|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
moja chrapidła rzuciły się na sofę i śpią obok siebie od 2 godzin, młody trzyma starego za ucho i tak se lezą
WIOLQN od dawna mieszkasz w Londynie? |
|
|
|
#4262 | |
|
Rozeznanie
|
Napisłam posta i była na 100% przekonana ze poszedł ale chyba jednak nie.
Przepis Wilqn na kaszkę jaglaną: 2 łyżki kaszy opłukac i sparzyc wrzątkiem, zalac szklanka wody i gotować ok 15-20 min. Ostudzic i zblenderować. W połowie gotowania można wrzucić np. jabłko. JA czasem daje surowe do "czystej" kaszy Cytat:
co to za mata?? przejrzałam gazetkę Lidla na stronie i nie widze takiej maty? a pasowała by mi mi się wydaje ze to dlatego ze rabarbar tak jak szpinak i szczaw zawiera sporo szczawianów i one lubia sie odkładacćw nerkach... |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Molaa ponoc rabarbar tak jak szczaw jest niezdrowy ze wzgledu na zawartosc jakis tam kwasow ktore sie odkladaja w organizmie
|
|
#4264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajny ten przepis na kaszkę...tylko sporo przy nim zachodu ajj pochwalę się jaka jestem zajeFajna... włożyłam kapuśniaczki do piecyka i zapomniałam go zamknąć i poszłam na ogródek siekać trawsko...wcacam po 30min i
|
||
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nidgy nie słyszałam, nawet nie jadłam szparagów
|
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Ta piosenka irlandzka jest fajna... Az zatesknilam za Dublinem i czasami kiedy sie lazilo po knajpach z muzyczka live
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- A nasza piosenka zapewne k samo super ekstra jak bedzie gra naszej reprezentacji
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-05-19 o 16:15 |
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4268 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
raczkowanie zaczelo sie tak ok 5.5 miesiaca. Cytat:
ale moge jesc zoltko, moze Ty tez?Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
a sezon na szparagi juz pmija powoli, bo ceny ida w gore, jak cos to trzeba sie pospieszyc
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- kurcze, na rynku pojawily sie truskawki... jakies truskawkowe herbatki itd u nas przeszly, ale czy moglabym zjesc owoc? hm mamy alergiczne probowalyscie? |
|
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Szpilko dziewczyny wyczerpały temat sernikowy, swoją drogą moje ukochane ciasto .A właśnie dziewczyny dajcie linka do tego wypiekowego bloga do klubu, bo ja nie umiem , a będę korzystać na pewno.Szpilko a Helusię planowaliście czy ogólnie staraliście się o dzieciątko? Jeśli chcieliście dziewuszkę to ile dni przed owu seksik ? Jeśli za osobiście to nie odpowiadaj |
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
karolinka_12 w takim razie będę szukać teraz bobovity
ela nam co prawda dziewczynka wyszła tak przypadkiem tzn. nie staraliśmy się o dziewczynkę, ale ogólnie o dziecko, ale z tego co czytałam to trzeba tak ok. 3-4 dni przed owu, ale widomo - u każdej z nas pewnie inaczej to "działa" Goldi wkleiłabyś do klubu fotkę ze swoimi brwiami po malowaniu bo nie wiem jak wygląda ten brąz "na żywo" i nie wiem co zamówić
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka prosze
moglam troche dluzej potrzymac bo nie wyszla az tak ciemno ale dzieki temu jest naturalniej na zdjeciu az tak nie widac roznicy ale w caloksztalcie jest wyraznie widoczne ze brwi sa ciemniejsze i pelniejsze.nienawidze "kolorowac" brwi kredka |
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
pozwole sobie wtracic trzy grosze do tego planowania plci dzieci ![]() podobno zeby byla dziewczynka to trzeba sie starac 2 dni przed owu,bo plemniki ze tak powiem dziewczynskie sa wolniejsze,ale dluzej zyja,wiec chlopcy jak sie dostana w odpowiednie miejsce niczego jeszcze nie zastaja a o chlopca ponoc mozna sie starac 2 dni po owu,bo wlasnie plemniczki ze tak powiem meskie sa szybciutkie czytama to gdzies w necie,bo tam byly przyklady jak mozna zaplanowac plec dziecka,czysto teoretycznie,bo nie zawsze sie udaje
|
#4275 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do starań to bardzo chcieliśmy mieć dziecko wiec planowaliśmy. Starania zakończyły sie na pierwszym podejsciu ok 2-3 dni przed owu, więc sie domyslałam ze jesli zaskoczy to bedzie dziewczynka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
mszpilka u nas dokladnie tak samo
staralismy sie o dzidzie i za pierwszym razem sie udalo,i tez 2 dni przed owu i dziewuszka
|
#4277 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepszy przykład z historii - Henryk VIII czy VI co zmieniał żony byle tylko mieć syna. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to watek niedlugo nam sie konczy? Ktora zaklada nowy?
No i jak ja mam czas was doczytac, to nic nie piszecie |
|
|
|
#4279 | |||
|
Zadomowienie
|
witam wieczorkiem
caly dzień bez wizazu... nie wiem jak dalam rade Młody sprzedany dziadkom, my od rana mielismy zaplanowane sprzatanie, ale moj ból ucha (prawdopodobnie zapalenie) pokrzyzował nam plany - sis zawiozła mnie na pogotowie (dr przepisał krople do ucha i zalecił apap przeciwbólowo); więc tż zaczął porządki beze mnie, tzn miał zacząc ale Bianka jak na złość nie chciala zasnąc myslę ze po prostu tak się dogadali ![]() po połedniu spacerek do sis na działkę - Młoda pierwszy raz pomemlała sobie kawalek buły ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
Szpilko i byłoby na mnie z tym sernikiem
, właśnie tylko kwestia wiedzy kiedy jest owulka. Jak ją już miałam to wiedziałam bo jajnik bolał, a że okres nieregularny to zawsze te 2-3 dni poślizgu było .Szpileczko cóz za powitanie będzie, sernikowe i nie tylko, mrrrrr .
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale co na to całe odstawienie nasze pacholęta? princ a Ty jak odstawialaś to Roksi nie protestowała? nie domagała się cyca?
|
|
#4283 |
|
Raczkowanie
|
My jużpo wizycie u chirurga dziecięcego. Ile mały się wypłakał to tylko on wie
Okazało sie, że nie musiał mieć nacinanego napletka, ale po miejscowym znieczuleniu musiała go mocno naciągnąć/odkleić.Teraz mamy zadanie, co kąpiel smarować/wstrzykiwac pod naletek maść znieczulającą, a potem delikatnie odciągać, a następnie smarować TRIDERMEM. Używała któraś z was tą maść u tak małego dziecka? W ulotrce pisze, że powyżej 2 lat dzowniła do lekarki aby się upewnić, że jest ona wskazana, powiedziała, ze mam się nie martwić,że często jest stosowana u dzieci. Nie uspokoiło mnie to;/ ale posmarowałam, aby bardziej nie zaszkodzić.A na chemoroida też dostał maść i raz dziennie mam mu zrobić masowanko odbytu małym paluszkiem ![]() Za dwa tygodnie kontrola. |
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- co taka cisza dzisiaj? x-factor? liga mistrzów? czy dzieciaki daja popalić?
|
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie znam tej masci niestety ![]() Goldi no niezla brewka niezla ,widac roznice na zdjeciu.Ja bym chciala henne,ale na rzesy,bo nie zawsze chce mi sie malowac,a sa piekielnie jasne i wygladam tragicznie bez maskary....
|
|
|
|
|
#4287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karmiac butlą, tuliłam do nagiego cyca. Może tak gładko poszło, bo ja przez osłonki silikonowe karmiłam (bo głazy od nadmiaru mleka miałam i mała nie mogła złapać dobrze sutka).Wpadłam na chwilkę, bo przerwa w meczu Spokojnych nocekEdytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-05-19 o 21:45 |
|
|
|
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
może dlatego, ze była malutka i nie rozumiała, starsze trudniej (no chyba że samo się dostawi), mój nie protestował jeśli chodzi o jedzenie ale chciał do pociumkania
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

włożyłam kapuśniaczki do piecyka i zapomniałam go zamknąć i poszłam na ogródek siekać trawsko...wcacam po 30min i

.Caly czas sie trzyma.Mam kilka wariantow:
, a będę korzystać na pewno.
nie wiem jak dalam rade

Okazało sie, że nie musiał mieć nacinanego napletka, ale po miejscowym znieczuleniu musiała go mocno naciągnąć/odkleić.