Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-02-28, 10:47   #4261
Linn13
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 845
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

Moja eRka - proszê o ocenê

Przed ¶niadaniem: szklanka ciep³ej wody z cytryn±

¦: kasza jaglana na mleku ry¿owym z jab³kiem, cynamonem i serkiem wiejskim + herbata rooibos

- kawa z mlekiem 2%

II¦: 2 kromki pieczywa lekkiego z ³y¿k± mas³a orzechowego EnerBIO i po³ow± banana (wiem co s±dzicie o pieczywie lekkim, ale przed biegiem nie chcê siê opychaæ), szklanka smoothie ze szpinaku, jab³ka i banana

- 17,5 km biegu - zaraz po biegu domowy izotonik (³y¿ka miodu, sól, sok z cytryny, 0,5l wody) + pó³ banana

O: pó³ woreczka ry¿u br±zowego, 2 filety z soli pieczone w piekarniku, surówka z selera i jogurtu naturalnego + zielona herbata, gar¶æ migda³ów

K: grahamka z po³ow± awokado, jajkiem na twardo i rze¿uch±

Edytowane przez Linn13
Czas edycji: 2014-02-28 o 14:38
Linn13 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 11:00   #4262
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
Wyczuwam dzieñ uczelniany? £adnie, ³adnie, chocia¿ sam owoc tak je¶æ? Nawet na przek±skê? Go³o trochê...
I co to za orzechowy ser brie, bo pierwszy raz widzê?

Moje wczorajsze U.
Mam w koñcu tkankê t³uszczow± w normie, da siê? DA.

przed: woda z plastrem cytryny
I kromka chleba wieloziarnistego z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem, du¿ym plastrem szynki schwarzwaldzkiej; przypl±ta³y siê ze 2 buraczki-kuleczki ze s³oika i kilka oliwek; 150g jogurtu naturalnego, 3 ³y¿ki musli 7 Zbó¿ i 1 ³y¿ka otr±b pszennych, ³y¿ka physalis, du¿a ¶liwka i odrobina miodu; herbata z dziurawca
II ciabatta z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem i 1/2 parówki z fileta z kurczaka. Kawa³ek mi wylecia³.
III ¶rednie jab³ko; solidna garstka mieszanki studenckiej (du¿o rodzynek, ma³o orzechów)
IV makaron razowy (ma³y kubeczek przed ugotowaniem) z 130g tuñczyka wsw z czerwon± cebulk±, pietruszk± i plastrem ¿ó³tego sera salami, podsma¿anymi na ³y¿eczce oliwy z oliwek; butelka wody kokosowej
V muffinka czekoladowa (T³usty Czwartek ); du¿a ¶liwka
VI 100g twarogu pó³t³ustego z ³y¿eczk± octu, papryk±, rzodkiewk± i marchewk±; 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, 2 plastrami polêdwicy ³ososiowej, sa³at±, pomidorem, pietruszk±; kilka oliwek, buraczków-kuleczek i migda³ów; melisa

Wiêkszo¶æ czasu poza domem, oprócz pierwszego i ostatniego posi³ku.
Akurat nie uczelniany, lecz pracowy Po jab³ku w sumie w nie za wielkim odstêpie czasu by³a ju¿ bu³ka, wiêc w sumie mo¿na by je podpi±æ pod drugie ¶niadanie. A brie to President z dodatkiem orzechów w³oskich .

U Ciebie bardzo urozmaicone menu, ile¿ tu wszystkiego! £iiii tam, muffinka w T³usty Czwartek, co to za T³usty Czwartek? (tja, odezwa³a siê ta, co wczoraj nic s³odkiego nie zjad³a ) A tego makaronu ma³awo, przeze mnie by to przelecia³o

Brawa za t± tkankê t³uszczow±! Kurczê, mo¿e dopiero teraz co¶ ruszy siê z @? Ja np. dzi¶ siê wa¿y³am podczas badañ medycyny pracy i mam 67 kg przy 176 cm wzrostu i jak widaæ po moim zdrowiu - to jest MOJA waga. Wszystkie te liczby s± wzglêdne....

Cytat:
Napisane przez Ily Poka¿ wiadomo¶æ
o widzisz , co¶ mi siê kiedy¶ obi³o o uszy z tym po³±czniem ogórka/pomidora . Olej rzepakowy lepszy ni¿ Oliwa Nawet nie mia³am pojêcia ¿e na redukcji cokolwiek ze s³owem "olej" mo¿e mieæ dopuszczenie do jad³ospisu LD

A trening kardio przed kolacja , tak w ramach ¶cis³o¶ci przed zjad³am tego kurczaka z ry¿em a po te 2 jajka jako posi³ki oko³o-treningowe z bia³kiem , chyba w porz±dku ?
Olej rzepakowy lepszy do sma¿enia od oliwy , choæ krótko podsma¿aæ na oliwie równie¿ mo¿na. Zreszt±, W³osi u¿ywaj± oliwy do wszystkiego - spotka³am siê z opiniami, ¿e oliwê z oliwek traktowaæ nale¿y jako t³uszcz bardzo uniwersalny. Na redukcji t³uszcze s± BARDZO wa¿ne, zreszt± - na utrzymaniu i przytyciu równie¿! Zapominanie o t³uszczach mo¿e siê wi±zaæ z powa¿nymi problemami zdrowotnymi. Olej lniany do sa³atek to kopalnia zdrowia, olej kokosowy najlepszy do sma¿enia - tak¿e bardzo zdrowy. T³uszcze s± niezbêdne do ¿ycia!

Co do posi³ków oko³otrenigowych niech siê wypowie kto¶ inny, nie chcê Ciê wprowadziæ w b³±d.

Cytat:
Napisane przez bzebze Poka¿ wiadomo¶æ
Moje U. PROSZÊ o ocenê : )

I: dwie kromki chleba ¿ytniego z twarozkiem(twarog pó³tusty, jogurt nat., szczypiorek, rzodkiewka, czosnek), papryk± ¶wie¿±, duuu¿± ilo¶ci± rukoli i ³y¿eczk± pesto na ka¿d± kromkê
II: kiwi
III: camembert pieczony w piekarniku, ¿urawina, sa³atka(rukola, ogórek, papryka, mango), pieczone ziemniaki
IV: jajecznica z 2 jajek, bu³ka ciemna z ziarnami z mas³em, rukol±() i ogórkiem
Nie wiem, jak d³ugi by³ Twój dzieñ, ale i tak samo kiwi to jedynie przek±ska - nie posi³ek! Trochê brak tu tego czwartego solidnego posi³ku. Reszta ³adna i smakowita, te¿ uwielbiam rukolê

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 12:42   #4263
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
A co to za cisza? Czy¿by wina t³ustego czwartku? Ja siê zbiorê na odwagê i wrzucam U
¦niadanie: Omlet francuski z 2 jaj ze szpinakiem, twaro¿kiem kozim, pomidorami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. grejpfrut.

Przek±ska: pieczony p±czek z konfitur± ró¿an± i p³atkami migda³ów, cappuccino z ekspresu

Obiad: zapiekanka z broku³ów, ciemnego ry¿u, ³ososia i odrobiny ricotty i pistacji + sa³ata rzymska z pomidorami ¶wie¿ymi i suszonymi, grillowanym bak³a¿anem i czerwon± papryk±.

40 min jazdy na rowerze

Podwieczorek: twaro¿ek eko pó³t³usty ze ¶wie¿ymi truskawkami i malinami (wiem, ¿e o tej porze roku to pryskany chemi± szajs, ale mia³am straszn± ochotê) i orzechami nerkowca+ cappuccino

na kolacjê bêdzie: w³oska zupa jarzynowa z miksem warzyw (m.in. kalarepka, zielony groszek, marchewka, seler naciowy, cukinia) + grzanka z razowca z guacamole i sa³at±.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
Wyczuwam dzieñ uczelniany? £adnie, ³adnie, chocia¿ sam owoc tak je¶æ? Nawet na przek±skê? Go³o trochê...
I co to za orzechowy ser brie, bo pierwszy raz widzê?

Moje wczorajsze U.
Mam w koñcu tkankê t³uszczow± w normie, da siê? DA.

I kromka chleba wieloziarnistego z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem, du¿ym plastrem szynki schwarzwaldzkiej; przypl±ta³y siê ze 2 buraczki-kuleczki ze s³oika i kilka oliwek; 150g jogurtu naturalnego, 3 ³y¿ki musli 7 Zbó¿ i 1 ³y¿ka otr±b pszennych, ³y¿ka physalis, du¿a ¶liwka i odrobina miodu; herbata z dziurawca
II ciabatta z serkiem kanapkowym, sa³at±, pomidorem i 1/2 parówki z fileta z kurczaka. Kawa³ek mi wylecia³.
III ¶rednie jab³ko; solidna garstka mieszanki studenckiej (du¿o rodzynek, ma³o orzechów)
IV makaron razowy (ma³y kubeczek przed ugotowaniem) z 130g tuñczyka wsw z czerwon± cebulk±, pietruszk± i plastrem ¿ó³tego sera salami, podsma¿anymi na ³y¿eczce oliwy z oliwek; butelka wody kokosowej
V muffinka czekoladowa (T³usty Czwartek ); du¿a ¶liwka
VI 100g twarogu pó³t³ustego z ³y¿eczk± octu, papryk±, rzodkiewk± i marchewk±; 2 kromki chleba wieloziarnistego z mas³em, 2 plastrami polêdwicy ³ososiowej, sa³at±, pomidorem, pietruszk±; kilka oliwek, buraczków-kuleczek i migda³ów; melisa

Wiêkszo¶æ czasu poza domem, oprócz pierwszego i ostatniego posi³ku.
Brzmi smacznie

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:01   #4264
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:

I: dwie kromki chleba ¿ytniego z twarozkiem(twarog pó³tusty, jogurt nat., szczypiorek, rzodkiewka, czosnek), papryk± ¶wie¿±, duuu¿± ilo¶ci± rukoli i ³y¿eczk± pesto na ka¿d± kromkê
III: camembert pieczony w piekarniku, ¿urawina, sa³atka(rukola, ogórek, papryka, mango), pieczone ziemniaki

tak naprawê tylko 3 posi³ki, ale ogólnie podoba mi siê
czyta³am wcze¶niejsze Twoje jad³ospisy i jest na prawdê fajnie

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:36   #4265
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ
Nie kupi³am, lecz dosta³am - zupe³nie przez przypadek. Wra¿enia takie, ¿e chyba zostanê mu wierna . Wykoñczê olej rzepakowy który mam i potem sma¿ê ju¿ tylko na kokosowym Mam niesamowite szczê¶cie do przypadków!

Powtórzê siê po raz milionowy - uwielbiam Twoje jad³ospisy. A na takiego p±czka to sama bym siê skusi³a .

Warto wiedzieæ, ¿e ¶wie¿y ogórek "gryzie" siê z pomidorem, papryk± itd. neutralizuj±c ca³± witaminê C w nich zawart±. Trzy gryzy schabowego to ¿aden grzech . Na oliwie z oliwek najlepiej sma¿yæ króciutko - do d³u¿szego sma¿enia polecam olej kokosowy, ewentualnie rzepakowy. Do jajek koniecznie dorzuæ jakie¶ warzywka, mo¿e kolejna sa³atka? No i fajnie, ¿e w koñcu wpad³ ¶wie¿y owoc A trening kardio by³ po kolacji?

Dzisiejsze U

I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym
Przek±ska: jab³ko
II Grahamka z orzechowym serem brie, pomidorem i sa³at±
III Grahamka z szynk±, rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym i sa³at±
IV Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu; ponad pó³ woreczka kaszy jêczmiennej; marchew gotowana z mas³em

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, czarna, owocowa.
Cytat:

Olej rzepakowy lepszy do sma¿enia od oliwy , choæ krótko podsma¿aæ na oliwie równie¿ mo¿na. Zreszt±, W³osi u¿ywaj± oliwy do wszystkiego - spotka³am siê z opiniami, ¿e oliwê z oliwek traktowaæ nale¿y jako t³uszcz bardzo uniwersalny. Na redukcji t³uszcze s± BARDZO wa¿ne, zreszt± - na utrzymaniu i przytyciu równie¿! Zapominanie o t³uszczach mo¿e siê wi±zaæ z powa¿nymi problemami zdrowotnymi. Olej lniany do sa³atek to kopalnia zdrowia, olej kokosowy najlepszy do sma¿enia - tak¿e bardzo zdrowy. T³uszcze s± niezbêdne do ¿ycia!

Co do posi³ków oko³otrenigowych niech siê wypowie kto¶ inny, nie chcê Ciê wprowadziæ w b³±d.
no to sie dowiedzia³am , super bêdê Ci dziêkowaæ w ka¿dym po¶cie za pomoc ale teraz.. ostatnie szybkie pytanie !

co lepiej na obiad : barszcz czerwony z uszkami czy dorsz panierowany z ziemniakami i surówk± bardzo zdrow± ? wiem , ¿e to i to nie pasuje na redukcje ale mam ochote po paru tygodniach na taki jaki¶ obiadek. Proszê o radê

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:43   #4266
cherrydolly
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Cytat:
Napisane przez Ily Poka¿ wiadomo¶æ
no to sie dowiedzia³am , super bêdê Ci dziêkowaæ w ka¿dym po¶cie za pomoc ale teraz.. ostatnie szybkie pytanie !

co lepiej na obiad : barszcz czerwony z uszkami czy dorsz panierowany z ziemniakami i surówk± bardzo zdrow± ? wiem , ¿e to i to nie pasuje na redukcje ale mam ochote po paru tygodniach na taki jaki¶ obiadek. Proszê o radê

obie potrawy siê nadaj± w diecie redukcyjne. Wa¿ne tylko jak zostan± przygotowane i z czego
cherrydolly jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 13:51   #4267
Ily
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 254

Cytat:
Napisane przez cherrydolly Poka¿ wiadomo¶æ
obie potrawy siê nadaj± w diecie redukcyjne. Wa¿ne tylko jak zostan± przygotowane i z czego
rybkê odpuszczê bo sma¿one etc , ale barszcz wykonany naturalnie , buraczki , ocet , czosnek i reszta reszty a farsz do uszek normalne miêso kie³basiane czyli mogê zje¶æ , uffff jak mi³o

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 17:50   #4268
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:

³adny jad³ospis, chocia¿ jak na mój gust troszkê ma³o- bo widzê 3 fajnie skomponowane posi³ki, a spokojnie mog³yby byæ 4 lub 5 chocia¿by do samotnego kiwi mog³aby¶ dorzuciæ co¶ konkretnego! ale smaki super.
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 17:52   #4269
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Cytat:
Akurat nie uczelniany, lecz pracowy Po jab³ku w sumie w nie za wielkim odstêpie czasu by³a ju¿ bu³ka, wiêc w sumie mo¿na by je podpi±æ pod drugie ¶niadanie. A brie to President z dodatkiem orzechów w³oskich .

U Ciebie bardzo urozmaicone menu, ile¿ tu wszystkiego! £iiii tam, muffinka w T³usty Czwartek, co to za T³usty Czwartek? (tja, odezwa³a siê ta, co wczoraj nic s³odkiego nie zjad³a ) A tego makaronu ma³awo, przeze mnie by to przelecia³o

Brawa za t± tkankê t³uszczow±! Kurczê, mo¿e dopiero teraz co¶ ruszy siê z @? Ja np. dzi¶ siê wa¿y³am podczas badañ medycyny pracy i mam 67 kg przy 176 cm wzrostu i jak widaæ po moim zdrowiu - to jest MOJA waga. Wszystkie te liczby s± wzglêdne....
Pierwszy raz s³yszê o takim serze! W ogóle, daawno ju¿ nie jad³am Presidenta, ostatni raz to by³a wersja odt³uszczona. Drogi jest?

Szklanka makaronu to jakoby porcja, odpowiednik 1/2 woreczka kaszy czy ry¿u, a przynajmniej tak mi t³umaczy³a dietetyczka. I tak biorê trochê wiêcej, jak s±dzê, ale ta ilo¶æ mi w zupe³no¶ci wystarcza. Miêso¿erca ze mnie.

No a T³usty Czwartek... pff, sama mia³am ochotê wytkn±æ, ¿e tradycji nie dochowa³a¶! :P Ja fanem p±czków nigdy nie by³am i sporo czasu up³ynêlo, nim znalaz³am tê muffinê. Ilo¶æ p±czków, jakie kupowali ludzie, by³a przera¿aj±ca.

Co do @, to nadal zamierzam je¶æ sporo t³uszczy, liczê, ¿e wyci±gnê tê tkankê jeszcze trochê... ale w sekrecie przyznam, ¿e ju¿ czujê, ¿e co¶ siê dzieje, nie¶mia³o pojawiaj± siê pewne objawy, które daj± nadziejê... Zamierzam cierpliwie czekaæ, daj±c sobie tyle zdrowego jedzonka, a przede wszystkim tyle wyrozumia³o¶ci, ile to mo¿liwe. Dawno nie czu³am siê tak dobrze z sam± sob±, dawno z takim szacunkiem nie patrzy³am w lustro...
To samo wyczuwam u ciebie i tego ci gratulujê, a co!

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
Brzmi smacznie
A dziêkujê!

No to i z dzisiaj dodam. Poa, obiad z dedykacj± dla ciebie!

I owsianka (2 ³y¿ki p³atków górskich, 2 ³y¿ki musli 7 zbó¿, ³y¿ka otr±b owsianych, ³y¿ka pszennych, serek wiejski 150g, paczka suszonych jab³ek z cynamonem 20g, garstka p³atków Zdrowy B³onnik z cynamonem i jab³kiem, ³y¿eczka siekanych migda³ów, odrobina kawy zbo¿owej do posypania); herbata z dziurawca
II wiêksza grahamka z serkiem twaro¿kowym, du¿ym plastrem szynki schwarzwaldzkiej, sa³at±, pomidorem
III ¶rednie jab³ko, -/+ 20 pistacji (solonych...)
IV (restauracja) spaghetti bolognese (ma³o miêsa, sporo makaronu, mnóstwo parmezanu ); sok pomidorowy pikantny 300 ml
V jogurt naturalny 150g, 125g borówek, ³y¿eczka pestek s³onecznika, garstka p³atków Zdrowy B³onnik, ciastko zbo¿owe z sezamem i mini-wafel ry¿owy (dzieciêcy taki)
VI (bêdzie) moja faza na twaróg i kanapki trwa
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 18:28   #4270
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

R:

1. kasza jaglana z mlekiem kokosowym, serkiem wiejskim, figami, bananem i orzechami pecan

2. tagliatelle z cukini w bazyliowym pesto ze szpinakiem, pomidorkami, mozarell± i wêdzonym ³ososiem

3. mango, kawa³ek lekkiego camemberta, pestki dyni, szklanka soku wielowarzywnego

4. wrap z siemienia
- po³owa z surówk± z kiszonej kapusty, czerwon± fasol±, sosem z soczewicy i czerwon± papryk±
- po³owa z kie³kami rzodkiewki, jajkiem, sosem z soczewicy i czerwon± papryk±

ledwo siê ruszam

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-02-28 o 18:29
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:05   #4271
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 319

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
4. wrap z siemienia
- po³owa z surówk± z kiszonej kapusty, czerwon± fasol±, sosem z soczewicy i czerwon± papryk±
- po³owa z kie³kami rzodkiewki, jajkiem, sosem z soczewicy i czerwon± papryk±
Jak robisz taki wrap? Z mielonego siemienia, tak?

EDIT: Ups, ju¿ doczyta³am. Dziêki, ¶wietny pomys³, wypróbujê na pewno.

Edytowane przez niezamienna_juz_na_nic
Czas edycji: 2014-02-28 o 20:07
niezamienna_juz_na_nic jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-02-28, 20:17   #4272
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez niezamienna_juz_na_nic Poka¿ wiadomo¶æ
Jak robisz taki wrap? Z mielonego siemienia, tak?

EDIT: Ups, ju¿ doczyta³am. Dziêki, ¶wietny pomys³, wypróbujê na pewno.
Robi³em ju¿ ró¿ne próby i genialny jest te¿ je¿eli czê¶æ siemienia zast±piæ (lub po prostu dodaæ) mielone orzechy, amarantus czy migda³y.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-02-28 o 20:19
Stary 2014-02-28, 20:23   #4273
missy7
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 696
GG do missy7

Bardzo proszê o ocenê mojej dzisiejszej R:

SNIADANIE:

- 2 kromki chleba ¿ytniego z awokado zamiast mas³a, bia³ym chudym twarogiem, pomidorem , rukol± i cebul±
- ¶rednia wêdzona makrela z pieprzem
- kawa z mlekiem kokosowym

OBIAD:

- porcja ry¿u br±zowego
- pier¶ z kurczaka, z cukini± i papryk± w sosie (philadelphia paprykowa + koncentrat) podsmazona na odrobinie oliwy
- do tego rukola z pomidorkami koktailowymi

zielona herbata

trening 60 min (cardio i si³owe)

PODWIECZOREK:

- koktail (1 jab³ko, 1 ma³y banan, gar¶æ jarmu¿u, gar¶æ borówek, 2 ³y¿ki siemienia lnianego,
pó³ szklanki jogurtu naturalnego i mniej ni¿ pó³ szklanki mleka kokosowego, ³y¿ka syropu klonowego)

zielona herbata

30 min biegania

KOLACJA:

- ma³y ³oso¶ pieczony w piekarniku z cytryna i koperkiem
- ma³y s³odki ziemniak pieczony w piekarniku
- gar¶æ rukoli z 2 pomidorkami koktailowymi z sosem winegret (³y¿eczka oliwy z oliwek, ³y¿eczka octu balsam, ³yzeczka musztardy, ³y¿eczka soku z cytryny, zio³a)

zielona herbata
Stary 2014-02-28, 21:11   #4274
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 319

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Robi³em ju¿ ró¿ne próby i genialny jest te¿ je¿eli czê¶æ siemienia zast±piæ (lub po prostu dodaæ) mielone orzechy, amarantus czy migda³y.

Spodziewam siê... My¶lê, ¿e m±ka jaglana te¿ by³aby tu ok. Dziêki.
Stary 2014-02-28, 22:36   #4275
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Wrzucam pi±tkowe U

¶niadanie: tost francuski (z bu³ki ¿ytniej razowej) z twaro¿kiem pó³t³ustym i malinami+ koktajl z ma¶lanki, truskawek, banana, borówek, ³y¿ki p³atków owsianych i ³y¿ki migda³ów

drugie ¶niadanie: sa³atka z tofu, kaszy pêczak, szpinaku, oliwek, kaparów, avocado, pomidorów, papryki i pestek dyni

obiad: pstr±g zapiekany ze szpinakiem, czosnkiem i sosem z jogurtu greckiego, ciemny ry¿, surówka z marchewki i jab³ka, broku³y na parze

kolacja: zupa krem z dyni, marchewki, imbiru i ciecierzycy + kromka razowca z twaro¿kiem kozim, sa³at±, avocado i pomidorem.
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-01, 07:31   #4276
cherrydolly
Raczkowanie

wyt³umaczycie mi tutejsze skróty? domy¶lam siê, ¿e R oznacza redukcjê, U...?
Stary 2014-03-01, 07:52   #4277
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

Utrzymanie, Przytycie
Stary 2014-03-01, 13:04   #4278
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez missy7 Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo proszê o ocenê mojej dzisiejszej R:

SNIADANIE:

- 2 kromki chleba ¿ytniego z awokado zamiast mas³a, bia³ym chudym twarogiem, pomidorem , rukol± i cebul±
- ¶rednia wêdzona makrela z pieprzem
- kawa z mlekiem kokosowym

OBIAD:

- porcja ry¿u br±zowego
- pier¶ z kurczaka, z cukini± i papryk± w sosie (philadelphia paprykowa + koncentrat) podsmazona na odrobinie oliwy
- do tego rukola z pomidorkami koktailowymi

zielona herbata

trening 60 min (cardio i si³owe)

PODWIECZOREK:

- koktail (1 jab³ko, 1 ma³y banan, gar¶æ jarmu¿u, gar¶æ borówek, 2 ³y¿ki siemienia lnianego,
pó³ szklanki jogurtu naturalnego i mniej ni¿ pó³ szklanki mleka kokosowego, ³y¿ka syropu klonowego)

zielona herbata

30 min biegania

KOLACJA:

- ma³y ³oso¶ pieczony w piekarniku z cytryna i koperkiem
- ma³y s³odki ziemniak pieczony w piekarniku
- gar¶æ rukoli z 2 pomidorkami koktailowymi z sosem winegret (³y¿eczka oliwy z oliwek, ³y¿eczka octu balsam, ³yzeczka musztardy, ³y¿eczka soku z cytryny, zio³a)

zielona herbata

Bardzo mi siê podoba, ¶wietne eR
i strasznie pyszna kolacja

13.03.2016 II kreseczki

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2014-03-01 o 13:14
Stary 2014-03-01, 15:49   #4279
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

dzisiejszy jad³ospis R (znajomi wpadaj± do nas )

I - kromka chleba ¿ytniego razowego, 2 jajka sadzone, 2 plasterki polêdwicy, pomidor

trening ca³ego cia³a ze sztang± (power pump), rozgrzewka na tmt i rowerek po treningu

II - koktajl z jogurtu, mleka i truskawek

III - zupa kalariorowa

IV - pieczone podudzia i skrzyde³ka, ziemniaczki pieczone, surówka z pekinki z kukurydz±

w miêdzyczasie oko³oposi³kowym jakie¶ dwa piwka albo ze dwa drineczki

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-01, 18:54   #4280
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

r
  1. 2 bia³e cienki kie³baski z musztard± bawarsk±, keczupem, bu³ka grahamka z twarogiem chrzanowym, pomidorem
  2. pó³ p±czka, kabanos
  3. 1/2 ³ososia wêdzonego na zimno, z koprem
  4. 2 pulpeciki w sosie pomidorowym, warzywa na patelniê z chili, piwo

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-01, 19:14   #4281
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
r
  1. 2 bia³e cienki kie³baski z musztard± bawarsk±, keczupem, bu³ka grahamka z twarogiem chrzanowym, pomidorem
  2. pó³ p±czka, kabanos
  3. 1/2 ³ososia wêdzonego na zimno, z koprem
  4. 2 pulpeciki w sosie pomidorowym, warzywa na patelniê z chili, piwo

i jak?
jak zawsze

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2014-03-01, 21:57   #4282
201606270916
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 832

Zagl±da³am do dzia³u dietetycznego bez konta od kilku tygodni, ale nie mog³am siê przemóc i zacz±æ siê odchudzaæ znajduj±c kilka wymówek,ale koniec z tym. Zarejestrowa³am siê i zaczynam dietê od jutra Proszê o ocenê jad³ospisu na niedzielê.

Redukcja
I ¶niadanie: szklanka kefiru, kromka chleba razowego z twarogiem, polêdwic± sopock± i ogórkiem, szklanka soku marchwiowego
II ¶niadanie: 2 kromki chleba (identyczne jak na I ¶niadanie), 2 sztuki kiwi
Obiad: indyk (sma¿ony na 2 ³y¿kach oliwy) z po³ow± kulki mozzarelli, surówka z czerwonej kapusty i jab³ka
Podwieczorek: jogurt naturalny, 2 jab³ka
Kolacja: druga po³owa mozzarelli, jajko, surówka (jak ta z obiadu)
201606270916 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-01, 23:00   #4283
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

R:

1. placek bananowy z mas³em z orzechów laskowych i kakao, borówkami i ¶mietank± kokosow±

2. fasolka po bretoñsku (fasola bia³a z puszki ugotowana rzekomo na parze, czerwona papryka, cebula, pomidory, ciecierzyca, przecier pomidorowy, wysokomiêsna dobra jako¶ciowo podwêdzana kie³basa, oliwa, czosnek, papryka chilli, przyprawy)

3. koktajl z mro¿onych owoców le¶nych, banana, avocado, rukoli i nasion konopi
+ 2 kostki gorzkiej czekolady 81%

4. sk³adane kanapki trójk±ty z wrapa z siemienia, a w ¶rodku rukola, tuñczyk, pomidor, kie³ki cebuli i sos z ciecierzycy

Stary 2014-03-02, 05:36   #4284
zetuzetia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 926
GG do zetuzetia

Hej, to ja te¿ poproszê o ocenê zestawu na dzisiaj.

R:
I. kasza jaglana z dwoma jab³kami upra¿onymi na ³y¿ce oleju kokosowego
II. sa³atka - 2 jajka, sa³ata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, oliwki, oliwa z oliwek.
III. pier¶ z kurczaka z piekarnika + sa³atka jak wy¿ej z pominiêciem jajek.
IV. koktajl - banan, 2-3 truskawki, pó³ opakowania borówek amerykañskich, kawa³ek limonki
V. sma¿one na oliwie z oliwek krewetki.

Jako przek±ska owoce i suszone ¶liwki.

Spojrza³am na to drugi raz i stwierdzi³am, ¿e chyba powinnam dorzuciæ jakie¶ wêgle do obiadu. Ry¿ br±zowy?

Edytowane przez zetuzetia
Czas edycji: 2014-03-02 o 05:44
zetuzetia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-03-02, 06:42   #4285
cherrydolly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Poka¿ wiadomo¶æ
Hej, to ja te¿ poproszê o ocenê zestawu na dzisiaj.

R:
I. kasza jaglana z dwoma jab³kami upra¿onymi na ³y¿ce oleju kokosowego
II. sa³atka - 2 jajka, sa³ata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek, papryka, oliwki, oliwa z oliwek.
III. pier¶ z kurczaka z piekarnika + sa³atka jak wy¿ej z pominiêciem jajek.
IV. koktajl - banan, 2-3 truskawki, pó³ opakowania borówek amerykañskich, kawa³ek limonki
V. sma¿one na oliwie z oliwek krewetki.

Jako przek±ska owoce i suszone ¶liwki.

Spojrza³am na to drugi raz i stwierdzi³am, ¿e chyba powinnam dorzuciæ jakie¶ wêgle do obiadu. Ry¿ br±zowy?
ma³o wêglowodanów z³o¿onych, które s± podstaw± diety i bod¼cem do spalania tkanki t³uszczowej. Kasza jaglana na ¶niadanie
do obiadu przyda³by siê, tak jak piszesz np. ry¿ br±zowy, ale równie dobrze mog± to byæ kasze, np. pêczak, gryczana, quinoa...
Stary 2014-03-02, 07:05   #4286
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
ma³o wêglowodanów z³o¿onych, które s± podstaw± diety i bod¼cem do spalania tkanki t³uszczowej. Kasza jaglana na ¶niadanie
do obiadu przyda³by siê, tak jak piszesz np. ry¿ br±zowy, ale równie dobrze mog± to byæ kasze, np. pêczak, gryczana, quinoa...
Dziêkujê za opiniê. Ca³± 'zabawê' utrudnia mi fakt, ¿e jestem na diecie bezglutenowej i bezmlecznej. Dzisiaj wieczorem poczytam, co w moim przypadku mo¿e byæ ¼ród³em wêglowodanów
Stary 2014-03-02, 07:12   #4287
cherrydolly
Raczkowanie

kasze: jaglana, quinoa, gryczana
makarony: kukurydziany, gryczany (czytaæ etykiety/ lubi± dodawaæ pszenicê), ry¿owy i sojowy
m±ki: owsiana certyfikowana (inne zanieczyszczone pszenic±), z ciecierzycy, gryczana, ry¿owa, jaglana, z kasztanów
wafle ry¿owe, chrupkie pieczywo np. kukurydziane lub ry¿owe
p³atki owsiane certyfikowane, amarantus
¶wietny ¼ród³em zarówno wêglowodanów z³o¿onych jak i bia³ka s± nasiona ro¶lin str±czkowych

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 07:20   #4288
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
kasze: jaglana, quinoa, gryczana
makarony: kukurydziany, gryczany (czytaæ etykiety/ lubi± dodawaæ pszenicê), ry¿owy i sojowy
m±ki: owsiana certyfikowana (inne zanieczyszczone pszenic±), z ciecierzycy, gryczana, ry¿owa, jaglana, z kasztanów
wafle ry¿owe, chrupkie pieczywo np. kukurydziane lub ry¿owe
p³atki owsiane certyfikowane, amarantus
¶wietny ¼ród³em zarówno wêglowodanów z³o¿onych jak i bia³ka s± nasiona ro¶lin str±czkowych
Dziêkujê Ci bardzo!
U¿ywam czasami gotowej mieszanki bezglutenowej, g³ównie jako substytut zwyk³ej m±ki pszennej, której u¿ywa³am do placków z cukinii/ziemniaczanych. Ostatnio zainteresowa³am siê m±kami o których piszesz, ale zanim zdecydujê siê na zakupy, muszê poszukaæ przepisów, bo szkoda, ¿eby le¿a³y w szafce nieu¿ywane
Stary 2014-03-02, 08:38   #4289
DudiBoy
Zakorzenienie

GG do DudiBoy

Dodam ¿e polecam mielenie niepalonej kaszy gryczanej w zwyk³ym m³ynku do kawy. Momentalnie powstaje idealna m±ka, która nie zmienia smaku potraw i wychodzi o wiele taniej

Stary 2014-03-02, 08:55   #4290
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

a to prawda, ja mielê zwyk³± gryczan± (ta niepalona zupe³nie mi nie smakuje) w blenderze, którzy jest przystawk± do robota. Pyszne bliny potem wychodz±
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.