Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 06:08   #4261
tinyheart
Rozeznanie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj nie miałam siły wejść... Przez @ tak się źle czułam... Masakra.
Szukaliśmy tylko piesków i decyzja zapadła

U nas tort będzie standardowo o północy, bo po obiedzie mamy w menu deser lodowy i ciasto, więc byłoby tego za dużo.

Kogo masz na myśli? ArtMedia czy Marka?

Dziękuję za ostrzeżenia dot. wypożyczenia sukni. Rzeczywiście lepiej kupić używaną...

Chciałam ogłosić, że mam już WAKACJE! Od studiowania Koniec sesji Z ostatniego zaliczenia (z logiki) dostałam 4,5
Brawo!! Logika to był mój najgorszy koszmar..no może nie najgorszy bo najgorsza była statystyka ale koszmar..

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:15   #4262
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Wczoraj nie miałam siły wejść... Przez @ tak się źle czułam... Masakra.
Szukaliśmy tylko piesków i decyzja zapadła

U nas tort będzie standardowo o północy, bo po obiedzie mamy w menu deser lodowy i ciasto, więc byłoby tego za dużo.

Kogo masz na myśli? ArtMedia czy Marka?

Dziękuję za ostrzeżenia dot. wypożyczenia sukni. Rzeczywiście lepiej kupić używaną...

Chciałam ogłosić, że mam już WAKACJE! Od studiowania Koniec sesji Z ostatniego zaliczenia (z logiki) dostałam 4,5
ja tez juz od 6 lipca mam wolne bo wszystko pięknie pozdawane
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:17   #4263
misia880
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Witam się strasznie śpiąca :P

Byłam wczoraj z TŻ w kinie, na filmie, który on wybierał :P 1000 Lat po Ziemi nie lubie filmów SF, ale tak mnie urzekł. Naprawdę mi się podobał

Dzis ide z mamuśką i jej koleżanka na Wielkie Wesele - na kino kobiet do heliosa ;D ciesze sie
Jutro jade do krawcowej, poogladac i popytać o suknie ślubne

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:20   #4264
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje

ja dzisiaj mam w planie ostro zabrać się za pisanie pracy mgr
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:37   #4265
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
gratulacje

ja dzisiaj mam w planie ostro zabrać się za pisanie pracy mgr
jaki masz tytuł? ;D

Stary 2013-07-17, 06:45   #4266
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Ej powiem tylko, że mój tata był gornikiem, a mama jest pielęgniarka

Wiecie co moja teściowa zrobiła??? Pozyczyla od jakiejś znajomej z pracy jej sukienkę ślubna (kolekcja chyba sprzed 10lat!!!) żebym ja sobie zmierzyla. No chyba umrę, jaki w tym cel???? Znajoma sukienki nie sprzedaje, ja te kiecke widziałam już przy okazji ślubu siostry tz, bo jej te kiecke tez chciała wcisnąć. Gotuje się we mnie, co myślicie żeby jej powiedzieć???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Powiedz szczerze, że niestety ta suknia nie jest w Twoim guście i po drugie masz już inną na oku

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
teraz przez was też zastanawiam się nad tortem podanym szybciej. bo jednak o tej 24:00 mało kto go je.. tzn ja zawsze jem, ale ja jestem łasuchem
Ja też zawsze jem...uwielbiam słodkie ale jeśli chodzi o torty to jestem wybredna, nie lubię mdłych i przesłodzonych tortów...wtedy wezmę dwa kęsy i koniec bo inaczej robi się niedobrze i ciężko na żołądku

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość

ktoś zapytał jak się czuję . Czuję się lepiej bo jej nie ma ale ... rozmawiała dzisiaj z tżtem bo jak mniemam zauważyła że wyjechałam i jej plan idzie ku dobrej myśli i teraz próbuje przekabacić go na swoją stronę robiąc z siebie niewiniątko , zaprzeczyła wszystkiemu o wczoraj mówiła co zafałszywa osoba nienawidzę tej ku... powiedziałą mu nawet że mieszkanie nam oddadzą niedługo tylko żebym wróciła... co za idiotka. Mam nadzieję tylko że tż nie da się omamić jej kłamstwom.

AAAAA i tż powiedział jej o ślubie i ze względu na sytuację nie zareagowała gwałtownie ale w sumie g ó w n o mnie obchodzi co ma do powiedzienia...zaproponow ała nawet że da nam na nie kase (boże jaka hipokrytka)
Co za babka

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

byłam dziś u psychologa chyba już na 8 wizycie, a babka mnie zapisała na kolejne 7 chyba serio jest ze mną źle ale nic dziwnego jak jej powiedziałam, że uwielbiam drastyczne filmy i identyfikuje się z Dexterem
Chyba się przejęła tym wyznaniem

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

ja nawet nie śmiem marzyć o Himalajach, ale może kiedyś na razie w marzeniach małych mam Kościelec w naszych Tatrach, Rysy i Chłopka, a z większych trekking wokół Matterhornu
My też myślimy o jakimś trekkingu, chcieliśmy nawet w tym roku wybrać się z pewnym biurem ale ja nie mam pieniędzy na to bo nie pracuje i stwierdziłam, że po ślubie możemy to zrobić

Cytat:

maja same dobre komentarze, ale ich mało, podejrzane jak dla mnie.

wstawiam fotki z dzisiejszego mierzenia rybki. Co Wy na to?
Ładnie ale u góry za bardzo podkreśla, że jesteś chudziutka. Ja u góry też jestem dość szczupła, głównie dlatego, że jestem płaska dlatego wybrałam koronkową górę

Nie mam ostatnio czasu z Wami tu siedzieć, dzisiaj będę CV rozsyłać, co prawda mam pomagać TŻ w jego pracy ale jeśli bym znalazła coś fajnego i by mnie wzięli to poszłabym do pracy z chęcią...no ale pewnie to moje złudne marzenia, nie ma nic związanego z moim wykształceniem więc będzie ciężko a po drugie mieszkam w małym mieście...

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2013-07-17 o 06:48
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:50   #4267
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie spodobał mi się Wasz pomysł na księgę gości w formie drzewa ale zastanawia mnie jedno. Nie boicie się że na przykład jakieś dziecko dorwie się do tuszy i wybrudzi Wam suknię ślubną? Mi przez chwilę przeszło przez myśl, że może spróbuję przekonać TŻa do czegoś takiego ale od razu pomyślałam o dzieciach które będą na naszym weselu i tuszach do księgi gości
Ja planuję to umieścić na jakimś wyższym stole poza zasięgiem małych dzieci. Poza tym dzieci mają rodziców, chyba nikt nie wpadnie na genialny pomysł rozdania dzieciom tuszu. Równie dobrze mogę zostać wysmarowana czekoladą czy kremem od ciasta bo jakiś dzieciaczek zamiast widelczyka użyje do jedzenia rączek

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 06:56   #4268
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
jaki masz tytuł? ;D

gospodarka nieformalna w Polsce

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość

Ja też zawsze jem...uwielbiam słodkie ale jeśli chodzi o torty to jestem wybredna, nie lubię mdłych i przesłodzonych tortów...wtedy wezmę dwa kęsy i koniec bo inaczej robi się niedobrze i ciężko na żołądku

też nie lubię mdłych, za słodkich z dużą ilościa masy
Stary 2013-07-17, 07:10   #4269
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
witam. Apropo wypozyczania sukni, chcialam wlasnie ostrzec dziewczyny które zamierzają wypozyczyc ! Jeśli juz to wypozyczajcie w naprawde sprawdzonych pozyczalniach..
We wrzesniu moja sasiadka wypozyczyla. Potem nie przyjeli spowrotem sukni, bo stwierdzili że jest "za brudna " ( po praniach ). Sasiadka ja oddala jeszcze raz do pralni , suknia byla czysta, nie bylo zadnej plamki, i tak jej nie przyjeli i musiala pokryc koszt sukni tak jakby ją kupiła. A teraz jej leży w szafie.. Także, orientowac sie troche bo oni tylko czekaja zeby wycyckac kase z kogoś
Nie koniecznie w sprawdzonych...
Koleżanka wypożyczała w Madonnie, niby super salon, dobra jakość itd. Suknię zamawiała w lutym, wesele w czerwcu. W maju przyszła z teściową pokazać suknię i babka powiedziała że aktualnie suknia jest wypożyczona. Następna wizyta to samo. Dostała suknię na 10 dni przed ślubem i okazało się że tiul jest uszkodzony. Krawcowa miała nie lada gratkę bo podczas przymiarki uszkodziły ten tiul jeszcze bardziej i trzeba było wymieniać cała warstwę a to była tiulowa princessa... Skończyło się dobrze, ale stresu było co niemiara... W dodatku za wypożyczenie płaciła ok 2000 zł bo to był jakiś super drogi model...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:

Nie lubię Cię za to że jesteś taka szczupła!
Na zdjęciach z zaproszeń nie było tego tak widać ale figura miodzio
Dla mnie od pasa w dół jest bardzo dobrze, ale nie bardzo podoba mi się góra tej sukienki. Ja po prostu nie lubię takich wykończeń, poszerzają ramiona. Chociaż Tobie pasuje

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
dla porównania ja w ksiezniczce:
Kurde dla mnie w obu fajnie
Chociaż Ty z taką talią możesz zaszaleć i wziąć większą księżniczkę, na kole

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Oryginalna Justin

Zdecydwanie lepiej!!!
I ona nie jest bardzo księżniczką... taka trochę rozkloszowana A jak dla mnie.
W mojej jest to samo. Moja jest A, a jednak trochę warstw ma i podchodzi pod delikatniusienka ksiezniczke.
Fajnieeee...... Bardzo ładna sukienka, Ty fajnie wyglądasz tylko chyba w biuście trzeba dopasować to już Twoja kupiona czy dopiero przymiarki?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Gratuluję!

Stary 2013-07-17, 07:14   #4270
misia880
Zakorzenienie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

zarezerwowalam makijazystke ;D

Stary 2013-07-17, 07:26   #4271
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziękuje za gratulacje. Mnie też logika przerażała, ale koniec końców ją polubiłam Ze statystyki wybrałam 3 za obecnosc, można było pisać, ale ja nie czułam się w tym dobrze. Pisały chyba tylko 2 osoby na 40 w grupie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2013-07-17 o 07:27
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 07:41   #4272
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:

wcześnie ale bardzo dobrze
Stary 2013-07-17, 07:42   #4273
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:

Super!

Kurde tak Was czytam że już rezerwujecie makijażystki, a ja jestem w czarnej d... Nawet nie wiem kogo wybrać bo od 4 lat nie mieszkam w Ol, nie mam tam teraz żadnych koleżanek, wszystkie wyjechały.
Mam jedną wizażystkę nna oku, chyba się wybiorę do niej do salonu w sierpniu jak będę u rodziców.

Stary 2013-07-17, 07:48   #4274
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Powodzenia
Babcie sa bezposrednie hehe , jeszcze swojej to sie powie co badź ale do babci tżta troche głupio odpyskować
o tak babcie nie owijają w bawełnę moja kiedyś powiedziała żonie mojego brata ciotecznego żeby sobi twarz mlekiem kozim natarła Babcia oczywiście miała dobre intencje bowiem kozie mleko zmniejsza albo wybiela trochę piegi, a ona ma ich dużo Na mojego tż (ale nie przy nim) powiedziała, że jest zbyt niski, a to nie dobrze bo niskie osoby "mają serce blisko d*py" i marni z nich małżonkowie.. to nic, że ja niższa od Tż i mniej więcej równa babci

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
powiem z doświadczenia - po prostu wygląda się szczuplej - im dziwniejszą poze zrobisz, napniesz mięsnie tym lepiej ciało wygląda
ahaaaaaa to ja tego nie wiedziałam w sumie rzeczywiście ich ręce wyglądają jak patyczki
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 07:53   #4275
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
wcześnie ale bardzo dobrze
no w miarę szybko, ale jak z nią rozmawiałam to na 2014 ma mega dużo już po rezerwowane, a jest bardzo dobra - rozmawiałam z kilkoma Paniami na jej temat i były bardzo zadowolone. Tak jak pisałam już, mój termin tez ma już zajety ale po 11 a u mnie w grę wchodzi malowanie, przed 11 więc akurat

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Super!

Kurde tak Was czytam że już rezerwujecie makijażystki, a ja jestem w czarnej d... Nawet nie wiem kogo wybrać bo od 4 lat nie mieszkam w Ol, nie mam tam teraz żadnych koleżanek, wszystkie wyjechały.
Mam jedną wizażystkę nna oku, chyba się wybiorę do niej do salonu w sierpniu jak będę u rodziców.
ja do makijazystek w ogóle nie chodzę, wiec szukanie troche mi zajeło Okaże się na próbnym czy jest dla mnie odpowiednia - pojde kolo pazdziernika, jak mi nie podejdzie to zmienie

Stary 2013-07-17, 08:02   #4276
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a długo to już trwa? Masz jakieś powody, żeby się gorzej czuć? Problemy z pracą, rodzinne itp? Albo może po prostu jestes przemęczona
Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
też tak od kilku dni mam .... chyba przez pogodę.... k**wa, wakacje muszą być słoneczne!!!
Cytat:
heeejjj co sie dzieje?
to napewno jakis gorszy okres... pogoda jest tragiczna, cisnienie skacze, moze przez to? albo jestes przemeczona??
sprobuj odpoczac, zrelaksowac sie, moze zacznij brac magnez na wzmocnienie? Bedzie dobrze czasem kazdy ma taki gorszy czas
Podejrzewam, że to przemęczenie. Urlop ostatni długi miałam w zeszłym roku, a tak to tylko 1 dzień na pogrzeb, czy do pomocy rodzicom. Ogólnie ostatnio tez przejechałam się - pomogłam komuś, a gdy okazało się, że ta osoba zrobiła coś źle to zaczęła zwalać (ta osoba) na mnie, że to moja wina... Chodzę niewyspana i za dużo mam chyba na głowie. Cały czas coś przezywam, czymś się zamartwiam. Postanowiłam, że odczekam do urlopu, jeśli po nim nic się nie zmieni, to muszę chyba się zastanowić nad pracą etc. No i zawsze swój stres wyładowywałam w bieganiu, a teraz już nie mogę

Już postaram się Wam nie marudzić. Przepraszam

A w sukniach ślubnych wyglądacie bosko!!! Też już chcę!!!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:15   #4277
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Nie koniecznie w sprawdzonych...
Koleżanka wypożyczała w Madonnie, niby super salon, dobra jakość itd. Suknię zamawiała w lutym, wesele w czerwcu. W maju przyszła z teściową pokazać suknię i babka powiedziała że aktualnie suknia jest wypożyczona. Następna wizyta to samo. Dostała suknię na 10 dni przed ślubem i okazało się że tiul jest uszkodzony. Krawcowa miała nie lada gratkę bo podczas przymiarki uszkodziły ten tiul jeszcze bardziej i trzeba było wymieniać cała warstwę a to była tiulowa princessa... Skończyło się dobrze, ale stresu było co niemiara... W dodatku za wypożyczenie płaciła ok 2000 zł bo to był jakiś super drogi model...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Nie lubię Cię za to że jesteś taka szczupła!
Na zdjęciach z zaproszeń nie było tego tak widać ale figura miodzio
Dla mnie od pasa w dół jest bardzo dobrze, ale nie bardzo podoba mi się góra tej sukienki. Ja po prostu nie lubię takich wykończeń, poszerzają ramiona. Chociaż Tobie pasuje

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Kurde dla mnie w obu fajnie
Chociaż Ty z taką talią możesz zaszaleć i wziąć większą księżniczkę, na kole

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Fajnieeee...... Bardzo ładna sukienka, Ty fajnie wyglądasz tylko chyba w biuście trzeba dopasować to już Twoja kupiona czy dopiero przymiarki?

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Gratuluję!
Nie wypozyczylabym za tyle kasy kiecki. To jest bardzo dużo można mieć za tyle cos pięknego na własność spokojnie

Dziękuję

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:18   #4278
misia880
Zakorzenienie

nie wiecie kobitki kogo można prosić o rozpatrzenie wniosku do klubu ???

Stary 2013-07-17, 08:25   #4279
missmalezji
Wtajemniczenie

witam się
zaraz lece do szkraba, podczytam was jak usnie

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 08:37   #4280
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiecie kobitki kogo można prosić o rozpatrzenie wniosku do klubu ???
Zgodnie z regulaminem:
3. Napisanie prywatnej wiadomości do Tycikaty lub Agunineczki, po czym odbędzie się głosowanie klubowiczek i podjęcie decyzji o przyjęciu. PROŚBY O PRZYJĘCIE PISANE NA WĄTKU POZOSTANĄ BEZ ECHA.
Rozpatrywane zostaną tylko wiadomości prywatne wysłane do wyżej wymienionych.
W razie ewentualnych pytań proszę kierować je także do nich.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-07-17 o 08:38
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:38   #4281
Elrosa
Zadomowienie

Cześć!

Ja dziś w nocy nie mogłam spać, bo co tylko zamknęłam oczy, śnił mi się własny ślub, niestety jako kompletna porażka ale tłumaczę sobie, że sny się tłumaczy na odwrót, więc będzie dobrze

Z tego niewyspania zrobiłam listę inspiracji dekoracyjnych. Myślicie, że do mojej sali w mocnym pomarańczu będą pasować?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6eku.jpg (46,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekor.jpg (94,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg upht.jpg (51,5 KB, 9 załadowań)
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:44   #4282
misia880
Zakorzenienie

anka1897 dzięki

Dziewczyny mam taka prośbo pytanie ;D w sobote mój tata ma urodziny, i chcemy mu z mama zorganizowac taką imprezke w ogrodzie - grill itp. ma być około 25 osób wiec duzo.. napewno planujemy kupic kiełbasy, karczki, moze sie pokusze o szaszłyki no i beda pieczone ziemniaki w żeliwnym garku,
ale co do tego przygotowac.. wiadomo kilka sałatek trzeba zrobić ja mam pomysł tylko na tztatyki - macie jeszcze jakieś pomysły ??

dobrym pomysłem jest robienie ciasta jakiegoś ??

Stary 2013-07-17, 08:49   #4283
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Cześć!

Ja dziś w nocy nie mogłam spać, bo co tylko zamknęłam oczy, śnił mi się własny ślub, niestety jako kompletna porażka ale tłumaczę sobie, że sny się tłumaczy na odwrót, więc będzie dobrze

Z tego niewyspania zrobiłam listę inspiracji dekoracyjnych. Myślicie, że do mojej sali w mocnym pomarańczu będą pasować?
Jak dla mnie to wszystko pasuje

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
anka1897 dzięki

Dziewczyny mam taka prośbo pytanie ;D w sobote mój tata ma urodziny, i chcemy mu z mama zorganizowac taką imprezke w ogrodzie - grill itp. ma być około 25 osób wiec duzo.. napewno planujemy kupic kiełbasy, karczki, moze sie pokusze o szaszłyki no i beda pieczone ziemniaki w żeliwnym garku,
ale co do tego przygotowac.. wiadomo kilka sałatek trzeba zrobić ja mam pomysł tylko na tztatyki - macie jeszcze jakieś pomysły ??

Sałatki niemajonezowe najlepiej w taką pogodę. Ja bym zrobiła grecką, do tego patera krojonych ogórków, pomidorów. Ogórki małosolne. Sałatka wiosenna: bukiet sałat, pomidory, ogórki, rzodkiewka, pokrojony szczypiorek, vinegret.

Ciasto to tylko z owocami takie do wzięcia w rękę, żadne kremy. Muffiny też będą OK.

Stary 2013-07-17, 08:51   #4284
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
maja same dobre komentarze, ale ich mało, podejrzane jak dla mnie.

mnie się w rybce podobasz bardziej niż w księżniczce
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:53   #4285
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Sałatki niemajonezowe najlepiej w taką pogodę. Ja bym zrobiła grecką, do tego patera krojonych ogórków, pomidorów. Ogórki małosolne. Sałatka wiosenna: bukiet sałat, pomidory, ogórki, rzodkiewka, pokrojony szczypiorek, vinegret.

Ciasto to tylko z owocami takie do wzięcia w rękę, żadne kremy. Muffiny też będą OK.
nie powinno się łączyć pomidora z ogórkiem z uwagi na znajdujący się w ogórkach enzym - askorbinaza, która rozkłada witaminę C będącą w pomidorach.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:54   #4286
Kishlaczkowa
Zadomowienie

misia880 my na grilla zawsze robimy grecką, bo jest lekka i moim zdaniem fajnie komponuje się z potrawami grillowymi.
Ciasto na pewno też jest dobrym pomysłem

Inspiracje na takie imprezy czerpię ze strony: http://www.przepisy.pl/ . Bardzo mi smakują od nich dania i można znaleźć bardzo oryginalne potrawy. A co najważniejsze są bardzo dobrze opisane

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:55   #4287
moniczka_90
Zakorzenienie

Chwalę się, że nasze marzenie się spełniło a mianowicie dostaliśmy zgodę od księdza w mojej parafii na ślub w innej parafii więc będziemy sobie ślubować w malutkim kościółku tak jak zawsze chcieliśmy
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:56   #4288
say-hello
Zakorzenienie

Kishlaczkowa - ja ostatnio mam podobnie, może nie aż w takim stopniu jak Ty opisujesz, ale też jestem rozdrażniona i cały czas się złoszczę bez sensu na tż..
oby nam przeszło niedługo
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:56   #4289
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
anka1897 dzięki

U mnie najlepiej sprawdza się sałatka gyros i trochę podrabiany cezar może też najzwyklejszej warzywnej z ziemniakami?

Jeśli chodzi o ciasta, ja jestem strasznym łasuchem i dla mnie ciasta muszą być do imprezy w ogrodzie zrobiłabym takie "zwarte" ciasta, bez kremów itp. - na przykład drożdżówkę z jabłkiem/rabarbarem/śliwkami, różnego rodzaju babki, muffiny.
Aha, tylko pamiętajcie, żeby ciasta czymś przykryć, bo lecą do nich muchy i osy. I mięso na szaszłyki zamarynować wcześniej, ja zawsze zapominam i mi słabo wychodzą
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:57   #4290
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

ok dzięki wielkie
moja mama chciała torta robic ale jej to wybiłam z głowy :P
kupimy piwo, i kilka butelek wina - wódki nie w takie ciepło lepiej :P

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
nie powinno się łączyć pomidora z ogórkiem z uwagi na znajdujący się w ogórkach enzym - askorbinaza, która rozkłada witaminę C będącą w pomidorach.

a ja całe zycie jem pomidor z ogórkiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości