|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
Dzięki za odp. Będę miała anatomiczne Allergany 410FX. Doktor wybrał mi taki implant na podstawie pomiaru komputerowego - tzn. wprowadził w system wszystkie moje wymiary, a komputer wskazał na taką właśnie wielkość. O operacji myślałam od lat, ale zależało mi raczej na naturalnym wyglądzie a boję się, że uzyskam efekt "balonów". Kolasiński uspojaka mnie, że nie wyjdą mega sztuczne, bo takie to wychodzą z okrągłych, jak już. Przeraża mnie jednak ta wielkość. Modlę się, aby po operacji nie wyglądały tak jak na przymarce. Jeśli są tu na forum dziewczyny, które mają lub miały podobne wątpliwości, bardzo proszę o poradę. Nie chcę wyglądać jak Pamela
(
|
|
|
|
#4262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakie to sa grzeszne minki???
|
|
#4263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana... juz wszystko wiem Otóż w klinice mi niestety nie pomogli, ale zadzwoniłąm do mojego Doktorka i mimo weekendu wysłuchal mnie i uspokoił. Rąbek płynu jest czymś normalnym, a ból najprawdopodobniej od przeforsowania (umknęło mi to, ze prałam dywany... kilka... prawą ręką). Mam jedynie brać coś przeciwbólowo-przeciwzapalnego , oszczędzać się troche i będzie ok
|
|
#4265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja nie wiem jak tą datę napisałam ale u mnie to 01.czerwca ![]() trochę mnie przeraziłaś tym przemieszczaniem implantów przy wypadkach, chciałam od poniedziałku z dziewczynkami na lodowisko w końcu zacząć chodzić a teraz będę się bała ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- horo ale narozrabiałaś, niegrzeczna dziewczynka zapomniałaś, że jesteś silikonową księżniczką a księżniczki nie piorą dywanów, ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() jak masz rozciągniętą skórę to niestety nie da się inaczej albo spory implancik który wszystko ładnie wypełni albo nadal obwisłe tylko większe piersi tu bardzo dużo dziewczynek ma podobne wielkości implantów a gabarytowo do Ciebie zbliżona jest np. krokusik
Edytowane przez jooasi Czas edycji: 2012-01-07 o 14:11 |
||
|
|
|
#4266 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ludzie dopiero to przeczytalam ![]() Co Ty tu piszesz o tych plynach :confuse d: Na USG nikt Ci nic nie powiedzial co to moze byc???---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
To teraz jak juz wiesz, uwazaj na siebie
|
|
#4267 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję Dziewczyneczki za odpowiedzi. Im blizej terminu, tym bardziej boję się, czy dobrze robię. Mam mieć implanty firmy Allergan 410FX wysoki profil, projekcja 6,0. Wcześniej bylam na konsultacji u Kubasika w Poznaniu - ten zaproponował mi Eurosilicone 375 ml. - niby ciut mniejszy, ale Kolasiński zrobił na mnie lepsze wrażenie - tzn. profesjonalnie to wszystko wygląda-i sama konsultacja i klinika. Poza tym robił mi pomiar komputerowy, a Kubasik "na oko".
Kiedy Koasiński zobaczył moje przerażenie wielkością podczas przymiarki, to powiedział, że OSTATECZNIE może mi włożyć 360 ml. też z wysoką projekcją, ale że wtedy istnieje ryzyko, że ten 360 nie wypełni tak ładnie, jak 410... sama już nie wiem, co mam robić (( A! I powiedział jeszcze, że "dla oka ludzkiego różnica 50 ml jest niezauważalna, a efekt wypełnienia będzie lepszy"... ratujcie Dziewczynki, termin operacji już tak blisko...... (nie chcę za chwilę zbierać kasy na pomniejszanie albo wyjmowanie implantu (Zapomniałam dodać, że mają to być implanty anatomiczne. Edytowane przez anink Czas edycji: 2012-01-07 o 14:47 |
|
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
Anink nie kombinuj z implantem 50ml mniejszym
|
#4269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaliczylam pierwsza lekcje tanca brzucha dzisiaj
Ta grupa do ktorej mnie wrzucili tanczy od 16 miesiecy razem, wiec mam co nadrabiac
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
anink nie sugeruj się przy wyborze pięknem kliniki i doborem komputerowym bo to taki pic na wode, dobry chirurg tego nie potrzebuje, obiejrzy, dotknie i wie co pasuje
nie znam tych chirurgów ale obejrzałam sobie prace Kolasińskiego na jego stronie i powiem że średnio ładnie naprawia zwiski ![]() co do wielkości 50ml róznicy pod skórą praktycznie nie zobaczysz, za to jak Ci ich zabraknie pierś nadal będzie zwisać a chyba nie o taki efekt Ci chodzi. żadna tu nie narzekała na to że dostała za dużo za to wiele dziewczyn pisało, że jednak wolałyby większe cycuszki jak naturalne swoje miałaś kiedyś spore to tym bardziej nie będzie szoku żadnego, tu wiele z nas wychodzi ze stanu zerowego
Edytowane przez jooasi Czas edycji: 2012-01-07 o 15:45 |
|
|
|
#4272 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję zabulek i jooasi. Ja jako nastolatka miałam spory biuścik, ale to było już tak dawno, że zapomniałam i zdążyłam się odzwyczaić
(po karmieniu mocno schudłam no a i karmienie córci zrobiło swoje)więc jak mi włożył te próbniki, to moje pierwsze słowa były, że na pewno takich nie chcę. Doktor powiedział, że to pierwszy szok i ze mniejsze u mnie na nic ( ewentualnie 360, ale efektu nie gwarantuje. Jedyna opcja żeby zrobic mniejsze, to podciągnięcie, ale tego nie chcę, bo to blizna w pionie na tzw. lizaka ( no więc weszłam na forum i faktycznie znalazłam kilka opinii, że przymiarka nie oddaje w pełni późniejszego efektu, że wyolbrzymia i to mnie trochę podniosło na duchu...piszcie proszę o swoich przymiarkach i o efekcie po operacji - będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
joasi,
jak moja ekipa skrzatów nabrudzi, to nawet silikonowa księżniczka pada na kolana i zmienia się w kopciuszka ![]() ... a jeszcze jak si,ę lubi jasne dywaniki ![]() żabuś, myślałam, ze po ponad 2 latach od op już nic się nie moze wydarzyć z piersiami ![]() anink, słuchaj dziewczyn... 50 ml to niewiele, a efekt na pewno będzie ładniejszy
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Horo, a moze to nie o silikonki chodzi??? Przeciez ludzie, ktorzy nie maja zadnych operacji plastycznych, tez czesto sie nadwyrezaja Moze to poprostu zakwasy w okolicy klatki piersiowej
|
|
#4275 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję zabulek i jooasi. Ja jako nastolatka miałam spory biuścik, ale to było już tak dawno, że zapomniałam i zdążyłam się odzwyczaić
(po karmieniu mocno schudłam no a i karmienie córci zrobiło swoje)więc jak mi włożył te próbniki, to moje pierwsze słowa były, że na pewno takich nie chcę. Doktor powiedział, że to pierwszy szok i ze mniejsze u mnie na nic ( ewentualnie 360, ale efektu nie gwarantuje. Jedyna opcja żeby zrobic mniejsze, to podciągnięcie, ale tego nie chcę, bo to blizna w pionie na tzw. lizaka ( no więc weszłam na forum i faktycznie znalazłam kilka opinii, że przymiarka nie oddaje w pełni późniejszego efektu, że wyolbrzymia i to mnie trochę podniosło na duchu...piszcie proszę o swoich przymiarkach i o efekcie po operacji - będę bardzo bardzo wdzięczna
|
|
|
|
#4276 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stripy i owszem i ja miałam założone- ale po zdęciu szwów . Ale żeby zamiast Cytat:
Cytat:
Cytat:
I u Ciebie najważniejsze jest by wypełnić tą lukę którą masz w piersi- jeśli lekarz da Ci za małe wkładki piersi nadal będą wiszące tylko do tego obciążone Więc Ty za bardzo nie możesz grymasić na wielkość- lekarz musi tak wypełnić braki by skóra i tkanka nie była za luźna. I jeszcze mam pytanko o model Allerganów- jaki będziesz miała model tych anatomków-510 czy 410? Nawet jeśli to będzie model 410 to i tak piersi będą mega naturalne- to są najbardziej płaskie implanty pośród wszystkich anatomków (oczywiscie po cudacznym modelu 510 którego w ogóle nie biorę pod uwagę). Więc nie ma najmniejszej szansy na piłki. Powiem nawet że do zwisków ten model to troszkę ryzykowne rozwiązanie w mojej ocenie ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
ale ten magiczny kalejdoskop do doboru implantów to takie fiku -miku do robienia wrażenia na pacjentach Lekarz sam -bez tego programu jest w stanie dobrać implant o wiele lepiej. Więc nie można powiedzieć, że dobór komputerowy jest bardziej profesjonalny od doboru " na oko" Dobre oko chirurga plastyka to jego skarb największy! nie do zastąpienia i nie do wyuczenia! Jeśli chodzi o mierzenie implantów na przymiarce- uzyskany efekt bardzo przekłamuje, implanty wydają się ogromniaste. Więc zapomnij co widziałaś ![]() Różnica 50cc jest faktycznie nie do wychwycenia przez oko, w wymiarach tak dużych implantu to są milimetry- rozmiar stanika będziesz nosić taki . Ale jak Ci zabraknie tych 50cc do wypełnienia piersi będzie bieda A te ES 375cc to miały być okrągłe? może dlatego tamten lekarz dobrał mniejsze.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||||
|
|
|
#4277 |
|
Raczkowanie
|
ja też miałam zwisy. i dr właśnie tak mówił jak dziewczyny. implant musi dokładnie wypełnić rozciągniętą skórę bo inaczej nie będzie dobrze. i nie tylko od niego słyszałam, że na zwisy dobre są implanty okrągłe. też się wystraszyłam jak usłyszałam jaki dr chce mi dać rozm. ale już się trochę przyzwyczaiłam do moich bimbałków. moje w tej chwili ( prawie 3 tyg. po ) wyglądają tak jak w ciąży, nic nie wisi
![]() wolę mieć duże ale na swoim miejscu
|
#4278 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję kochana MyaDiva. Widzę, ze masz bardzo duże rozeznanie technieczne, ja się na tym za bardzo nie znam
ale wiem na pewno, że będę miała model 410, na pewno nie 510. Lekarz, kiedy zobaczył moje przerażenie na przymiarce, zasugerował mi podniesienie piersi i włożenie mniejszego implantu, ale wiązałoby się to z blizną pionową na tzw. lizak, a tego nie chcę ( też mnie pocieszali, podobnie jak Ty, ze nie będzie efektu piłek, ale małe nie będą na pewno
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety może- naprzykład cc (przykurcz tirebki) może się zrobić i pięć , i dziesięć, i dwadzieścia lat po operacji
Było dobrze- robi się źle. No i wszelkie urazy też są niestety możliwe zawsze
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
#4280 |
|
Raczkowanie
|
jak byłam ściągać szwy zapomniałam o jedną rzecz zapytać doktorka. jaki teraz mam rozmiar stanika?
jak mam sobie kupić biustonosz jak nie wiem o jaki rozm. pytać? Wy na pewno będziecie wiedziały, macie doświadczenie
|
#4281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale jednak można przegiąć Cytat:
wystarczy znać wymiary pod i w biuście, a bez problemu dobierzesz sobie odpowiedni rozmiar staniczka
|
|
#4282 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, napisałam już do Was chyba ze 3 posty i nie chcą mi się załadować. Dostaję info, że wiadomość musi sprawdzić moderator
((---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Dziękuję zabulek i jooasi. Ja jako nastolatka miałam spory biuścik, ale to było już tak dawno, że zapomniałam i zdążyłam się odzwyczaić (po karmieniu mocno schudłam no a i karmienie córci zrobiło swoje)więc jak mi włożył te próbniki, to moje pierwsze słowa były, że na pewno takich nie chcę. Doktor powiedział, że to pierwszy szok i ze mniejsze u mnie na nic ( ewentualnie 360, ale efektu nie gwarantuje. Jedyna opcja żeby zrobic mniejsze, to podciągnięcie, ale tego nie chcę, bo to blizna w pionie na tzw. lizaka ( no więc weszłam na forum i faktycznie znalazłam kilka opinii, że przymiarka nie oddaje w pełni późniejszego efektu, że wyolbrzymia i to mnie trochę podniosło na duchu...piszcie proszę o swoich przymiarkach i o efekcie po operacji - będę bardzo wdzięczna!!!!!---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Dziękuję Kochana MyaDiva. Widzę, że Ty masz bardzo dużą orientację techniczną, ja nie znam się na tym za bardzo ( ale wiem, że na pewno będę miała model 410, a nie 510. Lekarz też mówił, że na pewno nie wyjdą piłki, ale małe też nie będą. Mnie wcale nie chodzi o to, żeby one były małe, nie chcę tylko, żeby wyglądały nienaturalnie i nie wiem jak wielkie - tak, żeby wszyscy od razu widzieli że mam sztuczny biust ( jak doktor zobaczył moje przerażenie podczas przymiarki, to zasugerował podciągnięcie, zmniejszenie brodawki i włożenie mniejszego implantu, ale z tym wiąże się pionowa blizna w lizak - tego nie chcę. Pocieszyłaś mnie troszkę z tym, że przymiarka przekłamuje. Wiesz co - chodzę po domu z woreczkami z ryżem wsadzonymi w stanik, żeby się oswoić - wsypałam 410 gram. Ale póki co - przyzwyczić się jakoś nie mogę (nie boję się niczego - bólu, wydanej kasy, tylko zbyt wielkiego biustu, zwłaszcza przy moim wzroście ( na głowę już dostaję---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Malinkc, widzisz - ilu lekarzy, tyle opinii ja z kolei na stronie kolasińskeigo czytałam, że wkładki anatomiczne są idealne dla opadniętych piersi... A powiedz, ile masz wzrostu? Widzę, że Ty masz jeszcze większe niż ja mam mieć.
|
|
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
Anink ja mam 160 cm wzrostu. I jak na razie jestem zadowolona bo implanty wypełniły mi górę piersi której po karmieniu praktycznie nie było. została czarna dziura...
|
#4284 |
|
Raczkowanie
|
To ja mam tak samo jak Ty
śmieję się(choć to raczej powód do płaczu , że moje piersi wyglądają jak dwie skarpetki, do których ktoś wrzucił kamienie i przykleił mi do klatki;-P pusta góra i trochę gruczołu na dole... wzrost też praktycznie ten samI właśnie o ładne, naturalne wypełnienie tej pustej góry mi chodzi... I jeszcze do MyaDiva - Kubasik też proponował anatomiczne tyle, że 375ml Edytowane przez anink Czas edycji: 2012-01-07 o 18:22 |
|
|
|
#4285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na poczatek moze tak sobie sprawdz ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]() Kochana usmiechnij sie troche i ciesz sie z operacji, bo wiele dziewczyn chcialoby byc na Twoim miejscu Bedzie dobrze, zobaczysz
|
|
#4286 |
|
Raczkowanie
|
Heh, faktycznie jak spojrzałam na moje wpisy, to optymizmem nie tryskam
widzisz, to wszystko przez moje obawy - jest to dla mnie bardzo ważna, przemyślana decyzja, a ta przymiarka mnie na maksa zdołowała ( ale ok - już się uśmiecham, dla Ciebie i dla siebie ) ) )
|
|
|
|
#4287 |
|
Wtajemniczenie
|
Operacje masz juz niedlugo i sama sie przekonasz, ze ten 410 to wcale nie jest taki straszny
![]() I dzieki za usmiech, obys juz taka usmiechnieta zostala
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
anink,
jak pisze Żabka, kiedy już się do nich przyzwyczaisz, mogą wydawać się nawet za małe ![]() ja mam 165 cm wzrostu i implanty 615 g... nie sa jakoś szczególnie duże... a na pewno nie za duze
|
#4289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
410 to nie jakieś megaśne wkładki- a już napewno nie ma co się zastanawiać czy 375 to średni biust a 410 to już baloniasty. To nie jest tak znacząca różnica . No zobacz jakie drobinki tu mają po więcej, i żadna z nich Pamelą jeszcze nie została
|
||
|
|
|
#4290 |
|
Raczkowanie
|
Żabulku dzięki za info bo na str. eurosilcone nic nie znalazłam...
ale nie jestem pewna czy ten link, który mi podałaś działa prawidłowo... pokazuje mi rozm. 70G!!! to robią takie wielkie staniki ? :P a jaki Ty rozm. nosisz? jeżeli to nie tajemnica
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

(

- normalnie sama bym chętnie do Ciebie do tej wanny wskoczyła
Twoje panny dorosłe się robią i minki mają grzeszne baaardzo 

(umknęło mi to, ze prałam dywany... kilka... prawą ręką). Mam jedynie brać coś przeciwbólowo-przeciwzapalnego , oszczędzać się troche i będzie ok 
a do Was sobie wpadam żeby mózg przewietrzyć
Jooasi Tyz pewnością też
a ja nie wiem jak tą datę napisałam ale u mnie to 01.czerwca
zapomniałaś, że jesteś silikonową księżniczką a księżniczki nie piorą dywanów, 

.