|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Hello
Poczytałam, ale nie pocytowałam Widzę, że znowu choroby sie na dobre nie pokończyły a już następne przylazły.Od poniedziałku koniec wyjazdów, więc będę na bierząco z Wizażem. Śniegu tyle dowaliło, że koniec. Przez całą zimę chyba tyle nie napadało co dzisiaj, a ja bidula musiałam sama wracać autem w taką śnieżycę. Pierwszy raz !!!
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Wszysktim Chorowitkom zycze duzo zdrowia Antos na szczescie zdrowy Postanowilam Wam zostawic troche wiosny i wstawilam 4 zdjecia do albumu z dzisiejszego spaceru. Zapraszam. p4w lazienka sliczna nie moge sie juz doczekac domu Mayaszki. A gdzie morska? Mam nadzieje, ze wszystko u niej dobrze.Dawno nie widzialam tez Ani chyba...
|
#4263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam, dzięki ![]() Cytat:
![]() Dla ich klientów wcześniejszych jest 3 A znacie płeć? ![]() Cytat:
*** Spadało u nas trochę śniegu, tyci tyci
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
O ja cie, naprawdę?? I jak się mają? Wiesz coś? *** Wiecie co, Zosia ma teraz taki chimerny okres, że szok Budzi się rano z takim fochem ostatnio, że bez kija nie podchodź Raz mama jest ble, raz tata, krzyczy na nas, albo w ogóle nic nie mówi, tylko jęczy, piszczy, pojękuje, to nie, tamto nie....
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mój Kuba się trochę uspokoił, oczywiście ma swoje chimery, ale najczęściej, gdy jest zmęczony, śpiący. Poza tym ma okres zwrotów grzecznościowych I po tym trudniejszym okresie widzę postępy w mowie (wczoraj mi wytłumaczył, że "w tym sensie"), w radzeniu sobie z emocjami. No mądry jest ![]() Wstał dziś rano i zrobił misia: IMG_0002.jpg, oglądał instrukcję i wszystko sam zrobił.
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam na zebraniu w przedszkolu, nasze przedszkole zmienia lokalizację, przenosi się do nowego budynku, będą mieli kuchnię z aneksem, catering będzie tylko na obiad, resztę sami. Będzie lustro weneckie itp. W związku z tym, od przyszłego roku przedszkole będzie kosztowało 730 zł + 12 zł dziennie za wyżywienie
|
|
#4267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no faktycznie, jakoś tak ta cyfra 5 wydawała mi sie taaaka odległa ![]() aha nie znamy jeszcze ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
sluchajcie, moja Oli ostatnio często rano skarży się, że niewyraźnie widzi na jedno oczko, jak pójdziemy umyć to mówi ze już dobrze. Myślicie ze powinnam to skontrolować u okulisty? Nie chce wtedy rano za bardzo otworzyć oczu, ale jak otworzy, to nie widać, zeby było coś nie tak, jakieś zaklejone czy coś. wygląda normalnie. Ze 4-5 razy skarżyła się na lewe i raz na prawe oczko. |
||
|
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękny miś![]() Cytat:
|
|
#4269 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry,
Dowaliło tyle sniegu, że małż już 2,5 godz odsnieża. Wszystkoe mega zasypane. Alan już o 8 szalał na podwórku. O której Ani mówicie? O Anuli? Woooooowwww, naprawdę? Odważyli się? Morska przyjdz do nas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
piekny misio Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmykamy malować malowanki.
|
|
#4270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że warto skonsultować. ![]() Mega drogo ![]() Cytat:
![]() Nie, o Ani od Bartusia ![]() ![]() Szczerze mówiąc to nie wiem, czy nam się uda finansowo ![]() Pokażesz, jak Alan maluje? Mój Kuba nie lubi kolorować, przez chwilę się stara, a potem bazgrze , mówi, że to jest nudne
|
|
|
#4271 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Jola, ale śliczny miś dla Kubusia.Przedszkole, rzeczywiście poszalało ![]() A jak z dojazdem, dalej dużo? Ant od wczoraj w domu. Kaszlał całą noc . Dzisiaj juz lepiej po inhalacjach.Kurujemy się na poniedziałek, bo ma balik. Muszę jeszcze skrócić strój. Bedzie Iniemamocnym
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mysle wlasnie, tylko teraz muszę dobrego okuliste znaleźć, tzn z dobrym podejsciem do dzieci. Moja Oli kredkami nie lubi za bardzo rysować, za to farbami tak, i nawet jej wychodzą fajne rysunki. malujemy obie i ona naśladuje mój rysunek. a czasem sama coś wymysla, ale to raczej abstrakcje
|
|
|
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troszkę, nie jakoś bardzo. Pokażesz, prawda? ![]() Cytat:
![]() Mój Kuba uwielbia lekarzy I lekarstwa ![]() Farbami zamalowuje kartkę na kolorowo , ostatnio małż coś robił na komputerze, Kuba siedział z nim przy stole, wziął długopis i narysował na małej kartce bałwanka. I ładny był nawet. Ale to przebłyski takie.
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ło matko, to jakaś abstrakcja dla mnie, Oliwka nie znosi ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- idziemy do sklepu, wziełysmy się za pieczenie słonecznikowca, a tu slonecznika w domu nie mamy ![]() przy okazji może do biblioteki pojdziemy oddamy ksiażeczki Oliwki i inne wypożyczymy. Oliwka ma już swoją kartę
|
|
|
|
|
#4275 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Pokaże Teraz wstawiłam kilka przedszkolnych fot. Niektóre robione przeze mnie, niektóre z przedszkola strony, więc mniej wyraźne. Zaraz zrobię jeszcze jeden album z różnych innych fotek
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2013-02-08 o 14:19 |
|
|
|
|
#4276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaaa ![]() Fakt, 7 stówek to juz nie przelewki ![]() Absolutnie nie ma co pokazywać. Alana ulubionym kolorem jest czarny a ulubionym rysunkiem to koło (czarne maziaje ). W kolorowankach też przeważa czarny i bardzo szybko mu się nudzą, musze razem z nim malować, kawałek ja kawałek on, a i tak po 3 minutach mu sie nudzi. Absolutnie nie potrafi SAM narysować bałwanka, ani nic podobnego. Kiedyś ładnie sam rysował głowonogi, a teraz nawet tego juz nie chce Nawet plasteliną nic nie potrafi zrobić, tylko kroi na kawałki. Najgorsze jest to, że nie chce żeby coś mu pokazywać, jak sie rysuje, jak pokolorować, jak coś ulepić, nie chce i już, a jak tylko próbuję coś pokazać to odrazu sie złości i już nie ma chęci na dalsze prace.A nożyczkami też tylko tnie na kawałki, nawet nie próbuje po liniach ciąć ![]() Cytat:
![]() Alan też uwielbia lekarzy i lekarstwa. Nawet tran pije bez popity i dopomina sie o więcej. Wszystkie leki zje bez szemrania, a jak już coś bardzo niedobrego jest to prosi żeby dać popić i już Muszę dokładnie i wysoko chować lekarstwa i wszelkie syropy bo wszystko naraz by wypił.Pożarlismy się z małżem
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No Kuba bałwanka raz narysował, a też bym go wcześniej o to nie podejrzewała I jeszcze co do misia - ten kontur jest gotowy, do tego komplet naklejek i wzór - więc się tylko przykleja, nie myśl, że on tam ciął i kolorował ![]() Kuba miewa podobnie, mówi, że chce po swojemu i koniec tematu Nożyczkami po linii od biedy coś utnie, ale wiadomo, jak to wygląda ![]() To jest duże ułatwienie
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu, dzieki za wiesci o E. Ale sie ciesze. Mam nadzieje, ze kiedys znajdzie czas i sie odezwie tu lub w klubie.
Za Ania sie stesknilam jakos ![]() Moj Antos rysuje tylko odkurzacze, czasami mu wychodzi, a czasami nie ![]() Kolorowanki koloruje jednym kolorem, jak mu mowie, ze mozna dwoma, to zaczyna sie zloscic , ale zaczyna sie skupiac i stara sie kolorowac to, co w srodku, a nie mazac gdzie popadnie. Koloruje tylko male rzeczy/obrazki, jak mu kiedy zaproponowalam, zeby pokolorowal caly duzy obrazek, to uslyszalam, ze mam sobie sama pokolorowac. ![]()
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostro U nas to też była loteria,a właściwie kiedyś co dzień tak było, a teraz loteria.W każdym razie mi niewiele brakuje żeby od rana wybuchnąć Właśnie takie rządzenie że coś mama, a coś tata,a dziś mogłam coś a jutro już boże broń...A wczoraj to do sklepu szłyśmy w 4(B we wózku)i wracałyśmy 2,5h,a machnęłabym tą trasę w godzinkę z Blanką pieszo z palcem w tyłku tyle się nagadałam,natłumaczyłam, nadenerwowałam że wieczorem machnęłam z sis 3 drinki i poszłam spać ![]() Dziś od rana mam 3 dziewczynek.Natalka spała u nas.Właśnie gotuje jaja na śniadanie i już robię za mediatora
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2013-02-09 o 09:09 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jesli sie porządnie skupi to cos tam pomaluje w kolorowance, ale to trwa 3 sekundy a potem to juz leci po cąłości jak popadnie. I mi też mówi żebym sama malowała Cytat:
i mediatora też ![]() Jolu nie zacytowało mi Ciebie Tysiac to bardzo dużo, a może popróbujcie gdzieś indziej? Tylko szkoda tak Kuby przerzucać z miejsca w miejsce![]() Alan wstał z katarem. Chciałam poinhalować i końcówki nie mogę znaleźć, kurdeczka no. Jakos tam poszło maską, ale ile sie nasłuchałam, że on chce rurkę, maski nie lubi, za bardzo dmucha, zabierz to, sama to wąchaj, nie smakuje ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- A no i przyszłam z konkretnym pytaniem a popisałam wszystko tylko nie to co chciałam najbardziej. Jolu, Mariolu przypomnicie te naturalne miksturki na przeziębienie, które stosujecie dzieciom? Wtedy nie zapisałam Pierwsze przeziębienie Alana tej zimy. Tydzień poprzebywał z dziećmi i już coś złapał
|
|
#4281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli widzę, że Kubuś nie jest jedyny Najlepsze jest to, że kiedyś lepiej potrafił pokolorować niż teraz ![]() Przepraszam, ale Cytat:
Cytat:
Mam 3 rysunki Kuby sprzed 3 miesięcy: IMG_0001.jpg IMG_0002.jpg IMG_0003.jpg Tłumaczenie :na pierwszym jest nasz samochód z boksem, a w boksie rower (te 2 kółeczka na górze)na drugim to nie jest hulajnoga , tylko rower ![]() na trzecim - trolejbus ![]() No właśnie, Kuby szkoda , zwłaszcza, że za rok będzie też zmiana mieszkania Mamy ciężki orzech do zgryzienia ![]() Zdrówka ![]() Ja dawałam tylko napar z majeranku, tu jest post Marioli https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3542 Mariolu, teraz mi się przypomniało - strój z allegro
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
chodze jak osa od rana, wszystko mi źle i wszystko mnie wnerwia, szczegolnie dziadki. na szczescie Oli spokojna, bo wczoraj Ona dała mi popalić. Czekam az TZ wroci z pracy i zamkne sie chyba w pokoju. |
|
|
|
#4283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rysunki Kuby pierwsza klasa. Alan tak nie rysuje Szybko sie uwijacie z mieszkaniem. Mówiłaś, że to jeszcze kosmos, tyle czasu a to już już Trudna sprawa z tym przedszkolem![]() Mamy w inhalatorze różne końcówki, Alan toleruje tylką tą http://www.medikal.pl/diagnostic-ust...n-o_l_502.html A jeszcze mówiłaś o jakichś syropkach i innych specyfikach z normalnym składem, bez tych świństw. Dzięki za tego posta juz zapisałam Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie, wczoraj byłam z Kubą u naszej lekarki na osłuchaniu i powiedziałam jej, że kaszlę okropnie już chyba dwa tygodnie. I ona powiedziała, że krztusiec wraca ![]() I tak mnie dzisiaj ten kaszel męczy, że chyba pójdę do lekarza ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() Pokaż Ma być oddane z końcem maja 2014 roku, mam nadzieję uwinąć się do września, ale zobaczymy. No OK, ale jak się tym inhaluje? Wkłada do buzi czy co? Znam Salvigol (tabletki do ssania) i Grin Tuss Pediatric (syrop). Jeszcze Sinupret (z alkoholem, ale reszta w porządku) Edit: ostatnio znalazłam też w miarę fajny syrop Pyrosal. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Przypomniało mi się, że Kuba chętniej niż koloruje i rysuje, rysuje po kropkach albo szuka dróg w labiryntach.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-02-09 o 14:29 |
||
|
|
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Później wrzucę. Ogólnie już nie śpi. Dziś poszedł spać, bo pół nocy sie męczył z tym katarem, a potem wstał o 6.30(wczesnie jak dla nas ) Niech pośpi i nabierze sił na walkę z przeziębieniem 4 m-ce na wykończenie? Szybka Jesteś ![]() Nie skumałam, sorki. Zbliża sie do noska, ale Alan lubi też wkładać do buzi Dzięki. Sinupret mam akurat, ale to chyba już na zaawansowane przeziębienie. alan też woli kropki i labirynty. P.S Widziałyście nową emotkę ?? <kawa> Już nie trzeba będzie wstawiać wymyślnych zdjęć kawy :- )
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2013-02-09 o 14:35 |
|
|
|
|
#4286 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Jola, też słyszałam o krztuścu ostatnio. Mnie martwi kaszel Antosia, też pójde w tyg do lekarza na osłuchanie ![]() Wojtusiu, dziekuję za komentarze w albumie ![]() Pownerwiasz się, pownerwiasz i przejdzie. Już niedługo ![]() Dzieci po pomidorowej a na drugie idę na łatwiznę i klopsiki z Ikei, hehe. Kupiłam 1 kg i z ziemniaczkami podam ![]() Zastanawiam się czy jechać na film Róża. U Taty dzisiaj seans filmowy za darmo dla mieszkańców gminy. Ale sama, bo Małż z dziećmi musi zostać. Udanej soboty
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, ja mam też taką końcówkę, i moje dziewczyny pakują ją do buzi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , pewnie, jak chce, to niech śpiSinupret na zalegający katar jest dobry A jakie macie labirynty, skąd? Nie widziałam, bo ja wpisuję, a nie zaznaczam ![]() - test ![]() Ola, super masz chłopaków Cytat:
, to jest skuteczniejszy sposób niż maską?
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, już mi ciut lepiej
mam te humorki ostatnio
|
|
|
|
#4290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na smierć. Teraz znowu śpi, więc nie będę latała ![]() za infoA w różnych książeczkach z zadaniami dla dzieci są. Ostatnio kupiłam w Biedronce taką dwustronną książeczkę(z Tomkiem ) i sporo jest tych labiryntówA ja zaznaczam ![]() Niewiem czy skuteczniejszy Po dzisiejszym dniu widzę, że przez maseczkę tej pary wydobywa sie znacznie więcej, a Alan jej na buzię nie zakłada tylko zbliża więc sporo sie marnuje. Tą rureczką leci tego mniej i jest mniej rozproszone.Zrobiłam beziki i chatkę puchatka. Od cukru z bezów już mnie zęby bolą, a przytyłam chyba z 5 kg
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

Widzę, że znowu choroby sie na dobre nie pokończyły a już następne przylazły.
Mam nadzieje, ze wszystko u niej dobrze.

Budzi się rano z takim fochem ostatnio, że bez kija nie podchodź
Raz mama jest ble, raz tata, krzyczy na nas, albo w ogóle nic nie mówi, tylko jęczy, piszczy, pojękuje, to nie, tamto nie....

, mój Kuba się trochę uspokoił, oczywiście ma swoje chimery, ale najczęściej, gdy jest zmęczony, śpiący. Poza tym ma okres zwrotów grzecznościowych 

piekny misio 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pierwsze przeziębienie Alana tej zimy. Tydzień poprzebywał z dziećmi i już coś złapał

, pewnie, jak chce, to niech śpi
- test
Po dzisiejszym dniu widzę, że przez maseczkę tej pary wydobywa sie znacznie więcej, a Alan jej na buzię nie zakłada tylko zbliża więc sporo sie marnuje. Tą rureczką leci tego mniej i jest mniej rozproszone.