Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz 11 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-13, 13:02   #4261
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Tak,ja pisałam właśnie o niej na moim blogu.Bije rekordy skuteczności.Sama zaczęłam od wtorku.Dziś mam ten dzień 500kcal.i jutro też,a przez 5 dni jem do 1400 (moje zapotrzebowanie wynosi 1500kcal.)
Też chyba zacznę łatwiej mi będzie wytrzymać 2 dni rygoru niż cały czas tym bardziej, że piszą że jest skuteczniejsza niż jak ktoś jest ciągle na 1300kcal np. Daj znać po tygodniu co i jak

Masz bloga ?
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:06   #4262
dzaga1989
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Tak,ja pisałam właśnie o niej na moim blogu.Bije rekordy skuteczności.Sama zaczęłam od wtorku.Dziś mam ten dzień 500kcal.i jutro też,a przez 5 dni jem do 1400 (moje zapotrzebowanie wynosi 1500kcal.)

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Dżaga Dodałam się do Twoich podglądaczy na b.l/o.g...u
No właśnie ja od razu klikam odpowiedź tylko po to żeby zapytać o jakim blogu Ty piszesz masz blogasa?! Dawaj adres tutaj!

Dziewczyny, ja może tu napiszę bo na wizażu w tym dziale uroda jakoś nie umiem się odnaleźć. Jakoś nie umiem zadbać o swoją cerę. Nie wiem jaki krem dobrać, jaki podkład, jak powinno się oczyszczać. Może polecicie jakaś książkę, wątek, cokolwiek...bo czy z podkładem czy bez to uważam że moja gęba wygląda paskudnie Nie umiem dobrać podkładu, pudru, różu. Zaraz możecie powiedzieć że przecież na blogu nic nie widać tak naprawdę, ale wierzcie mi, jak się bliżej przyjrzę to jest istna masakra I tak naprawdę nawet nie wiem w którą stronę ruszyć. Od września w ogóle pójdę jednak na technika usług kosmetycznych - przynajmniej zrobię coś dla siebie.
Stary 2013-06-13, 13:19   #4263
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
No właśnie ja od razu klikam odpowiedź tylko po to żeby zapytać o jakim blogu Ty piszesz masz blogasa?! Dawaj adres tutaj!

Dziewczyny, ja może tu napiszę bo na wizażu w tym dziale uroda jakoś nie umiem się odnaleźć. Jakoś nie umiem zadbać o swoją cerę. Nie wiem jaki krem dobrać, jaki podkład, jak powinno się oczyszczać. Może polecicie jakaś książkę, wątek, cokolwiek...bo czy z podkładem czy bez to uważam że moja gęba wygląda paskudnie Nie umiem dobrać podkładu, pudru, różu. Zaraz możecie powiedzieć że przecież na blogu nic nie widać tak naprawdę, ale wierzcie mi, jak się bliżej przyjrzę to jest istna masakra I tak naprawdę nawet nie wiem w którą stronę ruszyć. Od września w ogóle pójdę jednak na technika usług kosmetycznych - przynajmniej zrobię coś dla siebie.
Sama jestem po licencjacie z kosmetologii i nie potrafie ogarnąć swojej twarzy ;/ Z oczyszczania to przydałaby się mikrodermabrazja ale w domu tego nie zrobisz, ja miałam robione kwasy które też mi nie pomogły. Jedynie regularne zabiegi w szkole dawały jakiś efekt. Mnie też wszystko zapycha także musze uważać na kremy, pudry nawet bronzer potrafi mnie zapchac To jest walka, bo musze szukać co mi podpasi to wtedy najlepiej nic nie zmieniać.
A powiedz mi z czym masz największy problem to może uda mi się jakoś pomóc

Z takich domowych sposobów to przede wszystkim peeling, maseczki, jakieś kapsułki- ja używam ceramidków i kapsułek nawilżających.

Edytowane przez Cocktailraspberry
Czas edycji: 2013-06-13 o 13:21
Stary 2013-06-13, 13:27   #4264
meeedzik
Zakorzenienie

Właśnie Like dlaczego mu nic nie wiemy o Twoim blogu ? dawaj linka

Paula niestety nie wiem jak Ci pomóc jedynie mogę polecić Ci dobrze kryjący fluid naprawdę świetnie wygładza i kryje niedoskonałości ja jestem zadowolona z niego o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html
mi go chyba Heroinka poleciła i naprawdę jestem zadowolona często jest w promocji po 18zł, a ja ostatnio się zaopatrzyłam jak była promocja -40% na niego na to puder sypki, coby się nie świcić
A róż pierwszy w życiu kupiłam w Rossmanie z wibo ( ten w kwadratowym pudełeczku ) i też zadowolona jestem z niego o ten + bronzer w kulkach i makijaż wygląda duuużo lepiej, bo kiedyś to tylko podkładu w kremi używałam i tyle i też nigdy nie podobał mi się mój makijaż
Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam
Stary 2013-06-13, 13:32   #4265
unbreakable_
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Można się przyłączyć?
Od wtorku jestem na diecie 1000 kcal (nie jest to ta dieta z internetu, tylko od koleżanki znajomej, która dostała ją po konsultacji z dietetykiem ) Dzisiaj jest mój trzeci dzień. Korzystam z gotowych przepisów a dzisiaj tak mi było ciężko przebrnąć przez obiad, że chciałam już to rzucić ale jednak jakoś się zmotywowałam.
Pozdrawiam
unbreakable_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:41   #4266
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jaki krem dobrać, jaki podkład, jak powinno się oczyszczać. Może polecicie jakaś książkę, wątek, cokolwiek...bo czy z podkładem czy bez to uważam że moja gęba wygląda paskudnie
kochana jeśli masz jakiś problem z cerą to najlepszym rozwiązaniem będzie pójście do dermatologa ja też miałam straszne problemy m.in.: miliony wągrów, zaskórników, blizn, przebarwień, tłustą okropnie cere, pełno syfów itd. Testowałam na sobie pełno preparatów, które kosztowały fortunę a i tak nie pomagały. Poszłam więc do dermatologa prywatnie aby sobie dłużej i na spokojniej porozmawiać. Lekarz obejrzał moją twarz, dał mi recepte i po jakiś 3 miesiącach leczenia miałam buzie jak niemowlę. Nawet blizny i przebarwienia poznikały. Na końcu kuracji gdy już wszystko mi się wyleczyło, stosowałam żel złuszczający skórę i efekty były genialne. Uwierz mi że kosmetyczka Ci nie pomoże, ona Cie tylko na kase naciągnie. Ja przez oczyszczanie skóry u kosmetyczki nabawiłam się zapalenia około ustnego skóry. Po wyleczeniu wszystkiego miałam piękną cerę przez ponad rok! Niestety przez problemy z hormonami znowu mam trochę krost ale na szczęście zostało mi trochę tych kremów które miałam od dermatologa i wszystko pięknie mi schodzi. Także polecam rozmowę z dermatologiem - on Ci idealnie dobierze kosmetyki

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2013-06-13 o 13:47
monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:42   #4267
dzaga1989
Zakorzenienie

Medzik, Cocktail, bo wiecie, ja używam o tak:
Do mycia twarzy teraz tego żelu z Lidla po tym jak wycofali płyn micelarny z Biedronki, wcześniej tego płynu ciągle.
Potem nakładam ten krem: KLIK.
Na to podkład AA rozświetlający KLIK albo taki antrystresowy z Avonu KLIK.
Potem kulki z Wibo na policzki: KLIK Nie wiem czy dokładnie te bo już mi się napisy pościerały, pudełko potłukło, ogólnie one są na wykończeniu.
Na noc natomiast smaruję buzię masłem kakaowym z Ziaji.
Nie wiem jaki mam typ skóry, może ja złych kosmetyków, kremów używam. Ale wygląda na taką...no brzydką. Taki nierówny kolor, zmęczona, świeci się jak żarówa...
Robię pilingi - 2-3 razy w tygodniu mieszam kawę albo cukier z odrobiną oliwki dla dzieci i spłukuję i ta oliwka mi się wchłania. Przyjmuję witaminy, więc nie powinnam mieć żadnych niedoborów, dlatego stawiam od razu na złą pielęgnację.

Madziu, ja przetestuję te kosmetyki. A puder jeszcze polecisz jakiś?
A czym nakładasz to wszystko? Bo ja podkład palcami a puder pędzlem takim grubszym, ale taki sztywny jest. Może zły pędzel. Już mi witki opadają bo taka w sumie łąjza ze mnie

Moniczko, i podobnie chyba jest z fryzjerami Mi to kiedyś typa wmawiała że mam takie zniszczone włosy i w ogóle be i fe i chciała mi wcisnąć jakieś zabiegi, już łapała za notes żeby mnie zapisywać pomimo że mówiłam że nie dziękuję, a na swoje. A naprawdę o nie dbałam i wcale nie wyglądały źle.
I tak bym nie poszła do kosmetyczki - dla mnie to po prostu za duży wydatek. Do dermatologa nie mam z czym chyba iść, no bo jak mnie wysyfia to raz na jakiś czas i tylko na czole. Tak jak pisałam, może ja nieumiejętnie kosmetyki dobieram.

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2013-06-13 o 13:50
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 13:45   #4268
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Używałam kiedyś ten podkład na początku był super ale później mi strasznie skóre wysuszył miałam takie suche plamy na buzi :/
Teraz mam Astora HD o ten : http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../96/3089349649 świetny jest spróbuj sobie kiedyś na testerze w sklepie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-06-13, 13:45   #4269
heroine86
Zakorzenienie

Jesuuuu, jestem nogi mi do tyłka wchodzą pół miasta zeszłam za tym gooopim mniszkiem w żadnej aptece go nie ma w końcu okazało się, że mam sklep Ziółko niedaleko mojego domu ale, no właśnie, kupiłam KORZEŃ MNISZKA, ale sypany babka mi powiedziała, że ona w postaci herbatki to nigdy nie miała i ona nie wie czy taka istnieje kobiety, nada to to się? wydaje mi się, że to to samo będzie, hmm? i jeszcze jedno: mam normalnie zaparzyć szklankę (250 ml) tej herbatki + do tego te 2,25 l wody??? Czy tu już ma razem być te 2,25 l? paulownia, pipson, poratujcie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Sok żurawinowy widze że w Almie mają wielkoowocowy czy jakoś tak Chyba też sie z Wami odtoksycznie
Tak, to ten ja kupiłam z innej firmy, ale też czysty, bez dodatków

Cytat:
Heloł heloł właśnie zeszłam ze słoneczka, zrobiłam sobie małą przerwę na kawusię poopalałam się jakies 40 minut, bo więcej nie dałam rady, ale tak nie mocno złapało już po 15 minutach miałam ślady poodbijane także styknie, po co się męczyć, jak za parę dni zaś będzie paskudnie i z mojej opalenizny
Mama kupiła mi dziś truskaweczki i banany już wpałaszowałam pół kilo truskawek pyszniutkie są

Heroine a no dzielą się dzielą ja sama niedawno się o tym dowiedziałam, że mam włosy przeproteinowane i powinnam zaopatrzyć się w emolientową odżywkę lub maskę, dziewczyny na włosowym poleciły te które ich zdaniem najlepsze, a ja pobiegłam do sklepu proteiny odstawiłam całkowicie i widze różnice we włosach
U mnie też dzisiaj opalać się można przyszłam cała spocona z tego miasta zaraz idę pod prysznic i zrobię sobie koktajl z truskawek i banana

Dobrze wiedzieć takie rzeczy
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 13:47   #4270
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Czeee No ja już wszynio pozałatwiałam w dziekanacie - teraz tylko wykuć na obronę i konieeec
W pracy mam native'a więc nie mam wieczorkiem zajęć icoico? I weekend
Super, że wsio załatwione! teraz już w sumie waaakacje

Cytat:
Oznajmiam, że palmersa też przeczytałam jako pampersa i myślę: d'fuck?!
Haha, widzę, że nie tylko mi na wzrok padło

Cytat:
Mam nowy odcinek Pretty Little Liars Siadam oglądać a potem szoping
Ja właśnie nadrabiam a mam co

Cytat:
Medzik a w lidlu są te rogaliki orzechowo -nugatowe? bo u mnie nie ma i babka powiedziała ze nie bedzie załamała mnie bo były moimi ulubionymi
U mnie są

Cytat:
Dżaga Dodałam się do Twoich podglądaczy na b.l/o.g...u
Ty masz bloga?! Co się nie chwalisz?! Dawaj adreeeesaaa!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-06-13, 13:49   #4271
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Do mycia twarzy teraz tego żelu z Lidla po tym jak wycofali płyn micelarny z Biedronki, wcześniej tego płynu ciągle.
Potem kulki z Wibo na policzki: KLIK Nie wiem czy dokładnie te bo już mi się napisy pościerały, pudełko potłukło, ogólnie one są na wykończeniu.
Nie wiem jaki mam typ skóry, może ja złych kosmetyków, kremów używam. Ale wygląda na taką...no brzydką. Taki nierówny kolor, zmęczona, świeci się jak żarówa...
Robię pilingi - 2-3 razy w tygodniu mieszam kawę albo cukier z odrobiną oliwki dla dzieci i spłukuję i ta oliwka mi się wchłania. Przyjmuję witaminy, więc nie powinnam mieć żadnych niedoborów, dlatego stawiam od razu na złą pielęgnację.
Monia też dobrze radzi żeby iść do dermatologa on mi pomógł na jakiś czas teraz problem wrócił mam wizyte dopiero na 26 sierpnia prywatnie
Co do kosmetyków to wiadomo każdy reaguje inaczej. Innemu przypasuje innemu nie. Ja do twarzy używam kremu z ziaji rozświetlającego, podkład w płynie z l'oreala true match i sypki z max factora transparentny, kulki z avonu brązujące Ja osobiście sie bez tych rzeczy nie obejde Chyba że się opale i mam w miare ładną cere to tylko krem
A na noc polecam maść z witaminą A Do przecierania dostałam od babci sok z aloesu na pol z wodą sie rozcieńcza i też sobię ten ala tonik chwalę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 13:56   #4272
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Paula niestety nie wiem jak Ci pomóc jedynie mogę polecić Ci dobrze kryjący fluid naprawdę świetnie wygładza i kryje niedoskonałości ja jestem zadowolona z niego o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html
mi go chyba Heroinka poleciła i naprawdę jestem zadowolona często jest w promocji po 18zł, a ja ostatnio się zaopatrzyłam jak była promocja -40% na niego
Tak, ja go polecałam do tej pory go używam zamiennie z tym z Revolonu i True Match wg mnie jest bardzo dobry jak na tą cenę ja mam suchą skórę i nic mi z nią nie robił ale używam nawilżającej bazy pod podkład

Cytat:
Napisane przez unbreakable_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Można się przyłączyć?
Od wtorku jestem na diecie 1000 kcal (nie jest to ta dieta z internetu, tylko od koleżanki znajomej, która dostała ją po konsultacji z dietetykiem ) Dzisiaj jest mój trzeci dzień. Korzystam z gotowych przepisów a dzisiaj tak mi było ciężko przebrnąć przez obiad, że chciałam już to rzucić ale jednak jakoś się zmotywowałam.
Pozdrawiam
Hej
Powiedz coś więcej o sobie ile ważysz, ile masz wzrostu. Co do diety to dieta rozpisana przez dietetyka dla Twojej koleżanki niekoniecznie może się okazać skuteczna dla Ciebie. Dietetyk bierze różne czynniki pod uwagę Ćwiczysz coś?
Stary 2013-06-13, 14:00   #4273
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Masło kakaowe na noc? Przez to jeszcze bardziej będziesz się świecić. Jeśli masz tłustą cerę to nie nawilżaj jej dodatkowo bo zawsze będziesz się świecić. Ja miałam strasznie tłustą cere całę życie, po konsultacji z dermatologiem mam normalną
Przede wszystkim nie rób tak często pilingów ( ja wcale nie robię) bo ścierasz sobie swoją naturalną warstwę ochronną skóry i wtedy ona jeszcze bardziej wytwarza sebum. I jeszcze oliwka do tego? Przecież to tłuste więc skóra będzie zawsze tłusta.
Ja kupiłam sobie taką gąbeczkę (ale innej firmy) : http://www.opinie.egospodarka.pl/zdj...-14282-big.jpg i codziennie wieczorem zmywam nią wszystko z twarzy tym : http://super-drogeria.pl/sklep/img/p/134-89-large.jpg - super oczyszcza skórę. Nic po umyciu na skórę nie nakładam aby mogła w nocy odpocząć i oddychać. W dzień nakładam tylko podkład matujący Astora i tyle ( nie zapycha, jest lekki, świetnie kryje i matuje na długooooo). Nie robię nic więcej z twarzą i jest dobrze co za dużo to też nie zdrowo a jak mi coś wyskoczy np. przed okresem jakiś syfek( ja tak mam przez hormony) to mam te maści od dermatologa i po 2 dniach syfek znika

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-06-13, 14:08   #4274
dzaga1989
Zakorzenienie

Cocktail, Heroine, Monia, dziękuję laski
Wiecie, bo ja tu usłyszę, tam przeczytam i kombinuję. Masło w takim razie odstawię - zużyję je na dłonie Pilingi ograniczę i będę robić z żelem albo samą wodą.
Wybiorę się do Rossa i przetestuję podkłady które polecacie, dobiorę sobie dobrze jakiś do koloru karnacji, no i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Stary 2013-06-13, 14:09   #4275
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Masło kakaowe na noc? Przez to jeszcze bardziej będziesz się świecić. Jeśli masz tłustą cerę to nie nawilżaj jej dodatkowo bo zawsze będziesz się świecić. Ja miałam strasznie tłustą cere całę życie, po konsultacji z dermatologiem mam normalną
Przede wszystkim nie rób tak często pilingów ( ja wcale nie robię) bo ścierasz sobie swoją naturalną warstwę ochronną skóry i wtedy ona jeszcze bardziej wytwarza sebum. I jeszcze oliwka do tego? Przecież to tłuste więc skóra będzie zawsze tłusta.
Ja kupiłam sobie taką gąbeczkę (ale innej firmy) : http://www.opinie.egospodarka.pl/zdj...-14282-big.jpg i codziennie wieczorem zmywam nią wszystko z twarzy tym : http://super-drogeria.pl/sklep/img/p/134-89-large.jpg - super oczyszcza skórę. Nic po umyciu na skórę nie nakładam aby mogła w nocy odpocząć i oddychać. W dzień nakładam tylko podkład matujący Astora i tyle ( nie zapycha, jest lekki, świetnie kryje i matuje na długooooo). Nie robię nic więcej z twarzą i jest dobrze co za dużo to też nie zdrowo a jak mi coś wyskoczy np. przed okresem jakiś syfek( ja tak mam przez hormony) to mam te maści od dermatologa i po 2 dniach syfek znika
Co do peelingów to bym się kłóciła Taki sklepowy delikatny to można robić raz w tyg, mechaniczny czyli mikrodermabrazję albo peeling kawitacyjny raz w miesiącu. Takie złuszczanie skórze jest potrzebne bo złuszcza naskórek, poprawia wygląd cery A taką gąbczke to musisz później dobrze umyć, bo to siedlisko bakterii skoro używasz jej do zmywania makijażu. Ja bym się nawet pokusiłą o dezynfekcje bo tak musiałyśmy robić w szkole
Ja na noc używam albo maść z wit A albo olejek z sorai. Ale ja nie mam tłustej cery

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 14:22   #4276
monika01011986
Zakorzenienie

a tak w ogóle to cześć

Mam chwilowy relaks więc siedzę przed kompem Mieszkanie się lśni, samochód też dziś wysprzątałam na błysk także nie mam już co sprzątać Jedynie co muszę zrobić to obiad ale to zaraz
U mnie upał, 30 stopni w cieniu. Jak sprzątałam samochód na podwórku to pot mi wszędzie leciał, myślałam że padnę tam.
Z dietką pięknie! Jem na prawdę ładnie i słodyczy nie tykam. Okresu nie mam nadal ale coś dziś się zaczyna dziać (plamienia) także może jutro przyjdzie i wreszcie odpuchnę....
Poza tym nic nowego Jeszcze tylko jutro i weekend! Planujemy z mężem sobote i niedziele przesiedzieć na plaży bo ma być bardzooooo gorąco i bezchmurnie także pięknie się opalę

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Moniczko, i podobnie chyba jest z fryzjerami Mi to kiedyś typa wmawiała że mam takie zniszczone włosy i w ogóle be i fe i chciała mi wcisnąć jakieś zabiegi, już łapała za notes żeby mnie zapisywać pomimo że mówiłam że nie dziękuję, a na swoje. A naprawdę o nie dbałam i wcale nie wyglądały źle.
I tak bym nie poszła do kosmetyczki - dla mnie to po prostu za duży wydatek. Do dermatologa nie mam z czym chyba iść, no bo jak mnie wysyfia to raz na jakiś czas i tylko na czole. Tak jak pisałam, może ja nieumiejętnie kosmetyki dobieram.
No ja do fryzjerów też nie chodzę włosy sobie sama farbuję a końcówki podcinam raz na rok u koleżanki która wie co to znaczy " obcinamy 3 cm" a nie 33.....
Do dermatologa właśnie masz z czym iść. Idź po prostu po radę np. jakie kosmetyki masz używać itd. Niech Ci przepisze też jakiś krem na wyrównanie koloru skóry. Zarejestruj się - co Ci zależy i tak nie płacisz za wizytę tylko na fundusz idź

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Co do peelingów to bym się kłóciła Taki sklepowy delikatny to można robić raz w tyg, mechaniczny czyli mikrodermabrazję albo peeling kawitacyjny raz w miesiącu. Takie złuszczanie skórze jest potrzebne bo złuszcza naskórek, poprawia wygląd cery A taką gąbczke to musisz później dobrze umyć, bo to siedlisko bakterii skoro używasz jej do zmywania makijażu. Ja bym się nawet pokusiłą o dezynfekcje bo tak musiałyśmy robić w szkole
Ja na noc używam albo maść z wit A albo olejek z sorai. Ale ja nie mam tłustej cery
No peeling raz w tygodniu ok ale nie 3 razy tak jak nasza Paula robi i to taki na prawdę delikatny peeling
Te gąbeczki ja często wymieniam, one są tanie więc raz na tydzień mam nową Po użyciu zawsze wyparzam ją w gorącej wodzie Zmywam nią tylko podkład z twarzy bo tusz z oczu zmywam wacikami. Ta gąbeczka na prawdę świetnie oczyszcza twarz! Polecam wszystkim
Ja żadnych kremów nie mogę używać bo od razu mam pełno białych krost i gulajek pod skórą z tłustą cerą jest ciężko żyć :/ dobrze że dermatolodzy są na tym świecie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-06-13, 14:25   #4277
heroine86
Zakorzenienie

Monia, w końcu pokażesz swoje boskie ciałko na plaży
Super, że dietka Ci idzie

Cytat:
z tłustą cerą jest ciężko żyć :/
Z suchą też nie ma lekko ale ja na swoją w sumie nie narzekam w życiu nie miałam trądziku
Stary 2013-06-13, 14:27   #4278
monika01011986
Zakorzenienie

Moje dzieci są nienormalne!!!!
Na środku dywanu w swoim pokoju wylali butelkę wody i zrobiła się wielka kałuża bo dywan nie wchłonął takiej ilości wody. Zrobili sobie jezioro kur.fa! I skakali po tym i sie cieszyli !!!!! normalnie kur.fa DAŁNY !!!! Matko święta trzymajcie mnie bo nie wytrzymam!

Idę obiad robić... buziaki, papa

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Czas edycji: 2013-06-13 o 14:28
Stary 2013-06-13, 14:39   #4279
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dzieci są nienormalne!!!!
Na środku dywanu w swoim pokoju wylali butelkę wody i zrobiła się wielka kałuża bo dywan nie wchłonął takiej ilości wody. Zrobili sobie jezioro kur.fa! I skakali po tym i sie cieszyli !!!!! normalnie kur.fa DAŁNY !!!! Matko święta trzymajcie mnie bo nie wytrzymam!

Idę obiad robić... buziaki, papa
Monia, trzymaj się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 14:55   #4280
unbreakable_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Tak, ja go polecałam do tej pory go używam zamiennie z tym z Revolonu i True Match wg mnie jest bardzo dobry jak na tą cenę ja mam suchą skórę i nic mi z nią nie robił ale używam nawilżającej bazy pod podkład

Hej
Powiedz coś więcej o sobie ile ważysz, ile masz wzrostu. Co do diety to dieta rozpisana przez dietetyka dla Twojej koleżanki niekoniecznie może się okazać skuteczna dla Ciebie. Dietetyk bierze różne czynniki pod uwagę Ćwiczysz coś?
Tak, wiem, ale postanowiłam, że spróbuję
W tym roku skończę 19 lat, mam 169cm i ważę.. 65kg Ćwiczę z Ewą Chodakowską. Tzn. ćwiczyłam jakiś tydzień, po czym musiałam zrobić sobie przerwę, ale dzisiaj albo jutro wznawiam treningi Z czasem chciałabym dołożyć coś jeszcze, ale póki co Ewa mnie całkowicie wykańcza
unbreakable_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 14:57   #4281
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unbreakable_ Pokaż wiadomość
Tak, wiem, ale postanowiłam, że spróbuję
W tym roku skończę 19 lat, mam 169cm i ważę.. 65kg Ćwiczę z Ewą Chodakowską. Tzn. ćwiczyłam jakiś tydzień, po czym musiałam zrobić sobie przerwę, ale dzisiaj albo jutro wznawiam treningi Z czasem chciałabym dołożyć coś jeszcze, ale póki co Ewa mnie całkowicie wykańcza
Jak ćwiczysz Ewkę to 1000 kcal to stanowczo za mało
Stary 2013-06-13, 14:57   #4282
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, w końcu pokażesz swoje boskie ciałko na plaży
Super, że dietka Ci idzie

Z suchą też nie ma lekko ale ja na swoją w sumie nie narzekam w życiu nie miałam trądziku
taaaa boskie.... przy mojej wadze to grzech mówić o boskim ciele....
Muszę schudnąć 7 kilo!!!
No idzie jakoś, ciekawe jak będzie szła gdy wrócę do tabletek anty..... trochę się boję.

No bo sucha cera ma lepiej, nic Ci nie "zalega" na niej więc krost nie powinno być, a tłusta - zawalona tłuszczem, zapchana, ciągle czuje się na twarzy ten cały syf mimo dbania o twarz. No i przez to krosty też są

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Czas edycji: 2013-06-13 o 15:02
Stary 2013-06-13, 15:00   #4283
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa boskie.... przy mojej wadze to grzech mówić o boskim ciele....
Muszę schudnąć 7 kilo!!!
No idzie jakoś, ciekawe jak będzie szła gdy wrócę do tabletek anty..... trochę się boję.

No bo sucha cera ma lepiej, nic Cie nie "zalega" na niej więc krost nie powinno być, a tłusta - zawalona tłuszczem, zapchana, ciągle czuje się na twarzy ten cały syf mimo dbania o twarz. No i przez to krosty też są
Oj tam oj tam, Monia wszystkie wiemy jaka z Ciebie laseczka wklej jakieś swoje aktualne zdjęcie i swoich łobuziaków też byś mogła pokazać

To fakt ale przy suchej właśnie widać jak np. puder się ściera i robi takie nieciekawe plamy na buzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-13, 15:00   #4284
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Monia, trzymaj się
no spoko, dałam radę dywan wytarty - teraz się suszy, dzieci bajkę oglądają....

Obrałam ziemniaki i czekam aż się ugotują potem jajeczka sadzone usmażę ( sobie na łyżeczce RAMY), posypię szczypiorkiem i dodam jeszcze ogórki konserwowe i będzie obiad Niedługo mąż wróci to zje i gdzieś na plaże pojedziemy boska pogoda!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-06-13, 15:04   #4285
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
no spoko, dałam radę dywan wytarty - teraz się suszy, dzieci bajkę oglądają....

Obrałam ziemniaki i czekam aż się ugotują potem jajeczka sadzone usmażę ( sobie na łyżeczce RAMY), posypię szczypiorkiem i dodam jeszcze ogórki konserwowe i będzie obiad Niedługo mąż wróci to zje i gdzieś na plaże pojedziemy boska pogoda!
No widzisz sytuacja opanowana mocno się wydarłaś na te swoje łobuziaki? widzę, że z pokorą bajkę oglądają

Mój ulubiony obiad ja bym do tego fasolkę szparagową wszamała albo mizerię

A u mnie dziś na obiad botwinka z jajeczkiem i kawałkiem piersi z kurczaka ale póki co to kawę wypiłam i nie chce mi się jeść
Stary 2013-06-13, 15:12   #4286
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam oj tam, Monia wszystkie wiemy jaka z Ciebie laseczka wklej jakieś swoje aktualne zdjęcie i swoich łobuziaków też byś mogła pokazać

To fakt ale przy suchej właśnie widać jak np. puder się ściera i robi takie nieciekawe plamy na buzi
taaa Wy wiecie wiecie ale nie wiecie chyba że 7 kilo przytyłam i już nie jestem laseczka

A proszę bardzo (aktualne) :

forst.jpg

heidelberg.jpg

heidelberg2.jpg

innych nie mam

heh na suchej skórze się ściera a na tłustej SPŁYWA więc co lepsze ??

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-06-13, 15:16   #4287
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz sytuacja opanowana mocno się wydarłaś na te swoje łobuziaki? widzę, że z pokorą bajkę oglądają

Mój ulubiony obiad ja bym do tego fasolkę szparagową wszamała albo mizerię

A u mnie dziś na obiad botwinka z jajeczkiem i kawałkiem piersi z kurczaka ale póki co to kawę wypiłam i nie chce mi się jeść
No trochę pokrzyczałam bo wkurzyli mnie na maksa! Oskar ma już prawie 7 lat a takie głupoty robi!

Kurde właśnie fasolki nie kupiłam a na mizerię jogurtu naturalnego nie mam :/ pozostają mi tylko ogórki konserwowe

oooo botwinka kocham i ubóstwiam!!! ze 100 lat nie jadłam
kawe o tej porze??? Ja to tylko z rana piję bo później bym w nocy spać nie mogła

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Czas edycji: 2013-06-13 o 15:18
Stary 2013-06-13, 15:25   #4288
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
taaa Wy wiecie wiecie ale nie wiecie chyba że 7 kilo przytyłam i już nie jestem laseczka

A proszę bardzo (aktualne) :

Załącznik 5288594

Załącznik 5288595

Załącznik 5288596

innych nie mam

heh na suchej skórze się ściera a na tłustej SPŁYWA więc co lepsze ??
Monia, czy Ty chcesz wpie.dol?! jakoś ja tego przytycia u Ciebie nie widzę! dalej jesteś piękna i zgrabna! i mówię szczerze, nie żeby Ci słodzić wiem, że może źle się teraz czujesz z tym, że te 7 kg Ci przybyło, ale naprawdę tego nie widać fakt, zasłoniłaś brzuch, ale ogólnie jesteś laska i tyle! koniec tematu!

Nie wiem co gorsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, czy jakoś tak

Cytat:
No trochę pokrzyczałam bo wkurzyli mnie na maksa! Oskar ma już prawie 7 lat a takie głupoty robi!

Kurde właśnie fasolki nie kupiłam a na mizerię jogurtu naturalnego nie mam :/ pozostają mi tylko ogórki konserwowe

oooo botwinka kocham i ubóstwiam!!! ze 100 lat nie jadłam
kawe o tej porze??? Ja to tylko z rana piję bo później bym w nocy spać nie mogła
Haha powiem Ci, że 7 lat to nie jest wiek, który obliguje do NIE-robienia głupot mój brat w wieku 15 lat gorsze głupoty odwalał

Ja chciałam kupić fasolkę wczoraj, taką świeżą na rynku, ale po 14 zł za kg poczekam aż trochę stanieje, bo zbankrutuję

Też kocham!!!! w końcu ją ugotowałam, bo też wieki nie jadłam pyyyyycha
U mnie pora na kawę nie ma znaczenia żadnego wpływu na sen więc i o 22 mogę wypić i spać beztrosko
Stary 2013-06-13, 15:36   #4289
mysz_89
BAN stały

Gdzie oglądacie Pretty little liars?
mysz_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-13, 16:12   #4290
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Jezu dziekuje To strasznie miłeeee
ALE niestety sprawy sie bardzo pokomplikowały! Juz nie chcialam Was zanudzac tymi moimi problemami nogowymi ale skoro pytasz to juz napisze hita o ktorym wiadomo mi od kilku dni..
Tak wiec okazuje sie ze cale moje rozpozanie z noga od poczatku moich problemow z nia czyli od 2 lutego było błedne. Leczono mnie na wiazadła, ktore były ponadrywane, a dokladnie wiazadło trojgraniaste. Takie było postawione rozpoznanie i tak mnie leczono. Pewien lekarz objał mnie naprawde dobra opieka, na te wiazadła, chodzilam na lasery rozne ☠☠☠☠☠☠☠y. Co było stwierdzone na podstawie rtg. Dostalam skierowanie na rezonans magnetyczny, gdzies w marcu odrazu sie zapisalam, pierwszy wolny termin to 6 czerwiec. Ok trudno niech bedzie. Tak wiec czekalam 4 miesiace No i poszlam na ten rezonans, na ktory juz mialam nie isc bo to było po pracy bylam zmeczona, szczerze mowiac mi sie niechcialo wszyscy mowili ZE TO CZYSTA FORMALONSC
Ale poszlam, bo w glebi duszy obawialam zerwania wiecej niz jednego wiazadla bo noga caly czas cooooorevsko bolala
No i rezonans byl przelomem, bo okazalo sie ze oprocz naderwanych kilku wiazadel jest powazne zlamanie nogi (ktore jest wciaz mimo 5 miesiecy od wypadku) a dokladnie zlamanie kosci piszczelowej w dystalnym odcinku kosci ku podstawie stawu skokowego, na dodatek jest to szczelina zlamania majaca ok 1cm szerokosci.
Tak wiec do dzisiaj chodze ze zlamana noga ktora sie nie zrosła....
No i wczoraj bylam w szpitalu, zebralo sie kilku lekarzy w tym ten ktory wlasnie mnie prowadzil (ale to nie jego wina) i podjeli decyzje niestety dla mnie ciezka, ze narazie trzeba czekac moze sie zrosnie. Zlamanie jest beznadziejne bardzo trudne do leczenia, miesjce zle ukrwione dlatego zle sie goji. I dali podstawowe zalecenie zejsc z intensywnosci treningow, zeby nie naruszac struktur kosntych tych blaszek kostnych, zeby nie utrudniac nodze zrostu. Jezeli po kilku miesiacach nic sie nie zrosnie to czeka mnie przeszczep, tzn wprowadzenie komorek kostnych w miejsce szczeliny. Ja wczoraj bylam na treningu, powiedzialam tenerowni oczywiscie wszytsko ale on chyba tak srednio to zrozumial. Cwiczenia mialam podobne. Ale trzy razy w tygodniu to stanowczo za duzo, teraz bede chodzila dwa. I znowu musze z nim porozmawiac bo on sobie chyba z tego wszytskiego sprawy nie zdaje, bo noga po treningach tak mnie boli, ze ledwno chodze w doslownym tego slowa znaczeniu
Tak wiec moja kochana tak to wszytsko wyglada niestety
bialaczekoladka tyle miesięcy się męczysz i jeszcze takie nieciekawe perspektywy lekarze przed Tobą roztaczają...nie mam super wiedzy z dziedziny anatomii ale musiałaś mieć naprawdę wielkiego pecha, żeby tak trudne do zrośnięcia miejsce złamać... dobrze, że diagnoza jest w końcu trafnie postawiona , nie umiem sobie wyobrazić bólu i dyskomfortu w życiu i pracy , kiedy trzeba chodzić ze złamaną nogą

heroine hm ja okulary zawsze u optyka kupuje ale wybieram te tańsze - swoje za 69zł kupiłam a dziś i takie za 59zł oglądałam i pewne są, że filtry prawdziwe , takich za kilka stówek never bym nie kupiła bo bym się bala nosić
Dbam o swoje oczy ale w rozsądnej cenie
A dziś rano wyczyściłam swoje przeciwsłoneczne brile i owa rysa brudem była...dla pewności dałam do sprawdzenia u optyka i szkła są ok, dobrze , że w domu mnie cos tknęlo bo bym się wstydu na miescie najadła

Byłam w Szczecinie i na głównej ulicy truskawki po 4,5zl a czereśnie po 5,9zł ...wracam na swoje zadupie i co...truskawki po 6zł , czereśnie po 8 zl nie ogarniam tego swoim małym rozumkiem

monia żebyśmy tak wszystkie wyglądały po przytyciu 7 kg
świetne fotki, nogi jak marzenie...ja krasnal zawsze będę do Twoich długich nóg wzdychać

odwyk od zakupów..niby nic , wszystko tanie a taka lista wyszła...
2x koszulka na ramiączkach
1x sweterek do torebki ( ja mam zawsze w torebce sweterek na wszelki wypadek i stary dokonał żywota)
1xkrem pod oczy
1xkrem do twarzy
3xmaseczki na twarz
1x pod oczy
1x na ciało (ma mi ubyć 1,5 cm )
1x odżywka w spreju do włosów (promocja to przecież nie daruje)
i sonda do malowania kropek na pazurkach (nagle odezwała się we mnie dusza artysty a pewnie raz spróbuje i będzie się kurzyć)
Ja się nie chwale , ja się spowiadam

pipson ja swój właśnie wykańczam ale na pewno do niego wrócę za jakiś czas
A Ty kiedy będziesz mogła wrócić do ćwiczeń? Masz jeszcze szwy ? (tak zrozumiałam, że "poszyta" jesteś )
W ogóle zapomniałam, że to teraz sezon obron się zaczyna kciuki będę trzymać obowiązkowo, choć to tylko formalność jest ale jak to pierwszy raz to stresik jest

Cindy nie masz już dla Nas czasu przez te dojazdy do pracy, 3 godziny to bardzo dużo. Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć inną pracę i będziesz miała więcej czasu dla siebie i dla Nas

Edytowane przez Margot85
Czas edycji: 2013-06-13 o 16:14
Margot85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości