![]() |
#4231 | |
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
My ostatnio utopiliśmy kupę kasy u mechaników w 2 różnych miastach. Dopiero w trzecim nam samochód doprowadzili do ładu. Różak właśnie się jakoś doczołgał do szafki, sięgnął na wyższą półkę i zdjął sobie opakowanie z klockami do kąpieli. Te zabawki miały być na później. Teraz memła folię i papier, klocki powysypywała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę tym co karmią i gubią kilogramy! Ja karmię naprawdę dużo w nocy z 5-6 razy w dzień co najmniej 3 razy a kilogramy jak były tak są
![]() ![]() ![]()
#4233 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam dziewczynki za kciuki. Na razie jestem na 134 stronie więc trochę nadrabiania jest. Od wczoraj jestem w domku i głównie się wyleguję. Ledwo chodzę ale daję radę. Najgorsze jest to, że jestem w domu i nie mogę wziąć Mikołaja na ręce, ani podnieść, przewinąć, nic. Mogę sobie tylko na niego popatrzeć co jest bardzo dołujące. Chociaż dziś Tż dał mi go na chwilę na kolana ale ciężko było go utrzymać bez ruchu. Karmić na leżąco za bardzo nie mogę bo mnie te dziurki kłują to samo na siedząco, Mikołaj bardzo bryka, wymachuje łapkami i się boję, że mnie trzaśnie w brzuch. Ale i tak mimo ryzyka zwinięcia się z bólu nakarmiłam go dwa razy. Ciekawe czy uda mi się utrzymać laktację. Pożyjemy zobaczymy. W ogóle Mikołaj od jakichś dwóch-trzech tygodni strzelił focha na mojego prawego cyca. Tylko w nocy udawało mi się go nakarmić. Operacja ok W poniedziałek kontrola. Na razie kończę, trochę Was poczytam i idę spać. Nie jestem na bieżąco ale mam nadzieję, że u Adasia już poprawa. ![]() Buziaki.
#4234 | |
Zadomowienie
|
Hejka
Cytat:
![]()
![]() |
#4235 | ||||
Zakorzenienie
|
wygląda jakby siedział od noworodka
![]() uuuuu fuuujjjj! nie wytrzyma bez? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a przez Image? albo przez zmniejszacza? u mnie z aparatu też bezośrednio nie wejdą... ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() że jak? ja też. u mnie wręcz rosną... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Kniaginia
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Nie wiem, jak to się dzieje, ale umiem wykręcić język do pionu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
]
Cytat:
![]()
![]() |
#4238 | ||||
Zakorzenienie
|
A wieie, ze dzisiaj jest Halloween?
![]() Kapnelam sie, jak po drodze spotkalam kosciotrupa i Spidermana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a najlepsze jest rozpakowywanie prezentow i papier ozdobny- zabawka idzie w kat, pamietajcie o tym szykujac tegoroczne prezenty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ja pamietam, jak nas wujek zabawial ruszajac nosem i uszami ![]()
![]() |
#4239 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do wyjazdu -i co teraz ? co zrobicie ? Cytat:
![]() a wiec - cudo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiem Wam ze w koszmarnym kraju zyjemy ![]() moj tz umowil sie z innymi tatusiami ze razem z dzieciakami beda chodzic po domach po cukierki . co 3 -4 dom udawal ze nikogo w nim nie ma -szybko gasili swiatlo albo spuszczali zaluzje . przeciez dzieci prosza tylko o cukierka ..... nawet nasi znajomi co takze maja male dzieci -niewiedzac ze jest na zewnatrz takze moj tz z dziecmi - po nacisnieciu dzwonka zgasil swiatlo i spuscil zaluzje(tz zadzwonil do niego na komorke ze to on stoi pod furtka ![]() ![]() ![]() Jakub takze mial wyklad w szkole "ze nie nalezy obchodzic halloween ,bo to obce swieto ,sprzeczne kosciołowi ...itp" ha ! ale andrzejki to mozna . horoskopy i takie tam tez . a tu tylko chodzi o zabawe dla dzieci . ehhhh u nas to tak jest -co nieznane ,co nowe to be. no ale dzieciaki niezauwazyly tych zgrzytow .zadowolone ![]()
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
tak
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam juz wysluzona lustrzanke Canon 500D ![]()
![]() |
#4241 | |
MBZ♥
|
Cytat:
2. mąkę orkiszową łączę z wodą.dolewam powoli żeby ciasto było zbite. wyrabiam. odrywam maleńkie kawalątka i zgniatam w jakby kluseczki. 3. makaron w kształcie ryżu np z lubelli. 4.ryż biały z britty Wrzuć swój przepis na pomidorową ![]() Moderna sama nie poznaję swojego posta ![]() Achna kciukam za dojście do siebie i laktację ![]() bmmahejo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zapisuje
![]() |
#4243 |
MBZ♥
|
Mariażarcik:, to Twój Mąż musi być baaardzo zadowolony z Twojej umiejętności językowej
![]() ![]() my mamy taki zestaw do kąpieli z pepco:krab, kaczka, żółw-najbardziej lubiany jest krab. A dla Róży ![]() Tasiu cieszę się, że wszystko ok ![]() C.R współczuję akcji z autem:/ Nestelle heh, u nas na klatce podobnie, sąsiedzi udawali, że ich nie ma bo dzieci chodziły-fajnie poprzebierane, z tekstem:cukierek albo psikus ![]() ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-10-31 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja umiem ruszac nosem jak krolik . ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() no to nastepnym razem idziemy do Was po cukiery albo chociaz list wyslemy ... ![]() ![]()
![]() |
#4245 |
MBZ♥
|
Despa możesz w moim przepisie dodać natkę pietruszki i koper?
![]() Mam jeszcze zamrożony lubczyk i zastanawiam się czy nie dodać troszkę do smaku? ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Nestelle się wstydzę ![]() ![]() teraz się przygotowaliśmy bo rok temu mieliśmy tylko ciastka maślane z lidla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że wszystko się udało! ![]() A z laktacją będzie ok, dasz radę! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Krzysiaczek ma nową najfajniejszą zabawkę - wczoraj wykopałam "zza szafy" mój stary syntezator. Dziś kupiłam baterie no i... mieliśmy koncert na dwie ręce, nogę i czoło ![]() ![]() Ale współczuję moim sąsiadom ![]()
![]() |
#4247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rzeczywiście szatańskie zabawy ![]() ![]() Najważnejsze, że dzieci nic z tego nie zrozumiały i zadowolone były z zabawy ![]() Przecież Haloween to właściwie nie święto a po prostu zabawa, coś takiego jak właśnie Andrzejki. Nie oddają kultu jakimś obcym bożkom a jedynie chcą zebrać trochę słodyczy. Ręce opadają Nestelle jak czytam Twoje posty to zawsze mi się wydaje, że to Kasia pisze. Wszystko przez to, ze jak czytam to tylko szybko zerkam na avek i już wiem kto to i właśnie teraz Twój mi się kojarzy z takim, jak Kasia kiedyś miała- foto Emiliana ![]() Nie wspomnę już, że wcześniej miałam podobnie tylko, że z Tobą i Agateczką ![]() Moderna a moją fotkę dostałaś? Bo jest taka trochę nieostra ( ale najlepsza, jaką udało mi się zrobić z tym moim tornadem małym ) i nie wiem, czy robić następną, czy ta jest ok Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-10-31 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
MBZ♥
|
Tasia
![]() ![]() Ja już dziś obmyślałam przebranie halołinowe dla Roszpunki ![]() ![]() Dziewczyny jak podajecie maluchom rybę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Kniaginia
|
Eeee, swoją czy Róży
![]() Dobrze, że dzieci nie zauważyły zgrzytów. Ja sama nie wiem, jak podejść do tego "cukierek albo psikus", mimo że tradycyjnie oglądam w to święto horrory. Jeszcze parę lat temu nie było tak zamerykanizowane, nie było chodzenia dzieci z cukierkami (przynajmniej ja się z tym nie spotkałam nigdy, ale do nas na Wschód takie zwyczaje może wolniej docierają ![]() Cytat:
![]() Zobaczę, czy się uda ![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-10-31 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
to mój teść przebił wszystkich do nas ani 1 dziecko nie przyszło ale do teścia co chwile dzwonili a że nie był przygotowany to dawał kasę na cukierki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Nestelle Roszek ![]() ![]() Moderna Marcelek tak ślicznie sam je ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- achna79 szybkiego powrotu do zdrowia :kciukiL |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4252 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() roszek ma takie dzieciece pianinko - tez wali ile sil ![]() Cytat:
![]() potem wroce do siebie . Cytat:
![]() Cytat:
kiedys nie bylo walentynek tez. trzeba sie dostosowac -tym bardziej ze to tylko zabawa. foto i mamy i córy - jak macie taaakie umiejetnosci .... ![]() czy my mamy tych samych tesciow ?????????????????
![]() |
#4253 | |||||||||
Zadomowienie
|
pisałam dziewczynom na fb jaką mieliśmy "przygodę" w Lidlu ale i tu napiszę dla przestrogi
Byłam dziś u mamy i pojechałyśmy na zakupy do Lidla. Wiecie jak tam czasem wywalają coś w promocji na środek alejki. no i dziś były winogrona. nad nimi mniej więcej na wysokości mojej głowy wisiał wielki plakat z ceną. Karol uwielbia winogrona więc się troszkę nad nimi nachyliłam żeby zobaczyć czy ładne (z nim na rękach) i jak się odprostowywałam zaczepiłam głową o ten plakat, tak że spadł. myślałam, że tylko ja oberwałam ale mały strasznie się rozpłakał. ja patrzę a na nosie ranka i przy kąciku oka rozciętę. brakowało milimetra i walnęło by go w oko. musiało go zaboleć ![]() Zła jestem, że awantury nie zrobiłam ale nawet wtedy nie myślałam, że to nie powinno wisieć tak nisko. pierwsza myśl: to moja wina, czego ja w ogóle tam zaglądałam? uspakajanie małego, dokładne obejrzenie czy nic się nie stało i dopiero uświadomiłam sobie, że tego tam nie powinno być. Oczywiście nagle wszyscy z obsługi zapadli się pod ziemię. Nie było nikogo. Mama mnie uspokoiła, że nie warto się odzywac, bo nic to już teraz nie zmieni a po co się dodatkowo denerwować. teraz żałuję, że nic nie powiedziałam Ale ale... nie uszło im to na sucho. Jak tż się dowiedział przygnał 25 km do tego lidla opierniczyć kogo trzeba. taki był wkurzony, że myślałam że zrobi im tam z dupy jesień średniowiecza. Oczywiście kierownik strasznie przepraszał, tłumaczył że takie mają standardy itd i poszedł zdjąć ten plakat Aha winogrona stały już w innym miejscu, przysunięte do stolików z innymi owocami więc podejrzewam, że ktoś z obsługi jednak to widział Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mój nawet księgi dźwięków nie chce czytać, bo "nie umie" a właśnie! czym sklejałaś księgę dźwięków? i jak? niestety u nas jest już w dwóch częściach a niedługo może być w trzech Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie to Roszpunka wszystko zrobiła a tatuś zbiera pochwały Cytat:
![]() a co wcina na środkowych zdjęciach? pasztet? ![]() telenowele mojego dzieciństwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dragusia ale jak to Stefania umrze?? whhhyyy? moje życie legnie w gruzach
![]() |
#4254 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() Maciek ![]() Edytowane przez bmma Czas edycji: 2013-10-31 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Kniaginia
|
Kwiatuszek, dobrze, że TŻ zainterweniował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() we wtorek zapytam lekarza, czy moge juz sadzac czy mam czekac jeszcze, intuicja mowi mi, ze jest ok, ale nie chcialabym zrobic mu krzywdy.. ![]() Cytat:
![]() a moze tam jest jakis regulator glosnosci? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ja tez sie nie moge przekonac do tego zjawiska, jakim jest Halloween - ani troche niestety ![]() ![]() na razie to on robi rozpierduche ![]() Cytat:
![]() cale szczescie nic powazniejszego sie nie stalo, ale czasami w tych sklepach to oni nie mysla o bezpieczenstwie ![]() ![]() dla Karolka ![]()
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do dynii - UFFFF...! Bo już się bałam, że zatrułam dziecko ![]() ![]()
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w zupie, gotuję rybke osobno i zamiast mięsa dodaję do zupki i miksuję
![]() |
#4260 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
właśnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.