Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 17:25   #4141
karoolecka
Zadomowienie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez ezuza Pokaż wiadomość
No cóż, polecam Greya- dla mnie to było tak mało ambitne, że aż nie doczytałam do końca.
dzięki ale nie moja mama czytała tę książkę na sen i ja także nie rozumiem całego tego zachwytu nad nią, ale co kto lubi

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Stieg Larsson - Trylogia (Mężczyźni którzy nienawidzą kobiet, Dziewczyna która igrała z Ogniem, Zamek z piasku który runął), Jo Nesbo - cała seria jego książek. Milcząca dziewczyna - Tess Gerritsen

A kamerzysta... Jeden co nam się podobał, przestał odpisywać, ten który teraz nam się spodobał, w mailach wygląda na niezadowolonego z faktu że chcielibyśmy u niego tylko film, a nie film + fotografie... Przecież od razu pisałam że interesuje nas film
dzięki za tytuły ! dla mnie też nie ma nic gorszego jak kamerzyści którzy Cię olewają albo mają jakieś fochy.. jeden (tyle, że fotograf) powiedział, że to on nas ustawia a nie my jego bo w końcu to on ma studia w tym kierunku a nie my

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
A ja mogę polecić książki? Z babskich lekkich polecam Zostań- Allie Larkin i Kod Szekspira, z cięższych ale dobrych Diagnoza- Jennifer Haighl. A kryminały Rosenlund i Hellström są według mnie najlepsze wiem, że jeden tłumaczono na polski

Króliczek Ja nie lubię Larssona.. Nie za fabułe ale za kaleczenie gramatyki straszne, ale tłumacze mu wiele pomogli w tłumaczeniach. I po polsku tych błędów które są w oryginale nie widać
ojojj dzięki bardzo ! Ja wielką fanką książek nie jestem, ale postanowiłam, że w wakację trochę się podciągnę bo w końcu przestanę czytać w ogóle
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:28   #4142
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość

ojojj dzięki bardzo ! Ja wielką fanką książek nie jestem, ale postanowiłam, że w wakację trochę się podciągnę bo w końcu przestanę czytać w ogóle
Nie przestaniesz w końcu czytasz forum.. Ja za to uwielbiam literature i mam zakaz od rodziny kupowania książek bo są już porozprowadzane po całej rodzinie bo u nas się nie mieszczą.. :P Ale przez to, że interesuje się też pisaniem i jestem po kursie pisania literatury wkurzają mnie często takie drobnostki jak u Larssona kiepska manipulacja językiem w celu osiągnięcia pewnego stylu.

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:29   #4143
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ezuza Pokaż wiadomość
A właśnie czytam Oszukać przeznaczenie- J. Jackson- nie bardzo jeszcze wiem o co w niej będzie chodzić, bo póki co klienta planuje zabić męża, ale dzięki tej ciekawości chce mi się ją czytać!
uwielbiam to uczucie daaaawno bo w gimnazjum (kiedy chciało mi się jeszcze czytać) czytałam fajną książkę, bardzo oddziaływała na moje emocje - bałam się razem z bohaterami byłam pewna co do osoby która zabija i zawsze gdy się pojawiała w książce czułam niepokój na końcu jednak okazało się, że zupełnie kto inny zabijał.. zła jestem bardzo na siebie, że nie pamiętam co to była za książka, ale niestety z moją pamięcią jest bardzo słabo Jedną, którą zapamiętałam to "witaj, mroku" także bardzo mi się podobała (i także czytałam ją w gimnazjum)
Stary 2013-07-16, 17:30   #4144
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję przeczytałam właśnie krótki opis i zapowiada się ciekawie Choć nie wiem czy nie będę miała jeszcze większych jazd po tym (zazdrośnica ze mnie)

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

kryminały także lubię, to strzel jakimś ulubionym

my nadal kamerzysty nie mamy.. jeden nas wystawił i od tamtego momentu poszukiwania są dla mnie udręką podobnie jak dla Ciebie nikt nie jest tak dobry jak tamten, a jak jest to cena mnie powala
mnie wciągnęła strasznie przeczytałam jednym tchem w podróży w pociągu
ja uwielbiam książki Joanny Chmielewskiej Agathe Christie też

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:33   #4145
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
Nie przestaniesz w końcu czytasz forum.. Ja za to uwielbiam literature i mam zakaz od rodziny kupowania książek bo są już porozprowadzane po całej rodzinie bo u nas się nie mieszczą.. :P Ale przez to, że interesuje się też pisaniem i jestem po kursie pisania literatury wkurzają mnie często takie drobnostki jak u Larssona kiepska manipulacja językiem w celu osiągnięcia pewnego stylu.
haha dobre ! kolejna zaleta wizażu kiedyś bardzo lubiłam czytać i bardzo przeżywałam każdą książkę. Później jednak zaczęły się imprezy i skończyło czytanie..

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Dziewczyny ! jesteście kochane mam już zapisaną całą kartkę z tytułami i nazwiskami jutro odwiedzę bibliotekę (ciekawe czy mają jeszcze moją kartę )
Stary 2013-07-16, 17:33   #4146
wenedka
Zakorzenienie

Co do ZAPROSZEŃ, to oczywiście, że się pochwalę

I w środę za tydzień zapraszam pierwszego gościa (serdeczną koleżankę, którą niestety nie za często widuję)! Jak pisałam, Anglików chcemy zaprosić w okolicach sierpnia/września, bo sami się proszą i chcą na 100% wiedzeć, że są zaproszeni, by zacząć organizować sobie pobyt w Polsce.
Polacy by mnie zabili wzrokiem, gdybym teraz wyskoczyła z zaproszeniami
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-07-16 o 17:34 Powód: POST NR 10101
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:34   #4147
karoolecka
Zadomowienie

O ! miałam zapytać o to wcześniej.. czy ktoś ma kontakt z misiadelko ? Zastanawiam się co u niej, jak idą przygotowania i ogólnie jak samopoczucie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 17:39   #4148
ezuza
Raczkowanie

[QUOTE=karoolecka;41821619]dzięki ale nie moja mama czytała tę książkę na sen i ja także nie rozumiem całego tego zachwytu nad nią, ale co kto lubi

Witaj w klubie też nie wiem skąd ta popularność tej książki, ale moja siostra sobie kupiła i normalnie robi na nią zapisy.
ezuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:43   #4149
ana909
Erudycja

alucior pewnie ze sie boje, na szczescie w razie czego bedzie czas do namyslu jeszcze raz, bo nie ruszymy z wykonczeniem mieszkania do slubu, wkoncu zbieramy na wesele. Wiec bede miala nijako obraz mieszkania z nimi na nowo. I bede widziala czy juz sie czegos nauczyly czy nie. W razie czego mozemy sie znowu wyprowadzić, juz na stale. Dla mnei to zaden problem, mieszkanie znalazłam w ciagu jednego dnia i jeszcze tego samego dnia przewiozłam wiekszosc swoich rzeczy.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

z dramatów obyczajowych moge polecic "spotkamy sie pod drzewem ombu" - santa montefiore. Kiedy czytalam ją pierwszy raz zaryczalam sie prawie na smierc.

A z thrillerów medycznych ostatnio czytam wszystko autorki tess gerritsen
Stary 2013-07-16, 17:43   #4150
myboyismine
Zakorzenienie

w końcu po pracy i zakupach

ja jeszcze nad tortem nie zastanawiałam się, ale pewnie też coś wcześniej chciałabym

teraz czas na szukanie zespołu koleżanka ma dać mi namiary na zespól, który grał u niej, a bardzo mi się podobał...zobaczymy czy wypali i na nauki przedmałżeńskie musimy się zapisać, tylko raz gdzieś czytałam że weekendowe są ważne pół roku albo mi się wydawało... i nie wiem czy robić już czy później
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:44   #4151
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
alucior pewnie ze sie boje, na szczescie w razie czego bedzie czas do namyslu jeszcze raz, bo nie ruszymy z wykonczeniem mieszkania do slubu, wkoncu zbieramy na wesele. Wiec bede miala nijako obraz mieszkania z nimi na nowo. I bede widziala czy juz sie czegos nauczyly czy nie. W razie czego mozemy sie znowu wyprowadzić, juz na stale. Dla mnei to zaden problem, mieszkanie znalazłam w ciagu jednego dnia i jeszcze tego samego dnia przewiozłam wiekszosc swoich rzeczy.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

z dramatów obyczajowych moge polecic "spotkamy sie pod drzewem ombu" - santa montefiore. Kiedy czytalam ją pierwszy raz zaryczalam sie prawie na smierc.

A z thrillerów medycznych ostatnio czytam wszystko autorki tess gerritsen
Bardzo fajne książki

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:45   #4152
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

ja wypowiem sie o tortach u mnie tort kolo 23-24,bo slub na 17,a po obiedzie mamy kawke,ciasto i lody,. dwa ze u nas taka tradycja o
handzia, buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:48   #4153
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
ja wypowiem sie o tortach u mnie tort kolo 23-24,bo slub na 17,a po obiedzie mamy kawke,ciasto i lody,. dwa ze u nas taka tradycja o
handzia, buziaki
Ja to nawet nie myślałam nad tortem, ale pewnie tradycyjnie o 24, bo wcześniej i tak będzie deser, ciasta...
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 17:56   #4154
little_zosh
Rozeznanie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Strasznie dużo tematów dziś poruszałyście Starałam się podczytywać w ciągu dnia, al nie nadążałam

Jak czytam niektóre Wasze historie z teściami, to czuję, że mam za co dziękować. Z moimi bardzo się lubię

My budżet na wesele liczymy tak na 50 000 Licząc 120 osób ponad połowa budżetu idzie na salę. W ramach oszczędności bierzemy DJa zamiast zespołu Sukienkę udało mi się kupić sporo taniej niż zakładałam. No i nie będziemy mieli kamerunów.

Była gorąca dyskusja o paznokciach - ja z moimi nigdy nie mogę dojść do ładu, niby są mocne, nie łamią się, za to mam okropne skórki i lakier się ich zupełnie nie trzyma.

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 18:05   #4155
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
faktycznie, cena powala może biznes otworzysz
Pewnie wtedy też bym sprzedawała po 60 zł Żeby zarobić.
Ale rzeczywiście, biznes ślubny rządzi się swoimi prawami. Jak to któraś dzisiaj napisała, chyba Misia880, jest moda na modne śluby. A usługodawcy to wykorzystują.

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
tylko ze ja chcę księżniczkę a ona otwarcie mi powiedziała że mnie w tym nie widzi... Ciekawe skoro w takich wygladalam najlepiej w czasie mierzenia
Oj moja teściowa najchętniej ubrałaby mnie w bufiastą suknię ala beza, do tego koniecznie ogromny kok, biała limuzyna i harmoszka pod oknem
Bardzo ją lubię, ale w kwestii wizualizacji slubu ma podejście w 100% kiczowate. Może 10 lat temu te pomysły były krzykiem mody, to jednak teraz, hmmmm...
Na szczęście ona mi niczego nie narzuca, aczkolwiek dziwi ją nieco moje zdanie w pewnych kwestiach. Uśmiecha się tylko, przytaknie i zamilknie.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 18:34   #4156
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ale rzeczywiście, biznes ślubny rządzi się swoimi prawami. Jak to któraś dzisiaj napisała, chyba Misia880, jest moda na modne śluby. A usługodawcy to wykorzystują.

Oj moja teściowa najchętniej ubrałaby mnie w bufiastą suknię ala beza, do tego koniecznie ogromny kok, biała limuzyna i harmoszka pod oknem
Bardzo ją lubię, ale w kwestii wizualizacji slubu ma podejście w 100% kiczowate. Może 10 lat temu te pomysły były krzykiem mody, to jednak teraz, hmmmm...
Na szczęście ona mi niczego nie narzuca, aczkolwiek dziwi ją nieco moje zdanie w pewnych kwestiach. Uśmiecha się tylko, przytaknie i zamilknie.
biorąc pod uwagę, że trendy zza oceanu docierają do nas ze sporym opóźnieniem to faktycznie można fajne ślubne biznesy otwierać
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 18:37   #4157
velika
Winter is coming

nadrobiłam, aż sama nie wierzę

Cytat:

to ja sie z Tobą podziele moim mega marzeniem, bo zrozumiesz i docenisz Otóż wymysliłam sobie kiedys, ze w podróż poslubną, to bym chciała sie wybrac na trekking do bazy pod M. Everest No ale kasowo teraz nieosiągalne... ehh kiedys napewno!!! Moj big dream!
.
ja nawet nie śmiem marzyć o Himalajach, ale może kiedyś na razie w marzeniach małych mam Kościelec w naszych Tatrach, Rysy i Chłopka, a z większych trekking wokół Matterhornu

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Dziękuję, zaraz będę sprawdzać kilometry i noclegi. Zazdroszczę wszystkim, które mieszkają np. 100 km od morza albo gór. Najgorzej mieszkać tak po środku. Do gór 500 km, do morza też My tak właśnie mamy, nie wspomnę już o tym, że mam chorobę lokomocyjną
O, to to!!!Wszędzie daleko ;] Tylko do Ślesina mamy blisko

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
'Coś pożyczonego'
Fajna książką W ogóle Emily Griffin nie jest zła, ja pochłonęłam prawie wszystko co napisała, chociaż za tzw. kobiecą literaturą nie przepadam. Ale czasem trzeba

Cytat:
O ! miałam zapytać o to wcześniej.. czy ktoś ma kontakt z misiadelko ? Zastanawiam się co u niej, jak idą przygotowania i ogólnie jak samopoczucie
No tego, jest tu z nami

A z książek babskich polecam jeszcze Jeźdźca miedzianego I dwie kontynuacje, trzecią mniej, bo za długa i trochę nudna, ale Jeździec i 2 tom - Tatiana i Aleksander - są rewelacyjne!
A z kryminałów ostatnio wciągnęła mnie na maksa Camilla Lackberg

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 18:41   #4158
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

A z kryminałów ostatnio wciągnęła mnie na maksa Camilla Lackberg

czytałam jej Księżniczkę z lodu i faktyczne, super książka!
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 18:57   #4159
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
hehe to mamy podobne zainteresowania widzę

ja książek z lejącą fabułą nie lubię, wiec nie polecę.
Z lżejszych lubię książki o Barcelonie - Cień wiatru jest świetny, choć nie każdy przebrnie, druga część niestety tylko dla miłośników.

gdzie robiłaś taki fajny kurs? Ja sie zastanawiam za kilka lat nad studium kreatywnego pisania na UJ, tylko tam cięzko sie dostac, trzeba miec publikowany dorobek pisarski, wiec mnie sie jeszcze troche przyda, ale kiedyś, kto wie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

czy wykorzystują? Nie sądze. Inaczej na ceny pewnych rzeczy patrzę teraz z perspektywy przedsiebiorcy. Niestety w cene jakiegos prouktu trzeba wliczyc ZUS, paliwo, skarbówke, robote, materiały itede... Mali przedsiebiorcy mają naprawde ciezko zeby zarobic, takze ja zaczynam rozumiec dlaczego cos tyle kosztuje. Z resztą sama jestem zafascynowana branżą ślubną i zamierzam wystartować w tym kierunku jak już mówiłam, dlatego też na moim weselu bedzie duzo pierdół, którymi sie sama zajme (zaproszenia, winietki, dekoracje, kwiaty) chce jak najwiecej miec pod kontrolą, zeby sprawdzic te usługi na własnej skórze. Jesli chce potem byc w tym dobra, to musze miec jakies doswiadczenie. I tez zdaje sobie sprawe, ze takie rzeczy u mnie tanie nie będą, bede sie starała, zeby nie były najdroższe na rynku, ale plakat z drzewkiem akurat w cenie 70zł rozumiem totalnie i też bym tak go wyceniła na sprzedaż.

Cytat:
nadrobiłam, aż sama nie wierzę

ja nawet nie śmiem marzyć o Himalajach, ale może kiedyś na razie w marzeniach małych mam Kościelec w naszych Tatrach, Rysy i Chłopka, a z większych trekking wokół Matterhornu

O, to to!!!Wszędzie daleko ;] Tylko do Ślesina mamy blisko

z Polskich to Orla Perć jest moim mega marzeniem.
A Aplepejskie szczyty sa mega osiagalne, M, Blanc do zrobienia w weekendzik, trzeba miec forme, sprzet i kasiore, ale jest to osiagalne bardziej niz Himalaje w tej chwili mnie sie marzy jeszcze bardzo Elbrus Ale to tez stosunkowo do zrobienia, mam nadzieje, ze jak sie ogarniemy ze slubem, mieszkaniem, autem, moim kredytem studenckim w miare, to bede mogła sobie pozwolic

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 19:03   #4160
velika
Winter is coming

Cytat:

z Polskich to Orla Perć jest moim mega marzeniem.
A Aplepejskie szczyty sa mega osiagalne, M, Blanc do zrobienia w weekendzik, trzeba miec forme, sprzet i kasiore, ale jest to osiagalne bardziej niz Himalaje w tej chwili mnie sie marzy jeszcze bardzo Elbrus Ale to tez stosunkowo do zrobienia, mam nadzieje, ze jak sie ogarniemy ze slubem, mieszkaniem, autem, moim kredytem studenckim w miare, to bede mogła sobie pozwolic
o Orlej też marzę Spróbuję w przyszłym roku zarezerwować kilka noclegów w Murowańcu i ruszymy A i jeszcze Rohacze po słowackiej stronie Tatr zachodnich miały być w tym roku, ale pogoda była do dupy Poza tym mój chłop ma problem z ekspozycją, muszę go powoli przyzwyczajać,bo kondycyjnie ogarnia, ale się boi włazić na eksponowane miejsca. W sumie to u nas przeszkodą jest odległość od gór i czas - oboje robimy na etat, urlopu mało, a w góry 350 km, na weekend się nie da wyskoczyć A jak już wyprawiamy, to pogoda do dupy ;(

Stary 2013-07-16, 19:08   #4161
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Króliczek Ja nie lubię Larssona.. Nie za fabułe ale za kaleczenie gramatyki straszne, ale tłumacze mu wiele pomogli w tłumaczeniach. I po polsku tych błędów które są w oryginale nie widać
O, a mnie nawet po polsku wkurzał i myślałam, że to wina tłumacza, bo przetłumaczone moim zdaniem było niedobrze mówisz, że w oryginale jest jeszcze gorzej...?

Mi się nie podobał ze względu na informatyczne kiksy - z takich najłatwiej wytłumaczalnych, to chyba każdy użytkownik komputera wie, że dobry komputer po kilku latach jest już sprzętem bardzo słabym... pan Larsson umieścił szczegółową konfigurację drogiego "superkomputera" głównej bohaterki. Gdy czytałam tę książkę, miałam jeden z tańszych modeli laptopa o lepszych parametrach.

A wystarczyło po prostu wspomnieć, że kupiła komputer za - powiedzmy - 5000$. Moc procesora i tak nic nie wnosiła do akcji, a w takiej cenie w każdym roku można sobie wyobrazić coś wypasionego ogólnie sporo tam było product placement, a tego nie lubię.

Chociaż najgorzej chyba nie podobało mi się, że intrygi domyśliłam się gdzieś po przeczytaniu 1/3 książki ale ja jestem stary wyjadacz kryminalny
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 19:08   #4162
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

A powiedzcie mi dziewczyny, idąc do parafii zaklepać datę i godzinę muszę o coś pytać? Jak to wygląda? Czy od razu się coś płaci? Masakra, ja nic nie wiem :/

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-16, 19:10   #4163
velika
Winter is coming

Cytat:
A powiedzcie mi dziewczyny, idąc do parafii zaklepać datę i godzinę muszę o coś pytać? Jak to wygląda? Czy od razu się coś płaci? Masakra, ja nic nie wiem :/
Nic nie płacisz Ja pytałam tylko o dokumenty i formalności, które musimy załatwić do ślubu, dostałam karteczkę od księdza ze wszystkim

Stary 2013-07-16, 19:11   #4164
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
O, a mnie nawet po polsku wkurzał i myślałam, że to wina tłumacza, bo przetłumaczone moim zdaniem było niedobrze mówisz, że w oryginale jest jeszcze gorzej...?

Mi się nie podobał ze względu na informatyczne kiksy - z takich najłatwiej wytłumaczalnych, to chyba każdy użytkownik komputera wie, że dobry komputer po kilku latach jest już sprzętem bardzo słabym... pan Larsson umieścił szczegółową konfigurację drogiego "superkomputera" głównej bohaterki. Gdy czytałam tę książkę, miałam jeden z tańszych modeli laptopa o lepszych parametrach.

A wystarczyło po prostu wspomnieć, że kupiła komputer za - powiedzmy - 5000$. Moc procesora i tak nic nie wnosiła do akcji, a w takiej cenie w każdym roku można sobie wyobrazić coś wypasionego ogólnie sporo tam było product placement, a tego nie lubię.

Chociaż najgorzej chyba nie podobało mi się, że intrygi domyśliłam się gdzieś po przeczytaniu 1/3 książki ale ja jestem stary wyjadacz kryminalny
Mi tam to nie przeszkadzało Te opisy sprzętu itd
Chociaż teraz jestem bardzo wciągnięta w Jo Nesbo, ale trzeba czytać serię po koleii, bo każda część jest powiązana z poprzednią

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Nic nie płacisz Ja pytałam tylko o dokumenty i formalności, które musimy załatwić do ślubu, dostałam karteczkę od księdza ze wszystkim
Chyba się boję tam iść :/
Nie wiem co zrobię, jeśli ksiądz mi powie, że nie udzieli nam ślubu w piątek... ;/

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-16, 19:13   #4165
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
o Orlej też marzę Spróbuję w przyszłym roku zarezerwować kilka noclegów w Murowańcu i ruszymy A i jeszcze Rohacze po słowackiej stronie Tatr zachodnich miały być w tym roku, ale pogoda była do dupy Poza tym mój chłop ma problem z ekspozycją, muszę go powoli przyzwyczajać,bo kondycyjnie ogarnia, ale się boi włazić na eksponowane miejsca. W sumie to u nas przeszkodą jest odległość od gór i czas - oboje robimy na etat, urlopu mało, a w góry 350 km, na weekend się nie da wyskoczyć A jak już wyprawiamy, to pogoda do dupy ;(
to faktycznie kawałek macie, my 100km, wiec nawet na jeden dzien bez noclegu mozna jechac, zalezy od trasy oczywiscie. Ale pogoda jest najgorszą kwestią, ostatnio przed szczytem giewontu trzeba było sie zwijac, bo burza przyszła no i przydaloby sie auto na gaz, bo moznaby wtedy faktycznie nieduzym kosztem i czesciej wyskoczyc. Moj TZ lubi góry, nie tak jak ja niestety i troche sie musze najęczeć, zeby go wyciagnąć, no ale... A Słowackie Tatry to juz w ogóle bajera Chciałabym zobaczyc ich doline 5 stawów, ponoc cudna

Stary 2013-07-16, 19:16   #4166
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Mi tam to nie przeszkadzało Te opisy sprzętu itd /
To pewnie zboczenie zawodowe lekarze nie lubią seriali medycznych, śledczy - kryminalnych, ja zwracam uwagę na informatyczne wpadki
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 19:18   #4167
Isusia91
Raczkowanie

Nareszcie jestem ciężko było przebrnąć żeby nadrobić, ale udało się
Cytat:
Oo dobrze wiedzieć a to kiedy on chce kasę?
Stary 2013-07-16, 19:21   #4168
velika
Winter is coming

Cytat:
to faktycznie kawałek macie, my 100km, wiec nawet na jeden dzien bez noclegu mozna jechac, zalezy od trasy oczywiscie. Ale pogoda jest najgorszą kwestią, ostatnio przed szczytem giewontu trzeba było sie zwijac, bo burza przyszła no i przydaloby sie auto na gaz, bo moznaby wtedy faktycznie nieduzym kosztem i czesciej wyskoczyc. Moj TZ lubi góry, nie tak jak ja niestety i troche sie musze najęczeć, zeby go wyciagnąć, no ale... A Słowackie Tatry to juz w ogóle bajera Chciałabym zobaczyc ich doline 5 stawów, ponoc cudna
Mój na szczęście lubi tak samo jak ja A zazwyczaj jeździmy większą grupą, wiec trzeba ogarnąć więcej urlopów, noclegów, no i tylko w sumie jeden kolega idzie z nami równo, reszta trochę odstaje, więc i trasy lajtowsze trzeba wybierać.
A z pogodą to koszmar, w czerwcu byłam 9 dni i codziennie (!) padało. Raz mniej, raz więcej, ale codziennie i w sumie tylko 2 dni były w miarę spoko, w inne mleko na szczytach ;]
A Słowackie ogarniam sobie powoli, kupiłam sobie przewodnik Nyki i czytam. Chciałabym tam bardzo połazić, ale wszystko co ciekawsze to mają pozamykane i tylko z przewodnikiem ;(

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Oo dobrze wiedzieć a to kiedy on chce kasę?
a nie wiem nawet może wcale

Stary 2013-07-16, 19:30   #4169
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Mój na szczęście lubi tak samo jak ja A zazwyczaj jeździmy większą grupą, wiec trzeba ogarnąć więcej urlopów, noclegów, no i tylko w sumie jeden kolega idzie z nami równo, reszta trochę odstaje, więc i trasy lajtowsze trzeba wybierać.
A z pogodą to koszmar, w czerwcu byłam 9 dni i codziennie (!) padało. Raz mniej, raz więcej, ale codziennie i w sumie tylko 2 dni były w miarę spoko, w inne mleko na szczytach ;]
A Słowackie ogarniam sobie powoli, kupiłam sobie przewodnik Nyki i czytam. Chciałabym tam bardzo połazić, ale wszystko co ciekawsze to mają pozamykane i tylko z przewodnikiem ;(

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

a nie wiem nawet może wcale
kurcze to faktycznie wyprawa... masakra.
moge sie za to pochwalic ze mam na swoim koncie jeden sensowny szczyt Chorwacki Sv. Ilij. ponad 1000 npm, z tym, ze szło sie praktycznie z plazy czyli z 0npm. i było to bardzooo dzikie, bo cisnienie niesamowicie skakało i dawało sie odczuc, no i niestety wracanie w 40 stopniowym upale, zero roslinnosci, ale widoki..... trza sie wspinac gdziekolwiek sie jest

Stary 2013-07-16, 19:36   #4170
velika
Winter is coming

Ja jadę w ostatnim tygodniu sierpnia jeszcze i oby się udał chociaż Kościelec Najwyższy zaliczony w życiu mam Starorobociański Wierch - 2176 m Co najlepsze, wleźliśmy na niego w takim mleku, że nie ogarnęliśmy, że jesteśmy na szczycie i zaczęliśmy z niego złazić imbecyle
A i czaję się jeszcze na Bystrą, najwyższy szczyt Tatr Zachodnich W ogóle kocham zachodnie, są takie puste a w wysokich tłumy. No chyba, że leje, to też pusto

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości