Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 15:48   #4261
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
no to mój fasol już zaliczył dwa loty... ale nie byłam tego świadoma, czułam się normalnie, tylko od razu po tańcu stewardess poszłam w kimę

My z mężem mamy rozszerzony pakiet grupówki i jakieś 5 tys powinno wpaść - będzie na wyprawkę.
Ja też "zgarnę" podobną sumę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-15, 15:50   #4262
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".
O matko! Na tym ostatnim zdaniu aż mi taka gula do gardła podeszła. Piękne to
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej milo Cie tu widziec widze, ze zycie Wam niespodzianke zgotowalo taka slodka
Największą i najlepszą niespodziankę jaką mogliśmy sobie wymarzyć
Stary 2013-10-15, 15:54   #4263
gosius91
Zakorzenienie

Macie jakies sposoby na bolace plecy? ;( Buuuu

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 15:56   #4264
wiola883
Rozeznanie

Cytat:
durny babsztyl

kochana, ja przed ciaza mialam permanentne zapalenie pecherza. non stop cos, bez przerwy mnie bolalo. po 2# mialam robiony posiew z szyjki i z pecherza: pecherz czysty, a szyjke leczylam miesiac antybiotykami, bo jakies 2 bakterie mi wyszly. potem zaczelam pic sok z zurawiny czysty, bez dodatkow, bez cukru i od maja mam spokoj. wiec poolecam sok z zurawiny i zrobic posiewy, zeby w razie czego wiedziec z czym sie walczy.

apetyt mialam na samym poczatku, teraz wmuszam w sibie jedzenie jem malymi porcjami, bo jak za dzuo zjem na raz to padam od razu i do wieczora nie moge sie podniesc za to na sok pomaranczowy tez mam ostatnio non stop chcice
kurtki dzis widzialam w hm... porazka nad porazkami, zadnych workow nosic nie bede

witam nowe mamusie

no i krotka relacja z wizyty ginekolog zadnych nieprawidlowosci nie widzial, lozsko sie trzyma, dzidzia sie rusza ssala paluszek(po mamie) potem nam pomachala
w nagrode poszlismy sobie z Tz polazic po sklepach dzieciecych ogladalismy wozki, lozeczka no i w hm kupilam maluszkowi pierwsze ciuszki taki slodki secikhttp://www.hm.com/no/product/14035?article=14035-A

a w zalaczniku nasza kroszka
sliczne malenstwo:cmok

witam nowe mamusie
Stary 2013-10-15, 16:05   #4265
Dark lady
Zakorzenienie

Ja niestety ubezpieczenia nie mam, a becikowego też nam nie dadzą

Lecę na korki, trzymajcie się ciepło

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:08   #4266
wiola883
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Lecę na korki, trzymajcie się ciepło
ja tez niemam platnego ubezpieczenia , macierzymskiego tez to tylko becikowe zostaje

a mam takie pytanie do kolerzanek co maja drugie dziecko jakie mialyscie zachcianki na chlopca ?
Stary 2013-10-15, 16:28   #4267
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
My z mężem mamy rozszerzony pakiet grupówki i jakieś 5 tys powinno wpaść - będzie na wyprawkę.
woow nieźle.

Cytat:
uuu a to czemu jesli moge spytac ?
dochód nie jest brany pod uwagę
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 16:31   #4268
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ja też "zgarnę" podobną sumę.

A tak z ciekawości, w jakim TU dają aż taką kwotę? U mnie w firmie to tylko 1500 zł :/

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
woow nieźle.

uuu a to czemu jesli moge spytac ?
dochód nie jest brany pod uwagę
Od tego roku się zmieniło i dochód na członka rodziny nie może przekroczyć 1922 zł

To samo się tyczy zresztą rocznej ulgi podatkowej na dziecko

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2013-10-15 o 16:42
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 16:33   #4269
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Od tego roku się zmieniło i dochód na członka rodziny nie może przekroczyć 1922 zł
oo to nie wiedziałam....
w takim razie i ja też nie dostanę :/
Stary 2013-10-15, 16:36   #4270
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
oo to nie wiedziałam....
w takim razie i ja też nie dostanę :/
No ja też się niestety nie łapię.. Moim zdaniem fajnie to rozwiązali w Finlandii. Należy się każdemu bez względu od dochodu, ale nie dają kasy w gotówce, więc patologia nie przepije

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ch,330743.html
Stary 2013-10-15, 16:43   #4271
adamklip
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Mogę dołączyć ? Wczoraj byłam u gina i 6 tydzień To moja pierwsza ciąża u mnie wszystko ok brak nudności i wymiotów jedynie co piersi bola bardzo Dostałam wczoraj skierowanie od lekarza na kilkanaście badań: toxoplasmosa, różyczka, HIV i inne. Wiecie może jak długo czeka się wyniki toxoplasmosy bo obiło mi się o uszy że aż tydzień czasu, czy to prawda?
Stary 2013-10-15, 16:53   #4272
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
a gdzie takie rzeczy można wyczytać? albo statystyki wątku? Bo ja nie wiem
Prawie na samiuśkim dole, pod postami

Cytat:
Cudne te nasze dzieci

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Mogę dołączyć ? Wczoraj byłam u gina i 6 tydzień To moja pierwsza ciąża u mnie wszystko ok brak nudności i wymiotów jedynie co piersi bola bardzo Dostałam wczoraj skierowanie od lekarza na kilkanaście badań: toxoplasmosa, różyczka, HIV i inne. Wiecie może jak długo czeka się wyniki toxoplasmosy bo obiło mi się o uszy że aż tydzień czasu, czy to prawda?
Witaj

Ja niestety nie wiem ile się czeka ale chętnie się dowiem, bo też dostałam dziś skierowanie.

Jeżeli chodzi o ubezpieczenie, mój mąż jest ubezpieczony grupowo , na największą składkę.
Więc pewnie coś tam dostaniemy, i z ubezpieczenia i z becikowego i oczywiście razy 2

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:01   #4273
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Prywatnie Niestety do tego specjalisty (radiolog) takie są terminy
no to na wszelki wypadek rozejrzyj sie za innym miejscem i umów, najwyzej zrezygnujesz. A moge wiedziec jak sie nazywa?

Cytat:
Co do porad, to w poprzednim wątku mamusiowym miałyśmy i jeszcze polecane sklepy, sprzedający na all, wyprawkę itp.[COLOR="Silver"]
zaglosowalam a co do listy polecanych - swietny pomysl!

mala85 witaj

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
No to super
Nie przejmuj sie jak na razie Kochana tymi wynikami, lekarz je zobaczy i sam powie co o tym sądzi, jak na razie główka do góry

Właśnie wróciłam z zajęć mam tak masakrycznie spuchnięte nogi i stopy, że coś okropnego, myślałam że w moich niewysokich i wygodnych koturnach przejdę przez ten chłodny jesienny okres i zimę bo stopa jest wyżej i tak nie marźnie jak się chodzi po śniegu i tej całej rozmokłej chlapie a tu się okazało, że nic z tego i muszę poszukać czegoś co nie przemoknie tak łatwo, będzie grzało w stópy i na płaskim obcasie pożegnałam się ze szpilkami to z koturnami też muszę, smutno mi

a to puxhniecie to moze od siedzenia? czy od butow na pewno?

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ale jestem słaba dziś Umyłam naczynia i musiałam się położyć, bo myślałam, że nie wystoję.
jak jestes slaba to lez... czego ty nie legniesz jak nalezy skoro masz plamienia? mam bata ukręcić n Ciebie?

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Jaki nasz wątek jest popularny
Obserwuje Nas 20 użytkowników i 4 gości
woow - n to fajnie! mam nadzieje, ze to kolejne mamy

santom - gratuluję udanej wizyty! piekny dzidziol!
masz racje z tą żurawinką - zakupię, no i jutro powtórzę badanie.

adamklip - hej tak tyle sie czeka bo nie wiem jak gdzie indziej ale moje lab.wysyla to gdzie indziej do badania.

_______
znowu miałam plamienie

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-15 o 17:19
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:06   #4274
bluesky89
Zakorzenienie

hope, leże, leże Ale musiałam coś ogarnąć, bo Mąż by nic w kuchni nie znalazł, a nie chce znów wszystkiego na niego zrzucać
Stary 2013-10-15, 17:13   #4275
janeczka7891
Zadomowienie

Kurka wodna ale pędzicie - masakra...
Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuję.
Jestem po rozmowie w pracy.
Szefowa znów zbladła, padła na krzesło i wydukała "o Boże, co ja teraz zrobię". Nie jestem niezastąpiona, kilku pracowników pracuje na takich samych stanowiskach jak ja. Poza tym tak się szczęśliwie składa że pozamykałam wszystkie tematy nad którymi pracowałam.
Potem zapytała "jak to się stało" i czy drugie dziecko też będę mieć opóźnione w rozwoju.
Za to w kadrach było miło. Panie pogratulowały i kibicują.

Jak najpóźniej. Brzuch zobaczą to się dowiedzą.

Paradoksalnie - takim dalekim znajomym, spotykanym raz na pół roku - tak, jeśli ich spotkam. Bliższym nie.
masakra co za babsztyl, same nieprzyjemne epitety nasuwają się na język...
Cytat:
Martusia, tak Postanowiliśmy wrócić na stałe, choć wiemy jak wygląda życie w Pl, ale tutaj jesteśmy sami. Jest tu tylko brat TŻ, ale jakoś nie mamy z nim super kontaktów przez jego narzeczoną i jej rodziców. A, że zawsze byliśmy blisko z rodziną, to nie wyobrażam sobie być tutaj sama z dzieckiem Dlatego decyzja zapadła
Coś więcej? Od ponad roku jesteśmy małżeństwem, mamy po 24 lata. Dzidziusia na razie nie planowaliśmy, chcieliśmy poczekać jeszcze z 2 lata, no ale życie zadecydowało za Nas i to była najlepsza decyzja jaka mogła na nas paść. Nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć...
będzie git My jesteśmy obecnie w DE. Póki co chodzę tutaj do lekarza ale najprawdopodobniej rodzić będę w Polsce.

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
(...)
co do brązowego śluzu kochana - mialam z nim przygody i ze swojego doswiadczenia przekazuję Ci : jesli nic nie bierzesz i nie masz skąd załatwić luteinki albo duphastonu to leż... leż przynajmniej jakiś czas aż nie nabierzesz pewności że to był jednorazowy kaprys i moze po stosunku? może po wysiłku, dźwiganiu? a może masz nadżerkę? nie wiem ale choć pragnę Cię uspokoić a nie dać powody do zmartwień to jednak ten 1 trymestr bywa tak złośliwy( a żadnego plamienia ponoć się nie powinno bagatelizować ), że lepiej dmuchać na zimne. szczególnie więc teraz wyluzuj i odpoczywaj, leż.
podpisuję się pod tym, niestety w lutym miałam też przykre doświadczenie i dmuchałabym na zimne...

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dzieki za mile przyjecie, dziewczyny
Powiedzcie mi, czy mialyscie juz wszystkie badania na tokso? Ja jestem niespokojna, bo badania (krew + mocz) robili mi 1 pazdziernika, a wyniki zobacze dopiero u lekarza podczas usg genetycznego. Wydaje mi sie, ze prawie 3 tygodnie to strasznie dlugo i jaby cos bylo nie tak, to bede bardzo zla, ze nie zadzialalo sie wczesniej Troche licze na to, ze moze jakby badania wyszly zle, to by sie ze mna w jakis sposob skontaktowali....
ja wczoraj miałam testy na toxo i cyto, wyniki nie wiem kiedy heh nawet nie pytałam.

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
U mnie lekarz zawsze powtarza, że jak jest coś nie tak to od razu dzwonią do pacjentki, więc nie przejmuj się, pewnie u Ciebie też by zadzwonili
dokładnie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
właśnie zapisałam się na pierwsze USG 29ego października, a więc to będzie 7 tydzień (6t3d), to chyba tak akurat, nie? bo zaraz później wyjeżdzam na 2 tyg, wiec wole zrobić przed wyjazdem, a kolejne w 12 tyg. myślicie, że to ok?

w ogóle troszkę się denerwuje, bo lecimy z mężem do tajlandii. daleka podróż, egzotyczny kraj, oby tylko fasolce nie zaszkodziło
ja też byłam w 7 tyg i sądzę, ze to odpowiedni moment. Serduszko już było aczkolwiek nie zawsze tak musi być, czasem jest wcześniej czasem później. Nie ukrywam strasznie się stresowałam.

Santom
- fotka bomba takie urocze te zdjęcia z USG zawsze
Hope kiedy?

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Chciałam coś jeszcze napisać, miałam pocytowane i mój najukochańszy bąbel mi zrobił kombinację klawiszy, ze wszystko usunął ale się wkurzyłam
Stary 2013-10-15, 17:20   #4276
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ja też byłam w 7 tyg i sądzę, ze to odpowiedni moment. Serduszko już było aczkolwiek nie zawsze tak musi być, czasem jest wcześniej czasem później. Nie ukrywam strasznie się stresowałam.
Ja na samą myśl się strasznie stresuję
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:22   #4277
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

przed chwila, po sikaniu. Moje wnikliwe analizy niczego nie przepuszczą ;[ a juz mialam po raz pierwszy od niedzieli wyjsc z domu choc na chwile, mialam jechac z mezem do sklepu uhhhh!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:25   #4278
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
No ja też się niestety nie łapię.. Moim zdaniem fajnie to rozwiązali w Finlandii. Należy się każdemu bez względu od dochodu, ale nie dają kasy w gotówce, więc patologia nie przepije

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...ch,330743.html
kilka postów wyżej jest inf. że dochod na członka rodziny nie może przekraczać ok1900zł, / ale to już np,w podziale na trzy osoby? mam tu na myśli nowo narodzone dziecko+ my/
========================= ========================= ===
p.s pytanie z innej beczki, czy są może tu kobitki których mąż prowadzi 1 os. dział. gospodarczą ? czy zatrudniałyście sie u swoich mężów? lub może znacie takie przypadki / mam tu na myśli przejęcie składek itp.... w sytuacji gdy żona jest zarejestrowana w UP jako bezrobotna
Stary 2013-10-15, 17:33   #4279
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Gratulacje wszystkich ciaz!
1
Podczytuje Was czasem, ale na razie sie nie ujawnialam. Mozna dolaczyc? Nie wiem czy dam rade za Wami nadazyc, bo bardzo duzo skrobiecie, poza tym nie mieszkam w PL, wiec tez nie chce za bardzo sie nakrecac, ze np. inne badania czy inne prowadzenie ciazy... chce sie poddac temu jak to tu wyglada i staram sie nie szperac i nie szukac info o tym, jak jest w Polsce.... zeby sie nie denerwowac. Ale chetnie poprzezywam z Wami te piekne 9 miesiecy

Do rzeczy: jestem obecnie w 12stym tygodniu, termin wedlug OM na 1ego maja. To moje pierwsza ciaza, planowana najblizszy piatek TZ i ja idziemy na usg genetyczne i nie ukrywam, ze sie troche denerwuje....

Poza tym mialam juz dwa usg, jedno w 8ym, drugie w 11stym tygodniu. Dziecko miedzy jednym a drugim badaniem potroilo swoja wielkosc... bardzo sie ucieszylam, bo brzuch mi jakos nie rosnie i chwilami mialam watpliwosci czy oby na pewno cos sie tam dzieje:

Co do plci, to na poczatku wydawalo mi sie, ze to bedzie chlopiec, ale teraz troche mi sie zmienilo i tak mysle, ze moze dziewczynka....?

Samopoczucie mam niezle. Bardzo wspolczuje Wam mdlosci i wymiotow Ja mialam moze z miesiac mdlosci i ogolnie wstretu do jedzenia, ale bez wymiotow. A teraz juz jakos od dwoch tygodni mi przeszlo i czuje sie bardzo dobrze, moze tylko troche wiecej spie.

Jezeli chodzi o oglaszanie nowimy, to w moim przypadku wie tylko najblizsza rodzina i moje jedna przyjaciolka. Aby powiadomic reszte czekamy konca 12stego tygodnia i tego usg genetycznego, czyli pewnie zajmiemy sie tym juz w ten weekendmnie nie chodzi o to, aby nie zapeszac, tylko po prostu tak sobie mysle, ze jakby cos sie stalo w tym 1wszym trymestrze, to nie chcialabym tylu ludziom tlumaczyc, ze jednak nie i potem wysluchaiwac pytan jak sie czuje, jak to znosze, itp. Do wsparcia wystarczyliby mi najblizsi. No ale ja ogolnie taka ostrozna jestem z oglaszaniem roznych nowin

W pracy musialam powiedziec, ze wzgledu na druczki od lekarzy, ktore musialam skladac w kadrach, a na ktorych bylo wolami napisane, ze wizyta byla u poloznej. Z tymze ja mam super stosunki z szefem i on bardzo sie ucieszyl, wysciskal mnie i wycalowal, serdecznie gratulowal. Zobaczymy jeszcze jak to bedzie jak przyjdzie do rozmowy o urlopie wychowawczym, itp... Mam nadzieje, ze ok

Soooorrry za taki dlugi pierwszy postle chcialam sie przedstawic
Cześć

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Moja chrzestna, która jest położną powiedziała mi ostatnio jedz ile możesz najwidoczniej Wam to potrzebne A jak coś to odchudzac się będziesz po ciąży No więc w niedzielę jak dostałam talerz zupy o dziadek mój podsumował: "Chłop przy kosie tyle nie jadł co Ty"
Niezły

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dziewczyny, aż się popłakałam znacie to?:

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

"Ja jako pierwsza pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Byłam przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!"

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Z tego co czytałam w niektórych ubezpieczalniach, można płacić na pół roku przed porodem

Cytat:
durny babsztyl

kochana, ja przed ciaza mialam permanentne zapalenie pecherza. non stop cos, bez przerwy mnie bolalo. po 2# mialam robiony posiew z szyjki i z pecherza: pecherz czysty, a szyjke leczylam miesiac antybiotykami, bo jakies 2 bakterie mi wyszly. potem zaczelam pic sok z zurawiny czysty, bez dodatkow, bez cukru i od maja mam spokoj. wiec poolecam sok z zurawiny i zrobic posiewy, zeby w razie czego wiedziec z czym sie walczy.

apetyt mialam na samym poczatku, teraz wmuszam w sibie jedzenie jem malymi porcjami, bo jak za dzuo zjem na raz to padam od razu i do wieczora nie moge sie podniesc za to na sok pomaranczowy tez mam ostatnio non stop chcice
kurtki dzis widzialam w hm... porazka nad porazkami, zadnych workow nosic nie bede

witam nowe mamusie

no i krotka relacja z wizyty ginekolog zadnych nieprawidlowosci nie widzial, lozsko sie trzyma, dzidzia sie rusza ssala paluszek(po mamie) potem nam pomachala
w nagrode poszlismy sobie z Tz polazic po sklepach dzieciecych ogladalismy wozki, lozeczka no i w hm kupilam maluszkowi pierwsze ciuszki taki slodki secikhttp://www.hm.com/no/product/14035?article=14035-A

Cytat:
Ja mam ubezpieczenie grupowe w pracy i w nim mam pieniążki z tytułu urodzenia dziecka

Mnie w poprzedniej ciąży to bardzo wzruszyło!

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:

- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie.
On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.

- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia.
I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał:
"MAMUSIU".

Gratulacje dobrych wieści! Zdjęcie cudne Pierwszy zakup super
Dajecie takie rzeczy, że łezka w oku się kręci

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Cześć

Cytat:
no to na wszelki wypadek rozejrzyj sie za innym miejscem i umów, najwyzej zrezygnujesz. A moge wiedziec jak sie nazywa?

zaglosowalam a co do listy polecanych - swietny pomysl!

mala85 witaj

a to puxhniecie to moze od siedzenia? czy od butow na pewno?

jak jestes slaba to lez... czego ty nie legniesz jak nalezy skoro masz plamienia? mam bata ukręcić n Ciebie?

woow - n to fajnie! mam nadzieje, ze to kolejne mamy

santom - gratuluję udanej wizyty! piekny dzidziol!
masz racje z tą żurawinką - zakupię, no i jutro powtórzę badanie.

adamklip - hej tak tyle sie czeka bo nie wiem jak gdzie indziej ale moje lab.wysyla to gdzie indziej do badania.

_______
znowu miałam plamienie
Trzymam kciuki żeby się szybko skończyły!
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 17:54   #4280
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Ja mogłam wyniki odebrać tego samego dnia po południu.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:58   #4281
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
kilka postów wyżej jest inf. że dochod na członka rodziny nie może przekraczać ok1900zł, / ale to już np,w podziale na trzy osoby? mam tu na myśli nowo narodzone dziecko+ my/
========================= ========================= ===
p.s pytanie z innej beczki, czy są może tu kobitki których mąż prowadzi 1 os. dział. gospodarczą ? czy zatrudniałyście sie u swoich mężów? lub może znacie takie przypadki / mam tu na myśli przejęcie składek itp.... w sytuacji gdy żona jest zarejestrowana w UP jako bezrobotna
Sorry za wprowadzenie Cię w błąd... 1900 to było przy założeniu, że w rodzinie są 3 osoby. To wychodzi chyba około 85 tys rocznie na całą rodzinę.

A co do działalności gospodarczej to moja przyjaciółka się tak zatrudniła u męża. "Popracowała" miesiąc i poszła na L4. W praktyce wyglądało to tak, że zapłacili składki za 1 miesiąc. Pierwszy miesiąc jak była na L4 to płaci pracodawca, więc nie nie dostali, a już kolejne to miała z ZUSu. Lipa była taka, że przyszli na kontrolę później z ZUSu albo z US (nie wiem) i sprawdzali czy rzeczywiście ona tam pracowała. Więc trzeba zadbać o to, żeby był jakiś dowód pracy tam przez ten jeden miesiąc. Przy okazji skontrolowali inne papiery (tak jakby chcieli na siłe cokolwiek znaleźć), więc trzeba mieć wszystko super czysto w papierach, żeby nie ryzykować.
Stary 2013-10-15, 18:13   #4282
agaaga89
Zakorzenienie

Bluesky89, Monita01, Mala85, Adamklip witamy Pół dnia mnie nie było a tyle nowych mamusiek, uzupełniamy się czerwcówki !!

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość

Jak mnie bola plecy dziewczyny
Od czego ten ból pleców? Od fasolki?

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Gratuluję i witam

u nas wyprawka to chyab bedzie tylko dorosłe łóżko dla córci. Reszta po niej jest, nawet wózek mamy czarny wiec nie ma znaczenia płeć
Ubranka i ta tak miałam w spadku, wiec znowu je pewnie dostanę
Potrzebuję tylko kosmetyków i art higienicznych dla siebie i maleństwa.
Więksość nawet pieluchy to zamówię w sklepie http://www.blizejciebie.pl/promocje.html,1,home
kurier mi przywiezie i wniesie do domku
O tak, też stamtąd zamawiałam dla Młodego i zawsze było ekstra, czasem jakieś przydatne gratisy Jednak po pierwszym to wygoda

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Przyszedł mój nowy staniczek w big rozmiarze Jest śliczny i moje cyce w nim marzenie! Chyba z 10 min nie mogłam się napatrzeć. Wstawiłabym fotkę, ale pewnie zaraz dostałabym bana za szerzenie porno Na początku myślałam, że będzie za duży, ale ułożyłam sobie i jest dobrze. Do tego jest mega wygodny (w poprzednich już się trochę dusiłam, bo były za ciasne i do tego cyce były upychane na siłę). Zaraz wyszukam sobie jakiś drugi w moim nowym big rozmiarze
Jaki stanik zamawiałaś?

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
No a my po lekarzu. Chodzimy z młodym conajmniej raz w tygodniu na osłuchanie wciaż gardło czyste kaszel jest, osłuchowo oki. A dziś okropne gardło z ropą i antybiotyk Dobrze dedukuje że to angina? Zaraźliwe cholerstwo 10 dni antybiotyk i dużo tulić synusia takie zalecenie
Doktorka się dziwiła co tak płakał przed gabinetem a Oliś ma obsesje przed zdejmowaniem czapki bo się boi że zostanie na dłuzej w tym miejscu
Dużo zdrówka dla Małego, oby szybko mu przeszło takie maleństwa to się umęczą!

Cytat:

Jest prześliczna, gratuluję takiego szczęścia

Cytat:
znowu miałam plamienie
Biedna.. Musisz cały czas leżeć?

Witam wieczorem Mamusie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:16   #4283
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
przed chwila, po sikaniu. Moje wnikliwe analizy niczego nie przepuszczą ;[ a juz mialam po raz pierwszy od niedzieli wyjsc z domu choc na chwile, mialam jechac z mezem do sklepu uhhhh!
Stary 2013-10-15, 18:17   #4284
bluesky89
Zakorzenienie

Agaa, witaj

Hope, uważaj na siebie Słońce
Mąż wrócił, kończymy bigosik, zjemy i ja sobie poprzeglądam ciuchy do spakowania a TŻ będzie się meczował dziś
Stary 2013-10-15, 18:22   #4285
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Agaa, witaj

Hope, uważaj na siebie Słońce
Mąż wrócił, kończymy bigosik, zjemy i ja sobie poprzeglądam ciuchy do spakowania a TŻ będzie się meczował dziś
My chyba się spotkałyśmy na wątku młodych PMek, co? Taki znajomy nick, nie mogłam skojarzyć gdzie Cię już widziałam
Ach, no tak, dzisiaj mecz... To pewnie nie mam telewizora wieczorem zostaje mi wizaż

Stary 2013-10-15, 18:24   #4286
dwakolory1
Wtajemniczenie

Nadrobię was za chwilę...
Byłam u gina. Wszystko ok. Dzidź ma 32 mm!! Ma rączki i nóżki. Machał nimi. Termin porodu wg usg wyszedł taki sam jak wg OM i tym samym wiek dzidzi też 10t1d. Super szczęsliwa jestem.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:26   #4287
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Byłam u gina. Wszystko ok. Dzidź ma 32 mm!! Ma rączki i nóżki. Machał nimi. Termin porodu wg usg wyszedł taki sam jak wg OM i tym samym wiek dzidzi też 10t1d. Super szczęsliwa jestem.
Kolejne cudowne wieści, super

Stary 2013-10-15, 18:34   #4288
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:36   #4289
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Witaj
ja wyniki miałam na drugi dzień, tylko czekam jeszcze na grupę krwi, bo robiłam 2 oznaczenia z kartą.
Cytat:
Super, że wszystko dobrze z maluszkiem
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:39   #4290
agaaga89
Zakorzenienie

No właśnie, bo widzę, że sporo Mam, które już mają dzieci i są w temacie, czy w tej ciąży musicie powtarzać wszystkie badania typu grupa krwi, hiv, różyczka, antygeny itp.? Czy wystarczą wyniki z poprzedniej ciąży?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości