Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 20:59   #4261
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
pisałam dziewczynom na fb jaką mieliśmy "przygodę" w Lidlu ale i tu napiszę dla przestrogi

Byłam dziś u mamy i pojechałyśmy na zakupy do Lidla. Wiecie jak tam czasem wywalają coś w promocji na środek alejki. no i dziś były winogrona. nad nimi mniej więcej na wysokości mojej głowy wisiał wielki plakat z ceną. Karol uwielbia winogrona więc się troszkę nad nimi nachyliłam żeby zobaczyć czy ładne (z nim na rękach) i jak się odprostowywałam zaczepiłam głową o ten plakat, tak że spadł. myślałam, że tylko ja oberwałam ale mały strasznie się rozpłakał. ja patrzę a na nosie ranka i przy kąciku oka rozciętę. brakowało milimetra i walnęło by go w oko. musiało go zaboleć

Zła jestem, że awantury nie zrobiłam ale nawet wtedy nie myślałam, że to nie powinno wisieć tak nisko. pierwsza myśl: to moja wina, czego ja w ogóle tam zaglądałam? uspakajanie małego, dokładne obejrzenie czy nic się nie stało i dopiero uświadomiłam sobie, że tego tam nie powinno być. Oczywiście nagle wszyscy z obsługi zapadli się pod ziemię. Nie było nikogo. Mama mnie uspokoiła, że nie warto się odzywac, bo nic to już teraz nie zmieni a po co się dodatkowo denerwować. teraz żałuję, że nic nie powiedziałam

Ale ale... nie uszło im to na sucho. Jak tż się dowiedział przygnał 25 km do tego lidla opierniczyć kogo trzeba. taki był wkurzony, że myślałam że zrobi im tam z dupy jesień średniowiecza. Oczywiście kierownik strasznie przepraszał, tłumaczył że takie mają standardy itd i poszedł zdjąć ten plakat
Aha winogrona stały już w innym miejscu, przysunięte do stolików z innymi owocami więc podejrzewam, że ktoś z obsługi jednak to widział

telenowele mojego dzieciństwa

Dragusia ale jak to Stefania umrze?? whhhyyy? moje życie legnie w gruzach
nie ogarniam w ogole o czym WY piszecie ??najpierw o jakis lekarzach -co ja mysle ze macie tu wszystkie wspolnych - a to serial , potem jakies kolory szczescia a teraz stefanie i clarity ????
nic nie znam .nic nie slyszalam .nic nie widzialam nawet jakis ridzow ....

z tym lidlem . jejkus dobrze ze nic powaznego malemu sie nie stalo . biedulek . faktycznie tyle jest zagrozen o ktorych czlowiek nie pomysli ....
dobrze ze twoj tz sie zjawil .
Stary 2013-10-31, 20:59   #4262
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja w zupie, gotuję rybke osobno i zamiast mięsa dodaję do zupki i miksuję
jaką rybę dajesz?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:00   #4263
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Despa możesz w moim przepisie dodać natkę pietruszki i koper?
Mam jeszcze zamrożony lubczyk i zastanawiam się czy nie dodać troszkę do smaku?

własnie ostatnio dyskutowałysmy- na fb- wg mojej t. lubczyk to maga i tylko maga, tak mowi i tak ma byc.

ja chyba zacznę dodawać.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jaką rybę dajesz?
kupiłam nad morzem dorsza
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:01   #4264
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehe.. musialam zjesc obiad a z nim na kolanach juz dostawalam kota, wiec posadzilam go w krzeselku, wcisnelam recznik za plecki, zeby mial oparcie i dalam zarelko

hehhe.. ja tez im wspolczuje
a moze tam jest jakis regulator glosnosci?
Już pisałam, że cudnie, ale jeszcze raz się zachwycę I jak najszybciej kupuję krzesełko! Będziemy jeść razem przy stole!

Regulator oczywiście jest, graliśmy na najcichszym. A i tak dość głośno było Ale jedni nasi sąsiedzi głusi, drudzy sami mają małe dziecko, to jeśli coś usłyszą, zrozumieją I AŻ TAK głośno, żeby ktoś się wkurzał, czy by miało obudzić, to nie jest
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:02   #4265
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
kupiłam nad morzem dorsza
nie wpadłam na to
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:03   #4266
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
dynia z ziemniakiem dziwnie pachniała, mi nawet śmierdział ten słoiczek.
Super!
(wiem, jak to brzmi, ale rozumiesz, dlaczego mi ulżyło )
Ania
Stary 2013-10-31, 21:05   #4267
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nie wpadłam na to
we Władysławowie w porcie jest sklep do którego z połowów zwożą rybacy, kupiłam filety z dorsza, zapakowalam w torbę termiczną, wrzuciłam lód, nasi gospodarze nam zamrozili, tak że wyjeżdżając w nocy dołożylismy tylko lodu. Do zamrazalnika w domu wrzucilam i mam wspomnienie lata
Stary 2013-10-31, 21:25   #4268
BYou
MBZ♥

Despa, że ja o tym nie pomyślałam a chodzilismy do Unieścia codziennie:/
ja kupuję w małym rybnym u nasrobię na parze-dziabam i dodaję do warzyw.

Moderna, hmmm zainspirowałaś mnie tym schabikiem

Kwiatuszku łotafak dobrze, że Wam się nic takiego nie stało rozumiem, że Ty myślałaś tylko o synku ale dobrze, że TŻ tam pojechał
ten makaronik Roszpunka zjada całypierwszy raz wyciągała z buzi i oglądała

Nestelle zrobiłaś mi wieczór serialami to SOM barwy szczęścia a tamte to telenowele brazilijskie, tudzież meksykańskie. Jeszcze lubiłam Por amor-po prostu miłość-mówili pięknie szeleszcząco po portugalsku

Tasiu bo mi umnkęło:dynia z ziemniakem dziwnie pachniała ale to był nr 1 Roszpunki przez długi czas

Monika, cielęcinę zamówiłam u nas u masarza, króliki mamy wsiowe

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

bmma bądź częsciej podobnie jak Reszta z fb

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:27   #4269
klementyna1
Zakorzenienie

NAkopiowałam sobie, pokomentowałam i co?du-pa blada-wcięło mi;/ Wiec teraz tak po łebkach:
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Heloł ,heloł

mamy 1 zabek !!!!
wczoraj jeszcze nic a dzis rano -obudzil sie ,usmiechnął i jest !!!
LAle duży Roszysko
Cytat:
oj

dzisiaj halloween - dzieciaki ida wieczorkiem zbierac cukierki a ja pieke ciasteczka -połamane paluszki i babeczki pająki
Ja u nas sie nigdy nie spotkałam...myslałam, ze to tylko w ROdzince.pl i Hamerykańskich filmach Sama nie uznaję i nie obchodzę.
Cytat:
D luz Claritę

O wa:
Oklaski dla meza. Mój czasem tez tak zabłysnie, częsciej mu sie nie chce;p A dzis usłyszałam, ze aby chodze i bałaganie a on nic tylko chodzi i za mna sprzata-śmiech na sali
Clarite i ANioła ogldałam i ja

Cytat:
t
Powiem Wam ze w koszmarnym kraju zyjemy
moj tz umowil sie z innymi tatusiami ze razem z dzieciakami beda chodzic po domach po cukierki . co 3 -4 dom udawal ze nikogo w nim nie ma -szybko gasili swiatlo albo spuszczali zaluzje . przeciez dzieci prosza tylko o cukierka ..... nawet nasi znajomi co takze maja male dzieci -niewiedzac ze jest na zewnatrz takze moj tz z dziecmi - po nacisnieciu dzwonka zgasil swiatlo i spuscil zaluzje(tz zadzwonil do niego na komorke ze to on stoi pod furtka !!!! haha ale sie zmieszał ! wyszedl i dal slodycze tlumaczac sie blablabla ..)a kilkoro ludzi wykrzykiwalo " do koscioła modlic sie a nie tu szatanskie zabawy odprawiac " .... rozumiecie - do malych dzieci z takimi tekstami .
Jakub takze mial wyklad w szkole "ze nie nalezy obchodzic halloween ,bo to obce swieto ,sprzeczne kosciołowi ...itp"
ha ! ale andrzejki to mozna . horoskopy i takie tam tez .
a tu tylko chodzi o zabawe dla dzieci . ehhhh
u nas to tak jest -co nieznane ,co nowe to be.

no ale dzieciaki niezauwazyly tych zgrzytow .zadowolone .
Ja tez nie świętuje i nie uznaję. Nie wiem jakbym, się zachowała jakby przyszli do nas, bo nigdy się z tym nie spotkałam. Z czosnkiem i rózańcem bym pewnie za Nimi nie biegła, ale jakos nie mam przekonania do halloween- ale ja tak jak despa-stara dewotka;D
żeby nie było w zabobony, horoskopy nie wierzę, na andrzejkach w przedszkolu u nas tez nigdy nie ma wróżb, chociaz pamietam jak na studiach mielismy przeprowadzic animację dla dzieci to z koleznaka poszłyśmy do jakiejś Oazy czy innej wspólnoty, przebrałyśmy się za cyganki i wrózyłyśmy (to były andrzejki właśnie) i ksiadz miał z nas swietny ubaw i nic nie narzekał...;p A moja klepiąca codziennie rózaniec mama sama mi kazała do wózka czerwone kokardy przypinac i wosk nad Kacprem lać;p Nie dałam się, ale taki własnie kraj mamy, xże wszystko na przekór
[QUOTE=Tasia34;43513678]:

historia z Lidla straszna....dobrze, że nic sie nie stało
pocytowałam wiecej, ale wcięło;p

Przesyłam Wam mojego Miszelinka na jednym zdjeciu się dziwi na drugim cieszy michę;p dostałam na razie tylko 5 zdjęc;p
Nic to ide pakowac manatki, bo jutro do teściów wypad
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kacper-fot-Karolina-Świtek (2).jpg (24,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kacper-fot-Karolina-Świtek-2.jpg (29,2 KB, 40 załadowań)
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:28   #4270
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A wieie, ze dzisiaj jest Halloween?
Kapnelam sie, jak po drodze spotkalam kosciotrupa i Spidermana
u mnie jedni byli - dostali ciastka

Cytat:
Powiem Wam ze w koszmarnym kraju zyjemy
moj tz umowil sie z innymi tatusiami ze razem z dzieciakami beda chodzic po domach po cukierki . co 3 -4 dom udawal ze nikogo w nim nie ma -szybko gasili swiatlo albo spuszczali zaluzje . przeciez dzieci prosza tylko o cukierka ..... nawet nasi znajomi co takze maja male dzieci -niewiedzac ze jest na zewnatrz takze moj tz z dziecmi - po nacisnieciu dzwonka zgasil swiatlo i spuscil zaluzje(tz zadzwonil do niego na komorke ze to on stoi pod furtka !!!! haha ale sie zmieszał ! wyszedl i dal slodycze tlumaczac sie blablabla ..)a kilkoro ludzi wykrzykiwalo " do koscioła modlic sie a nie tu szatanskie zabawy odprawiac " .... rozumiecie - do malych dzieci z takimi tekstami .
Jakub takze mial wyklad w szkole "ze nie nalezy obchodzic halloween ,bo to obce swieto ,sprzeczne kosciołowi ...itp"
ha ! ale andrzejki to mozna . horoskopy i takie tam tez .
a tu tylko chodzi o zabawe dla dzieci . ehhhh
u nas to tak jest -co nieznane ,co nowe to be.

no ale dzieciaki niezauwazyly tych zgrzytow .zadowolone .

a te teksty to rozumiem stare baby?

Cytat:
Mariażarcik:, to Twój Mąż musi być baaardzo zadowolony z Twojej umiejętności językowej

Cytat:
pisałam dziewczynom na fb jaką mieliśmy "przygodę" w Lidlu ale i tu napiszę dla przestrogi

Byłam dziś u mamy i pojechałyśmy na zakupy do Lidla. Wiecie jak tam czasem wywalają coś w promocji na środek alejki. no i dziś były winogrona. nad nimi mniej więcej na wysokości mojej głowy wisiał wielki plakat z ceną. Karol uwielbia winogrona więc się troszkę nad nimi nachyliłam żeby zobaczyć czy ładne (z nim na rękach) i jak się odprostowywałam zaczepiłam głową o ten plakat, tak że spadł. myślałam, że tylko ja oberwałam ale mały strasznie się rozpłakał. ja patrzę a na nosie ranka i przy kąciku oka rozciętę. brakowało milimetra i walnęło by go w oko. musiało go zaboleć

Zła jestem, że awantury nie zrobiłam ale nawet wtedy nie myślałam, że to nie powinno wisieć tak nisko. pierwsza myśl: to moja wina, czego ja w ogóle tam zaglądałam? uspakajanie małego, dokładne obejrzenie czy nic się nie stało i dopiero uświadomiłam sobie, że tego tam nie powinno być. Oczywiście nagle wszyscy z obsługi zapadli się pod ziemię. Nie było nikogo. Mama mnie uspokoiła, że nie warto się odzywac, bo nic to już teraz nie zmieni a po co się dodatkowo denerwować. teraz żałuję, że nic nie powiedziałam

Dragusia ale jak to Stefania umrze?? whhhyyy? moje życie legnie w gruzach
o matko, aż mi się słabo zrobiło. biedny Karolek
ano umrze, chyba już nie żyje w stanach, u nas chyba roczny poślizg

nadrobiłam
idę spać. jutro trzeba jak najszybciej wyjechać żeby drogi były puste i cmentarze obskoczyć przed uroczystościami.
ciekawe czy Florek dla przekory będzie dluzej spał

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:29   #4271
Tajgusia
Raczkowanie

Ech ja jednak wyrodna i leniwa matka jestem. Wy gotujecie to rybki to pyrki a ja mojemu daję żarcie ze słoika Co do Halloween to u nas w parafii ostatnio Ksiądz grzmiał, że to święto upadłych duchów i szatańskie. Do tego było oczywiście o Hallo Kity, Monster High i konikach Pony i wiecie ilu ludzi się na to daje wziąć! Moja Mika dzisiaj chodziła i zebrała całe wiaderko cukierasków. Ja z kolei nakupiłam też kosz słodyczy bo u nas chodzą całe "stada". W tym roku jednakże przychodziło mało dzieciaków a sporo takich pannic po na oko około 16-17 lat
Co do Lidla to sklep płaciłby niezłe odszkodowanie jakby Wam coś się stało
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mikołaj kciuki.jpg (94,6 KB, 21 załadowań)
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 21:31   #4272
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Przesyłam Wam mojego Miszelinka na jednym zdjeciu się dziwi na drugim cieszy michę;p dostałam na razie tylko 5 zdjęc;p
no no ładnie przypakował
zdj pierwsza klasa

Stary 2013-10-31, 21:35   #4273
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no no ładnie przypakował
zdj pierwsza klasa
Hehe dziekiMięsień na mięśniu
Stary 2013-10-31, 21:37   #4274
BYou
MBZ♥

Klementyna cudnie!

Tajgusia odrazu mi się przypomniał ksiądz Natanek i jego słynne: wiedz, że coś się dzieje
u nas też chodziło sporo gimnazjalistów. ale wolę, żeby tak spędzali czas niż tłocząc piwsko w zaułkach i paląc fajki

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:47   #4275
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Klementyna cudnie!

Tajgusia odrazu mi się przypomniał ksiądz Natanek i jego słynne: wiedz, że coś się dzieje
u nas też chodziło sporo gimnazjalistów. ale wolę, żeby tak spędzali czas niż tłocząc piwsko w zaułkach i paląc fajki
Dzięks

Myslę, ze we wszystkim trzeba zachowac umiar, a duzo zalezy tez od przekonań, wychowania i swiatopoglądu Wiadomo,że Natanek przegina i ja maluję panzokcie, wiec szatan we mnie mieszka ale jak widze,że dziewczynki 4-ro letnie przynosza do przedszkola bravo-girl lub te ohydne monster-haidy cz jak im tam i opowiadaja jak one wsyaja z ludzi krew to mnie moje peagogiczne sumienie rusza i reaguję;p
o kucykach pony i hello kitty nie słyszałam- a co ciekawego? Tez mad by Natanek? Może, że nie powinny rzygac tęczą

Dobra lasencje lece spac paa
Stary 2013-10-31, 21:55   #4276
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

Dziewczyny jak podajecie maluchom rybę?
ja gotuję osobno i podaję z warzywami
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
to mój teść przebił wszystkich do nas ani 1 dziecko nie przyszło ale do teścia co chwile dzwonili a że nie był przygotowany to dawał kasę na cukierki i odsyłał do nas a i tak nikt nie dotarł (szkoda że dowiedziałam się po fakcie bo bym małą wzieła i też poszła )
ha ha dobry jest
w sumie to też bym poszła
Cytat:
bardzo dobrze, że tż pojechał załatwić sprawę. Szkoda tylko, że do Ciebie nikt nie podszedł i nie przeprosił.
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A co do dynii - UFFFF...! Bo już się bałam, że zatrułam dziecko Ale faktycznie wcinał ze smakiem
a propo's dyni- myślałam, że skoro haloween, to pewnie w sklepach będzie pełno dyni a tu nigdzie nie było a chciałam małemu na obiadki kupić
Cytat:
no co ty, ridza nie znasz?
Toż to szok

Klementyna świetne zdjęcia. Kacperek przeuroczy, zwłaszcza na 2 zdjęciu
Tajgusia

Spadam do wyrka, bo zaraz tż wraca z pracy, trzeba iść spać, bo jeszcze COŚ mu do głowy przyjdzie:hahaha :

Dobranoc, do jutra

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-10-31 o 21:57
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:01   #4277
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Duzi chłopcyk A z buźki podobny do mojego Krzysia Śliczny!

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Ech ja jednak wyrodna i leniwa matka jestem. Wy gotujecie to rybki to pyrki a ja mojemu daję żarcie ze słoika Co do Halloween to u nas w parafii ostatnio Ksiądz grzmiał, że to święto upadłych duchów i szatańskie. Do tego było oczywiście o Hallo Kity, Monster High i konikach Pony i wiecie ilu ludzi się na to daje wziąć! Moja Mika dzisiaj chodziła i zebrała całe wiaderko cukierasków. Ja z kolei nakupiłam też kosz słodyczy bo u nas chodzą całe "stada". W tym roku jednakże przychodziło mało dzieciaków a sporo takich pannic po na oko około 16-17 lat
Co do Lidla to sklep płaciłby niezłe odszkodowanie jakby Wam coś się stało
Pięknota!
Ja też słoiczki, ale my dziubdziamy na razie po trochu, potem będę gotować Już wyczaiłam sklep z dziczyzną z jednej, sprawdzonej hodowli (królika tam będę kupować)
A Halloween też nie obchodzę; jak byłam nastolatką, to jeszcze w PL nie było tego zwyczaju Po osiedlu dziś nikt nie chodził, tylko w parku widziałam gromadkę przebranych nastolatek Dzień uczciliśmy jedząc śmierdzącą dynię (całkiem przypadkiem ten słoiczek wybrałam )
Ania
Stary 2013-10-31, 22:03   #4278
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:

moj tez i buty .
za cyca

Dziekuje )

Cytat:
Hej

Dziewczyny, tak wygladal ten plakat lipcowek w pierwszej fazie
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1381996032

Najlepiej, zebyscie wysyłały mi zdjecia podwójnych kciukow: duze plus male
Postarajmy sie ukonczyc projekt do neidzieli
super.. ale wyslalam Ci zdj ktore sie chyba nie kwalifikuje.. moze uda mi sie doslac jak zrobimy jakies.. malo czasu

Witam,

mam nadzieje, ze poczytam Was w weekend. Jutro mamy spacer i wyjazd na groby..
U nas tydzien minal fajnie, zaczelam prace i juz ogarnelam prawie wszystko, teraz konec miesiaca po weekendzie ale dam rade.

Wczoraj nasz synus zasnal w lozeczku na biegunach.. ale po jakims czasie i tak zabralam go do nas do lozka bo sie krecil.. w dzien jeszcze nie testowalismy.. a ja bym chciala jednak byc konsekwentna i postarac sie by syn zasypial u siebie.. mamy malo miejsca a lozko duze

Z wiesci dobrych : synek ladnie zjada obiadki szkoda ze nie mamusi.. moj ostatni np mu nie zasmakowal.
Glazurnik konczy robote, mamy plytki w kuchni i holu + lazienka... i dzis dostalam papiery i moge oddawac dom do uzytku.. wiosna 2014 witaj ;P
zlych wiesci nie ma. i to jest najwazniejsze.

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-10-31 o 22:06
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:18   #4279
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Klementyna cudnie!

ksiądz Natanek powiadasz....."Bo jeśli na głowie twojego syna jawi się żel, potem irokezy, to wiedz, że tam się coś burzy. Jeżeli twoje dziecko, córka dorastająca, używa jaskrawych kolorów do paznokci: czarny jak piekło, czerwony jak ogień, wiedz, że coś się dzieje"

seseses

jakos mi się z Dragusią skojarzyło

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Dzięks

Myslę, ze we wszystkim trzeba zachowac umiar, a duzo zalezy tez od przekonań, wychowania i swiatopoglądu Wiadomo,że Natanek przegina i ja maluję panzokcie, wiec szatan we mnie mieszka ale jak widze,że dziewczynki 4-ro letnie przynosza do przedszkola bravo-girl lub te ohydne monster-haidy cz jak im tam i opowiadaja jak one wsyaja z ludzi krew to mnie moje peagogiczne sumienie rusza i reaguję;p
o kucykach pony i hello kitty nie słyszałam- a co ciekawego? Tez mad by Natanek? Może, że nie powinny rzygac tęczą

Dobra lasencje lece spac paa
, tez to słyszalam a przecież odległość od nas spora, coś mi świta że to list jakis był, przestrzegający przed zagrożeniami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 22:33   #4280
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Trzymamy!

dzieki
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Tak, od trzech dni blenduję mu suszoną śliwkę z jabłkiem, daję do kaszy albo samą.
u nas pomaga sliwka i jablko...
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
za wagę i ząbki

i podziwiam was dziewczyny że tak szybko chcecie kolejne dziecko ja bym się sama z siebie nie zdecydowała mieć małe dziecko a drugie w brzuchu jednak wolę żeby pierwsze było ciut odchowane i samodzielne, ale wam życzę powodzenia
ja mysle o 2 latach..damy sobie czas.. a jak wyjdzie tak wyjdzie.. ale musze popracowac teraz troche.. a mam obecnie 26 l.
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Raczkowanie to poruszanie się do tyłu jak raczek. Czworakowanie to zasuwanie do przodu na czworakach

Schab najpierw marynuję przez noc w oliwie, czosnku, ziołach (tymianku albo prowansalskich), a potem wkładam do rękawa razem z zalewą z tej oliwy i piekę.
ja tak robie, z zalewa pieke.. teraz kupilam ten olej kujawski z czosnkiem i bazylia chce wyprobowac.
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
nie zacytowało mi wcześniej,
w lipcy skończyłam studia, później szukałam pracy/bez skutku, w sierpniu dowiedziałam się o ciąży (nieplanowanej). Na szybko założyłam firmę (sklep internetowy), 3 duże zusy wpłaciłam, później chorobowe a po urodzeniu urlop macierzyński. To tak w skrócie bo po drodze dużo załatwiania itd. Tak więc jestem kombinator ale jak się tak da to czemu nie skorzystać
jak sie da to czemu nie
Cytat:
ale ja w wieku 40 lat bede młodą dupą - takze luzik

☠☠☠☠a pies mi zezarł mydło - juz 2 w tym tygodniu
i znowu tz bedzie tekscic ze ..."w tym domu nawet mydła nie ma "
niezle.. oby nic mu nie bylo po mydle.. pewnie tylko ciapnął, nie zjadł CAŁEGO???
Cytat:
Oni sa w Wielkiej Brytanii, chyba Szkocja (ale nie jestem pewna).
Czytalam i pomyslec, ze gdyby nie zakazenie to byliby juz w domu

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

o tak!
kciukasy nadal
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 04:44   #4281
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
Karol rozmawia sam ze sobą ale liczę, że jeszcze zaśnie

idzie nam siódmy ząb, więc piski wróciły

a propo zębów- nie mogłam się doczekać aż w końcu wyjdą górne dwójki, bo myślałam że jak już wjdzie 6 zębów to w końcu będzie jakaś dłuższa przerwa. a pupa! prawa górna trójka już widoczna

Cytat:
w dzisiejszym menu byla marchewka, ziemniaczek i kawalek schabu pieczonego
kurcze, jakoś sobie nie wyobrażam jak bezzębne dziecko wcina schab? udało się coś wymemlać? strasznie ciekawa jestem blw, chyba muszę spróbować dać do łapki rozgotowaną marchewkę
(choć u nas pewnie skończyłoby się na odgryzieniu kawałka i próbie jego połknięcia w całości)

Cytat:
Kwiatuszek, dobrze, że TŻ zainterweniował
jak już byliśmy w domu wysłałam mu zdjęcie te co pokazywałam na fb i od razu wsiadł w samochód i pojechał robić rozpierdziuchę.
mają szczęście że nic poważnego się nie stało, bo chyba ich by tam powybijał
nie da zrobić krzywdy swojemu pierworodnemu

Cytat:
ten makaronik Roszpunka zjada całypierwszy raz wyciągała z buzi i oglądała
niesamowita jest

Cytat:
A dzis usłyszałam, ze aby chodze i bałaganie a on nic tylko chodzi i za mna sprzata-śmiech na sali

Miszelinek przystojniacha i brązowe oczka ma

Klementynka a byliście już u okulisty?

Halloween też nie uznaję i nie obchodzę, ale u nas nikt nie chodzi

Cytat:
ksiądz Natanek powiadasz....."Bo jeśli na głowie twojego syna jawi się żel, potem irokezy, to wiedz, że tam się coś burzy. Jeżeli twoje dziecko, córka dorastająca, używa jaskrawych kolorów do paznokci: czarny jak piekło, czerwony jak ogień, wiedz, że coś się dzieje"
o masz ci los! u nas już irokez był ale bez żelu... czy robiona maść apteczna też jest tak samo zła?
Stary 2013-11-01, 06:49   #4282
bmma
Zadomowienie

Witam poranną porą.
Kinga od 5:20 buszuje.
Cytat:
w dzisiejszym menu byla marchewka, ziemniaczek i kawalek schabu pieczonego
Zaraz doczytam, czy ktoś już pytał jak przyrządziłaś mięsko??

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 06:49   #4283
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
umiem wykręcić język do pionu Ale tylko w jedną stronę
a! phi! w jedną? to się nie liczy (dalej nie umiem sobie tego wyobrazić )

Cytat:
ojjj u mnie chyba nadszedl kryzys, bo zamiast nadal tracic to tez zaczynam przybierac
leżę. jesnnnnneeee!

Cytat:
moj tz umowil sie z innymi tatusiami ze razem z dzieciakami beda chodzic po domach po cukierki
w całej historii to mi się najbardziej podoba (że tatusiowie towarzyszą dzieciom i też są przebrani). a poza tym... nie znam tematu tj. jedynie z amerykańskich seriali. u mnie na wsi nie chodzili, w mieście też się nie spotkałam...

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
i odsyłał do nas a i tak nikt nie dotarł
widocznie teść szczodrze dawał

Cytat:
mój nawet księgi dźwięków nie chce czytać, bo "nie umie"

heh. mój chłop nie specjalnie czytający, u niego w domu była jedna książeczka dla dzieci (i z siostrą non stop ją wspominają), nie ma nawyku i potrzeby czytania książek (też mam słabą skalę porównwaczą, bo - swego czasu - wciągałam książki jak odkurzacz, no i u mnie w domu raczej taki standard był).
owszem czyta - duuuużo prasy, książki czasami...
ale dziecku od małego. huehue ale to tylko dlatego, że Młodego tak to cieszy, interesuje, no i przede wszystkim uspokaja.
t. też już czyta a najpierw była gadka że wmawiam temu dziecku te książki, że wymyślam, że sprawiam że jak będzie duży to będzie miał przesyt i nie tknie - jak zauważyła, że on ma z tego radochę - czyta aż się kurzy ()

Cytat:
a właśnie! czym sklejałaś księgę dźwięków? i jak? niestety u nas jest już w dwóch częściach a niedługo może być w trzech
sklejanie (zwykłą taśmą) okazało się niewypałem. no jest w kilku częściach (T. to nie przeszkadza, mnie bardzo... konkubent wyśmiał mój pomysł oddania do introligatora - stwierdził, że ku pamięci kupi się nową )

a historia z Lidla mrozi wciąż (nawet drugi raz czytana i gdy znam szczęśliwe zakończenie) krew w żyłach.... w sumie dobrze że tylko tak się skończyło. moim zdaniem powinni beknąć za to... szkoda że od razu nie zrobiłaś jatki...

Cytat:
Przesyłam Wam mojego Miszelinka
piękny! świetna pamiątka!
super aranż!

Cytat:
ciekawe czy Florek dla przekory będzie dluzej spał
na bank napisz koniecznie

Cytat:
Ech ja jednak wyrodna i leniwa matka jestem. Wy gotujecie to rybki to pyrki a ja mojemu daję żarcie ze słoika
ja też ale nie mam z tym problemu (jak widzę jak on je... pewnie jak zacznie jeść jakieś normalne ilości, to zacznę mu gotować).

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
D
zaczelam prace i juz ogarnelam prawie wszystko

Cytat:

idzie nam siódmy ząb, więc piski wróciły
aaa! który????? wow.

Korzystam z tego, że mój chłop wyjechał i właśnie gotuję kapuśniak (jedyna rzecz, której nie chce jeść kiedyś miał atrakcje żołądkowe po mojej kwaśnicy ). Torres śpi (!), kawka

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 06:58   #4284
bmma
Zadomowienie

Cytat:

bmma bądź częsciej podobnie jak Reszta z fb
spoko, postaram się, jak Kinga pozwoli.

Dzisiaj świętujemy 2 ząbka

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-11-01, 07:00   #4285
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

seseses

jakos mi się z Dragusią skojarzyło

ale to miał być szatański irokez u chłopców u mnie sie nie liczy, a czerwone jak ogień miałam włosy nie paznokcie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na bank napisz koniecznie
nie, 5.30 pobudka. kończę kawałek pizzy i w drogę (ale wam smaka zrobilam co? )

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

Stary 2013-11-01, 07:39   #4286
jolanT
Zadomowienie

hej!

moje dziecko wstało dziś po 7 i ma już pierwszą drzemkę
takie poranki to ja lubię

kwiatuszek- ja bym w tym sklepie od razu kogoś za fraki brała
Moderna- to krzesełko z Ikea?
nestele- czy Ty jesteś z innej epoki? jak można nie znać mielonych, ridża i seriali na topie?

dziewczyny,
Chanel_Coco dołączyła do fotoklubu więć może wróci do nas

bigos gotowy

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 07:42   #4287
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej!

moje dziecko wstało dziś po 7 i ma już pierwszą drzemkę
takie poranki to ja lubię
zazdroszczę, moja jeszcze nie spała...

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-11-01, 07:52   #4288
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

dwie jedyneczki dolne?

Cytat:
kończę kawałek pizzy
hehe typowe, tradycyjne polskie śniadanko

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
bigos gotowy
smaczniutki? ile go zrobiłaś? by do świąt starczyło?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 07:53   #4289
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie ogarniam w ogole o czym WY piszecie ??najpierw o jakis lekarzach -co ja mysle ze macie tu wszystkie wspolnych - a to serial , potem jakies kolory szczescia a teraz stefanie i clarity ????

Moda na sukces leci juz chyba z pierdyliard lat - tylko mi nie mow, ze nie widzialas choc JEDNEGO odcinka?
Cytat:
własnie ostatnio dyskutowałysmy- na fb- wg mojej t. lubczyk to maga i tylko maga, tak mowi i tak ma byc.
ja bym pewnie dodala (zapytam lekarza przy najblizszej wizycie)- Wasze dzieci to tez juz takimi tyci-maluszkami nie sa - praktycznie od 10 miesiaca mozna sobie juz na wiekszosc pozwolic - a z drugiej strony, czy czasem lubczyk nie jest afrodyzjakiem?
Cytat:
Monika, cielęcinę zamówiłam u nas u masarza, króliki mamy wsiowe
zazdroszcze dostepu do dobrego miesa - ja jeszcze nie znalazlam dobrego zrodla - wszystko industryjne (jedynie na rynku bio-wolowinka - ale droga masakrycznie - wychodzi jakies 120-200zl za kilo - zalezy jaki kawalek )
Cytat:
- ale ja tak jak despa-stara dewotka;D

Miszelinek super!
Cytat:
W tym roku jednakże przychodziło mało dzieciaków a sporo takich pannic po na oko około 16-17 lat
:
ze co?
mi w tym wieku chyba byloby juz wstyd chodzic po domach za cukierkami
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Już wyczaiłam sklep z dziczyzną z jednej,
zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
super.. ale wyslalam Ci zdj ktore sie chyba nie kwalifikuje.. moze uda mi sie doslac jak zrobimy jakies.. malo czasu

U nas tydzien minal fajnie, zaczelam prace i juz ogarnelam prawie wszystko, teraz konec miesiaca po weekendzie ale dam rade.
ladne zdjecie wyslalas, moze przejdzie - a jak zdazysz do niedzeli zrobic inne to przeslij mi na maila

ciesze sie, ze pierwsze dni pracy zniesliscie dobrze
Cytat:
Stary 2013-11-01, 08:05   #4290
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszczę, moja jeszcze nie spała...
też w końcu padnie a wtedy moja będzie szalała
jestem ciekawa jak to jest później.. tzn. dzieci im starsze tym chyba mniej śpią w dzień?

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
smaczniutki? ile go zrobiłaś? by do świąt starczyło?
oj smaczniutki
wyszły mi 3 słoiki plus jeden gar do jedzenia na teraz
ale jeszcze raz będę gotowała bliżej świąt bo nie mam takiego dużego gara żeby zrobić więcej..

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości