten Twój też bardzo ładny Ja miałam taki: https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=159&next=1

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 22:07   #4264
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Mi sie podoba cala seria FP Rainforest ale chcialabym chyba polowac na uzywki. Bo ceny nowych to...
Apropo mat edukacyjnych, to ja wlasnie jestem na etapie wybierania maty dla dzieciaczkow Brata Na razie mam te upatrzone:
http://allegro.pl/interaktywna-mata-...6.html#gallery
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-sw...7.html#gallery
http://allegro.pl/disney-kubus-pucha...9.html#gallery
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ba...3.html#gallery (te tak se)
http://allegro.pl/canpol-mata-edukac...5.html#gallery
FP odrzuciłam, bo drogie :/

goldika- leżaczek mi się bardzo podoba

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-07-13 o 22:12
Stary 2011-07-13, 22:09   #4265
Seona
Zakorzenienie

Princesska, gratulacje i wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia Ja swój ślub cywilny zdecydowanie lepiej wspominam niż kościelny Mniej zamieszania, kameralnie, też mieliśmy obiad w restauracji. Ja na swoim weselu męczyłam się. Uwielbiam wesela, ale jako gość

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-13, 23:45   #4266
muffinka90
Zakorzenienie

Dziewczyny miałam kleszcza nie chodzę do lasu, chociaż za płotem, bo plaga w tym roku, oglądam sie kilka razy dziennie a i tak się wbił
Od dziś zaczynam oficjalnie szósty miesiąc (zaczynam czuć się jak mały wielorybek )

bienioka to dokładnie tak samo wyglądają moje noce, nawet jak cały dzień porobie, wtedy zresztą jest chyba jeszcze gorzej spać. Za to mam czas na wyszywanie (właśnie skończylam tą prace na sprzedaż, zaczęłam w piątek, więc widać jak śpię )

Aniu gratuluje kolejnego tygodnia, już za chwileczke będziesz tulić malutką

rudominka gratuluje córeczki

princessska gratuluje zostania żonka, też bym już chciała...

co do grupy to ja mam 0 Rh- i tak się ostatnio zastanawiałam, kiedy się te przeciwciała robi

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 06:15   #4267
bienioka
Rozeznanie

Dzien dobry,

widze, ze dzis pierwsza jestem. Ja juz od 6 na nogach. Musialam TZ zawiezc do pracy, bo potrzebuje auto, a mamy tylko jedno. Na 8.00 do lekarza na KTG, co w koncu z tymi skurczami. Chcialam isc pieszo, ale zadzwonilam do lekarki i ta mi zabronila. Az sie boje, co mi dzis powie.

Na 11.00 mam kolejny termin, tym razem u prenatologa w sprawie tych przeplywow. Pewnie ten doppler znow zle wyjdzie... ach...dzis bede miala stresujacy dzien... trzymajcie kciuki. po KTG odezwe sie.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 07:02   #4268
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
moim zdaniem jeśli koneiczne jest nacięcie dziąsła to musi byc chirurg,a nie zwykły stomatolog.
ja byłam u chirurga-kobitak była super
pamietam,ze tego samego dnia to nutelle wpierniczałam bo taka głodna byłam.
.
ja mialam taki zabieg usuwania 2 osemek chirurgicznie, bardzo nieprzyjemnie wspominam wyrzynaly sie krzywo i rzekomo nie bylo na nie miejsca, musieli rozcinac i dlutowac buuuu....potem kazali jeszcze 2 z drugiej strony usunac ale tak sie balam ze nie poszlam...i wiecie co? te 2 pozostale sie wyprostowaly jakos i teraz normalnie rosna....

Cytat:
Ona masz ujemna grupe krwi? Mi przeciwciała zlecił razem z glukozą i dziś robiłam.
tez mam ujemna ale moj tzt tez ale i tak mialam w pierwszej ciazy chyba 2 razy przeciwciala robione

Cytat:
Ona to sytuacja jak u nas... ja mam B minus, Tzn A plus. Ja jak bylam mala to bylam dumna ze mam minusowa krew, bo myslalam ze ona taka wyjatkowa jest do tego jestem leworeczna wiec mialam sie za niezwykly okaz aaa i urodzilam sie z polowa wlosow w kolorze rudym takim solidnym
goldika ja tez jestem leworeczna i ujemna wiec nie jestes taka wyjatkowa

Cytat:
Taaa dziecieca wyobraznia nie zna granic. Juz jestem ciekawa jaki bedzie nasz synek

Znalazlam jeszcze taki bujaczek http://allegro.pl/fisher-price-lezac...692466290.html pasowalby mi do serii Rainforest a jest do 18kg i jest sporo tanszy
moja corcia ma 2 lata i wazy jakies 11 kilo, w takim tempie wzrostu to bujaczek jej by do przedszkola mogl posluzyc

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Znieczulenie miejscowe wystarczy... Narkoza, to dla panikarzy albo osób niepełnosprawnych. No chyba, że ktoś by chciał wszystko na raz robić... ale raczej max to jedna strona np. dwie ósemki po tej samej stronie.

ja to mialam robione w miejscowym, bardzo niemila sprawa ale fakt ze jak mi sie te osemki wyrzynaly to tez bol byl okrutny...raz mialam dziaslo nacinane zeby ulatwic przebicie sie...

na raz 4 raczej chyba nie zrobia... bo i tak po tym zabiegu przez kilka dni sie je "druga strona" , no i w ogole pierwsze kilka dni nie wolno raczej nic cieplego jesc zeby jakiegos krwotoku nie bylo... zywilam sie glownie jogurtami, budyniem na zimno i takimi tam bajerami...

aha a zabieg tez mialam robiony przez chirurga szczekowego. i jeszcze jedno- rentgen byl konieczny przed zabegiem, a w ciazy to chyba nie za bardzo wskazane

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Dzien dobry,

widze, ze dzis pierwsza jestem. Ja juz od 6 na nogach. Musialam TZ zawiezc do pracy, bo potrzebuje auto, a mamy tylko jedno. Na 8.00 do lekarza na KTG, co w koncu z tymi skurczami. Chcialam isc pieszo, ale zadzwonilam do lekarki i ta mi zabronila. Az sie boje, co mi dzis powie.

Na 11.00 mam kolejny termin, tym razem u prenatologa w sprawie tych przeplywow. Pewnie ten doppler znow zle wyjdzie... ach...dzis bede miala stresujacy dzien... trzymajcie kciuki. po KTG odezwe sie.

trzymam kciukasy zeby bylo wsio dobrze

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

a ja jeszcze sie pochwale moim wczorajszym nabytkiem za cale 7 zl

http://allegro.pl/czerwona-lniana-su...699973333.html

tylko ciekawa jestem gdzie ona niby ma brzuszek zmiescic, no ale w sumie to ufam firmie HM Mama- najlepsze ciazowe ciuszki jakie kupiilam to w sumie wlasnie od nich
Stary 2011-07-14, 07:26   #4269
goldika
Zakorzenienie

Witam z rana

No dobra przez Was mój system wartości skurczył się nie jestem już taka wyjątkowa

Wczoraj narzekałam, że Olek nie kopał wieczorem nadrobił dziś przebudziłam się o 5 i też dostałam serie jak z karabinu maszynowego

Dziewczyny w jakich tygodniach ciazy gin sprawdza wage dzidziusia jeszcze? Bo jestem ciekawa kiedy ponownie dowiem sie ile wazy moj urwisek

Tincia mi sie podoba ta mata:
http://allegro.pl/interaktywna-mata-...6.html#gallery
i ta:
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-sw...7.html#gallery
ta pierwsza jest w cenie nowych Fisher Price

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

glam fajna kiecka
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 07:44   #4270
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
(właśnie skończylam tą prace na sprzedaż, zaczęłam w piątek, więc widać jak śpię )
Pokaaaa

bienioka- musi byc dobrze!

glam- bardzo ładny nabytek

goldika- za mną też te maty przemawiaja Ale ja FP jak patrzylam, to podoba mi sie forest, a ona to ponad 220 kosztuje... tu mam 177 z przesylka ta tiny love. Jeszcze pomysle

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-07-14, 07:52   #4271
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Nie słyszałam o toksyczności, ale ja nie kupuję, bo mi to zawsze złazi (te naprasowanki) w praniu i podczas prasowania. Wolę już jakiś haftowany wzór.
ano własnie, nie wiem czy nie poszukaĆ z haftem albo gładkiej

Cytat:
.

3mam moooocno zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

a ja jeszcze sie pochwale moim wczorajszym nabytkiem za cale 7 zl

http://allegro.pl/czerwona-lniana-su...699973333.html

tylko ciekawa jestem gdzie ona niby ma brzuszek zmiescic, no ale w sumie to ufam firmie HM Mama- najlepsze ciazowe ciuszki jakie kupiilam to w sumie wlasnie od nich
fajny nabytek- ale będziesz laska w tej sukience

p.s. i uwierz lekarzom na słowo, ze będą krzywo zęby rosły, jak się twoje wyprostowały... ech
porażka

no nic laski lecę pod prysznic a potem do koleżanki na ploty
ja już po śniadaniu:płatki+mleko+bo rówki

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

właśnie w kalendarzyki w suwaczku przeczytałam, że mój maluch ma już 16cm!! długości- możliwe to??? aż sobie przyłożyłam linijkę do brzucha i nie dowierzam, gdzie ono w takim małym brzuszku się mieści równolegle do piersi to jeszcze jestem w stanie zrozumieĆ, ale prostopadle to by mi pod żebra właził coś mam chyba skopsane
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 07:57   #4272
glamourous
Zakorzenienie

Nika- powiem ci tyle, pierwszy dentysta powiedzial ze absolutnie usunac trzeba...potem po usunieciu 2 bylam u innego jeszcze i mi powiedzial ze nie jest z nimi tak zle, przebily sie i jakos normalnie ulozyly (bo pierwszy dentysta straszyl ze one jakos bokiem wyzynaja sie a nie na swoim miejscu...)- wiec szkoda usuwac zdrowe zeby, zawsze w ranie jakby sie np siodemka sypnela to jest na czym korone montowac czy tam most, nie wiem.....

grrrrrrrrrrrr wczoraj sobie wypatrzylam piekne jeansowe spodenki na allegro, caly dzien sie bilam- kupic czy nie, no i jak sie dzis zdecydowalam to sie okazalo ze ktos juz je kupil...a byly tylko jedne w moim rozmiarze. no i teraz zla na siebie jestem
Stary 2011-07-14, 08:01   #4273
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Dzis mam zamiar zrobic Tz'towi na obiad lasagne ze szpinakiem. Tylko nie kupilam szpinaku musze leciec do sklepu.
mmmmhmmmmhhhmmmmmmm brzmi

reszte- doczytuje :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:04   #4274
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Dzień dobry
Zaczynamy 18 tydzień!
Chcę juz wiedzieć kto u mnie mieszka, czemu czas tak wolno płynie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:07   #4275
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Dawno nie pisałam do Was,ale przygotowania do ślubu pochłonęły mnie na maksa Na szczęście wszystko się udało i od 9lipca jestem szczęśliwą mężatką
Doczytałam się dyskusji o glukozie, a że dzisiaj miałam robiony poziom mogę napisać coś o swoich odczuciach.. Jestem w 22tyg, zakupiłam 75g gluzkozy, poszłam do laboratorium. Pobrali mi krew, następnie wypiłam kubek wody z rozpuszczoną glukozą i po dwóch godzinach siedzenia znowu pobrali mi krew. Czy glukoza jest do przełknięcia? Tak, ale jest strasznie słodka, ale niestety nie w taki przyjemny sposób jak czekoladka, tylko taka dziwna.. Przez te dwie godziny ciągle było mi niedobrze, ale powtarzałam sobie "to dla dzidzi, muszę wytrzymać" I dałam radę, choć był mały kryzys. Jak tylko wyszłam z badania, pożarłam paczkę bekonowych prażynek Słyszałam, że cytryna może pomóc w przełknięciu glukozy, ale ja się bałam takiej mieszanki..

wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia klask i::r oza:

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:10   #4276
bienioka
Rozeznanie

Dziewczyna, dzieki za trzymanie kciukow

Jestem juz w domu. KTG nie wyszlo za dobrze. Nie jest krytycznie, ale skurcze nadal sa i to dosc czeste. Musze dalej lezec I dalej na zwolnieniu. Sprawdzala szyjke macicy i "jeszcze jest zamknieta". Spytalam, czy jest duze prawdopodobienstwo, ze sie otworzy i okazalo sie, ze jak bede lezec to powinno byc wszytko ok, inaczej do szpitala na lezenie przymusowe. No i jutro jeszcze raz do kontroli na KTG. ach...

No a o 10 musze wychodzic z domu na to kolejne badanie, na ktore musze jechac 60km...
Stary 2011-07-14, 08:19   #4277
marejta
Zadomowienie

Cześć wszystkim od rana, jak dobrze że dzis już czwartek

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałam kleszcza nie chodzę do lasu, chociaż za płotem, bo plaga w tym roku, oglądam sie kilka razy dziennie a i tak się wbił
Od dziś zaczynam oficjalnie szósty miesiąc (zaczynam czuć się jak mały wielorybek )

bienioka to dokładnie tak samo wyglądają moje noce, nawet jak cały dzień porobie, wtedy zresztą jest chyba jeszcze gorzej spać. Za to mam czas na wyszywanie (właśnie skończylam tą prace na sprzedaż, zaczęłam w piątek, więc widać jak śpię )

Aniu gratuluje kolejnego tygodnia, już za chwileczke będziesz tulić malutką

princessska gratuluje zostania żonka, też bym już chciała...

co do grupy to ja mam 0 Rh- i tak się ostatnio zastanawiałam, kiedy się te przeciwciała robi
Pokaż swoje dzieło jestem bardzo ciekawa

A ja dzisiaj na 17 idą na wizytę już nie mogę się doczekać, chociaż pewnie dzisiaj czas wcale nie będzie sie ruszał

Goldika ja będę miała a właściwie mam leżaczek FP z twojej serii http://allegro.pl/nowy-lezaczek-fish...695359257.html dostałam ostatnio go od mamy znajomej, kupiła swojemu dziecku jak ten miał już pół roku i mały siedział w nim 3 razy gdyby nie otwarte pudełko to nawet bym nie wiedziała że jest używany

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:

Jestem juz w domu. KTG nie wyszlo za dobrze. Nie jest krytycznie, ale skurcze nadal sa i to dosc czeste. Musze dalej lezec I dalej na zwolnieniu. Sprawdzala szyjke macicy i "jeszcze jest zamknieta". Spytalam, czy jest duze prawdopodobienstwo, ze sie otworzy i okazalo sie, ze jak bede lezec to powinno byc wszytko ok, inaczej do szpitala na lezenie przymusowe. No i jutro jeszcze raz do kontroli na KTG. ach...

No a o 10 musze wychodzic z domu na to kolejne badanie, na ktore musze jechac 60km...
Bienioka skoro nie ma innego wyjścia to musisz leżeć, jakoś się przemęczysz a skoro to dla dobra maleństwa pomyśl sobie że już niedługo nie będziesz miała czasu leżeć no i lepiej chyba sumiennie leżeć w domu niż być położoną w szpitalu

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:29   #4278
goldika
Zakorzenienie

bienioka to oszczędzaj się jak trzeba. Maluszek najważniejszy!

marejta zazdroszczę ja jestem zła na teściową bo nie powiedziała nam co dostaniemy od rodziny. Powiedziała tylko, że nie mam NICZEGO kupować bo szkoda pieniędzy jak powiedziałam, że to przyjemność kupować coś dla maluszka to powiedziała, że nie mam głupot gadać

za wszystkie wizytujące się dziś i badające

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Bienioka a jak wykryto u Ciebie te skurcze?

Do mnie w pn przyjeżdża przyjaciółka. I nastawia się na latanie po wawie... a ja jej mówiłam, że nie mogę tak jak kiedyś oblecieć z nią zoo, tarasów i łazienek w jedne dzień mało sobie z tego zrobiła. A jak pochodzę trochę dłużej to mi twardnieje brzuch (w sensie ze 3-4godz chodzenia)
Stary 2011-07-14, 08:32   #4279
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam w ten upalny dzień (u mnie zapowiadali, zę będzie 34 st. - ciekawe ile faktycznie nabije)

Cytat:
p bosz ale wy aktywne jestescie, szyjecie, pieczecie, dziergacie, przetwory, remonty, prasowanie az mi sie w glowie kreci j
Bo my do pracy nie chodzimy, wiec pracę w domu sobie szukamy (bynajmniej tak jest ze mną - ale i tak często gęsto leń dopada)

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem już nie wytrzymałam jak Tż wrócił i sie normlanie rozpłakałam. W tym domu idzie świra dostać czuje sie tu jak intruz. Jak tż pójdzie do pracy to siedze sama ciągle w naszym pokoju. Jak zejde na dół bo tam siedzi teściowa z siostrą Tż to nagle ucinają rozmowe i nic nie mówią albo coś tam do dziecka to ja wracam spowrotem na góre bo co im będe przeszkadzać. A ostatnio to mnie nawet już teściowa na obiad nie woła. Potrafi zwołać tylko tż. On oczywiście każe mi też iść jeść ale już mu powiedziałam, że mnie nikt nie woła. W sobote też tak było tylko, że tż był w pracy i jego młodszy brat siedział na kompie u nas to jego zawołała a mnie nie. I jak Tż wrócił z pracy to mu mówi żeby jadł obiad on że nie chce a ona mówi "ona też nie jadła". Do jasej chole*y ona ma imie chyba. Tż sie mnie pytał czego nie jadłam powiedziałam, ze nie miałam kiedy ale wczoraj już nie wytrzymałam i mu wszytsko powiedziałam co mi leżało na sercu. Może sie wam wydawać to głupie, ze takie zamieszanie robie np o obiad. A najgorsze jest to, że mnie nie zawołają a jak ja chce coś ugotować dla mnie i tż to chodzą złe, że wymyślamy i niechcemy jeść tego co one ugotują (teściowa z babką). I o tak jest jak sie mieszka u teściów

Rozglądamy sie za jakimś mieszkaniem do wynajęcia ale w tym pieprz**ym grajdole nic niema a nie możemy sobie pozwolić na mieszkanie gdzies daleko bo tż ma tu prace i tak kuźwa biednemu ciągle wiatr w oczy
Doskonale Cię rozumiem - przechodziłam przez to samo. Oczywiście moja teściowa ma inne zagrywki, ale znam ten ból. Tyle, że ja typem samotnika jestem i nie przeszkadza mi samotne siedzenie - nawet wolę. Też wolałabym się wyprowadzić i nie mieszkać u teściów, ale nas na to nie stać. My już od dawna gotujemy osobno. Przyznam jednak, że mój tż to jest strasznie za mną i jest w stanie wygarnąć swojej mamie to i owo. Gdyby tak nie było pewnie bym tu nie wytrzymała, bo nie jestem takim potulnym barankiem jak bratowa tż - teściowa doprowadziła ją do nerwicy (od kilku lat bierze psychotropy) i nadal jeździ po niej jak po szmacie, a ona nie potrafi się przeciw wstawić (zresztą jej mąż nigdy jej nie bronił). Dlatego nie mam co narzekać (choć czasem to się we mnie krew zagotuje), bo radze sobie z teściowa i tż bardzo mi w tym pomaga. A ostatnio tak się zaczęła zmieniać, ze obydwojgu nam kopara opadła - tak bardzo nie akceprowała mojej ciąży a teraz... widzę światełko w tunelu...
Oby Tobie się wszystko w końcu dobrze poukładało

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz chyba eksploduję, kurczę właśnie dostałam maila z allegro ze zawiesili konto sprzedającego od którego kupiłam tą kołyskę i że zalecają wstrzymanie zapłaty, ale ja już zrobiłam przelew i nie wiem co mam robić jak mi facet nie wyśle kołyski to właśnie pozbyłam się 300zł
W ostateczności możesz się udać do rzecznika praw konsumenta.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ad.1. Basiula, a może trzeba jakoś zacząć z nimi żyć, tzn,. zapytaj czy możesz pomóc w kuchni, obrać ziemniaki czy coś? Może one traktują Cię jak jak królewnę, która tylko siedzi w pokoju i nie wychodzi. Strasznie Ci współczuję takiej atmosfery.
To też jakiś sposób, ale niestety nie na wszystkich działa. Ja jak wprowadziłam się do teściów to chciałam błysnąć i pomóc we wszystkim - gotowałam, obiad pod nos podawałam, myłam gary, sprzątałam, w polu jak wół harowałam. A teściowa tylko chodziła i palecem wytykała to nie dobrze to nie dokładnie, to nie wyszło, to brzydko itd. Teraz robi sobie wszystko sama i jest dobrze. Bo skoro ja nie umiem.... Tż już jej to wytknął, jak narzekała, że nie ma jej kto pomóc, że jak jej pomagałam to jej źle było, więc teraz niech nie narzeka. Jak zwraca się do mnie o pomoc to nigdy jej nie odmawiam, ale już taka głupia nie jestem, aby sie samemu wyrywać.

princessskaa gratuluję

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Apropo mat edukacyjnych, to ja wlasnie jestem na etapie wybierania maty dla dzieciaczkow Brata
Ja też rozglądam się za matami, ale mnie interesują tylko używane (niższa cena). Koleżanka obiecała, ze załatwi mi sterylizacje więc nie zawracam już sobie głowy nowymi
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 08:35   #4280
bienioka
Rozeznanie

Cytat:
bienioka to oszczędzaj się jak trzeba. Maluszek najważniejszy!

Bienioka a jak wykryto u Ciebie te skurcze?
Po prostu twardnial mi czesto brzuch. Nie wiedzialam, ze to skurcze, bo nic nie bolalo. Dopiero po podlaczeniu KTG wykazalo te skurcze. Mi brzuch twardnial juz od 18tc i myslalam, ze tak musi byc. Teraz im wiekszy, tym bardziej twardnieje i robi sie krzywy. Wyglada to tak, jakby dzidzia sie przwrwacala i wypinala, ale tak nie jest. To ta cholerna macica!

Dobra, zymkam na to kolejne badanie. Ach... a jutro jeszcze glukoza i kolejne KTG. Mam nadziejeje, ze jeszcze cukrzycy ciazowej mi nie wykryja, bo juz sie chyba calkiem zalamie...

Edytowane przez bienioka
Czas edycji: 2011-07-14 o 08:37
Stary 2011-07-14, 08:40   #4281
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
grrrrrrrrrrrr wczoraj sobie wypatrzylam piekne jeansowe spodenki na allegro, caly dzien sie bilam- kupic czy nie, no i jak sie dzis zdecydowalam to sie okazalo ze ktos juz je kupil...a byly tylko jedne w moim rozmiarze. no i teraz zla na siebie jestem
nie smutaj się, znając ciebie to pewnie juz dzisiaj coś wylicytujesz fajnego

Cytat:

Bienioka skoro nie ma innego wyjścia to musisz leżeć, jakoś się przemęczysz a skoro to dla dobra maleństwa pomyśl sobie że już niedługo nie będziesz miała czasu leżeć no i lepiej chyba sumiennie leżeć w domu niż być położoną w szpitalu
ja byłam w szpitalu to właśnie miałam takie poczucie bycia położną jak którejś z dziewczyn czegoś trzeba było to zazwyczaj leciałam do dyżurki

Cytat:

Do mnie w pn przyjeżdża przyjaciółka. I nastawia się na latanie po wawie... a ja jej mówiłam, że nie mogę tak jak kiedyś oblecieć z nią zoo, tarasów i łazienek w jedne dzień mało sobie z tego zrobiła. A jak pochodzę trochę dłużej to mi twardnieje brzuch (w sensie ze 3-4godz chodzenia)
no właśnie ja tak wczoraj miałam, bo te dwa parki chciałam obskoczyĆ i jak do carrefura weszłam to tak właśnie poczułam- ale usiadłam coś zjadłam i poszłam dalej jak torpeda

Bienioka
jak nie jest b. źle to też super jak szyjka zamknięta- to najważniejsze!
3mam kciuki za tą drugą wizytę
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:41   #4282
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ja już po śniadaniu:płatki+mleko+bo rówki
borówki ale mam smaka

Cytat:
Bywa - mi przeważnie ciężko podjąć decyzje więc często takie sytuacje przeżywam.

Cytat:

To wypoczywaj jak najwięcej i oby wszystko było w pożądku.

Cytat:
Mnie po chodzeniu to kręgosłup zaczyna boleć i wystarczy tylko pół godziny spacerku.
Stary 2011-07-14, 08:42   #4283
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam z rana. U Nas burzowo tak grzmiało że hej.
A dzidziol dziś rano tak fajnie kopał uwielbiam to. Wczoraj wieczorem tak samo. Chyba teraz będę już coraz częściej czuła kopniaki.

Glam super kiecka widzę że szalejesz z zakupami. Ja dziś też okupuje all.

rudominka gratuluje córeczki.

Jeśli chodzi o leżaczki to my prawdopodobnie kupimy taki http://allegro.pl/lezaczek-dla-dziec...710795730.html

Wczoraj dzwoniłam do kolegi z pracy by mi trochę poopowiadał o X-Landerze XA czy to dobry wybór itd. Powiedział że wózek jest fajny. Spacerówka w jednym kierunku. Ja mieszkam w domku więc nie będzie problemu z wnoszeniem po schodach (bo wózek jest ciężki) Ale powiedział że dobry wybór. Polecał także ten wózek http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1288 ale mi się nie podoba. Po USG we wtorek idę do Świata Dziecka na kawusię do moich dziewczyn, a przy okazji pooglądamy z TŻ wózki
Ona ja też jestem leworęczna - pamiętam mój dziadek zawsze lubił patrzeć jak pisałam długopisem

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:47   #4284
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

bienioka trzymam i nie martw się na zapas

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Co do wózków to mi się bardzo podobają tego typu:
http://tanio.pl/INGLESINA-Wozek-gleb...l4ticaid=6ca89
http://tanio.pl/INGLESINA-Wozek-gleb...-72033967.html
http://tanio.pl/INGLESINA-Wozek-gleb...-71297732.html
http://tanio.pl/INGLESINA-Wozek-gleb...-72033970.html
ale jak dla mnie cena jest kosmiczna.
Stary 2011-07-14, 08:48   #4285
elf27
Zadomowienie

Bienioka trzymam kciuki! JA w ogóle nie rozróżniam twardniejącego brzucha...

Mam dylemat- mogę dość tanio odkupić X-landera XA z 2008r, stan super. Tylko waham sie czy gondolka nie jest zbyt mała. Czy któraś z Was użytkowała ten wózek z 1 bejbikiem?
JOAMIC Ty pewnie piszesz o jakimś aktualnym modelu?

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-07-14 o 08:50
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:49   #4286
goldika
Zakorzenienie

Joamic gdzie jest Świat Dziecka? Bo mam zacmienie usmyslu.
Ja musialabym pojechac w koncu obejrzec tego HiTreec'a EMJOT. Bo jak nie spodoba mi sie na zywo to dalej bede musiala szukac wozka
fajny ten leżaczek

Emmaljunga - ten drugi wozek co pokazalas to mi sie podoba ale niestety zdyskwalifikowalam go ze wzgledu na brak skretnych kolek bo tak to jest swietny!
Stary 2011-07-14, 08:53   #4287
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
bienioka trzymam i nie martw się na zapas

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Co do wózków to mi się bardzo podobają tego typu:
http://tanio.pl/INGLESINA-Wozek-gleb...l4ticaid=6ca89
http://tanio.pl/INGLESINA-Wozek-gleb...-72033967.html
http://tanio.pl/INGLESINA-Wozek-gleb...-71297732.html
http://tanio.pl/INGLESINA-Wozek-gleb...-72033970.html
ale jak dla mnie cena jest kosmiczna.
No cena jest kosmiczna- podobnie jak wózek. Taki starodawny, ale teraz modne są stare imiona to i może wózki tyż. U Nas rzadko się sprzedawały. Ale raz na jakiś czas ktoś kupił.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-07-14, 08:53   #4288
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję wygranej, pochwal się wygranymi rzeczami

Każdy jest wyjątkowy ale nie ma jak to porządnie się dowartościować od najmłodszych lat

Oto Moje zdobycze spodnie za 10 zł i rybaczki za 5 zł + przesyłka 12 zł

spodnie.jpgrybaczki.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 08:55   #4289
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
JOAMIC Ty pewnie piszesz o jakimś aktualnym modelu?
Tak najnowsza kolekcja z 2011 roku

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Joamic gdzie jest Świat Dziecka? Bo mam zacmienie usmyslu.
Towarowa - Jupiter
Górczewska - Tesco
Malborska - M1
Krakowska - Za lotniskiem

Stary 2011-07-14, 08:57   #4290
goldika
Zakorzenienie

Chawa mialas przyjemnosc pojezdzic Inglesina?
ja jezdzilam po sklepie... wazy ponad 20kg!!!! Jest sztywny i ciężki. Ale za to piękny!
Sprzedawca sam mi powiedzial, ze ten wozek ma wyglądać, a nie służyć praktycznie.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Joamic dzięki w takim razie nigdy nie trafiłam do tego sklepu. Duży wybór wózków mają?

Pada deszcz od rana u mnie tęskniłam za taką ponurą pogodą.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości