|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() ![]() Z tym podwyższaniem to racja, ale po pierwsze tylko na macierzyński wychodzi (jak coś z ciążą nie bardzo no to niestety w tym czasie nic się nie dostanie), a po drugie mają to znieść. Więc jak szybko nie uda się zajść to i tak może się okazać, że nie skorzystam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać takich momentów. Chociaż nie wiem czemu, jak o tym myślę to się trochę boję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- A.... i zapomniałam się pochwalić, że w piątek byłam na usg i mam piękny dorodny pęcherzyk z prawego jajnika - 18 mm. Gin już sama się dziwi, czemu jeszcze w ciąży nie jestem, bo macica wręcz idealna do rodzenia.
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie właśnie jakoś wszyscy dziewczynkę obstawiali od samego początku - rodzice i teście i znajomi w pracy, a ja miałam nadzieję na ptasiorka na USG. Ale cieszę się, że już wiem bo można chociaż trochę brzuch spersonalizować ![]() ![]()
![]() |
#4263 |
Wtajemniczenie
|
a my wrocilismy z nad jeziorka, znajomi rodzicow mieli mala coreczke 4 letnia , o 12 w nocyjej rodzice tancyzli a ona zmeczona i sie pokladala, to moja maz ja wzial zrobil jej z krzesel lezanke i przykryl ja cala i rozmawial z nia i jak tylko cos sie jej odkrylo to jej przykrywal
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4264 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale dzisiaj byłam wściekła nie wiadomo na co. Na szczęście, jak zwykle pomogła czekolada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mój Tż boi się wziąć kilkumiesięczne dziecko na ręce ![]() ![]() Nie skreślaj jeszcze tego cyklu. Organizmowi zajmuje jakiś czas zanim załapie, że jest w ciąży ![]() Ale mi cały dzień duszno ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() A nad którym jeziorem tak wygrzewacie dupska? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Wtajemniczenie
|
Estradiol
Prolaktyna Testosteron SHGB globulina wiazaca hormony plciowe LH FSH TSH A ty mialas robione jakies ???? wlasnie nie wiem czy to sa wystarczajace do stwierdzenia nieprawidlowosci
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-04 o 20:42 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że szybko ci się to wszystko ureguluje... a może to ma jakiś związek z tym usunięciem polipa? Cytat:
![]() uroki ciąży mówisz? a może to jakieś okolice twojej @ gdyby występowała? ja nie miałam żadnych wahań nastrojów, ani normalnie ani tym bardziej teraz ... (na szczęście dla mojego tż-t) Cytat:
O to perfekcyjny pęcherzyk - teraz działajcie sobie na spokojnie ![]() A co do moich studiów to rzeczywiście były bardzo ciekawe, nie wspomnę o takich normalnych zajęciach jak basen, taniec (poznaliśmy kroki tańców ludowych i całej tej reszty), mieliśmy zajęcia w terenie, dużo sportu i rekreacji...choć ekonomicznych przedmiotów też nie było mało, mimo to świetnie wspominam ten czas ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą to mam jamochłona i często zdarza mi się wstać świtem i zrobić sobie przed-śniadanie ![]() Zmykam, podglądam, trzymam kciuki i za miesiąc znów zdaję relację ![]()
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Rozeznanie
|
Po usunieciu polipa cykle miałam 27-30dni wiec wszystko było ok rzez kilka miesięcy dopiero po clostybegecie tak mi się dzieje
Dziewczyny dziś w nocy myslam ze urodze własne narządy tak brzuch mnie bolał zaczelam troszkę plamic ale to nie okres teraz już trochę mniej boli ale to pewnie dlatego ze wzielam leki i teraz tylko cmi już nie wiem co mi się dzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale objawy mam w tej chwili typowo przed okresowe, bo wahania nastroju i pryszcz mi wyskoczył ![]() ![]() Też słyszałam o tym programie. To dodatkowy i wielki powód żeby wyjechać z kraju ![]() Cytat:
![]() Ja już jestem do przodu 2 kg (albo i więcej dawno się nie ważyłam) a to dopiero 10 tydzień ![]() Cytat:
![]() Co ci się tam dzieje? Ty powinnaś zaskarżyć tego lekarza ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |||
Rozeznanie
|
Witam się
![]() No to my bliziutko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A studia rzeczywiście fajne ![]() ![]() Pracujesz teraz w zawodzie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj u gin na usg no i już po owu - pęcherzyk pęknięty. Przytulaliśmy się przez weekend, więc jest ok. Ale humor mam jakiś zrypany.. Gin znowu powiedziała, że wszystko jest w jak najlepszym porządku, do niczego nie może się przyczepić. Podliczyła wszystkie cykle, podsumowała wszystkie monitoringi i stwierdziła, że więcej już nie może pomóc. Mamy się jeszcze wyluzować i nacieszyć sobą przez jakieś 2-3 cykle i jak nie wyjdzie to kieruje nas do kliniki niepłodności z sugestią inseminacji ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-08-05 o 10:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
![]() stęskniłam się za Wami... |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Rozeznanie
|
A wiesz ja my za Tobą? ![]() ![]() Co słychać? Lepiej już?
![]() |
#4277 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej nie myśl teraz co będzie kiedyś tylko skup się na tym, że teraz jest po owu i czekasz na II ![]() ![]() A tak poza tym jak nam tak nie wychodziło to szczerze mówiąc wolałam mieć już tą inseminację i uwierzyć, że przyniesie nam upragnione II... Gegee wracaj na pozytywne tory! ![]()
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Gegee no to u Nas podobnie choc jeszcze moze w przyszlym cyklu laparo zeby juz miec pelny wglad ze wszystko jest ok...ehh ale co nie ma co sie lamac bedzie dobrze-MUSI
#4279 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A masz jakieś wskazania do laparo? Bo w moim przypadku w ogóle o tym nie wspomniała.... Są jakieś objawy, przy których bierze się to pod uwagę czy robi się z automatu w każdym przypadku?
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego jeziora to mogę Ci powtórzyć tylko to co słyszałam od innych i to co wie Twój mąż - najczystsze jezioro, niestety nic więcej nie wiem bo to jezioro należy pod rejon Gostyniński, a to już nie mój rewir ![]() Ja osobiście unikam jeziora w Grabinie ![]() Kobietko skoro wszystko jest dobrze to dajcie sobie na luz. Badania masz porobione, pęcherzyki pięknie rosną, więc może za bardzo chcesz maluszka i jakaś blokada? Ja mam kuzynkę co od 2 lat się starają i lekarz powiedział, że u nich to blokada, a jeśli nie dadzą na luz to im żadne cuda nie pomogą. Jesteś młoda, silna i na pewno będziesz miała dzidziusia, tylko to nie Twój czas, skończ swoje zobowiązania związane z pracą, zacznij budowę domu, a wtedy wszystko inne się ułoży. Przestań myśleć o lekarzach i monitoringach bo tylko przez takie gadanie babska odchodzi nadzieja i człowiek popada w depresje. Głowa do góry. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Gegee u Nas przyczyny ciazy jako takiej nie ma wiec jedno za drugim sprawdzamy gdzie moze cos szwankowac wiec bylo juz HSG, potem histeroskopia operacyjna (bo znalezli polipa malutkiego na USG), teraz 4 cykl po histero i ciazy brak wiec dr. stwierdzila ze trzeba by zobaczyc czy endometriozy nie ma choc ja nie mam zadnych objawow.Sprawdzalam tez flore bakteryjna, chlamydia, ureaplasma i mycoplasma i oczywiscie wszystko ok. Laparo to juz w sumie ostatni przystanek przed IUI bo do 3-4 cykli staran po laparo i lekarze zalecaja IUI jesli nie ma sie dalej czego przyczepic.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-08-05 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, ja ostatnio nie zaglądałam tutaj bo praca i upały mnie dobijają (chociaż upały kocham, ale skubańce męczą). Byłam u endo i zrobiłam wyniki, hormony i full morfologię, lekarka powiedziała że są superowe
![]() ![]() czy któraś z was jeszcze jest na ovufriend ![]() ![]() a infekcja ciągle mnie męczy, muszę znowu iść do gin. żadne leki nie działają, dwa tygodnie przerwy i wraca, swędzi, okropność!!! jak dobrze że mąż niczego nie załapał ode mnie! postanowiłam ze teraz pójdę do innego lekarza w enelmedzie, bo ta moja ginka leczy mnie za słabymi lekami. grrrr!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie stwierdzenie lekarza blokada psychiczna to jest tak jak np masz jakas dolegliwosc cos cie boli lekarze nie wiedza co to i mowia ci ze taka twoja uroda :P gdzie sie nie pojdzie to taka uroda ![]()
Razem od 7.01. 2004 ![]() W 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-08-05 o 20:39 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() z inseminacją to chyba jeszcze warto poczekać, teraz najlepiej przestać myśleć o tym, że się staracie - choć to na pewno nie jest łatwe ale dobrze wam to zrobi ![]() Ja niestety nie pracuję w zawodzie, bo po studiach wyjechałam do IE i złapałam pierwszą pracę, nabyłam doświadczenia i tak się to za mną ciągnie. Bałam się wtedy, że sobie z językiem nie poradzę ...nadal sobie o tym myślę czy poradziłabym sobie np w biurze podróży, ale z drugiej strony ja tutaj załatwiałam już chyba wszystko (od kupna auta, zakładania firmy, organizowania pogrzebu i kremacji po mniejsze rzeczy więc czasami chyba brakuje mi wiary w siebie, a i jeszcze mam niezłą pracę, nieźle płatną i dobrze mi z tym... więc na razie tak zostanie my za tobą też ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do drożności jajowodu to monitoring pokaże Ci raczej tylko to czy rosną u Ciebie pęcherzyki, czy jest pęcherzyk dominujący odpowiedniej wielkości i potem czy pęknął, czyli czy była owulacja. Masz też wtedy z większym prawdopodobieńśtwem wyznaczony terminu owu. Może się okazac ze np. pęcherzyki nie rosną, ale nie pękają i w tym jest problem. Gegee - nie trać wiary, zawsze mogłoby być gorzej... Może akurat ten cykl okaże się "tym" ? Często tu bywało, że te stracone na pozór okazywały się ciążowymi. U mnie dzisiaj 8t3d, nadal jednak schizy mam ogromne i boję się czy wszystko jest ok, zwłaszcza przez te stresy które mam ostatnio. Na poprawę się nie zanosi, wybieram się do psychologa, może mi pomoże jakoś to wszystko poukładać... ![]() Pod koniec tygodnia zrobię sobie chyba usg, może się trochę uspokoję na następnie dni...
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-08-05 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jest z wiele innymi dziedzinami ludzkiego życia. Są ludzie którzy blokują się psychiczne na różne sprawy i można ich ciąż, zarzynać, a oni swoje, dopiero jak odpuszczą wszystko wraca do normy. Człowiek jest bardzo skomplikowaną istotą. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() A z tą infekcją to dziwna sprawa, a może Ty zarażasz się czymś od męża? Tylko, że mąż może przechodzi to bez objawowo? Może kurację trzeba zastosować u Was obojga? Dziwne, że przy tak powtarzających się infekcjach lekarz nie kazał zrobić Wam wymazu. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Justii - też mam koleżankę ze studiów, działali przez rok i nic, dopiero wyjechali na wakacje, odcięli się od tego kompletnie, troszkę winka wypili
![]() Psychika ma ogromny wpływ na cały nasz organizm... przez różnego rodzaju lęki widziałam jak pewna osoba miała problemy z sercem i to całkiem poważne, do tego mnóstwo innych objawów ze strony organizmu- na szczęście wszystko dobrze się skończyło. |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ma wyjasnienie medyczne poniewaz leki przyspieszaja puls podnosza cisnienie , a takie skoki zaburzaja rownomierna prace serca neistety i mozna niezle sobie zaszkodzic ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.